Informace od zdravotní sestry

MENU

  

PROSTATA

  

KREVNÍ TLAK

  

CUKROVKA

  

WARFARIN

  
Téma

HOLENÍ PŘED OPERACÍ

OBSAH

Holení pohlaví je osobní volba

Mohou vznikat zdravotní následky spojené s jakýmkoliv typem depilace. Jedná se o holení, voskování, ořezávání, vytrhávání pomocí pinzety, řezání nebo laserové ošetření. Stydká oblast je velmi citlivá na tyto techniky odstranění ochlupení.

Zdroj: Holení pohlaví

Diskuze

V diskuzi HOLENÍ DÁMSKÝCH TŘÍSEL PŘED OPERACÍ SRDCE se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Drahomira.

Dosud jsem si sama nikdy intimní partie sama holit nemusela, proto nevím jak postupovat. Proto prosím o radu. Chlouky mám husté a středně dlouhé.

Na tento příspěvěk jestě nikdo nereagoval. Chcete se k němu vyjádřit? Klikněte na tlačítko a budete moci vložit svůj komentář.

Zdroj: diskuze Holení dámských třísel před operací srdce

Rady k holení pohlaví

Ženský krém na holení je vhodný pro muže i ženy, protože všechny výrobky jsou mírné a jemné. Pánské holicí krémy způsobují podráždění kůže. Také se nedoporučuje holení hned po ránu. Během spánku se hromadí vaše tělní tekutiny. Doporučuje se počkat 20 až 30 minut, až se tekutiny navrátí zpět pod kůži. Dětský olej je ideální, ale některým lidem může způsobit podráždění. V nejlepším případě se doporučují hydratační krémy nebo tělové mléko. Mezi nejlepší hydratační krémy patří Eucerin.

Zdroj: Holení pohlaví

Diskuze

V diskuzi HOLENI se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Lukáš.

Je to skvělý pocit čistoty a holkám se to na nudy líbí.

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Lisak.

Mě to vzrušuje, holí mě manželka a vždycky se u toho udělám

Zdroj: diskuze Holeni

Možné následky po holení pohlaví

  • Svědění,
  • Pálení,
  • Škrábance,
  • Řezy,
  • Boule,
  • Červené pupínky,
  • Genitální infekce,
  • Zarůstání chloupků.

Co je to folikulitida?

Folikulitida, to je ta vyrážka po holení. Folikulitida je infekce ve vlasovém folikulu, která je obvykle způsobena bakterií Staphylococcus nebo plísněmi. Obvyklou příčinou folikulitidy je čerstvé oholení, kde následně vyrůstají nové chloupky, které se mohou kroutit. Díky tomu je pokožka drážděna.

Zdroj: Holení pohlaví

Co jsem se naučil z tohoto čtení?

V tomto článku jste se dozvěděli o operaci rakoviny prostaty, takže nyní budete vědět, co očekávat před, během a po ukončení léčby. Dozvěděli jste se:

  • Co je to operace rakoviny prostaty.
  • Jak se připravit na operaci rakoviny prostaty.
  • Jaké potraviny jíst, aby vaše tělo bylo zdravější a silnější před operací.
  • Co byste měli udělat před nástupem do nemocnice.

Zdroj: Jak se připravit na operaci prostaty

Diskuze

V diskuzi BOULE NA NOZE PO UDERU se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Lucie.

Dobrý den týden před Velikonocemi SME se synem hrály fotbal a já dostala holení do holeně přesně nad kotník jenže sem měla hematom cca před celý kotník a do teď mám v místě úderu bouly která je na pohmat tvrdá která při blbem pohybu i zabolí mohu se zeptat o co asi jde popr. Kam s tím zajít pokud vůbec s tim mám někam jít už je to 7tyden děkuji

Na tento příspěvěk jestě nikdo nereagoval. Chcete se k němu vyjádřit? Klikněte na tlačítko a budete moci vložit svůj komentář.

Zdroj: diskuze Boule na noze po uderu

Holení dámského přirození

Zdroj: Holení dámského přirození

Poradna

V naší poradně s názvem VYRAZKY se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Martin.

Nie som si isty ci to je po holeni. Ale preslo to od brady az na lice a na ucho.prosim o radu
Uživatel rovněž přidal ke svému příspěvku i obrázek, který můžete vidět, když kliknete na tento odkaz přiložený obrázek.

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Cempírek.

Nejspíše se jedná o systémový lupus erythematosus. To je autoimunitní onemocnění, při kterém se zblázní váš imunitní systém a začne napadat vlastní buňky. Léčba probíhá pomocí imunosupresiv, nejčastěji kortikoidy. Jestli je to skutečně lupus může zjistit váš lékař laboratorním vyšetřením krve. Lupus je potřeba léčit, protože stejně jako se projevuje na vašem krku, tak může napadat i všechny vnitřní orgány a tkáně. Nejde o jen tak nějakou vyrážku, musíte k lékaři.

Zdraví Cempírek!

Zdroj: diskuze Kožní vyrážka foto

Jak na hladké pohlaví

Pokud chcete mít své pohlaví hladké a holé, budete ho muset holit pravidelně, dokonce denně. Měli byste zvážit, zda to stojí za to, co se líbí dnes, nemusí být za 5 týdnů. Kromě toho je holení pohlaví časově náročné. Může být i celkem nákladné, protože budete muset investovat do speciálních holicích strojků či nových břitev. Dokonce budete muset používat různé produkty, třeba ženy používají po holení smetanu, dětský olej anebo krém z Aloe Vera.

Zdroj: Holení pohlaví

Diskuze

V diskuzi HOLÍCÍ STROJEK se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Daniela.

Před nákupem si přečti www.covybrat.cz/nejl… , ušetří ti to čas i nervy

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Marek.

Dobrý den,

děkuji za odkaz a doporučím mrknout ještě také sem www.arecenze.cz/holi… :). Moc mi to s výběrem pomohlo.

Zdroj: diskuze Holící strojek

Klystýr před operací

Pokud pacient nechce klasické klyzma, tak se dá v nemocnici za 100 Kč koupit přípravek Yal. Yal je velmi řídký gel v malé lahvičce s aplikátorem do konečníku. Používá se k výplachu před různými vyšetřeními a jedná se o příjemnější proceduru, než je klyzma. Klyzma se provádí u plánovaných operací střev, případně velkých gynekologických operací, nebo před určitými vyšetřeními střev (například při endoskopii).

Zdroj: Jak správně provést klystýr

Diskuze

V diskuzi HOLENÍ se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Jarda.

Nechápu jak je možné holit vaginu????????? Oholit lze pouze vulvu!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Na tento příspěvěk jestě nikdo nereagoval. Chcete se k němu vyjádřit? Klikněte na tlačítko a budete moci vložit svůj komentář.

Zdroj: diskuze Holení

Lékařské testy a vyšetření

Před operaci rakoviny prostaty, bude vyžadováno kompletní předoperační vyšetření. Pomocí krevních testů a x-paprsků se lékaři ujistí, že jste na operaci prostaty připraveni. Váš lékař bude s vámi mluvit o možném dárcovství krve. Krev, kterou darujete před operací, bude uložena a může pak později být použita při vaší operaci anebo i po ní, pokud ji budete potřebovat. Jde o takzvanou autotransfuzi krve. Rozhodnete-li se pro autotransfuzi, tak vaše krev může být použita nejdéle do dvou týdnů od odběru.

Zdroj: Jak se připravit na operaci prostaty

Diskuze

V diskuzi MYKÓZA se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Lenka.

Dobrý den,mam opakovaně problémy s poševní mykozou,taky často holení močového měchýře.Máte někdo zkušenost,zda by mi některý s těchto přípravků mohl pomoci?Děkuji

Na tento příspěvěk jestě nikdo nereagoval. Chcete se k němu vyjádřit? Klikněte na tlačítko a budete moci vložit svůj komentář.

Zdroj: diskuze Mykóza

Anatomie

Stydkou oblast tvoří:

  • Podbřišek,
  • Mons pubis – stydký pahorek, což je měkká hromádka masa, která je výše nad genitáliemi. Jedná se o podkladní vrstvu tuku pod kůží, která chrání stydkou kost. Je mnohem výraznější u žen než u mužů.
  • Genitálie
  • Hráz neboli perineum je proužek kůže mezi genitáliemi a konečníkem
  • Řiť
  • Hýždě
  • Plavková plocha je oblast kůže podél spodní částí břicha a mezi nohama.

Holení stydké oblasti se může lišit podle množství kůže. Holení jakéhokoli druhu může mít různé zdravotní následky.

Zdroj: Holení pohlaví

Diskuze

V diskuzi VLIV NARKÓZY NA MOZEK se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Ilona.

Dobrý den,
moje maminka(69 let) je 5 den po operaci nádoru,který mněla ve střevě. Co se probudila z narkózy je zmatená,neví kde je, mluví nesmysly.Před operací ji museli dávat transuze, protože mněla těžkou anémii.Mám strach, že se se to nezlepší. Před operací byla při smyslech, normálně komunikovala.

Děkuji za odpověď
Ilona

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Jan.

Dobry den pani Ilono,
chtel jsem se zeptat, jak se dari mamince.
Mam totiz uplne stejne starosti o tatu po operaci nadoru na plicich. Po operaci to neni on....stejne priznaky jako vase maminka.
Dekuji za odpoved.

Zdroj: diskuze Vliv narkózy na mozek

Kritéria hodnocení dTestu

  • velmi dobře: 100–80 %
  • dobře: 79–60 %
  • uspokojivě: 59–40 %
  • dostatečně: 39–20 %
  • nedostatečně: 19–0 %

Zdroj: Nejlepší strojky na mokré holení

Diskuze

V diskuzi HOLENÍ se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Lukáš.

Zdravím,rád bych se zeptal,jak se správně oholit žiletkou kolem penisu.
Oholil jsem se nad penisem a docela to svědí a mám to lehce červené,co jsem udělal špatně?

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Maki.

Spatne si neudelal nic. Ta kuze je tam proste citliva a pokud jsi to holil proti smeru rustu, zacaly chloupky zarustat. Vzdy hol po smeru rustu chlupu a pouzivej vodu po holeni nebo i detsky pudr, pokud by to az moc zlobilo.. Podrobne najdes navod i zde -- www.zvetsenipenisu.c…

Zdroj: diskuze Holení

Dnešní holení dámského pohlaví

V dnešní době je úplně normální, že ženy mají intimní partie oholené. Vlastně jim to napomáhá k dobrému navázání sexuálního kontaktu s partnerem. Díky oholení nedochází jen ke zlepšení intimního života, ale je i určitou prevencí před řadou nepříjemných onemocnění, protože ochlupení udržuje bakterie a také zadržuje větší vlhkost. Holení intimních partií je celkem nákladné, protože chloupky dorůstají rychle a může dojít i k jejich zarůstání.

Když se podíváte na různé blogy zjistíte, že některé ženy mají raději chlupaté přirození, protože si myslí, že to muže vzrušuje. Když se nad tím zamyslíte, může tomu opravdu tak být. Ale jak se říká, nic se nesmí přehánět. Není ideální, aby slečna měla extrémně zarostlé intimní partie, je vhodné, když se o ně stará a opečovává je nějakým typem zastřihnutí.

Zdroj: Holení dámského přirození

Historie holení dámského pohlaví

Pokud se přeneseme do historie, zastavme se již v pravěku, ženy prý v této době k odstranění nepříjemného ochlupení používali depilační krémy. Nejčastěji se používal arzen, který vedl k celkovému odstranění ochlupení na intimních místech. Později, konkrétně ve starém Egyptě, vznikly první břitvy. Ve starém Egyptě oholené intimní partie znamenali krásu, jemnost. Nejčastěji se jako depilační krém používal med s olejem. Tento styl odstraňování ochlupení byl posléze přenesen i do jiných zemí, v té době rozvinutých, jako bylo Řecko, Řím. Holení těchto partií se provádělo kvůli čistotě, zároveň se jednalo o známku lepšího postavení ve společnosti.

V období, kdy vládla francouzská móda, měly ženy zakázáno holení intimních partií. Dalo by se říci, že holení intimních partií je hitem nebo fenoménem dnešní doby, tedy dvacátého a jednadvacátého století. V dnešní době si již ženy na intimních partiích vytvářejí různé tvary, aby tak zaujaly svůj mužský protějšek.

Zdroj: Holení dámského přirození

Káva po operaci žlučníku

Pokud jste po operaci žlučníku v pořádku, není problém, že byste nemohli pít kávu (slabší, instantní). U všeho je ovšem nutné dodržet rozumnou míru. Po operaci žlučníku je nutné se vyhnout ostrým a kořeněným jídlům a tučným pokrmům a silné kávě (někdy se uvádějí i ořechy, ale pokud jich nesníte misku, není nutné se znepokojovat).

Zdroj: Jídelníček po operaci žlučníku

Kouření, pití a cvičení

Základní pravidlo, které zde platí je, že čím lépe se cítíte před operací, tím lépe se budete cítit po ní. Pokud cvičíte pravidelně, tak pak vám gratulujeme! Jen tak dál. Pokud ne, tak před operací je dobrý čas začít s každodenní rychlou a svižnou chůzí. To vám pomůže, aby vaše tělo bylo před operací silnější. Také vám to pomůže v rychlejší rekonvalescenci po operaci. Promluvte si ale nejdříve se svým lékařem, než začnete s nějakou formou cvičení.
Pokud kouříte, je nyní vhodná doba, abyste se pokusili přestat kouřit. Kouření může zpomalovat rychlost hojení vašeho těla po operaci. Konzultace se zdravotní sestrou vašeho lékaře vám může pomoci najít nejlepší způsob, jak přestat kouřit, například můžete nahradit klasické cigarety za elektronické. Elektronická cigareta dodává tělu potřebný nikotin, ale bez vedlejších jedovatých zplodin. Pokud nemůžete přestat kouřit, tak alespoň snižte počet vykouřených cigaret za den.
Pokud vypijete více než 1 skleničku alkoholu denně (pivo, likér, panák nebo víno), tak nyní je vhodný čas omezit na částku, kterou pijeme. Úplné vyřazení alkoholu před operací vám pomůže mít své tělo silnější před a po operaci rakoviny prostaty.

Zdroj: Jak se připravit na operaci prostaty

Alkohol po operaci žlučníku

Bezprostředně po operaci žlučníku by se alkohol neměl konzumovat. Z dlouhodobějšího hlediska to, že nemáte žlučník, by nemělo mít na pití alkoholu žádný vliv. Alkohol dlouhodobě a ve velkém množství ničí především játra. Takže nějaké pivo či víno, pokud netrpíte jaterním onemocněním či neužíváte trvale léky, neuškodí.

Zdroj: Jídelníček po operaci žlučníku

Antibiotika po operaci prostaty

Po operaci jste dostal Cotrimoxazol, který určitě pravidelně stále ještě osmý den užíváte. Cotrimoxazol jsou antibiotika a mají zabránit jednak zánětu močového měchýře a také močové trubice. Takže pokud Cotrimoxazol skutečně od operace správně užíváte, je u vás výskyt zánětu močových cest vyloučen.

Zdroj: Bolest břicha po operaci prostaty


Autoři obsahu

Bc. Jakub Vinš

Mgr. Světluše Vinšová

Mgr. Marie Svobodová


ČeskáOrdinace

O nás

Kontakt

Ochrana osobních údajů a cookies

 SiteMAP