Informace od zdravotní sestry

MENU

  

PROSTATA

  

KREVNÍ TLAK

  

CUKROVKA

  

WARFARIN

  
Téma

HOLÍCÍ STROJEK NA VAGINU

OBSAH

Jak vyrobit vagínu – video

Na tomto videu je možné vidět výrobu domácí vagíny.

Zdroj: Jak vyrobit doma vagínu

Diskuze

V diskuzi HOLÍCÍ STROJEK se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Daniela.

Před nákupem si přečti www.covybrat.cz/nejl… , ušetří ti to čas i nervy

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Marek.

Dobrý den,

děkuji za odkaz a doporučím mrknout ještě také sem www.arecenze.cz/holi… :). Moc mi to s výběrem pomohlo.

Zdroj: diskuze Holící strojek

Druhy holení

  • Depilační vosk: Dlouhodobě účinná metoda, při které dojde k vytržení chloupků i s kořínky. Dá se použít jak studený vosk, tak teplý. Na kůži se nanese vrstva vosku, na ten se přiloží proužek tkaniny a proti směru růstu chlupů se rychle trhne. Jak si ale jistě domyslíte, tato metoda je pro intimní partie dosti bolestivá a způsobuje velké podráždění pokožky. Proto se také v tomto případě nedoporučuje.
  • Depilační strojek: U této metody také dojde k vytržení chlupů i s kořínky. Holení depilačním strojkem je ale pro citlivou pokožku v intimních místech natolik drastické, že může dojít ke krvácení.
  • Depilační krém: Jemná a funkční, nicméně zdlouhavá metoda. V současné době existují i depilační krémy určené výhradně pro muže. Důležité je nanést krém v dostatečném množství. Nevýhodou může být krátká doba účinku. U mužů je běžné, že se chloupky znovu objeví už druhý den.
  • Elektrický holicí strojek: Oblíbená volba, jedna z nejlepších. Nedochází k velkému podráždění pokožky, holení je bezbolestné a jednoduché. Je ale třeba být opatrný při holení v oblasti varlat.
  • Holicí strojek, či žiletka. Pravděpodobně nejčastější řešení. Preference mezi klasickým strojkem a elektrickým vychází přímo ze zvyků daného muže. Doporučuje se využít pěny či gelu na holení, ty dokážou jinak tvrdé chloupky trochu změkčit.

Zdroj: Jak správně oholit penis a varlata

Poradna

V naší poradně s názvem PROBLÉM V PŘECHODU SE SUCHOU VAGÍNOU. se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Jjana Novotná.

Prosím kdo mi poradí volně dostupnou léčbu suché vagíny? Mám velké pálení a bolest. Děkuji.

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Kamča.

Na suchou vagínu doporučuji používat lubrikační gel se silikonovým základem. Jde volně koupit v lékárně tady www.zbozi.cz/?q=lubr…

Zdroj: diskuze Problém v přechodu se suchou vagínou.

Jak správně oholit vagínu

Budete potřebovat: pár ostrých nůžek, nový holicí strojek, krém na holení, který bude vhodný pro váš typ pleti, měkký dětský olej, Aloe Vera a smetanu. Použití elektrického holicího strojku se nedoporučuje. Pokud nemůžete najít specializované krémy na holení, použijte nejmírnější a neparfemované tekuté mýdlo. Pro následnou péči použijte dětský olej, aby se zabránilo vzniku červených pupínků, a Aloe Vera krém pro uklidnění podrážděné kůže. Nepoužívejte pánskou vodu po holení. Také pinzeta a vlasový kondicionér mohou být ideálními pomůckami. Vlasový kondicionér změkčí ochlupení před holením, tedy pokud je zvláště hrubé. Pinzeta se používá pro odstranění zbylých chloupků.

Na dlouhé ochlupení použijte nejprve nůžky. Díky ostříhání ochlupení bude holení méně bolestivé a účinnější. Po oholení se ujistěte, že je stydká oblast měkká a hladká. Doporučuje se namáčení stydké oblasti v horké koupeli či sprše po dobu 3 minut. To Vám umožní dosažení hladšího oholení, stejně tak se zabrání vzniku pupínků a podráždění pokožky. Po oholení a namáčení osušte stydkou oblast. Počkejte několik minut, aby se Vaše kůže zotavila.

Používejte dámské holící krémy, ale měly by být specifické pro Váš typ pleti. Pokud nebudete mít dámské holicí krémy, může stačit nejmírnější a neparfémovaný pánský krém na holení. Zásadně nepoužívejte tuhé mýdlo. Holicí krém nechte několik minut účinkovat a pak můžete zahájit holení pomocí holicího strojku. Neměl by se používat jednorázový holicí strojek ani elektrický. Pokud je to možné, použijte holicí strojek, který má hydratační proužky. Tyto holicí strojky Vám pomohou zabránit škrábancům a pořezání.

Při holení byste měli napínat kůži ve stydké oblasti. Holení by se mělo provádět bez použití tlaku. Až budete oholeni, umyjte stydkou oblast ve velkém množství teplé vody. Konečná péče zahrnuje použití dětského oleje, který udržuje pokožku hladkou a bez pupínků. Doporučujeme použití Aloe Vera pro zklidnění pokožky. Nepoužívejte pánskou vodu po holení.

Zdroj: Chlupaté dámské přirození je fetišem pro mnoho mužů

Diskuze

V diskuzi HOLENÍ se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Jarda.

Nechápu jak je možné holit vaginu????????? Oholit lze pouze vulvu!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Na tento příspěvěk jestě nikdo nereagoval. Chcete se k němu vyjádřit? Klikněte na tlačítko a budete moci vložit svůj komentář.

Zdroj: diskuze Holení

Strojek na vlasy Jaguar

Jaguar Solingen Strojek na vlasy CL-5000 RACER je přístroj s možností napájení ze sítě, má plynule nastavitelnou výšku střihu od 0,1 mm do 3 mm. Je ergonomický a příjemný do ruky. Má perfektní design a funkčnost.

  • Výhoda: dlouhá životnost ostří.
  • Nevýhoda: průměrná doba nabíjení je 3,5 hodiny a výdrž akumulátoru průměrně 80 min.

Zde můžete vidět cenu Jaguar Solingen Strojek na vlasy CL-5000 RACER.

Zdroj: Strojek na vlasy

Diskuze

V diskuzi IPL DOMÁCÍ DEPILACE DISKUZE se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Kaja.

Ja nevim, resim ted prave pred prazdninama jestli depilaci nebo to preziju normalne s holici penou, docela se te depilace bojim, ze to bude hodne bolet...

Na tento příspěvěk jestě nikdo nereagoval. Chcete se k němu vyjádřit? Klikněte na tlačítko a budete moci vložit svůj komentář.

Zdroj: diskuze Ipl domácí depilace diskuze

Recept na výrobu domácí vagíny

Jak tedy vyrobit umělou vagínu a co k tomu budeme potřebovat: 50 mm širokou odpadní rouru, cyklistickou duši (vhodný ventilek si zvolíte sami) a samozřejmě nářadí. Umělou vagínu můžete vylepšit vložením pružného kroužku, který umístíte do roury, čímž vytvoříte užší, ale pružný prostor pro penis. Náročnější bude vytvořit jakési vakuum, díky němuž bude vznikající podtlak působit mnohem realističtější pocity masturbace. Takto zhotovenou vagínu můžete zdokonalit 12 V motorkem (ze stěrače, autíčka na ovládání) a to vše uložit do další odpadní roury, která bude o něco větší. Pokud se vám povede zhotovit umělou vagínu pomocí přiloženého videa, získáte tak vagínu, která dokáže pracovat zcela sama bez použití rukou.

Zdroj: Jak vyrobit doma vagínu

Diskuze

V diskuzi JAK SPRÁVNĚ LÍZAT VAGÍNU se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Robert.

Tady je detailní video návod na to, jak správně lízat vagínu: www.xvideos.com/vide…
Jinak platí při lízání vagíny nechat klitoris až na konec a spíše nejdříve jazykem dráždit jen okolí poštěváčku. Dobré je přejíždět jazykem přes kundičku cikcak z prava do leva a postupně nahoru až skoro na klitoris. Když pak chcete u ženy dosáhnout orgasmu, tak se teprve pak začněte věnovat klitorisu. Který nejdříve dokola lízejte a pak si ho vemte do rtů a sajte ho.

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Eva B..

Tak to je popsáno perfektně! Nezbývá než souhlasit. Já mám ještě ráda, když mi partner drží nohy hodně od sebe a chvilkama se jen dívá a lízne, pohladí, lízne, pocucá, líbá, saje,...a kamarád mi laská prsa a já jim můžu hladit a cucat penisy a lízat kouličky. To je perfektní!!!

Zdroj: diskuze Jak správně lízat vagínu

Výroba domácí vagíny

Nemáte dostatek peněz a chtěli byste mít svou osobní umělou vagínu? Pak vám můžeme pomoct, návod je trošku složitější a je zapotřebí mít zručné ruce. Výsledkem však bude kvalitní pánský masturbátor, který vám zpříjemní intimní chvilky.

Zdroj: Jak vyrobit doma vagínu

Diskuze

V diskuzi JAK SPRÁVNĚ LÍZAT VAGÍNU se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Jaroslav.

Znáte tady někdo osvědčený způsob na to, jak provést orální sex ženě? Jakou máte rádi přípravu a techniku lízání vagíny? ;-)

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Robert.

Tady je detailní video návod na to, jak správně lízat vagínu: www.xvideos.com/vide…
Jinak platí při lízání vagíny nechat klitoris až na konec a spíše nejdříve jazykem dráždit jen okolí poštěváčku. Dobré je přejíždět jazykem přes kundičku cikcak z prava do leva a postupně nahoru až skoro na klitoris. Když pak chcete u ženy dosáhnout orgasmu, tak se teprve pak začněte věnovat klitorisu. Který nejdříve dokola lízejte a pak si ho vemte do rtů a sajte ho.

Zdroj: diskuze Jak správně lízat vagínu

Jak si oholit pohlaví

Pokud se rozhodnete, že si chcete oholit stydké oblasti, zde je komplexní průvodce v 10 krocích.

  1. Nákup příslušných věcí. Budete potřebovat: pár ostrých nůžek, nový holicí strojek, krém na holení, který bude pro váš typ pleti, měkký dětský olej, Aloe Vera a smetanu. Použití elektrického holicího strojku se nedoporučuje. Pokud nemůžete najít specializované krémy na holení, použijte nejmírnější a neparfemované tekuté mýdlo. Pro následnou péči použijte dětský olej, aby se zabránilo vzniku červených pupínků a Aloe Vera krém pro uklidnění podrážděné kůže. Nepoužívejte pánskou vodu po holení. Také pinzeta a vlasový kondicionér mohou být ideálními pomůckami. Vlasový kondicionér změkčí ochlupení před holením, tedy pokud je zvláště hrubé. Pinzeta se používá pro odstranění zbylých chloupků.
  2. Použijte nůžky na dlouhé ochlupení. Díky ostříhání ochlupení bude holení méně bolestivé a účinnější.
  3. Po oholení se ujistěte, že je stydká oblast měkká a hladká. Doporučuje se namáčení stydké oblasti v horké koupeli či sprše po dobu 3 minut. To vám umožní dosažení hladšího oholení, stejně tak se zabrání vzniku pupínků a podráždění pokožky.
  4. Po oholení a namáčení osušte stydkou oblast. Počkejte několik minut, aby se vaše kůže zotavila.
  5. Používejte dámské holící krémy, ale měly by být specifické pro váš typ pleti. Pokud nebudete mít dámské holící krémy, tak stačí nejmírnější a neparfemovaný pánský krém na holení. Zásadně nepoužívejte tuhé mýdlo. Holící krém nechte několik minut účinkovat a pak můžete zahájit holení.
  6. Pomocí holicího strojku začněte holení. Neměl by se používat jednorázový holicí strojek nebo elektrický. Pokud je to možné, použijte holicí strojek, který má hydratační proužky. Tyto holicí strojky vám pomohou zabránit škrábancům a pořezání.
  7. Při holení byste měli napínat kůži ve stydké oblasti. Holení by mělo být bez použití tlaku.
  8. Pohyb při holení by měl být pomalý a holení by mělo být vedeno směrem vzhůru. Lidi, kteří jsou náchylní k zarůstání chloupků a pálení, je doporučeno holení ve směru růstu chloupků.
  9. Až budete oholeni, tak umyjte stydkou oblast ve velkém množství teplé vody.
  10. Konečná péče zahrnuje použití dětského oleje, který udržuje pokožku hladkou a bez pupínků. Použití Aloe Vera pro zklidnění pokožky. Nepoužívejte pánskou vodu po holení.

Zdroj: Holení pohlaví

Diskuze

V diskuzi ZARUSTANI CHLOUPKU se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Leona.

Tento problem me uz trapi vic jak 5let..pokousela jsem se snad o vse...a vysledek byl opet nula.....na nohach me zustaly tmave jizvy a nevim co stim jelikoz se me porad tvori pupinky a jizvy pribyvaji..pouzivam jen epilacni strojek ...a pote udelam peeling , namazu ...porad nic nepomaha...PORAĎTE...pls

Na tento příspěvěk jestě nikdo nereagoval. Chcete se k němu vyjádřit? Klikněte na tlačítko a budete moci vložit svůj komentář.

Zdroj: diskuze Zarustani chloupku

Strojek na vlasy Remington

Remington PG 350 má celkem slušné vybavení. Obsahuje zastřihovač chloupků, hlavu s planžetou pro hladké holení a dvě zastřihovací hlavy. Stříhání vlasů je u tohoto strojku horší. Naopak stříhání fousů je bezproblémové. Strojek je relativně dobrý zastřihovač vousů s podprůměrným zastřihovačem vlasů.

  • Výhody: precizní zastřihování extrémně krátkých vousů.
  • Nevýhody: horší zastřihování vlasů.

Zde můžete vidět cenu Remington PG 350.

Zdroj: Strojek na vlasy

Diskuze

V diskuzi JAK SPRÁVNĚ LÍZAT VAGÍNU se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Helena.

Důležité je při provádění orálního sexu nezapomenout také na bradavky. Současně s lízáním vagíny bradavky nejdříve jemně masírujte a ke konci tahejte, jako byste je sáli. Poslouchejte při tom reakci své partnerky a podle vzrušujícího vzdychání zvyšuje nebo snižujte intenzitu dráždění.

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Jiří Hybner.

Myslím , že při lízání vagíny a laskání bradavek je také dost dobré občasné olíznutí análu , dráždění pochvy i análu zasunutím prstů za použití lubrikantu .

Zdroj: diskuze Jak správně lízat vagínu

Profesionální strojek na vlasy

Na trhu je množství velmi kvalitních profesionálních stříhacích a konturovacích strojků i s příslušenstvím. Mezi nejlepší výrobce profi zastřihovačů vlasů patří firmy Moser, Wahl, Oster, Remington, Valera a Babyliss.

Moser 1591 Chro Mini Profi konturovací střihací strojek – kontura je nový profesionální střihací a dokončovací strojek na kontury a designérské práce. Výška střihu je 0,5 mm. Střihací hlavice systému Star Blade má šíři 30 mm. Akumulátorový provoz vydrží až 100 minut a má velmi tichý chod. Hmotnost tohoto výrobku je 130 g. Součástí profi příslušenství tohoto zastřihovače vlasů je stojánek pro nabíjení, variabilní přídavný hřeben 3–6 mm, záruka je 2 roky. Zastřihovač vlasů Moser 1591 Chro Mini Profi konturovací střihací strojek – kontura je vyroben v Německu.

Zde můžete vidět cenu Moser 1591 Chro Mini Profi konturovací střihací strojek – kontura.

Zdroj: Strojek na vlasy

Domácí strojek na vlasy a vousy

Domácí zastřihovače vám usnadní úpravu o váš zevnějšek. Přístroje jsou vhodné jak pro muže, tak pro ženy. V nabídce na trhu naleznete přístroje pro zastřižení vousů či vlasů, ale také pro zastřižení chloupků. Při výběru se zaměřte na míru nastavení délky střihu, druh napájení, funkce a množství a typ nástavců.

Zdroj: Strojek na vlasy

Pánská jednorázová holítka

Wilkinson Sword Xtreme3 Sensitive

Wilkinson Sword Xtreme3 Sensitive má 3 břity. Počet holítek v balení – 4 kusy. Holení a případné podráždění pleti jsou hodnoceny dobře. Trvanlivost čepelí je uspokojivá. Holítko se obsluhuje dobře. Celkové hodnocení podle dTestu je dobře (60 %).

Zde můžete vidět cenu Wilkinson Sword Xtreme3 Sensitive.

Gillette Sensor3

Gillette Sensor3 má 3 břity. Počet holítek v balení – 6 kusů. Holení a případné podráždění pleti jsou hodnoceny uspokojivě. Trvanlivost čepelí je velmi dobrá. Holítko se obsluhuje dobře. Celkové hodnocení podle dTestu je uspokojivě (58 %).

Zde můžete vidět cenu Gillette Sensor3.

dm Balea / men Einwegrasierer

Strojek dm Balea / men Einwegrasierer má 2 břity. Počet holítek v balení – 10 kusů. Holení a případné podráždění pleti jsou hodnoceny uspokojivě. Trvanlivost čepelí je uspokojivá. Holítko se obsluhuje uspokojivě. Celkové hodnocení podle dTestu je uspokojivě (42 %).

Rossmann Cerrus 2

Rossmann Cerrus 2 má 2 břity. Počet holítek v balení – 5 kusů. Holení a případné podráždění pleti jsou hodnoceny dostatečně. Trvanlivost čepelí je dostatečná. Holítko se obsluhuje dostatečně. Celkové hodnocení podle dTestu je dostatečné (30 %).

Wilkinson Sword Extra2 Sensitive

Wilkinson Sword Extra2 Sensitive má 2 břity. Počet holítek v balení – 5 kusů. Holení a případné podráždění pleti jsou hodnoceny uspokojivě. Trvanlivost čepelí je dostatečná. Holítko se obsluhuje uspokojivě. Celkové hodnocení podle dTestu je dostatečně (30 %).

Zde můžete vidět cenu Wilkinson Sword Extra2 Sensitive.

V testu jednorázových pánských holítek těsně vítězí Wilkinson Sword Xtreme3 Sensitive nad Gillette Sensor3. Ten sice o trochu hůře holí a více dráždí pleť, zato má na jednorázový holicí strojek velmi trvanlivé břity.

Zdroj: Nejlepší strojky na mokré holení

Holicí strojek na vlasy

Ať už si hlavu holíte kvůli přirozenému řídnutí vlasů, nebo to je spíše stylová volba, zde je pár tipů, jak si hlavu oholit co nejlépe. Chcete přece vypadat jako Bruce Willis, ne jako Britney Spears.

Postup:

  • Pokud si hlavu holíte poprvé, nebo jste si ji naposledy holili před více než 4 dny, zkraťte si nejprve vlasy elektrickým strojkem na vlasy bez nástavce. Takto zabráníte tomu, aby vás žiletka nadměrně dráždila.
  • Dalším krokem je umýt si hlavu šamponem v teplé vodě. Voda a šampon zjemní vlasy, což usnadní holení. Teplá voda zároveň otevře póry a umožní ještě lepší oholení.
  • Naneste pěnu na holení. Někdo preferuje mýdlo na holení, někdo gel a někdo pěnu. Zkuste sami, co vám nejvíce vyhovuje.
  • Nyní už následuje samotné holení. Nejlepších výsledků dosáhnete pravděpodobně s břitvou. Ale kolik z vás má doma břitvu. Proto většině postačí i klasická žiletka. Samozřejmě žiletka musí být co nejostřejší. Při holení postupujte nejprve ve směru růstu vlasů, abyste zbytečně nedráždili pokožku. Žiletku po každém tahu opláchněte v teplé vodě. Opět používejte teplou vodu, aby póry zůstaly otevřené, což pomůže k lepšímu oholení. Pokud již máte hlavu po několika holeních přivyklou, můžete přistoupit k holení proti směru růstu vlasů, což zajistí ještě dokonalejší oholení. Pamatujte si: vždy nejprve oholte vlasy ve směru a až poté v protisměru růstu.
  • Pokud si hlavu holíte poprvé, pravděpodobně bude bohatě stačit, když si vlasy oholíte pouze ve směru růstu. Bude to pro vás tak či tak nový pocit a hlava si musí na žiletku zvyknout.
  • Pokud jste si dosud holili hlavu s běžnou žiletkou Gillette Mach 3 Turbo Power Hyper Mega, je čas zkusit něco nového, co vám ještě zjednoduší holení. Například strojek speciálně navržený na holení hlavy HeadBlade ATX.

ATX All Terrain Razor je perfektní holicí strojek pro každého, kdo si pravidelně holí hlavu. ATX All Terrain Razor byl představen v roce 2012 a byl ve vývoji více než tři roky. Je zde použita nová technologie multinožů, která se dokonale přizpůsobí tvaru lebky. Nepotřebujete žádný dlouhý trénink k tomu, abyste sami zvládli za pár minut. Kromě hlavy si s tímto strojkem pohodlně oholíte tvář, tělo či nohy. Jde o rychlejší, jednodušší a efektivnější oholení hlavy než kdykoliv předtím. HeadBlade ATX se standardně dodává s hlavicemi HB4, ale je také kompatibilní s HB6.

Zde můžete vidět celý postup holení hlavy pomocí ATX All Terrain Razor.

Zdroj: Strojek na vlasy

Diagnóza

Postup při diagnostikování zánětu močové trubice je u žen minimálně invazivní. Lékař jen fyzicky vyšetří vaši vagínu, odebere vzorek vaginální tekutiny a poté budete vyzvány k poskytnutí vzorku moči.

Zdroj: Co způsobuje zánět močové trubice u žen?

Doporučení

Zkuste se řídit následujícími radami:

  • Vyhýbejte se aktivitám, u nichž by mohlo dojít k odřeninám, modřinám nebo řezným poraněním (například kontaktní sporty, zahradničení, šití), nebo alespoň noste ochranné pomůcky.
  • Používejte měkký zubní kartáček, voskovanou zubní nit.
  • Dbejte na zvýšenou opatrnost při holení, používejte raději elektrický holicí strojek.
  • Nechoďte naboso, nestříhejte si mozoly či kuří oka, manikúru a pedikúru provádějte velmi opatrně.
  • Snažte se vyvarovat pokousání hmyzem, používejte ochranné repelenty.
  • Pokud se říznete, přiložte na místo poranění suchý obvaz a pevně tiskněte minimálně 5 minut. Když se přesto krvácení nedaří zastavit, vyhledejte lékařskou pomoc.
  • Jestliže se silně uhodíte do hlavy, proděláte autonehodu nebo utrpíte jakékoli vážné zranění, vyhledejte okamžitě lékaře. Vnitřní krvácení totiž nemusí být na první pohled patrné.
  • Noste s sebou vždy dokument o tom, že jste léčeni Warfarinem (nejlépe záznamovou kartu pro pacienty léčené antikoagulační léčbou). Je vhodné mít u sebe i seznam ostatních užívaných léků.
  • Vždy upozorněte ošetřujícího lékaře, že užíváte Warfarin.

Zdroj: Www léčba Warfarinem cz

Nástroje

K holení se používají nejčastěji holicí strojky nebo speciální nože – břitvy:

  • mechanické (žiletka či břitva, takzvané mokré holení za použití gelu nebo pěny);
  • elektrické (takzvané suché holení).

Zdroj: Rady proti zarůstání chloupků

Folikulitida léčba

Na začátku výskytu onemocnění je vždy dobré odborné vyšetření u lékaře. K léčbě se často využívají lokální antibiotika či antibiotický líh, zejména Eryfluid či Skinoren. Pomáhá také promazávání. Mimo vlasatou část se využívá Sudocrem - višněvského balzám.

Stafylokoková folikulitida – lékař vám může předepsat antibiotikum, které lze použít na kůži (aktuální), nebo v perorální formě, případně kombinaci lokální a perorální formy. Může rovněž doporučit, abyste se vyhnuli holení postižené oblasti, dokud není infekce vyléčená. Pokud se musíte holit, použijte buď elektrický holicí strojek, nebo žiletky, ovšem vždy čisté.

Pseudomonas folliculitis – tento druh folikulitidy zřídka vyžaduje specifickou léčbu. Lékař může předepsat ústní nebo jiné léky, jimiž se zmírní svědění. Ve vážnějších případech jsou nasazována perorální antibiotika.

Pityrosporum folikulitida – lokální nebo perorální antimykotika jsou nejúčinnější léčbou, z důvodu častějšího výskytu onemocnění se mnohdy vrací.

Sykóza barbae – při tomto onemocnění vám může lékař doporučit teplé solné obklady a lokální antibiotikum, nebo pokud je infekce závažnější, perorální antibiotika.

Gram-negativní folikulitida – tento typ folikulitidy je obvykle léčen pomocí některých lokálních nebo ústních antibiotik.

Eozinofilní folikulitida – lékem volby jsou lokální kortikosteroidy v kombinaci s perorálními antihistaminiky.

Zdroj: Co je to folikulitida


Autoři obsahu

Mgr. Světluše Vinšová

Bc. Jakub Vinš


ČeskáOrdinace

O nás

Kontakt

Ochrana osobních údajů a cookies

 SiteMAP