Informace od zdravotní sestry

MENU

  

PROSTATA

  

KREVNÍ TLAK

  

CUKROVKA

  

WARFARIN

  
Téma

JABLEČNÝ OCET NA PIGMENTOVÉ SKVRNY

OBSAH

3. Kryoterapie na pigmentové skvrny

Promluvte si se svým lékařem o kryoterapii. Kryoterapie je postup zchlazení kůže, který umožňuje zlepšit vzhled stařeckých skvrn. Při kryoterapii se aplikuje na pigmentové skvrny tekutý dusík, který zde může účinně zničit melanin, který způsobuje hnědé skvrny na kůži.
 

Zdroj: Jak dostat pigmentové skvrny z obličeje

Poradna

V naší poradně s názvem JABLEČNÝ OCET NA PIGMENTOVÉ SKVRNY se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Ivana.

objevijly se mi na tvaři pigmentové skvrny po dovolené u moře jak se jich mám zbavit,

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Cempírek.

Můžete počkat dokud nevyblednou a nebo zkusit některý z bělících krémů s obsahem hydrochinonu nebo kyseliny kojové. Tyto krémy jsou k vidění tady: www.krasa.cz/pigment…
Pokud byste chtěla rychlé a trvalé řešení, tak se tyto pigmentové skvrny ze sluníčka dají odstranit lejzrem. Je to nejdražší způsob, ale s nejlepšími výsledky.

Zdraví Cempírek!

Zdroj: diskuze Jablečný ocet na pigmentové skvrny

Potřebné věci

  • jablečný ocet;
  • šampon;
  • kondicionér na vlasy.

Zdroj: Jablečný ocet proti vypadávání vlasů

Jablečný ocet – cena

Zde je obchod, kde se dá sehnat jablečný ocet nejlevněji.

Zdroj: Domácí jablečný ocet

Poradna

V naší poradně s názvem JABLEČNÝ OCET NA PIGMENTOVÉ SKVRNY se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Sophia.

Dobry večer chcela by som sa informovat mam pigmentovu škvrnu na nose vyzera to straštne nejdeto ani zakryt dermacolom ani ničim.Poprosila by som vas keby ste mi poradili čo s tym mam robit a hlavne ako to odstranit Dakujem Sophia

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Cempírek.

Jestli se chcete rychle a trvale zbavit pigmentových skvrn, tak dnes jedině lejzrem. Nejdou tím vyléčit všechny anomálie na pokožce, ale mnoho ano. Léčba pigmentových skvrn spočívá v tom, že lejzrový paprsek zahřeje místo se skvrnou a při tom dojde k rozbití melaninových shluků, které se během několika dní odbourají - zmizí a pokožka se zesvětlí.
Zákrok lejzrového odstranění skvrn se provádí ve větších městech. Zákrok není hrazen ze zdravotního pojištění a pacient si hradí vše sám.
Ostatní účinné pokusy by mohly být:
- použití krému s hydrochinonem
- krém s kyselinou kojovou
- citrónová šťáva aplikovaná na skvrnu
Další pokusy jsou již účinné jen minimálně.

Zdraví Cempírek!

Zdroj: diskuze Jablečný ocet na pigmentové skvrny

Stařecké a pigmentové skvrny fotografie

Fotky, na kterých jsou vidět stařecké skvrny, jsou zde.

Fotky, na kterých jsou vidět pigmentové skvrny, jsou zde.

Zdroj: Čím vybělit kůži

Diskuze

V diskuzi JAK POUŽÍVAT JABLEČNÝ OCET KVAŠENÝ NA JATERNÍ SKVRNY se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Miroslava Kobzáňová.

Na rukou a i někde na těle mám jaterní skvrny!!! Chtěla bych to odstranit přírodní cestou! Narozena 1950. Díky.K.

Na tento příspěvěk jestě nikdo nereagoval. Chcete se k němu vyjádřit? Klikněte na tlačítko a budete moci vložit svůj komentář.

Zdroj: diskuze Jak používat jablečný ocet kvašený na jaterní skvrny

Jablečný ocet na spálenou kůži

Jestliže jste si na sluníčku spálili kůži, může vám pomoci jablečný ocet. Směs jablečného octa a vody lze využít nejen na tento problém, ale také ke snížení zánětu, otoku, či dokonce k tomu, abyste si pomohli od bolesti. Léčbu jablečným octem je možno opakovat tak často, jak je třeba.

Zdroj: Jablečný ocet na otoky

Diskuze

V diskuzi JAK SE UŽÍVÁ JABLEČNÝ OCET NA NA CUKROVKU se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Pavla.

mám cukrovku typu 2 a píchám si inzulín.pomuže mi jablečný ocet aspon trochu snížit cukr a jak to mám užívat. děkuji za odpověd

Na tento příspěvěk jestě nikdo nereagoval. Chcete se k němu vyjádřit? Klikněte na tlačítko a budete moci vložit svůj komentář.

Zdroj: diskuze Jak se užívá jablečný ocet na na cukrovku

Jablečný ocet na otoky kotníků

Otoky na ramenou a kotnících jsou nepříjemné a bolestivé, ale i v tomto případě můžeme využít jablečný ocet, konkrétně zábaly z něj. Stačí jen namočit ručník v teplé vodě a jablečném octu a následně zabalit oteklé místo na několik minut. Ke zmírnění otoku vyzkoušejte i střídat teplé zábaly se studenými.

Zdroj: Jablečný ocet na otoky

Poradna

V naší poradně s názvem WARFARIN A JABLEČNÝ OCET se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Jaklin.

Krásný večer,,Prosím,mohu při Warfarinu užívat i jablečný ocet?? Za odpověď děkuji..JK.

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Kamča.

Jablečný ocet mírně podporuje srážlivost krve. Znamená to tedy, že ocet může oslabovat účinky léku Warfarin. Když octa použijete jen lžičku na ochucení, tak nemusíte mít obavy s kontraindikací. Když ocet budete pít, například ředěný vodou, tak by to mělo účinek jako kdybyste přerušila léčbu Warfarinem.

Zdroj: diskuze Warfarin a Jablečný ocet

Jablečný ocet na hemoroidy

Otoky způsobené hemoroidy bývají velmi nepříjemné a často jsou provázené svěděním. Nanášením jablečného octa přímo na hemoroidy můžete snížit otok i vzniklý zánět. Pokud je samotný jablečný ocet příliš silný (štípe, pálí), zřeďte ho přiměřeně vodou. Tento proces opakujte několikrát denně, dle potřeby.

Zdroj: Jablečný ocet na otoky

Diskuze

V diskuzi PIGMENTOVÉ SKVRNY se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Vlasta.

Dobrý den mužete mi poradit mám na obličeji pigmentové skvrny a připadá mi že jich mám každý rok víc a víc poradte mi jak na ně.Vlasta

Na tento příspěvěk jestě nikdo nereagoval. Chcete se k němu vyjádřit? Klikněte na tlačítko a budete moci vložit svůj komentář.

Zdroj: diskuze Pigmentové skvrny

Léčivé účinky jablečného octa

Jablečný ocet se používá k léčbě akné, pálení žáhy, spálení sluncem, průjmu a infekce. V domácí léčbě má jeho používání tisíciletou tradici, která sahá až do dob Babyloňanů. Jablečný ocet patří mezi takzvané všeléky, má dokonce vliv na regulaci krevního cukru a srdeční choroby.

Zdroj: Jablečný ocet na otoky

Jablečný ocet a cibule

  • Rozkrájejte cibuli a zabalte ji tak, abyste z ní mohli vymačkat šťávu. Smíchejte jeden díl šťávy z cibule a jeden díl jablečného octa. Tuto směs naneste tamponem přímo na hnědé skvrny a nechte působit po dobu 30 minut. Ošetření by se mělo opakovat denně po dobu asi 6 týdnů nebo do té doby, dokud skvrny nezačnou mizet.

Zdroj: Na hnědé skvrny domácími prostředky

Diskuze

V diskuzi PIGMENTOVÉ SKVRNY NA OBLIČEJI se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Julie Bukovská.

Mám o koutků očí dvě pigmentové skvrny ve velikosti nehtu. Kamarádka byla v Barceloně na kosmetice a tam jí dělali nějaký hloubkový peeling s krémem White Urban. Přijela úplně jiná holka. menší póry, hladší pleť a vybělené skvrny. Ona tam studuje a má babičku a tak mluví skvěle španělsky a kosmetička jí říkala, že to je naprostá novinka určená právě na odstanění pigmentových skvrn. Tady jsem se o tom nikde nedozvěděla. Víte někdo o co jde a kde to dělají? Dík Julča

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Hanka.

Nevím to určitě ,ale domnívám se,že tyto pigmentové skvrny odstraňují v laserstudiu Šumperk,mají inter.stránky.

Zdroj: diskuze Pigmentové skvrny na obličeji

Krém na pigmentové skvrny

Pokud se pigment uloží v povrchových vrstvách kůže, mohou pomoci krémy na bělení pokožky. Krém byste měli aplikovat 3–6 měsíců, dokud pigmentové skvrny nezblednou. Pokud se však objevujete často na slunci, riskujete, že se skvrny rychle objeví opět. V případě aplikací krému během léta se efekt nemusí dostavit vůbec. Ideální je začít s léčbou během podzimu nebo v zimě. Aby byl kosmetický přípravek v odstraňování pigmentových skvrn skutečně účinný, musí obsahovat nejen správné aktivní látky, jako je vitamín E a C, AHA kyseliny nebo retinol, ale látky musí být koncentrovanější.

Zdroj: Pigmentové skvrny ze slunce

Diskuze

V diskuzi PIGMENTOVÉ SKVRNY se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Patricie Dubská.

Pigmentové skvrny dobře odstraňuje kyselina glykolová s kyselinou kojovou/ kojic/. Kyselina glykolová naruší pokožku, odloupne staré vrstvy a kyselina kojová ji pak zesvětlí. S kyselinou kojovou se ale musí opatrně, protože se může stát, že pleť bude velmi citlivá, tudíž náchylná k různým onemocněním. Koupit nejlépe nějakou sadu, která bude obsahovat i další látky antibakteriální, protizánětlivé, aby k nedošlo ke ztrátě imunity pokožky a používat dermatologicky ověřené produkty.

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Jana.

Dobrý den. Pigmentové skvrny jsou jaterní záležitost,stejně jako ekzem. Vlaštovičníková tinktura je léčí spolehlivě. Můžu dodat:-) Jana

Zdroj: diskuze Pigmentové skvrny

Jablečný ocet a jiné

Jablečný ocet je kvašený jablečný mošt, který má medově zlatou barvu. Tato barva vzešla z prasklých buněčných stěn čerstvých zralých jablek. Tyto buněčné stěny jsou bezbarvé, ale jakmile dojde ke kontaktu se vzduchem, zlatavě se zbarví. Tento jev se nazývá enzymatické hnědnutí a dodává moštu nejen nádhernou barvu, ale i výraznou chuť. Přesné složení konkrétního octa závisí na tom, z čeho byl vyroben. Dokonce i jablečný ocet se liší podle druhu a stavu jablek. Ocet má antiseptické a antibiotické účinky.

Zdroj: Ocet jako domácí lék

Jablečný ocet a šalvějový čaj na vlasy

Obvyklým způsobem si umyjte vlasy (šampon a kondicionér na vlasy). Aplikujte do vlasů stejné množství jablečného octa a šalvějového čaje. Poté opláchněte vlasy teplou vodou.

Zdroj: Jablečný ocet proti vypadávání vlasů

Jablečný ocet a jeho léčebné účinky

  • Jablečný ocet pomáhá při celkové únavě a rekonvalescenci a je velmi účinný při nemocech srdce, vysokém krevním tlaku a zvýšeném cholesterolu.
  • Jablečný ocet dobře pomáhá i při hubnoucích programech při redukci váhy a i žaludeční potíže se okamžitě zmírní, když vypijeme-li 1 dl teplé vody s 1 lžící jablečného octa.
  • Revma a dna se dají jablečným octem léčit pravidelným popíjením ráno a večer 2 dl vody a 1 lžíce jablečného octa. Pokud by se toto užívalo jen večer, tak se tím stimuluje činnost střev při nočním zpracování bílkovin.
  • Rány od bodnutí hmyzu je dobré ihned natřít neředěným čistým jablečným octem a zatřít čerstvě rozkrojenou cibulí. Rána se tím vydezinfikuje a také přestane svědit.
  • Na bolest v krku se několikrát denně kloktá 1 dl teplé vody a 2 lžíce domácího jablečného octa.

Jablečný ocet a způsoby jeho použití, video.

Zde je seznam naučných videí, kde je vidět na co a jak se dá použít jablečný ocet v kosmetice: video jablečný ocet.


Zdroj: Jablečný ocet – výroba a účinky

1. Použijte účinné vybělovače kůže

Začněte používat krém s hydrochinonem nebo lépe krém, či sérum s Alfa-Arbutinem, který nemá tak škodlivé účinky, jako hydrochinon, jak o tom píše tento server: Současné trendy v bělení kůže. Tyto bělící látky můžou během týdne až dvou, ale někdy i za delší dobu, zničit vytvořený melanin a tím odstranit hnědé skvrny melaninové pigmentace z kůže. Dávejte pozor při aplikaci, abyste vždy ošetřili jen oblasti, kde je nechtěná hyperpigmentace, protože tyto bělící přípravky na pigmentové skvrny můžou zesvětlit i okolní kůži, kterou určitě zesvětlovat nechcete.
 

Zdroj: Jak dostat pigmentové skvrny z obličeje

Puriny v octu

Množství purinů v octu se pohybuje mezi 50 a 100 mg. Potravin rostlinného původu s vyšším obsahem purinů se však nemusíte obávat tak jako živočišných potravin. Jablečný ocet se stal známým osvědčeným prostředkem při řešení nespočtu nemocí, včetně dny. Zkuste smíchat 1 až 2 polévkové lžíce jablečného octa ve sklenici vody. Můžete vypít tekutinu najednou, nebo ji popíjet v průběhu celého dne. Touto procedurou lze údajně snížit bolest až o 90 %, a to během jednoho nebo dvou dnů. Vždy se ale ujistěte, že používáte organický jablečný ocet.

Zdroj: Jablečný ocet a dna

Jablečný ocet na vlasy

Umyjte si vlasy obvyklým způsobem pomocí svého oblíbeného šamponu a kondicionéru na vlasy. Po umytí si opláchněte vlasy jablečným octem a smyjte jej teplou vodou. Rozčesejte si vlasy pomocí jemného hřebenu, vysušte fénem nebo nechte přirozeně uschnout.

Zdroj: Jablečný ocet proti vypadávání vlasů


Autoři obsahu

Bc. Jakub Vinš

Mgr. Marie Svobodová

Mgr. Světluše Vinšová


ČeskáOrdinace

O nás

Kontakt

Ochrana osobních údajů a cookies

 SiteMAP