Informace od zdravotní sestry

MENU

  

PROSTATA

  

KREVNÍ TLAK

  

CUKROVKA

  

WARFARIN

  
Téma

DOMÁCÍ UMĚLÉ SLZY

OBSAH

Umělé slzy

Používání umělých slz je nutné v případech, kdy vaše oči nevytvářejí dostatečné množství přirozených slz pro mazání, nebo když se slzy nemohou dostat na povrch oka. Doplnění nebo výměna přirozených slz za umělé slzy účinně léčí suché a podrážděné oči, protože jsou opětovně odplavovány alergeny a mazání očí zmírňuje podráždění. Pokud nechcete kupovat komerční oční kapky, můžete si vytvořit vlastní domácí roztok. Budete potřebovat ½ lžičky soli a sklenku horké vody. Nechte roztok vychladnout a aplikujte dvě kapky do každého oka pomocí sterilního kapátka. Roztok odstraňuje nečistoty z očí po 24 hodinách. Používejte jen sterilní přísady a kapátka při aplikování očních kapek, abyste zabránili případné oční infekci.

Zdroj: Domácí léky na suché a podrážděné oči

Diskuze

V diskuzi REKONVALESCENCE PO OPERACI SÍTNICE se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Zděnka Navrátilová.

Dobrý den,mám trhliny sítnice bez odchlípení,mám teď 2x zákrok laserem....můžu si prosím kapat uměle slzy? A kolik přibližně můžu vzít kg? Je někde nějaký návod co můžu a co ne? Bylo mi řečeno,klid,nenosím těžké,netlačit,ne Kasl ať,ne běhat a to vše.Proto moc prosím o odpověď,jsem z toho špatná...děkuji. S pozdravem. Zděnka Navrátilová

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Rita.

Dobrý den, já jsem tuto operaci podstoupila před 2mi lety. A od té doby se mi vůbec nesrovnaly otoky a kruhy pod očima. Řešila jsem s doktorkou a podle ní vše v pořádku a zhojeno dobře. Tak jsem hledala možnost, jak se vypořádat s těmi fialovými kruhy. Narazila jsem na tohle ar-aesthetics.cz/est… a cítím se teď už lépe. Maskovala jsem dříve vrstvami make-up, ale nevypadalo to nic moc.

Zdroj: diskuze Rekonvalescence po operaci sítnice

Mám unavené oči, musím k lékaři?

V současné době se uvádí, že syndrom suchého nebo syndrom unaveného oka, což je mírnější forma syndromu suchého oka trápí asi každého pátého pacienta, který přichází do ordinace očního lékaře. Pro nutnost návštěvy u lékaře je tu třeba odlišit dvě různé skupiny lidí s unavenýma očima. Za prvé to jsou lidé, kteří si zcela uvědomují vyvolávající příčiny, například, jako jsme výše zmiňovali práci u počítače anebo to mohou být lidé, kteří nosí kontaktní čočky, ráno si je nasadí a večer si je vyndají. Tito lidé si jsou zcela vědomi příčin svých unavených očí a je jim příčina potíží zřejmá. U těchto lidí stačí jen doporučení v lékárně paní magistrou, která doporučí vhodnou substituci nebo tak zvanou náhradu slzného filmu umělými slzami. Seznam umělých slz a jejich cena je tady: umělé slzy cena.
Pak je zde druhá skupina pacientů, kteří trpí syndromem unavených očí, ale kteří nebyli delší dobu na očním vyšetření. V tomto případě je nejrozumnější objednat se a provést komplexní prohlídku u očního lékaře.
 

Zdroj: Rady na unavené oči

Poradna

V naší poradně s názvem PŘÍČINYČERVENÉ OČI . se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Miluše Pavlíková.

Mám červené oči dost často,a k tomu mi bolí jako když je mám těžké a musím je zavřít ,ale není to pořád.Tak Vás prosím co to způsobuje.Děkuji

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Cempírek.

Takovéto červenání očí většinou souvisí s únavou a vysycháním slz. Na to je dobré upravit spánek, aby trval alespoň 7 hodin. Pak si během dne procvičit oči - zakoulet s nimi, podívat se do stran bez natáčení hlavy, také nahoru a dolu. Podívat se do dálky a pak na prst 20 cm od očí. Dobré je při těchto obtížích používat umělé slzy. Vyzkoušejte několik druhů umělých slz. Kdyby i přesto přetrvaly tyto komplikace, tak doporučuji navštívit očního lékaře, který vyšetří spojivky a oční víčka a přesně pak určí příčinu opakujících se červených očí.

Zdraví Cempírek!

Zdroj: diskuze Příčinyčervené oči .

Umělé řasy

Umělé řasy si dnes může pořídit každá žena. Jejich aplikace se provádí v různých kosmetických salonech, ale lze to i doma. Mezi ženami a dívkami je tato metoda velmi populární a nepostradatelná, stejně jako kosmetika, manikúra či kadeřnictví. Umělé řasy jsou tvořeny celou řadou řas a lepí se speciálním lepidlem v celku.

Zdroj: Řasy

Poradna

V naší poradně s názvem ČESNEK A CITRON ČISTIČ CÉV se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Pavel.

60% vodku koupím kde?

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Kamča.

Vodka se 60% alkoholu se dá koupit v každém větším supermarketu. Například Pelíškovka nebo Jelcinovy slzy.

Zdroj: diskuze Česnek a citron čistič cév

Olejové slzy jako oční kapky

Oční kapky, které doplňují mastné slzy a snižují odpařování vody z povrchu oka jsou stále více populární. Tyto přípravky obsahují prvky guarové gumy nebo lipozomální spreje. Lipozomální spreje jsou léky, které nejsou na lékařský předpis. Tyto lipozomy se nastříkají na uzavřené okraje očních víček. Když oči otevřete, lipozomy se šíří po povrchu oka a vytvářejí nový mastný film. Jedná se o zvláště užitečný lék, pokud máte blefaritidu nebo trpíte odpařováním slz, které je způsobené syndromem suchého oka.

Zdroj: Léčba syndromu suchého oka

Diskuze

V diskuzi DOMÁCÍ VÝROBA ŠAMPONU se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Kristepane.

Kdyby dotycny vedel, ze umele kortikoidy se vyrabej z solanum tuberosum nebo hlavne solanum aviculace.. a hormony pohlavni ze soji...tak by nepsal takovyhle blbosti. Ovsem vyroba po domacku je bohuzel z tech latek nemozna..

Na tento příspěvěk jestě nikdo nereagoval. Chcete se k němu vyjádřit? Klikněte na tlačítko a budete moci vložit svůj komentář.

Zdroj: diskuze Domácí výroba šamponu

Hradí zdravotní pojišťovny umělé oplodnění?

V Česku zdravotní pojišťovny hradí léčbu neplodnosti jen ženám do 39 let. Musejí ovšem počítat s doplatky. Často jde o tisíce i desetitisíce korun. Zákon vyžaduje, aby šlo pouze o heterosexuální pár, který není příbuzný.
 

Zdroj: Umělé oplodnění a následný porod

Diskuze

V diskuzi WARFARIN A CO NEJÍST PŘI JEHO UŽÍVÁNÍ se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Václava Koubková.

Dobrý den,chtela bych se zeptat jestli se můžou užívat fenixovy slzy. Děkuji za odpověď Koubková

Na tento příspěvěk jestě nikdo nereagoval. Chcete se k němu vyjádřit? Klikněte na tlačítko a budete moci vložit svůj komentář.

Zdroj: diskuze Warfarin a co nejíst při jeho užívání

Vysvětlení

Někteří muži chtějí získat umělé varle (implantát) co nejdříve, protože mají obavy, že s nimi jejich partner nebude spokojen. Důvod, proč si muži nechávají implantát zavádět, je prostý, chtějí, aby jejich šourek vypadal stejně, jsou „esteticky zaujatí“.

Nejčastěji se k zavádění implantátů přiklánějí muži, kteří jsou mladí, nebo muži, kteří nemají trvalý vztah. Častěji chtějí umělé varle homosexuálové než heterosexuálové, protože jejich partner s větší pravděpodobností sleduje rozdíl v jejich varlatech, což je pro ně velmi důležité, až zásadní.

Umělé varle je osobním rozhodnutím každého konkrétního muže. Doporučuje se předem zvážit všechna pro a proti, protože ne vždy jde o tu nejvhodnější volbu.

Zdroj: Testikulární implantáty aneb umělé varle

Diskuze

V diskuzi PRODLUŽOVÁNÍ ŘAS KOMENTÁŘ se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Helena.

Díky za typ, já si nechávám dělat umělé řasy, takže určitě vyzkouším jen potřebuji vědět kde serum sehnat

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Petra.

Ahoj, nevím z kterého mĕsta jsi, já jsem sérum koupila v Ostravĕ. Netuším, kde jinde se ješťe prodává, ale na krabičce je napsaná distribuce pro ČR a je tam napsané i tel. číslo, tak tam zkus zavolat a zeptat se, jestli ho neprodávají kosmetičky třeba i u vás 722 78 77 77.

Zdroj: diskuze Prodlužování řas komentář

Jak má vypadat stolice u dětí na umělé výživě

Děti, které jsou od narození živeny uměle, to znamená, že dostávají upravené kravské mléko, mají stolici trochu jinou, stolice je tmavě žlutá až nahnědlá, kašovitější a její zápach je lehce hnilobný. Je to proto, že tato mléka jsou obohacena minerály, vitamíny a stopovými prvky.

Zdroj: Stolice u dětí

Poradna

V naší poradně s názvem ZA KOLIK LET MÁM NÁROK NA NOVÉ UMĚLÉ ZUBNÍ NÁHRADY CENÍK se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Iva.

Dobrý večer,zajímá mě za kolik let mám nárok na umělé zuby.Beru hodně léků a přestože si důkldně 2 krát denně zuby čistím,mám je dost ošklivé a navíc jsem snížila hmotnost a ty zuby se mi při jídle sami vyndávají.Předem děkuji za odpověd.
S pozdravem Bártová.

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Cempírek.

Musíte se zeptat svého zubního lékaře a říct mu o problémech se svou zubní náhradou. Určitě najdete řešení, které bude finančně dostupné.

Zdraví Cempírek!

Zdroj: diskuze Za kolik let mám nárok na nové umělé zubní náhrady ceník

Recept na domácí šunku video

Tady je názorný video recept, jak si lze připravit vařenou šunku v šunkovaru: domácí kuřecí šunka.

Zdroj: Recept na domácí vařenou šunku

Poradna

V naší poradně s názvem TESTICULARNI IMPLANTÁT se k tomuto tématu vyjádřil uživatel MVDr. Václav Naxera Veterinární klinika Praha 3.

Dobrý den , pro našeho klienta poptáváme sadu testiculárních implantátu , hledáme distributora či dovozce . Prosíme o kontakt .

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Cempírek.

Náhrada varlete u psa se dá sehnat v USA. Přes internet se snadno objedná, zaplatí se platební kartou a do 10 dnů přijde kurýrní službou. Na výběr máte různé velikosti i materiál, ze kterého je umělé varle vyrobeno. Pokud chcete implantovat varle, které nepůjde hmatem rozpoznat od pravého, tak volte silicon. Polypropylenové varle je levnější, ale je tvrdé a hmatem jde poznat, že je umělé. Zde je odkaz na web s objednávkou: www.neuticles.com/si…

Zdraví Cempírek!

Zdroj: diskuze Testicularni implantát

Porod video

Video, na kterém je vidět průběh celého porodu, je zde.

Zdroj: Umělé oplodnění a následný porod

Poradna

V naší poradně s názvem POROVNÁNÍ UMĚLÝCH SLADIDELSTEVIE se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Dušan Smatana.

Stévia sladidlo môžem s Warfarinem ?

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Cempírek.

Stévia umělé sladidlo nijak neovlivňuje účinky Warfarinu a je možné ho bez problémů a omezení používat i při léčbě Warfarinem.

Zdraví Cempírek!

Zdroj: diskuze Aspartam, Sukralóza, Stévie

Umělé oplodnění hrazené pojišťovnou

Umělé oplodnění je hrazeno pojišťovnou jen v případě, kdy má klient nárok na úhradu z veřejného zdravotního pojištění. Dle § 15 odst. 3 zákona o veřejném zdravotním pojištění č. 48/1997 Sb. se hradí péče v souvislosti s umělým oplodněním nejvíce třikrát za život, nebo pokud bylo v prvních dvou případech přeneseno do pohlavních orgánů ženy pouze 1 lidské embryo čtyřikrát za život. Speciální laboratorní metody jsou hrazeny přímo klientem, stejně jako doplatky za stimulační léky nebo léky, které jsou nad rámec limitu hrazeného ze zdravotního pojištění (po vyčerpání 2 250 IU).

Podrobné ceníky jsou uvedeny v jednotlivých centrech.

Zdroj: ICSI

Diskuze

V diskuzi LÉKOŘICE NEŽÁDOUCÍ ÚČINKY se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Karpíšek.

Snědl jsem 3 kila lékořice a zkolaboval jsem, byl jsem na IP 6 měsíců, dne jsem napojen na umělé srdce a mám vývod, kůže mi zčernala a stále voním.Nejhorší na tom je ,že stále můžu a při tom nemůžu. Vypadám jak rom. Prosím nejezte větší množství !

Na tento příspěvěk jestě nikdo nereagoval. Chcete se k němu vyjádřit? Klikněte na tlačítko a budete moci vložit svůj komentář.

Zdroj: diskuze Lékořice nežádoucí účinky

Operace

Pokud se rozhodnete pro implantát varlete, můžete si zvolit, zda má být nahrazeno hned při odstranění nemocného varlete, nebo až později.

Při operaci se používají dva typy řezů, které jsou vhodné pro umístění implantátu. Jeden řez jde přímo do šourku a druhý přes spodní oblast třísel. V prvním případě dochází k přímému vložení implantátu a následnému sešití. Při řezu vedeném spodní oblastí třísel dochází k umístění protézy ve spodním rozkroku, což snižuje riziko vysunutí implantátu ze šourku.

Prostor, ve kterém je implantát uložen, je vytvořen pomocí nafukovacího balónku. Tento balónek má na konci malou smyčku, která drží umělé varle v dolní části šourku.

Zdroj: Testikulární implantáty aneb umělé varle

Účinky

Domácí kávový peeling je laciná varianta pro vláčnou a hebkou pokožku. Její hlavní výhodou je vyhlazující účinek.

Zdroj: Domácí peeling z kávy

Jak si vyrobit doma svoji šunku?

Šunkovar je zařízení, které umožňuje vaření zdravé domácí šunky. Domácí šunka neobsahuje průmyslová plnidla a nezdravé chemické příměsi. Domácí šunka se musí sice rychle zkonzumovat, ale její domácí příprava a skvělá chuť za to opravdu stojí! K výrobě šunky se používá kvalitní libové vepřové maso nebo lze také použít králičí, či kuřecí. Vše se v šunkovaru zpracuje snadno a bez průmyslových plnidel a příměsí. V domácím šunkovaru budete mít okamžitě čerstvou a chutnou šunku, vhodnou i pro děti.

Zdroj: Recept na domácí vařenou šunku

Léčba syndromu suchého oka

Pokud máte špatný celkový zdravotní stav, který je příčinou i syndromu suchého oka, tak vám oční lékař předepíše léčbu, nebo vás odkáže na příslušné specialisty.

Komplexní podmínky léčby

Pokud je váš zdravotní stav složitý a trpíte těmito onemocněními, jako je Sjögrenův syndrom, lupus, revmatoidní artritida nebo revmatická onemocnění. Pokud neberete na tyto nemoci již léky a příznaky nejsou ustálené, tak budete odkázáni na kontrolu k odborníkovi. Při léčbě syndromu suchého oka se před pokusem o jeho odstranění bude specialista zabývat možnými příčinami, jako jsou léky nebo faktory životního prostředí. Bude vás zároveň informovat o složitějších procedurách, které byste mohli potřebovat.

Chirurgie

Pokud jsou vaše oči suché a nereagují na jiné formy léčby, chirurgie může být také správná volba.

Bodová (punktální) okluze

Bodová okluze zahrnuje použití malé punktální svorky, k utěsnění slzných kanálků. To znamená, že slzy pak již nebudou vypouštěny do slzných kanálků a oči by měly zůstat vlhké. Obvykle jsou používány nejdříve dočasné zátky vyrobené ze silikonu a později se zváží, zda by operace měla pozitivní vliv. Pokud se tak stane, mohou být silikonové zátky nahrazeny trvalými svorkami. V nejtěžších případech, jsou při bodové okluzi slzné kanálky úplně vypáleny. Toto trvalé utěsnění odtokových otvorů zvýší množství slz na povrchu oka.

Autotransplantace slinných žláz

Autotransplantace slinných žláz zahrnuje odstranění ze spodního rtu některé žlázy, které produkují sliny a jsou umístěny nebo vštěpovány do boku očí. Sliny, které jsou produkovány žlázami, působí jako náhrada za slzy.

Zdroj: Léčba syndromu suchého oka


Autoři obsahu

Bc. Jakub Vinš

Mgr. Světluše Vinšová

Mgr. Marie Svobodová

Gabriela Štummerová


ČeskáOrdinace

O nás

Kontakt

Ochrana osobních údajů a cookies

 SiteMAP