Informace od zdravotní sestry

MENU

  

PROSTATA

  

KREVNÍ TLAK

  

CUKROVKA

  

WARFARIN

  
Téma

HOMEOPATIKA BOLESTI V KRKU

OBSAH

Homeopatika Boiron

Společnost BOIRON je největším světovým výrobcem homeopatických přípravků. Léčivé přípravky zaregistrované společností Boiron v naší republice naleznete zde: homeopatika Boiron.

Zdroj: Homeopatika

Diskuze

V diskuzi NA BOLEST V KRKU - ČOKOLÁDA! se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Leo.

Na bolest v krku je skvělá čokoláda. Pokud vás škrábe v krku, zkuste čokoládu. Theobromine, který obsahuje kakao, totiž potlačuje nervové senzory a tím mírní bolest v krku. Čokoláda prvotní příčinu bolesti v krku (nějaké bakterie) to sice nevyléčí, ale zmírní to bolestivé pocity.

Na tento příspěvěk jestě nikdo nereagoval. Chcete se k němu vyjádřit? Klikněte na tlačítko a budete moci vložit svůj komentář.

Zdroj: diskuze Na bolest v krku - čokoláda!

Homeopatika v lékárně

Homeopatika jsou ve většině případů dostupná v lékárně.

Zdroj: Homeopatika

Diskuze

V diskuzi PÁLENÍ V KRKU se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Eva Řípová.

pálení jazyku patra krku a bolesti zubu
zuby mám všechny zdravé
tyto bolesti jsou trochu jiné než je angina
chtěla bych vědět zda nemám nemoc slinivky děkuji

Na tento příspěvěk jestě nikdo nereagoval. Chcete se k němu vyjádřit? Klikněte na tlačítko a budete moci vložit svůj komentář.

Zdroj: diskuze Pálení v krku

Homeopatika AKH

Homeopatika AKH jsou určena naprosto pro všechny, jsou to homeopatika pro děti i pro celou rodinu. Homeopatika jsou vhodná při nachlazení, alergii, otocích, bolestech kloubů, mykóze, pálení žáhy, zánětech, stresu, depresi, ospalosti i zapomínání. Nejčastěji používané léky jsou: Acidum, Allium, Apis, Artemisia, Bella-Donna, Dulcamara, Hypericum, Kalium, Silicea, Sulfur.

Zdroj: Homeopatika

Diskuze

V diskuzi CRP HODNOTY A RAKOVINA se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Radka.

Dobrý den, byl mi diagnostikovan loni baretuv jicen, bez dysplazii. Letos se potkám při jakékoliv fyzické i duševní zátěži, bolesti na hrudi, obtížným polykáním, chrapotem, divnym kašlem apod. Před pár dny jsem dostala neskutečné bolesti v krku až s nemožnosti polknout. Praktická lékařka nasadila antibiotika, bolesti v krku ustoupily. CRP k dnešnímu dni 84. Mám obavy, zda nenastal na jícnu rakovinovy proces.

Na tento příspěvěk jestě nikdo nereagoval. Chcete se k němu vyjádřit? Klikněte na tlačítko a budete moci vložit svůj komentář.

Zdroj: diskuze CRP hodnoty a rakovina

Homeopatika na bolest v krku

Homeopatika, kromě pár výjimek, jsou většinou všechna volně prodejná a v každé lékárně vám je jistě rádi objednají, pokud je zrovna nebudou mít na skladě.

BELLADONNA 5 nebo 9 CH

Dávkování: 5 granulí 4x denně.

Použití: Suché sliznice. Horečka s hojným pocením. Tepavá bolest a pocit tepla v krku.

MERCURIUS SOLUBILIS 9 nebo 15 CH

Dávkování: 5 granulí 4x denně.

Použití: Zarudlé hrdlo, sklon ke hnisání mandlí, páchnoucí dech. Zvýšená tvorba slin, jazyk s nažloutlým povlakem. Vazké pocení, které nepřináší úlevu.

PHYTOLACCA DECANDRA 5 nebo 9 CH

Dávkování: 5 granulí 3x denně.

Použití: Vystřelující bolest do uší a krku při polykání. Tmavě rudé hrdlo a patrové oblouky. Pocit cizího tělesa v krku s neustálou potřebou polykat. Celková rozbolavělost.

LACHESIS MUTUS 9 nebo 15 CH

Dávkování: 5 granulí 1x denně.

Použití: Nafialovělá barva sliznic. Obtíže při polykání, zejména teplých tekutin. Velká přecitlivělost na dotyk a sevření krku. Bolesti na levé straně, přecházející často doprava.

APIS MELLIFICA 9 nebo 15 CH

Dávkování: 5 granulí 2x denně.

Použití: Pálivé, bodavé bolesti, zlepšené pitím studených nápojů. Otok čípku patra, který visí jako malý sáček naplněný vodou. Chybí pocit žízně.

Zdroj: Jak na bolest v krku

Diskuze

V diskuzi HOMEOPATIKA -MONILIA ALBICANS 30 CH se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Renáta.

Dobrý den,

podařilo se Vám tato homeopatika zde v ČR sehnat? A pokud ano, můžete mi prosím říct kde? Nemohu je nikde najít.

Děkuji!

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Frederike.

Dobrý den, podařilo se Vám homeopatikum sehnat? Děkuji za případnou odpověď frederikeb@seznam.cz :)

Zdroj: diskuze Homeopatika -Monilia albicans 30 ch

Homeopatika pro děti

Homeopatika pro děti jsou tím nejlepší lékem, neboť jsou čistě přírodní. Homeopaticky se léčí téměř všechny potíže. Stačí jen správně určit správné homeopatikum pro dané dítě. Zkušený homeopat může objektivně posoudit nejen zdravotní stav dítěte, ale především původ jeho nemoci. Pak bývá léčba velmi úspěšná.

Zdroj: Homeopatika

Poradna

V naší poradně s názvem BOLEST V KRKU U DÍTĚTE se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Jiřina.

Prosím o radu. Me 6ti lete dítě má spalovou angínu a velkou bolest v krku ... problém polknout cokoliv.
Máme antibiotika ale chtěla bych mu nějak pomoci od bolesti krku .... existuje nějaká babska rada? Zábaly krku? Nějaká bylina atd.

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Cempírek.

Použijte spray Tantum Verde www.zbozi.cz/hledani… Ten obsahuje znecitlivující látky a zmírní bolest v krku. V jídelníčku pak během bolestí na místo klasické stravy volte raději vývary s měkkou zavářkou a kousky měkkého masa. Typicky písmenková polévka bude to nejlepší než se dítěti trochu uleví. Antibiotika účinkují rychle a do dvou tří dnů bude bolest mnohem mírnější.

Zdraví Cempírek!

Zdroj: diskuze Bolest v krku u dítěte

Mercurius Solubilis

Mercurius Solubilis je lék velmi často indikovaný v sekundárním stadiu syfilidy s projevy teplot, anémií, revmatoidních bolestí za sternem, kolem kloubů a podobně; která se dále projevuje ulceracemi v ústech a hrdle, vypadáváním vlasů, vyrážkami a ulceracemi v dutině ústní a hltanu.

Výrobcem tohoto homeopatika je Boiron S. A., Lyon, Francie.

Zdroj: Homeopatika

Diskuze

V diskuzi NEUROPATIE se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Petr.

Dobrý den! Mohu Vás poprosit o seznam užitých homeopatik. Moc děkuji. Petr

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Jarmila Michalkova.

Dobrý den poprosim mám neuropatii nohou a jaké bych potřebovala homeopatika moc děkuji Jarmila

Zdroj: diskuze Neuropatie

Homeopatika na hubnutí

Homeopatie ve smyslu moderní medicíny není lékem na hubnutí. Homeopatika vám mohou ve vašem snažení o snížení váhy značně pomoci, a to tím, že upraví poruchy látkové výměny nebo nastartují váš metabolismus. Jiná vám zas pomohou vyléčit poruchy trávení nebo vás zbaví nadměrného zadržování vody v těle a o to přeci jde.

Zdroj: Homeopatika

Poradna

V naší poradně s názvem SILNĚ BOLESTI V JEMU se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Jitka.

Ahoj bolí mě v krku už asi tejden možná že díl SOU to silně bolesti při polikani vistreluje bolest do ucha a cítím v rku knedlík bojím se aby to nebyla rakovina. Jaký bolesti v rku má rakovina teploty nemám a ani nechraptim

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Cempírek .

Máte normální zánět nosohltanu. Rakovina to není. Buďto s tím zajděte na oddělení ORL a nebo zkuste aplikovat sprej nebo kloktadlo Jox. Do dvou dnů by měl zánět začít ustupovat.

Zdraví Cempírek!

Zdroj: diskuze Silně bolesti v jemu

Co je homeopatie

Homeopatie používá různé přírodní látky, rostliny, minerály a živočišné produkty, avšak v silně zředěném stavu, do něhož jsou uvedeny zvláštními postupy. Homeopatika jsou neškodné přípravky, neobsahují žádné škodlivé látky a působí na organismus tím nejjemnějším způsobem. Pokud jsou homeopatické léky správně zvoleny, způsobují nenásilné a přirozené zlepšení či vyléčení akutních i chronických potíží. Homeopatika jsou dostupná v lékárnách a bez receptu je lze koupit také v internetových obchodech.

Zdroj: Homeopatika

Diskuze

V diskuzi HOMEOPATIKA -MONILIA ALBICANS 30 CH se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Frederike.

Dobrý den, podařilo se Vám homeopatikum sehnat? Děkuji za případnou odpověď frederikeb@seznam.cz :)

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Renáta.

Dobrý den, homeopatika jsem nikde v ČR nesehnala. Ale mám to pár kilometrů do sousedního Polska a tam je mají v lékárnách.

Zdroj: diskuze Homeopatika -Monilia albicans 30 ch

Homeopatika na dnu

Dna je metabolické onemocnění, které se vyznačuje nadměrnou produkcí kyseliny močové. Homeopatie poskytuje šetrnou léčbu dny bez vedlejších účinků. Homeopatická léčba u dny je vhodná pro akutní i chronické stavy onemocnění. Pokud trpíte dnou, je nutné zajít k homeopatovi, který určí vhodné homeopatikum.

Zdroj: Homeopatika

Diskuze

V diskuzi HOMEOPATIKA PODPORA SRDCE,VYSOKÝ KREVNÍ TLAK se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Štíbrová.

Prosím jaká homeopatika mi pomohou též na cukrovku a neuropatii,děkuji

Na tento příspěvěk jestě nikdo nereagoval. Chcete se k němu vyjádřit? Klikněte na tlačítko a budete moci vložit svůj komentář.

Zdroj: diskuze Homeopatika podpora srdce,vysoký krevní tlak

Homeopatika na čepy na mandlích

Lymphomyosot Heel

Kapky Lymphomyosot Heel gtt představují kombinovaný homeopatický přípravek. Homeopatie je metoda, která povzbuzuje a podporuje přirozenou obranyschopnost našeho těla. Tento přípravek se doporučuje na otoky lymfatických uzlin, náchylnost k infekcím, otoky žláz, zvětšení krčních mandlí a chronický zánět krčních mandlí, chronický zánět a zvětšení nosohltanové mandle, podpora imunitního systému.

Angin–Heel S

ANGIN-HEEL S je kombinovaný homeopatický přípravek. Uleví od bolesti v krku, usnadní polykání. Přípravek je určen k vnitřnímu použití. Tablety se užívají před jídlem a nechají se rozpustit v ústech. Používejte dle rady odborníka na homeopatii.

Zdroj: Čepy na mandlích

Homeopatika na bradavice

S bradavicemi má zkušenost každý desátý člověk naší populace. Léčba je u těchto kožních onemocnění často zdlouhavá a pacienti si často připadají v boji s bradavicemi bezmocní. Homeopatie se stává výhodou u mnohočetných bradavic, u bradavic virového původu, a to zejména u dětí. Pomáhá zabránit opakovanému výsevu těchto nepříjemných výrůstků. Při výskytu bradavic navštivte svého homeopata, který určí správné homeopatikum na daný druh bradavic. Léčba je zdlouhavá, ale pomáhá. Homeopatika na bradavice, která vám doporučí homeopat, koupíte v lékárně.

Zdroj: Homeopatika

Arnika v homeopatii

Arniky není nikdy dost. Arnika by neměla chybět v žádné domácnosti. Arnika je vytrvalá bylina z čeledi hvězdnicovitých. Vyznačuje se přízemní růžicí listů, lodyhou s 1 nebo 2 páry vstřícných lodyžních listů a velkými úbory žlutooranžových květů. Arnika je rozšířena výhradně v Evropě. Vyskytuje se i v České republice, kde patří k ohroženým druhům a je chráněna zákonem. Arnika je ceněná léčivá rostlina používaná zejména zevně na poranění a záněty. Homeopatická tinktura se připravuje z usušeného práškovaného oddenku nebo z květů, které se sbírají před rozkvětem i se zákrovem. Tinktura se ředí lihem. Její použití je dosti široké a zahrnuje pohmožděniny, podlitiny, vyvrknuté klouby, neuralgie, ischias, pooperativní péči, šokové stavy, bolesti svalů a kloubů, srdce, žaludek a také některé negativní stavy mysli. Homeopatická arniková tinktura bývá podávána jako první pomocný prostředek k ošetření šoku například po úrazu, lékařských zákrocích, ztrátě blízkého člověka, návštěvě zubaře, při bolesti v krku a podobně.

Zdroj: Homeopatika

Homeopatika v těhotenství

Těhotné ženy mají velmi omezený výběr léků, které je možné během těhotenství užívat. V průběhu těhotenství se mnoho žen potýká s nevolností, únavou, hemoroidy, pálením žáhy, alergií, ekzémem, psychickými výkyvy, nachlazením a dalšími zdravotními obtížemi, a právě s těmito problémy jim mohou pomoci homeopatika. Léčbu pomocí homeopatie tak dnes stále častěji vyhledávají nejen těhotné, ale i maminky po porodu. Šetrné homeopatické léčivé přípravky poskytují úlevu od potíží, aniž by ohrozily maminku nebo dítě. Homeopatie v těhotenství pomůže také s léčbou běžných sezónních onemocnění, jako je nachlazení nebo viróza.

Zdroj: Homeopatika

Zábal na bolest v krku

Bramborový obklad: Tři uvařené brambory rozmačkejte, teplé rozložte na bavlněný šátek, který smotejte. Oviňte jej kolem krku, dejte přes něj teplou šálu a nechejte působit přes noc.

Tvarohový obklad: Tvaroh rozmačkejte vidličkou a rozložte na šátek. Přiložte na krk a zavažte. Nechejte působit nejlépe přes noc.

Sádlo a muškát: Další ze zábalů, které údajně pomáhají při bolesti v krku, je z vepřového sádla. Namažte jej na šátek či bavlněnou plenu v tenké vrstvě. Na něj nastrouhejte trochu muškátového oříšku. Zabalte, přiložte na krk a ovažte teplým šálem. Ráno je prý po bolesti.

Zdroj: Jak na bolest v krku

Homeopatika na kašel

Vzhledem k tomu, že volba vhodného léku pro různé typy kašle je pro laiky poměrně složitá, pro samoléčbu kašle u zánětu horních i dolních dýchacích cest se doporučuje přírodní prostředek sirup Stodal. Tento sirup obsahuje kromě bylinných extraktů i několik homeopatických monokomponent. Právě díky tomuto komplexnímu složení účinkuje u vlhkého kašle jako expektorans (podporuje odkašlávání) a u suchého kašle má tlumivý efekt.

Zdroj: Homeopatika

Je hlen v krku rakovina

Rakovina plic se projevuje úporným kašlem, vykašláváním hlenu smíšeného s krví, bolestí na hrudi. Rakovina hrtanu se projevuje úporným kašlem, vyschlým hrdlem a podobně. Rakovina hlasivek se projevuje chrapotem nebo ztrátou hlasu. Rakovina ústní dutiny a krku se projevuje chronickými ústními vřídky, vřídky na jazyku nebo v krku, které se nehojí.

Zdroj: Co na zahleněný krk


Autor obsahu

Mgr. Světluše Vinšová


ČeskáOrdinace

O nás

Kontakt

Ochrana osobních údajů a cookies

 SiteMAP