Informace od zdravotní sestry

MENU

  

PROSTATA

  

KREVNÍ TLAK

  

CUKROVKA

  

WARFARIN

  
Téma

GABANOX ZKUŠENOSTI

OBSAH

Gabanox a alkohol

Lék Gabanox představuje pro organismus velkou zátěž, z tohoto důvodu se konzumace alkoholu nedoporučuje. Stejně tak je vyloučena konzumace alkoholu při epilepsii či zánětu.

Gabanox 300 mg příbalový leták.

Zdroj: Lék Gabanox

Poradna

V naší poradně s názvem LÉK GABANOX se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Šárka.

Byl mi předepsán gabanox 300mg. epilepsii nemám a ani pasový opar. Vzala jsem jen jednu tabletu. Stane se něco když si už žádný nevezmu? Mám strach z vedlejších účinků. Děkuji za rychlou odpověď.

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Cempírek.

Léčbu Gabanoxem nepřerušujte! Spojte se se svým lékařem, od kterého jste dostala recept na tento lék a promluvte si s ním o svých pochybnostech. Lékař vám Gabanox nasadil s očekáváním výsledků léčby. Zeptejte se na tyto očekávané výsledky. Gabanox není lék pouze na epilepsii, ale léčí se s ním i neuropatická bolest.

Zdraví Cempírek!

Zdroj: diskuze Gabanox 300 recenze

ZkušenostiGabanoxem

Gabanox se využívá zejména k léčbě epilepsie, a to jako prevence opakování epileptických záchvatů. Kromě toho má využití v terapii chronické bolesti vyvolané postižením nervů, ideálně při léčbě bolestí při a po výsevu pásového oparu.

Gabanox může ovlivňovat pozornost a působit tlumivě. Někteří uživatelé si stěžují na motání hlavy, změnu chuti k jídlu a různé nespecifické trávicí obtíže, dále na poruchy citlivosti, otoky, sucho v ústech, bolesti hlavy, nervozitu, úzkost a častější infekce dýchacích cest včetně zánětů středního ucha.

Lék musí být vždy užíván dle doporučení ošetřujícího lékaře. Vyrábí se ve formě tobolek o síle 100 až 400 miligramů a běžná denní dávka pro dospělého člověka se většinou pohybuje mezi 900–3 600 miligramy.

Gabanox předepisuje neurolog či psychiatr pro léčbu parciálních záchvatů epilepsie se sekundární generalizací nebo bez ní. Gabanox může také předepsat algeziolog, diabetolog, geriatr a revmatolog k léčbě neuropatické bolesti. Lék Gabanox je pouze na předpis.

Zdroj: Lék Gabanox

Cena

Zde naleznete srovnání cen produktu Vironal.

Zdroj: Zkušenosti s Vironalem

Diskuze

V diskuzi GABANOX 300 RECENZE se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Petra Hlavenkova.

Prosím o radu.Mam silný zánět šlach a mám silene bolesti byl mě předepsaný tento lék Gabanox 300 ale doctla sem se že je na epileptické záchvaty,bolesti atd...Prosím mám ho uzivat?Moc děkuju za odpovedi

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Miluse Huteckova.

Dobrý den. Manžel má amputovanou nohu v půli stehna, v noci má šílené bolesti. Tento Gabanox bral ještě před amputaci na syndrom neklidnych nohou 3x denně a teď mu doktorka na neurologii zvedla dávkování na 5 tablet denně a stejně mu to nepomáhá. Není tak velké množství škodlivé? Mimo tento Gabanox uziva spoustu dalších léků. Děkuji za odpověď. Hutěčková

Zdroj: diskuze Gabanox 300 recenze

Vysazení

Terapie rilmenidinem by nikdy neměla být náhle přerušena; dávka by se měla snižovat postupně.

Zdroj: Rilmenidin zkušenosti

Azitromycin Sandoz a Paralen

Současné užívání léků Azitromycin Sandoz a Paralen se nevylučuje. Je možné užívat i probiotika. Probiotika užívejte minimálně 2 hodiny od požití antibiotik.

Zdroj: Azitromycin - zkušenosti

Diskuze

V diskuzi GABAOX 300 ML. se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Hana Vesela.

beru ji na bolest trojklanného nervů.musim ale k tomu brát ještě různá analgetika jinak to na bolest nezabírá.

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Bohumila Chudárková.

Lék Gabanox již užívám více neý 2 roky a bohužel pomáhá pouze v době,kdy nemám velmi bolestivé ataky,jinak jsem již vyzkoušela všechny volně prodejné léky na bolest.Zabírají pár dnů,pak se účinost snižuje.Když jsou bolesti nesnesitelné,skončím nakonec u lékaře pro recept na lék na předpis,v současné době Malbron.Ataka velmi silné bolesti trvá více než dva měsíce.

Zdroj: diskuze Gabaox 300 ml.

Zkušenosti

Rozex nebo Rosalox jsou krémy určené k léčbě rosacey (růžovky). Rozex je pouze na lékařský předpis. Dle zkušeností je krém účinný na léčbu růžovky. Průměrná doba léčby je 3 až 4 měsíce. Růžovka je dermatitida, která vypadá jako akné, ale objevuje se až ve středním věku. Častěji jí trpí ženy, ale u mužů má horší průběh. Vyskytuje se především v obličeji a zasahuje nos, tváře, čelo i bradu. Projevuje se nejprve zčervenáním kůže a poté se zarudlá a napjatá pokožka pokryje otoky a hnisavými puchýřky. Vyskytuje se ve střední a severní Evropě u 10 % pacientů keltského typu. Jde o světlovlasé až rusovlasé ženy, s jemnou světlou kůží, modrýma očima, fototypem I–II a ve věku okolo 40 let. Rozex gel není v České republice zaregistrovaný.

Zdroj: Rozex

Diskuze

V diskuzi LAZNĚ LUHAČOVICE ,,,NEUROPATIE DOLNICH KONČETIN se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Bronislava.

Už 6 let se lečím na neuropatii dolních končetin.Beru Gabanox 400 6ks denně, Baclofen 25 2x denně a Tramal dle potřeby, Baclofen by mi měl vystřidat Gabanox. Je to čím dal tím horší.Palení,svědění tlak a bolest holenních kosti,křeče.Pan doktor se snaží a vystřídala jsem ještě jiné léky,ale nic mi nepomáhá.Mezi jinýma jsem skoušela CBD 400. Od pana doktora mám informaci,že na neuropatii na lázně nemám nárok.Pojištěna jsem u 211 mám 70 let.Děkují za odpověď

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel František Krejčiřík.

Druhý rok mě neurolog léčí chronickou distální neuropatii. Bolesti noh, otoky,špatná chůze s berlou. Užívám aneurox a enelbin.
Mohl by zastavit zhoršování pobyt v lázních ?
Děkuju za odpověď fr

Zdroj: diskuze Narok na lazne pri neuropatii

Azitromycin a alkohol

Při užívání Azitromycinu se konzumace alkoholu nedoporučuje. Také se doporučuje abstinence cca týden po doužívání antibiotik, mohlo by vám být po alkoholu špatně. Malé množství alkoholu by nemělo být na škodu.

Zdroj: Azitromycin - zkušenosti

Diskuze

V diskuzi GABANOX 300 RECENZE se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Petra Hlavenkova.

Prosím o radu.Mam silný zánět šlach a mám silene bolesti byl mě předepsaný tento lék Gabanox 300 ale doctla sem se že je na epileptické záchvaty,bolesti atd...Prosím mám ho uzivat?Moc děkuju za odpovedi

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Renek.

Beru Gabanox na diabetickou neuropatii a pohoda, mam 400mg a beru jeden denně večer. Konečně mam v noci klid. Mám výhodu že jsem biochemik a tak se nehroutím z příbalových letáků. Kdyby si člověk opravdu pořádně prostudoval třeba leták od Paracetamolu tak neví jak se tyto letáky tvoří tak se zblázní. Výrobce tam píše i příznaky které jsou v tak mizivém množství, že se jsou prakticky statisticky nezachytitelné, aby byl chráněn před trolly, kteří by z toho chtěli vysekat peníze.

Zdroj: diskuze Gabanox 300 recenze

Azitromycin Mylan v těhotenství

Azitromycin patří mezi antibiotika volby v těhotenství.

Zdroj: Azitromycin - zkušenosti

Diskuze

V diskuzi GABANOX 300 RECENZE se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Petra Hlavenkova.

Prosím o radu.Mam silný zánět šlach a mám silene bolesti byl mě předepsaný tento lék Gabanox 300 ale doctla sem se že je na epileptické záchvaty,bolesti atd...Prosím mám ho uzivat?Moc děkuju za odpovedi

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Hana Vesela.

Beru ji 14 dní a bolesti ustoupili.Pani doktorka mi neřekla kdy jo mám vysadit.strasi mě vedlejší účinky tohoto léku.poradte.

Zdroj: diskuze Gabanox 300 recenze

Cena

Cenu potravinového doplňku Neuritogen 30 tablet naleznete zde.

Zdroj: Neuritogen zkušenosti

Diskuze

V diskuzi POLYNEUROPATIE DOLNÍCH KONČETIN. se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Božena.

Prosím odpoví mě nějaká dobrá duše proč mám polyneuropatii dolních končetin? Nemám cukrovku,nikdy jsem nekouřila ani nepila alkohol.Ten alkohol jen na malý přípitek např.narozeniny.Mám srážení krve laidenskou mutaci.Moc díků za odpověď.

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Ivan.

Mám ji asi rok ,beru Gabanox zda to má nějaký ůčinek nevím,stále se mi zhoršuje stav nohou a rukou,do práce chodím,ale bojím se budoucnosti ,pomohly někomu jiné léky,, k lékařům se dnes někdy těžko dostává,je jich málo,pacijentů hodně,co dělat

Zdroj: diskuze Polyneuropatie dolních končetin.

Azitromycin na chlamydie

Pokud užíváte perorálně Azitromycin Sandoz, tak působí systémově, to znamená na všechna místa, kde by chlamydie mohly být přítomny.

Zdroj: Azitromycin - zkušenosti

Diskuze

V diskuzi ROZDIL V PŘEDEPSANÝCH LÉCÍCH se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Jitka Stankova.

Prosím delší dobu jsem užívala Gabapentin a nyní mi pani doktorka přeepsala Gabanox. A prosím můžou tyto léky způsobovat velmi silné křeče a bolesti nohou - v době záchvatu nejsem schopna nohy ovládat, křeče jsou tak silné, že nejsem schopná jimi pohnout a už vůbec se postavit. Děkuji Stankova

Na tento příspěvěk jestě nikdo nereagoval. Chcete se k němu vyjádřit? Klikněte na tlačítko a budete moci vložit svůj komentář.

Zdroj: diskuze Rozdil v předepsaných lécích

Nežádoucí účinky

Nebyly popsány nežádoucí účinky u doplňku stravy Vironal.

Zdroj: Zkušenosti s Vironalem

Údaje získané testováním na zvířatech

Při experimentech na potkanech, králících a na ovcích byly prokázány antitrombotické vlastnosti.

Zdroj: Zkušenosti s forskolinem

Zkušenosti s lékem Prozac

Přípravek Prozac obsahuje molekulu fluoxetin. Je prvním vynalezeným lék ze skupiny SSRI v roce 1987, funguje dobře, bohužel je po něm příbytek na váze.

Zdroj: Prozac

Cipralex zkušenosti padání vlasů

U jednoho pacienta ze sta se může vyskytnout zvýšené padání vlasů a může dojít až k úplné ztrátě vlasů.

Zdroj: Nežádoucí účinky Cipralexu

Dávkování

Dospělí 2 až 7 kapek 1–3x denně. Děti od 12 let 7kapek denně, děti od 3 let 2 kapky denně. Po třech týdnech užívání následuje jeden týden pauza.

Dle zkušeností před upotřebením důkladně protřepejte (asi 21x), tím dojde k dynamizaci informačních složek a účinnost přípravku se zvýší. Během regenerace se doporučuje zvýšit příjem tekutin. U chronických stavů se podávají minimální dávky, u akutních maximální. Při případném přechodném zhoršení u chronických stavů a při celkové regeneraci se sníží dávky na minimum, případně se podává sirup po kapkách, někdy i v delších intervalech než 1 den. Po zlepšení se opět zvýší dávkování. V užívání se nepřestává, neboť se jedná o zpětný regenerační proces, při kterém se mohou objevit příznaky dřívějších onemocnění. Tento jev je pouze pozitivní regenerační reakce. Ve vážných případech se doporučuje předchozí konzultace s lékařem.

Doporučuje se spotřebovat do 3 měsíců po otevření.

Zdroj: Zkušenosti s Vironalem

Co je to Neuritogen

Neuritogen 30 tablet je doplněk stravy s obsahem kurkuminu, resveratrolu, extraktu z Mangifera indica a vitaminů B2, B6 ve formě s usnadněným vstřebáváním.

Zdroj: Neuritogen zkušenosti


Autoři obsahu

Mgr. Světluše Vinšová

Bc. Jakub Vinš

Mgr. Marie Svobodová


ČeskáOrdinace

O nás

Kontakt

Ochrana osobních údajů a cookies

 SiteMAP