Informace od zdravotní sestry

MENU

  

PROSTATA

  

KREVNÍ TLAK

  

CUKROVKA

  

WARFARIN

  
Téma

FLEGMÓNA CELULITIDA

OBSAH

Co je flegmóna

Flegmóna je neohraničený bakteriální zánět šířící se měkkými tkáněmi. Během několika hodin se může rozšířit do celé končetiny. Končetina oteče, zrudne a bývá znatelně teplejší než zbylé končetiny. Velmi často se objeví horečka. Flegmóna vyžaduje léčbu antibiotiky a poměrně často i chirurgické ošetření. V případě, že se léčba zanedbá či přijde pozdě, může postižený o končetinu přijít.

Zdroj: Flegmóna

Poradna

V naší poradně s názvem INNEOV CELULITIDA DISKUZE 2011 se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Renata.

Dobrý den, jak dlouho nechat zábal působit? Děkuji

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Kamča.

Kofeinový zábal se nechává působit 30 až 60 minut - jak vám to bude příjemné.

Zdroj: diskuze Inneov celulitida diskuze 2011

Flegmóna manus

Diagnóza flegmóna manus reprezentuje nemoci kůže a podkožního vaziva. Panaricia prstů ruky, impetiga, pyodermie, sykózy, abscesy, flegmony, furunkly a karbunkly v nejrůznějších lokalizacích. Toto onemocnění se léčí a operuje podle potřeby, a to incizí, drenáží, exkochleací. V závažných případech je nutná hospitalizace.

Zde můžete vidět, jak vypadá flegmóna manus.

Zdroj: Flegmóna

Diskuze

V diskuzi CELULITIDA LÉČBA se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Lusi.

Ahoj všem, kdo bojují s celulitidou. Stalo se mi, že jsem si před časem oholila nohy a s hrůzou jsem zjistila při bočním pohledu na hladké nohy, že se pod kůží vytvořily takové nerovnosti, jako by pod kůží byly nerovnoměrné polštářky tuku. Toto jsem pozorovala na stehnech a bocích. Byla jsem z toho nešťastná :-( Dlouho jsem zkoumala, jak to odstranit. Zkoušela jsem jsem diety, ale po zhubnutí a ukončení diety se to vrátilo a bohužel ještě více. Problém byl v tom, že jsem se moc nehýbala. V práci sedavé zaměstnání, jsem analytička, a po práci rodina, děti, manžel, domácnost, znáte to... Rozhodla jsem se s tím skoncovat a vrátit tvar mých nohou do původního štíhlého tvaru. Vyčlenila jsem si čtyři hodiny v týdnu na trénink v posilovně, to není zas tak náročné (pondělí, středa, pátek po hodině a půl). Hned po práci tam zajdu a poctivě odcvičím předepsaný trénink, který mám od své trenérky. Nejdříve jsem s ní i cvičila, aby mně naučila, jak to dělat správně. Nyní již cvičím sama. Hned po každém takovém cvičení si dám hroznový cukr Glukopur a pak do půlhodiny si dám půl grilovaného kuřete, u kterého nejím kůži a přikusuju celozrnný chléb. Hlídám si, abych po celý den rovnoměrně do sebe dostala přibližně 180 gramů bílkovin a dvakrát tolik sacharidů. To dokážu udělat acidofilním mlékem, nízkotučným tvarohem a masem. Jako zdroj sacharidů používám piškoty, třeba s tím acidofilním mlékem je to dobré. Pak také jím během dne rýřové chlebíčky a přílohy k hlavním jídlům volím rýži, brambory a těstoviny. Jako ideální večeře nebo oběd se pro mě stalo rizoto. Dodržuju rozestup mezi jídly hodinu až dvě hodiny. O víkendu s manželem a dětmi jezdíme na kolech a aby s námi naši caparti zvládli i delší trasy, tak používáme cyklistickou vodící tyč na dětská kola a zbytek dlouhých tras je taháme za sebou. To byste nevěřili, že při takovém přecpávání se vám půjde celulitida pryč. Je to jednoduché. Díky cvičení se vám tuky přemění na maso, které se dá pěkně vytvarovat pomocí objemového tréninku, kterém jsem psala výše. Dneska mám své nohy spátky zase hladké, bez celulitidy a zapoměla jsem na hladovění, tudy cesta nevede. Naopak je třeba dobře a pravidelně jíst a hýbat se, pak si tělo nevytváří tukové zásoby ve formě ošklivých podkožních rundálů. Doporučuji si na začátek vzít trenéra, který vám na míru udělá jídelníček a sestaví cvičební plán a ukáže vám, jak to dobře odcvičit. Mě na to stačilo 15 hodin s trenérkou (první konzultace, cičební plán, jídelníček a nauka cviků), což při její ceně 500 Kč za hodinu činilo 7500 Kč, které jsem dříve za rok vydala za redukční diety, které mi ovšem takový efekt nikdy nepřinesly. Nyní jsem šťastná a navíc jsem se dokázala naučit vnímat své tělo a žít ve výživové harmonii.
Takže proti celulitidě jedině pohyb a správná strava. Žádné pilulky a ani samotné redukční diety. Zkuste to, budete překvapené, jak to bezvadně funguje.

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Lenka .

180g bílkovin? Pánbůh s vámi! Zena by neměla přijmout víc než 1g/kg tělesné váhy!

Zdroj: diskuze Celulitida léčba

Jak na celulitidu na zadku

Také toužíte po pěkném zadečku a nechcete se s celulitidou smířit? Pak jste na dobré cestě, ale nic není zadarmo. Celulitida nezmizí přes noc, léčba spočívá v pravidelné a dlouhodobé péči.

Zdroj: Celulitida – masáž na doma

Flegmóna lokte

Hluboká flegmóna předloktí (Paronova prostoru) může být život ohrožující infekcí s celkovými projevy sepse. Hnis je nakupen v prostoru pod flexory předloktí před membrana interossea. Předloktí je zduřelé, zarudlé, bolestivé, zápěstí imobilizované a ohnuté, extenze výrazně bolestivá. Nutno pátrat po výchozím infektu na ruce, nejčastěji ve dlani, a široce jej otevřít v celkové anestezii, stejně jako Paronův prostor, dostatečnými incizemi po stranách dolní části předloktí.

Zde můžete vidět, jak vypadá flegmóna lokte.

Zdroj: Flegmóna

Poradna

V naší poradně s názvem CELULITIDA se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Denisa.

Dobry den, je potreba zabal pripravovat vzdy cersty nebo se da pripravit na vic dnu najednou? Dekuji

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Kamča.

Domácí kofejnový zábal je nejlepší vždy čerstvý nebo maximálně dva dny starý. Jde totiž o přírodní produkt bez konzervantů a hrozí zde přemnožení mikroorganismů při delším skladování. Ty pak můžou způsobit podráždění pokožky nebo exém.

Zdroj: diskuze Celulitida

Co je to flegmóna cellulitis

Jde o zánět podkožního vaziva, který může mít lehkou formu, kdy nemá téměř žádné příznaky a sám odezní, nebo mohou bakterie proniknout přes kůži a podkoží i do krevního řečiště, odkud se rozšíří po celém těle a může dojít k ohrožení života pacienta.

Zdroj: Flegmóna cellulitis

Poradna

V naší poradně s názvem OTOKY A ZARUDNUTI PAZE ,BOLESTI KLICNICH KOSTI se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Dita.

Dobry den, uz nekolik mesicu mi poboliva obcas pod klicni kosti na obouch str.soucasne.Nabery krve negativni.Jiz 5 dnu me trapi otekla paze a na ni pricne ruzovy otok.Rekli ze Flegmona, dali mi antibiotika.Vypadalo to po 3 dnech, ze to mizi.Dnes rano se to objevilo jeste vice zarudle
Uživatel rovněž přidal ke svému příspěvku i obrázek, který můžete vidět, když kliknete na tento odkaz přiložený obrázek.

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Cempírek.

Budete muset na kožní, protože to bude vyžadovat mast, která je na předpis. Vezměte sebou název antibiotik, které jste užívala, jakožto i názvy všech ostatních léků a doplňků stravy, které užíváte.

Zdraví Cempírek!

Zdroj: diskuze Otoky a zarudnuti paze ,bolesti klicnich kosti

Flegmóna cellulitis jiných částí končetin

Vstupní branou infekce flegmóna cellulitis u jiných částí končetin jsou čerstvá nebo stará poranění (po otevřených frakturách), vředy na dolních končetinách, ragády při dermatomykózách na končetinách, lymfostáza na končetinách (při městnání srdečním, po exenteraci axilárních uzlin), erose u vchodu nosního při rýmě. Kromě dolních a horních končetin postihuje obličej (víčka, uši) a může postihnout i vulvu nebo penis, kde je často komplikován nekrózou a gangrénou.

Zde můžete vidět, jak vypadá flegmóna cellulitis jiných částí končetin.

Zdroj: Flegmóna

Diskuze

V diskuzi OCISTA se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Lucie.

Ahoj, já nyní po zimě řešila stejný problém. Kompletní očistu a detoxikaci děla. Na odvodnění mi doporučili v lékarně H2Out Forte na detoxikaci čaje.

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Bibiana.

Ano, musím souhlasit. Tento přípravek jsem taky vyzkoušela a ač jsem mu napřed neveřila, mile mě překvapil. Tělo na tabletky zareagovalo během několika dní. Už mi nenatékají nohy, zlepšila se mi celulitida a mám pár kilo dole. Za mě doporučuji vyzkoušet.

Zdroj: diskuze Ocista

Je flegmóna nakažlivá

Pokud se jedná o MRSA (meticilin-rezistentní Staphylococcus aureus), je to stále častější nakažlivé onemocnění. Nesdílejte tedy žádné osobní předměty, jako jsou holicí strojky, ručníky nebo oblečení. Také se ujistěte, že každý, kdo trpí flegmónou, si před ošetřením pokožky navlékne rukavice a nedotkne se ničeho, co by mohlo být kontaminováno.

Zdroj: Flegmóna cellulitis

Poradna

V naší poradně s názvem CELULITÍDA - KOFEÍN se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Cempírek .

Celulitida přichází s věkem. Podporuje ji přibírání na váze a necvičení. Tím, jak se hromadí tuk pod kůží, vznikají nerovnoměrné ďůlky. Nejčastěji se to projevuje na stehnech a na hýždích. Káva pomáhá proti celulitidě, ale ne sama o sobě. Káva obsahuje kofein, který zrychluje krevní oběh a ve spojení s intenzivním pohybem dokáže odbourat podkožní tuk. Chcete-li se zbavit celulitidy, tak začněte sportovat. Ideální je běh na jednu hodinu. Pak posilování svalů celého těla ve fitness. Pomáhá také jízda na kole po dobu několika hodin denně. A samozřejmě je nutné přizpůsobit stravu, kde je nutné omezit přijímané tuky a vyřadit přílohy u večerních jídel.

Zdraví Cempírek!

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Renata.

Jo,tak to teda nechápu...budete se divit,ale cvičím pravidelně už 3roky, a stejně mám celulitidu na stehnech. Mám sportovní postavu, pro představu 170cm, 57kg. a stejně.. :-) Kde je chyba ? :-)

Zdroj: diskuze Celulitída - kofeín

Flegmóna ruky

Flegmóna ruky probíhá v prostoru mezi palcovým a malíkovým ložem, který je ještě rozdělen na ulnární (pro 3. a 4. prst) a radiální. Oba se většinou spojují u karpálního tunelu a zároveň zde komunikují s předloktím. Infekce navazuje na zevní poranění (infikovaný mozol) a jiné prostory obvykle nepostihuje. Na kůži dlaně je obvykle patrná hnisavá vstupní brána infekce, zarudnutí, výrazný edém dorza, bolest při tlaku a opozici. Léčebně je nutná excize rány či ložiska, široké otevření prostoru při respektování linií ve dlani, imobilizace dlouhou dlahou ve funkčním postavení a antibiotika.

Zde můžete vidět, jak vypadá flegmóna ruky.

Zdroj: Flegmóna

Flegmóna léčba

Pacient s flegmónou by měl být hospitalizován, měla by mu být nasazena antibiotika nitrožilně a podávány infuze k udržení vnitřního prostředí. U vážnějších případů je nezřídka nutná chirurgická revize postižených tkání, vypuštění hromadícího se hnisu a zajištění drenáže, to znamená zajištění odtoku hnisu. Nelze-li situaci vyřešit jinak, pak se musí flegmónou postižená tkáň zcela odstranit, v případě končetiny to znamená její amputaci.

Zdroj: Flegmóna

Poradna

V naší poradně s názvem CELULITÍDA - KOFEÍN se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Nikola.

Dobrý den,
chtela jsem se zeptat tedy kofeín taky pomáha k výsktu celulitídy? nadměrní uživání? Já piju kafé raz za den nebo i někdy jednou za 3 dny, celulitídu jsem nikdy neměla až na poledního půl roku, už 6 rok chodím ke konim a vždy jsme makali i přes zimu, ale tuhle zimu jsme u koní nebyly, byly fujavice a 2-3 měsíce se nic nedelalo, taky jsem přibrala asi 4 kilá po zime, a bylo tam i málo pohybu tak se domnívam že to je určite tím nedostatkem pohybu. Tak bylo psano někdecže se celulitida může vytvářet i kvůli anatikoncepci je to pravda?

Díky za odpovědi

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Cempírek .

Celulitida přichází s věkem. Podporuje ji přibírání na váze a necvičení. Tím, jak se hromadí tuk pod kůží, vznikají nerovnoměrné ďůlky. Nejčastěji se to projevuje na stehnech a na hýždích. Káva pomáhá proti celulitidě, ale ne sama o sobě. Káva obsahuje kofein, který zrychluje krevní oběh a ve spojení s intenzivním pohybem dokáže odbourat podkožní tuk. Chcete-li se zbavit celulitidy, tak začněte sportovat. Ideální je běh na jednu hodinu. Pak posilování svalů celého těla ve fitness. Pomáhá také jízda na kole po dobu několika hodin denně. A samozřejmě je nutné přizpůsobit stravu, kde je nutné omezit přijímané tuky a vyřadit přílohy u večerních jídel.

Zdraví Cempírek!

Zdroj: diskuze Celulitída - kofeín

Forfemina a celulitida

Forfemina pomáhá při odstraňovat přebytečnou vodu z těla, přičemž zároveň dochází k odplavení škodlivých látek z organismu, a tak právě tímto pomáhá i proti celulitidě. Primárně však Forfemina slouží na odvodnění a celulitida je způsobená zvětšením objemu podkožních tukových buněk. Proti celulitidě vyzkoušejte i lymfomasáž, cvičení nebo krém. Důležité je podpořit krevní oběh v místě celulitidy.

Zdroj: Forfemina - recenze

Diskuze

V diskuzi FLEGMONA BABSKÉ RADY se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Miloslava.

Babske rady pri flegmonia

Na tento příspěvěk jestě nikdo nereagoval. Chcete se k němu vyjádřit? Klikněte na tlačítko a budete moci vložit svůj komentář.

Zdroj: diskuze Flegmona babské rady

Flegmóna očnice

Flegmóna očnice představuje zánětlivé změny očních víček a spojivek před orbitálním septem. Manifestuje se bolestmi, zarudnutím a otokem očních víček. Bulbus je nepohyblivý, vzniká oftalmoplegie, dochází k poruchám vidění. Slepota může vzniknout jako následek okluze centrální retinální arterie, neuritidy optického nervu, ulcerace rohovky nebo panoftalmitidy. Zobrazovací oční vyšetření a chirurgická explorace jsou u abscesu a flegmóny očnice nutností. Závažné orbitální komplikace mohou vyústit v rozvoj trombózy. Tento stav vyžaduje agresivní parenterální léčbu antibiotiky. V této fázi je indikováno provedení CT, eventuálně chirurgický zákrok.

Zde můžete vidět, jak vypadá flegmóna očnice.

Zdroj: Flegmóna

Flegmóna cellulitis

Flegmóna cellulitis vzniká nejčastěji na podkladě již narušené kůže při jejím zánětu a také při zánětu podkoží. Původci flegmóny bývají streptokoky, stafylokoky, koliformní bakterie a tak dále. Bakterie se mohou do těla zanést i přes zdravou, avšak vnějším zásahem narušenou pokožku, například při bodnutí hmyzem, škrábnutí či říznutí. Může provázet i provedený chirurgický zákrok. Zánět může mít lehkou formu, kdy nemá flegmóna téměř žádné příznaky a sama odezní, ale bakterie mohou proniknout přes kůži a podkoží i do krevního řečiště, odkud se rozšíří po celém těle a může dojít k ohrožení života pacienta. Více citliví k rozvoji flegmóny jsou lidé s narušenou imunitou či diabetem. U tohoto onemocnění může dojít k záměně s onemocněním zvaným růže, což je akutní erytémové onemocnění kůže a vrchní vrstvy podkoží vyvolané většinou beta-hemolytickými streptokoky skupiny A. Onemocnění nezanechává imunitu.

Zde můžete vidět, jak vypadá flegmóna cellulitis.

Zdroj: Flegmóna

Jak detoxikovat

Základní pravidla k detoxikaci vašeho organismu jsou následují: vyhýbejte se tučným jídlům a polotovarům, jakož i většímu množství cukrů, pravidelně cvičte a masírujte postižená místa.

Zdroj: Účinná dieta a celulitida nemá šanci!

Flegmóna obličeje

Flegmóna obličeje je akutní infekce difúzně se šířící v kůži, podkoží i podél fascie, šlach a svalů. Původcem je obvykle Staphylococcus aureus, ale může být vyvolána i streptokoky skupiny A nebo některými gramnegativními bakteriemi. Tato hluboká pyodermie vzniká nejčastěji jako komplikace poranění a odřenin nebo přestupem jiných ohraničených stafylokokových kožních infekcí do okolí v kůži a hluboko do podkoží. Může být i komplikací chirurgických zákroků, kdy postupuje do kůže z infikovaných operačních ran. Flegmóna se projevuje plošným, teplým, červeným až červenofialovým šířícím se edémem kůže a podkoží, který není tak ostře ohraničený jako u erysipelu a je mnohem bolestivější. V hlubších vrstvách může dojít k rozpadu tkání a tvorbě abscesů. Nemocný má horečku, a pokud není léčba včasná a dostatečně intenzivní, hrozí celková sepse.

Terapie

U pacientů s flegmónou se volí celková antibiotická léčba.

Fotografie

Zde můžete vidět flegmónu obličeje.

Zdroj: Flegmóna cellulitis

Kofeinový zábal a celulitida

Kofein, který se aplikuje na pokožku vyvolává zrychlení krevního oběhu v místě použití a tím vypíná pokožku, ta se vyrovnává a celulitida tím na pár hodin zmizí. V tomto ohledu kofeinový zábal skutečné mírní projevy celulitidy. Při dlouhodobém pravidelném používání kofejnových zábalů se vlivem často se zrychlujícího krevního oběhu zaktivují tukové zásoby a potřebuje-li tělo energii, sáhne si právě po těchto tukovývh zásobách. Dlouhodobým používání kávových zábalů se dá docílit i úplného vyléčení celulitidy. Kofeinový zábal se nanáší na celulitidou postižená stehna, na celulitidou postižená kolena, na celulitidou postižené hýždě a na celulitidou postižené paže. Místo aplikace volte podle toho, kde se u vás projevuje celulitida.

Zdroj: Recept na kofeinový zábal proti celulitidě

Přípravky proti celulitidě

Tipy pro domácí krémy s anticelulitidovým účinkem najdete pod článkem. Podívejte se také na přípravky proti celulitidě.

Autor: redakce

Foto: Fotolia.com

Zdroj: Účinná dieta a celulitida nemá šanci!


Autoři obsahu

Mgr. Světluše Vinšová

Mgr. Jana Fábryová

Mgr. Marie Svobodová


ČeskáOrdinace

O nás

Kontakt

Ochrana osobních údajů a cookies

 SiteMAP