Informace od zdravotní sestry

MENU

  

PROSTATA

  

KREVNÍ TLAK

  

CUKROVKA

  

WARFARIN

  
Téma

HOMEOPATIKA NA VYHREZLOU PLOTENKU

OBSAH

Homeopatika Boiron

Společnost BOIRON je největším světovým výrobcem homeopatických přípravků. Léčivé přípravky zaregistrované společností Boiron v naší republice naleznete zde: homeopatika Boiron.

Zdroj: Homeopatika

Diskuze

V diskuzi SOOLANTRA DISKUZE se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Jitka.

Několik let se potýkám s růžovkou kůže, teď jsem se tady dozvěděla že mast Soolantra mi může pomoc na růžovku. Můžu ji normálně koupit? A jaká je její cena?

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Iva.

dobry den dřive se s ichtiolovou masti mazali kravičkam vemena při zanětu. jemožno touto masti mazat po porodu vyhřezlou plotenku. prosim o odpověd. děkuji .iva

Zdroj: diskuze Soolantra diskuze

Homeopatika v lékárně

Homeopatika jsou ve většině případů dostupná v lékárně.

Zdroj: Homeopatika

Poradna

V naší poradně s názvem NEMOCI PODLE JAZYKA se k tomuto tématu vyjádřil uživatel David.

Zdravím já už mám problémi 2mesice a začínalo to taky pálením az brněním jazyka ,tlaky do zubů a strašná bolest hlavY a nohou měl sem veškerá vyšetření a vše v pohodě teď poslední rtg krční páteře a mám vyhrezlou krční ploténku mezi 4a5 obratlem dost mi pomáhá magnézium a 3x denně si mažu krk a celou páteř i z nohama olfen gelem a je to lepší teď mě čeká návštěva u Doktora který mě vyšetří a řekne co dál. Ze začátku si doktoři mysleli že mám panické ataky a vše jen z páteře.

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Cempírek.

Podle obou vašich fotek to nevypadá nebezpečně. Hledejte příčinu v přetížení těch oblastí, kde se to tvoří. Přetížení může být způsobeno nárazovou námahou, špatnou obuví atd. Může se jednat také o problém s krví, při kterém se vám mohou snadno dělat modřiny po těle i takto pod nehty. S tím by vám pomohl praktický lékař popřípadě kardiolog.

Zdraví Cempírek!

Zdroj: diskuze Paleni hlavy,jazyka a rtu

Jak se projevuje vyhřezlá ploténka

Že jde o vyhřezlou ploténku, poznáte podle charakteristického příznaku, kterým je tupá až pálivá bolest v dané oblasti. Bolest může vystřelovat do nohou, také rukou a šíje v případě výhřezu v oblasti krční či hrudní páteře. Kromě bolesti může být snížena citlivost v oblasti kůže, která je zásobována nervovými vlákny utlačenými vyhřezlou ploténkou. Mezi další projevy vyhřezlé ploténky se uvádí brnění v horních nebo dolních končetinách. Může se objevit také svalová slabost, při které nebudete schopni udržet předmět v ruce, nebo se vám při chůzi budou podlamovat kolena.

Zdroj: Léčba vyhřezlé ploténky bez operace

Poradna

V naší poradně s názvem VYHŘEZLÁ PLÉNKA se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Marcela.

Dobrý den, chtěla bych se prosím zeptat, mám vyhřezlou ploténku posun-L5S1 přes 1cm,celkem bez bolesti. Rodina mě tlačí do lyžování(naposledy jako dítě),není to pro mě nebezpečné?
Mám strach, že spadnu a něco se stane.
Děkuji Hrbková (42let)

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Cempírek .

Vaše obavy jsou skutečně opodstatněné, zvláště když jste dlouhou dobu nevykonávala žádnou sportovní aktivitu. V takovém případě nejsou Vaše svaly dostatečně zpevněné a tudíž nemohou poskytnout optimální oporu páteři při lyžování. Můžete to dohnat a pod vedením zkušeného fyzioterapeuta si ve fitness své tělo během tří až čtyřech měsíců zpevnit. Jinak volte raději sporty, které nezatěžují páteř, jako například jízdu na kole a plavání.

Zdraví Cempírek!

Zdroj: diskuze Vyhřezlá plénka

Cviky

Určitě nezkoušejte cvičit svépomocí podle videa na internetu, protože byste si mohli ještě více ublížit. Účinné bude jen takové cvičení, které vám fyzioterapeut sestaví přímo na míru. Cvičení berte opravdu vážně, jedině tak se vyhnete operaci. Cviky, které vás naučí fyzioterapeut, byste měli provádět doma 20 až 30 minut nejméně pětkrát týdně. Při léčbě vyhřezlé ploténky se váš fyzioterapeut jistě zaměří i na nácvik správného držení těla, správné provádění pohybů při všedních denních činnostech a v neposlední řadě s vámi probere rizikové faktory a prevenci. Na vyhřezlou ploténku je vhodné cvičení Pilates, které můžete cvičit přímo ve specializovaných centrech pod dohledem trenéra. V současnosti je velmi uznávaná McKenzie metoda. Důležitý je také nácvik zapojení hlubokých svalů, které napřimují páteř, čímž se odlehčí tlak na vyhřezlou ploténku. Existují i vhodné cviky na výhřez ploténky v bederní oblasti.

Zdroj: Léčba vyhřezlé ploténky bez operace

Diskuze

V diskuzi HOMEOPATIKA -MONILIA ALBICANS 30 CH se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Renáta.

Dobrý den,

podařilo se Vám tato homeopatika zde v ČR sehnat? A pokud ano, můžete mi prosím říct kde? Nemohu je nikde najít.

Děkuji!

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Frederike.

Dobrý den, podařilo se Vám homeopatikum sehnat? Děkuji za případnou odpověď frederikeb@seznam.cz :)

Zdroj: diskuze Homeopatika -Monilia albicans 30 ch

Homeopatika AKH

Homeopatika AKH jsou určena naprosto pro všechny, jsou to homeopatika pro děti i pro celou rodinu. Homeopatika jsou vhodná při nachlazení, alergii, otocích, bolestech kloubů, mykóze, pálení žáhy, zánětech, stresu, depresi, ospalosti i zapomínání. Nejčastěji používané léky jsou: Acidum, Allium, Apis, Artemisia, Bella-Donna, Dulcamara, Hypericum, Kalium, Silicea, Sulfur.

Zdroj: Homeopatika

Diskuze

V diskuzi NEUROPATIE se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Petr.

Dobrý den! Mohu Vás poprosit o seznam užitých homeopatik. Moc děkuji. Petr

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Jarmila Michalkova.

Dobrý den poprosim mám neuropatii nohou a jaké bych potřebovala homeopatika moc děkuji Jarmila

Zdroj: diskuze Neuropatie

Homeopatika na laryngitidu

U léčby laryngitidy jsou vhodná homeopatika v kombinaci s léky tišícími štěkavý kašel. Vždy je důležitá konzultace s homeopatem.

Zdroj: Zkušenosti s laryngitidou

Diskuze

V diskuzi HOMEOPATIKA -MONILIA ALBICANS 30 CH se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Frederike.

Dobrý den, podařilo se Vám homeopatikum sehnat? Děkuji za případnou odpověď frederikeb@seznam.cz :)

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Renáta.

Dobrý den, homeopatika jsem nikde v ČR nesehnala. Ale mám to pár kilometrů do sousedního Polska a tam je mají v lékárnách.

Zdroj: diskuze Homeopatika -Monilia albicans 30 ch

Homeopatika pro děti

Homeopatika pro děti jsou tím nejlepší lékem, neboť jsou čistě přírodní. Homeopaticky se léčí téměř všechny potíže. Stačí jen správně určit správné homeopatikum pro dané dítě. Zkušený homeopat může objektivně posoudit nejen zdravotní stav dítěte, ale především původ jeho nemoci. Pak bývá léčba velmi úspěšná.

Zdroj: Homeopatika

Diskuze

V diskuzi HOMEOPATIKA PODPORA SRDCE,VYSOKÝ KREVNÍ TLAK se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Štíbrová.

Prosím jaká homeopatika mi pomohou též na cukrovku a neuropatii,děkuji

Na tento příspěvěk jestě nikdo nereagoval. Chcete se k němu vyjádřit? Klikněte na tlačítko a budete moci vložit svůj komentář.

Zdroj: diskuze Homeopatika podpora srdce,vysoký krevní tlak

Homeopatika na hubnutí

Homeopatie ve smyslu moderní medicíny není lékem na hubnutí. Homeopatika vám mohou ve vašem snažení o snížení váhy značně pomoci, a to tím, že upraví poruchy látkové výměny nebo nastartují váš metabolismus. Jiná vám zas pomohou vyléčit poruchy trávení nebo vás zbaví nadměrného zadržování vody v těle a o to přeci jde.

Zdroj: Homeopatika

Homeopatika na seboreu

Na léčbu seborey se mohou použít tato homeopatika: Lycopodium, Arsenicum Album, Acidum phosphoricum. Staphysagria, Thuja occidentalis, Capillus Veneris.

Zdroj: Seborea ve vlasech

Diskuze

V diskuzi BOLEST 6 MĚSÍCŮ se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Jana.

Dobrý den,
nejspíš se jedná o vyhřezlou ploténku v oblasti bederní páteře. Čekací doby na neurologické vyšetření jsou strašné. Pokud se váš stav zhoršil a máte problémy s chůzí (vnímáte slabost postižené končetiny oproti té zdravé), mohlo by se jednat o útlak nervu výhřezem ploténky. Ten by vás měl posunout mezi akutní případy, protože útlak je dobré řešit hned vhodnou rehabilitací v extrémních případech operací. Ve vašem případě doporučuji navštívit centrum profesora Pavla Koláře, kde by vás mohli dát trochu dohromady, popřípadě jiné centrum s kvalitní fyzioterapií. Nečekejte pět měsíců na ošetření proplacené pojišťovnou. Dobrá fyzioterapie vás může zachránit od komplikací a operace.

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Soňa.

Hezký den, děkuji za reakci. Fyzioterapeuty jsem zkusila 4, z toho rehabilitace denně (celý srpen). Za poslední 2 týdny mě 2x odvezla záchranka, mám za sebou již 10 kapaček. Na neurologii mě neřeší, prý nohu zvednu, není ochrnutá, na jiné řešení nemám věk. Vydupala jsem si MR. Prý koncem února. Konečně mi odebrali krev, hned první věc byla zvýšené CRP a hraniční hodnoty boreliozy. Obvodní lékař mi řekl, ať to řeším na neurologii, ti s tím nic nechtěli mít a poslali mě na infekční, kde mi odebrali krev, aby se udělaly podrobné testy jestli je to borelioza a vzhledem k tomu, že bez berlí už nikam nedojdu, mi dali ATB Doxybene. Před 3dny mě odvážela záchranka, kde řekli, to co spousta známých, že by se mohlo jednat o následek autonehody 08/2016 a že to budou ploténky. Bohužel jediná kontrola po autonehodě proběhla lékařkou od stolu, řekla sundejte si triko, ohněte se, to je ok. Ze dvou metrů. Na bolest páteře si vezměte brufen. Na neurologii dokonce záznam o autonehodě vynechali. Není to tam vůbec zapsané. Minulý týden mi udělali rentgen kyčlí a beder a prý nechápou, co mě může bolet, prý je vše v pořádku. Záchranka řekla, že mě musí okamžitě hospitalizovat, aby se udělaly všechny testy, vyšetřili mě, řekli, že je to psychické, dali mi kapačku a pak mi řekli, jestli se postavím, postavila, tak prý můžu jít. Plazila jsem se před nemocnici skoro po čtyřech!!! Psychicky jsem ok, jen se obávám, jestli tento přístup bude i nadále pokračovat, tak na tom opravdu začnu být psychicky špatně. Za 2 dny končím kapačky. Beru analgetika, která mi nezabírají (Ketonal, Zaldiar). Ostatní léky mi nedělaly dobře. Beru spoustu přírodních preparátů, vitamínů, bylinkové tinktury, předpokládám, že mi to neuškodí. Chodím na akupunkturu, jsem k těmto věcem skeptická, ale už 2x jsem odtud odešla bez berlí. Bolest byla, ale snesitelná. Za 2 hodiny se bolest vrátila. Nyní mám takto fungovat (nefungovat) a na kontrolu přijít v lednu. A čekat na MR. Jiné řešení pro mě nemají. Kdo mi tedy zjistí, zda jsou plotýnky v pořádku? Když neurologie to neřeší? Nebo to se uvidí až na té MR. Jak zjistím, čeho MR mi budou dělat. Neřekli mi to, nedali mi ani žádanku, zařizují si to v HK sami přímo ve FN HK. Je tam MT Lsp. Doufám, že to nebude jako u rentgenu, kde mě bolí i za krkem od té autonehody a oni to nezrentgenovali. Že když už mě budou projíždět, tak se kouknou na celá záda i celou nohu. Nebo si to mám na neurologii ověřit? Nevím, co dál. Pracuji z domů, ale to nepůjde pořád. Nemůžu chodit, sedět, jen chůze mi pomáhá. Ale jsem tak strašně unavená, že daleko nedojdu. Jsem zoufalá. Co je tohle za zdravotnictví.... Sestřička mi u kapačky řekla, šeptem, že prostě mají nařízení, dokud se hýbu a nějak se doplazím, nejsem případ k řešení :( to je jako smutné. Až budu mít zase nějaké novinky, ozvu se. A budu se snažit dostat k nějakému dalšímu fyzioterapeutovi a zkusím nějak zjistit, co ty plotýnky. Děkuji moc za rady zatím

Zdroj: diskuze Sekvestrace meziobratlového disku

Jak poznat vyhřezlou ploténku

Vyhřeznutí meziobratlové ploténky je stav, kdy dojde k prasknutí tuhého vazivového obalu ploténky a měkká dřeň ze středu se skrz tuto prasklinu dostane vně. Vzhledem k tomu, že se směrem dozadu za meziobratlovými ploténkami nachází páteřní kanál, ve kterém probíhá mícha a z kterého vystupují či do něj vstupují nervové kořeny (svazky nervů), může se uvolněná část dostat do kanálu a utlačit tam uložené nervové svazky. Nejčastěji se objevuje vyhřezlá ploténka v oblasti bederní páteře, dále také v krční oblasti. Může se objevit i v hrudní části, nicméně tento jev není tak častý. To, co nemocného přivede k lékaři, je bolest.

Zdroj: Léčba vyhřezlé ploténky bez operace

Poradna

V naší poradně s názvem ONEMOCNĚNÍ JATER U PSA se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Vladka latinakova.

dobry vecer potrebovala bych poradit jake dostupne homeopatika by mi nekdo doporucil pro mou labradorku desetiletou ma nador na jatrexch,davam ostropestrec a alavis.alavis chci vymenit za homeopatika

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Cempírek.

Deset let je u labradorů normální věk dožití. Smiřte se s jejím zdravotním stavem a až bude nejhůř, tak jí kupte injekci na uspání. Tím ji i sobě pomůžete mnohem více, než z ní dělat pokusnou laboratoř.

Zdraví Cempírek!

Zdroj: diskuze Onemocnění jater u psa

Co je homeopatie

Homeopatie používá různé přírodní látky, rostliny, minerály a živočišné produkty, avšak v silně zředěném stavu, do něhož jsou uvedeny zvláštními postupy. Homeopatika jsou neškodné přípravky, neobsahují žádné škodlivé látky a působí na organismus tím nejjemnějším způsobem. Pokud jsou homeopatické léky správně zvoleny, způsobují nenásilné a přirozené zlepšení či vyléčení akutních i chronických potíží. Homeopatika jsou dostupná v lékárnách a bez receptu je lze koupit také v internetových obchodech.

Zdroj: Homeopatika

Homeopatika na dnu

Dna je metabolické onemocnění, které se vyznačuje nadměrnou produkcí kyseliny močové. Homeopatie poskytuje šetrnou léčbu dny bez vedlejších účinků. Homeopatická léčba u dny je vhodná pro akutní i chronické stavy onemocnění. Pokud trpíte dnou, je nutné zajít k homeopatovi, který určí vhodné homeopatikum.

Zdroj: Homeopatika

Homeopatika na bradavice

S bradavicemi má zkušenost každý desátý člověk naší populace. Léčba je u těchto kožních onemocnění často zdlouhavá a pacienti si často připadají v boji s bradavicemi bezmocní. Homeopatie se stává výhodou u mnohočetných bradavic, u bradavic virového původu, a to zejména u dětí. Pomáhá zabránit opakovanému výsevu těchto nepříjemných výrůstků. Při výskytu bradavic navštivte svého homeopata, který určí správné homeopatikum na daný druh bradavic. Léčba je zdlouhavá, ale pomáhá. Homeopatika na bradavice, která vám doporučí homeopat, koupíte v lékárně.

Zdroj: Homeopatika

Homeopatika v těhotenství

Těhotné ženy mají velmi omezený výběr léků, které je možné během těhotenství užívat. V průběhu těhotenství se mnoho žen potýká s nevolností, únavou, hemoroidy, pálením žáhy, alergií, ekzémem, psychickými výkyvy, nachlazením a dalšími zdravotními obtížemi, a právě s těmito problémy jim mohou pomoci homeopatika. Léčbu pomocí homeopatie tak dnes stále častěji vyhledávají nejen těhotné, ale i maminky po porodu. Šetrné homeopatické léčivé přípravky poskytují úlevu od potíží, aniž by ohrozily maminku nebo dítě. Homeopatie v těhotenství pomůže také s léčbou běžných sezónních onemocnění, jako je nachlazení nebo viróza.

Zdroj: Homeopatika

Mercurius Solubilis

Mercurius Solubilis je lék velmi často indikovaný v sekundárním stadiu syfilidy s projevy teplot, anémií, revmatoidních bolestí za sternem, kolem kloubů a podobně; která se dále projevuje ulceracemi v ústech a hrdle, vypadáváním vlasů, vyrážkami a ulceracemi v dutině ústní a hltanu.

Výrobcem tohoto homeopatika je Boiron S. A., Lyon, Francie.

Zdroj: Homeopatika

Účinnost

Tato homeopatika jsou účinná v případě, že dodržujeme léčbu, kterou určí homeopat. Každý jedinec je originál, tudíž i léčba je vždy specifická dle stavu pacienta.

Zdroj: Homeopatikum Monilia albicans 30 CH


Autor obsahu

Mgr. Světluše Vinšová


ČeskáOrdinace

O nás

Kontakt

Ochrana osobních údajů a cookies

 SiteMAP