Informace od zdravotní sestry

MENU

  

PROSTATA

  

KREVNÍ TLAK

  

CUKROVKA

  

WARFARIN

  
Téma

DOMÁCÍ PÍLING NA OBLIČEJ

OBSAH

Účinky

Domácí kávový peeling je laciná varianta pro vláčnou a hebkou pokožku. Její hlavní výhodou je vyhlazující účinek.

Zdroj: Domácí peeling z kávy

Poradna

V naší poradně s názvem NEJLEPŠÍ KRÉM NA ROZŠÍŘENÉ ŽILKY OBLIČEJ se k tomuto tématu vyjádřil uživatel IRČA.

Můžete mi doporučit nějaký dobrý krém na opalování při rozšířených žilkách na obličej? Děkuji

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Kamča.

Krém na opalování závisí na tvém fototypu a intenzitě slunce. Když jsi světlý fototyp a snadno se spálíš, tak je při jasném počasí vhodný krém 50 a výše. Když reaguješ na slunce zhnědnutím, tak stačí 16 a více. Žilky při výběru krému na opalování nehrají důležitou roli. Spíše se lépe zamaskují při opálené pleti.

Zdroj: diskuze Nejlepší krém na rozšířené žilky obličej

Domácí rady na mílie

  • Přírodní med je ideální pro své exfoliační vlastnosti blahodárné pro kůži. Zároveň tento med snižuje mílie. Může se vytvořit směs z medu a jojobového oleje, která by se měla aplikovat denně.
  • Směs granátového jablka a limetkové šťávy. Z těchto ingrediencí vytvořte směs, kterou pravidelně nanášejte na mílie. Tato směs je prý velmi účinná při odstraňování mílií.
  • Velmi prospěšná je i sauna, která uvolňuje kožní buňky, což má za následek právě odstranění mílií.
  • Používejte směs vytvořenou ze santalového dřeva a růžové vody.
  • Dostatečná konzumace tekutin, které odplavují toxiny z těla.
  • Důležité jsou správné hygienické návyky, proto se doporučuje mýt si obličej alespoň dvakrát denně. Díky tomu dochází k odstranění nečistot z povrchu kůže.

Zdroj: Domácí rady na mílie

Poradna

V naší poradně s názvem KOLAGEN NA OBLIČEJ se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Michaela.

Dobrý den, chtěla jsem si koupit přírodní kolagen Inventia face - na obličej, takže to je zbytečný a je lepší užívat jen vnitřně?

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Kamča.

Kolagen v krému zalepí póry a tím jakoby vyhladí pokožku, která pak vypadá jako z vosku. Pro kvalitu pokožky je určitě lepší užívat kolagen vnitřně. Zlepší se nejen kůže, ale i na nehty, vlasy a pomůžete i cevám.

Zdroj: diskuze Kolagen na obličej

Fotogalerie

Jak již bylo řečeno, střih účesu je velmi důležitý pro kulatý obličej. A jaký účes sluší kulatému obličeji, můžete vidět názorně zde.

Zdroj: Nejlepší účesy pro kulatý obličej

Diskuze

V diskuzi DOMÁCÍ VÝROBA KOSMETIKY se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Bára.

Začínající blog o vyzkoušených receptech na domácí výrobu kosmetiky! :-)
belnatura.blogspot.com/

Na tento příspěvěk jestě nikdo nereagoval. Chcete se k němu vyjádřit? Klikněte na tlačítko a budete moci vložit svůj komentář.

Zdroj: diskuze Domácí výroba kosmetiky

Recept na domácí šunku video

Tady je názorný video recept, jak si lze připravit vařenou šunku v šunkovaru: domácí kuřecí šunka.

Zdroj: Recept na domácí vařenou šunku

Poradna

V naší poradně s názvem DOMÁCÍ KOKTEJL NA HUBNUTÍ se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Kamča.

Koktejly na hubnutí – kdy opravdu pomáhají? A co naopak výrobci nechtějí přiznat? Na tato témata jsem našla článek, který objektivně pojednává o tom, zda-li se dá skutečně po nějakých koktejlech na hubnutí skutečně zhubnout. Zde je adresa článku na téma koktejl na hubnutí www.asistentka.cz/no…

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel LussyB.

Nevím jak domácí ale mě osobně koktejl na hubnutí funguje, piju ho pravidelně, cvičím. Udělala jsem si z něj každodenní svačinu a ještě má úžasnou chuť.

Zdroj: diskuze Domácí koktejl na hubnutí

Domácí majonéza II.

Suroviny:

  • 2 žloutky
  • sůl
  • mletý pepř
  • 1 lžíce plnotučné hořčice
  • olivový olej

Postup:

Uvedené suroviny šlehejte pár minut do zhoustnutí.

Zdroj: Postup a recepty na domácí tatarku

Poradna

V naší poradně s názvem DOMÁCÍ VODÁRNA se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Koudela.

Dobrý den
Potřebuji schema elektrického připojení tlakového spínače domácí vodárny Elpumps
VB 25/1300B

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Milda.

Tady je k dispozici produktový list k tlakovému spínači TSA3S05M osazenému na vodárně Elpumps
VB 25/1300 B.
www.sigmashop.cz/sou…

Zdroj: diskuze Domácí vodárna

Recept na domácí výrobu

Výroba domácího peelingu není vůbec složitá, zde je několik tipů na kávový peeling:

Základní recept

Do misky nasypte trochu mleté zrnkové kávy a zalijte horkou vodou. Nechte vystydnout a použijte nejen na tělo, ale i na obličej. Aplikujte ve sprše jemnými krouživými pohyby na čistou pokožku. Jemná masáž pokožku prokrví. Následně opláchněte teplou vodou. Jedná se o domácí peeling vynikající na černé tečky.

Kávový peeling na obličej

Budete potřebovat 50 ml pleťového krému, 1 ml esenciálních olejů (například mandlový, meruňkový, olivový) a 1 lžíci nahrubo mleté kávy. Všechny ingredience smíchejte v misce a směsí lehce promasírujte dobře očištěnou a navlhčenou tvář. Vynechejte partie okolo očí a rtů, poté dobře omyjte.

Kávový peeling se skořicí

Na tento peeling budete potřebovat 5 lžiček mleté zrnkové kávy, 1 lžičku skořice, 1 lžičku medu, trochu horké vody a 7 lžiček sprchového gelu. Kávu zalijte horkou vodou a do vytvořené husté pasty postupně přidejte skořici, med a sprchový gel. Směs naneste na celé tělo a krouživými pohyby vmasírujte do pokožky, tento peeling je velmi účinný proti celulitidě.

Kávový peeling s olivovým olejem

Budete potřebovat 5 lžiček mleté zrnkové kávy, 5 lžiček cukru a 1 šálek olivového oleje. Všechny ingredience smíchejte v jedné misce a vetřete do pokožky. Nechte působit asi 10 minut a poté omyjte.

Zdroj: Domácí peeling z kávy

Diskuze

V diskuzi DOMÁCÍ MASKY NA OBLIČEJ se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Ivanka.

Ahoj chci jen poradit Evičce i já mám takový problém je dulžité si poradne umyt ruce ze solvinou pak si ve malou misku polevkove lzice husiho sadla, tri kapky citronove stavy, spetku zazvoru a rozrdrcenou mátu to vsechno smichej a napatlej si to spickama prstu na oblicej nech si to pul hodiny pusobit pak vem jen navlhceny tampon a smyj si to radi ti to tak 2krat do tydne.

Na tento příspěvěk jestě nikdo nereagoval. Chcete se k němu vyjádřit? Klikněte na tlačítko a budete moci vložit svůj komentář.

Zdroj: diskuze Domácí masky na obličej

Jak si vyrobit doma svoji šunku?

Šunkovar je zařízení, které umožňuje vaření zdravé domácí šunky. Domácí šunka neobsahuje průmyslová plnidla a nezdravé chemické příměsi. Domácí šunka se musí sice rychle zkonzumovat, ale její domácí příprava a skvělá chuť za to opravdu stojí! K výrobě šunky se používá kvalitní libové vepřové maso nebo lze také použít králičí, či kuřecí. Vše se v šunkovaru zpracuje snadno a bez průmyslových plnidel a příměsí. V domácím šunkovaru budete mít okamžitě čerstvou a chutnou šunku, vhodnou i pro děti.

Zdroj: Recept na domácí vařenou šunku

Diskuze

V diskuzi DOMÁCÍ BĚLENÍ ZUBŮ DISKUZE se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Kikousek.

domácí bělení není nic pro mě já toho zkusila teda už taky dost, ale dávám spíše přednost pastám na bělení s nimiž má již někdo zkušenosti. :)

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Verča.

Ahojky, já mám super zkušenost s bělící pastou od ROCS, dlouho jsem hledala něco účiného a za mě fakt doporučuji.

Zdroj: diskuze Domácí bělení zubů diskuze

Jak vykonturovat kulatý obličej

Kulatá tvář bývá plnější, a proto si většinou podrží mladistvý vzhled déle než u žen s jiným tvarem obličeje. Bývá kratší, poměrně široká, má plné tváře a kulatou bradu. Máte-li kulatý obličej, používejte zesvětlovací odstín na čele, pod očima, v horních partiích lícních kostí a uprostřed brady, abyste připoutala pozornost na střed obličeje. Tmavší odstín bronzového pudru nebo make-up o jeden až dva odstíny tmavší než barva vaší pleti používejte na spáncích, tvářích a podél čelistí. Tím vytvoříte iluzi oválného obličeje.

Zdroj: Kulatý obličej

Diskuze

V diskuzi DOMÁCÍ VÝROBA MASTÍ Z ALOE VERA se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Kristyna .

Prosím kdo poradí jakpřipravyt mast z aloe vera na popraskane dlane ani lekar si nevi rady hrozi ozařovani a to se mi moc nelíby. Předem dekuji

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Pavla.

Rozehřát domácí sádlo,přes odšťavňovač vymačkat šťávu z aloe vera a přidat k sádlu a pořádně promícháme,musí se to vše spojit,pak dát do lednice a používat dle potřeby.A já na praskliny používám Lipobase je to 100% účinné,je potřeba toho vyzkoušet víc

Zdroj: diskuze Domácí výroba mastí z aloe vera

Recept

Ingredience: 1 vejce, obličejové tampony nebo kapesníky, malá miska, čistý ručník, kosmetický štětec

Postup: V první řadě si připravte ingredience a oddělte žloutky od bílků. Na odlíčený a vyčištěný obličej naneste tenkou vrstvu vaječných bílků pomocí kosmetického štětce. Jakmile nanesete na část obličeje vajíčko, vezměte do ruky čistý kapesník a ten přilepte pomocí vajíčka na pleť. Postupně tímto způsobem zakryjte celý obličej. Počkejte pár minut, dokud maska úplně nezaschne. Poté pomalými a jemnými tahy masku odspoda slupujte. Odstraňte všechny zbytky masky a obličej omyjte pouze čistou vodou. Po usušení naneste krém, který běžně používáte.

Bílek a žloutek v sobě skrývají mnoho vitamínů, minerálů, stopových prvků a bílkovin. Proto je vajíčko doslova elixírem pro pleť. Konkrétně ale bílek nepůsobí tak výživně, protože se skoro všechny účinné látky schovávají ve žloutku. Dokáže však doslova zázrak v boji proti černým tečkám. Vaječné bílky totiž dočasně stahují póry a snižují tak pravděpodobnost vzniku nových černých teček. Současně také odstraňují tečky nynější a částečně vyživují vaši pleť. Oproti jiným domácím prostředkům, které se používají proti černým tečkám, mají tu výhodu, že pokožku nevysušují v tak velké míře. I v tomto případě se doporučuje masku používat maximálně 2–3krát týdně.

Máte i vy typ na slupovací domácí masku proti černým tečkám?

Zdroj: Domácí slupovací maska na černé tečky

Diskuze

V diskuzi DOMACI PLETOVA MASKA PRO OKAMZITE VYPNUTI PLETI se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Marie.

Kdo mi poradí pleťovou masku doma vyrobenou pro vypnutí pleti . Díky za radu

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Helena.

Já používám na okamžité vypnutí pleti a vyhlazení vrásek masku z vaječného bílku, citrónu a špetky soli. Připravuju si ji tak, že oddělím vaječný bílek z jednoho vajíčka do misky, k němu přes sítko naleju lžičku citrónové šťávy, přidám špetku soli a dobře rozmíchám. Pak si to prsty nanesu na obličej a nechám působit. Tím, jak to postupně působí, tak to schne a na kůži se z toho tvoří stahující se tenký film, který kůži dokonale vypne a vyhladí.

Zdroj: diskuze Domaci pletova maska pro okamzite vypnuti pleti

Vůně do cukrového peelingu

Pro lepší relaxaci a hýčkání při aplikaci cukrového peelingu, přidejte do cukrové pasty pár kapek éterických olejů, jako levandulový, citrusový nebo mandlový. Tyto pohádkové vůně skvěle obohatí váš domácí cukrový peeling a umocní zdravotní účinky této domácí péče.

Zdroj: Jak si udělat domácí cukrový peeling

Diskuze

V diskuzi JSOU ZDE DOMÁCÍ PLETOVÉ MASKY? se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Petra Filoušová .

Dobrý den,chtěla bych se všech co se sem dívají prosím odpovězte.Jsou zde na tomto webu domácí pletové masky?Předem děkuji za odpověd,kdo bude tak hodný a odepíše mi.Děkuji Petra Filoušová.

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Redakce.

Jasně, články s recepty na domácí pleťové masky najdete na webu zdravi-lecba.cz. Například pomocí tohoto odkazu: www.zdravi-lecba.cz/…

Zdroj: diskuze Jsou zde domácí pletové masky?

Cukrový peeling domácí výroba video

Video, na kterém je vidět několik různých postupů domácí výroby cukrového peelingu, je tady: cukrový peeling video.

Zdroj: Jak si udělat domácí cukrový peeling

Domácí slupovací maska

Na trhu je celá řada komerčních slupovacích masek. Za zmínku stojí masky z mořských řas. Vždyť řasy se používají i v léčbě chronických ran ve vlhké terapii. Řasy k výrobě francouzských masek a zábalů rostou v Bretani v oblasti vod Natura 2000, které jsou přísně chráněny ekology. Příroda nám dává možnost čerpat ze svého bohatství. Mnoho druhů řas má fantastické léčivé vlastnosti, jichž využívá i kosmetické odvětví. Řasy a mořské trávy se používají v lázeňských a kosmetických salonech v podobě čistého mikronizovaného produktu v maskách na obličej, zábalech a maskách na obličej a tělo. Masky obsahují velké množství účinných látek, které zaručují perfektní výsledek po ošetření. Tyto masky dlouho tuhnou a tato vlastnost zajišťuje velké pohodlí během přípravy a vykonávání ošetření pokožky. Není třeba pospíchat jako u většiny masek tohoto typu. Jsou velmi účinné, některé se odkládají na několik minut, aby se důkladně propojily s vodou a zvětšily svůj objem. Maska připravená k použití má dokonale hladkou konzistenci, skvěle se nanáší špachtličkou nebo štětečkem. Většinu masek můžete připravit se studenou nebo teplou vodou. Rozhodnutí, zda ošetření pokožky vykonáte za tepla, nebo za studena, je jen na vás. Pokožka po odstranění masky typu za studena nevyžaduje dočištění. Stahuje se jedním pohybem, nenechává bílé stopy na pokožce. Účinnost působení všech masek je velmi vysoká a často předčí i vaše očekávání.

Slupovací masku si můžete vytvořit i z vlastních ingrediencí.

Zdroj: Domácí slupovací maska na černé tečky

Cukrová pasta na depilaci

Recept na výrobu domácí cukrové pasty pro oholení nohou je tady: Cukrová pasta návod na její výrobu.

Zdroj: Jak si udělat domácí cukrový peeling

Domácí majonéza I.

Suroviny:

  • 2–2,5 dl oleje
  • 1 celé vejce
  • 1 polévková lžíce hořčice
  • 1 kávová lžička cukru
  • 1 kávová lžička octa
  • sůl
  • pepř

Postup:

Příprava je zcela jednoduchá a rychlá – všechny ingredience vložte do mixéru nebo vyšlehejte ponorným mixérem, který táhněte odspoda nahoru.

Zdroj: Postup a recepty na domácí tatarku

Peeling na tělo

Pro udržení jemné pokožky těla je zapotřebí trochu intenzivnější péče – abrazivní částečky tedy mohou být o dost větší než na obličej. Vystačíte si s obyčejným krystalovým cukrem, který ale tentokrát namísto do buchet nasypete do svého sprchového gelu. Asi na dvě polévkové lžíce sprchového gelu či krému budete potřebovat nejméně stejné množství cukru, poměr ingrediencí tedy bude minimálně 50 : 50. Pokud máte sušší kůži, můžete sprchový gel nahradit olivovým olejem. Cukr by neměl v přípravku stát příliš dlouho, aby se nerozpustil. Proto si směs připravte těsně před použitím. Gel nebo olej naneste na tělo masážními pohyby a následně vše opláchněte teplou vodou. Tento způsob peelingu je levný a velmi účinný.

Zdroj: Recepty na domácí peeling

Domácí šunka a rychlosůl

Rychlosoli se přidávají do uzenin. Rychlosůl je označení pro dusitanovou směs, která se používá k nakládání masa určeného k dalšímu zpracování (na výrobu salámů, klobás, konzerv a tak dále). Rychlosůl stabilizuje chuťové vlastnosti a vůni výrobků a je zodpovědná za růžové zbarvení uzenin. Rychlosůl je dusitan draselný s dusičnanem sodným v poměru 2 : 5.

Zdroj: Domácí šunka - recepty


Autoři obsahu

Mgr. Světluše Vinšová

Mgr. Marie Svobodová

Mgr. Jana Válková

Bc. Jakub Vinš


ČeskáOrdinace

O nás

Kontakt

Ochrana osobních údajů a cookies

 SiteMAP