Informace od zdravotní sestry

MENU

  

PROSTATA

  

KREVNÍ TLAK

  

CUKROVKA

  

WARFARIN

  
Téma

FUROLIN A PROBIOTIKA

OBSAH

Cena

Tablety Furolin 50 mg

Tablety Furolin 50 mg nejsou v České republice dostupné.

Tablety Furolin 100 mg

  • Maximální úhrada pojišťovny tablet Furolin je 174,59 Kč.
  • Nejvyšší možná cena v lékárně při výdeji na recept je 174,59 Kč.
  • Doplatek při výdeji na recept činí 0 Kč, přičemž předpis může vystavit kterýkoliv lékař.

Zdroj: Antibiotika Furolin

Diskuze

V diskuzi FUROLIN DISKUZE se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Věra Kulmanová.

Dobrý den, brala jsem Furolin 3 dny a takovou bolest hlavy jsem v životě nezažila. A to trpím na migrény. Už jsem se nedivila, že lidi bolestí mlátí hlavou o zeď. Neměla jsem k tomu daleko, dál jsem už lék nebrala, a pak bylo zase dobře. Můžete mi k tomu něco napsat? Je ten lék vůbec odzkoušený, neboť na něm byla taková zvláštní nálepka. Nebyla jsem pokusný "králík"?

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Daniela.

Furolin jsem dostala minulý týden na zánět močového měchýře. Žádné z výše psaných potíží jsem nezaznamenala, užívám je 3x denně. Navíc jsem se dočetla, že jsou šetrné ke střevní mikroflóře a není nutné brát k nim probiotika. Plyne mi z toho jeden jediný závěr:-) , holt jsme každý originál. Za mě tedy Furolin v pohodě.

Zdroj: diskuze Furolin diskuze

Furolin a alkohol

Během léčby Furolinem není doporučená konzumace alkoholu. Použití léčivého přípravku nemá žádný vliv na schopnost řídit a obsluhovat stroje.

Zdroj: Antibiotika Furolin

Poradna

V naší poradně s názvem ANTIBIOTIKA FUROLIN se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Michaela.

Zdravím, já zatím beru 2. den. Mám je předepsané 4x denně na 5 dní. Úplně zle mi není, ale dobře také ne. Jsem strašně unavená a mám cca do 30 minut po zapití prášku lehký pocit na zvracení. Každopádně mi svědí celé tělo a mám vyrážku do půlky lýtek. Na močový měchýř pomáhají.
Nevím jestli ještě chvíli počkat, nebo vysadit.
Je tu vůbec někdo kompetentní k tomu, aby se nám tu všem vyjádřil? Zdá se mi to jako pěkné svinstvo, bez pardonu. Ještě když ho dávají v lékárně bez doplatku. A v dnešní době něco zadarmenko?

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Cempírek.

Když Furolin vysadíte dřív, než budete mít jinou alternativu, tak riskujete, že vám bakterie zmutují a půjdou třeba hůře léčit. Dobré je užívat Furolin s jídlem a k tomu užívat probiotika 3 hodiny po první dávce Furolinu. Kdyby tato opatření nefungovala a bylo vám zle, tak se domluvte s lékařem na jiném léčivu a až ho budete mít doma, tak teprve pak můžete Furolin přestat užívat a začít s novým antibiotikem. Samovolné předčasné ukončení léčby jakýmkoliv antibiotikem je hazard, který může vést až nevyléčitelnému stavu.

Zdraví Cempírek!

Zdroj: diskuze Furolin diskuze

Za jak dlouho zabere Furolin

Furolin obsahuje účinnou látku nitrofurantoin - antibakteriální, širokospektrální léčivý přípravek, který je zvláště účinný při léčení infekcí močových cest u gram+ a gram- mikroorganismů.

Nitrofurantoin se okamžitě vstřebává z gastrointestinálního traktu. Velikost krystalků má vliv na rychlost absorpce a rychlost vylučování. Koncentrace, která nastane po 30 minutách po perorálním podání, přetrvává 6 hodin.

Zdroj: Antibiotika Furolin

Diskuze

V diskuzi FUROLIN se k tomuto tématu vyjádřil uživatel RENATA VLASÁKOVÁ.

BOHUŽEL PŘIPOJUJI SVŮJ KOMENTÁŘ PO ŠESTÉ TABLETĚ NEZADRŽITELNÉ ZVRACENÍ A ŠÍLENÁ BOLEST HLAVY ,JDU NA PROBIOTIKA A BRUSINKY

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Eva.

Je to hnus ,, Mám autoimunitní onemocnění. Loni v říjnu jsem chytla tu hnusnou chřipku a 7 dní v horečkách. Po té zánět močových cest, dostala jsem Furolin. Téměř po týdnu skoro hladovění mě po třech dnech užívání bylo tak špatně, že už jsem jen ležela a zvracela, ani sedět jsem nemohla jak ten žaludek bolel. Říkala jsem si, že mám nějakou střevní chřipku. Dobrovolně jsem se objednala na gastroskopii a doslova jsem tam běžela jak mě bylo špatně... nic zásadního nenašli dostali mě z toho kefíry a dieta. Ted po roce opět zánět močáku a Furolin a začalo mě být stejně špatně, okamžitě jsem to vysadila a polilo mě horko z toho, že jsem to už loni měla z toho léku. Je mě zle z toho jaké pokusy jsou schopny na nás dělat v 21 století. Lék prošel co já vím již třetí změnou (Nitrofurainton, Furainton). Ale tenhle to je síla!!

Zdroj: diskuze Furolin diskuze

Probiotika po antibiotikách

Při antibiotické léčbě je vhodné užívat probiotika. Probiotika podporují samotnou léčbu, ale také chrání trávicí trakt. Probiotika (laktobacily a bifidobakterie) se obvykle užívají minimálně s dvouhodinovým odstupem od užití antibiotik. Tedy dvě hodiny před tím nebo po tom, co pacient snědl antibiotika.

Zdroj: Probiotika

Diskuze

V diskuzi NEVOLNOST se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Petra.

zrovna Furolin také užívám na zánět močového měchýře v menopauze a musím říct, že je mi po spolknutí tabletky pěkně zle a to prášek polykám po jídle, hodně piju a k tomu polykám probiotika...hlava mě pobolívá také, celkově je mi po něm pěkně zle :(

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Pavlína.

Dnes 30.8 jsem dostala tyto ATB a hned po prvnim pouziti tak za 20 minut zacal pocit na zvraceni a po dalsich 5 minutach se ozvalo zvraceni samotne! Okamzite menim medikaci! Nikdy jsem na ATB takovou reakci nemela!

Zdroj: diskuze Furolin diskuze

Dávkování a způsob podání

Dospělí užívají 1 tabletu 50 -100 mg 4krát denně dle posouzení lékaře.

Děti užívají 5 až 7 mg na kilogram tělesné hmotnosti v průběhu 24 hodin rozdělené do 3 nebo 4 dávek.

Furolin musí být užíván s jídlem nebo mlékem pro snížení žaludečních potíží. Léčba by měla pokračovat po dobu 7 dní.

Předávkování

Při předávkování se doporučuje výplach žaludku.
Žádné specifické antidotum pro Furolin není známo. Je třeba mít na paměti, že okyselení moči
zvyšuje reabsorpci nitrofurantoinu z gastrointestinálního traktu.

Zdroj: Za jak dlouho zabere Furolin

Diskuze

V diskuzi ANTIBIOTIKA FUROLIN se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Jitka.

Na zánět močových cest jsem dostala také Furolin. Mám špatné trávení a po přečtení diskusí jsem měla hrozný strach. První 2 tabletky jsem cítila , ale snažila jsem se dle rad stále jíst,hodně pít, 1/2 hodiny po užití tabletky si nelehat a mně moc pomohá žvýkat stále žvýkačku. Dnes ho jím 7 den a není mi špatně, nejsem unavená , ani mě nebolí hlava. Na kontrolu k lékaři teprve půjdu, ale bolesti podbřišku přestaly asi 4.den.

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Majda.

Ano, je to přesně jak píšete. Furolin účinkuje dobře na zánět močových cest a když se užívá s jídlem a ne na lačno, tak nejsou znát žádné vedlejší účinky. Za mě Furolin dobrý, ale musí se užívat na plný žaludek.

Zdroj: diskuze Furolin diskuze

Probiotika v potravinách

Nejčastěji se probiotika v přirozené formě nacházejí v zakysaných mléčných výrobcích, jako jsou jogurty, kefír, tvrdý sýr, dále v zelenině upravené mléčným kvašením (například v kysaném zelí, pickles nebo kvašených okurkách) a fermentovaných sójových výrobcích. Probiotika lze nalézt v některých dětských výživách, oplatkách nebo v masných výrobcích. Probiotika lze zakoupit také jako doplněk výživy.

Zdroj: Probiotika

Poradna

V naší poradně s názvem ANTIBIOTIKA FUROLIN se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Jana Dostálová.

V půlce července jsem onemocněla zánetem močových cest, léčba biseptolem. Pro přezrvávající přítomnost bakterií nyní beru Furolin a je mi den ze dne hůř( bplesti v podbřišku) v příbalovém letáku píšou že jsou možné střevní potíže, nevim čim by to tu bolest šlo zmírnit, jestli vynechat třeba kávu nebo jestli má někdo zkušenost co na to . Díky

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Kamča.

Ze zkušenosti bych doporučila užívat furolin s jídlem a nikdy ne na prázdný žaludek.

Zdroj: diskuze Furolin diskuze

Je Furolin citlivý na slunce?

Nitrofurantoin (účinná látka Furolinu) obvykle není spojen s vysokým rizikem rozvoje fotosenzitivní reakce. Přesto existují vzácné zprávy o těchto reakcích s nitrofurantoinem, ale v současné době není známo, zda tyto reakce byly způsobeny medikací nebo zda byly na vině jiné faktory.

Zdroj: Furolin a slunce

Diskuze

V diskuzi FUROLIN DISKUZE se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Romana.

antibiotika nejsou vzdy spravna volba, zvlast pokud jste nemocna casto, zkuste na to brat probiotika nebo je vyzkouset i misto antibiotik, ja takhle uzivam a hlavne vas zbavi tech zazivacich problemu

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Markéta.

a co prosim uzivate?? rada vyzkousim neco, z ceho mi nebude blbe..

Zdroj: diskuze Furolin diskuze

Antibiotika Furolin

Antibiotika Furolin jsou v ČR k dostání pouze na lékařský předpis. Furolin je určen k léčbě infekcí způsobených citlivými kmeny Kiebsiella, Staphylococcus aureus, enterokoky a E. coli. Indikuje se při cystitidě, zánětu prostaty, na pooperační infekce močových cest, zejména po prostatektomii. Je určen rovněž k léčbě infekcí močových cest během těhotenství. Studie prováděné na embryích ukazují, že nitrofurantoin nezvyšuje vrozené vady. Důkazem toho je 25 let klinického používání, přesto by měl být u těhotných žen užíván s opatrností.

Dávkování: 1 tableta 50–100 mg 4krát denně dle posouzení lékaře u dospělého pacienta. U dětí se podává 5 až 7 mg na kilogram tělesné hmotnosti v průběhu 24 hodin, rozděluje se do 3 nebo 4 denních dávek. Furolin může být užíván s jídlem nebo mlékem pro snížení žaludečních potíží. Léčba by měla pokračovat po dobu jednoho týdne a alespoň tři dny po objevení sterilní moči.

Zdroj: Antibiotika Furolin

Poradna

V naší poradně s názvem FUROLIN A WARFARIN se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Ivana.

Začla jsem brát furolin na zánět močových cest.....beru ještě warfarin.....a jak člověk lítá po doktorech...jeden řekne berte warfarin....druhý řekne neberte warfarin.....nemáte někdo zkušenost s kombinací tohoto léku?.....už opravdu nevím, co si mám o lékařích myslet ....

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Cempírek.

Antibiotika Furolin obsahují účinnou látku Nitrofurantoin a ta nijak neovlivňuje účinky Warfarinu. Furolin lze bez obav užívat společně s Warfarinem.

Zdraví Cempírek!

Zdroj: diskuze Furolin diskuze

Antibiotika Furolin

Furolin je antibakteriální lék používaný k léčbě infekcí močových cest, ale není tak účinný u infekcí ledvin. Užívá se ústy. Mezi časté nežádoucí účinky patří nevolnost, ztráta chuti k jídlu, průjem a bolesti hlavy. Vzácně se může objevit necitlivost, problémy s plícemi nebo problémy s játry.

Furolin tablety, 100 mg tbl nob, léčivá látka nitrofurantoin, je v Česku dostupný v rámci specifického léčebného programu schváleného Ministerstvem zdravotnictví s platností od 1. 1. 2019 za účelem zajistit dostupnost nitrofurantoinu pro poskytovatele zdravotních služeb formou ambulantní a lůžkové péče.

Furolin je lékem volby u nekomplikované cystitidy a na rozdíl od jiných antibiotik používaných v této indikaci si vůči němu nejčastější původce nevytváří rezistenci v takové míře, v jaké jsme toho svědky u ostatních látek.

Léčivá látka Furolinu nitrofurantoin je dostupný pro léčbu infekcí dolních močových cest od roku 1953.

Zdroj: Za jak dlouho zabere Furolin

Diskuze

V diskuzi IMUNITA A PROBIOTIKA DISKUZE se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Patrik.

Probiotika mi pomáhají zklidnit žaludek při užívání antibiotik a taky při různých střevních potížích. Také jsou skvělá na imunitu. Já beru Probilact a jsem spokojená.

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Johča.

Probiotika nám moc pomáhají. Užíváme Probiolact při střevních potížích a při oslabené imunitě.

Zdroj: diskuze Imunita a probiotika diskuze

Na co je Furolin

Bylo prokázáno, že nitrofurantoin má dobrou aktivitu proti:

  • E-coli;
  • Staphylococcus saprophyticus;
  • Koaguláza negativní stafylokoky;
  • Enterococcus faecalis;
  • Staphylococcus aureus;
  • Streptococcus agalactiae;
  • Druhy Citrobacter;
  • Druh Klebsiella;
  • Druh Bacillus subtilis.

Furolin se úspěšně používá se při léčbě infekcí způsobených těmito organismy.

Rezistence vůči Furolinu

Mnoho nebo všechny kmeny následujících rodů jsou rezistentní vůči nitrofurantoinu:

  • Enterobacter;
  • Proteus;
  • Pseudomonas.
Vždy by mělo být provedeno testování citlivosti na antibiotika, aby se dále objasnil profil rezistence konkrétního kmene bakterií způsobujících infekci.

Zdroj: Za jak dlouho zabere Furolin

Diskuze

V diskuzi FUROLIN - DOTAZ NA BARVU se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Vláďa.

Může mi prosím někdo sdělit, jakou barvu má tableta furolin? Děkuji. Vláďa

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Mirka.

Furolin tableta je žlutá

Zdroj: diskuze Furolin diskuze

Co to jsou probiotika

Probiotika jsou živé mikroorganismy, které jsou převážnou součástí zdravé střevní mikroflóry. Jedná se o bakterie mléčného kvašení rodů Lactobacillus a Bifidobacterium a některé další druhy bakterií, jako je například Streptococcus thermophilus. Pro kojence jsou vhodná probiotika ve formě kapek, prášku, vysypávacích kapslí nebo sáčků. Střeva miminka by se měla lépe osídlit v průběhu několika dní až dvou týdnů.

Zdroj: Probiotika

V čem jsou obsažena probiotika?

Probiotika jsou v běžné stravě obsahují například jogurty a zakysané mléčné výrobky, ale také kysané zelí nebo třeba kvašené okurky. V potravinách bývají tyto probiotické bakterie spíš v nižších koncentracích. Nejvyšší koncentrace jsou v léčivých doplňcích stravy a v této formě je také doplnění probiotik nejúčinější.

Zdroj: Co obsahuje probiotika?

Doporučení k Furolinu

I když se obecně nepředpokládá, že by vás Furolin vystavil vysokému riziku fotosenzitivních reakcí, měli byste se pro jistotu chránit před sluncem.

Doporučuje se vyhýbat se přímému slunečnímu záření, nosit ochranný oděv a používat opalovací krém s vysokým faktorem. Kromě toho je důležité poznamenat, jak je uvedeno výše, že fotosenzitivní lékové reakce se mohou objevit jak z UV, tak z viditelného světla. Proto je důležité se kromě přímého vystavení dennímu světlu vyhýbat i soláriu.

Zdroj: Furolin a slunce

Přírodní probiotika

Přírodní probiotika obsahují zakysané mléčné výrobky jako kefír, kysaná zelenina – pikles, kysané zelí nebo třeba kvašené okurky. V potravinách bývají tyto probiotické bakterie spíše v nižších koncentracích. Nejvyšší koncentrace jsou v léčivých doplňcích stravy a v této formě je také doplnění probiotik nejúčinnější.

Zdroj: Probiotika na střeva

Probiotika pro děti

Ceny probiotik pro děti se pohybují v různých cenových hladinách. Některé druhy je nutné udržovat v chladu. Když nejsou v ledničce, jejich obsah se znehodnotí.

Zdroj: Probiotika na střeva

Co jsou to probiotika

Probiotika jsou živé mikroorganismy, které pokud jsou podávány v adekvátním množství, mají příznivý vliv na zdraví hostitele. Probiotika obnovují zdravou střevní mikroflóru, ta se pak odráží nejenom v lepším zažívání, ale také ve zvýšené imunitě. Až 80 % imunitního systému totiž sídlí ve střevech. Tyto zdraví prospěšné živé organismy se tělu dodávají prostřednictvím některých potravin (typicky kysané mléčné výrobky, kvašená zelenina, fermentované sójové boby) nebo také v doplňcích stravy.

Zdroj: Probiotika na střeva


Autoři obsahu

Mgr. Světluše Vinšová

Mgr. Marie Svobodová


ČeskáOrdinace

O nás

Kontakt

Ochrana osobních údajů a cookies

 SiteMAP