Informace od zdravotní sestry

MENU

  

PROSTATA

  

KREVNÍ TLAK

  

CUKROVKA

  

WARFARIN

  
Téma

FOTKY LIPOMU

OBSAH

Jak lupénka vypadá?

Fotografie a fotky, kde je pěkně vidět lupénka ve svých typických výskytech jsou zde: lupénka fotky.

Zdroj: Možnosti léčby lupénky

Poradna

V naší poradně s názvem ODSTRANĚNÍ LIPOMU V PRSU se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Ivana urygová.

Dobrý večer, chtěla jsem se zeptat jak náročný je to zákrok a jak dlouhá je rekonvalescence. Děkuji

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Cempírek.

Odstranění lipomu není náročné. Nařízne se kůže a tuková bulka se vytlačí. Rána se pak zašije. Zhojení je do deseti dnů, úplné pak do měsíce. .

Zdraví Cempírek!

Zdroj: diskuze Odstranění lipomu v prsu

Lipom, jak vzniká?

Příčina tvorby lipomů je zatím neznámá. Z dlouhodobého sledování těchto jevů je patrné, že lipomy mohou být ovlivněny genetickou predispozicí, protože mnoho pacientů s lipomy pocházejí právě z rodin, kde se tyto nádorky vyskytovaly. Někdy může lipom vyprovokovat i zranění, jako je tupý úder do některé části těla, a to pak může vyvolat růst lipomu.

Zdroj: Lipomy

Poradna

V naší poradně s názvem LIPOM se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Radek.

Dobrý den,píše se tu,že odstranění lipomu je ambulantní zákrok,jaký důvod tedy má chirurg,který mě objednal na odstranění lipomu ze zadní části stehna do nemocnice s pobytem na 3dny.Mám tam 2 větší-(cca8x5,5x4cm) a 2 menší lipomy-(2x2cm)Prý mi dají celkovou narkozu,je to nutné?Mohli by mě to vyndat někde ambulantně?Děkuji za odpověď.

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Cempírek.

U takto velkého počtu excizí je hospitalizace normální. Obvykle se nepoužívá celková narkóza, ale jen umrtvení dolní části těla pomocí lumbální punkce. Ambulantně by to šlo udělat postupně po jednom, ale to by bylo tak na měsíc. Tahle rychlejší varianta je pro vás lepší.

Zdraví Cempírek!

Zdroj: diskuze Lipom

Anorexie − fotky

Zde můžete vidět fotky lidí trpících anorexií.

Zdroj: Jak překonat anorexii

Poradna

V naší poradně s názvem RAKOVINA KRKU FOTO se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Kamča.

Zde jsem pro vás připravila fotky, na kterých je vidět rakovina krku v různých projevech. Fotky jsou zde: www.google.cz/search…

Na tento příspěvěk jestě nikdo nereagoval. Chcete se k němu vyjádřit? Klikněte na tlačítko a budete moci vložit svůj komentář.

Zdroj: diskuze Rakovina krku foto

Příznaky a projevy lipomů

Lidé si často vůbec ani neuvědomují, že se u nich vyvíjí lipomy, dokud se nerozrostou do dostatečné velikosti, aby byly vidět nebo cítit hmatem. Růst lipomů probíhá pomalu v průběhu několika let.

Nejčastější projevy lipomů:

  • Lipomy mohou mít kopulovitý nebo vejčitý tvar o průměru od 2 do 10 cm. Některé lipomy mohou růst i do ještě větších rozměrů.
  • Lipomy bývají měkké a hladké a snadno se přemísťují pod kůží při zatlačení prstem.
  • Některé lipomy mají gumovou nebo těstovitou konzistenci.
  • Lipomy se nejčastěji objevují jako tukové pupínky na rameni, krku, trupu a na pažích, ale mohou se objevit kdekoliv na těle, kde je tuková podkožní tkáň. Zde pak bývají lipomy na čele, lipomy na hlavě, lipom na obličeji.
  • Většina lipomů bývá bez příznaků, ale některé lipomy jsou bolestivé při stlačení. Takový bolestivý lipom bývá obvykle angiolipom. Angiolipom je tukový lipom, který je navíc ještě prorostlý malými krevními cévkami.

Zdroj: Lipomy

Ženská obřízka fotky

Zde můžete vidět fotografie týkající se tématu dámské obřízky.

Zdroj: Dámská obřízka

Diskuze

V diskuzi LAPAROSKOPICKÉ ODSTRANĚNÍ LIPOMU VE ŽLUČNÍKU. se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Eva.

Dobrý den, ráda bych znala možnosti bez odstranění žlučníku i nehrazené pojišťovnou . Děkuji.

Na tento příspěvěk jestě nikdo nereagoval. Chcete se k němu vyjádřit? Klikněte na tlačítko a budete moci vložit svůj komentář.

Zdroj: diskuze Laparoskopické odstranění lipomu ve žlučníku.

Fotky

A jak vypadají takové hemoroidy, se můžete podívat zde.

Zdroj: Babské rady na hemeroidy

Poradna

V naší poradně s názvem BÍLÉ PIGMENTOVÉ SKVRNY se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Jana.

Pritel ma na prirozeni bile skvrny dlouho mi trvalo ho premluvit at si zajde k lekari,kdyz uz se rozhodl tam zajit byl dost sklaman.Lekar byl dost neochotny a jen mu zdelil ze to jsou pig.skvrny a kdyby mohl tak zakrici dalsi pacient.Uz jsme toho dost precetli a zjistujeme ze to muzou byt jen skvrny z nedostatku vytaminu.Tak bych se chtela zeptat da se presne zjistit o jaky druch skvrn se jedna a nebo mame zustat u toho co nam rekl kozni lekar?Dejuji za odpoved popripade rady jak se skvrn zbavit Jana

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Cempírek.

Ahoj Jano, takhle na dálku se to nedá určit. Nejlepší by bylo pořídit několik fotek z různých úhlů, aby byly dobře vidět pigmentové skvrny i zdravá pokožka. Pak fotky nahraj někam na net (třeba rajce.cz) a napiš sem odkaz na fotky. Potom uvidíme, co se s tím dá dělat.

Zdraví Cempírek!

Zdroj: diskuze Bílé pigmentové skvrny

Kožní alergie fotky

Fotografie, na kterých jsou vidět typické příznaky kožní alergické reakce, jsou zde: kožní alergie foto.

Zdroj: Alergie na kupované potraviny

Poradna

V naší poradně s názvem RAKOVINA KŮŽE POD NEHTEM se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Cempírek.

To, co vidíte na svém nehtu u malíčku na noze, je následek úrazu z konce prosince. Nárazem došlo k poranění místa, kde vzniká nehet. Toto místo je skryto hluboko pod kůží a trvá to 3 měsíce, než vyleze na povrch. Nehet na prstech u nohou roste mnohem pomaleji, než nehty na rukou. Nemusíte mít strach, že jde o něco nebezpečného.

Zdraví Cempírek!

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Ivan.

Dobrý den, mohu vás poprosit o odpověď na příspěvek výše? Jsou tam fotky. Děkuji.

Zdroj: diskuze Melanom pod nehtem foto

Liposarkom

Je naštěstí vzácná forma tukového nádorku. Liposarkom téměř nikdy nevzniká v kůži. Liposarkom má tendenci vznikat hluboko pod kůží a nejčastěji roste na stehnech, v tříslech nebo na zadní části břicha. Pokud se tento liposarkom začne zvětšovat anebo začne být bolestivý, tak je třeba konzultovat tento stav s kožním lékařem. Kožní lékař nejspíše provede odběr malého množství tkáně z lipomu pomocí biopsie a histologickým vyšetřením zjistí přesnou formu sarkomu a pak zvolí nejvhodnější léčbu.

Zdroj: Lipomy

Poradna

V naší poradně s názvem KOPŘIVKA NA KŮŽI FOTO se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Kamča.

Našla jsem pěkné fotky, kde je dobře vidět červená kopřivka na kůži, tak vám sem posílám odkaz: www.google.cz/search…

Na tento příspěvěk jestě nikdo nereagoval. Chcete se k němu vyjádřit? Klikněte na tlačítko a budete moci vložit svůj komentář.

Zdroj: diskuze Kopřivka na kůži foto

Léčba lipomů.

Lipomy obvykle nevyžadují žádnou léčbu, protože většina z nich nakonec zastaví svůj růst a zůstanou neomezeně dlouho bez problémů. Občas se může lipom vytvořit v místech, která interferují s pohybem sousedních svalů, a pak takový stav vyžaduje chirurgické odstranění.

K dispozici je několik metod:

  • Lipom se dá odstranit jednoduchým chirurgickým vyříznutím. Obvykle stačí naříznout kůži a přes tento malý otvor lipom vytlačit, jako akné.
  • Lipom se dá také odstranit pomocí liposukce, kdy se provede jeho odsátí tenkou kanylou, zavedenou do podkoží.


Zdroj: Lipomy

Poradna

V naší poradně s názvem PIGMENT se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Ivona.

Dobrý den děkuji za tip ale chtěla bych se zeptat jak se používá Hydrichinon jak to ředit ,protože to je na fotky přípravek.A mýdlo s kyselinou kojic jsem nenašla.Moc děkuji za odpověd

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Kamča.

Hydrochinon se neředí, kupuje se již zapracovaný v krému. Například tady je několik přípravků na bělení kůže: www.kosmetika-krasa.…
Mýdlo s kyselinou kojic se dá koupit v zahraničních internetových obchodech, například tady: www.amazon.com/s/ref…

Zdroj: diskuze Pigment

Jak hemangiom vypadá 

Z hlediska vizuálního je vidět sytě červený útvar, podobný jahodě nebo malině, který se rozšiřuje buď do plochy na kůži, nebo může být pod kůží a nad ním je neporušená kůže. Roste do vnitřních struktur, které jsou vidět pod kůží. Hemangiom roste hlavně v prvních šesti týdnech, to je počáteční růst, do devíti měsíců roste velmi aktivně. Následně se do jednoho roku zastavuje jeho růst a většinou se začíná vstřebávat. Takové zkušenosti má většina rodičů. Stačí, když jejich pediatr růst hemangiomu hlídá. Léčba by v takových případech zbytečně zatížila organismus dítěte.

Fotky, na kterých je vidět hemangiom:

  • foto hemangiom jater je zde.
  • foto hemangiomy pod rentgenem jsou zde.  
  • foto hemangiom v krku a v hrtanu je zde.
  • foto hemangiomy u miminka jsou zde.
  • foto hemangiomy simplex zde.

Zdroj: Hemangiomy - nezhoubné kožní nádory

Diskuze

V diskuzi LIPOMY se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Milada Kwaczková.

Dobrý den, je mi 65 let a mám po těle lipomy foto je levá ruka. Dcera je postižená také. Již některé byly operovany. Je jich mnoho. Prosím o kontakty pro vyšetření a operaci lipomu. Bydlíme Frýdek - Místek. Děkuji. S pozdravem Kwaczková Tel 608447946

Na tento příspěvěk jestě nikdo nereagoval. Chcete se k němu vyjádřit? Klikněte na tlačítko a budete moci vložit svůj komentář.

Zdroj: diskuze Lipomy

Jak vyřešit malou ložnici

Obecně platí, že ložnice (ložnicová místnost) pro dvě osoby by měla mít minimálně 12 metrů čtverečních, což může být ovšem pro mnohé nemalý problém. Zařízení lze vyřešit elegantně, a dokonce i vzdušně, ale musíte počítat s tím, že se mohou vyskytnout menší komplikace, kam uložit všechny věci (sezónní oblečení, ložní prádlo a podobně). Jako náhradní prostorová rezerva se zde nabízí místo pod postelí a nad ní.

Skvělý způsob, jak získat úložný prostor, je postel zvednout. Můžete si pod ni vložit krabice se sezónním oblečením či botami nebo si nechat udělat šuplíky. Pokud máte dostatečně vysoké stropy, klidně postel umístěte do výšky a pod ní si udělejte pracovní kout, skříně nebo třeba kosmetický stolek. Spánek bude o něco dobrodružnější, protože se do postele musíte vyšplhat, ale získáte hodně prostoru pro další aktivity či oblečení. Jen pamatujte, že prostor přímo nad hlavou by měl zůstat vzdušnější, aby se vám lépe usínalo. Někdo špatně snáší, když nad ním visí police s těžkými knihami. Nábytek pak směřujte spíše do boční části čela postele.

Řešením jsou také sklápěcí a vyklápěcí systémy – ráno vstanete, lůžkoviny upevníte bezpečnostními popruhy a postel prostě jednoduše vyklopíte nahoru, třeba do schránky, která vypadá jako skříň. Večer pak celý postup zopakujete naopak, otevřete případné dveře a postel sklopíte dolů. Tak vypadá jedno z nejpopulárnějších řešení. Nicméně pozor na to, že celý sklápěcí mechanismus musí být kvalitní, bezpečný a snadno ovladatelný.

Zajímavou možností je i zasouvací dvojpostel. Tady sice neušetříte celou plochu „manželské“ postele, ale jen její polovinu, nicméně i to je celkem příjemná úspora. Takovouto postel si můžete nechat vyrobit na míru, a to dokonce i ve variantě, kdy se pomocí speciálního kování zasunutá spodní „nižší“ postel zvedne na výšku postele první.

Asi nejméně vhodné řešení představuje rozkládací pohovka, zvláště pokud vsadíte na některý z levnějších kusů, který rozhodně nenabízí optimální komfort pro pravidelný spánek. O levné rozkládací pohovce uvažujte jen v případě, že jde o přechodnou variantu. Jinak volte dražší a sofistikovanější kousky, které nabízejí kvalitní rošt a matraci.

Nedávejte k posteli za každou cenu robustní a velký noční stolek. Ideální je takový, který se zavěsí na zeď. Ještě více vzdušnosti místnosti dodáte, když vám na knihu postačí jen zavěšená malá polička. Lampičku na čtení také raději připevněte na stěnu. Je pěkné mít originální stojací kus, ale na ten už musíte mít větší noční stolek, který je do malé ložnice zbytečným luxusem.

Pokud opravdu máte ložnici v nejmenší místnosti bytu, využijte i čelo postele. Dají se zde umístit vestavěné mělčí skříňky, které poslouží pro oblečení, nebo si z nich vytvořte malou knihovničku. Vaše oblíbená literatura bude při ruce a nemusíte řešit, kam s knihami. Jen pamatujte, že prostor přímo nad hlavou by měl zůstat vzdušnější, aby se lépe usínalo. Nábytek směřujte spíše do boční části čela postele.

Iluzi většího prostoru vytvářejí světlé barvy. Klidně je občas přerušte tmavším odstínem, ale tato plocha by neměla být příliš velká.

Fotky jak vyzrát na malou ložnici.

Zdroj: Vybavení pro malou ložnici


Autoři obsahu

Mgr. Marie Svobodová

Mgr. Světluše Vinšová

Mgr. Michal Vinš

Bc. Jakub Vinš

Mgr. Jana Fábryová


ČeskáOrdinace

O nás

Kontakt

Ochrana osobních údajů a cookies

 SiteMAP