Informace od zdravotní sestry

MENU

  

PROSTATA

  

KREVNÍ TLAK

  

CUKROVKA

  

WARFARIN

  
Téma

ENDIARON PROTI PRŮJMU DAVKOVÁNÍ

OBSAH

Léčba průjmu léky

V lékárně jsou běžně k dostání léky, které mohou účinně pomoci při určitých typech průjmu. S výběrem správného prostředku vám pomůže lékárník, popřípadě můžete konzultovat vhodnost určitého přípravku s dětským lékařem. V lékárně vám také poradí ohledně správného dávkování. Obecně však platí, že ve většině případů odezní průjem během několika dní sám, důležitý je dostatek tekutin a vhodná dietetická opatření.

Na průjem se používají léky z těchto skupin:

  • adsorbencia (navážou jedovaté látky na svůj povrch, například Smecta – od narození, živočišné uhlí – od 3 let);
  • střevní desinficiencia (dezinfikují střeva, působí na některé střevní mikroby – podávají se pouze u průjmů způsobených bakteriemi, například Endiaron);
  • probiotika (například Enterol);
  • antimotilika (léky tlumící činnost střeva – u dětí se nepoužívají);
  • antibiotika – předepisují se pouze při těžkých průjmech za splnění určitých podmínek.

Zdroj: Jak zvládnout průjem

Poradna

V naší poradně s názvem CO JE PROTI PRUJMU ENDIARON se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Jiří.

mám prujem mám deprese beru kvastax na spaní steval déle seropram . no avšak prujem začal při použití piva rebel , to je asi před 3 dny jinak chodim neustále na záchod asi po hodině mám křeče v břiše mužete mi poradit co a jak dále díky za odpověd jirka

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Cempírek.

Kupte si v lékárně Imodium. Je to léčba průjmu na 4 dny. Pokud průjem nezmizí, tak se obraťte na svého praktického lékaře, protože budete potřebovat laboratorní vyšetření stolice pro zjištění přesné příčiny.

Zdraví Cempírek!

Zdroj: diskuze Co je proti prujmu endiaron

Endiaron nebo Imodium

Endiaron je střevní dezinficiens, které se používá u některých infekčních průjmů. Je účinný nejen proti bakteriím, nýbrž i proti některým prvokům, kvasinkám a plísním. Neovlivňuje mikroorganismy žijící normálně ve střevě.

Imodium je lék proti průjmu, který zahušťuje při průjmu stolici a snižuje její častost. Imodium můžete užívat při náhle vzniklém akutním průjmu nebo po poradě s lékařem při dlouhodobém chronickém průjmu. Po poradě s lékařem můžete přípravek Imodium užívat rovněž v případě, kdy vám byla odstraněna část střev, což bývá často příčinou průjmů. Imodium nemá antibakteriální účinky! Imodium průjem zastavuje, neléčí však jeho příčinu. Jakmile je to možné, měla by být vždy léčena také příčina průjmu.

Zdroj: Endiaron

Endiaron cena

Endiaron proti průjmu je volně prodejný a není potřeba lékařský předpis. Jeho cena je nízká a pohybuje se okolo 7 Kč za jednu tabletu. Prodává se v balení po dvaceti tabletách a jeho aktuální cenu můžete vidět tady: Endiaron cena.

Zdroj: Endiaron, za jak dlouho zabere?

Poradna

V naší poradně s názvem PRŮJEM U DOSPĚLÝCH se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Ivana Okrajkova .

Dobrý den chtěla bych se zeptat před třemi dny u mě zřejmě začala střevní chřipka měla jsem dva dny teploty okolo 38 stupňů a bolesti a křeče v žaludku a břiše a průjem teď se to trochu zklidňuje dodržují dietu a pijí černý čaj a nepřímou minerálku Mattoni nic jsem proti průjmu nebrala tak se chci zeptat jestli jsem neudělala chybu v tom ze jsem třeba měla užívat endiaron proti průjmu mám obavy aby tam nezůstaly nějaké bakterie nebo nějaká infekce ve střevech nevím co mám teď dělat jestli to začít brát nebo už nemusím a čím upravit správnou funkci střev vodnaty průjem už nemam ale pevnou stolici taky ne můžete mi prosím poradit předem děkuji.

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Cempírek.

Způsobů, jak se zbavit průjmu je několik. Vy jste si vybrala ten nejstarší ve formě diety. Tento způsob léčby je také účinný a vede k vyléčení. Pokud tedy příznaky, jako jsou křeče a vodnatá stolice, mizí, tak již není třeba užívat endiaron. Na zhutnění stolice funguje hořká čokoláda nebo vařená rýže s mrkví.

Zdraví Cempírek!

Zdroj: diskuze Průjem u dospělých

Endiaron dávkování

Endiaron ve formě potahovaných tablet je určen dospělým a dětem s hmotností nad 40 kg. Obvyklá dávka je 250 mg kloroxinu třikrát denně. Doba podávání je dána klinickým obrazem – u nespecifických průjmů 2–3 dny (do normalizace stolice), u amébové dyzenterie a giardiózy 7–10 dní. Tato doba nemá být překračována pro zvýšené riziko nežádoucích účinků. Léčebnou kúru lze opakovat až po týdenní přestávce. Potahované tablety se polykají nerozkousané, nejlépe po jídle, zapíjejí se tekutinou.

Zdroj: Endiaron

Poradna

V naší poradně s názvem VODA se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Voda.

Dobry den, mam hrozny problem chodim asi tak 40krat za den na wc. Trva to jiz 3 den ze zacatku sem si myslel ze to je klasicky prujem, ale co jsem zjistil me prekvapilo tekla ze mne jen zluta voda.. Ted uz tece i bezbarva voda.. Vubec to ani nezapacha.. Co to je?? Prosim pomozte mi nejak co mam delat??

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Cempírek.

Máte průjem. Žlutá voda, která se pak změní na bezbarvou je pořád ještě normální průjem. Je potřeba bedlivě dodržovat pitný režim a každou návštěvu WC zapít sklenkou vody. Zároveň si naordinujte lék Endiaron a přípravek Smecta. Oboje koupíte v lékárně bez předpisu a užívejte to podle návodu, než vymizí příznaky průjmu. Také se snažte sníst netučná, ale vydatná jídla, například rýži s libovým masem. Můžete i běžné pečivo a ovoce.

Zdraví Cempírek!

Zdroj: diskuze Voda

Dávkování Endiaronu

Tablety Endiaronu se používají při infekčním průjmu, poruchách střevní mikroflóry (např. po léčbě antibiotiky) a při giardióze.

Dávkování

Dospělí a děti nad 40 kg užívají 3 krát denně 250 mg po dobu 2–3 dnů, nejdéle však 7 dnů. Pokud nedojde k úpravě do 4 dnů, je vhodné kontaktovat lékaře. Další dávka následuje vždy po každé průjmové stolici.

Zdroj: Endiaron, za jak dlouho zabere?

Dávkování

Pokud se přece jen rozhodnete pro použití Endiaronu k zastavení průjmu, ale po dobu 3 dnů podávání tohoto preparátu nedojde ke zlepšení, vyhledejte neprodleně veterinárního lékaře.

Dávkování by i přes výše uvedené informace mělo být následující: pes o hmotnosti do 10 kg ¼ tablety, a to maximálně 2x denně, pes o hmotnosti nad 10 kg ½ tablety, a to maximálně 2x denně.

Zdroj: Pes a endiaron

Poradna

V naší poradně s názvem VODA MÍSTO STOLICE se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Jarda.

Dobry den, chci se zeptat uz vic nez tyden mam misto stolice jen vodu, chodim 10krat dene, vlastne po kazdem jidle, zadne leky nezabiraji, mam se bat neceho vaznejsiho?

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Cempírek.

Více než sedmidenní průjem je již opravdu nebezpečný a hrozí odvodnění organizmu a s tím spojené komplikace. Určitě je třeba rychle vyšetřit složení tekutiny, která z Vás vychází, aby bylo možné zjistit příčinu průjmu a hned nasadit léčbu. Běžte v nejbližší pracovní den buď ke svému praktickému lékaři a nebo rovnou na oddělení gastroenterologie, které najdete v nemocnici nebo na poliklinice.
Pokud se chcete léčit sám, tak vyzkoušejte Endiaron a přípravek Smecta.

Zdraví Cempírek!

Zdroj: diskuze Voda místo stolice

Zkušenosti s Endiaronem

O Endiaronu dle recenzí

Endiaron by v domácí lékárničce neměl nikdy chybět. Pokud máte střevní obtíže, Endiaron spolehlivě zabírá. Nástup účinků je poměrně rychlý, ale oproti jiným agresivnějším práškům má Endiaron tu výhodu, že vám z dlouhodobého hlediska nenaruší zažívání, takže se nemusíte bát, že pokud si ho občas dáte, budete mít opačné problémy, než proti kterým má pomoci. Jestliže hodláte vyjet na dovolenou do rizikových oblastí, jako třeba do Egypta, tak se rozhodně doporučuje něco silnějšího, než je Endiaron, ale na cestách po Evropě je naprosto spolehlivý, skvěle léčí střevní problémy, utišuje bolest.

Při dodržení dávkování nezpůsobuje zácpu jako některé přípravky proti průjmu. V určitých případech na doporučení kožních lékařů pomáhá na úporné svědění kůže, které způsobují někteří střevní paraziti.

Užívá se jedna tableta při větších bolestech spojených s průjmem a vždy zafunguje velmi rychle.

Zdroj: Endiaron a alkohol

Poradna

V naší poradně s názvem ŽLUTÁ STOLICE, GGT 5 A VICE se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Martin.

Dobrý den
Mám radu let zlutou.. pískovna barva.. stolici, obcas řítkou jak kase. Někdy průjem. Často tlak pod pr zebrem asi zlucnik. Jsem abstinent kvůli těmto problemum, přesto jat.testy GGT 5 a víc. Bral jsem essenciale,ostropestrec kvůli hodnotám, ty se zlepšili jen po dobu užívání. Muže špatně vylučování zluci poškozovat játra? Ta stolice asi je kvůli zlucniku, kameny nemam. Jak zlepšit funkci zlucniku? Zkouším vse, byliny, léky a nic moc nepomaha. Jim zdrave, zřídka něco Tučného a smazaného ale to mi nezpůsobí zhorseni.
Moc děkuji

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Cempírek.

Okrová barva stolice a střídání průjmů může být pozůstatek po léčbě antibiotiky. Antibiotika vyhubí střevní flóru, která se jen těžko sama obnoví. Proto by bylo vhodné zkusit užívat probiotika (laktobacily). Kupte si probiotika s trávicími enzymy a užívejte je podle návodu. Když se vlivem této léčby váš stav zlepší, tak si kupte ještě jedno balení a užívejte nepřetržitě po jedné kapsli (většinou jde o poloviční dávku doporučeného dávkování) až do vyčerpání obsahu balení.

Zdraví Cempírek!

Zdroj: diskuze Bolesti bricha a zluta ridka stolice

Co je to Endiaron?

Chemicky se jedná o 5,7-dichlor-8-chinolinol. Sumární vzorec je C9H5Cl2NO - chloroxin. Relativní molekulová hmotnost (Mr) je 214,05. Chloroxin je krystalický prášek, téměř bílé až slabě šedohnědé barvy, který je prakticky nerozpustný ve vodě, těžce rozpustný v 96% ethanolu a mírně rozpustný v dichlormethanu. Rozpouští se v roztocích minerálních kyselin a alkalických hydroxidů.

Endiaron se používá k léčbě a symptomatické úlevě od akutního nespecifického průjmu a chronického průjmu spojeného se zánětlivým onemocněním střev.

Zdroj: Endiaron, za jak dlouho zabere?

Poradna

V naší poradně s názvem PORADNA ONLINE PRUJEM U DOSPELEHO se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Ala.

Dobry den. Mam 3.den vodnaty prujem. Zacalo to migrenou...pocituji nevolnost a dva dny nejim. Mam vyhledat lekarskou pomoc? Dekuji

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Cempírek.

Zkuste nejdříve zahájit domácí léčbu průjmu pomocí léku Enterol, kdy první dvě dávky vezměte ve dvojnásobném množství a další pak v doporučeném dávkování. Enterol užívejte po dobu 4 dnů. K tomu zároveň užívejte lactobacily (probiotika) po dobu dvou týdnů. Ve stravě přejděte na normální režim tří hlavních jídel denně, přičemž vyřaďte mastná jídla a zvyšte příjem tekutin během dne na dvojnásobek normálního příjmu. Když průjem nepřejde po dobrání Enterolu, tak navštivte praktického lékaře a požádejte ho o laboratorní vyšetření stolice.

Zdraví Cempírek!

Zdroj: diskuze Poradna online prujem u dospeleho

Endiaron příbalový leták

Zde si můžete přečíst originální příbalovou informaci k produktu Endiaron.

Zdroj: Endiaron

Poradna

V naší poradně s názvem POMOC se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Tomáš.

Nejdriv sem mel horecku s mensimi bolesti v oblasti zaludku ale pak jsem misto stolice mel jen bilou penu neni to hlen proste pena jako ze sumaku odpoved na mail dik

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Cempírek.

Začnete užívat Endiaron, který je volně prodejný v lékárně, a na chvíli držte žlučníkovou dietu, která je popsána tady: www.ceskenemoci.cz/p…

Zdraví Cempírek!

Zdroj: diskuze Pomoc

Endiaron a alkohol

Pokud trpíte průjmem, tak samozřejmě nesmíte požívat žádné množství alkoholu, a to i v případě, že již užíváte Endiaron.

Zdroj: Endiaron

Diskuze

V diskuzi ENTEROL se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Julcinika.

Můžu se připojit ke spokojenosti s Enterolem. Byla jsem zvyklá na Endiaron, ale už nějak nepomáhal. V lékárně doporučili změnu. Pomohl a zabral rychle.

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Kamilka.

Ráda cestuji a enterol si vždy beru sebou, s užívání začínám zhruba týden před odjezdem. Nikdy mě průjem nepřekvapil. Účinkuje spolehlivě.

Zdroj: diskuze Enterol

Je Endiaron vhodný pro děti?

Lék Endiaron není určený pro děti s tělesnou hmotností nižší než 40 kg. Endiaron nesmí užívat ani těhotné a kojící ženy.

Zdroj: Endiaron a alkohol

Kdy užívat současně živočišné uhlí a Endiaron

Kombinací živočišného uhlí a léku Endiaron při průjmu se zvýšenou teplotou a křečemi se nedá téměř nic zkazit, ale je třeba sledovat, zda se zdravotní stav nezhoršuje. Vysoká horečka a průjem s příměsí krve či hlenu nebo doprovázený silnými křečemi mohou být totiž známkou onemocnění, které by měl posoudit lékař.

Zdroj: Živočišné uhlí

Endiaron 20 x 250 mg potahované tbl

Zde můžete vidět ceny přípravku Endiaron 20 x 250 mg potahované tbl.

Zdroj: Endiaron

Endiaron v těhotenství

Bezpečnost podání v době těhotenství a kojení nebyla ověřena, proto se nedoporučuje podávat Endiaron v těhotenství a při kojení. Před použitím Endiaronu v těhotenství se vždy poraďte se svým lékařem.

Zdroj: Endiaron

Endiaron a antikoncepce

Endiaron by neměl antikoncepci ovlivnit.

Zdroj: Endiaron


Autoři obsahu

Mgr. Světluše Vinšová

Mgr. Marie Svobodová

Mgr. Michal Vinš


ČeskáOrdinace

O nás

Kontakt

Ochrana osobních údajů a cookies

 SiteMAP