Informace od zdravotní sestry

MENU

  

PROSTATA

  

KREVNÍ TLAK

  

CUKROVKA

  

WARFARIN

  
Téma

FOTKY POHLAVNICH NEMOCI

OBSAH

Nejlepší ochrana je kondom

I když někteří nemají příznaky, nic se nemění na tom, že mohou mít infekci, u které je důležitá včasná léčba. Infekce může vést k onemocnění či zdravotním problémům. Nejlepší způsob, jak zabránit přenosu pohlavně přenosných infekcí nebo pohlavních chorob je, že se nebudete vystavovat nechráněnému pohlavnímu styku, ať se jedná o vaginální, anální či orální sex. Ale ani tato ochrana není dokonalá, protože některé pohlavní choroby, jako herpes, můžou být předány i přesto, že se používá ochrana (kondom).

Zdroj: Sexuálně přenosné choroby

Poradna

V naší poradně s názvem POHLAVNÍ CHOROBY FOTO se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Kamča.

Tady jsem pro vás připravila foto, na kterých jsou vidět pohlavní nemoci. Fotky pohlavních chorob jsou tady: www.google.cz/search… a nebo taky tady: www.google.cz/search…

Na tento příspěvěk jestě nikdo nereagoval. Chcete se k němu vyjádřit? Klikněte na tlačítko a budete moci vložit svůj komentář.

Zdroj: diskuze Pohlavní choroby foto

Anorexie − fotky

Zde můžete vidět fotky lidí trpících anorexií.

Zdroj: Jak překonat anorexii

Poradna

V naší poradně s názvem RAKOVINA KRKU FOTO se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Kamča.

Zde jsem pro vás připravila fotky, na kterých je vidět rakovina krku v různých projevech. Fotky jsou zde: www.google.cz/search…

Na tento příspěvěk jestě nikdo nereagoval. Chcete se k němu vyjádřit? Klikněte na tlačítko a budete moci vložit svůj komentář.

Zdroj: diskuze Rakovina krku foto

SYFILIS

I králíci mohou trpět pohlavními nemocemi.

Projevy

U králíka se objeví v okolí pohlavních orgánů drobné uzlíky. Tyto uzlíky se mohou vyskytnout ale i u nosu a uší, kde začne vypadávat srst. Sliznice u pohlavních orgánů je u králíků pak oteklá.

Příčiny

Králík se syfilisem může nakazit jen přímo od nemocného jedince obvykle během rozmnožování. Syfilis se ale může také šířit třeba prostřednictvím pokousáním a olizováním.

Léčba

Léčba této nemoci je samozřejmě možná. Výhodou je, že se toto onemocnění dá lehce rozeznat od jiných chorob. Lékař obvykle léčí prostřednictvím antibiotik.

Prevence

Prevencí je v tomto případě ujištění se, že při pouštění není ani jeden z králíků infikovaný.

Nakažlivost

Ano

Zdroj: Králík domácí a jeho nemoci

Diskuze

V diskuzi ZVÝŠENÍ VÁHY se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Petra.

Dobrý den, skoro rok jsem chodila na aplikaci Zoladexu po 28 dnech s kombinací Tamoxifenu a moje váha na začátku klesla a pak byla pořád stejná. Pak mi můj lékař nabídl aplikování Zoladexu po třech měsících s tím, že vedlejší účinky jsou stejné jako při měsíční aplikaci. Ale já v poslední době přibrala 12kg a chci se zeptat, jestli to může být tou změnou aplikace na tříměsíční. Vím, že váha není až tak důležitá, že zdraví je to nejdůležitější, ale už dlouho se snažím jíst zdravě a ty kila navíc mi na psychice moc nepřidávají :(
Moc děkuji za odpověď a přeji pěkný večer.
Petra

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Hanina.

Užívala jsem injekce ZOLADEXu 2 roky a přibrala jsem 20kg a to většinou na břiše. Do dneška jsem to neschodila.

Zdroj: diskuze Zvýšení váhy

Složení přípravku Zoladex depot 3,6 mg

Léčivou látkou je goserelini acetas. Jedna předplněná jednorázová injekční stříkačka obsahuje 3,6 mg goserelinum. Pomocnou látkou je polyglaktin.

Zdroj: Zoladex, lék na snížení pohlavních hormonů

Poradna

V naší poradně s názvem BÍLÉ PIGMENTOVÉ SKVRNY se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Jana.

Pritel ma na prirozeni bile skvrny dlouho mi trvalo ho premluvit at si zajde k lekari,kdyz uz se rozhodl tam zajit byl dost sklaman.Lekar byl dost neochotny a jen mu zdelil ze to jsou pig.skvrny a kdyby mohl tak zakrici dalsi pacient.Uz jsme toho dost precetli a zjistujeme ze to muzou byt jen skvrny z nedostatku vytaminu.Tak bych se chtela zeptat da se presne zjistit o jaky druch skvrn se jedna a nebo mame zustat u toho co nam rekl kozni lekar?Dejuji za odpoved popripade rady jak se skvrn zbavit Jana

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Cempírek.

Ahoj Jano, takhle na dálku se to nedá určit. Nejlepší by bylo pořídit několik fotek z různých úhlů, aby byly dobře vidět pigmentové skvrny i zdravá pokožka. Pak fotky nahraj někam na net (třeba rajce.cz) a napiš sem odkaz na fotky. Potom uvidíme, co se s tím dá dělat.

Zdraví Cempírek!

Zdroj: diskuze Bílé pigmentové skvrny

Fytoftorová kořenová hniloba

Tato choroba se vyznačuje vznikem šedozelených skvrn vodnatého charakteru a následným hnědnutím listů rajčat. Poznáte ji i podle hrbolatého povrchu listů napadené rostliny.

Fotky: Zde můžete vidět, jak vypadá fytoftorová kořenová hniloba.

Opatření pro záchranu sazenic: Vyplatí se spolehlivý postřik přípravkem Ridomil GOLD MZ 68 WP.

Zdroj: Choroby sazenic rajčat

Poradna

V naší poradně s názvem RAKOVINA KŮŽE POD NEHTEM se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Cempírek.

To, co vidíte na svém nehtu u malíčku na noze, je následek úrazu z konce prosince. Nárazem došlo k poranění místa, kde vzniká nehet. Toto místo je skryto hluboko pod kůží a trvá to 3 měsíce, než vyleze na povrch. Nehet na prstech u nohou roste mnohem pomaleji, než nehty na rukou. Nemusíte mít strach, že jde o něco nebezpečného.

Zdraví Cempírek!

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Ivan.

Dobrý den, mohu vás poprosit o odpověď na příspěvek výše? Jsou tam fotky. Děkuji.

Zdroj: diskuze Melanom pod nehtem foto

NEKROBACILÓZA

Jedná se o bakteriální onemocnění, které způsobuje bakterie Fusobacterium necrophorum. Toto onemocnění se obvykle projeví u králíků, kteří mají oslabený organismus.

Projevy

U tohoto onemocnění se tvoří velká ložiska na nose a pyscích králíka. Pokožka je zde oteklá, bolestivá a namodralá. Typické je také zvýšení teploty. Pokud není nemoc od počátku léčená, tak se začne projevovat i na pohlavních orgánech a svalstvu. U králíků se také vyvine zápal plic.

Příčiny

Králík se obvykle nakazí prostřednictvím infikovaného krmiva, nebo vody, případně trusem. Bakterie se do těla králíka dostanou přes drobné poranění pokožky, případně trávicím systémem.

Léčba

Léčba této nemoci je možná, ale musí proběhnout co nejdříve. Obvykle veterinář předepíše vhodná antibiotika a nějaké přípravky na ošetření pokožky králíka.

Prevence

Vypuknutí této nemoci může zabránit zvyšování imunity (například prostřednictvím vitamínů, sledováním jejich množství ve stravě), důležité je také, aby králíkárny byly čisté a dezinfikované.

Nakažlivost

Ano

Zdroj: Králík domácí a jeho nemoci

Poradna

V naší poradně s názvem KOPŘIVKA NA KŮŽI FOTO se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Kamča.

Našla jsem pěkné fotky, kde je dobře vidět červená kopřivka na kůži, tak vám sem posílám odkaz: www.google.cz/search…

Na tento příspěvěk jestě nikdo nereagoval. Chcete se k němu vyjádřit? Klikněte na tlačítko a budete moci vložit svůj komentář.

Zdroj: diskuze Kopřivka na kůži foto

Zoladex depot 3,6 mg dávkování

  • Pro snížení hladiny pohlavních hormonů se dospělým aplikuje jednou za 28 dní jedna podkožní injekce depotní dávky do přední stěny břišní.
  • Při ztenčování endometria se použijí dvě podkožní injekce depotní dávky aplikované znovu po 4 týdnech, operace má být uskutečněna do dvou týdnů po aplikaci druhé dávky.

Tyto dávky není třeba upravovat u pacientů s poškozením jater, ani u pacientů s poškozením ledvin a ani u starších pacientů. U dětí dávkování není stanoveno, protože Zoladex se nesmí dětem podávat vůbec.

Zdroj: Zoladex, lék na snížení pohlavních hormonů

Poradna

V naší poradně s názvem PŘECHOD U ŽEN se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Jiřina žižkova.

Dobry den rada bych se zeptala už mesic mam stale menstruaci jednou je to dost silne pak zase slabši je mi 43 let mohu to brat jako přechod nebo spiš řešit to s lekařem moc dekuji za odpoved Žižkova.J

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Kamča.

Nejspíš půjde o počátek přechodu. Pro svou bezpečnost a klid je vhodné nechat se vyšetřit gynekologem. Lékař vám udělá odběr krve a zjistí úrovně vašich pohlavních hormonů. Při této péči si můžete být jistá, že klimakteriem projdete bezpečně bez dalších následků do budoucna.

Zdroj: diskuze Přechod u žen

Zoladex a pozornost

Neočekává se, že by Zoladex depot 3,6 mg ovlivňoval schopnost řídit dopravní prostředek nebo obsluhovat stroje. Po léčbě přípravkem Zoladex depot 3,6 mg se můžete cítit unaveni. Pokud k tomu dojde, neřiďte a neobsluhujte stroje.

Zdroj: Zoladex, lék na snížení pohlavních hormonů

Poradna

V naší poradně s názvem PIGMENT se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Ivona.

Dobrý den děkuji za tip ale chtěla bych se zeptat jak se používá Hydrichinon jak to ředit ,protože to je na fotky přípravek.A mýdlo s kyselinou kojic jsem nenašla.Moc děkuji za odpověd

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Kamča.

Hydrochinon se neředí, kupuje se již zapracovaný v krému. Například tady je několik přípravků na bělení kůže: www.kosmetika-krasa.…
Mýdlo s kyselinou kojic se dá koupit v zahraničních internetových obchodech, například tady: www.amazon.com/s/ref…

Zdroj: diskuze Pigment

Bakteriální skvrnitost listů

Na listech se vyskytují hranaté, vodnaté, průsvitné žlutohnědé skvrny, ohraničené listovými žilkami (převážně u polních odrůd). Za vysoké vlhkosti vzduchu se uvolňuje bakteriální sliz, který za sucha zasychá a tvoří stříbřitý povlak. Podobné symptomy jsou i na plodech.

Fotky: Zde můžete vidět, jak vypadá bakteriální skvrnitost listů.

Opatření pro záchranu sazenic: Vysévejte pouze zdravé uznané osivo. Na stejné ploše nepěstujte stejné plodiny minimálně 3 roky. Zajistěte rychlé osychání porostu a do vlhkého porostu nevstupujte. Fungicidy: FUNGURAN - OH 50 WP, CHAMPION 50 WP, KUPRIKOL 50.

Zdroj: Choroby sazenic rajčat

Diskuze

V diskuzi OTĚHOTNĚNÍ se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Markéta Boková.

Dobrý den chtěla bych se zeptat jsem po rakovině prsu prošla jsem operací ,chemoterapií a ozařováním ted už v listopadu to budou 2roky co chodím na Zoladex ,když budem chtít mimčo s přítelem mohu otěhotnět,nemůže se nic stát.Děkuji Boková

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Olí.

Dobrý den jsem po rakovině prsu brala jsem zoladex a k tomu tamoxifen. Poslední injekce zoladekxu byla v dubnu a menstruace ještě nedorazila nemůžu bejt těhotná? Děkuji za odpověď

Zdroj: diskuze Otěhotnění

Virové choroby

Virus mozaiky rajčete (Tobacco mosaic virus, TMV; Tomato mosaic virus, ToMV) zpomaluje růst, objevuje se žlutozelená mozaika na listech, podvinutí okrajů listů, květy a listy jsou menší, květy mohou být skvrnité. Přenáší se mšicemi, šťávou z poraněných rostlin, napadení virem lze odhadovat podle typických skvrn a růstových změn.

Fotky: Zde můžete vidět, jak vypadá onemocnění rajčete virem mozaiky rajčete.

Opatření pro záchranu sazenic: V současné době nelze dostupnými prostředky napadené rostliny vyléčit. Mnohé viry jsou přenosné šťávou, která ulpí na používaném nářadí. Při používání nožů je při přechodu mezi jednotlivými rostlinami nezbytná dezinfekce nástrojů.

Zdroj: Choroby sazenic rajčat

Diskuze

V diskuzi ALOE LÉKAŘSKÁ se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Jitka.

Dobrý den.

Je každá ALOE léčivá?

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Kamil.

Bohužel ne každá aloe vera je léčivá. Nejvíce rozšířeným druhem léčivé aloe je aloe vera barbadensis. Tady jsou fotky, na kterých je aloe vera barbadensis vidět: www.google.com/searc…

Zdroj: diskuze Aloe lékařská

Čerň lilková

Objevuje se na plodech v místech spojení stopky s rostlinou. Na stoncích a listech se vyskytují nepravidelné, mírně propadlé tmavě hnědé skvrny, které se postupně zvětšují a spojují. Často způsobuje lámání stonku a skvrny na květních stopkách. Nekrotizující skvrny jsou příčinou opadu květů a plodů.

Fotky: Zde můžete vidět, jak vypadá čerň lilková.

Opatření pro záchranu sazenic: Ošetření se provádí již při prvních příznacích fungicidy na bázi dithiokarbamidanů nebo dikarboximidů. V závislosti na průběhu počasí (vyšší vzdušná vlhkost), zvolené agrotechnice a citlivosti pěstovaných odrůd je ošetření třeba opakovat ve 14–20denních intervalech. Seznam doporučených přípravků: Rovral Flo, DITHANE DG NEO-TEC, Bravo 500, Ridomil GOLD MZ 68 WP.

Zdroj: Choroby sazenic rajčat

Kapavka

Kapavka (gonorrhoea) patří mezi klasické pohlavní nemoci podléhající zákonným opatřením. Kapavka je působená bakterií Neisseria gonorrhoea (gonokok). Tento gonokok infikuje sliznici močopohlavního ústrojí člověka (močová trubice u obou pohlaví, u žen čípek), dále sliznici nosohltanu, konečníku a oční spojivku (extragenitální kapavka). Vzácně může postihnout i klouby (takzvaná metastatická kapavka). U neléčené nebo nedostatečně laicky léčené kapavky pak může být průběh onemocnění komplikován postižením dalších orgánů s možnými trvalými následky (například poruchy plodnosti a podobně).

Příznaky

Jde o místní, akutní, hnisavé, zánětlivé onemocnění přenášené hlavně intimním kontaktem a postihující prvotně sliznici močopohlavního ústrojí, to znamená u mužů především močovou trubici a prostatu a u ženy močovou trubici a děložní čípek. Podle charakteru pohlavního styku může být však i mimo tuto lokalizaci – v konečníku, ústech, krku. Infekce se může z močové trubice a děložního čípku postupně šířit do vnitřních pohlavních orgánů – podle jejich anatomického uspořádání, kde vzniká zánět často chronického charakteru. Infekce se může šířit i na pobřišnici.

Příznaky u mužů:

  • zánět nadvarlete s možným negativním vlivem na plodnost;
  • zánět prostaty;
  • infekce močových cest;
  • neplodnost.
Příznaky u žen:
  • mimoděložní těhotenství;
  • neplodnost;
  • předčasný porod;
  • zánětlivá pánevní onemocnění.

Foto

Zde můžete vidět fotografie onemocnění.

Zdroj: Nejčastější pohlavní nemoci

MYXOMATÓZA

Myxomatóza je dalším virovým onemocněním, které může způsobit králíkův úhyn. Počet úmrtí u neočkovaných králíků se blíží ke sto procentům.

Projevy

U králíka nemocného myxomatózou se objeví zduření v podkoží hlavy, na uších, v puse, kolem nosu, ale i u pohlavních orgánů. Zduření se může ale rozšířit na celé tělo (v pozdějších stádiích). Dalšími příznaky jsou výtok z očí, nateklá víčka a zánět spojivek. Pro toto onemocnění je také typická vysoká teplota. Příznaky trvají několik dní (průběh není tak rychlý).

Nákaza

Králík domácí se může tímto onemocněním nakazit opět bodnutím hmyzu, které je tedy pro něj nebezpečné. V chovu se králík také může nakazit přímým kontaktem s nakaženým králíkem, ale i nepřímo prostřednictvím vody a krmiva. Vir k němu může přenést ale i chovatel. Virus se ve vzduchu udrží i několik dní, i měsíců (pokud je prostředí dostatečně vlhké).

Léčba

Léčba této nemoci je na rozdíl od králičího moru možná, ale průběh může být různý. Řada veterinářů ale tuto nemoc u králíků z chovu neléčí (protože i po vyléčení jsou nositeli viru). Záleží totiž na řadě faktorů, jako je věk králíka, jeho vitalita, stádium nemoci atd.

Prevence

I proti myxomatóze existuje očkování, které se provádí stejně jako u králičího moru zhruba jednou za půl roku (někdy veterinář očkuje proti oběma onemocněním jedinou dávkou). Také je vhodné zabránit kontaktu králíka s bodavým hmyzem (ochranné síťky) a pravidelně dezinfikovat jejich králíkárny. Chovatel, který králíky krmí čerstvou trávou, by měl mít jistotu, že se nikde nepohybuje divoký králík, který touto nemocí trpí (prostřednictvím sdílené potravy by se mohli králíci v jeho chovu nakazit).

Nakažlivost

Ano

Zdroj: Králík domácí a jeho nemoci

Zoladex cena

Zoladex depot 3,6 mg je velmi drahý lék, protože jedna injekce stojí více než 4000 Kč. Dokonce injekce Zoladexu v provedení 10,8 mg stojí přes 11 tisíc korun! Nemusíte ale zoufat, protože na Zoladex přispívá pojišťovna a doplácí se jen na slabší verzi s 3,6 mg účinné látky kolem 100 Kč. Silnější verze Zoladexu s 10,8 mg účinné látky je plně hrazen z veřejného zdravotního pojištění a pacient ho obdrží v lékárně zdarma, takže cenu 11 tisíc neplatí, zaplatí ji plně zdravotní pojišťovna.

Zdroj: Zoladex, lék na snížení pohlavních hormonů

Zoladex v těhotenství

Zoladex depot 3,6 mg se nesmí se používat v těhotenství, jelikož při užívání agonistů LHRH během těhotenství existuje teoretické riziko potratu nebo abnormality plodu. U potenciálně plodných žen se musí před započetím léčby přípravkem Zoladex depot 3,6 mg pečlivým vyšetřením vyloučit těhotenství. Během léčby se aplikují nehormonální kontracepční prostředky, a v případě endometriózy se s nimi pokračuje až do obnovení menstruace. Podle současných klinických výsledků pro použití Zoladexu v těhotenství se neprokázala příčinná souvislost mezi užíváním přípravku Zoladex depot 3,6 mg a následnými abnormalitami vývoje oocytu, nebo těhotenství a porodu.

Zdroj: Zoladex, lék na snížení pohlavních hormonů


Autoři obsahu

Mgr. Marie Svobodová

Mgr. Světluše Vinšová

Mgr. Jitka Konášová


ČeskáOrdinace

O nás

Kontakt

Ochrana osobních údajů a cookies

 SiteMAP