HLIVA USTRICNA DETOXIKACNI PŘÍZNAKY je jedno z témat, o kterém bychom vás rádi informovali v tomto článku. Tato dřevokazná houba se nachází v přírodě na kmenech stromů. Její textura je masitá, vůně silně příjemně houbová. Hlíva ústřičná obsahuje velké množství antioxidantů a je známo, že je vhodná při snižování cholesterolu v krvi. Lze ji konzumovat buď syrovou, nebo vařit, smažit či připravovat na grilu. Hlíva ústřičná má jemnou chuť, která je vhodná pro různé pokrmy, polévky, saláty a mnohé další.
Zdravotní účinky hlívy ústřičné
Blahodárné účinky způsobují cenné látky, které hlíva ústřičná obsahuje. Dokážou zabraňovat různým infekcím v jejich rozvoji a mají regenerační schopnosti. Hlíva ústřičná se tak nejvíce zasazuje o posílení imunity a celkové kondice, mimo to však chrání před nejrozšířenějšími civilizačními chorobami, protože příznivě ovlivňuje stav cévního systému a hladinu cholesterolu v krvi. Doporučuje se tedy, aby měl tuto zázračnou houbu ve svém jídelníčku každý (na webu „Hlíva ústřičná recepty“ najdete i různé varianty úprav). Nejvýznamnější složku představují beta-glukany, mimo nich je však hlíva ústřičná zásobárnou vitamínů ze skupiny B, vitamínu K, D a C, nenasycených mastných aminokyselin a také stopových prvků (selen, železo, chróm, jód, měď, sodík, zinek), v neposlední řadě také sterolů, proteinů a vlákniny.
Léčivé účinky hlívy ústřičné jsou už po tisíce let dobře známy asijským lékařům, díky nimž si postupně dobývá i naši západní medicínu. V Asii je hlíva považována za houbu pevného zdraví, energie a dlouhověkosti. Působí proti rakovině, snižuje cholesterol v krvi, silně povzbuzuje imunitní systém.
Hlíva – prevence a lék proti rakovině
Účinky látek obsažených v hlívě mají prokazatelně protirakovinný účinek. Celá řada odborných studií se i nadále zabývá jejich výzkumem, ale už dnes najdeme hlívu jako součást mnoha preparátů předepisovaných lékaři, nejen léčiteli a bylinkáři. Funguje nejen jako prevence, ale i jako lék, může zpomalovat rozvoj rakoviny, redukovat některé nádory a pomáhat při doléčení.
Onou úžasnou látkou, stojící za tak významnými účinky, je beta 1,3 d-glukan, který je vysoce zastoupen i v další asijské léčivé a výborné houbě – Shii Take. Výtažky z těchto dvou hub s obsahem beta 1,3 d-glukanu se v různých formách úspěšně terapeuticky využívají k léčbě rakoviny. O konzumaci samotné hlívy a pokrmy z ní najdete na konci článku.
Hlíva ústřičná efektivně posiluje naši imunitu
Stimulační vliv na naši obranyschopnost je u hlívy dán nejen výše zmíněnou látkou, ale i zastoupením důležitých vitamínů a minerálů. Najdeme v ní řadu vitamínů skupiny B, vitamín C, draslík, fosfor, zinek, jód, selen, chróm a tak dále. Dále obsahuje například bílkoviny, mastné kyseliny a vlákninu, která významně přispívá k detoxikaci střev.
Konzumací hlívy nebo výrobků s jejím extraktem pomáháme našemu tělu ve vybudování silného ochranného štítu, který nás obrňuje jak před vnějšími vetřelci ve formě virů, baktérií, plísní a toxických látek, tak před degenerativními procesy uvnitř našeho těla, ať jde o „banální“ nachlazení, chřipku, či angínu. Dále je účinná při léčbě chronických nemocí a potíží
Ve svém příspěvku HERPES A HLIVA USTRICNA se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Petra.
Ja trpela na opary nekolik let. Jak jednou opar vyleze, tak pri snizene imunite zas vyleze. Vyskytoval se hlavne v nose a na rtu, uzivala jsem Herpesin, take naplasti, ale stale se mi vracel..nakonec jsme zacali cela rodina uzivat Hlivu ustricnou s rakytnikovym olejem, ktery zesiluje ucinek hlivy. Od te doby se mi neobjevil, je to take tim, ze hliva resi puvod vzniku herpesu. Da se koupit v lekarnach nebo pres net https://www.vegi.cz/cz/prod…
Na tento příspěvěk jestě nikdo nereagoval. Chcete se k němu vyjádřit? Klikněte na tlačítko a budete moci vložit svůj komentář.
Hlíva ústřičná je nenápadná dřevokazná houba, která parazituje na živinách některých dřevin. Hlíva ústřičná má jako potravinový doplněk blahodárné účinky na léčbu kondylomat, a to jako podpůrný prostředek na posílení imunity.
V naší poradně s názvem HLÍVA ÚSTŘIČNÁ PŘI DNĚ se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Otík.
Ahoj,
zajímalo by mě, jestli je možné jíst při dně hlívu ústřičnou. Nikde nepíšu kolik má purinů.
Máte někdo zkušenosti? Děkuji.
Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Cempírek.
Hlíva ústřičná není při dně dobrá. Obsahuje velké množství purinů. 10 gramů sušené hlívy obsahuje 147 mg purinů. U čerstvé hlívy to bude při 100 gramech obsah 147 mg purinů.
Borůvky: Borůvky jsou nejen výborné ovoce, ale navíc pomáhají snížit cholesterol a cukr v krvi. Může za to především antioxidant pterostilben. Obsahem živin a cenných látek se řadí borůvky k nejcennějšímu ovoci. Dopřát si můžeme jak ty naše, tak i kanadské. Podobný účinek mají brusinky. Pokud z borůvek chcete získat maximum, zmrazte si je.
Cibule: Cibule patří mezi tradiční zeleninu, obsahuje mnoho cenných látek a v kuchyni je opravdu nedocenitelná, navíc opravdu snižuje cholesterol.
Cibulový nápoj: Smícháme šťávu z 300 gramů cibule s půllitrem bílého vína a osladíme 100 gramy medu. Každý večer je dobré dopřát si jednu skleničku tohoto nápoje.
Čekanka: Čekanka je jedna z nejúčinnějších bylinek na mnoho civilizačních onemocnění. Konzumace čekanky vede k omezení ukládání tuků a snížení hladiny cholesterolu. Tuky jsou navázány a odvedeny z těla ještě dřív, než se stihnou uložit. Konzumace čekanky je i výbornou prevencí proti rakovině tlustého střeva a zamezuje ukládání nebezpečných kovů v těle. Stimuluje činnost žlučníku, jater a slinivky, působí detoxikačně. Čekanku můžeme použít do zeleninových salátů, ale pozor, pouze nezelené světlé listy, které nejsou hořké. Čekanka se hodí i k zapékání nebo jako příloha k masovým pokrmům.
Česnek: Česnek je opravdu všelék. Dokáže mimo jiné snižovat hladinu LDL cholesterolu, zvyšovat hladinu dobrého HDL cholesterolu a zlepšuje stav cév. Jako prevenci je dobré jíst 1 až 2 stroužky česneku denně. Je třeba jej prolisovat, podrtit nebo pořádně rozkousat, aby se účinné látky náležitě uvolnily do těla. Existují i potravinové doplňky s česnekovým výtažkem, ty ale zdaleka nedosahují síly čerstvého česneku.
Hlíva ústřičná: Hlíva posiluje imunitu, je prevencí proti rakovině, snižuje krevní cukr, a dokonce i cholesterol. Velkou výhodou je, že nejsou známy její nežádoucí účinky. Nesmíme ji ale sbírat v okolí silnic a ve znečištěném prostředí, protože jako ostatní druhy hub do sebe „natahuje“ i toxiny z okolí. Můžeme si ji připravit v podobě asijských jídel, jako řízek, přidávat ji do nádivek nebo polévek. Většinou chutná i lidem, kteří jinak houbám neholdují. Hlívu můžeme i usušit nebo si ji koupit jako doplněk stravy. Hlíva ústřičná Premium, obohacená o vitamín C, pomůže nejen s cholesterolem, ale s celým imunitním systémem.
Kotvičník zemní: Kotvičník má zcela výjimečný obsah účinných látek a široké možnosti využití. Směs fytosterolů, kterou obsahuje, patří v přírodě k nejefektivnějším. Dokáže kromě jiného snížit hladinu tuků v krvi. Užívá se například při ischemické chorobě srdeční, ateroskleróze a vysokém krevním tlaku. Zajímavostí je, že tato bylina dokáže u mužů zvýšit
Ve svém příspěvku HLÍVA se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Zdenka.
Afty mě provázely celý život, prý moje imunita byla hodně slabá a musela jsem si ji podporovat. Nejlepší na to je podle mé zkušenosti Hlíva ústřičná 800mg, na tu nedám dopustit, taky díky rakytníku který obsahuje. Velmi dobře působí na mou imunitu a jsem na tom zdravotně dobře.
Na tento příspěvěk jestě nikdo nereagoval. Chcete se k němu vyjádřit? Klikněte na tlačítko a budete moci vložit svůj komentář.
Hlíva ústřičná je houba, která díky svým vlastnostem nachází všestranné využití. Není jen zdravou pochoutkou, ale také prostředkem alternativních léčebných metod. Je často popisována jako zázračná, a to díky blahodárným látkám, které obsahuje. Přisuzují se jí především protizánětlivé, protivirové a protirakovinné účinky.
Čerstvé hlívy lze v dnešní době nalézt v supermarketech a na farmářských trzích. Hlívy mají nasládlou chuť, přesto se jedná o univerzální houbu, která může být použita jako jemné aromatické činidlo do mnoha pokrmů. Na trhu ji můžeme vidět v různých barvách.
Ve svém příspěvku ZÁNĚT KŮŽE V OBLIČEJI se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Věra.
Prosím o radu nebo zkušenost. Prodělala jsem pásový opar v obličeji. Je to už rok a od té doby mám stále vyrážky na čele v obočí a u kořene nosu. Nikdy předtím jsem na vyrážky jakéhokoliv druhu netrpěla. Nevím, jak se toho zbavit. Díky
Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Tnt.
V naší poradně s názvem HLÍVA USTRICNA se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Jana Zappeova.
Prosím, mohu konzumovat hlivu ústřičnou,když užívám lék Warfarin? Děkuji.
Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Cempírek.
POZOR DŮLEŽITÉ UPŘESNĚNÍ
Hlíva ústřičná je skvělá a zdraví prospěšná houba, ale ne když užíváte Warfarin. Hlíva sice neobsahuje žádný vitamín K, ale obsahuje přírodní lovastatin, který může společně s Warfarinem zvýšit riziko krvácení. Proto je lepší při léčbě Warfarinem se jí úplně vyhnout, jako pokrmu i jako doplňku stravy.
Ve svém příspěvku HLÍVA se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Blanka.
Na afty a taky bradavičky mi pomohla hlíva 800mg. Obsahuje rakytník který detoxikuje a díky tomuto super složení se mi celková imunita hodně zlešila a už tímto problémem vůbec netrpím.
Na tento příspěvěk jestě nikdo nereagoval. Chcete se k němu vyjádřit? Klikněte na tlačítko a budete moci vložit svůj komentář.
Detoxikaci začnete tím, že si k obědu připravíte dušenou zeleninu, kičadi nebo zeleninovou polévku. Večeři už nejezte žádnou a následující den pijte pouze detoxikační vodu. Ta podporuje trávení a čistí organismus. Detoxikační vodu si připravíte následujícím způsobem: 2 litry vody přiveďte k varu, nalijte do termosky a přidejte tři tenké plátky čerstvého zázvoru, 1 lžičku římského kmínu, 1 lžičku fenyklu, 2 kuličky černého pepře a 2 lístky máty. Pijte 1 dl každou půlhodinu. Po 2 hodinách, pokud vás přepadne hlad, vypijte zázvorový čaj. Když budete mít velký hlad, dejte si kičadi. Během dne si na břicho přikládejte termofor s horkou vodou. Před spaním si vezměte detoxikační bylinnou směs Triphala. K dlouhodobějšímu a pozvolnému pročištění a detoxikaci organismu můžete použít bylinné přípravky. Za nejznámější a nejúčinnější detoxikační přípravek je považována právě zmiňovaná Triphala, kterou tvoří kombinace tří bylin: haritaki, bibhitaki a amalaki. Účinkuje jemně na celý trávicí trakt, regeneruje ho a reguluje. Také podporuje činnost močového, oběhového a dýchacího ústrojí, napomáhá vylučovat z těla těžké kovy a odstraňuje z organismu toxiny. Triphala se doporučuje při chronické zácpě, redukční dietě, k regeneraci žaludku a střev. Její užívání by mělo být dlouhodobé, alespoň 3 měsíce.
Postup: Do většího hrnce nalijeme vodu a přivedeme k varu. Zázvor oloupeme a nakrájíme na 4–5 kousků, vložíme do vody, přikryjeme poklicí a necháme vřít na mírném ohni. Mezitím propláchneme rýži a okapanou ji vložíme do polévky, zesílíme oheň a vaříme. Očištěnou pokrájenou zeleninu přidejte k rýži do vody a vařte dalších 10 minut. Dochuťte kořením a můžete konzumovat.
Po detoxikaci organismu byste se měli držet určitých pravidel, aby se vám toxiny v těle nezačaly opět hromadit:
Nejezte brzy po předchozím jídle.
Dodržujte správné kombinace potravin.
Nenuťte se do jídla, pokud nemáte hlad.
Nepřejídejte se.
Jezte stejně velké porce každý den.
Nepijte studené nápoje.
Používejte koření a detoxikační byliny.
Dělejte si pravidelně detoxikační odlehčovací dny.
Potraviny
Některé byliny a potraviny obzvlášť napomáhají trávení, proto jsou vhodné pro spalování toxinů. Je to zázv
Ve svém příspěvku BRADAVICE AFTY DISKUZE se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Zdenka.
Na bradavice jsem zkoušela hodně mastiček, taky babské rady a nic nepomohlo, můj problém byl u vnitř mě. Oslabená imunita. Takže mi na to pomohla jedině hlíva ústřičná 800mg, která mi imunitu podpořila, je mi líp celkově a hlavně žádné bradavice se už netvoří a staré mizí. Jsem moc štastná, že to tak je.
Na tento příspěvěk jestě nikdo nereagoval. Chcete se k němu vyjádřit? Klikněte na tlačítko a budete moci vložit svůj komentář.
Detoxikační náplasti DETOX PHARMA představují nejnovější 100% přírodní detoxikační terapii, která pomáhá předcházet hromadění toxinů v těle a tím podstatně snižuje pravděpodobnost onemocnění, posiluje imunitu a zvyšuje fyzickou i duševní energii. Detoxikační náplasti DETOX PHARMA mají platný evropský CE certifikát. Detoxikační náplasti DETOX PHARMA se aplikují na 6–8 hodin po dobu spánku, vždy na obě chodidla.
V naší poradně s názvem WARFARIN se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Karla.
Mám dotaz - dlouhodobě beru warfarin. Beru i hlívu ústřičnou na posílení imunity - mohu užívat k warfarinu hlívu s rakytníkem? Děkuji
Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Cempírek.
Hlíva ústřičná neobsahuje žádný vitamín K a proto je vzhledem k Warfarinu naprosto neškodná a můžete ji libovolně konzumovat. Ovšem rakytník vitamín K obsahuje a jeho zařazení do jídelníčku musí být vyváženo omezením jiné potraviny, která obsahuje vitamín K. Rakytník zesiluje účinky Warfarinu a může zvýšit riziko krvácení nebo vznik modřin. Když se rozhodnete zařadit rakytník do jídelníčku, tak je nezbytné provést kontrolní změření srážlivosti krve (Quickův test). Změření musí být učiněno do několika dní po zahájení užívání rakytníku.
Zkuste prevenci. Nemusí být vždy úspěšná, ale za pokus to stojí. Účinná v boji proti oparům je například aminokyselina lyzin, doporučuje se proto používat krém s obsahem lyzinu a také konzumace potravin, které tuto aminokyselinu obsahují: mléko a mléčné výrobky, sójové boby, maso.
Existuje více potravin či potravinových doplňků, které působí preventivně proti oparům:
hlíva ústřičná
mořské řasy
ryby
česnek
cibule
třezalka
pivovarské kvasnice
Jsou však také potraviny, které obsahují aminokyselinu arginim, jež napomáhá vzniku oparů, proto se vyhněte těmto potravinám:
Semafor je barevně rozdělen: zelená znamená „volno“ – tyto potraviny bychom si měli vybírat nejčastěji; oranžová znamená „pozor“ – tyto potraviny můžeme jíst, ale v omezeném množství; červená znamená „stop“ – těmto potravinám bychom se měli raději vyhýbat.
Zelená barva znamená volno, to jsou potraviny, které se mohou jíst libovolně, téměř bez omezení. Potraviny zeleně označené jsou z hlediska snižování tělesné hmotnosti ty nejvhodnější. Mají nejvíce vitamínů a minerálů, většina z nich také obsahuje velké množství vlákniny. Obsahují málo nasycených tuků a cholesterolu, obvykle také málo soli. Nejvíce potravin, které denně jíte, by mělo být tedy ze zeleného kruhu.
ZELENÁ – tyto potraviny by měly tvořit většinu našeho jídelníčku, jedná se o sacharidy a patří sem: mandlové mléko, ovoce (nemůžeme se zeleninou, jen s mrkví), kakao, sójová smetana, sójové mléko, tofu, celozrnné pečivo, jáhly, pohanka, všechny obiloviny, luštěniny, brambory, rýže, bílé maso, olivový olej.
Oranžová barva znamená pozor. Tyto potraviny můžeme jíst, ale ne bez omezení. Potraviny v oranžové barvě se řadí mezi potraviny vhodnější. Většinou ale neobsahují tolik vitamínů a minerálních látek a často mají méně vlákniny. Mohou obsahovat nasycené tuky a cholesterol, stejně tak přidaný sodík, hlavně ve formě kuchyňské soli. Tyto potraviny se mohou jíst, ale pozor, aby nepřevládaly nad těmi z vnitřního zeleného kruhu.
ORANŽOVÁ – nic se nesmí přehánět, tedy jen málo a občas, jedná se o neutrální potraviny a patří sem: zelenina, koření, sůl, olej, mandle, med, sójová omáčka, hřiby, žampiony, hlíva ústřičná, hovězí maso, vepřové maso, bílé pečivo, bílá rýže, olej.
Červená barva znamená stop. Těmto potravinám se raději vyhýbejte. Potraviny červeně označené obsahují hodně volného cukru, nezdravých nasycených tuků anebo soli. Můžete si dát malou porci 1 nebo 2 potravin z červené barvy.
ČERVENÁ – nevhodná jídla, která je lépe vypustit, jedná se o bílkoviny a patří sem: jogurt, sýry do 30 %, smetana, tvaroh, zakysaná smetana, máslo, maso, ryby, vejce, mozzarella, smažená jídla, uzeniny, sladkosti, chipsy, máslo, mléčné výrobky s vysokým obsahem tuku
Kombinujeme červenou a žlutou, nebo zelenou a žlutou – nikdy červenou a zelenou! Žádná dieta nemůže fungovat bez předešlé detoxikace!
V naší poradně s názvem HLÍVA ÚSTŘIČNÁ PŘI DNĚ se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Cempírek.
Hlíva ústřičná není při dně dobrá. Obsahuje velké množství purinů. 10 gramů sušené hlívy obsahuje 147 mg purinů. U čerstvé hlívy to bude při 100 gramech obsah 147 mg purinů.
Zdraví Cempírek!
Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Otík.
Ve svém příspěvku CO NEJÍST PŘI UŽÍVÁNÍ TABLETEK XARELTO se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Vladimír Foldyna.
Čeho v jídelníčku se vyvarovat při užívání léku Xarelto
Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Jan Karas.
Dobrý den.
Mám dotaz, od září beru lék xarelto, kvůli trombóze LDK. Dále užívám léky na vysoký krevní tlak tezeo 40, hipres 5 mg, a lék betaloq 200 na srdce (mitrální chlopeň).
Před měsícem jsem začal brát doplněk stravy hlívy ústřičné, bez problémů. Nyni jsem si koupil jiný: Hlíva ústřičná doplněna o Reishi, Cordyceps a Železo. Moc rád bych to užíval dál. Někde jsem čet', že Reishi také řeší krev, je tedy problém užívat Xarelto společně s tímto doplňkem stravy?
Cibuli nakrájíme nadrobno a na rozpáleném oleji zpěníme. Nakrájenou hlívu přidáme k cibuli, orestujeme, zaprášíme mletou sladkou paprikou a zalijeme cca 1 litrem vody. Jakmile je hlíva ústřičná měkká, polévku osolíme, opepříme a přidáme majoránku a prolisovaný česnek. V případě potřeby použijeme k dochucení ještě hovězí bujón. Mouku rozmícháme ve vodě a přilijeme do polévky, ve které jíšku vaříme ještě asi 15 minut. Polévka z hlívy ústřičné nejlépe chutná s čerstvým pečivem.
Karbanátky z hlívy ústřičné
Budete potřebovat:
500 g hlívy ústřičné – klobouky
1 cibule
2 vejce
1 stroužek česneku
½ litru zeleninového vývaru
1 starší rohlík
sklenice mléka
3 lžíce másla
strouhanka
sůl
pepř
Očištěné klobouky hlívy ústřičné povaříme v zeleninovém vývaru asi půl hodiny, scedíme, osušíme a nakrájíme nadrobno. Rohlík nakrájíme na malé kousky, zalijeme mlékem, necháme nasáknout, pak mléko vymačkáme a rohlíky přidáme k houbám. Nadrobno nakrájenou cibuli osmažíme na másle dozlatova, přidáme k hlívě a smícháme ještě spolu s vejci, česnekem, solí a pepřem. Nakonec přijde do těsta strouhanka v takovém množství, aby se daly lehce tvarovat karbanátky, které obalíme ve strouhance a smažíme z obou stran na rozpáleném oleji. Karbanátky z hlívy ústřičné jsou výborné s bramborovou kaší.
Rizoto s hlívou ústřičnou
Budete potřebovat:
250 g hlívy ústřičné
250 g rýže
2 cibule
1 dl bílého vína
½ l kuřecího vývaru
100 g parmazánu
sůl
pepř
2 lžíce másla
Nadrobno nakrájenou cibuli necháme zesklovatět na rozpuštěném másle (cca 1 lžíce), zalijeme vínem a necháme přejít varem. Přidáme rýži, osolíme a asi 2 minuty mícháme. Zalijeme připraveným vývarem a dusíme na mírném ohni pod pokličkou, dokud se neodpaří tekutina. Očištěnou hlívu ústřičnou nakrájíme na kostky, opečeme na másle (cca 1 lžíce), osolíme, opepříme, podlijeme vodou nebo vývarem a podusíme. Hlívu ústřičnou smícháme s připravenou rýží a posypeme strouhaným parmazánem.
Léčba kondylomat se provádí na dermatologiích, a to zmražením (kryalizací) nebo laserem. Při léčbě laserem se jedná o snesení/odpaření pohlavně přenosných virových bradavic. Většinou stačí místní znecitlivění hodinu před zákrokem pomocí anestetického krému (200 Kč) bez nutnosti injekční anestezie. Zákrok je tak většinou nebolestivý. Do tří dnů se vytvoří v místě ošetření stroupky, které se do dvou týdnů od zákroku odloučí. Poté je vhodná kontrola, kdy lze na případné zbytky bradavic aplikovat mast Veregen k doléčení. Při ošetřování větších bradavic nelze vyloučit nutnost dalšího ošetření laserem, přičemž je cena ošetření úměrná velikosti projevů a rozsahu postižení. Další možností je použití cytostatika podofylinu. Podofylin je cytostatikum a při překročení doporučené koncentrace se stává velmi toxickým. Léčba je možná též spálením elektrokauterem nebo se provádí přímo chirurgické odstranění. V některých místech, kde jsou kondylomata malých rozměrů, lze použít rychlé vyškrábnutí ostrou chirurgickou lžičkou. Samoléčba není možná, není možné si zakoupit žádný volně prodejný lék na toto onemocnění. Po odstranění rozsáhlejších kondylomat zůstávají jizvy. Genitální bradavice se po odstranění mohou objevit znovu. Přírodní prostředky lze užívat jako prevenci k posílení imunity, například se doporučuje hlíva ústřičná.
U homeopatických přípravků není dokazována účinnost. Je nutná konzultace s lékařem-homeopatem. Při homeopatické léčbě jsou na virová kondylomata doporučovány následující přípravky: Nitricum acidum 9 CH, Cinnabaris 9 CH, Causticum 9 CH, Sabina 9 CH, Staphysagria 9 CH. Kromě nich se doporučuje ještě Thuya. Každé homeopatikum je vhodné na určitý typ kondylomat. Dávkování u všech je 1–2x denně 5 granulí. Granule se nepolykají, ale nechají se rozpustit čtvrt hodiny před jídlem nebo půl hodiny po jídle pod jazykem. Léčba je zdlouhavá. Cena jednoho balení (100 granulí) u těchto přípravků je kolem 60 Kč.
Ve svém příspěvku HOJENÍ PÁSOVÉHO OPARU se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Josef Bereneiter.
Po oslabení imunity po nemoci akutního zánětu slinivky se mi vytvořil šíleně bolestivý pásový opar . Postižený levý bok až do půlky zad. Puchýře odezněly po 2 měsících a v současné době mám fialové skvrny na postiženém místě a stále to moc bolí . Zřejmě mám stále vnitřní zánět. Kdo poradí co s tím a jak dlouho ještě budu trpět ? Děkuje penzista 1938 .
Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Hanča.
Dobrý den, vnitřní pásový opar je opravdu velmi bolestivý. Mě pomohly injekce Milgama, vitamin C long efekt, Hlíva forte s rakytníkem a echinaceou na zvýšení imunity a hlavně proti bolesti Panadol extra tbl.Téměř po měsíci trvání jsou bolesti únosné, ale jak potrvají ještě dlouho, než odezní - to nikdo s jistotou neřekne.
důchodkyně Hanča
Ve svém příspěvku HUBNUTÍ PODLE MANČINGOVÉ se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Milena.
28 denní očistný program podle Antonie Mačingové je účinná očistná kůra na 28 dní.
Mačingová dieta a detoxikační mančingová dieta - jídelníček na 28 dní:
1. DEN Snídaně: Mrkev, jablko, ořechy, hrozinky, med
Oběd: Brokolice s česnekem, strouhaný nízkotučný sýr
Večeře: Salát s červené řepy , strouhaný sýr
2. DEN Snídaně: Mrkev, jablko, ořechy, hrozinky, med
Oběd: Fazolové lusky s česnekem, strouhaný sýr
Večeře: Salát z červené řepy, vařené vajíčko
3. DEN Snídaně: Mrkev, jablko, ořechy, hrozinky, med
Oběd: Salát z červené řepy , strouhaný sýr
Večeře: Mrkvový perkelt, strouhaný sýr
4. DEN Snídaně: Mrkev, jablko, ořechy, hrozinky , med
Oběd: Mrkvová perkelt, strouhaný sýr
Večeře: Prokládána cuketa
5. DEN Snídaně: Mrkev, jablko, ořechy, hrozinky, med
Oběd: Prokládaná cuketa
Večeře? Fazolové lusky česnekem, strouhaný sýr
6. DEN Snídaně: Mrkev, jablko, ořechy, hrozinky, med
Oběd: Fazolové lusky se zázvorem
Večeře: Brokolice s česnekem, vařené vajíčko
7. DEN Snídaně: Mrkev, jablko, ořechy, hrozinky, med
Oběd? Salát z červení řepy, vařené vajíčko
Večeře: Mrkvová perkelt, strouhaná sýr
8. DEN Snídaně:BIO bílý jogurt, vlašské ořechy, med, skořice
Oběd: Široké bezvaječné těstoviny s kedlubnou
Večeře: Boršč
9. DEN Snídaně: Kiwi, banán, ořechy, med mletá skořice
Oběd: Brokolice na česneku se zázvorem, nízkotučný sýr
Večeře: rychlá hrachová polévka
10. DEN Snídaně: Mrkev, jablko, ořechy, med, hrozinky
Oběd: Mrkvový perkelt, nízkotučný sýr
Večeře: Salát z červené řepy, vajíčko
11. DEN Snídaně: BIO bílý jogurt, vlašské ořechy, med, skořice
Oběd: Fazolové lusky, vajíčko
Večeře: Červená řepa s ořechy a sušenými švestkami
12. DEN Snídaně: Kiwi, banán, ořechy, med, mletá skořice
Oběd: Bezvaječní těstoviny se špenátem
Večeře: Rychlá hrachová polévka
13. DEN Snídaně:Mrkev, jablko, ořechy, med, hrozinky
Oběd: Mrkvový perkelt, sýr
Večeře: Boršč
14. DEN Snídaně: Vyberte si snídani, která Vám v tomto týdnu nejvíc chutnala
Oběd: Kuře s celerem
Večeře: Brokolice na česneku, se zázvorem a strouhaný nízkotučný sýr
15. DEN Snídaně: Šťáva z červeného grepu-2dcl a 2 sojové nebo grahamové rohlíky, med a ořechy
Oběd: Kuře s celerem
Večeře: červená řepa s ořechy a sušenými švestkami
16. DEN Snídaně? Mrkev, jablko, ořechy, hrozinky, med
Oběd: Zeleninová polévka, fazolové lusky, salát s červené řepy
Večeře: Mozzarella, rajče nebo okurky
17. DEN Snídaně: vařené jáhly, ořechy, sušené švestky, med
Oběd: Zeleninová polévka, prokládaná cuketa
Večeře: Zeleninová polévka
18. DEN Snídaně: Bílý nízkotučný jogurt, ořechy, med
Oběd: Vařená červená řepa, tuňák, cibule
Večeře: Salát z červené řepy, smažená krutí prsa obalena v mletých vlašských ořechách
19. DEN Snídaně: Pohankové vločky zalité sojovým mlékem strouhané jablko , ořechy, med
Oběd: Celerové hranolky, filety s mořské tresky na másle
Večeře: Mrkvový perkelt, strouhaný sýr, brokolice s česnekem
20. DEN Snídaně:Mrkev, jablko, ořechy, hrozinky, med
Oběd: Celerové h
Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Dagmar.
V době, kdy neexistoval chemický a lékárenský průmysl, nezbylo lidem trpícím bradavicemi nic jiného než hledat lék v přírodě. Účinné látky proti bradavicím v sobě podle babských rad skrývá vlaštovičník. Jeho oranžová šťáva, kterou bychom si měli bradavice pravidelně potírat, je však ve vysoké koncentraci agresivní, proto s ní nakládejte opatrně. Šetrnější, ale méně účinná je pak šťáva z citrónu. Posílit imunitu může kromě česneku také rakytník, jenž obsahuje velké množství vitamínu C. Výborná je rovněž hlíva ústřičná a samozřejmě další druhy ovoce i zeleniny.
Řada potravin, ovoce, zeleniny a bylin má nulový (nebo velmi nízký) obsah cholesterolu, a proto je vhodné je konzumovat při snaze snížit cholesterol v krvi.
Byliny vhodné na léčbu vysokého cholesterolu a k jeho snížení podle babských rad: zázvor,
Další vhodné potraviny jsou ryby, rostlinné tuky a oleje, libová masa.
Pro snížení cholesterolu je tedy dobré konzumovat potraviny s vyšším obsahem vlákniny, s vyšším obsahem nenasycených mastných kyselin a s nižším obsahem tuku. Naopak je třeba se vyhýbat potravinám s vysokým obsahem tuku (maso, sýry, uzeniny, smetany), fastfoodovým jídlům a jídlům s vyšším obsahem jednoduchých cukrů (sladkosti, sladké pečivo).