Informace od zdravotní sestry

MENU

  

PROSTATA

  

KREVNÍ TLAK

  

CUKROVKA

  

WARFARIN

  
Téma

FRIGIDITA ŽEN PŘÍZNAKY LÉČBA

OBSAH

Frigidita u mužů

Frigidita u mužů je poměrně vzácná a většinou způsobená poruchou tvorby mužského pohlavního hormonu. Muž přestane mít jakýkoliv zájem o sex. Pokud je při vyšetření prokázán pokles pohlavních hormonů, tak se hormony mohou dodávat uměle nebo frigiditu léčit jinak. Obvykle se jedná o psychickou příčinu, která pak vyžaduje léčbu sexuologickou, pokud je muž opravdu asexuální.

Zdroj: Frigidita a její léčba

Poradna

V naší poradně s názvem RAKOVINA JAZYKA PŘÍZNAKY se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Magda.

Nevíte někdo jak správně rozpoznat rakovinu jazyka? Mám pod jazykem takvý houbovitý útvar kolem ústí slinné žlázy. Někdy se zduří a je větší, jindy zase ne. Je to rakovina jazyka?

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Kamča.

Jestli to má bíločervenou barvu, tak je možné, že se jedná o rakovinu jazyka, ale neobvyklé je to střídání stavů zduřelosti. Určitě bych s tím ale šla k doktorovi. Tady jsem našla web, kde je popsána dopodrobna rakovna jazyka, její příznaky a léčba i fotografie rakoviny jazyka. Adresa je www.stefajir.cz/?q=r…

Zdroj: diskuze Rakovina jazyka příznaky

Jak poznám frigidní ženu

Poznat frigidní ženu zajisté nelze na první pohled. Dojdete k tomu vzájemným poznáváním. I když někdy se to dá vydedukovat už pouhým nezájmem o opačné pohlaví. Prostě odpor k mužům a hlavně sexu jako takovému. Taková žena má ve většině případů psychický problém z mládí, z rodiny nebo z prožitého předchozího vztahu. Naše tělo je vystavované značnému stresu každodenního života. Působí na nás různé zátěže, znečištěné životní prostředí, problémy doma i na pracovišti a v tomto rychlém tempu si přestáváme všímat jeden druhého.

Zdroj: Frigidita a její léčba

Diskuze

V diskuzi PŘÍZNAKY TĚHOTENSTVÍ se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Marki.

Dobře napsaný článek. Osobní zkušenost a příznaky těhotenství si můžete přečíst na této stránce zdravotniradce.cz/pr…

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Karolína.

Zdravím, já měla problémy spíše po porodu. Hlavně co se týče intimních partií. Moc jsem nevěděla co s tím, ale pak jsem narazila na kliniku: www.labioplastika-pr… kam jsem teda nakonec i zašla a byla jsem šťastná jak blecha, když jsem viděla výsledky po pár týdnech od plastiky. Opravdu je nejlepší něco s tím dělat, když nejste spokojené s tím, jak to tam dole vypadá, nebo vás to trápí i zdravotně.

Zdroj: diskuze Příznaky těhotenství

Léčba frigidity

Neléčená frigidita může vést až k vypěstování si odporu vůči sexu, na který dosud neexistuje žádný účinný lék. Pokud už se však s nějakým podobným problémem setkáte, je dobré navštívit manželskou poradnu nebo poradnu na partnerské vztahy. Tyto poradny fungují zdarma a jsou v každém okresním městě. Pokud jde mezi partnery o snížený zájem o sex, typické je to zvláště u žen, bývá to prvním projevem toho, že něco není v pořádku. Obvykle jde o komunikaci mezi partnery.

Možné příčiny a léčba:

  • těhotné a kojící ženy, u kterých je výrazně zvýšená produkce prolaktinu (hormon zajišťující tvorbu mléka) – řešení se nabízí v podobě užívání multivitamínu, který reguluje hormonální nerovnováhu a zároveň posiluje zdraví těhotné ženy, plodu, respektive kojeného dítěte;
  • ženy v klimakteriu – ukončení činnosti vaječníků, snížení produkce estrogenů, které se starají o přirozenou vlhkost a zdravé tkáně vagíny;
  • nedostatek vitamínu D – zajišťuje příliv energie, jakož i optimistické nálady, reguluje hladinu hormonů a přispívá k lepšímu prožití intimních chvil;
  • nedostatek vitamínu E – podporuje plodnost, léčí impotenci a působí proti stárnutí buněk;
  • stres – nejběžnější psychická příčina vzniku frigidity, blokuje potěšení ze sexu a znemožňuje dosažení pocitu uspokojení (Stress Management B Complex);
  • nedostatečná konzumace ryb a mořských živočichů snižuje sexuální touhu – navrácení sexuálního apetitu je možné díky nenasyceným mastným kyselinám, ty obsahuje i petrklíčový olej (rybí olej).

Zdroj: Frigidita a její léčba

Diskuze

V diskuzi PŘÍZNAKY se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Dášena.

Jak se dívám na ty příznaky, tam mám pocit, že mám taky červy. Lidi, vy tomu vážně věříte?

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Sylva K.

Jak říkám, moje kamarádka má velmi dobré zkušenosti. Je to jen dopněk stravy, takže ublížit svému tělu nemůžete. Proč to nezkusit s nepodpořit trochu jeho látkovou výměnu.

Zdroj: diskuze Příznaky

Jak poznám, že jsem frigidní

Jak poznat, že jste frigidní, je docela těžká otázka. Ve většině případech se jedná o ztrátu chuti na sex. Ta může úplně vymizet. Zjistíte, že vám sex stačí jednou za dva měsíce anebo ho vůbec nepotřebujete. Nemáte potřebu se s partnerem třeba líbat, vzájemně se hladit a mazlit. Prostě zjistíte, že milostné radovánky k životu vůbec nepotřebujete. Může to dojít až tak daleko, že se začnete s partnerem hádat a ve vztahu to začne skřípat. Příčin může být mnoho. Jedním z důvodů jsou biologické příčiny, kterými jsou třeba záněty, nízká hladina estrogenů nebo poruchy štítné žlázy. Další příčinou vzniku frigidity mohou být psychické záležitosti jako špatný partnerský vztah, traumatický zážitek nebo nesprávná výchova v rodině. Pokud zaregistrujete nějaký podobný problém, navštivte manželskou poradnu nebo poradnu na partnerské vztahy.

Zdroj: Frigidita a její léčba

Poradna

V naší poradně s názvem PITYRIASIS ROSEA LÉČBA se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Magdalena Tesařová.

Dobrý den,

může se toto onemocnění přenést na těhotnou ženu?

děkuji za odpověď

zdraví

Magda Tesařová

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Kamča.

Pityriasis rosea se může přenést na budoucí maminku i během těhotenství. Je třeba nechat si prohlédnout příznaky u kožního lékaře a pak použít zevní léčbu.

Zdroj: diskuze Pityriasis rosea léčba

Diagnostika chlamydií

Kvůli zaměnitelnosti symptomů chlamydiových infekcí s příznaky běžnějších nemocí se často lékaři v diagnostice mýlí. Nezřídka poté, co běžná vyšetření neprokážou žádnou nemoc, považují pacienta za hypochondra či simulanta. Vyšetření na chlamydie je finančně nákladné a zdlouhavé, proto se mnohdy odkládá až do doby, kdy standardní léčba nezabírá. Přeléčení akutního stadia běžnými antibiotiky však může jen potlačit prvotní příznaky a nemoc přechází v mnohem komplikovanější chronické onemocnění. Nakažený člověk je přitom po celou dobu hrozbou i pro své okolí.

Zdroj: Chlamydie - příznaky a projevy

Poradna

V naší poradně s názvem SWEETŮV SYNDROM se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Dana Šabatová.

prosím má někdo zkušenost s onemocněním sweetův syndrom
- musí toto kožní onemocnění vždy znamenat nádorové onemocnění

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Cempírek.

Sweetův syndrom je vzácné onemocnění kůže. Mezi jeho hlavní příznaky patří horečka a bolestivé kožní léze, které se objevují převážně na pažích, krku, hlavy a trupu. Příznaky jsou vidět tady: www.google.com/searc…

Příčiny
Ve většině případů se příčinu Sweetova syndromu nepodaří zjistit. Sweetův syndrom je někdy spojen s rakovinou, nejčastěji je to leukémie. Příležitostně může být tato porucha také spojena s nějakým pevným nádorem, jako je rakovina prsu nebo rakovina tlustého střeva. Sweetův syndrom se může také objevit jako reakce na léky - nejčastěji jsou to léčiva, která zesilují produkci bílých krvinek.

Léčba
Nejběžnější léčba Sweetova syndromu je pomocí kortikosteroidní léků, například prednison. Příznaky často mizí hned pár dní po začátku léčby, ale opakování je běžné.

Zdraví Cempírek!

Zdroj: diskuze Sweetův syndrom

Příznaky embolie

Embolie může být bezpříznaková, s mírnými či dramatickými projevy. Jedná se o obávanou komplikaci úrazů, operací. Lékaři disponují širokou paletou léčebných možností, kdy je v jejich silách embolus vytáhnout, rozpustit nebo účinně předcházet jeho vzniku. Léčba embolie vychází z typu vmeteného předmětu.

Zdroj: Embolie dolních končetin

Diskuze

V diskuzi BORELIÓZA PŘÍZNAKY se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Václav malík.

Dobrý den, můj praktický lékař dle příznaků, /bolest svalů. kloubů, celková únava, neuropatie dolních končetin, časté močení i v noci po max. 2 hodinách/, konstatoval, že jsem přechodil boreliózu a předepsal lék doxycyklin 2x denně. Tyto příznaky pociťuji asi 1/2 roku a nikdy jsem neměl na těle žádnou červenou skvrnu. Jsem ročník 1946 a dále se léčím na cukrovku a vysoký tlak - dlouhodobě. Je možné že jsem boreliózu přechodil a je moje léčba dostačující?

Na tento příspěvěk jestě nikdo nereagoval. Chcete se k němu vyjádřit? Klikněte na tlačítko a budete moci vložit svůj komentář.

Zdroj: diskuze Borelióza příznaky

Průběh a prognóza deprese

I když v životě proděláte jen jednu epizodu deprese, riziko návratu depresivních příznaků je vysoké. Každá nová epizoda deprese má 10–15% riziko přechodu do chronického stavu, kdy nedojde k úplnému uzdravení a příznaky různé závažnosti přetrvávají u pacienta dlouhodobě nebo trvale.

Zdroj: Deprese a její léčba

Poradna

V naší poradně s názvem JAK DLOUHO TRVÁ LÉČBA SVRABU se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Petra.

Dobrý den, jsem přeléčená po svrabu (několikrát natření infectoscabem), je možné, aby se následně po léčbě ještě dělaly větší pupeny na genitáliích a hýždích? Kůže po těle mě ještě svědí, ale je čistá nebo se objeví pupínek a do rána zmizí...Pořád se pozoruji, jestli se mi to nevrací a je to už velmi vyčerpávající. Pořád dodržuji doporučení ohledně praní prádla, výměny ložního prádla a čištění matrací a sedačky parním čističem. Jsou tyto následky po léčbě normální?
Velmi děkuji

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Cempírek.

Tohle už nevypadá jako pokračování svrabu. To byste pozorovala pupínky a svědění i na jiných místech. Výskyt pupenů v těchto lokalitách by spíše mohl souviset s vedlejšími účinky masti Infectoscab. Zkuste ještě jednou kontaktovat kožní ambulanci a nechte si tyto příznaky vyšetřit. Z reálného vyšetření se dá poznat více a snáze se volí vhodná léčba.

Zdraví Cempírek!

Zdroj: diskuze Jak dlouho trvá léčba svrabu

Domácí léčba chlamydií

Mějte na paměti, že neléčené chlamydie mohou vést k vážným komplikacím, které zahrnují i snížení počtu spermií. Z domácích léků lze jmenovat následující:

  • výtažky z mléka;
  • výtažky z listů olivovníku;
  • výtažky ze jmelí;
  • výtažky z echinacey.

Zdroj: Chlamydie - příznaky a projevy

Poradna

V naší poradně s názvem TŘES OBOU RUK- LÉČBA se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Ing.Jan Fischer.

Mám třes obou rukou.Při volně položených rukou není žádný třes.Při kontrole bylo zjištěno, že mám méně dopaminu.Jasnou odpovědˇ jsem nikde nedostal 1.Otázka je to Parkinson nebo vlivem stáří(je mně 79 let).2. Léčit pomocí léků, které mně nedělají dobře nebo použít marihuanu.
Snažím se hodně pohybovat-hraji table tenis, na normální tenis nemám kvalitní pohyb-pouze trenuji mládež.
Co mám dělat?Doktor mně dá léky, kterých mám určítě dost(na krevní nedostatečnost,
na srdce,na tlak)
P.S. Zdá se mně, že díky pohybu se moje fyzička zlepšila, ale třes je stálý.
Zdravím všechny Honza Fischer,tel .606588693

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Cempírek .

Vaše příznaky vypadají jako projevy parkinsonovy nemoci. Blíže by to určil lékař - neurolog. V dnešní době existuje několik způsobů, jak projevy parkinsonovy nemoci potlačit.

Zdraví Cempírek!

Zdroj: diskuze Třes obou ruk- léčba

Nejčastější příznaky cukrovky

Lidé často trpí cukrovkou, aniž by o tom věděli. Hlavním důvod spočívá v tom, že prvotní příznaky nejsou viditelné. Mezi nejčastější příznaky cukrovky patří následující:

  • časté močení
  • nepřiměřená žízeň
  • intenzivní hlad
  • přibývání na váze
  • neobvyklé hubnutí
  • popudlivost
  • zvýšená únava
  • rozmazané vidění
  • tvorba modřin a špatná hojivost poranění
  • výskyt různých infekcí (kvasinkové)
  • svědění kůže
  • zarudnutí dásní a jejich otok
  • sexuální dysfunkce u mužů
  • necitlivost nebo brnění, zejména na nohou či rukou

Zdroj: Příznaky cukrovky

Diskuze

V diskuzi MENOPAUZA PŘÍZNAKY se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Hana.

Dobrý den,mám takovou prosbu. Je mi 43.let. Už přes týden mě strašně bolej prsa mám pocit jako by se mi nalívali. Menstruaci jsem měla jeden den. Také mám stále bolesti v podbřišku a jsem stále unavená, ospalá a náladová. Dělala jsem si těhotenský test a vyšel negatyvní. Tak bych chtěla vědět jestli to může být příprava na menopauzu.

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Monika.

Ahoj Hano, jak se to u tebe vyvíjí?
Už jsi byla u gynekologa na tom ultrazvuku?
Napiš, co zjistil. Mám podobné problémy jako ty a zajímala by mě léčba, kterou jsi na to dostala.

Zdroj: diskuze Menopauza příznaky


Autoři obsahu

Gabriela Štummerová

Bc. Jakub Vinš

Mgr. Světluše Vinšová


ČeskáOrdinace

O nás

Kontakt

Ochrana osobních údajů a cookies

 SiteMAP