Informace od zdravotní sestry

MENU

  

PROSTATA

  

KREVNÍ TLAK

  

CUKROVKA

  

WARFARIN

  
Téma

FOTO DÁMSKÉHO POHLAVÍ

OBSAH

Holení dámského přirození

Zdroj: Holení dámského přirození

Diskuze

V diskuzi PUPINEK NA ZAPESTI se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Milan.

Dobry den chci jse zeptat mam pupinek na zapesti je to na miste kdyz otocim ruku a dlan smeruje na horu mam hned za zapestim jestli poradite co a jak dekuju

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Leon.

Dobrý den , co mám když ti mám na mužském pohlaví tam kde to je na fotce či mám udělat .

Zdroj: diskuze Pupinek na zapesti

Neurčité pohlavífoto

Zde je několik fotografií, na nichž jsou zobrazeny děti s neurčitým pohlavím.

Zdroj: Přirození u dětí

Diskuze

V diskuzi ČAJ Z RAKYTNÍKOVÝCH LISTŮ se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Lenka Macháčková.

Dobrý den,
ráda bych se zeptala, jestli je důležité z kterého pohlaví rostliny se sbírají listy na čaj? Slyšela jsem, že je to lepší ze samice.

Děkuji za odpověď.
Lenka Macháčková

Na tento příspěvěk jestě nikdo nereagoval. Chcete se k němu vyjádřit? Klikněte na tlačítko a budete moci vložit svůj komentář.

Zdroj: diskuze Čaj z rakytníkových listů

Druhy dámského ochlupení

Zde se můžete podívat na druhy dámského ochlupení.

Zdroj: Chlupaté dámské přirození je fetišem pro mnoho mužů

Poradna

V naší poradně s názvem CHOV KRÁLÍKA DOMÁCÍHO se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Jolana.

Prosím o radu. Okotily se dvě samice. Chtěla bych vědět, zda se můžou při rozdělování pohlaví v 8 týdnech samičky i samečci dát dohromady z obou vrhů. Děkuji za odpověd.

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Kamča.

Ano. To se běžně dělá, že se smísí králíci z různých vrhů.

Zdroj: diskuze Chov králíka domácího

Fotografie dámského přirození

Zde se můžete podívat na fotografie dámského přirození.

Zdroj: Chlupaté dámské přirození je fetišem pro mnoho mužů

Poradna

V naší poradně s názvem HPV VIR DISKUZE se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Honza.

Dobry den, je možné abych mou přítelkyni nakazil virem HPV i kdyz jsem neměl naprosto žádný intimní styk s jinou dívkou? Poslední sex s jinou než mou partnerkou jsem mel přibližné před 10 měsíci

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Cempírek.

Virů HPV je několik druhů a po nákaze zůstávají v člověku bez ohledu na pohlaví po celý život. Stačí se nakazit v mládí při prvních milovaní a celou dobu pak můžete být nositelem a můžete tak vir dále přenášet. Jestli vaše otázka směřuje k ujištění se o sexuální věrnosti vaší partnerky, tak prokázání viru HPV není věrohodný ukazatel.

Zdraví Cempírek!

Zdroj: diskuze Hpv vir diskuze

Dnešní holení dámského pohlaví

V dnešní době je úplně normální, že ženy mají intimní partie oholené. Vlastně jim to napomáhá k dobrému navázání sexuálního kontaktu s partnerem. Díky oholení nedochází jen ke zlepšení intimního života, ale je i určitou prevencí před řadou nepříjemných onemocnění, protože ochlupení udržuje bakterie a také zadržuje větší vlhkost. Holení intimních partií je celkem nákladné, protože chloupky dorůstají rychle a může dojít i k jejich zarůstání.

Když se podíváte na různé blogy zjistíte, že některé ženy mají raději chlupaté přirození, protože si myslí, že to muže vzrušuje. Když se nad tím zamyslíte, může tomu opravdu tak být. Ale jak se říká, nic se nesmí přehánět. Není ideální, aby slečna měla extrémně zarostlé intimní partie, je vhodné, když se o ně stará a opečovává je nějakým typem zastřihnutí.

Zdroj: Holení dámského přirození

Poradna

V naší poradně s názvem SIFILIS? se k tomuto tématu vyjádřil uživatel David .

Dobry den mam obavu ze syfilisu ale spis si myslim ze je to zanicena mazova zlazka.prosim o radu jesi je to Syfilis:///
Uživatel rovněž přidal ke svému příspěvku i obrázek, který můžete vidět, když kliknete na tento odkaz přiložený obrázek.

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Cempírek.

Podle vaší fotky to spíše vypadá na zánět folikulu na pokožce šourku ve stádiu zhojení. Obrázky, jak vypadá vřed u syfilitidy na pohlaví, jsou vidětvidět zde: www.google.com/searc…
Pro jistotu si raději nechte udělat krevní test na syfilis. A nebo si ho proveďte sám pomocí testovací sady, kterou můžete koupit tady: www.prozdravi.cz/syf…

Zdraví Cempírek!

Zdroj: diskuze Sifilis?

Historie holení dámského pohlaví

Pokud se přeneseme do historie, zastavme se již v pravěku, ženy prý v této době k odstranění nepříjemného ochlupení používali depilační krémy. Nejčastěji se používal arzen, který vedl k celkovému odstranění ochlupení na intimních místech. Později, konkrétně ve starém Egyptě, vznikly první břitvy. Ve starém Egyptě oholené intimní partie znamenali krásu, jemnost. Nejčastěji se jako depilační krém používal med s olejem. Tento styl odstraňování ochlupení byl posléze přenesen i do jiných zemí, v té době rozvinutých, jako bylo Řecko, Řím. Holení těchto partií se provádělo kvůli čistotě, zároveň se jednalo o známku lepšího postavení ve společnosti.

V období, kdy vládla francouzská móda, měly ženy zakázáno holení intimních partií. Dalo by se říci, že holení intimních partií je hitem nebo fenoménem dnešní doby, tedy dvacátého a jednadvacátého století. V dnešní době si již ženy na intimních partiích vytvářejí různé tvary, aby tak zaujaly svůj mužský protějšek.

Zdroj: Holení dámského přirození

Diskuze

V diskuzi DERIVACNI KOUPEL se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Richard.

ahoj,chtel bych se zeptat,zda muzi mají tu derivacni koupel provádět jen na penisu,nebo i na varletech?..co se rozumi pod pojmem pohlavi?..je to asi nepresne vyjadrene a taky me zajima,za jak dlouho se daji ocekavat nejake výsledky.zkusil jsem to dnes poprvé,tak se asi necham překvapit,co se bude dit.dekuji za pripadnou odpověď,pokud se k tomu někdo vyjadri:-)

Na tento příspěvěk jestě nikdo nereagoval. Chcete se k němu vyjádřit? Klikněte na tlačítko a budete moci vložit svůj komentář.

Zdroj: diskuze Derivacni koupel

Jak na hladké pohlaví

Pokud chcete mít své pohlaví hladké a holé, budete ho muset holit pravidelně, dokonce denně. Měli byste zvážit, zda to stojí za to, co se líbí dnes, nemusí být za 5 týdnů. Kromě toho je holení pohlaví časově náročné. Může být i celkem nákladné, protože budete muset investovat do speciálních holicích strojků či nových břitev. Dokonce budete muset používat různé produkty, třeba ženy používají po holení smetanu, dětský olej anebo krém z Aloe Vera.

Zdroj: Holení pohlaví

Poradna

V naší poradně s názvem HPV U MUŽŮ se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Pavlína.

Dobrý den,chtěla bych se zeptat,zda existuje očkování proti viru HPV i pro muže a zda se nějak u mužů dá diagnostikovat,třeba podobným stěrem jako u žen.Je mi 32 let a můj gynekolog mi již v červnu 2016 řekl o zmnožených buňkách na děložním čípku,nyní na listopadové prohlídce udělal odběry na HPV viry,vyšly mi bohužel pozitivní typy 16,18,45.Nyní mám již 4 měsíce nového partnera a obávám se,že i on mnou bude nakažen těmito viry..Děkuji za odpověď P.Johnová

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Cempírek.

V současnosti používané očkování je účinné jak pro ženy, tak i pro muže. U obou pohlaví působí stejně a ochraňuje organizmus především proti typům 16 a 18. Nejlepší je aplikovat vakcínu ještě před započetím sexuálního života, to znamená ještě v dětském věku. To se dosahuje obranné účinnosti až 90%. Postupem času se účinnost vakcíny mění a je doporučována až do věku 45 let. Blíže by vám k tomu pověděl váš gynekolog, který by rovněž mohl doporučit očkování pro vašeho nového přítele. Očkování by mu pak provedl jeho praktický lékař.

Zdraví Cempírek!

Zdroj: diskuze Hpv u mužů

Kalhotky s nohavičkou

Kalhotky s nohavičkou, často označované také jako boxerky, jsou upřednostňovány hlavně sportovně založenými ženami. Ovšem ne jenom jimi. Pro své pohodlí a unikátní vzhled si tento trendy střih dámského spodního prádla získává přízeň i u žen pro běžné použití. Jedná se o kalhotky fungující proti odření stehen, a tak jim dávají přednost zejména aktivní ženy.

Zde můžete vidět kalhotky s nohavičkou.

Zde je cena kalhotek s nohavičkou.

Zdroj: Oblíbené kalhotky

Diskuze

V diskuzi OBŘÍZKA se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Zdenek.

To je právě ono. Velmi často se v diskuzích nediskutuje, ale vnucuje se osobní názor. Kdyby byl alespoň trochu podložen alespoň drobnou znalostí problému a mohl do diskuze něco přinést tak fajn. Ale tohle. Kdybyste Kamilo viděla reprezentativní vzorek neobřezaných penisů například pubertálních chlapců či klientů domů pro seniory, pak byste věděla, co je FUJ TAJBL. Jinak Design je věc vkusu, to není na diskuzi, masturbace po obřízce problém není. A to nemluvím o zdravotních benefitech pro obě pohlaví, více pro ženy.

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Kamila.

Nevím, co podle vás představuje reprezentativní vzorek neobřezaných penisů pubertálních chlapců či klientů domů pro seniory, ale pokud máte na mysli jejich záněty, tak tyto komplikace souvisejí se špatnými hygienickými návyky, nikoliv s přítomností předkožky. Neobřezaný penis vyžaduje více péče než penis obřezaný. Přirozené je mít penis s předkožkou - neobřezaný.
Obřízka je nevratný zásah, který již nemá zdravotní opodstatnění. Dříve se obřízka obhajovala jako prevence před nákazou HPV viry a následnou rakovinou penisu a dalších struktur, ale na to dnes existuje vakcína, která ochrání mnohem lépe muže i ženy bez invazivních nevratných zákroků.
Obřízka je bolestivý zákrok, který hyzdí penis! Obřízka je historický přežitek, který nemá v moderní společnosti co dělat. V USA je obřízka záměrně prováděná většině chlapců a to proto, že syn má být stejný jako otec (jak zaostalé). Obřízku tam provádění novorozencům, protože ti ještě nedokáží verbalizovat svou bolest a utrpení z tohoto zákroku. V dospělosti pak tito obřezaní jedinci litují, že si nemohli vybrat, jestli obřízku chtějí nebo nechtějí.
Neobřezaný penis je penis od přírody normální. Obřezaný penis je nevratně zohavený.

Zdroj: diskuze Obřezaný penis

Cvičení po odstranění dělohy

Cvičení po odstranění dělohy by mělo být prováděno v rozumné míře, tedy tak, aby ženu osvěžovalo a nevyčerpávalo. Před cvičením břicha raději upřednostněte cviky na posílení pánevního dna, které slouží jako prevence sestupu poševních stěn a úniku moči.

Obrázek dělohy.

Znak pro ženské pohlaví.

Obrázky ženského pohlaví.

Zdroj: Ženské pohlavní orgány

Diskuze

V diskuzi JAK DLOUHO TRVÁ UHNÍZDĚNÍ VAJÍČKA se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Nikola.

Dobry vecer,mam dotaz 1.2 jsem mela posledni ms mam pravidelnou po 28 dnech test jsem delala 3.3 .2018 a u gynekologa jsem byla 8.3.2018 nebilo nic moc videt rekla mi ze tehotna jsem priblizne 10 dni kdy tedy doslo k oplodneni predem dekuji

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Naty.

Dobry den, na začátku měsíce jsem mela nechrání pohlaví styk. Ale mela jsem dostat MS 20.8.a nic tyden jsem neměla, tak jsem šla na gynekologii a rekli mi ze elozni telisko mám v hrdle... tak mi to upravil tak jsem zacala krvacet.. 4dny jsem krvacela a mela jsem bolesti podbřišku a křeče, rezalo mi pak jako by cely břicho i zada jak mam ledviny.... ale odedneska mi přibylo boleni prsou jako bych mela krece nebo by me nekdo bodl nekdo nozem do mě... je to normalni??? Nikdy jsem to neměla..

Zdroj: diskuze Jak dlouho trvá uhnízdění vajíčka

Holení pohlaví je osobní volba

Mohou vznikat zdravotní následky spojené s jakýmkoliv typem depilace. Jedná se o holení, voskování, ořezávání, vytrhávání pomocí pinzety, řezání nebo laserové ošetření. Stydká oblast je velmi citlivá na tyto techniky odstranění ochlupení.

Zdroj: Holení pohlaví

Poradna

V naší poradně s názvem RAKYTNÍK - JEHO PĚSTOVÁNÍ A VYUŽITÍ se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Romana Boxanová.

Dobrý den,
Mohu se zeptat jak se pozná samec a samice rakytníku? Jaký je rozdíl? Děkuji Boxanová

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Zahradník.

Když se rostliny rakytníku pěstují ze semen, je vlastně nemožné rozeznat, zda jsou samčí nebo samičí po dobu 3-4 let po vysetí, dokud se jim nevytvoří poupata. Z tohoto důvodu se rostliny rakytníku obvykle množí z řízků nebo pomocí výhonků z mateřských rostlin spíše než ze semen. Řízky jsou vždy stejného pohlaví jako rostlina, ze které jsou odebrány.
Samec vytváří nahnědlé květy, které produkují větrem distribuovaný pyl. Samčí květy mají okvětí složené ze 2 volných blanitých kališních lístků, obsahují 4 tyčinky a jsou uspořádány v drobných hlávkách. Oproti tomu samičí květy mají kalich trubkovitý, zakončený 2 laloky, obsahují jediný jednopouzdrý semeník a jsou uspořádány v drobných hroznech.

Zdroj: diskuze Rakytník - jeho pěstování a využití

Možné následky po holení pohlaví

  • Svědění,
  • Pálení,
  • Škrábance,
  • Řezy,
  • Boule,
  • Červené pupínky,
  • Genitální infekce,
  • Zarůstání chloupků.

Co je to folikulitida?

Folikulitida, to je ta vyrážka po holení. Folikulitida je infekce ve vlasovém folikulu, která je obvykle způsobena bakterií Staphylococcus nebo plísněmi. Obvyklou příčinou folikulitidy je čerstvé oholení, kde následně vyrůstají nové chloupky, které se mohou kroutit. Díky tomu je pokožka drážděna.

Zdroj: Holení pohlaví

Rady k holení pohlaví

Ženský krém na holení je vhodný pro muže i ženy, protože všechny výrobky jsou mírné a jemné. Pánské holicí krémy způsobují podráždění kůže. Také se nedoporučuje holení hned po ránu. Během spánku se hromadí vaše tělní tekutiny. Doporučuje se počkat 20 až 30 minut, až se tekutiny navrátí zpět pod kůži. Dětský olej je ideální, ale některým lidem může způsobit podráždění. V nejlepším případě se doporučují hydratační krémy nebo tělové mléko. Mezi nejlepší hydratační krémy patří Eucerin.

Zdroj: Holení pohlaví

Jak na pánské pohlaví?

U mužů je otázka holení v těchto oblastech stále více probírána, většinou se vyholeným vytýká zženštilost či sklony k homosexualitě. V dnešní době už je ovšem normální minimálně zastřihávání ochlupení v okolí mužství. Nechejme ale polemik a podívejme se na dostupné metody.

Zdroj: Jak správně oholit penis a varlata

Jak správně oholit dámské pohlaví

Existuje několik různých způsobů holení intimních míst, dají se používat studené vosky, teplé vosky, depilační krémy a mléka, nebo dokonce depilační strojky. Nejčastěji holení probíhá pomocí holicího strojku a pěny na holení.

Studené vosky na holení intimních partií se nedoporučují, protože způsobují velkou bolest a mají malou účinnost. Naopak vhodné jsou teplé vosky, které mají příjemnou vůni. Nevýhodou teplého vosku je strhávání pásků. Výhodou teplého vosku je to, že chloupky se objevují až po delší době než u normálního oholení. Velmi nepříjemný a často nevhodný je depilační strojek způsobující bolestivou depilaci, dochází tak k zarudnutí, které přetrvává ještě den po depilaci. Zásadně se nedoporučuje použití strojku, pokud kůže začne krvácet. Nejčastější a nejideálnější variantou je holení pomocí žiletkového strojku a pěny na holení. Toto holení je velmi rychlé, bezbolestné a účinné. Naopak nevýhoda je v tom, že se jedná o dočasné odstranění chloupků, obvykle jen pár dní.

Holení intimních partií je trendem mužů i žen. Je důležité, aby nedošlo k podráždění pokožky. Před každým holením je důležitá příprava. Než se začnete holit, je dobré vědět, jakou délku chloupky již mají. Pokud jsou delší, je vhodné jejich zastřihnutí pomocí nůžek, díky tomu vám vydrží déle břitvy na vašem holicím strojku. Jakmile jsou chloupky zastřiženy, můžete se pustit do práce pomocí holicího strojku a pěny na holení. Nezapomeňte na tvarování podle svých představ, nebo se oholte úplně na holo. Důležité je, aby došlo ke změkčení chloupků alespoň pomocí vody, protože změkčené chloupky se lépe holí a nedochází k tak častému podráždění těchto choulostivých partií. Holení by mělo probíhat vždy ve směru růstu chloupků, podráždění tak bude menší a zamezí se tvorbě červených pupínků. Holicí strojek je nutné oplachovat po několika tazích, aby byl čistý a lépe bral neoholenou oblast.

Holení stehen je podobné jako u intimních partií. Směr holení je zde jiný, vždy se holíte směrem k mateřskému lůnu. Ale pozor, jak u intimních partií, tak i zde může dojít k zarůstání chloupků, které je velmi nepříjemné. Velkou nepříjemností jsou zejména v intimních partiích vytvořené pupínky, připomínající akné, způsobené podrážděním při holení.

Zdroj: Holení dámského přirození

Metličkové žilky – foto

Tady jsou fotografie, na kterých jsou vidět typické příznaky metličkových žilek.

Zdroj: Léčba metličkových žilek


Autoři obsahu

Bc. Jakub Vinš

Mgr. Světluše Vinšová


ČeskáOrdinace

O nás

Kontakt

Ochrana osobních údajů a cookies

 SiteMAP