Informace od zdravotní sestry

MENU

  

PROSTATA

  

KREVNÍ TLAK

  

CUKROVKA

  

WARFARIN

  
Téma

ENDIARON MAST

OBSAH

Mast z čerstvého ptačince (ptačinec prostřední neboli žabinec) a sádla je používána již po staletí. Mast z ptačince se používá proti různým kožním problémům, jako jsou například akutní poranění kůže, ekzémy, lupénka nebo špatně hojené rány.

Zdroj: Domácí mast z ptačince

Poradna

V naší poradně s názvem POMOC se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Tomáš.

Nejdriv sem mel horecku s mensimi bolesti v oblasti zaludku ale pak jsem misto stolice mel jen bilou penu neni to hlen proste pena jako ze sumaku odpoved na mail dik

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Cempírek.

Začnete užívat Endiaron, který je volně prodejný v lékárně, a na chvíli držte žlučníkovou dietu, která je popsána tady: www.ceskenemoci.cz/p…

Zdraví Cempírek!

Zdroj: diskuze Pomoc

Endiaron příbalový leták

Zde si můžete přečíst originální příbalovou informaci k produktu Endiaron.

Zdroj: Endiaron

Diskuze

V diskuzi ENTEROL se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Julcinika.

Můžu se připojit ke spokojenosti s Enterolem. Byla jsem zvyklá na Endiaron, ale už nějak nepomáhal. V lékárně doporučili změnu. Pomohl a zabral rychle.

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Kamilka.

Ráda cestuji a enterol si vždy beru sebou, s užívání začínám zhruba týden před odjezdem. Nikdy mě průjem nepřekvapil. Účinkuje spolehlivě.

Zdroj: diskuze Enterol

Endiaron a alkohol

Pokud trpíte průjmem, tak samozřejmě nesmíte požívat žádné množství alkoholu, a to i v případě, že již užíváte Endiaron.

Zdroj: Endiaron

Diskuze

V diskuzi PRŮJEM A PROBIOTIKA se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Toncek.

Průjem, cestování po bytě mezi toaletou a koupenou. Před pár dny jsem to zažil. Dal jsem si Endiaron, ale ten moc nepomohl. Manželka mi přinesla Probiolact. Dal jsem si 2 navečer a další 2 ráno a byl klid.

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Ladan.

Mě zabral posledně skvěle Enterol ;-)
Tak ted ho máme doma už preventivně, kdyby náhodou, fakt hodně pomoh.

Zdroj: diskuze Průjem a probiotika

Je Endiaron vhodný pro děti?

Lék Endiaron není určený pro děti s tělesnou hmotností nižší než 40 kg. Endiaron nesmí užívat ani těhotné a kojící ženy.

Zdroj: Endiaron a alkohol

Poradna

V naší poradně s názvem CO JE PROTI PRUJMU ENDIARON se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Jiří.

mám prujem mám deprese beru kvastax na spaní steval déle seropram . no avšak prujem začal při použití piva rebel , to je asi před 3 dny jinak chodim neustále na záchod asi po hodině mám křeče v břiše mužete mi poradit co a jak dále díky za odpověd jirka

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Cempírek.

Kupte si v lékárně Imodium. Je to léčba průjmu na 4 dny. Pokud průjem nezmizí, tak se obraťte na svého praktického lékaře, protože budete potřebovat laboratorní vyšetření stolice pro zjištění přesné příčiny.

Zdraví Cempírek!

Zdroj: diskuze Co je proti prujmu endiaron

Endiaron 20 x 250 mg potahované tbl

Zde můžete vidět ceny přípravku Endiaron 20 x 250 mg potahované tbl.

Zdroj: Endiaron

Diskuze

V diskuzi VIŠŇOVÁ MAST se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Marie Hrozová.

Nikde nemůžu sehnat višňovou mast samé balzámy a hovadiny

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Kamil Veselý.

Mast je běžně v každé lékárně pod názvem Višněvského balzám

Zdroj: diskuze Višňová mast

Endiaron v těhotenství

Bezpečnost podání v době těhotenství a kojení nebyla ověřena, proto se nedoporučuje podávat Endiaron v těhotenství a při kojení. Před použitím Endiaronu v těhotenství se vždy poraďte se svým lékařem.

Zdroj: Endiaron

Poradna

V naší poradně s názvem WARFARIN A PRŮJEM se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Tereza.

Dobrý večer. Chci se zeptat, co si můžu vzít za léky na průjem, když užívám eliquis 5mg ráno a večer. Doma jsem našla smectu, reasec a endiaron. Děkuji za odpověď.

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Cempírek.

Smecta je dobrá a nijak se vzájemně neovlivňuje s Eliquisem. Zrovna tak Imodium a probiotika mohou pomoci. Někdy se stává, že sám Eliquis způsobuje průjem, zejména u žen, které jsou ve věku 60 let a starší. Proto by bylo vhodné promluvit si o průjmu s lékařem, od kterého dostáváte recept na Eliquis.

Zdraví Cempírek!

Zdroj: diskuze Warfarin a průjem

Endiaron cena

Endiaron proti průjmu je volně prodejný a není potřeba lékařský předpis. Jeho cena je nízká a pohybuje se okolo 7 Kč za jednu tabletu. Prodává se v balení po dvaceti tabletách a jeho aktuální cenu můžete vidět tady: Endiaron cena.

Zdroj: Endiaron, za jak dlouho zabere?

Poradna

V naší poradně s názvem POTREBUJI PORADIT se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Matin.

Dobry den mam vodovy vytok z ritniho otvoru a svedeni nevyte cim to je spusobene a jak to lecit dekuji za odpoved.

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Cempírek.

Pro zjištění příčiny takových problémů bude zapotřebí provést laboratorní vyšetření stolice a podle toho určit účinnou léčbu. Takže určitě navštívit lékaře. Sám si můžete zkusit pomoci užitím léku Endiaron, který je volně prodejný v lékárně.

Zdraví Cempírek!

Zdroj: diskuze Potrebuji poradit

Endiaron a antikoncepce

Endiaron by neměl antikoncepci ovlivnit.

Zdroj: Endiaron

Endiaron a alkohol

Při léčbě Endiaronem se vyhněte konzumaci alkoholu.

Zdroj: Endiaron a alkohol

Nežádoucí účinky

Dlouhodobé podávání může vyvolávat poškození nervového aparátu. Endiaron by se neměl podávat březím nebo laktačním fenám. Během léčby se vzácně mohou vyskytnout zažívací obtíže (nevolnost, zvracení), kožní vyrážky, pokud k tomu dojde, vyhledejte veterinárního lékaře.

Zdroj: Pes a endiaron

Poradna

V naší poradně s názvem MAST se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Eva.

prosim zná někdo přesné dávkováni na smrkovou mast Děkuji

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Cempírek.

Příprava smrkové masti je jednoduchá. Nejdříve si připravíte nasycený olej a to tak, že do dvou třetin uzavíratelné sklenice vložíte kusy smrkové smůly, které zalijete do plného obsahu sklenice oblíbeným olejem, uzavřete a uchováte při teplotě 40 až 50 stupňů Celsia, dokud se smůla do oleje nerozpustí. To může trvat i několik dní. Pomoci smůle v rozpouštění můžete častým zatřesením se sklenicí. Nasycený olej pak smícháte s včelím voskem v poměru 2 lžíce vosku na 230 ml nasyceného oleje a přivedete k teplotě, kdy budete moci smíchat olej s voskem dohromady, obvykle 50 °C. Pak hned ještě teplé slijete do sterilní skleněné uzavíratelné nádoby, kterou uzavřete až po vychladnutí obsahu.

Zdraví Cempírek!

Zdroj: diskuze Mast

Endiaron na střevní chřipku

Endiaron je vhodný i na léčbu střevní chřipky, a to z toho důvodu, že v něm obsažená účinná látka kloroxin má výrazné bakteriostatické, fungistatické a antiprotozoární vlastnosti. Spektrum jeho účinnosti zahrnuje streptokoky, stafylokoky, shigely, giardie, trichomonády, Proteus vulgaris, kvasinky a různé druhy plísní, vegetativní formy střevních améb. Nevyvolává rezistenci a normální střevní flóru neovlivňuje.

Zdroj: Endiaron

Endiaron dávkování

Endiaron ve formě potahovaných tablet je určen dospělým a dětem s hmotností nad 40 kg. Obvyklá dávka je 250 mg kloroxinu třikrát denně. Doba podávání je dána klinickým obrazem – u nespecifických průjmů 2–3 dny (do normalizace stolice), u amébové dyzenterie a giardiózy 7–10 dní. Tato doba nemá být překračována pro zvýšené riziko nežádoucích účinků. Léčebnou kúru lze opakovat až po týdenní přestávce. Potahované tablety se polykají nerozkousané, nejlépe po jídle, zapíjejí se tekutinou.

Zdroj: Endiaron

Rozdíl mezi léky Endiaron a Imodium

Rozdíl mezi Endiaronem a Imodiem je v tom, že Endiaron patří mezi střevní antiseptika a používá se při infekčních průjmech, kdežto Imodium patří mezi opioidní obstipancia, což jsou látky snižující motilitu střev, způsobují tedy prodloužení doby styku obsahu střeva se sliznicí a ve vyšších dávkách mohou dokonce vyvolat zácpu. Imodium zahušťuje stolici, snižuje její častost a zastavuje průjem, ale neřeší jeho příčinu.

Zdroj: Endiaron nebo Imodium

Co je to Endiaron?

Chemicky se jedná o 5,7-dichlor-8-chinolinol. Sumární vzorec je C9H5Cl2NO - chloroxin. Relativní molekulová hmotnost (Mr) je 214,05. Chloroxin je krystalický prášek, téměř bílé až slabě šedohnědé barvy, který je prakticky nerozpustný ve vodě, těžce rozpustný v 96% ethanolu a mírně rozpustný v dichlormethanu. Rozpouští se v roztocích minerálních kyselin a alkalických hydroxidů.

Endiaron se používá k léčbě a symptomatické úlevě od akutního nespecifického průjmu a chronického průjmu spojeného se zánětlivým onemocněním střev.

Zdroj: Endiaron, za jak dlouho zabere?

Cena

Zde můžete vidět cenu Endiaronu.

Zdroj: Endiaron a alkohol


Autoři obsahu

Mgr. Světluše Vinšová

Mgr. Marie Svobodová

Mgr. Michal Vinš

Bc. Jakub Vinš


ČeskáOrdinace

O nás

Kontakt

Ochrana osobních údajů a cookies

 SiteMAP