Informace od zdravotní sestry

MENU

  

PROSTATA

  

KREVNÍ TLAK

  

CUKROVKA

  

WARFARIN

  
Téma

HOMEOPATIKA NA ROZSIRENE ZILKY V OBLICEJI

OBSAH

Jak zamaskovat červené žilky?

  • Zamaskování červených žilek není velkým problémem. Postačí vám nákup make-upu, který má silnou krycí konzistenci.
  • Další možností „zamaskování“ je pomocí korektoru, který skryje rozšířené žilky na obličeji. Korektor by měl mít vždy světlejší odstín než make-up.
  • Velmi vhodný je i průsvitný pudr na obličej.

Zdroj: Jak zamaskovat červené žilky

Diskuze

V diskuzi KRÉM ANTIŽILKA se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Vladimíra Ondrášková.

Dobrý den, mám velké problémy na obličeji - rozšířené žilky. Chtěla bych si koupit krém Antižilka, ale nevím jak a kde si ho mám u vás objednat.
Můžete mi to, prosí, sdělit?

Děkuji. Ondrášková

Na tento příspěvěk jestě nikdo nereagoval. Chcete se k němu vyjádřit? Klikněte na tlačítko a budete moci vložit svůj komentář.

Zdroj: diskuze Krém Antižilka

Homeopatika Boiron

Společnost BOIRON je největším světovým výrobcem homeopatických přípravků. Léčivé přípravky zaregistrované společností Boiron v naší republice naleznete zde: homeopatika Boiron.

Zdroj: Homeopatika

Diskuze

V diskuzi ROZŠÍŘENÉ PÓRY NA OBLIČEJI se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Selyna.

dobri den chcela bi som poradit mam 22rokou a mam rozsirene pory na tvari a ked sa nalicim tak ich vidiet este viac skusala som kade co ale nic mi nepomohlo

Na tento příspěvěk jestě nikdo nereagoval. Chcete se k němu vyjádřit? Klikněte na tlačítko a budete moci vložit svůj komentář.

Zdroj: diskuze Rozšířené póry na obličeji

Homeopatika v lékárně

Homeopatika jsou ve většině případů dostupná v lékárně.

Zdroj: Homeopatika

Diskuze

V diskuzi ČERVENÉ ŽILKY se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Iva.

Taky jsem byla spokojená s laserovým ošetřením, které jsem absolvovala v ražskémm centru, na které jsem dostala výborné hodnocení. Pro ty, koho trápí také červené žilky a uvažují o odstranění, tak tu můžu nechat odkaz www.amarylliscentrum.cz

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Romana Rotová.

Dobrý den,

na kolik Vás ošetření celkem vyšlo. Já mám rozšířené žilky na tváři. Píšou 50 Kč za jeden impuls. Nevím, kolik by jich bylo třeba.

Děkuji za odpověď. Romana Rotová

Zdroj: diskuze Praskání žilek v obličeji

Homeopatika AKH

Homeopatika AKH jsou určena naprosto pro všechny, jsou to homeopatika pro děti i pro celou rodinu. Homeopatika jsou vhodná při nachlazení, alergii, otocích, bolestech kloubů, mykóze, pálení žáhy, zánětech, stresu, depresi, ospalosti i zapomínání. Nejčastěji používané léky jsou: Acidum, Allium, Apis, Artemisia, Bella-Donna, Dulcamara, Hypericum, Kalium, Silicea, Sulfur.

Zdroj: Homeopatika

Diskuze

V diskuzi HOMEOPATIKA -MONILIA ALBICANS 30 CH se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Renáta.

Dobrý den,

podařilo se Vám tato homeopatika zde v ČR sehnat? A pokud ano, můžete mi prosím říct kde? Nemohu je nikde najít.

Děkuji!

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Frederike.

Dobrý den, podařilo se Vám homeopatikum sehnat? Děkuji za případnou odpověď frederikeb@seznam.cz :)

Zdroj: diskuze Homeopatika -Monilia albicans 30 ch

Projevy

Prasklé žilky v obličeji se vyskytují jednotlivě nebo ve shlucích a tvoří nehezké mapy v obličeji. Můžete však zmírnit jejich viditelnost, když se vyvarujete kouření, pití alkoholu, nezdravého životního stylu a vystavování pleti UV záření nebo mrazu bez ochrany pleti. Rovněž není vhodné navštěvovat sauny a solária.

Zde se můžete podívat, jak vypadají popraskané žilky v obličeji.

Zdroj: Rady babiček na popraskané žilky na nose

Poradna

V naší poradně s názvem NEJLEPŠÍ KRÉM NA ROZŠÍŘENÉ ŽILKY OBLIČEJ se k tomuto tématu vyjádřil uživatel IRČA.

Můžete mi doporučit nějaký dobrý krém na opalování při rozšířených žilkách na obličej? Děkuji

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Kamča.

Krém na opalování závisí na tvém fototypu a intenzitě slunce. Když jsi světlý fototyp a snadno se spálíš, tak je při jasném počasí vhodný krém 50 a výše. Když reaguješ na slunce zhnědnutím, tak stačí 16 a více. Žilky při výběru krému na opalování nehrají důležitou roli. Spíše se lépe zamaskují při opálené pleti.

Zdroj: diskuze Nejlepší krém na rozšířené žilky obličej

Co jsou metličkové žilky

Metličkové žilky jsou malé rozšířené krevní cévy nacházející se v blízkosti povrchu kůže, které se projevují jako fialové, modré nebo červené mapy na pokožce. Žilky jsou podobné křečovým žílám, ale jsou v průměru tenčí a nejsou hmatatelné. Jedná se o malé rozšířené krevní cévy v blízkosti povrchu kůže nebo sliznice. Tyto žilky mívají obvykle průměr 0,5 až 1 milimetr. Mohou se objevit kdekoliv na těle, ale nejběžněji se vyskytují na tváři, kolem nosu a na bradě. Mohou se také vytvořit na nohou, konkrétně na stehnech, kolenních kloubech a kolem kotníků. Příčinou vzniku je oslabení pojivové tkáně. Pokud se krev hromadí a cévky jsou rozšířené delší dobu, projeví se na povrchu nohou jako metličkové žilky. Ženy tento problém postihuje téměř třikrát častěji než muže.

Zde můžete vidět, jak vypadají metličkové žilky.

Zdroj: Metličkové žilky

Poradna

V naší poradně s názvem POPRASKANÉ ŽILKY V OBLIČEJI se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Aja.

Dobrý den,mužou prosím Vás ustní vody,konkrétně fialová listerine,za popraskané žilky na tvářích.Děkuji za odpověd!

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Cempírek.

Ústní voda Listerine podle mého názoru nemá vliv na popraskané žilky na tvářích. Už jen z toho důvodu, že ústní voda se používá na výplach dutiny ústní a nemá přijít do kontaktu s pokožkou na tvářích.

Zdraví Cempírek!

Zdroj: diskuze Popraskané žilky v obličeji

Homeopatika pro děti

Homeopatika pro děti jsou tím nejlepší lékem, neboť jsou čistě přírodní. Homeopaticky se léčí téměř všechny potíže. Stačí jen správně určit správné homeopatikum pro dané dítě. Zkušený homeopat může objektivně posoudit nejen zdravotní stav dítěte, ale především původ jeho nemoci. Pak bývá léčba velmi úspěšná.

Zdroj: Homeopatika

Diskuze

V diskuzi NEUROPATIE se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Petr.

Dobrý den! Mohu Vás poprosit o seznam užitých homeopatik. Moc děkuji. Petr

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Jarmila Michalkova.

Dobrý den poprosim mám neuropatii nohou a jaké bych potřebovala homeopatika moc děkuji Jarmila

Zdroj: diskuze Neuropatie

Proč praskají žilky na nose

Příčinou jejich vzniku je křehkost cévních stěn a vrozené sklony, ale mohou se objevit i po zánětlivých onemocněních či při jaterních problémech. Důvodů je celá řada a někdy se vzájemně kombinují. Jejich výskyt ovlivňují také různé fyzikální faktory, ať už UV záření, střídání teplot, vystavování suché pleti extrémním podmínkám, nebo přehnaná, hrubá péče o mastnou pleť. Žilky se roztahují a zase stahují, ale pokud tuto schopnost ztratí, zůstanou trvale rozšířené a prosvítají přes kůži.

Popraskané cévky v obličeji netrápí pouze zralé ženy, ale i dospívající slečny. Mohou se vlivem hormonálního působení objevit například u maminek v těhotenství. Na rozšířené žilky trpí samozřejmě i muži. Žilky mají tendenci praskat a vytvářet viditelnou síť. Dojde-li k prasknutí žilky, kosmetickými přípravky již stav nelze úplně ovlivnit. Prasklé žilky lze odstranit pouze laserem.

Do jisté míry vznik žilek v obličeji můžeme negativně i pozitivně ovlivnit i my sami. Prudké teplotní výkyvy, například z mrazu na horách do vyhřáté sauny na chalupě, ve městě z chladného vzduchu do vytopené kanceláře, časté saunování, strava ochucená pálivým kořením (chilli papričkami), káva, alkohol, to vše jsou spouštěcí mechanismy, které vznik červených popraskaných žilek v obličeji způsobují. Preventivně se jim lze poměrně úspěšně bránit vyhýbáním se všem těmto činnostem nebo jejich omezením, či úpravou jídelníčku.

Zdroj: Rady babiček na popraskané žilky na nose

Diskuze

V diskuzi POPRASKANÉ ŽILKY V OBLIČEJI se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Aja.

Dobrý den,mužou prosím Vás ustní vody,konkrétně fialová listerine,za popraskané žilky na tvářích.Děkuji za odpověd!

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Redakce.

Ústní voda nemá vliv na popraskané žilky v obličeji. Praskání žilek je způsobené nízkou elasticitou cév, která je ovlivněna buď dědičností anebo věkem. Krev se z drobných cév vylije a už nevstřebá, což způsobuje fleky. Odstranění je možné například laserovou terapií, ale předcházet praskání cév lze posilováním jejich stěn.

Hezký den,
Zdraví-léčba.cz

Zdroj: diskuze Popraskané žilky v obličeji

Homeopatika na hubnutí

Homeopatie ve smyslu moderní medicíny není lékem na hubnutí. Homeopatika vám mohou ve vašem snažení o snížení váhy značně pomoci, a to tím, že upraví poruchy látkové výměny nebo nastartují váš metabolismus. Jiná vám zas pomohou vyléčit poruchy trávení nebo vás zbaví nadměrného zadržování vody v těle a o to přeci jde.

Zdroj: Homeopatika

Poradna

V naší poradně s názvem PRASKÁNÍ ŽILEK V OBLIČEJI se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Marie.

dobrý den, potřebovala bych poradi je mi 51let a začínají mi praskat žilky v obličeji.Myslím si ,že to v rodině nemame.Prosím poraďte mi děkuji mnohokrát Marie

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Cempírek.

Proti praskání žilek je potřeba vyléčit propouštění krve zkrz slabou žilní stěnu. Toho lze dosáhnout zhoustuním krve, pomocí vitamínu K, který je obsažen ve všech zelených zeleninách a nebo také v řase chlorela. Hustá krev se nebude tolik rozlévat v okolí vlásečnicových žilek a omezí se tak tvorba metliček. A dále se postarat o to, aby zesílila cévní stěna. K tomu účelu slouží lék Ascorutin.

Zdraví Cempírek!

Zdroj: diskuze Praskání žilek v obličeji

Homeopatika na seboreu

Na léčbu seborey se mohou použít tato homeopatika: Lycopodium, Arsenicum Album, Acidum phosphoricum. Staphysagria, Thuja occidentalis, Capillus Veneris.

Zdroj: Seborea ve vlasech

Poradna

V naší poradně s názvem NEJLEPŠÍ KRÉM NA ROZŠÍŘENÉ ŽILKY OBLIČEJ se k tomuto tématu vyjádřil uživatel IRČA.

Děkuji. Jsem typ 4 a používám krém bioderma +50, ale dělají se mi po něm na tváři bílé pupínky, takže nevím, kde je chyba.

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Kamča.

Tak zkuste jinou bázi opalováku. Některé nosiče ochranného faktoru můžou ucpávat póry a pak se dělají bílé pupínky. Zkuste místo krému třeba olejovou formu nebo jiný druh krému. Také je třeba rozlišit, jestli bílé pupínky nejsou třeba mílie. Mílie jsou takové bílé kuličky pod kůží a krémy nezpůsobují jejich tvorbu.

Zdroj: diskuze Nejlepší krém na rozšířené žilky obličej

Proč mám rozšířené póry

Přebytky kožního mazu zvětšené póry ucpávají, póry pak na povrchu oxidují a vzhled pleti kazí černé tečky neboli komedony. Rozšířené póry se nejčastěji objevují v obličeji zejména na nose, čele a bradě, mohou se objevovat také na tvářích a dále na krku a na zádech. Protože rozšířené póry mají tendenci ucpávat se a v ucpaných pórech dochází ke vzniku zánětlivých projevů akné, je důležité věnovat pokožce s rozšířenými póry náležitou péči.

Zdroj: Rozšířené póry

Co je homeopatie

Homeopatie používá různé přírodní látky, rostliny, minerály a živočišné produkty, avšak v silně zředěném stavu, do něhož jsou uvedeny zvláštními postupy. Homeopatika jsou neškodné přípravky, neobsahují žádné škodlivé látky a působí na organismus tím nejjemnějším způsobem. Pokud jsou homeopatické léky správně zvoleny, způsobují nenásilné a přirozené zlepšení či vyléčení akutních i chronických potíží. Homeopatika jsou dostupná v lékárnách a bez receptu je lze koupit také v internetových obchodech.

Zdroj: Homeopatika

Homeopatika na dnu

Dna je metabolické onemocnění, které se vyznačuje nadměrnou produkcí kyseliny močové. Homeopatie poskytuje šetrnou léčbu dny bez vedlejších účinků. Homeopatická léčba u dny je vhodná pro akutní i chronické stavy onemocnění. Pokud trpíte dnou, je nutné zajít k homeopatovi, který určí vhodné homeopatikum.

Zdroj: Homeopatika

Homeopatika na bradavice

S bradavicemi má zkušenost každý desátý člověk naší populace. Léčba je u těchto kožních onemocnění často zdlouhavá a pacienti si často připadají v boji s bradavicemi bezmocní. Homeopatie se stává výhodou u mnohočetných bradavic, u bradavic virového původu, a to zejména u dětí. Pomáhá zabránit opakovanému výsevu těchto nepříjemných výrůstků. Při výskytu bradavic navštivte svého homeopata, který určí správné homeopatikum na daný druh bradavic. Léčba je zdlouhavá, ale pomáhá. Homeopatika na bradavice, která vám doporučí homeopat, koupíte v lékárně.

Zdroj: Homeopatika

Mast na popraskané žilky

Preventivně lze na čištění použít pleťové mléko Arnika od Ryoru, aplikovat třezalkovou masku a jako konečné ošetření regenerační krém na rozšířené žilky. Kosmetičky také doporučují užívat olej Althea nebo krém Diroseal od Avéne.

Na zimní období se doporučují hutnější krémy, jako je například Sensibio AR ve verzi Riche, které ve velkých mrazech poslouží i jako ochranné krémy. Na nos a na problémová místa se používá korektor, který zakryje zčervenání. Korektor rovněž chrání. Je dobré konzultovat problém s lékařem, ten pacientům doporučí doplňující péči na posílení cévní stěny kapilárek, jako je Ascorutin. Lékař také vysvětlí, čeho se vyvarovat, aby se problém omezil. Jedná se především o extrémní změny teplot, konzumaci alkoholu a kávy.

Na popraskané žilky v obličeji je účinná měsíčková mast, kterou 3 až 5krát denně vetřete do pokožky ošetřovaného místa.

Antižilka ošetřuje a pomáhá vstřebávat rozšířené a popraskané žilky, drobné jizvy, strie a jiné kožní defekty při ztrátě elasticity pokožky. Antižilka obsahuje účinné látky z jírovce a jinanu, které zvyšují pevnost a pružnost cévních stěn a eliminují účinky volných radikálů. Dále Antižilka obsahuje výtažky z arniky, levandule a čajovníku, které pomáhají vstřebávat již popraskané kapiláry a zabraňují jejich dalšímu praskání. Antižilka se používá tak, že se s ní několikrát denně masíruje postižené místo. Antižilka je slovenský výrobek a můžete ho objednat jen na Slovensku za 12 €, zde je odkaz: Antižilka cena.

Zdroj: Rady babiček na popraskané žilky na nose

Póry na obličeji

Velikost pórů na obličeji a jejich viditelnost je dědičná vlastnost a nelze ji změnit. Pleť vypadá mastně a leskle a budí dojem, jako by byla „tučná“ s velkými póry. Omezte čištění pleti na ráno a večer, protože při častém čištění vyburcujete póry k většímu zásobování kožním tukem a situace pak bude ještě horší. K čištění pleti použijte jemný prostředek bez oleje určený pro mastnou pleť, ale napřed se ujistěte, že není příliš agresivní. Poté ošetřete pleť krémem na mastnou pleť.

Rozšířené póry – foto.

Zdroj: Rozšířené póry


Autoři obsahu

Mgr. Světluše Vinšová

Bc. Jakub Vinš


ČeskáOrdinace

O nás

Kontakt

Ochrana osobních údajů a cookies

 SiteMAP