Informace od zdravotní sestry

MENU

  

PROSTATA

  

KREVNÍ TLAK

  

CUKROVKA

  

WARFARIN

  
Téma

HPV VIRUS U MUŽŮ

OBSAH

HPV virus u mužů

Rakovina děložního čípku patří mezi nejčastější typy onkologických onemocnění u žen. V České republice je ročně diagnostikováno přes 1 000 nových případů, lékaři proto doporučují očkování. Vakcína totiž stimuluje vznik protilátek proti papilomaviru, který vyvolává nežádoucí změny na sliznici děložního čípku. Očkování by měli kromě žen ale podstupovat i muži, podle lékařů jsou totiž oni hlavními přenašeči.

HPV u mužů foto

Zde můžete vidět, jak vypadá HPV u mužů.

Zdroj: HPV virus

Poradna

V naší poradně s názvem ŠTĚNATA se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Katka.

Dobry den ,chtěla bych se zeptat,chceme si brát pejska ,ale te jsme se dozveděli,že některá štěňátka uhynula na herpes virus,zajimalo bymne ,zda je tento virus i u zbylých štěnat co přežily,nebo co to pro ně dál znamená?? Děkuji za odpověd Katka

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Kamča.

Herpes se přenáší dotykem a u štěňátek, která jsou po narození v těsném kontaktu je velmi pravděpodobné, že jsou nakažena všechna. Jestli chcete mít bezproblémový chov, tak se raději obraťte na jinou chovnou stanici.

Zdroj: diskuze Štěnata

HPV virus příznaky

Tento virus je přenosný nejčastěji pohlavním stykem. U dětí je nutné zvažovat jiný způsob přenosu. Kondom nemusí chránit před jeho přenosem. Většina nakažených nemá žádné příznaky infekce. Imunitní systém většiny žen se dokáže do 12 až 18 měsíců s nákazou vypořádat.

Zdroj: HPV virus

Poradna

V naší poradně s názvem HPV VIRUS U MUŽŮ se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Petr Hyneček.

Dobrý den,mám prosím dotaz,jak se může nakazit muž virem HPV aniž by měl jiný sexuální vztah s jinou ženou?? Je možné se nakazit třeba v sauně nebo někde na záchodě?? U manželky byl diagnostikován HPV 16 a ošetřující lékař ji řekl, že je možné se nakazit jen pohlavním stykem,ale já jsem si jist, že za celou dobu manželství jsem žádný jiný styk s jinou ženou neměl.Bohužel se k vůli tomu dostalo naše manželství do velmi kritického stavu.děkuji za odpověd

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Cempírek.

Viry HPV včetně typu 16 jsou hojně rozšířeny v celé dospělé populaci. Přenos začíná s prvními pohlavními styky v raném mládí. Pro přenos není důležitý úplný pohlavní styk, ale stačí jen dotyk pokožky genitálií. Přenos z WC nebo v sauně bez těsného kontaktu s nakaženým není možný. HPV nosíme v sobě bez zjevných příznaků. Mohl jste ho mít vy i vaše manželka již z doby prvních lásek.
HPV 16 u žen může způsobit rakovinu děložního čípku a u mužů zase rakovinu penisu.

Zdraví Cempírek!

Zdroj: diskuze Hpv virus u mužů

Babské rady na genitální herpes

Podle rad starých kořenářek působí proti viru herpesu odvar z lapacha. Lapacho působí proti herpes virus typu II a také proti různým dalším živočišným virům jako například virus vezikulární stomatitidy, viru ptačí myeloblastózy, virus Rauscher - myší leukemie.

Zdroj: Opruzeniny genitálií alias genitální herpes

Poradna

V naší poradně s názvem PÁSOVÁ OPAR se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Venuše.

Dotaz , když proběhne onemocnění může se ještě očkovat?

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Kamča .

Očkovat se může, ale nemá to cenu. Jakmile se virus neštovic dostane do lidského těla a propukne onemocnění, tak v něm zůstává do konce života.

Zdroj: diskuze Pásová opar

Co je to virus HPV

Lidský papilomavirus (zkratka HPV pochází z anglického označení human papilloma virus) patří mezi viry, které napadají buňky lidské pokožky a sliznic. Bylo identifikováno nejméně 100 typů HPV virů. HPV viry se dělí dle rizika vyvolání přednádorových změn v postižené tkáni na:

  1. HPV typy s nízkým rizikem vyvolání přednádorových a nádorových změn – většinou vyvolávají tvorbu kondylomů (například typ 6 a 11);
  2. HPV typy s vysokým rizikem vyvolání přednádorových a nádorových změn – jsou zodpovědné za přednádorové změny na děložním čípku (například typ 16 a 18).

HPV – human papilloma virus – vyvolává vznik genitálních bradavic (takzvaných kondylomů) u mužů i žen a je zodpovědný za přednádorové změny na děložním čípku a za rakovinu děložního čípku. HPV infekce dále může být přítomna v nádorech vulvy (zevních rodidel) a vaginy, karcinomu konečníku, karcinomu penisu, karcinom krku (především tonzil).

Zdroj: HPV virus

Diskuze

V diskuzi GENITÁLNÍ OPAR se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Sue.

Jsem Puteri Sue z Malajsie, jsem tu, abych vám dal skvělé zprávy. Tolik lidí věřilo, že neexistuje žádný lék na herpes virus, ale dnes mnoho lidí, kteří přicházejí do kontaktu s Dr. Dibou Sagbem, nyní věřilo, že existuje lék. Herpes Virus lze vyléčit pomocí jeho africké bylinné medicíny. Doktor Diba Sagbo našel lék na herpes virus všeho druhu, mnozí se vyléčili pomocí jeho bylinného léku. Když už byla léčba nalezena, už nemusíte být smutní nebo sdílet sdílené slzy. Mluvím ze zkušeností právě tady v Malajsii, on i můj manžel vyléčili z této smrtelné nemoci Genital Herpes. Poradím vám všem, abyste neztráceli čas tím, že se s ním dnes spojíte.

whatsapp - +2347019642881
E-mail - drsagbo6088@gmail.com

Na tento příspěvěk jestě nikdo nereagoval. Chcete se k němu vyjádřit? Klikněte na tlačítko a budete moci vložit svůj komentář.

Zdroj: diskuze Genitální opar

Akce proti virům

Některé viry fungují jako nosiče informací. Infekce se informuje v DNA a pak integruje do lidského genomu. Proces přepisování se provádí pomocí enzymu RNA – dependentní DNA polymerázy. Látky získané z lapacha mohou viry inhibovat a snížit produkci virových částic. Nejčastěji jsou postiženy takzvané retroviry. Lapacho působí proti herpes virům typu II a různým živočišným virům (virus vezikulární stomatitidy, virus ptačí myeloblastózy a podobně).

Zdroj: Účinky lapacha

HPV virus u žen

HPV test se většinou provádí u žen se zhoršenou onkologickou cytologií. Tady se provádí test pouze na HPV typy s vysokým rizikem (takzvané HR HPV). Lehké změny na čípku mohou být však vyvolány typy HPV virů s nízkým rizikem (takzvané LR HPV), na které se ne vždy dělá test. Doporučuje se provádět až u žen starších 30–35 let. Pokud je žena v tomto věku HPV pozitivní, tak to znamená, že pravděpodobně již virus má dlouhou dobu a je tudíž větší riziko přednádorových změn. U žen mladších 30 let nemá testování význam, protože v této věkové kategorii je HPV pozitivních až 30 % a imunita většiny žen se v průběhu několika měsíců dokáže zbavit viru bez následků. Pro provádění HPV testů se v současné době odbornými společnostmi doporučuje test jedině metodou HYBRID CAPTURE II (test je buď pozitivní – je prokázána přítomnost některého HPV ze skupiny HIGH RISK kmenů, nebo je negativní – rizikový virus není přítomen). Testy metodou PCR (to jsou ty, které vám ukážou jednotlivé typy HPV virů) nejsou pro vysokou falešnou pozitivitu momentálně doporučovány.

Zdroj: HPV virus

Diskuze

V diskuzi VAKCINA SILGARD se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Kim.

ahoj miso, je to proto, aby si nahodou ten virus v behem vakcinace nechytla, to pak se ockujes zbytecne. takze odpoved ano - pouze s prezervativem :-)

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Jollie.

Ahoj Kim, neni pravda, ze te kondom ochrani pred virem. Ten virus je tak maly, ze pronika i kondomem. Takze odpoved je ne! Vim to sama, precetla jsem si k tomu hodne clanku. Ted sem si nechala naockovat prvni davku a stve me, ze nemuzu mit pul roku sex s pritelem. :´o(

Zdroj: diskuze Re: vakcina Silgard

Co je to králičí mor

Králičí hemoragické onemocnění je vysoce infekční virové onemocnění způsobující smrtelnou formu virové hepatitidy, která postihuje evropské králíky. Některé virové kmeny postihují také zajíce. Úmrtnost králíků se obecně pohybuje od 70 do 100 procent. Nemoc je způsobena kmeny viru králičího hemoragického onemocnění lagoviru z čeledi Caliciviridae. Virus logovir u králíků způsobuje generalizovanou infekci, která je charakterizována nekrózou jater, diseminovanou intravaskulární koagulací a rychlou smrtí.

Vir způsobující králičí mor je pro králíky extrémně nakažlivý. K přenosu dochází přímým kontaktem s infikovanými zvířaty, kadávery, tělesnými tekutinami (moč, výkaly, sekrety dýchacích cest) a srstí. Přeživší králíci mohou být nakažliví po dobu až 2 měsíců.

Virus také šíří kontaminované předměty, jako je oblečení, jídlo, klece, podestýlka, krmítka a voda. Mouchy, blechykomáři mohou také přenášet virus mezi králíky. Predátoři a mrchožrouti mohou virus šířit také tím, že ho vylučují ve výkalech. Viry jsou vysoce odolné v prostředí a mohou přežít zmrazení po dlouhou dobu. Virus může přetrvávat v infikovaném mase měsíce.

Zdroj: Myxomatóza a mor u králíků a konzumace jejich masa

Diskuze

V diskuzi PŘÍČINY OTOKU VNITŘNÍ STRANY TVÁŘE se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Lenka.

Dobrý den, mám dotaz?

pokaždé když ráno vzbudím mám obličej natekléj už přes rok.Mám štitnou žlázu užívám Euthyrox 50 mikrogramů ,ale to mám už od 10.let je mě 40.let.

Byla jsem na konizace.děložního čípku.HPV virus

A v krvi jsem měla cukr 5,22 na lačno a po glukoze asi 120 min. 11,67 cukr a mám nateklé břicho .

Můžete mě poradit?

Děkuji s pozdravem

Lopézova

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Lenka.

ještě užívám léky na psychiku antidepresiva ,už 8.let Manžel se oběsil.

Lopézova

Zdroj: diskuze Příčiny otoku vnitřní strany tváře

HPV virus léčba

Existuje léčba HPV infekcí, které vyvolávají genitální bradavice, ale nebylo zjištěno, že by tato léčba byla účinná v případě infekcí HPV typy, které vyvolávají karcinom děložního čípku. Naštěstí většina infekcí spontánně vymizí za 6 až 24 měsíců bez jakýchkoliv komplikací. V současnosti neexistuje léčba, která by vyléčila infekci HPV typy vyvolávajícími karcinom děložního čípku, ale určení přítomnosti HPV pomůže určit riziko vzniku onemocnění. HPV testace je v naší republice běžně dostupná, ale provádí se pouze v určitých případech dle rozhodnutí gynekologa. HPV testace není doporučena u žen mladších 30 let. Důvodem je vysoký počet HPV pozitivních žen v této věkové skupině a zároveň skutečnost, že u nich HPV infekce obvykle spontánně vymizí bez jakýchkoliv komplikací. Nejnovější a nejspolehlivější metodou ochrany proti HPV infekci a rakovině čípku děložního je očkování (vakcinace).

Zdroj: HPV virus

Diskuze

V diskuzi PŘÍČINA RAKOVINY DĚLOŽNÍHO ČÍPKU se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Tata.

dobrý den,měla manželka vedle genitálie bradavičku a měla nevím přesně rakovinu čípku,já ji nikdy nepodvedl a jí 100% věřím,mohla se tedy nakazit tou bradavičkou? jak dlouho trvá něž toto onemocnění propukne kolik let +-1 děkuji

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Katka.

Rakovina děložního čípku se z běžné kožní bradavičky nedostane. Vaše manželka se mohla nakazit papilomavirem klidně již v ranném mládí, ještě před vaším vztahem. Tento virus přežívá v těle po velmi dlouhou dobu a u některých žen pak vyvolá rakovinu děložního čípku.

Zdroj: diskuze Příčina rakoviny děložního čípku

Vypadávání vlasů u mužů – foto

Zde jsou fotografie, na kterých je vidět vypadávání vlasů u mužů.

Zdroj: Padání vlasů u mužů

Poradna

V naší poradně s názvem MUŽE TO BYT SVRAB? se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Anonym.

Dobrý den, posílám dotaz pro ty, jenž mají vlastni zkušenost. V oblasti pasu se mi vytvořila tato ohraničená vyrážka, jsem velký atopik a ekzematik, tak jsem tomu nevěnovala mnoho pozornosti. Nicméně kožní leze nereaguje na namazaní kortikoidu, tak, jak jsem zvyklá a několik dni je stejná. Ale nemůžu říct, ze by mě extra svěděla.
Diky za názor a rady. Samozrejme se objednávám na kožní.
Anna

Uživatel rovněž přidal ke svému příspěvku i obrázek, který můžete vidět, když kliknete na tento odkaz přiložený obrázek.

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Cempírek.

Zamoření svrabem je charakteristické právě sveděnim a viditelnými chodbičkami v kůži. Píšete, že tyto příznaky nemáte, takže to svrab není.

Důležité je podívat se na ty puchýřky, jestli obsahují tekutinu. Pokud ano, tak je to herpes. Herpes simplex je infekční virus šířený kontaktem s kůží nebo pohlavním přenosem HSV-1 nebo HSV-2, což je virus, který způsobuje orální herpes nebo genitální herpes.

Projevuje se svěděním, puchýři, opary, palčivou bolestí a horečku, ačkoli někteří lidé nemusí vykazovat všechny tyto známky nebo příznaky onemocnění.

Herpes simplex se normálně léčí acyklovirem, ale jeho účinky jsou přínosné, když se začne užívat v prvním dni výskytu. Později již ztrácí smysl.

Toto onemocnění je nakažlivé a přenáší se dotykem, takže buďte opatrná pro uchránění členů domácnosti. Herpes sám odezní do tří týdnů, ale virus zůstává dále v těle a může znovu propuknout v dobách zvýšeného stresu nebo oslabeného imunitního systému vlivem jiné infekce.

Zdraví Cempírek!

Zdroj: diskuze Svrab diskuze

Co je opar na rtu?

Opar je virová infekce, odborně nazývaná Herpes simplex typu I. Začíná pocitem brnění, svědění nebo pálení na rtu. Pak se tvoří načervenalé vezikuly a krusty známé jako vřídky na rtu. Opar na rtu se obvykle samovolně zahojí do osmi až deseti dnů. Nakažlivost tohoto virového onemocnění a tedy i riziko přenosu je nejvyšší v první fázi vzniku oparu, když už ho cítíme, ale ještě není plně vidět. K přenosu dochází přímým kontaktem a po infikování zůstává virus v těle nadosmrti. Právě díky trvalé přítomnosti viru v těle se pak opary mohou u citlivých jedinců objevovat i opakovaně, aniž by muselo dojít ke kontaktu s jiným nakaženým. Obvyklým takovým spouštěčem bývá nárazový vysoký stres, podráždění sluncem, období menstruace a při vysoké horečce. Virová nákaza oparem u novorozenců může mít závažný průběh, stejně tak i u osob se sníženou imunitní funkčností, například u nemocných AIDS.

Zdroj: Opar na rtu aneb virus Herpes simplex I

Diskuze

V diskuzi SOOLANTRA KORONAVIRUS DISKUZE se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Milan.

ivermectin dokáže zneškodnit koronavirus (zpevňuje buněčné stěny a virus se tak nedokáže obalit buněčnou membránou, tzn, že se nedokáže množit). Jak je to s obsahem v této masti nevím, v každém případě jsem si ji objednal přes E-buy a už ji mám jako prevenci doma. Normálně se koupit nedá, je jen na předpis (stejně jako všechno, co nějak efektivně pomáhá).

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Marie.

A to tu mast budete jako jíst??? Protože tím že si ji někam namažete tak tím bude ivermektin účinkovat jen na tom namazaném místě. A co sliznice? Oči krk a nos. Mast ivermektinem proti covid 19 je prostě nesmysl.

Zdroj: diskuze Soolantra koronavirus diskuze

Příznaky genitálního herpesu

Herpes způsobuje puchýře, které jsou bolestivé zejména v oblasti genitálií. Počáteční stadium infekce může být spojeno i s chřipkovými příznaky, horečkou, bolestmi kloubů, bolestí při močení, svěděním nebo brněním. Puchýře se obvykle hojí 1 až 2 týdny. Virus však zůstává v těle natrvalo, což znamená, že se vředy mohou opakovaně vracet. Pokud se vrátí, jsou naštěstí méně bolestivé a rychleji se hojí.

Zdroj: Opruzeniny genitálií alias genitální herpes

Účinky proti parazitům

V lidovém léčitelství se používá lapacho proti malárii. Laboratorní testy tyto vlastnosti potvrdily a zjistily, že několik naftochinonů zabránilo růstu parazita Plasmodium falciparum v lidské krvi, který způsobuje toto onecnění. Také inhibují virus, který způsobuje spavou nemoc. Navíc bylo vyvinuto sérum z různých příbuzných látek (derivátů) lapacha proti parazitu malárie a původci choroby Chagas, které má ještě lepší účinky.

Zdroj: Účinky lapacha

Pamatujte si

Herpes je pro dospělé jedince nepříjemný, ale život ohrožující je pouze pro kojence. Jak jsme již zmínili, virus v těle zůstává a vředy se mohou vracet. Zde jsou rady, které vám mohou pomoci ubránit se jejich opětovnému výskytu:

  • Dostatečně odpočívejte a pravidelně cvičte.
  • Snažte se jíst zdravé jídlo.
  • Starejte se o své tělo a vyhýbejte se stresu.
  • Navštěvujte pravidelně svého lékaře.
  • Informujte o svém problému ty, s nimiž jste měli sex během posledních 2 let. Měli by být vyšetřeni a testováni na genitální herpes.
  • Používejte kondomy.

Zdroj: Opruzeniny genitálií alias genitální herpes

HPV virus přenos

HPV (Human Papilloma Virus) je velmi běžný virus. Obsahuje DNA a je geneticky stabilní, což umožňuje, že infekci způsobené tímto virem lze dlouhodobě zabránit pomocí očkování. Existuje více než 100 typů HPV, z nichž okolo 40 se šíří pohlavním stykem. Z toho asi 15 jsou takzvané onkogenní typy, které mohou vést ke vzniku rakoviny děložního čípku a prekancerózním lézím na povrchu děložního čípku. Další, takzvané nízkorizikové typy, mohou vyvolávat například benigní genitální bradavice. Mezi vysoce rizikové patří zejména typy 16 a 18, které stojí za více než 70 % onemocnění. Společně s dalšími onkogenními typy 45 a 31 jsou zodpovědné za 80 % případů onemocnění rakovinou děložního čípku. Každé ženě hrozí riziko, že onemocní rakovinou děložního čípku. HPV se přenáší sexuálním kontaktem, a to nejen pohlavním stykem, ale také kontaktem s kůží nakaženého partnera v genitální oblasti. Kondom, který je účinnou ochranou při jiných sexuálně přenosných nemocech, zde není dostatečně účinným řešením. Během svého života se s HPV infekcí setká až 80 % sexuálně aktivních žen, z toho až 75 % infekcí je způsobeno onkogenními typy HPV. Řada žen neví, proč by měla chodit na pravidelné gynekologické prohlídky spojené s odběrem cytologického stěru. Ale stěr dokáže odhalit změněné buňky na povrchu děložního čípku a tím umožnit včasnou léčbu. Tato metoda byla představena už v polovině 30. let minulého století a používá se dosud v takzvaných screeningových programech. V zemích, kde byly tyto programy úspěšně zavedeny, se výrazně snížil výskyt rakoviny děložního čípku. Navzdory těmto programům ale rakovina děložního čípku nevymizela. Úspěšnost screeningových programů závisí jednak na ženách a jejich ochotě docházet na pravidelné gynekologické prohlídky, jednak také na spolehlivosti interpretace výsledků cytologického stěru, při nichž hraje hlavní roli lidský faktor.

Zdroj: HPV virus

HPV virus inkubační doba

Nákaza většinou probíhá bez příznaků a po aktivaci imunitního systému se z organismu vyloučí, anebo se projeví jako genitální bradavice či sotva postřehnutelné plošné kožní (slizniční) změny. Inkubační doba od infekce ke klinickým projevům trvá od 1 do 6 měsíců, následuje aktivní růst chorobných změn a aktivuje se imunitní odpověď. V průměru po 9 měsících se u infikovaných vytváří specifické protilátky. Poté buď imunitní systém infekci odstraní a infekce ustoupí, nebo změny přetrvávají, eventuálně postupují. Při přetrvávající infekci onkogenními typy HPV dochází k zabudování virové DNA do buněčného genomu, což je nutnou, ale nedostačující podmínkou vzniku nádorové buňky. K tomu musí přistoupit další genetické změny – aktivace buněčných onkogenů a inaktivace tumor-supresorových buněčných genů. Na vzniku karcinomu děložního hrdla se tedy kromě HPV účastní další kancerogenní činitelé (nitrosaminy v cigaretovém kouři, dlouhodobá expozice vysokým koncentracím steroidních hormonů, infekce cytomegalovirem, virem EpsteinBarrové, virem herpes simplex typ 2, HIV, chlamydia trachomatis) i jiné rizikové faktory (vyšší počet porodů, časný věk zahájení pohlavního života, poruchy imunitního systému, způsob sexuálního života obou partnerů a podobně).

Zdroj: HPV virus

Nejčastější typ cukrovky u mužů

Polovina mužů s cukrovkou má poruchy erekce. Mužů trpících cukrovkou prvního či druhého typu neustále přibývá. Tato nemoc je považována za civilizační chorobu, za jakousi daň z přebytku a z pohodlnějšího životního stylu. Cukrovka také stále častěji postihuje i mladší generaci a děti. V České republice jí trpí okolo 680 tisíc lidí, ve světě je to kolem 120 miliónů. Vzhledem k tomu, že počty nemocných stále narůstají, hodnotí odborníci situaci jako celosvětovou epidemii. Diabetes zkracuje život a zhoršuje významně jeho kvalitu. Je to onemocnění, které nyní ještě nelze zcela vyléčit. Současná léčba umožňuje vyrovnat veličiny na hodnoty blízké hodnotám zdravého člověka, nicméně nedovede vždy zabránit postupně se vyvíjejícím komplikacím.

Zdroj: Cukrovka u mužů


Autoři obsahu

Mgr. Světluše Vinšová

Bc. Jakub Vinš

Mgr. Marie Svobodová

Mgr. Jiří Dvořák


ČeskáOrdinace

O nás

Kontakt

Ochrana osobních údajů a cookies

 SiteMAP