Informace od zdravotní sestry

MENU

  

PROSTATA

  

KREVNÍ TLAK

  

CUKROVKA

  

WARFARIN

  
Téma

DOMÁCÍ PŘÍRODNÍ BARVA NA VLASY

OBSAH

Trvalé efekty

Obsah kyseliny jablečné v octu a jogurtu pomáhá kakaovému barvivu lépe se vázat na vlasy. Jedinou nevýhodou je, že tato barva nevydrží na vlasech tak dlouho jako komerční barvy, které mají dlouhodobý efekt. Barva na vlasy z kakaa zůstává krásná jen několik dní. Pokud začnou vypadat vlasy vybledle, stačí jen opět použít domácí kakaovou barvu a vaše vlasy dostanou zase krásnou a přirozenou barvu.

Zdroj: Barvení vlasů kakaem nebo červenou řepou

Poradna

V naší poradně s názvem DOMÁCÍ ŠAMPON NA SUCHÉ VLASY se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Lenka.

Dobrý deň,
mám dotaz k vajíčkovému šampónu pre lámavé vlasy. Koľko ide do zmesy tej minerálnej vody?
Ďakujem

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Kamča.

Minerální voda je ve vajíčkovém šamponu pro doplnění iontů, které posilují vlasy přírodní cestou. Například Vincentka je bezvadná na hnědé a zrzavé vlasy. Poděbradka pak na plavé a blond vlasy. Množství vody je asi jako dvě vajíčka, takže tak dvě deci. Nejlepší je voda přímo ze vřídla.

Zdroj: diskuze Domácí šampon na suché vlasy

Příznaky šedivých vlasů

Příznaky šedých vlasů netřeba snad ani vysvětlovat – vaše původní barva se postupně mění na šedou. Často je tato proměna způsobena nedostatkem tří vitamínů B-komplexu, které specificky vyživují vaše vlasy.

Zdroj: Šedivé vlasy

Diskuze

V diskuzi BARVENÍ UMĚLÝCH VLASŮ se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Pavla.

koupila jsem si prices za syntetických vlasu,ale je zhruba o 2 odstiny svetlejsi nez moje barva.barvou na vlasy obarvit nejde,poradi mi, prosim, nekdo,jak obarvit umely vlas?

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Kamila.

Čau Pavlo, u umělého vlasového vlákna nejde dodatečně změnit barva. Někdy je to výhoda, například takové vlasy nevyšísují u moře vlivem slunce a slané vody, jako pravé vlasy. Někdy je to nevýhoda, jak o právě ve Vašem případě. Pokud ty Vaše umělé vlasy chcete použít a zahustit tak své vlasy, tak budete muset stáhnout barvu svých vlastních vlasů. Určitě bych si to ale nechala udělat u kadeřnice, tam je větší jistota, že se trefí správná barva.
Pa, Kamila.

Zdroj: diskuze Barvení umělých vlasů

Domácí přírodní recept proti roztřepeným konečkům

Domácí recept - přírodní medová maska na suché vlasy a konečky: Smíchejte 1 lžíci medu s 1 žloutkem a 1 lžíci olivového panenského oleje a naneste na vlasy, nechejte působit 15 minut, poté opláchněte. Tato domácí přírodní maska je vhodná jak na suché vlasy, tak i na roztřepené konečky.

Olivový olej je přírodním zdrojem důležitých vitaminů a minerálů. Je známé, že pokud každý den udržíte lžíci kvalitního oleje v puse alespoň 4 - 5 minut, zlepší se vám kvalita vlasů, budou pevnější, zdravější, získají lesk a nebudou vypadávat a to všechno přirozenou přírodní cestou.

Zdroj: Poškozené vlasy a roztřepené konečky

Diskuze

V diskuzi NEJLEPŠÍ VLASOVÉ ZÁBALY PRO POŠKOZENÉ VLAS DOMÁCÍ RECEPTY se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Erika.

Ahoj...Mám úplně hrozné vlasy. Strašně husté, suché, polámané konečky, nepoddajné, trochu krepaté. Teď sháním nějaké dobré přírodní domácí recepty na vlasové zábaly. Tak se chci zeptat jaké jsou pro tyto vlasy nejlepší. Nemáte někdo zkušenosti třeba s medem???? Děkuji moc za reakce a odpovědi. ;-)

Na tento příspěvěk jestě nikdo nereagoval. Chcete se k němu vyjádřit? Klikněte na tlačítko a budete moci vložit svůj komentář.

Zdroj: diskuze Nejlepší vlasové zábaly pro poškozené vlas domácí recepty

Domácí recept na šampón

Domácí šampon je dobrá volba pro správné domácí experimentátorky. Domácí šampon se dá vyrobit jak pro vlasy suché, tak i pro vlasy mastné. Suché vlasy se dobře myjí domácím šamponem z Castilie a mastné vlasy zase ze šampónu z jedlé sody. Recept, jak si připravit domácí šampon z jedlé sody a šampon z Castilie, je tady: recepty na domácí šampony.

Zdroj: Recept na domácí šampon

Poradna

V naší poradně s názvem SPÁLENÉ VLASY OD BARVENÍ, CHYTNE NA TO BARVA ? se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Simiska.

Zdravím :) mám takový problém, stahovala jsem černou barvu z vlasů a vlasy jsou teď úplně spálené, při mytí jsou gumové a natahují se jako žvýkačka... Když jsem po té dala na vlasy barvu jsou strakaté, jelikož někde peroxid působil více, někde méně... Jsou to 3 týdny co se mi tohle stalo a zajímalo by mě, co se stane když si vlasy znovu nabarvím na tmavě hnědou... Jestli mi barva chytne i na ty spálené vlasy a zda mi neupadají, prosím o rady nemůžu chodit s flekatou hlavou... Děkuji

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Kamča.

Dalším barvením se vlasy zničí ještě více. Ve stavu, který popisujete se vám vlasy stejně postupně ulámou, takže než nové barvení, bych raději volila krátký sestřih a barvu doladit přelivem. Barvení vlasů je lepší nechat na odborníkovi, kdy pak nemusíte řešit tyhle katastrofy s vlasy. To teď určitě už sama víte. Držím vám palce, ať vám to co nejrychleji doroste.

Zdroj: diskuze Spálené vlasy od barvení, chytne na to barva ?

Barva na vlasy – cena

Tady je seznam nejlevnějších cen barev na vlasy.

Zdroj: Barvení vlasů

Poradna

V naší poradně s názvem CO S PŘÍLIŽ TMAVOU BARVOU VLASŮ se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Marie.

Dobrý den, moje přírodní barva vlasů byla vždy tmavě plavá, tak sem se chtěla trochu zvíraznit. Obarvila jsem si hlavu na tmavě hnědo, z čehoš mi vyšla skoro černá ( fotky na krabičce moc neodpovídají ). Chtěla bych zpátky světlejší odstín, ale nic mi nechce chytit.Mám vždy jenom nazrzlé odrostlé vlasy a zbytek černý...
Bojím se větších zásahu ( úplné odbarveni a ještě barva!), abych vlasům nedala moc zabrat... poraďte mi co s tím....
díky

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Kamča.

Zesvětlení obarvených vlasů nejde udělat jinak, než působením peroxidů. Takže je třeba použít barvu na blond odstín, tím stáhnout současnou barvu vlasů a pak aplikovat raději přeliv, protože u něho, když se to nepovede, tak se to za pár dní vymyje šampónem. Příště si raději nechte obarvit vlasy u zkušené kadeřnice. Ušetříte si tím trápení i zničené vlasy od nevhodné bravy na vlasy a následného odbarvování.

Zdroj: diskuze Co s příliž tmavou barvou vlasů

Další možnosti barvení vlasů potravinami

Červená řepa jako barva na vlasy

Pro světlé odstíny vlasů se používá kompot z červené řepy, ze kterého je k barvení vhodný jeho lák. Postup je jednoduchý světlé vlasy nejdříve umyjeme a necháme proschnout. Pak na požadované prameny naneseme lák pomocí rozprašovače tak, aby byla celá vlasová vlákna postříkána lákem z červené řepy. Pak vlasy zabalíme do igelitu - mikroténu a necháme asi tak hodku působit. Po této době budou vlasy mít růžový tón, který na nich vydrží 10 až 15 dní. Jde o přírodní barvení vlasů potravinami, takže účinek bude u každého individuální, ale rozhodně tento postup vlasy neničí a šetří životní prostředí.

Zdroj: Barvení vlasů kakaem nebo červenou řepou

Diskuze

V diskuzi DOMÁCÍ PŘÍRODNÍ BARVENÍ VLASŮ BAZALKOU se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Marika.

Bazalka, všichni ji známe jako voňavé zelené koření k nakrájeným rajčatům. Ale málokdo ví, že bazalka patří mezi domácí přírodní barvy na vlasy, a že dokáže ztmavit vlasy. Bazalka se nejlépe hodí pro tónování hnědých vlasů. Barvení se provádí večer, kdy umelete na kaši několik rostlin bazalky (stonky, řapíky i listy). Tuto kaši nanesete do suchých vlasů a pokryjete s ní celou hlavu. Vlasy musí být opravdu dobře ze všech stran pokryty balkovou kaší. Pak všechno zakryjete igelitem a necháte působit do rána. Ráno vlasy osprchujte. Pro lepší vyplavení zbytků bazalky můžete použít kondicionér. Vlasy po této kůře budou provoněné bazalkovou vůní a budou mít o jeden až dva odstíny tmavší barvu.

Na tento příspěvěk jestě nikdo nereagoval. Chcete se k němu vyjádřit? Klikněte na tlačítko a budete moci vložit svůj komentář.

Zdroj: diskuze Domácí přírodní barvení vlasů bazalkou

Účinky produktů

Vejce: Jsou zásobárnou mnoha důležitých proteinů i bílkovin. Dobře hydratují a zároveň čistí vlasovou pokožku, dodávají lesk i objem, zpevňují a posilují, a dokonce i dezinfikují. Není dobré je vymývat teplou vodou.

Káva, skořice: Obě suroviny pomáhají lepšímu prokrvení vlasové pokožky, díky tomu urychlují přísun důležitých živin do vlasových cibulek a urychlují tak růst vlasů.

Med: Má vysoce regenerační a antibakteriální účinky. Hodí se do vlasových masek pro velmi poškozené a suché vlasy, protože dodává správnou dávku hydratace. Jen se připravte na to, že jeho vymývání trvá delší dobu a je třeba použít teplejší vodu.

Avokádo: Skvěle zvláčňuje a hydratuje nejen vlasy, ale také vlasovou pokožku.

Hena: Chrání, posiluje a vyživuje vlasy. Je vhodná nejen jako přírodní barva na vlasy, ale lze ji přidat i do masek a vlasových zábalů.

Pivo: Obsahuje cukry a proteiny, které přispívají ke zvětšení objemu vlasů. Je vhodné nejen jako součást vlasových masek, ale lze použít i jako oplach či jako přísada do šamponů.

Šťáva z okurek, banán: Hydratují vlasy i vlasovou pokožku, dodávají lesk.

A jaký recept na poškozené vlasy máte Vy?

Zdroj: Domácí masky pro extrémně poškozené vlasy

Domácí recepty: vlasové zábaly a masky

Zdroj: Domácí masky pro vaše vlasy

Diskuze

V diskuzi DOMÁCÍ TEST NA CUKROVKU se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Skomro czeslaw.

mam testovaci prožki ale ne mam navot jako barva je vpožodku

Na tento příspěvěk jestě nikdo nereagoval. Chcete se k němu vyjádřit? Klikněte na tlačítko a budete moci vložit svůj komentář.

Zdroj: diskuze Domácí test na cukrovku

Zábal z kiwi na křehké vlasy

  • 1 kiwi
  • šťáva z jednoho citronu

Kiwi oloupejte a pořádně rozmixujte do hladka. Poté přidejte šťávu z jednoho citronu. Pořádně smíchejte. Masku naneste na vlasy, zabalte igelitem a přes to ručníkem. Nechte působit alespoň jednu hodinu. Pak vlasy pořádně propláchněte.

Zdroj: Domácí zábaly na poškozené vlasy

Poradna

V naší poradně s názvem DOMÁCÍ ŠAMPON NA SUCHÉ VLASY se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Kamča.

Minerální voda je ve vajíčkovém šamponu pro doplnění iontů, které posilují vlasy přírodní cestou. Například Vincentka je bezvadná na hnědé a zrzavé vlasy. Poděbradka pak na plavé a blond vlasy. Množství vody je asi jako dvě vajíčka, takže tak dvě deci. Nejlepší je voda přímo ze vřídla.

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Lenka.

Skvele, ďakujem za odpoveď,
pekný zvyšok večera :-)

Zdroj: diskuze Domácí šampon na suché vlasy

Několik rad před použitím zábalů:

  • Zábal musíte mít na hlavě minimálně 20 až 25 minut, jinak postrádá smysl.
  • Vlasy zabalte do igelitu a poté ještě obalte ručníkem, aby byl zábal v teple a účinnější, pro urychlení ho můžete zahřát trošku fénem.
  • Vlasy musí být pořádně umyté a hlavně bez kondicionéru.

Zdroj: Domácí zábaly na poškozené vlasy

Diskuze

V diskuzi BARVENÍ VLASŮ KAKAKO se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Milena.

Já zas používám kakaový odvar 60°C teplý (voda, kakao ocet), ve kterém si máchám všechny vlasy co nejblíže k hlavě - pálí to. Zbylé vlasy, které nemůžu ponořit, si potírám houbičkou namočenou v odvaru, čímž ho také neustále promíchávám, aby se neusazoval hnědý pigment dole. To celé dělám než odvar vystydne. Pak vlasy jemně a krátce osprchuju studenou vodou a zabalím do hnědého ručníku. Až to z nich trochu nasaje tak dám do vlasů balzám na barvené vlasy a upravím je fénem. Barva vydrží do příštího mytí.

Na tento příspěvěk jestě nikdo nereagoval. Chcete se k němu vyjádřit? Klikněte na tlačítko a budete moci vložit svůj komentář.

Zdroj: diskuze Barvení vlasů kakako

Domácí šampon podle typu vlasů

Doma si můžete vyrobit pochopitelně i jiný šampon než jen kopřivový. Bylinky ale vybírejte s ohledem na typ svých vlasů. Světlovlásky by měly sáhnout po heřmánku, pro lámavé vlasy se zase hodí rozmarýn. Suché vlasy budou vděčné za kostival nebo šalvěj. Podrážděnou vlasovou pokožku uklidní šampon vyrobený z měsíčku lékařského. Výroba vlastního domácího šamponu je sice trochu pracnější, ale vyplatí se, a to nejen po ekonomické stránce. Za přírodní šampon vám poděkují především vaše vlasy.

Zdroj: Recepty na kopřivový šampon

Zábal z vaječného žloutku pro suché a lámavé vlasy

  • 1 žloutek
  • 1/2 lžíce kokosového oleje
  • 1/2 nebo celá lžíce olivového oleje
  • 1–2 lžíce kávy

Vše společně smíchejte a naneste na vlasy. Nechte působit alespoň 20 až 25 minut. Poté vlasy pořádně opláchněte, ale pozor, jen vlažnou vodou, vajíčko by se mohlo srazit. Pokud by k tomu přece jen došlo, nechte ho zaschnout a poté vyčešte.

Zdroj: Domácí zábaly na poškozené vlasy

Jak Reparex funguje

Princip fungování přípravku Reparex proti šedinám spočívá v tom, že oxidovaný melanin, který je v šedivých vlasech, je redukován enzymem alfa-reduktázou, obsaženým v přípravku, čímž se melanin zbarví a šedivé vlasy nabudou ze svého vnitra původní barvu. Získaný kyslík enzym naváže na dusičnan stříbrný, který se v malých částkách z vlasů vymyje anebo vyčeše. Jiné barvy na vlasy barví šedivé vlasy zvenčí, kdežto Reparex zevnitř.

Reparex:

  • obnovuje původní barvu vlasů, která vypadá opět jako přírodní;
  • je snadno použitelný, není nutná žádná pomoc s jeho aplikací;
  • nanáší se lokálně pouze na šedé vlasy, je velmi efektivní;
  • barva vlasů je obnovena zevnitř, proto jsou všechny vlasy obarvené stejně;
  • šetří peníze, jedna láhev Reparexu vydrží téměř 2 měsíce;
  • nikdo si nevšimne, že ho používáte.

Zdroj: Reparex pomáhá zakrýt šedivé vlasy

Zábal z banánu pro vlasy bez lesku

  • 1 banán
  • 1 lžíce medu
  • 1 lžička olivového oleje

Banán pořádně rozmixujete na kašičku. Důležité je, aby v ní nebyly kousky, protože ty se obtížně z vlasů vymývají. Poté přidejte lžíci medu a olivový olej. Vše pořádně promíchejte a naneste na vlasy. Nechte působit alespoň 20 minut.

Zdroj: Domácí zábaly na poškozené vlasy

Po odbarvení vždy na vlasy dejte vhodnou masku

Předně je třeba poznamenat, že každé přírodní zesvětlení vlasů je založeno na jejich vyšísování a jako takové vždy více či méně vlasy poničí – vysuší. Proto je nezbytné na zesvětlené vlasy aplikovat ozdravnou kůru, která vrátí vlasům jejich původní hebkost, svěžest a lesk.

Zdroj: Přírodní zesvětlení vlasů

Jak chytne barva při menstruaci

V období kdy žena menstruuje jsou vlasy po celé své délce stále stejné jako mimo menzes. Vyrostlý vlas může v tomto období ovlivnit jen kvalita séba, kterým se vlasy přirozeně mastí, a které se vylučuje z pokožky prostřednictvím pórů. U některých žen bylo prokázáno, že jejich sébum má v období menstruace neobvyklé vlastnosti, které mění přilnavost barvy a můžou také zapříčinit nečekanou alergickou reakci. Proto je lepší vlasy při menstruaci nebarvit a počkat až týden po ni.

Zdroj: Barvení vlasů


Autoři obsahu

Bc. Jakub Vinš

Gabriela Štummerová

Mgr. Světluše Vinšová

Mgr. Marie Svobodová

Mgr. Jana Fábryová


ČeskáOrdinace

O nás

Kontakt

Ochrana osobních údajů a cookies

 SiteMAP