Hlíva ústřičná – cena
Zde je seznam, kde se dá sehnat hlíva ústřičná nejlevněji.
Zdroj: článek Účinky hlívy ústřičné
Zde je seznam, kde se dá sehnat hlíva ústřičná nejlevněji.
Zdroj: článek Účinky hlívy ústřičné
Ve svém příspěvku ZÁNĚT KŮŽE V OBLIČEJI se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Věra.
Prosím o radu nebo zkušenost. Prodělala jsem pásový opar v obličeji. Je to už rok a od té doby mám stále vyrážky na čele v obočí a u kořene nosu. Nikdy předtím jsem na vyrážky jakéhokoliv druhu netrpěla. Nevím, jak se toho zbavit. Díky
Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Tnt.
Pomuze hliva ustricna. Brat cca ctvrt roku
Zdroj: příběh Zánět kůže v obličeji
Hlíva ústřičná má jako potravinový doplněk blahodárné účinky na léčbu kondylomat, a to jako podpůrný prostředek na posílení imunity.
Zdroj: článek Léčba kondylomat
V naší poradně s názvem HLÍVA ÚSTŘIČNÁ PŘI DNĚ se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Otík.
Ahoj,
zajímalo by mě, jestli je možné jíst při dně hlívu ústřičnou. Nikde nepíšu kolik má purinů.
Máte někdo zkušenosti? Děkuji.
Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Cempírek.
Hlíva ústřičná není při dně dobrá. Obsahuje velké množství purinů. 10 gramů sušené hlívy obsahuje 147 mg purinů. U čerstvé hlívy to bude při 100 gramech obsah 147 mg purinů.
Zdraví Cempírek!
Zdroj: příběh Puriny
Hlíva ústřičná je nenápadná dřevokazná houba, která parazituje na živinách některých dřevin. Hlíva ústřičná má jako potravinový doplněk blahodárné účinky na léčbu kondylomat, a to jako podpůrný prostředek na posílení imunity.
Zdroj: článek Kondylomata
V naší poradně s názvem HLÍVA USTRICNA se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Jana Zappeova.
Prosím, mohu konzumovat hlivu ústřičnou,když užívám lék Warfarin? Děkuji.
Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Cempírek.
POZOR DŮLEŽITÉ UPŘESNĚNÍ
Hlíva ústřičná je skvělá a zdraví prospěšná houba, ale ne když užíváte Warfarin. Hlíva sice neobsahuje žádný vitamín K, ale obsahuje přírodní lovastatin, který může společně s Warfarinem zvýšit riziko krvácení. Proto je lepší při léčbě Warfarinem se jí úplně vyhnout, jako pokrmu i jako doplňku stravy.
Zdraví Cempírek!
Zdroj: příběh Hlíva ustricna
Zde jsou fotografie zobrazující hlívu ústřičnou.
Zdroj: článek Účinky hlívy ústřičné
Ve svém příspěvku JE PRAVDA, ŽE SE PEKAŘSKÉ DROŽDÍ NEDOPORUČUJE JÍST ZA SYROVA? se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Stanislav Gloc.
Jak je to s lahůdkovým droždím? Je v něm živá kultura kvasinek? Je možné ho jíst za syrova? Nezpůsobuje nadýmání?
Děkuji za odpověď.
Na tento příspěvěk jestě nikdo nereagoval. Chcete se k němu vyjádřit? Klikněte na tlačítko a budete moci vložit svůj komentář.
Zdroj: příběh Je pravda, že se pekařské droždí nedoporučuje jíst za syrova?
Tento videozáznam ukazuje, jak se pěstuje hlíva ústřičná.
Zdroj: článek Účinky hlívy ústřičné
Hlíva ústřičná je houba, která díky svým vlastnostem nachází všestranné využití. Není jen zdravou pochoutkou, ale také prostředkem alternativních léčebných metod. Je často popisována jako zázračná, a to díky blahodárným látkám, které obsahuje. Přisuzují se jí především protizánětlivé, protivirové a protirakovinné účinky.
Čerstvé hlívy lze v dnešní době nalézt v supermarketech a na farmářských trzích. Hlívy mají nasládlou chuť, přesto se jedná o univerzální houbu, která může být použita jako jemné aromatické činidlo do mnoha pokrmů. Na trhu ji můžeme vidět v různých barvách.
Zdroj: článek Účinky hlívy ústřičné
Ve svém příspěvku RYMOVNÍK MŮŽE SE UŽÍVAT ZA SYROVA se k tomuto tématu vyjádřil uživatel ŠTĚPÁNKA.
MŮŽE SE RYMOVNÍK JÍST ZA SYROVA?
Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Míša.
Dobrý večer,
Může se jíst zkoušela jsem to a žiju. a kolegyně ho konzumuje taky.
Zdroj: příběh Rymovník může se užívat za syrova
Blahodárné účinky způsobují cenné látky, které hlíva ústřičná obsahuje. Dokážou zabraňovat různým infekcím v jejich rozvoji a mají regenerační schopnosti. Hlíva ústřičná se tak nejvíce zasazuje o posílení imunity a celkové kondice, mimo to však chrání před nejrozšířenějšími civilizačními chorobami, protože příznivě ovlivňuje stav cévního systému a hladinu cholesterolu v krvi. Doporučuje se tedy, aby měl tuto zázračnou houbu ve svém jídelníčku každý (na webu „Hlíva ústřičná recepty“ najdete i různé varianty úprav). Nejvýznamnější složku představují beta-glukany, mimo nich je však hlíva ústřičná zásobárnou vitamínů ze skupiny B, vitamínu K, D a C, nenasycených mastných aminokyselin a také stopových prvků (selen, železo, chróm, jód, měď, sodík, zinek), v neposlední řadě také sterolů, proteinů a vlákniny.
Léčivé účinky hlívy ústřičné jsou už po tisíce let dobře známy asijským lékařům, díky nimž si postupně dobývá i naši západní medicínu. V Asii je hlíva považována za houbu pevného zdraví, energie a dlouhověkosti. Působí proti rakovině, snižuje cholesterol v krvi, silně povzbuzuje imunitní systém.
Účinky látek obsažených v hlívě mají prokazatelně protirakovinný účinek. Celá řada odborných studií se i nadále zabývá jejich výzkumem, ale už dnes najdeme hlívu jako součást mnoha preparátů předepisovaných lékaři, nejen léčiteli a bylinkáři. Funguje nejen jako prevence, ale i jako lék, může zpomalovat rozvoj rakoviny, redukovat některé nádory a pomáhat při doléčení.
Onou úžasnou látkou, stojící za tak významnými účinky, je beta 1,3 d-glukan, který je vysoce zastoupen i v další asijské léčivé a výborné houbě – Shii Take. Výtažky z těchto dvou hub s obsahem beta 1,3 d-glukanu se v různých formách úspěšně terapeuticky využívají k léčbě rakoviny. O konzumaci samotné hlívy a pokrmy z ní najdete na konci článku.
Stimulační vliv na naši obranyschopnost je u hlívy dán nejen výše zmíněnou látkou, ale i zastoupením důležitých vitamínů a minerálů. Najdeme v ní řadu vitamínů skupiny B, vitamín C, draslík, fosfor, zinek, jód, selen, chróm a tak dále. Dále obsahuje například bílkoviny, mastné kyseliny a vlákninu, která významně přispívá k detoxikaci střev.
Konzumací hlívy nebo výrobků s jejím extraktem pomáháme našemu tělu ve vybudování silného ochranného štítu, který nás obrňuje jak před vnějšími vetřelci ve formě virů, baktérií, plísní a toxických látek, tak před degenerativními procesy uvnitř našeho těla, ať jde o „banální“ nachlazení, chřipku, či angínu. Dále je účinná při léčbě chronických nemocí a potíží, jako je například astma, alergie, ekzémy, úporná mykotická onemocnění, opakující se záněty, revma, cukrovka, až po velice závažné nemoci kardiovaskulárního systému a zmíněné rakoviny, dokonce se s hlívou počítá jako s nadějí na zpomalení rozvoje AIDS.
S touto lahodnou houbou by se měli spřátelit také diabetici. U hlívy byl objeven účinek snižování hladiny krevního cukru a potíží spojených s cukrovkou (vysoký oční tlak). Snižuje také hladinu cholesterolu v krvi, reguluje krevní tlak a působí jako prevence a lék arteriosklerózy. Celkově prospívá zdraví, průchodnosti a elasticitě cév a tepen a chrání naše srdce.
Zdroj: článek Účinky hlívy ústřičné
V naší poradně s názvem HLÍVA ÚSTŘIČNÁ PŘI DNĚ se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Cempírek.
Hlíva ústřičná není při dně dobrá. Obsahuje velké množství purinů. 10 gramů sušené hlívy obsahuje 147 mg purinů. U čerstvé hlívy to bude při 100 gramech obsah 147 mg purinů.
Zdraví Cempírek!
Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Otík.
Děkuji.
Zdroj: příběh Puriny
Ingredience: 1 lžíce másla, 100 g taveného sýra, provensálské koření, 1 dl mléka, 50 g dětské šunky
Postup: Šunku nakrájíme najemno. V kastrůlku rozehřejeme máslo, vsypeme salám a lehce jej osmažíme. Přidáme tavený sýr, mléko a za stálého míchání necháme sýr rozpustit. Tavenou sýrovou omáčku podáváme s těstovinami.
Zdroj: článek Sýrová omáčka z taveného sýra
Ve svém příspěvku HERPES A HLIVA USTRICNA se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Petra.
Ja trpela na opary nekolik let. Jak jednou opar vyleze, tak pri snizene imunite zas vyleze. Vyskytoval se hlavne v nose a na rtu, uzivala jsem Herpesin, take naplasti, ale stale se mi vracel..nakonec jsme zacali cela rodina uzivat Hlivu ustricnou s rakytnikovym olejem, ktery zesiluje ucinek hlivy. Od te doby se mi neobjevil, je to take tim, ze hliva resi puvod vzniku herpesu. Da se koupit v lekarnach nebo pres net http://www.vegi.cz/cz/produ…
Na tento příspěvěk jestě nikdo nereagoval. Chcete se k němu vyjádřit? Klikněte na tlačítko a budete moci vložit svůj komentář.
Zdroj: příběh Herpes a hliva ustricna
Sýrová salsa verde je vhodná k dochucení mas, ale i těstovin nebo polévek.
Utřete česnek s troškou soli, nasekejte najemno bylinky, přidejte ořechy a smíchejte v misce, pak přisypte nastrouhaný sýr a nakonec přilijte olivový olej.
Zdroj: článek Salsa verde
Ve svém příspěvku HLÍVA se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Zdenka.
Afty mě provázely celý život, prý moje imunita byla hodně slabá a musela jsem si ji podporovat. Nejlepší na to je podle mé zkušenosti Hlíva ústřičná 800mg, na tu nedám dopustit, taky díky rakytníku který obsahuje. Velmi dobře působí na mou imunitu a jsem na tom zdravotně dobře.
Na tento příspěvěk jestě nikdo nereagoval. Chcete se k němu vyjádřit? Klikněte na tlačítko a budete moci vložit svůj komentář.
Zdroj: příběh Hlíva
Ingredience: 250 g tortellini, 200 g zakysané smetany, 100 g taveného sýra, 100 g nivy, 1 jarní cibulka, 1 lžička másla
Postup: Tortellini uvaříme podle návodu uvedeného na obalu. Na másle orestujeme na kousky pokrájenou jarní cibulku, přidáme tavený sýr, nivu, zakysanou smetanu a opékáme tak dlouho, dokud se sýr nerozpustí. Na talíř nasypeme tortellini a polijeme je sýrovou omáčkou.
Zdroj: článek Sýrová omáčka z taveného sýra
Smetanová omáčka z nivy je vhodná jak na těstoviny, tak i na maso připravené na grilu.
Ingredience: 1 30% smetana, 10 dkg nivy, půl čajové lžičky bazalky, cca 1 cm silný plátek másla
Postup: Do kastrolku vlijeme smetanu, kterou zasypeme nahrubo nastrouhanou nivou, a přidáme bazalku. Za stálého míchání necháme směs zhoustnout, dochutíme a je hotovo. Solíme až naposledy (nebo vůbec), protože niva je dost slaná!
Zdroj: článek Sýrová omáčka s Nivou
Ingredience: 100 g eidamu, 1 kuřecí prso, 1 kelímek smetany, brokolice
Postup: Brokolici vaříme v lehce osolené vodě cca 15 minut. Na kostky nakrájené kuřecí prso osmahneme a zasypeme trochou pepře, poté přidáme smetanu na šlehání, trochu vody a vaříme 2 až 3 minuty. Přidáme nastrouhaný sýr a vaříme, dokud se sýr nerozpustí. Nakonec přidáme uvařenou a nakrájenou brokolici. Podáváme s těstovinami.
Zdroj: článek Sýrová omáčka s brokolicí
Ingredience: 50 g másla, 1/8 l smetany, citron, 150 g taveného sýra, 1 lžíce hladké mouky, pepř, sůl
Postup: Na pánvi rozpustíme asi 50 g másla, přidáme trochu mouky a necháme zpěnit, přidáme 1/8 l smetany, sůl, pepř, několik kapek citronové šťávy a tavený sýr (například Veselá kráva) a za stálého míchání zahříváme, ale nevaříme. Čekáme, až se všechen sýr v omáčce rozpustí, ta musí být hladká a hustá, ale ne kašovitá. Takto připravená omáčka se hodí k masům, rybám a zelenině.
A jaké sýrové omáčky máte ve svém repertoáru vy? Pochlubte se s nimi.
Zdroj: článek Sýrová omáčka z taveného sýra
Sýrová omáčka se šunkou a nivou je určena pro milovníky uzenin a pro ty, kdo neřeší kalorie.
Ingredience: 1 střední cibule, 1 hrst listového špenátu, 100 g šunky, 1 smetana na vaření, mléko, 250 g nivy, 1 obdélník taveného sýru, sůl, pepř, muškátový oříšek, česnek, 1 lžíce másla, 3 stroužky česneku
Postup: Najemno nakrájenou cibuli orestujeme na másle. Přidáme šunku pokrájenou na nudličky, opepříme a chvíli restujeme. Přidáme špenát s nasekaným česnekem. Asi po 5 minutách přilijeme smetanu s trochou mléka. Přidáme tavený sýr s nivou a muškátový oříšek a necháme cca 10 minut povařit. Případně nakonec dochutíme solí dle chuti. Podáváme s těstovinami. Povrch můžeme posypat nakrájenou jarní cibulkou.
A jaké jsou vaše recepty na sýrovou omáčku s nivou. Podělte se o ně v diskusi s dalšími čtenáři tohoto článku.
Zdroj: článek Sýrová omáčka s Nivou
Tento recept je jeden z fitness receptů.
Ingredience: 2 pórky, 100 g nivy, 100 g mozzarelly, 200 g žampionů, 1 cibule, česnek dle chuti, oregano, bazalka, sůl (se solí opatrně, niva je slaná sama o sobě) pepř, koření dle potřeby, olivový olej, 1 dl mléka
Postup: Na vodě či olivovém oleji necháme osmahnout cibulku a pórek, přidáme nadrobno nakrájené omyté žampiony, nivu a mozzarellu a necháme sýry rozpustit. Vše poté zalijeme mlékem a necháme povařit. Můžeme k zahuštění použít bramborový škrob. K ochucení použijeme koření dle své chuti, případně česnek. Hotovou omáčkou pak přelijeme těstoviny.
Zdroj: článek Sýrová omáčka s Nivou
Ingredience: 100–120 g taveného sýra, obyčejného nebo s příchutí (6–8 trojúhelníčků), 1 menší cibule, 0,5–0,75 l mléka (dle množství omáčky), mouka na zahuštění, sůl, případně další koření dle chuti, olej na osmahnutí cibulky, 0,5 kg těstovin (1 balení)
Postup: V hrnci necháme zpěnit cibulku. Přidáme tavený sýr a mléko. Zahustíme moukou a vaříme na mírném ohni, nejlépe za stálého míchání, dokud se sýr zcela nerozpustí. Dochutíme solí či nějakým dalším kořením. Těstoviny uvaříme dle návodu na obalu a můžeme podávat přelité omáčkou.
Tip: Doporučuje se omáčku smíchat s těstovinami v jednom hrnci. Do omáčky lze samozřejmě přidat nějaké to maso, sójové kostky nebo houby. Záleží na vaší chuti.
Zdroj: článek Sýrová omáčka z taveného sýra
POZOR DŮLEŽITÉ UPŘESNĚNÍ
Hlíva ústřičná je skvělá a zdraví prospěšná houba, ale ne když užíváte Warfarin. Hlíva sice neobsahuje žádný vitamín K, ale obsahuje přírodní lovastatin, který může společně s Warfarinem zvýšit riziko krvácení. Proto je lepší při léčbě Warfarinem se jí úplně vyhnout, jako pokrmu i jako doplňku stravy.
Zdraví Cempírek!
Počet odpovědí: 0 | Stálý odkaz | Odpovědět
Pomuze hliva ustricna. Brat cca ctvrt roku
Počet odpovědí: 0 | Stálý odkaz | Odpovědět
Ahoj,
zajímalo by mě, jestli je možné jíst při dně hlívu ústřičnou. Nikde nepíšu kolik má purinů.
Máte někdo zkušenosti? Děkuji.
Počet odpovědí: 1 | Zobrazit odpovědi | Stálý odkaz | Odpovědět
Prosím, mohu konzumovat hlivu ústřičnou,když užívám lék Warfarin? Děkuji.
Počet odpovědí: 1 | Zobrazit odpovědi | Stálý odkaz | Odpovědět
Jak je to s lahůdkovým droždím? Je v něm živá kultura kvasinek? Je možné ho jíst za syrova? Nezpůsobuje nadýmání?
Děkuji za odpověď.
Počet odpovědí: 0 | Stálý odkaz | Odpovědět
Hlíva ústřičná není při dně dobrá. Obsahuje velké množství purinů. 10 gramů sušené hlívy obsahuje 147 mg purinů. U čerstvé hlívy to bude při 100 gramech obsah 147 mg purinů.
Zdraví Cempírek!
Počet odpovědí: 1 | Zobrazit odpovědi | Stálý odkaz | Odpovědět
MŮŽE SE RYMOVNÍK JÍST ZA SYROVA?
Počet odpovědí: 1 | Zobrazit odpovědi | Stálý odkaz | Odpovědět
Ja trpela na opary nekolik let. Jak jednou opar vyleze, tak pri snizene imunite zas vyleze. Vyskytoval se hlavne v nose a na rtu, uzivala jsem Herpesin, take naplasti, ale stale se mi vracel..nakonec jsme zacali cela rodina uzivat Hlivu ustricnou s rakytnikovym olejem, ktery zesiluje ucinek hlivy. Od te doby se mi neobjevil, je to take tim, ze hliva resi puvod vzniku herpesu. Da se koupit v lekarnach nebo pres net http://www.vegi.cz/cz/produ…
Počet odpovědí: 0 | Stálý odkaz | Odpovědět
Afty mě provázely celý život, prý moje imunita byla hodně slabá a musela jsem si ji podporovat. Nejlepší na to je podle mé zkušenosti Hlíva ústřičná 800mg, na tu nedám dopustit, taky díky rakytníku který obsahuje. Velmi dobře působí na mou imunitu a jsem na tom zdravotně dobře.
Počet odpovědí: 0 | Stálý odkaz | Odpovědět
Dobrý večer,
Může se jíst zkoušela jsem to a žiju. a kolegyně ho konzumuje taky.
Počet odpovědí: 0 | Stálý odkaz | Odpovědět
Velmi pěkná tabulka!!! Ale dotaz k ní.
https://www.nemoc-dna.eu/ta…
Puriny -obsahy
hlíva ústřičná 50,1054,6 - co znamenají jednotlivá čísla oddělěná čárkami? A podobně i jinde.
Děkuji Vladimír
Počet odpovědí: 0 | Stálý odkaz | Odpovědět
Na bradavice jsem zkoušela hodně mastiček, taky babské rady a nic nepomohlo, můj problém byl u vnitř mě. Oslabená imunita. Takže mi na to pomohla jedině hlíva ústřičná 800mg, která mi imunitu podpořila, je mi líp celkově a hlavně žádné bradavice se už netvoří a staré mizí. Jsem moc štastná, že to tak je.
Počet odpovědí: 0 | Stálý odkaz | Odpovědět
Na afty a taky bradavičky mi pomohla hlíva 800mg. Obsahuje rakytník který detoxikuje a díky tomuto super složení se mi celková imunita hodně zlešila a už tímto problémem vůbec netrpím.
Počet odpovědí: 0 | Stálý odkaz | Odpovědět
Hlíva ústřičná neobsahuje žádný vitamín K a proto je vzhledem k Warfarinu naprosto neškodná a můžete ji libovolně konzumovat. Ovšem rakytník vitamín K obsahuje a jeho zařazení do jídelníčku musí být vyváženo omezením jiné potraviny, která obsahuje vitamín K. Rakytník zesiluje účinky Warfarinu a může zvýšit riziko krvácení nebo vznik modřin. Když se rozhodnete zařadit rakytník do jídelníčku, tak je nezbytné provést kontrolní změření srážlivosti krve (Quickův test). Změření musí být učiněno do několika dní po zahájení užívání rakytníku.
Zdraví Cempírek!
Počet odpovědí: 0 | Stálý odkaz | Odpovědět