JADRA Z CITRONU JSOU ZDRAVE je téma, které bylo inspirací k napsání tohoto článku. Na které potraviny se můžete spolehnout, když chcete dobře doplňovat vápník? Kolik ho máte mít za den?
Tabulka potravin podle obsahu vápníku.
Doporučená denní dávka vápníku pro dospělého člověka je 1 200 mg.
Abecední seznam potravin, které obsahují přírodní vápník.
Ve svém příspěvku SPECIALISTA NA POLYNEUROPATII se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Marcela.
Dobrý den.Mám velké bolesti a brnění nohou a diagnostikovanou polyneuropathii .Zatím jsem neměl štěstí na lékaře specialistu.Může mi někdo poradit,kde nebo kdo by mi mohl s touto nemocí bojovat?Děkuji za odpověď.
Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Ing. Milan Chloupek.
Polyneuropatie
Tímto příspěvkem odpovídám i na všechny následující příspěvky.
I polyneuropatie nevzniká z ničeho nic a je výsledkem marné snahy imunitního systému na chemické a parazitální napadení našeho těla a vede k tomu řetězec dalších střetů imunitního systému. Souvislosti se proto pokusím vysvětlit trochu obšírněji. Imunitní systém je hrozně dokonalý systém, nedovede však některé parazity porazit. Je koncipován tak, že nejprve řeší ta napadení, které by mohly tělu nejvíce uškodit a po vyřešení až ta další, pokud se mu to podaří. Když se mu to nepodaří, snaží se tato napadení alespoň dislokovat do oblastí, kde mohou dále škodit co nejméně, je tím však velmi vytěžován a z neustálého boje se pak nedostatečné výsledky projevují jako trvalý zánět a z toho plynoucími poruchami zdraví, kterému doktoři z neznalosti říkají autoimunitní onemocnění či dědičná porucha. Nasazení kortikoidů či jiných léků potlačujících imunitní systém vede sice zpočátku k fyzické úlevě a lidé jsou rádi, že to „funguje“. Výsledek je však kontraproduktivní. Paraziti se mohou totiž pohodlně dále množit a napadat případně další orgány a zase vyvolávat bolesti. Léky pak doktor aplikuje čím dál častěji, ale nikam to nevede, protože to neřeší příčinu, ale ošálí to jen projevy důležitého boje, včetně nervových vstupů do mozku a nemoc se jen neustále prohlubuje. Tady musíme imunitnímu systému pomoci s tím co potřebuje vyřešit a ne ho blokovat, či ho nahrazovat.
Dalším vážným problémem klasické léčby je to, že u nás se nějací chytráci rozhodli, že v dnešní době nemůže být člověk v ČR napaden prvoky a helminty, přestože naše zvířata jsou jimi běžně napadána a lidé v zemích okolních také, a proto se u nás neschvalují a nenakupují léčiva na tato napadení (lidem proto v mnoha případech pomůže jen veterinář, protože ten ty léky má). Naši lékaři však se o tom proto moc neučí (bakterie zvládají dobře, na to je spousta léků, na viry už je léků pramálo a na prvoky a helminty už skoro nic) a když už podezření na prvoky a helminty mají, chemické testy to nejsou schopny odhalit a lékaři s tím žádné praktické zkušenosti nemají. Jsou tedy vlastně slepí, nazvou vás simulantem a v lepším případě ještě pošlou k psychiatrovi a dostanete léky na „uklidnění“, abyste pořád nezlobili.
Únava je zapříčiněna buď nedostatečným fungováním systému zpracování cukru jako jako paliva, nebo rozvozem kyslíku pro okysličování tkání. Obé je způsobováno specifickými chemickými nečistotami a parazity. Zásobování kyslíkem je pro tělo velmi důležité, a proto paraziti, kteří krev napadají, jsou velmi nebezpeční. Z prvoků to jsou zejména plasmodie, což jsou malaričtí prvoci (u nás se poměrně často vyskytují 4 druhy a napadení je způsobeno bodavým hmyzem - komáři), kteří červené krvinky vyžírají zevnitř, stejně jako jiný prvok Babesie (ovádi, klíšťata, muchničky,...). Při masívním napadení plasmodiemi, které se mohou dostat až do morku kostí, vznikne nemoc zvaná leukemie. Místo zneškodnění těchto prvoků však doktoři č
Je pravda, že jádra z meruněk ničí rakovinové buňky bez vedlejších účinků?
Meruňková jádra jsou na internetu prezentována jako zaručený lék na rakovinu. Meruňková jádra jsou dle některých webových stránek potravinou působící proti rakovině, přičemž se doporučuje příjem deseti jader denně pro běžnou populaci a šedesáti jader denně pro pacienty s rakovinou. Tímto by se měla rakovina vyléčit. Z dostupných zkušeností (zkušenosti) nelze přesně určit, zda se opravdu jedná o lék proti rakovině. Když je někdo vážně nemocný, je samozřejmě na něm, pro jakou formu terapie se rozhodne, ale jestliže jako léčbu zvolí konzumaci většího množství jader z meruněk denně, měl by alespoň vědět, do čeho jde.
V naší poradně s názvem MASKA NA OBLIČEJ NA OMLAZENÍ se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Draaahomira.
je mě 62 let, potřebovala bych nějakou masku na unavenou plet,prosím poradte
Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Kamča.
Čau Drahuš, unavená a zralá pleť vyžaduje živiny z avokáda, medu, citronu a jogurtu. Postavila jsem pro tebe tuhle masku z medu, kterou používej jednou až dvakrát do týdne, jak tě to bude bavit :-)
Postup na výrobu pleťové masky pro zralou pleť z avokáda, medu, citronu a jogurtu:
Zralé avokádo rozřízněte na půl a vydlabejte zelenou máslovou dužinu ze slupky a v misce ji rozmělněte na zelenou kašičku. Pak k avokádu přidejte med a citronovou šťávu, dobře promíchejte a pak na konec přidejte jogurt.
Maska z medu a z avokáda na zralu pleť - použití:
Hned, jak to budete mít smíchané, tak to naneste na vyčištěnou pokožku obličeje a nechte působit 20 - 30 minut - relaxujte :-). Pak masku z avokáda na zralou pleť smyjte studenou vodou a jemně osušte ručníkem.
Maska z avokáda, medu, jogurtu a citrónu je velmi výživná s výrazně regeneračním účinkem na zralou a také suchou pleť. Maska na zralou pleť navrací kůži pružnost a svěžest a dodá jí i velké množství výživných a hydratačních látek, které zralá pleť často nemá a potřebuje je ke svému svěžímu vzhledu.
Polévka a kaše jsou dvě populární formy konzumace ginkgo ořechů, protože jsou velmi jednoduché na přípravu. Do polévky a kaše stačí přidat 5 umletých ořechů pro zvýraznění chuti.
Dalším receptem je rýže s ořechy ginkgo biloba: Budete potřebovat 5 ginkgo ořechů a 100 g rýže.
Postup: Samotný proces přípravy je poměrně jednoduchý. Odstraňte z jader hnědou slupku pomocí horké vody. Jednoduše jádra spařte a slupku odstraňte. Takto připravená jádra vložte do hrnce spolu s rýží a zalijte vodou (dle návodu na přípravu rýže), vařte asi 20 minut. Tento pokrm je vhodný zejména pro slabé, neduživé děti. Dlouhodobá konzumace tohoto pokrmu pomáhá regenerovat organismus, udržet mládí, bojuje proti stárnutí, roztahuje kapiláry, zlepšuje látkovou výměnu, podílí se na zdravém vzhledu, poskytuje více energie a delší a zdravější život.
Ořechy ginkgo biloba v medu: Potřebujete ginkgo ořechy v libovolném množství, tekutý med.
Postup: Jádra očištěných ořechů nasypeme do menších zavařovacích sklenic, asi do tří čtvrtin, a nalijeme na ně tolik medu, aby byla potopená. Sklenice zavíčkujeme a v zavařovacím hrnci sterilizujeme tak, že od chvíle, kdy se voda v hrnci začne vařit, sterilizujeme asi 10 minut. Necháme vychladnout.
Jádra z meruněk obsahují látku amygdalin, která se po požití jader přeměňuje na kyanid. Otrava kyanidem může způsobit nevolnost, horečku, bolesti hlavy, nespavost, žízeň, letargii, nervozitu, bolesti kloubů a svalů a klesající krevní tlak. V extrémních případech je otrava fatální. Dávka 0,5–3,5 miligramů (mg) kyanidu na kilogram tělesné hmotnosti může být smrtelná. Bezpečná úroveň pro jednorázovou expozici je 20 mikrogramů na kilogram tělesné hmotnosti. To je 25krát méně než nahlášená nejnižší smrtelná dávka, dospělí tak mohou zkonzumovat pouze tři malá meruňková jádra (370 mg), aniž by překročili akutní referenční dávku. U batolat by se jednalo o množství 60 mg, což odpovídá asi polovině jednoho malého jádra meruněk.
V naší poradně s názvem CITRON A ANTIKONCEPCE se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Milda.
Porodnické oddělení univerzity v Melbourne, před několika lety prokázalo, že citrónová šťáva aplikovaná do pochvy před pohlavním stykem, působí nejen jako antikoncepce, ale také dokáže zabránit přenosu HIV infekce. Kyseliny, obsažené ve šťávě citrónu nebo limetky, jsou totiž schopny znehybnit nejen lidské spermie, ale také zničit virus HIV.
Postup citrónové antikoncepce je jednoduchý, před pohlavním stykem žena použije vždy čerstvě vymačkanou a přecezenou citronovou šťávu, kterou si aplikuje do zdravé pochvy. Jen tak nebudou kyseliny z citrónu v pochvě pálit. To samé platí i pro partnera, který by měl mít svůj penis také zdravý, bez zevních poranění. Po skončení je třeba vagínu důkladně vypláchnout čistou vodou. Při souloži je třeba dbát na to, aby se sperma nedostalo moc hluboko do vagíny a šlo co nejlépe vypláchnout.
Na tento příspěvěk jestě nikdo nereagoval. Chcete se k němu vyjádřit? Klikněte na tlačítko a budete moci vložit svůj komentář.
Budete potřebovat organický, za studena lisovaný lněný olej a organický Cottage sýr nebo tvaroh a ponorný mixér, který na míchání malého množství funguje nejlépe, nebo můžete použít i normální mixér, ale jen s jednou metličkou. Nejlepší tvaroh je z čerstvého syrového odstředěného mléka, které je nepasterované a nehomogenizované (není ošetřeno technologií UHT). Poměr tvarohu a oleje je 1 lžíce lněného oleje na 2 polévkové lžíce tvarohu nebo Cottage. Použití více Cottage nebo tvarohu je v pořádku a lepší než ho použít málo na hodně oleje. Doporučená denní dávka lněného oleje je šest lžící denně. Tvaroh s lněným olejem je hlavní léčivá složka této diety na rakovinu, a je možné ho různě modifikovat, aby se nám to nepřejedlo. Můžeme do tvarohu přimíchat třeba směs müsli 3 lžíce na jednu lžíci lněného oleje a 6 lžic tvarohu nebo Cottage a s ručním ponorným elektrickým mixérem to mixovat jednu minutu. Je-li směs příliš hustá anebo v ní olej nezmizí, tak budete muset přidat 2 nebo 3 lžíce mléka, přičemž kozí mléko by bylo nejlepší volbou. Nepřidávejte vodu ani džusy. Směs by měla být jako bohatá šlehačka bez odděleného oleje. Pamatujte, že na prvním místě je kombinace lněného oleje a nízkotučného tvarohu nebo Cottage. Vždy používejte biopotraviny, pokud je to možné. Další obměnou základní směsi lněného oleje a tvarohu je přidáním celých nebo mletých lněných semínek 2 lžíce. Pamatujte, že lněné semínko musí být vždy čerstvě umleté, a musí být použit během 20 minut po umletí, jinak žlukne. Proto není vhodné mlít leněné semínko do zásoby, nebo si ho koupit v obchodě již umleté. Další variantou je přidání 1 lžičky medu. Můžete také přidat další ingredience bez rafinovaného cukru, například jablečnou omáčku se skořicí, vanilkou nebo citrónovou šťávou. Dále se hodí i sekané mandle, lískové ořechy, vlašské ořechy, kešu ořechy (ne arašídy), piniová jádra, šípková dřeň. Všechny tyto ingredience oživí fádnost tvarohu a stane se z toho chutné a zdravé jídlo proti rakovině. Někteří z uživatelů dokonce přidali do směsi špetku mořské soli se špetkou kajenského pepře. Také se hodí i jahody, buď čerstvé, nebo i mražené, ale ne více než 1 hrnek. I nasekaná jádra z meruněk jsou vítečným doplňkem, ale ne více než 6 jader za den.
V naší poradně s názvem RECEPT NA OLEJ Z MERUŇKOVÝCH JADER se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Dana.
Zdravím všechny "alchymisty".
Snažím se letos vyrábět různé olejíčky, kapky a krémy, mám nasušeno spoustu meruňkových pecek a ráda bych vyrobila olej z jejich jader. Prosím, podělí se někdo o svůj recept? Hledám na internetu ... a nenacházím. Děkuji předem. Dana
Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Kamča.
Pecky je třeba vyloupat a jádra nechat důkladně vyschnout. Po několika týdnech sušení je nasekejte na kousíčky, nahřejte chvíli v 80ti stupňové troubě a pak pomocí malého ale silného lisu je stlačte, až se z nich začne uvolňovat panenský meruňkový olej lisovaný za studena.
Druhá možnost je teplá cesta, kdy se usušená nasekaná jádra ohřejí ve vodní lázni 80 °C teplé po dobu 60 minut a pak se přecedí a pevné zbytky zase prolisují. Veškerá tekutina se nechá den v klidu, v chladničce nejlépe v nějaké PET láhvi. Tak budete druhý den pěkně vidět oddělenou vrchní vrstvičku meruňkového oleje a spodní vodu se sedlinou. Vodu pomocí hadičky vypusťte, láhev roztříhněte a vyberte ztuhlý olej.
Studená cesta přinese kvalitnější olej se zachováním všech vzácných složek. Teplá cesta přinese více oleje.
Používají se šťávy z citronu, pomeranče, hroznového vína, hrušky, mrkve, červené řepy a cukrové třtiny. Šťávy by se měly podávat maximálně po dobu 5 dnů, poté se přechází na celé ovoce, a to na jablka, hrušky, hroznové víno, pomeranče, ananas. Tato strava by měla trvat maximálně 3 dny.
Za vynikající prostředek při léčbě tohoto onemocnění je považována také rajčatová šťáva. Vezměte si brzy ráno čerstvý rajčatový džus, promíchejte se špetkou soli a pepře.
Věnujte přiměřenou pozornost svému jídelníčku a životního stylu, abyste zabránili opakování problémů s onemocněním jater. Doporučuje se mírné cvičení, vystavujte se slunci, důležitý je pobyt na čerstvém vzduchu a přiměřený odpočinek. Játra mají vynikající schopnost regenerovat se. Ujistěte se, že vaše strava má vysoký obsah bílkovin, vitamínu C, vitamínů B, zejména cholin, a vitamín E. Všechny tyto živiny uspíší regeneraci vašich jater.
Šťáva z kurkumy: 1/4 lžičky kurkumy v prášku zamíchejte ve sklenici horké vody a pijte 2–3krát denně.
Vytvořte si pastu z listů papáje: smíchejte 1/2 lžičky této pasty s 1 lžičkou medu.
Uvařte 1 šálek vody a přidejte 8–10 listů citronu, zakryjte a nechte 4–5 minut louhovat. Tento odvar pijte 4–5 dní.
Limetové nebo citronové šťáva (10 až 20 kapek) ve sklenici vody vede k detoxikaci organismu a pomáhá hlavním orgánům odplavit toxiny, včetně bilirubinu, ven z těla. Konzumujte spoustu limetkové šťávy.
Pampeliškový čaj je přírodní antioxidant a diuretikum, pomáhá tělu odplavit přebytečné toxiny.
Zázvor je přírodní antioxidant – lžička zázvorové šťávy spolu se lžičkou limetkové šťávy a máty pomůže léčit žloutenku a posiluje detoxikaci.
Ředkvičky a listy vařené ve vodě necháme odkapat přes hadřík a pijeme 1 šálek této šťávy 2krát denně. Údajně jde o skvělý způsob při léčbě stařecké žloutenky.
Ráno na lačný žaludek vypijte 1 sklenici čerstvé rajčatové šťávy. Přidejte špetku soli a pepře.
Rovněž mrkvová šťáva je skvělá na prevenci a léčbu stařecké žloutenky.
Pijte hodně vody (voda s několika kapkami citronu pomáhá tělu absorbovat více tekutin). Množství vody, které je třeba pít v jednom dni, se rovná vaší tělesné hmotnosti děleno 2, výsledné číslo pak určuje množství vody, které vaše tělo potřebuje za den.
Pijte každý den čaj z citronu, zázvoru nebo pampelišky, tyto čaje pomáhají odplavovat toxiny z těla, působí jako prevence žloutenky a pomáhají při její léčbě. Pití citronového čaje po dobu jednoho týdne dvakrát denně může napomoci tomu, aby žloutenka odešla.
Pšeničné klíčky také posilují vaše játra. Svou zvýšenou enzymatic
V naší poradně s názvem RECEPT NA OLEJ Z MERUŇKOVÝCH JADER se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Kamča.
Pecky je třeba vyloupat a jádra nechat důkladně vyschnout. Po několika týdnech sušení je nasekejte na kousíčky, nahřejte chvíli v 80ti stupňové troubě a pak pomocí malého ale silného lisu je stlačte, až se z nich začne uvolňovat panenský meruňkový olej lisovaný za studena.
Druhá možnost je teplá cesta, kdy se usušená nasekaná jádra ohřejí ve vodní lázni 80 °C teplé po dobu 60 minut a pak se přecedí a pevné zbytky zase prolisují. Veškerá tekutina se nechá den v klidu, v chladničce nejlépe v nějaké PET láhvi. Tak budete druhý den pěkně vidět oddělenou vrchní vrstvičku meruňkového oleje a spodní vodu se sedlinou. Vodu pomocí hadičky vypusťte, láhev roztříhněte a vyberte ztuhlý olej.
Studená cesta přinese kvalitnější olej se zachováním všech vzácných složek. Teplá cesta přinese více oleje.
Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Dana.
Kamčo, díky moc za obě možnosti získávání meruňkového oleje. Jeden rozhodně vyzkouším. Zatím musím vyloupat pecky a sušit jádra :-). Už jsem se smiřovala s tím, že když jsem to nenašla na internetu, naložím sekaná jádra do jiného, za studena lisovaného oleje. Díky moc a ať se všechno daří. Dana
Citron je ovoce, které zná každý a nikdo nepochybuje o jeho nejrůznějších pozitivních vlastnostech. Citron je díky své chuti nepostradatelný v kuchyni a obsahuje mnoho vitamínů a látek důležitých pro naše zdraví. Využívá se také v kosmetice a v domácnosti. Citrony, především pak jejich šťáva, se celosvětově nejvíce používají v kuchyni při přípravě jídel a nápojů, ale také k jejich zdobení. Jejich kulinářským využitím je známá především Itálie, Španělsko a Mexiko. Citronová šťáva zlepšuje chuť, vůni i stravitelnost všech odrůd listové zeleniny, rýže a luštěnin. Citronová šťáva se rovněž používá při výrobě různých léků a doplňků stravy. V kosmetice se využívá především jejích čisticích účinků. Citrony jako plod se vzhledem ke své kyselosti syrové v podstatě nekonzumují.
Příprava citronu před použitím: Nejjednodušší je důkladně studenou vodou omytý citron nakrájet na plátky, pak z koleček odříznout slupku a vyříznout prostřední dřevnatou část. Druhým způsobem je odkrojit oba konce, okrájet slupku a pak nakrájet dužninu. Šťávu z citronu snadněji vymačkáme, když ho pod dlaní poválíme na rovné ploše. Víc šťávy získáme, pokud citron dáme na několik, maximálně však 10 vteřin do mikrovlnné trouby. Pokud citronové šťávy potřebujeme jen několik kapek, zapíchneme do plodu dřevěné párátko a otvorem šťávu vymačkáme. K uchování citronu pro další použití pak stačí píchnout párátko zpět do stejného otvoru, citron zabalit do mikroténové fólie nebo igelitového sáčku a uložit do chladničky. Pokud potřebujeme tenký plátek kůry, odkrojíme ho ostrým tenkým nožem nebo speciální škrabkou. Když chceme použít z citronu samostatně šťávu a kůru, pak nejdříve oškrábeme nebo okrájíme kůru a pak vymačkáme šťávu.
V naší poradně s názvem JADRA Z MERUNEK se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Jana Raulová.
Mohu jíst merunková jádra v těhotenství?
Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Kamča.
Hořká jádra meruněk je nejlépe nekonzumovat vůbec, protože obsahují glykosid amygdalin, který se v trávicím traktu transformuje na kyselinu kyanovodíkovou a ta způsobuje otravu, smrt a nebo potrat. Podobně to platí i u mandlí. Během těhotenství tato jádra nekozumujte.
Červená řepa (latinsky Beta vulgaris) je druh dvouleté kořenové zeleniny původem ze Středomoří. Do dnešních dní bylo vyšlechtěno mnoho různých kultivarů, které se od sebe liší velikostí, tvarem bulvy, a dokonce i barvou. Používá se především v kuchyni k přípravě jídel a nápojů, a to celá včetně listů. Své využití má ale i v medicíně a potravinářství (je z ní získáváno přírodní barvivo betanin).
Červená řepa obsahuje vitamíny B a C, provitamín karoten, vápník, hořčík, draslík, sodík, křemík, železo, selen, zinek, kyselinu listovou, antioxidanty betain a betacyanin a cenné stopové prvky cesium a rubidium. A to uvádíme jen ty nejzajímavější. Podstatný ovšem není výčet prospěšných látek jako takový, ale to, jak našemu tělu všechny tyto látky prospějí.
Pozitiva:
Urychluje a zkvalitňuje zotavování pacientů, kteří prodělali klíšťovou encefalitidu nebo lymskou boreliózu.
Zlepšuje činnost jater, ledvin, žlučníku a žaludku.
Napomáhá tvorbě a růstu buněk a regeneruje buněčná jádra.
Zvyšuje celkovou imunitu a funguje jako profylaxe proti celé řadě onemocnění, jako je například nachlazení nebo chřipka.
Je vhodná při problémech s houbovými, plísňovými a kvasinkovými nemocemi.
Pozitivně působí na nervový systém a vyživuje nervy.
Reguluje hladinu cukru v krvi.
Má antimalarické a antirevmatické účinky, vliv na zlepšení průběhu alergií a pozitivní účinky na zrak.
Negativa:
Konzumace červené řepy může mít pro některé jedince jisté méně či více závažné negativní účinky. Nelze proto jednoznačně říci, že by tuto zeleninu měl jíst každý, respektive, že bychom ji měli konzumovat v nadměrném množství a bez jakéhokoliv rozmyslu.
Osoby mající problémy s ledvinami a játry a ti, u nichž existuje zvýšené riziko vzniku ledvinových kamenů, by to s ní neměli ani trochu přehánět.
Obecně se informujte o potravinách, které tuto látku obsahují. Může se stát, že samotnou červenou řepu jíte v přiměřeném množství, ale reálně jíte velké množství různých potravin, které ji obsahují. To se týká především osob majících v oblibě stravu s vysokým podílem zelené zeleniny.
Byť jste naprosto zdraví, mějte na paměti, že všeho s mírou. Červené řepy se rozhodně nemusíte bát, ale nejezte (nepijte) ji velké množství najednou a často. I ta nejzdravější potravina na světě (ať už je to jakákoliv) má svoje pro a proti, neměla by tedy tvořit jakkoli významný podíl ve vašem jídelníčku. Pestrá strava je základ!
Jen pro zajímavost. Při ateroskleróze se doporučuje tato léčivá kúra: syrová šťáva z červené řepy v dávce 50–100 ml denně po dobu alespoň deseti dní. Šťáva z červené řepy podporuje růst buněk a opravuje jejich jádra. Aktivuje tvorbu červených krvinek, a tím zásobování buněk kyslíkem. Vyvolává optimističtější náladu. Zbavuje střeva jedovatých látek, odstraňuje zácpu. Dodává pružnost a lesk pleti, vlasům a nehtům. Neutralizuje a zároveň odstraňuje jedovaté látky, zvláště v mozku.
Konzumace meruňkových jader v přiměřeném množství může posloužit jako přírodní alternativa prevence negativních civilizačních onemocnění, a to hlavně v kombinaci se zdravým stravováním, pravidelným pohybem a vhodným přísunem vitaminů.
Sladká jádra meruněk nejsou účinná, protože v nich amygdalin téměř není. Prodávaný doplněk stravy B17 therapy je extraktem z hořkého meruňkového jádra a obsahuje jedinečnou kombinaci látek.
Užívání: 1 tobolka denně před jídlem se zapije dostatečným množstvím vody.
Šišky vložíme do hrnce, zalijeme vodou, přidáme cukr, vše promícháme a dáme na mírný oheň. Hmotu přiveďte k varu, občas promíchejte a odstraňte vzniklou pěnu. Vařte na mírném ohni asi 1,5 hodiny.
Jádra vlašských ořechů opláchneme a sušíme na plechu v troubě při teplotě 120 stupňů po dobu 10 až 12 minut.
Pomocí děrované lžíce vyjměte z džemu všechny šišky, přidejte jádra vlašských ořechů, promíchejte a vařte dalších 5 až 7 minut.
Odstraňte z ohně, nalijte do sterilních sklenic, uzavřete víčky a dejte na slunné místo na 3 až 4 dny. Džem tím zhoustne.
V naší poradně s názvem DOMÁCÍ LÉK NA BRADAVICE se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Kamča.
Česnek a ocet je účinný domácí lék proti bradavicím. Místo octa je možné použít i šťávu z citrónu. Léčba bradavic česnekem s citronem nebo octem se provádí tak, že česnek nakrájíme na tenké plátky a zalijeme octem nebo šťávou z citrónu. Tuto směs necháme uležet 7 dní v uzavřené lahvičce někde v temnu. Samotné ošetření pak provádíme tak, že vezmeme plátek macerovaného česneku, přiložíme ho na bradavici. Přes plátek česneku přiložíme vatičku namočenou v maceračním roztoku a zabalíme, aby z bradavice česnek nespadl. Takto ošetřenou bradavici necháme zrát přes noc do rána, kdy zábal na bradavici sundáme. Mám to odzkoušené a funguje to na 100%.
Je to opravdu 100 procentní.
Na tento příspěvěk jestě nikdo nereagoval. Chcete se k němu vyjádřit? Klikněte na tlačítko a budete moci vložit svůj komentář.
Konzumace syrových meruňkových jader k léčbě rakoviny nebo jiných zdravotních potíží je bez relevantních studií, a není proto součástí žádného zveřejněného vědeckého stanoviska. Meruňková jádra tedy konzumujte obezřetně. Variabilita obsahu amygdalinu v jádrech podle druhu meruňky značně kolísá. Zatímco „hořké“ meruňky ho obsahují hodně, v těch „sladkých“ není detekovatelný. Hořká meruňková jádra bývají nabízena v obchodech biopotravin a speciálních prodejnách; v poslední době také stále častěji prostřednictvím internetu. V některých případech je konzumace těchto jader propagována s poukazem na jejich pozitivní vliv na obranyschopnost organismu v boji proti rakovinnému bujení.
V naší poradně s názvem BÍLEK, CITRON se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Lena.
Kolikrát za týten se pužívá tahle maska???
Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Kamča.
Maska na pleť z bílku a citronu se používá maximálně 2 krát do týdne. Maska z bílku a citrónu má spíše obnovovací účinky na pleť, trochu ji vybělí a zbaví jí odumřelých kožních buněk a pokožku vypne. Tato maska by se měla ve zbylých dnech týdne vystřídat s nějakou pěstící mastnou maskou z avokáda nebo olivového leje.
Je třeba zastavit proces vzniku kyseliny močové a rozpustit její vrstvy v kloubech a svalech pomocí citronu a tím odstranit z kloubů krystalky kyseliny močové.
10denní preventivní očista citronem:
den 1. a 10. – 1 citron
den 2. a 9. – 2 citrony
den 3. a 8. – 3 citrony
den 4. a 7. – 4 citrony
den 5. a 6. – 5 citronů
Šťávu z citronu vymačkejte a vypijte bez přídavku cukru. Pokud by vám to opravdu vadilo, tak můžete šťávu zředit vodou a přidat 1 lžičku medu. Popíjejte ji cca 30 minut, a to 1 hodinu po jídle. Šťáva je bohatá na vitamin C, mikroelementy a hormony. Skvěle čistí organismus od nerozpustných solí a hlenu.
V naší poradně s názvem ČESNEK A CITRON se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Kamča.
Česnek a citron se s úspěchem používá proti zvápenatění věnčitých tepen srdce. Užívá se tinktura z česneku a citrónu. Zde je návod na její přípravu.
Pro přípravu budete potřebovat:
30 stroužků česneku,
5 středních citrónů,
10 ml Alpy.
Postup:
Česnek oloupejte, citrony umyjte a neoloupané rozkrájejte na malé kousky. Pak to celé dobře rozmixujte. Vzniklou kaši přelijte jedním litrem horké vody a přiveďte to k varu. Jakmile to varem jednou probublá, tak to hned odstavte! Tekutinu scedíme přes nekovové sítko do lahve, přidáme 10ml Alpy a uložíme v chladu a temnu.
Užívání:
Na odvápnění krevního řečiště se užívají dvě polévkové lžíce po hlavním jídle - po obědě. Již po třech týdnech denního užívání pocitíte na svém těle příjemné omlazení! Zvápenatění a jeho vedlejší příznaky, jako jsou zhoršené vidění či slyšení se zmenšují a postupně odcházejí.
Po třech týdnech se užívání přeruší na jeden týden a pak se zase pokračuje další tři týdny. Právě v druhé fázi se dostaví nejlepší účinky této ozdravné kůry. Léčebný cyklus by se měl opakovat 2x do roka. Nic to nestojí a je to velmi prospěšné.
Na tento příspěvěk jestě nikdo nereagoval. Chcete se k němu vyjádřit? Klikněte na tlačítko a budete moci vložit svůj komentář.
Citróny umyjeme v horké vodě a nakrájíme je na malé kousky.
Česnek oloupeme a nakrájíme na půlky. Všechno dohromady umixujeme na kaši.
Směs nalijeme do vody a necháme projít varem. Hned pak odstavíme. Přecedíme (propasírujeme) přes sítko a nalijeme do láhve. Skladujeme na chladném místě, nejlépe v ledničce.
Poznámka:
Pijeme denně 2 cl před jídlem (to je 1 malá štamprle), a to buď ráno před snídaní, nebo před obědem.
Tuto lacinou a neškodnou léčivou kúru by měl člověk zopakovat každý rok.
Zápach česneku není vůbec cítit. Účinek citrónu s česnekem se projeví naplno.
Odstraňuje to vápník a tuk usazený v těle a cévách. Posiluje srdce, upravuje tlak. Po 3 týdnech pití pocítíte v těle příjemné omlazení.
Zvápenatění a vedlejší příznaky, jako je zhoršený zrak nebo sluchové potíže, se postupně zmenšují a odcházejí. Po 3 týdnech užívání by měl člověk kúru na 8 dní přerušit a potom zase 3 týdny pokračovat. Brzy se dostaví pronikavý úspěch.
Člověk může zase dobře spát a nemusí v noci běhat na záchod. Vápník se rozpustil.
Užívá se jako prevence proti rakovině štítné žlázy. Výsledky jsou vynikající. Lék se také osvědčil při vypadávaní zubů – paradontóze.
Citrón a česnek
Česnek a citrón se s úspěchem používají proti zvápenatění věnčitých tepen srdce a k vyčištění kloubů od solí a vápenatých usazenin. K těmto účelům se užívá právě tinktura z česneku a citrónu. Zde je návod na její přípravu.
Pro přípravu tinktury citrón-česnek budete potřebovat:
30 stroužků česneku,
5 středních citrónů,
100 ml slivovice nebo vodky.
Postup výroby tinktury citrón–česnek:
Česnek oloupejte, citróny umyjte a neoloupané rozkrájejte na malé kousky. Pak to celé dobře rozmixujte. Vzniklou kaši přelijte jedním litrem horké vody a přiveďte k varu. Jakmile to varem jednou probublá, tak hned odstavte! Tekutinu sceďte do láhve přes nekovové sítko, přidejte alkohol a uložte v chladu a temnu.
Jak se tinktura citron-česnek užívá?
Na odvápnění krevního řečiště a vyčištění kloubů od solí a vápenatých usazenin se užívají dvě polévkové lžíce po hlavním jídle – po obědě. Již po třech týdnech denního užívání pocítíte na svém těle příjemné omlazení! Zvápenatění a jeho vedlejší příznaky, jako jsou zhoršené vidění či slyšení, se zmenšují a postupně odcház
Ve svém příspěvku PRAVDA se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Nostradame.
ano šťáva z citronu je opravdu zázrak pro ženy mám to již vyskoušeno u dvou mých bývalých žen a opravdu je to přírodní antikoncepce a nejen to pomáhá ženám proti jejich různým neduhům,proto 100procentně doporučuji a ať ženy nemají vůbec obavy a používají šťávu z citronu a ne nějaké chemikálie které jim škodí ne jen citron ale i mnoho dalšího ovoce pomáhá dokonce existuje ovoce které léčí rakovinu 1000x účinnější než antibiotika.Lidstvo by se mělo zamyslet vše už tady bylo jen moderní člověk hledá nahrážky aby získal finanční výhody , jak seříká lékař léčí ale přiríroda uzdravuje.!!!
Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Peťan.
Ano je to pravda moje žena měla takové ty ženské problémy ,kvasinky,svědění a díky šťávě z citronu je dnes v pohodě,jsem pro a ženy by si měly uvědomit zda drahé chemické prostředky,Já dávám šťávě z citronu zelenou a doporučuji. P
Oči jsou dobrým ukazatelem našeho celkového zdraví. Nejdůležitější složkou našeho jídelníčku by měla být zelenina a ovoce. Doporučuje se pět porcí ovoce a zeleniny každý den. Měli bychom jíst zejména tmavou zeleninu, jako je mrkev, brokolice, špenát, a barevné ovoce, které je zdrojem beta-karotenu a dalších vitamínů.
Vitamín C
Jde o ve vodě rozpustný vitamín a účinný antioxidant, který pomáhá udržovat oči mladé a zdravé a chrání některé části oka před poškozením ultrafialovým světlem. Antioxidanty jsou látky, které pomáhají chránit buňky před přírodním, ale škodlivým vlivem oxidace. Vitamín C může zabránit šedému zákalu nebo oddálení jeho vývoje, ale toto tvrzení nebylo ještě dosavadními studiemi dostatečně prokázáno. (Šedý zákal může způsobit rozmazané nebo „šedé“ vidění a neobvyklou citlivost na světlo.) Vitamín C najdeme nejen v citrusových plodech, ale i v červené paprice, papáji, brokolici, růžičkové kapustě, kedlubnu, mangu, jahodách, malinách a ananasu.
Vitamín E
Tento v tuku rozpustný vitamín a silný antioxidant může pomoci při prevenci šedého zákalu a věkem podmíněné makulární degeneraci (AMD) a dalších očních chorob spojených se stárnutím. AMD zhoršuje vidění ovlivněním makuly, což je malé místo v centru sítnice, kde je vize (vidění) nejostřejší. Rozmazané vidění je často prvním příznakem tohoto onemocnění a nejčastější příčinou nevratné slepoty u lidí nad 65 let. Vitamín E je zastoupen v rostlinných olejích, nejlepším zdrojem tohoto vitamínu jsou například lískové oříšky, mandle, olej z pšeničných klíčků, slunečnicový olej, jádra ze slunečnicových semen, olej z bavlníkových semen, olej z pšeničných klíčků, papája, obohacené cereálie a arašídové máslo.
Zinek
Tento stopový prvek může mít ochranný vliv na vývoj některých forem raného AMD. Zinek je velmi důležitý pro sítnici, tedy zadní část oka, která snímá světlo. Příjem zinku klesá stárnutím organismu, v této době jej však oči potřebují nejvíce. Dostatek zinku mají pšeničné klíčky, cizrna, slunečnicová semena, mandle, tofu, hnědá rýže, mléko, mleté hovězí maso a kuře.
Beta-karoten
Beta-karoten pomáhá při nočním vidění a udržení dobrého zraku. Může hrát i malou roli v prevenci šedého zákalu. Naštěstí lze beta-karoten, který je v organismu přeměněn na vitamín A, snadno získat prostřednictvím stravy. Beta-karoten obsahují například meruňky, mrkev, sladké brambory, zelené zelí, tuřín, kapusta, špenát, papája, červená paprika, meloun a římský salát. Karotenoidy jsou antioxidanty rostlinného původu a jsou očními lékaři doporučovány. Je známo více než 600 karotenoidů, ale jen několik z nich se nachází ve stravě a ještě méně v lidském těle. Alpha-karoten, beta-karoten, kryptoxanthin, lykopen, lutein a zeaxanthin se vyskytují v celém organismu, ale pouze lutein a zeaxanthin najdeme v oku. Konkrétně se jedná o dva karotenoidy, které pomáhají udržovat zdravou sítnici a makulu a chrání oko proti AMD. Potravinami bohatými na tyto látky jsou špenát, kapusta a brokolice (karoten je uložen právě v tmavě zelené barvě listů). Karotenoidy obsahují také rajčata, melouny a sladké brambory.
Do misky nasypte ovesné vločky, přidejte rozinky a strouhaný kokos dle chuti. Nasypte 2-3 lžičky chia semínek. Zalijte horkou vodou do výše vloček. Zamíchejte. Misku přiklopte a nechte cca 3 minuty odstát. Oslaďte medem.
Ovocný salát
Nakrájejte a smíchejte jakékoliv ovoce. Do bílého jogurtu vymačkejte ½ citrónu a přidejte 3 lžičky chia semínek. Dresink nalijte na ovoce a promíchejte.
Citrónové muffiny s chia semínky
Připravte si dvě těsta. Na první si připravte: 2 vejce, 1 kelímek bílého jogurtu, šťávu ze dvou citrónů, 2 lžičky vanilkového cukru, 4 lžíce medu. Na druhé připravte: 2 a ¼ kelímku pšeničné mouky, 1 prášek do pečiva, ½ lžičky jedlé sody, ¼ kelímku chia semínek a špetku soli. Obě těsta spojte dohromady a přisypte kelímek borůvek. Těsto nalijte do forem na muffiny do třetiny objemu. V předehřáté troubě na 180 stupňů pečte cca 20 minut.
Jablečná šťáva s chia semínky
Do 200 ml sklenice nalijte přírodní jablečnou šťávu (nebo kvalitní džus), přidejte 2 lžičky chia semínek a špetku mleté skořice. Nechte 10 až 15 minut odstát. Poté jednoduše vypijte.
Povzbuzující citrus nápoj
Do 200 ml sklenice s vodou vymačkejte šťávu z jednoho grapefruitu a dvou citrónů. Přidejte lžíci chia semínek a asi 2 cm oloupaného zázvoru. Vše důkladně rozmixujte v mixéru.
A na závěr zdravé mlsání nejen pro děti: ostružinovo – kokosová lízátka
Do mixéru nalijte ½ šálku kokosového mléka, ½ šálku mandlového mléka, jeden šálek ostružin, dvě lžičky chia semínek a lžičku medu. Vše smíchejte v celistvou hmotu a nechte asi čtvrt hodiny odstát, aby semínka nasála vodu. Poté vložte do formy na lízátka nebo nanuky, doprostřed zapíchněte špejli a nechte přes noc zmrazit.
Protonová terapie představuje vysoce účinnou metodu léčby rakoviny ozařováním, a to především díky fyzikálním vlastnostem protonů a jejich přesně cílené a odměřené dávce uvnitř tkání. Touto metodou lze dosáhnout vyšší protinádorovou účinnost, menší poškození zdravých tkání, nízké riziko komplikací, šanci se po léčbě rychleji zotavit a celkově vyšší kvalitu života.
Protonová terapie spočívá v použití kladně nabitých elementárních částic jádra atomu vodíku – protonů, které mají určitou hmotnost, která je ve srovnání s elektrony mnohem větší. Protony jsou v cyklotronu urychleny na rychlost rovnající se přibližně polovině rychlosti světla. Tím je dána také jejich energie, jež dosahuje hodnoty až 230 MeV (megaelektronvolt) a umožňuje tak zničit nádory až do hloubky 30 cm. Protony jsou poté usměrněny silným magnetickým polem do velmi úzkého paprsku („pencil beam“) a s vysokou mírou přesnosti přeneseny do prostorově zobrazeného zhoubného nádoru. Při zbrzdění v nádorové tkáni dojde k uvolnění energie, k ionizaci a poškození DNA zasažené buňky. Je-li toto poškození vícečetné, buňka se přestává dělit nebo přímo umírá. Hlavní předností protonového svazku je skutečnost, že absolutně největší část své energie předá v oblasti takzvaného Braggova vrcholu, to je přímo v nádoru, kde dojde k maximálnímu účinku. Svazek urychlených částic má vysokou energii a je velmi přesně cílen. Většinu energie předá výhradně nádorové tkáni. V porovnání s dosavadními ozařovacími postupy šetří zdravé tkáně před nádorem a vůbec nepoškozuje zdravé tkáně za nádorem. Protože je nemocný ozařován v isocentrickém systému ze všech směrů a intenzitu paprsku lze dobře modulovat (IMPT), přináší tato metoda další snížení nežádoucích účinků léčby. Tato fyzikální vlastnost svazku protonů – nízká vstupní dávka, maximální dávka energie v požadované hloubce a nulová výstupní dávka – umožňuje plánovat rozložení dávky záření v těle pacienta. To je také jeden z benefitů protonové radioterapie. Díky této vlastnosti lze zvýšit dávku záření směrovanou do nádoru nad úroveň konvenčních metod a naopak snížit dávku záření na okolní tkáň nezasaženou rakovinou.