Informace od zdravotní sestry

MENU

  

PROSTATA

  

KREVNÍ TLAK

  

CUKROVKA

  

WARFARIN

  
Téma

EPSOMSKÁ SŮL KDE KOUPIT

OBSAH

Epsomská sůl e-shop

Epsomskou sůl si můžete koupit v lékárně, v lepších drogeriích či prodejnách kosmetiky nebo na e-shopech. Cena epsomské soli není nikterak závratná, spíše záleží na výrobci, dodavateli a velikosti balení.

Zdroj: Epsomská sůl

Poradna

V naší poradně s názvem K ČEMU SE POUŽÍVÁ HOŘKÁ SŮL se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Kamča.

Glauberova hořká sůl se dá koupit v lékárně jako síran sodný a nebo na internetu například zde: www.alternamedica.cz…

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Eva.

Muze ji nahradit epsomska sůl? Dekuji

Zdroj: diskuze K čemu se používá hořká sůl

Epsomská sůl v lékárně

Existuje řada různých způsobů, jak vyrobit epsomskou sůl, a lze ji také koupit v řadě různých balení. Z chemického hlediska je ale epsomská sůl stále jedna a tatáž sloučenina – síran hořečnatý. A mělo by být prakticky jedno, jakou epsomskou sůl si koupíte, protože účinná látka by měla být všude stejná.

Lidé epsomskou sůl již po staletí používají jako projímadlo (k léčbě zácpy), jako prostředek k léčbě nespavosti a fibromyalgie (bolesti svalů).

Bohužel ale přínos epsomské soli v léčbě těchto onemocnění není dostatečně ověřen kvalitními odbornými studiemi, a tak je její použití v této oblasti založeno spíše na určité empirické zkušenosti lidí než na vědeckém bádání.

Pozitivní účinky epsomské soli jsou obvykle připisovány hořčíku, kterého má většina lidí naprostý nedostatek.

Zdroj: Epsomská sůl

Poradna

V naší poradně s názvem RADA se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Jiřina.

Mám kožní vyrážku už skoro půl roku, kožní lékař si s tím nevi řady ,zkoušela jsem mnoho mastí, Beloderm,ekzelup, psorikalis,koupele v mořské soli, soda, epsomska sůl a bez efektu, na kůži mám červené fleky, z některého se mě udělá pupínek , který když praskne ,tak s něho vyteče čirá tekutina. Jsem zoufalá , vyrážka mě svědí , nejvíce v noci. Tak jsem se rozhodla ,že zkusím infectocab, nemůžu si ublížit ? Prosím o radu . Byla jsem i u specialisty v brněnské nemocnici ,ale ani ta mě nepomohla.
Děkuji Jiřina

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Cempírek.

Infectoscab nejde jen tak zkoušet. Pokud máte tuto mast proti svrabu, tak vám ji určitě předepsal nějaký lékař a právě jeho pokynů byste se měla držet. U kožních vyrážek je občas těžké stanovit účinnou léčbu. Pokud již selhalo několik pokusů, tak vám nezbyde nic jiného, než hledat lékaře, který na to přijde. Opomenout byste neměla ani psychiatra, protože někdy bývá na vině i psychická příčina.

Zdraví Cempírek!

Zdroj: diskuze Svrab

Glauberova sůl

Název Glauberova sůl se původně používal pro síran sodný. Zdomácněl však i pro síran hořečnatý, lidově nazývaný hořká sůl. Glauberova, respektive hořká sůl je využívána například americkými herečkami a modelkami pro udržení štíhlé linie a pěkné pleti, má projímavé a pročišťující účinky.

Využívá se při detoxikaci organismu a jako projímadlo. S oblibou je používána ke komplexním detoxikačním a dietním kúrám v sanatoriích pro redukci hmotnosti.

Epsomská sůl není Glauberova sůl. Epsomská sůl je síran hořečnatý (MgSO4), Glauberova sůl neboli mirabilit je síran sodný (Na2SO4). Nesmí se zaměňovat, protože při očistě střev je síran hořečnatý šetrný k ledvinám, síran sodný naopak ledviny zatěžuje mnohem více.

Zdroj: Epsomská sůl

Diskuze

V diskuzi IVERMEKTIN PASTA KOUPIT se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Ludmila Szurmanová.

kde je možno koupit pastu a za jakou cenu

Na tento příspěvěk jestě nikdo nereagoval. Chcete se k němu vyjádřit? Klikněte na tlačítko a budete moci vložit svůj komentář.

Zdroj: diskuze Ivermektin pasta koupit

Zdravotní účinky epsomské soli

Koupel v epsomské soli uvolňuje nervový systém, léčí kožní problémy, utišuje bolest zad a končetin, uvolňuje svalové napětí a pomáhá tělo zbavovat škodlivých látek. Pomáhá lepšímu a klidnějšímu spánku. Prospěšná je i při srdečních problémech, snižuje nepravidelný srdeční rytmus, brání kornatění tepen, snižuje krevní sraženiny a krevní tlak. Epsomská sůl dokáže nasáknout přebytečný maz z vlasů.

Bohužel všechny pozitivní účinky epsomské soli nejsou dostatečně ověřeny vědeckým výzkumem a jsou založeny pouze na zkušenostech lidí, kteří ji používají. Proto je potřeba brát je s rezervou.

Obecně lze však říci, že epsomská sůl je bezpečná, snadno se používá a určitě má smysl ji vyzkoušet.

Zdroj: Epsomská sůl

Poradna

V naší poradně s názvem SHÁNÍ KDE KOUPIT CHLROFORM se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Jiří Havelka.

Poradí mi někdo kde koupit menší množslví chloroformu ? Děkujiza zprávu JH

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Kamča.

Chloroform jde koupit po litrech u firmy Verkon. Zde je odkaz na cenu: www.verkon.cz/labora…

Zdroj: diskuze Shání kde koupit chlroform

Epsomská sůl jako projímadlo

Hořčík se velmi často používá k léčbě zažívacích problémů, jako je například zácpa. Jeho přínos v léčbě zácpy spočívá v tom, že na sebe ve střevě váže vodu, což usnadňuje vyprazdňování.

Při léčbě zácpy se hořčík nejčastěji užívá ve formě citrátu nebo hydroxidu hořečnatého.

Nicméně se ukazuje, že i epsomská sůl může pomoci při léčbě zácpy, i když to zatím není dostatečně potvrzeno odbornými studiemi. Některé zdravotnické organizace však již uvádějí epsomskou sůl na seznamu účinných a schválených laxativ.

Epsomskou sůl na léčbu zácpy si můžete koupit v lékárně. Používejte ji přesně podle pokynů na obalu nebo dle pokynů lékaře či lékárníka. Užívá se rozpuštěná ve vodě.

Dávkování epsomské soli pro dospělé v případě léčby zácpy se obvykle pohybuje mezi 2–6 kávovými lžičkami (10–30 g) epsomské soli na 250 ml vody. Po rozpuštění je nutné roztok okamžitě vypít. Laxativní účinky epsomské soli se obvykle projeví v rozmezí 30 minut až 6 hodin.

Je také důležité poznamenat, že konzumace epsomské soli může vyvolat nepříjemné nežádoucí účinky, jako je například nadýmání nebo průjem. Proto nesmí být tato sůl používána jako laxativum dlouhodobě, ale výhradně pouze příležitostně k odstranění akutní zácpy.

Zdroj: Epsomská sůl

Diskuze

V diskuzi SAZENICE RYMOVNIKU PURPUROVÉHO KOUPIT se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Ivana Ďurana.

Chtěla bych koupit sazenici rymovniku purpurového, ale nemohu ji někde sehnat poradíte? Děkuji

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Emilia Šimunková.

Dobrý den je možnost koupit rýmovník i v květinářství. Hezký den přeji.

Zdroj: diskuze Sazenice rymovniku purpurového koupit

Kde koupit chloroform?

Lepší, než si vyrábět chloroform doma svépomocí, je si ho koupit. Chloroform se prodává v různém množství, přičemž nejmenší množství je 1 litr. Cena jednoho litru chloroformu nyní činí kolem 130 Kč. Chloroform je možné koupit kupříkladu v internetovém obchodě Verkon.

Zdroj: Kde koupit chloroform?

Poradna

V naší poradně s názvem KDE KOUPIT HYPERMANGAN se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Stanislava.

v lékárnách ho neznají kde můžu koupit malé množství

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Kamča.

Manganistan draselný neboli hypermangán se dá sehnat v prodejnách s výrobky na úpravu pitné vody, jako jsou vodní filtry a podobně. Hypermangan se zde prodává k desinfekci vody. Jeho cena není vysoká, kilogram se pohybuje okolo 400 Kč. Některé obchody, i ty internetové, akceptují minimální objednané množství v objemu 300 gramů, kde by cena měla být pod 100 Kč. Nabídku internetových obchodů na prodej hypermanganu najdete zde: www.zbozi.cz/hledani…

Zdroj: diskuze Kde koupit hypermangan

Glauberova sůl na vlasy

Glauberova sůl není epsomská sůl, ta může pomoci i s vlasy. Ale použití Glauberovy soli na vlasy se nedoporučuje. Pro zvětšení objemu vlasového porostu se tedy doporučuje směs z espomské soli, kterou připravíte tak, že smícháte používaný kondicionér se solí v poměru jedna ku jedné a rozpustíte ve vodní lázni. Směs pak vmasírujete do vlasů a opláchnete cca po dvaceti minutách.

Zdroj: Glauberova sůl na očistu těla

Diskuze

V diskuzi SIRUP Z PAMPELIŠKOVEHO KOŘENE KOUPIT se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Ilona.

dobry večer mam zajem si odvas koupit sirup z papeliškoveho kořene děkuji

Na tento příspěvěk jestě nikdo nereagoval. Chcete se k němu vyjádřit? Klikněte na tlačítko a budete moci vložit svůj komentář.

Zdroj: diskuze Sirup z pampeliškoveho kořene koupit

Epsomská sůl a glycerin

Rovněž tato méně známá domácí léčba může pomoci s bolestivými hemoroidy. Pomocí jednoduchých složek vytvoříte směs, kterou aplikujete přímo na postižené oblasti.

Postup: Smíchejte 2 lžíce epsomské soli s 2 lžícemi glycerinu. Naneste směs na gázovou podložku a položte ji na bolestivou plochu. Nechte působit po dobu 15–20 minut. Opakujte každé čtyři až šest hodin, dokud se bolest nezmírní.

Zdroj: Nejlepší lék na hemeroidy

Diskuze

V diskuzi KDE KOUPIT VOLUMORPHOSE OD KERASTASE se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Dana peskova.

Nikde jsem nenašla kde lze tento přípravek koupit a kolik stoji

Na tento příspěvěk jestě nikdo nereagoval. Chcete se k němu vyjádřit? Klikněte na tlačítko a budete moci vložit svůj komentář.

Zdroj: diskuze Kde koupit volumorphose od kerastase

Peeling

Jak se naše pleť průběžně zbavuje odumřelých buněk, hromadí se tyto buňky na jejím povrchu, ucpávají póry a způsobují kožní problémy. Nejlepší způsob peelingu pomocí epsomské soli představuje masáž plnými hrstmi po celém těle ve sprše nebo ve vaně. Díky této domácí lázeňské péči budete mít pokožku jemnou a svěží.

Smíchejte hrst epsomské soli a lžíci olivového oleje a vzniklou pastou si masírujte celé tělo. Nakonec opláchněte. Nebo zkuste druhou variantu: smíchejte půl hrnku soli a kávové sedliny, přidejte 1 lžičku eukalyptového oleje a dostatek sezamového oleje, aby se vytvořila hladká pasta. Tento domácí peeling vám pomůže zredukovat vzhled pomerančové kůže na stehnech a hýždích.

Čisticí pleťový peeling

Smíchejte půl lžičky epsomské soli s čisticím gelem, který používáte. Epsomská sůl pracuje jako přírodní čistič, omladí a hydratuje pokožku a pomůže ji zbavit toxinů.

Zdroj: Epsomská sůl

Diskuze

V diskuzi TIBETSKÁ KEFÍROVÁ HOUBA KDE KOUPIT se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Petra Tuckova.

Dobry den, nema nekdo kefirovou houbu k prodeji? Dekuji. Petra

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Tůmová.

mám velký zájem o tibetskou houbu ,kde je možný jí koupit děkuji

Zdroj: diskuze Tibetská kefírová houba kde koupit

Cena

Glauberova sůl je dostupná na internetu. Lze ji koupit i v kamenných obchodech s bylinkami a v lékárnách. V nabídce ji má i lékárna dr Max. Glauberovu sůl můžete koupit například zde.

Zdroj: Glauberova sůl na očistu těla

Diskuze

V diskuzi KDE SE DÁ KOUPIT MOROZNIK V ČR se k tomuto tématu vyjádřil uživatel PETR.

MOC TOMU NEVĚŘÍM,ALE CHTĚL BYCH TO VYZKOUŠET,ALE CHTĚL BYCH SI TO KOUPIT NĚKDE V LÉKARNE,JESTLI JE TO MOŽNÉ DĚKUJI

Na tento příspěvěk jestě nikdo nereagoval. Chcete se k němu vyjádřit? Klikněte na tlačítko a budete moci vložit svůj komentář.

Zdroj: diskuze Kde se dá koupit moroznik V ČR

Epsomská a Glauberova sůl – rozdíly

Epsomská sůl je síran hořečnatý (MgSO4). Tento síran hořčíku je silně hygroskopický a po doplnění krystalové vody má formu heptahydrátu MgSO4·7H2O, zvaného epsomská sůl (epsomit) nebo hořká sůl. Tato látka byla objevena v 17. století ve městě Epsom v anglickém hrabství Surrey.

Epsomská sůl je možná k vnitřnímu i zevnímu užívání. Vnitřně je užívána formou projímadla s cílem očisty organismu, zevně je využívána ve formě koupelových solí, kdy pomáhá ke zklidnění organismu, proti migréně, bolestem kloubů a proti zadržování vody v organismu. Vzhledem k poklesu množství hořčíku v lidském těle při nadbytku stresu je epsomské soli někdy přisuzována schopnost odbourávat stres, zlepšovat spánek a podporovat dobrou náladu.

Ačkoliv se epsomská sůl používá k léčebným účelům už několik století, existence jejích léčivých účinků nebyla nikdy vědecky prokázána a podle některých názorů jde pouze o placebo efekt. Je významnou součástí mořské vody i některých českých minerálních vod (Šaratica, Zaječická hořká).

Epsomská sůl vypadá na první pohled velmi podobně jako kuchyňská sůl a lidé ji častou používají do koupele (tedy jako normální koupelovou sůl). Přestože je vzhledově velmi podobná kuchyňské soli, její chuť se od kuchyňské soli značně liší. Epsomská sůl je totiž velmi hořká a prakticky nepoživatelná.

Někteří lidé se pokoušejí epsomskou sůl konzumovat po rozpuštění ve vodě (a následně směs vypít jako běžný nápoj). Do jídel ji však rozhodně nepřidávejte, opravdu je hořká. Existuje řada různých způsobů, jak si vyrobit epsomskou sůl, a lze ji také zakoupit v řadě různých balení. Z chemického hlediska je ale epsomská sůl stále jedna a tatáž sloučenina – tedy síran hořečnatý. A mělo by být prakticky jedno, jakou epsomskou sůl si koupíte, protože účinná látka by měla být všude stejná.

Rozdíly mezi epsomskou a Glauberovou solí spočívají již v chemickém složení. Epsomská sůl je hořká sůl a zcela jistě to není Glauberova sůl.

Síran hořečnatý, který je hlavní účinnou látkou v epsomské soli, může při požití ústy vyvolat některé nežádoucí účinky. Jejich vzniku můžete zabránit, pokud budete důsledně dodržovat dávkování epsomské soli doporučené vaším lékařem a nebudete překračovat doporučené dávky v příbalovém letáku.

Zdroj: Glauberova sůl na očistu těla

Epsomská sůl do koupele

Koupel v epsomské soli je výborný způsob, jak zmírnit bolest svalů, křeče, bolesti kloubů a modřiny. Z tohoto důvodu se jedná o skvělou koupel po intenzivním cvičení. Po koupeli v epsomské soli budete uvolnění a zrelaxovaní. Je vhodné si ji připravit večer před ulehnutím do postele.

Do teplé lázně, tak teplé, jak jen snesete, dejte 2 šálky soli. Pořádně ji rozmíchejte, aby se ve vodě dokonale rozpustila. Nejlepších výsledků docílíte, ponoříte-li se do lázně na 15–25 minut.

Do koupele můžete přidat nejen epsomskou sůl, ale i himalájskou sůl a sodu bicarbonu, nejen že si příjemně oddychnete a doplníte hořčík (epsomská sůl), ale i minerály (himalájská sůl) a soda bicarbona se postará o vytvoření zásaditého prostředí.

Koupel s epsomskou solí a jablečným octem

Do horké koupele přidejte 100 g epsomské soli a ½ šálku jablečného octa. Po dobu koupele lehce masírujte pokožku, aby se póry otevřely. Koupel provádějte nejlépe před spaním. Napomáhá k lepšímu a klidnějšímu spánku. Druhý den po koupeli se pak cítíte plni energie a odpočatí. Jablečný ocet zanechá vaši pokožku jemnou a hladkou, jako byste použili krém na zjemnění kůže.

Koupele nohou s epsomskou solí

Nemůžete-li si dopřát plnohodnotnou koupel, zkuste alespoň koupel nohou v epsomské soli. Koupel nohou v epsomské soli nejen zmírní jejich otoky a vytáhne z těla toxiny, ale navíc zničí plíseň a zbaví vás nepříjemného zápachu nohou. Do větší nádoby s teplou vodou nasypte ¼ šálku soli. Nohy do koupele ponořte na 10 až 15 minut.

Zdroj: Epsomská sůl

Tibetská houba – prodej a kde ji koupit

Tibetskou houbu můžete sehnat od kamarádky nebo koupit přes internet. Zde je odkaz na koupi tibetské houby.

Zdroj: Tibetská houba

Kde ji koupit

Rychlosůl je dostupná na internetu i v kamenných obchodech a občas i v řetězcích, jako je Kaufland, Tesco, Albert či Billa. Na internetu naleznete zde.

Na trhu jsou k dostání i větší balení, a to o váze 1 kg, 5 kg, 10 kg a 50 kg.

Zdroj: Kde se dá koupit rychlosůl Praganda

Kde se dá Ivermectin koupit

Ivermectin je lék jehož výdej je vázán na lékařský předpis. Ivermectin smí použít jen odborník, neboť hrozí vážné poškození zdraví nebo vznik rezistence při nevhodném dávkování. Z těchto důvodů není možné Ivermectin volně koupit.

Zdroj: BIOMEC - injekční antiparazitikum s obsahem Ivermektinu

Vedlejší účinky epsomské soli

Přestože je epsomská sůl při správném používání a za normálních okolností bezpečnou látkou, může mít i některé nežádoucí účinky. To platí zejména v případě, kdy ji užíváte perorálně (ústy).

Síran hořečnatý má laxativní (projímavé) účinky, a tak jeho konzumace může způsobit průjem, nadýmání a podráždění žaludku (nevolnost).

Pokud tedy epsomskou sůl používáte jako laxativum, pamatujte na to, že je nutné pít dostatek vody, která může nežádoucí účinky zmírnit. Navíc byste neměli překračovat doporučené denní dávky bez souhlasu vašeho lékaře.

V souvislosti s předávkováním epsomskou solí byly také zaznamenány případy předávkování hořčíkem. To se projevuje nevolností, bolestí hlavy, pocitem motání hlavy a zčervenáním pokožky. V extrémních případech může předávkování hořčíkem způsobit kardiovaskulární problémy, kóma, paralýzu a smrt. Nicméně pokud budete užívat epsomskou sůl či jiné zdroje hořčíku v dávkách doporučených lékařem nebo lékárníkem a budete pečlivě číst příbalové letáky, nemusíte se předávkování hořčíkem za normálních okolností obávat.

Pokud se u vás vyskytnou známky alergické reakce na hořčík nebo jiné výše uvedené závažné nežádoucí účinky, neprodleně vyhledejte lékařskou pomoc.

Zdroj: Epsomská sůl


Autoři obsahu

Nina Vinšová

Mgr. Světluše Vinšová

Mgr. Marie Svobodová


ČeskáOrdinace

O nás

Kontakt

Ochrana osobních údajů a cookies

 SiteMAP