Informace od zdravotní sestry

MENU

  

PROSTATA

  

KREVNÍ TLAK

  

CUKROVKA

  

WARFARIN

  
Téma

INFUZE MGSO4

OBSAH

Cena

Zde můžete vidět cenu MgSO4.

Zdroj: MgSO4

Poradna

V naší poradně s názvem SLOŽENÍ INFUZE NA BOLEST ZAD se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Jana Ječmenová.

prosím o vypsání složení infuze při chronických bolestech od krční páteře, přes bederní až bolest a slabost nohou.

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Cempírek.

Infuzní terapie:

Intravenózně jednou krát denně
- fyziologický roztok 500 ml
- Novalgin 1 Amp.
- Tramal 100 mg 1 Amp.

Akutní lumbago
Intravenózně jednou denně
- fyziologický roztok 250 ml
- Mesocain 1% 1 Amp.
- Guajacuran
- Ev. Novalgin 5 ml
- Ev. Natrium acetylsalicylicum 1 Amp.
- Ev. Dexamed 1 Amp.
- Dolmina i.m.
- Apaurin 10 mg i.m.
- Muscuril 1 Amp. i.m.
K tomu intravenózně
- Mesocain 5 ml
- Ketonal 5 mg
- Guajacuran 10 ml
- Ev. Dexamed
- doplnit fyziologickým roztokem do celkem 250ml

Pacienti nereagující na standardní analgetickou intravenózní terapii u bolestivých stenóz se používá Šebkova směs na 4 dny.
Šebkova směs:
- Natrium acetylsalicylicum 1 Amp.
- Mesocain 1% 5 ml
- fyziologický roztok 100-250 ml

Zdroj: diskuze Složení infuze na bolest zad

Fyziologické účinky

Podávání hořčíku je významné při léčbě hypokalémie a hypokalcémie (zejména pokud podání kalcia při hypokalcémii nevede k úpravě klinické symptomatologie). Léčba spočívá v přívodu hořčíku v infuzích. Podává se 10% MgSO4 (1 ml = 0,4 mmol magnesia) v dávce 0,2 až 0,5 ml/kg pomalu intravenózně při potvrzené hypomagnesémii < 0,5 mmol/l. Potřeba hořčíku se však velmi obtížně odhaduje. V infuzích je hořčík ve formě elektrolytů (Mg ve formě 10% a 20% MgSO4), je obsažen i v Nutraminu.

Zdroj: MgSO4

Infuze s kortikoidy

To samé jako u injekce s kortikoidy platí i u infuze. Jedná se o život ohrožující stav, a tudíž by požití alkoholu mohlo mít fatální následky.

Zdroj: Kortikoidy a alkohol

Diskuze

V diskuzi INFUZNÍ LÉČBA ZAD se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Jana.

Dobrý den,
mám předepsáno 10infuzí s Novalginem a Guajacuranem.Je možno tuto infuzi dostavat každý den nebo musí být mezi tím nějaké volno?
Děkuji za rady

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Samuray.

dobrý den, mám aplikaci analgetických infuzí ambulantně.fr 250ml, mesokain 1% 10ml 2ampule a Guajacuran injekce 2 ampule v infuzí ,čas vykapání 60min.Neurolog určil pět aplikací, bez udání rozestupů infuzí,dotaz k lékaři směřoval. Sestra ,která infuze provádí, určila docházku ob den Jsem po první infuzí ,kdy se objevilo řezání a pálení po těle, červené drobné krupičkové vyrážky, zvýšená teplota. nyní infuze omluvena, prosím o radu , zda jde o alergií nebo i reakci na dávku infuze. děkují. samuray.

Zdroj: diskuze Infuzní léčba zad

Co je to MgSO4

Síran hořečnatý je síran hořčíku. Je silně hygroskopický, po doplnění krystalové vody má formu heptahydrátu. Je významnou součástí mořské vody i některých minerálních vod. Tradičně je složkou koupelových solí nebo projímadel.

Epsomská sůl = heptahydrát síranu hořečnatého (MgSO4 x 7H2O)

Epsomská sůl je součástí mořské vody a některých minerálních vod. Tradičně je využívána do koupelí k léčbě otoků, bolavých svalů či kloubů, ke zmírnění stresu, odstranění toxinů, obnovení rovnováhy pH. K odkyselovací koupeli se doporučuje dávka 1 : 1 s jedlou sodou, tedy například 100 g/100 g, poté ležet 20 minut v této lázni. Vnitřně se užívá jako projímadlo a k různým zdravotním očistám (játra, žlučník).

Zdroj: MgSO4

Diskuze

V diskuzi INFUZE NA BOLEST se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Naďa Buriánková.

Infúze noalgin, mesocain a guajacuran jsem brala 14 dní. Jak dlouho působí v těle?Jsou tyto léky i na povzbuzení? Děkuji za odpověď. Buriánková

Na tento příspěvěk jestě nikdo nereagoval. Chcete se k němu vyjádřit? Klikněte na tlačítko a budete moci vložit svůj komentář.

Zdroj: diskuze Infuze na bolest

Infuze Guajacuran

Používá se na vyhřezlou meziobratlovou ploténku, při níž dochází k dráždění tamních nervů s neurologickými příznaky.

Účinná infuze obsahuje:

  • Guajacuran na uvolnění stažených svalů
  • Ketonal proti bolesti a zánětu
  • Mesocain proti bolesti i zánětu

Nevýhodou této infuze je, že Guajacuran má vedlejší účinky a může negativně ovlivnit pozornost, a pokud jste se na ambulantní infuzi dopravily vozem, buďte velmi opatrní. Pokud se po infuzích nebudete cítit malátní, auto řídit můžete.

Zdroj: Infuze na bolest

Diskuze

V diskuzi SLOŽENÍ INFUZE NA BOLEST ZAD se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Jana Ječmenová.

prosím o vypsání složení infuze při chronických bolestech od krční páteře, přes bederní až bolest a slabost nohou.

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel D. Pavlíčková Ing..

"stenoza PK v úrovni L4/5 na podkladě hypertrofie ligamenta flavA"Bolest v kříži, vystřeluje dnes již do obou nohou od shora po vnější straně ´až ke kotníkům. Zejména po delším sezení je silná bolest bodavá do lýtek a to mi značně znesnadňuje chůzi. Jsem po obstřiku páteře, který se nepovedl, a 2 infuze se salicylátem celk,ový stav zhoršily, proto přerušeno. Dnes tedy nevím jaká infuse. A také, zda si ji platí pacient.
ěkuji

Zdroj: diskuze Složení infuze na bolest zad

Infuze pro léčbu alkoholiků

Jediná infuze ketaminu v kombinaci s motivační terapií může zdárně řešit poruchy užívání alkoholu. Zabývala se tím jedna randomizovaná pilotní studie [1] kontrolovaná midazolamem.

Cílem této studie bylo pokusit se nahradit farmakoterapii a behaviorální léčbu poruch souvisejících s užíváním alkoholu, protože jejich účinky jsou omezené ve své účinnosti a nová léčba s inovativními mechanismy by byla cenná. V této pilotní studii autoři testovali, zda jediná subanestetická infuze ketaminu podaná dospělým se závislostí na alkoholu a zapojeným do motivační posilovací terapie ovlivňuje výsledky pití.

Zdroj: Infuze a alkohol

Diskuze

V diskuzi APAURIN DEXAMET METANOL - INFUZE se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Bohumila Fořtová.

Po 10 infuzích , veliká únava , nevím co s tím ,tlak 111/76 prosím o radu. Únava trvá již pět dní .předem děkuji Fořtová

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel BOHUMILA.

Velká únava , nechutenstvi , přetrvávající bolesti bederní páteři a nohou ,slabost .

Zdroj: diskuze Apaurin dexamet metanol - infuze

Závěr studie

Bylo zjištěno, že jediná infuze ketaminu zlepšila míru pití u osob se závislostí na alkoholu zapojených do motivační posilovací terapie. Tyto předběžné údaje naznačují nové směry v integrované farmakoterapeuticko-behaviorální léčbě poruch spojených s užíváním alkoholu. K replikaci těchto slibných výsledků na větším vzorku je zapotřebí další výzkum.

Zdroj: Infuze a alkohol

Diskuze

V diskuzi UŽÍVÁNÍ VYSOKYCH DÁVEK PREDNISONU se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Monika.

Dobrý den,užívám již delší dobu prednison 60mg, mezi tim 2x infuze solu medrol a teď i cytostatika. Mám hodně nežádoucích účinků a každodenní strach co mi to v těle způsobí. Jsem z toho už docela zničená. Pořád myslím na nejhorší.Máte někdo podobné zkusenosti? Moc by mi jakákoli odpověď pomohla. Děkuji

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Monika.

Dobrý den,za jak dlouho se vyloučí z těla infuze 1500mg endoxanu podaneho pří autoimunitnim onemocnění v kombinaci s 4500mg solu medrolu.Děkuji

Zdroj: diskuze Užívání vysokych dávek prednisonu

Výsledky

Účastníci (N=40) byli většinou ve středním věku (průměrný věk=53 let [SD=9,8]), převážně běloši (70,3 %) a převážně zaměstnaní (71,8 %) a předtím vypili v průměru pět nápojů denně. Ketamin ve srovnání s midazolamem významně zvýšil pravděpodobnost abstinence, oddálil čas do relapsu a snížil pravděpodobnost dnů těžkého pití. Infuze byly dobře tolerovány, v důsledku nežádoucích účinků nebyli ze studie vyloučeni žádní účastníci.

Zdroj: Infuze a alkohol

Kapačky na bolest zad

Infuzní léčba je zaměřena na léčbu bolestivých onemocnění pohybového aparátu. Používají se 250ml infuze 0,9% NaCl, do kterého je možno přidat 1% Mesocain, 20% Mg SO4, Hydrocortizon, Tramal, eventuálně po dohodě další léky dle doporučení ošetřujícího lékaře.

Vzhledem k tomu, že se jedná o ambulantní léčbu, a navíc určitým způsobem rizikovou, pacienti indikovaní k infuzní léčbě procházejí kontrolou na rehabilitační ambulanci s cílem zjištění přesné indikace, odhalení kontraindikací či upřesnění léčby proplácené zdravotními pojišťovnami. Léčba je frekvenčně limitovaná, počet určí lékař rehabilitační ambulance.

Infuze probíhají tak, že se zavede do žíly ohebná kanyla, kterou bude infuze („kapačka“) kapat.

Zda infuzní léčba bolesti zad pomocí myorelaxační infuze zabere, to je otázka. Infuze do jisté míry bolesti zmírní a může pomoci i proti případnému zánětu, rovněž může dojít k povolení svalových stahů zhoršujících obtíže a nález. Po vícedenní ambulantní léčbě pomocí infuzí může dojít k celkovému zlepšení nálezu na páteři, ale je opravdu otázka, zda se to až takto ideálně podaří. Vše je individuální dle stavu nálezu.

Zdroj: Infuze na bolest

Diskuze

V diskuzi NOVÉ LÉKY NA PARKINSONOVU NEMOC se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Milena Danková.

Dobrý den já užívám na parkinsonovu nemoc tyto léky medipexol izikom a vyregit k velice by mě zajímalo zda jsou nějaké nové léky aby se nemoc nezhoršovala děkui

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Milena Danková.

Dobrý den mám k vám prosbu jsou nějaké infuze na parkynsnovu nemoc děkuji Danková

Zdroj: diskuze Nové léky na parkinsonovu nemoc

Hradecká směs

Vertebrogenní algické syndromy jsou evergreenem všeobecné medicíny. Poměrně dobře reagují na infuzní léčbu kombinací salicylátu a myorelaxancia, která je známá pod názvem Hradecká směs neboli H-směs.

Složení infuze na bolest zad neboli H-směsi:

  • fyziologický roztok 1/1 500 ml
  • Natrium salicylicum inj. 1 amp.
  • Guajacuran inj. 1 amp.
  • 1% Mesocain amp. 20 ml
  • Celaskon 1 amp.

V i. v. podání v rozmezí 1 až 2 hodiny.

Vedlejší účinky

Před podáním mezokainu je vzhledem k možným alergickým reakcím vhodné provést test (aplikace malého množství s.c.).

Zdroj: Infuze na bolest

Diskuze

V diskuzi LUMBALNI PUNKCE se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Monika.

Dobrý den,mám dotaz jestli nemůžou být vysledky lumbalni punkce ovlivněny pokud užívám kortikoidy a byla mi podána infuze solu medrolu.Děkuji

Na tento příspěvěk jestě nikdo nereagoval. Chcete se k němu vyjádřit? Klikněte na tlačítko a budete moci vložit svůj komentář.

Zdroj: diskuze Lumbalni punkce

Mesocain infuze

Mesocain v infuzi se používá v kombinaci s fyziologickým roztokem a další léčebnou látkou.

Účinky

Mesocain 1 % je injekční roztok, který se používá ke znecitlivění určité části těla za účelem usnadnění nebo umožnění průběhu bolestivého lékařského zákroku. Přípravek se také využívá k prevenci a léčbě komorových arytmií u akutního infarktu myokardu a v kardiochirurgii. Přípravek lze použít u dospělých i dětí.

Vedlejší účinky

Vedlejším účinkem přípravku Mesocain je alergická reakce na trimekain hydrochlorid, což je léčivá látka přípravku, na amidová anestetika nebo na kteroukoli další složku tohoto přípravku. Proto se před každou aplikací provádí takzvaný Mesokain test, což je aplikace malého množství léku do podkoží.

Zdroj: Infuze na bolest

Použití u porodu

Podávání MgSO4 snižuje riziko vzniku eklampsie u 10 000 žen s preeklampsií, a to o více než 50 %. Rovněž mateřská mortalita byla díky němu snížena asi o polovinu.

Eklampsie je smrtelně nebezpečný stav, který se může vyskytnout v těhotenství nebo i v období těsně po porodu. Dal by se považovat za komplikaci jiného chorobného stavu, který označujeme jako preeklampsii. Eklampsii předchází obvykle preeklampsie, jejíž přesné příčiny nejsou známy. Předpokládá se porucha placenty, kdy její buňky začnou vytvářet množství látek, které pak poškozují cévy v řadě orgánů. Postiženými cévami hůře protéká krev a snížená propustnost jejich stěn může vést k úniku krevní tekutiny do okolních tkání. Velmi citlivým orgánem na zhoršení průtoku krve je mozek a právě příznaky jeho postižení označujeme jako eklampsii. Poruchy prokrvení mozku se projeví bolestmi hlavy a závratěmi, přítomna může být i nevolnost a zvracení. Hlavním projevem eklampsie jsou následující křeče celého těla, které mohou připomínat těžký epileptický záchvat. Křeče mohou ustat, ale pak se opakovaně vracejí a bez léčby nakonec ženu usmrtí. Léčba tedy musí být rychlá a agresivní, vhodná je spolupráce gynekologů s lékaři ARO. U ženy je nutné zajistit žilní vstupy a přívod kyslíku (často je nutná intubace), nitrožilně se podávají léky tlumící křeče. V případě výskytu vysokého tlaku (což je časté), se podávají antihypertenziva. Jedinou skutečně účinnou metodou je nicméně okamžité ukončení těhotenství, a to bez ohledu na životaschopnost plodu – pro matku se při eklampsii jedná o život zachraňující zákrok.

Mechanismus účinků u eklampsie při použití MgSO4 zůstává diskutabilní. Nasycení organismu a mozku po podání MgSO4 nekoreluje s EEG, nesnižuje přítomnou hypertenzi. MgSO4 má příznivý vazodilatační účinek na mozkovou vazokonstrikci a ischemii. Představuje tak lék první volby, přičemž antihypertenzní účinek je nutno doplnit hydralazinem.

Úvodní nasycovací dávka je 6 g MgSO4 intravenózně, poté se dávkuje po 2 g po 6 hodinách intravenózně nebo pokračuje v kontinuální infuzi v dávce 1 g/h. Léčba trvá nejméně 24 hodin po porodu. Porod je veden buď operativně císařským řezem, výjimečně končí spontánně při pokročilém nálezu již probíhajícího porodu. Hydralazin se podává intravenózně při hodnotě krevního tlaku 160/110 mmHg a vyšším, a to nejméně v odstupu 20 minut po zahájení léčby MgSO4.

Zdroj: MgSO4

Nitrožilní podání

Ketoprofen vám může být podán do žíly ve formě infuze („kapačka“), přerušovaným či plynulým nitrožilním podáním. Infuze bude probíhat pod dohledem ve zdravotnickém zařízení.

Při injekčním či nitrožilním podání vám bude přípravek Ketonal podáván maximálně 48 hodin, to znamená, že po 48 hodinách musí být podávání ukončeno; v případě potřeby vám lékař předepíše jiné formy tohoto léčivého přípravku.

Pokud jste staršího věku, může vám lékař podat nižší dávku ketoprofenu. Pokud trpíte méně závažnou poruchou funkce ledvin, může lékař vaši dávku ketoprofenu snížit. Máte-li těžkou poruchu funkce ledvin, ketoprofen vám nesmí být podán. Pokud trpíte určitým onemocněním jater, může lékař vaši dávku ketoprofenu snížit. Pokud máte těžkou poruchu funkce jater, ketoprofen vám nesmí být podán. Přípravek není určen pro děti a dospívající mladší 15 let.

Zdroj: Injekce Ketazon

Acylpyrinová maska

Acylpyrin a akné - u acylpyrínu je prokázána účinnost při sklidňování podrážděné a začervenalé pokožky. Jako Acylpyrinová maska se může použít domácí salicylová mast ve formě zklidňující emulze. Připravíte ji tak, že smícháte 2% jablečný ocet v množství 70 ml s roztokem MSM, což je organická sloučena přírodní síry, v množství 15 ml, dále tam příjde epsomová sůl, což je MgSO4 - síran hořečnatý, v množství 20 ml, který je volně prodejný v lékárně na obklady a pak k tomu konečně přidáte onen Acylpirin, jednu tabletku a necháte rozpustit. Takto připravený roztok nanesete na podrážděnou červenou pokožku nebo na akné a necháte působit až do úplného vstřebání - neoplachujete! Takto si můžete pomocí vlastní Acylpyrinové masky velice efektivně zklidnit podrážděnou pokožku s červenými fleky nebo také akné.

Zdroj: Přírodní recepty proti akné

Metody

Účastníci byli náhodně přiřazeni k 52minutové intravenózní aplikaci ketaminu (0,71 mg/kg, N=17) nebo k aktivní kontrole midazolamem (0,025 mg/kg, N=23), poskytované během druhého týdne 5ti týdenního ambulantního režimu motivační posilovací terapie. Užívání alkoholu po infuzi bylo hodnoceno metodou sledování časové osy, přičemž abstinence byla potvrzena testováním ethylglukuronidu v moči. K modelování denní abstinence od alkoholu po dobu 21 dnů po infuzi ketaminu byl použit podélný logistický model smíšených účinků.

Zdroj: Infuze a alkohol

Acylpyrinová maska na akné

I acylpyrin patří mezi babské rady na akné. U acylpyrínu, tedy spíše u kyseliny salicylové, je prokázána účinnost při zklidňování podrážděné a začervenalé pokožky. Jako acylpyrinová maska se může použít domácí salicylová mast ve formě zklidňující emulze. Připravíte ji tak, že smícháte 2% jablečný ocet v množství 70 ml s roztokem MSM, což je organická sloučena přírodní síry, v množství 15 ml, dále tam příjde epsomová sůl, což je MgSO4 - síran hořečnatý, v množství 20 ml, který je volně prodejný v lékárně na obklady a pak k tomu konečně přidáte onen Acylpirin, jednu tabletku a necháte rozpustit. Takto připravený roztok nanesete na podrážděnou červenou pokožku nebo na akné a necháte působit až do úplného vstřebání - neoplachujete! Takto si můžete pomocí vlastní Acylpyrinové masky velice efektivně zklidnit podrážděnou pokožku s červenými fleky nebo také akné.

Zdroj: Hydratace pro suchou a citlivou pleť


Autoři obsahu

Mgr. Světluše Vinšová

Mgr. Marie Svobodová

Mgr. Jana Fábryová


ČeskáOrdinace

O nás

Kontakt

Ochrana osobních údajů a cookies

 SiteMAP