Informace od zdravotní sestry

MENU

  

PROSTATA

  

KREVNÍ TLAK

  

CUKROVKA

  

WARFARIN

  
Téma

JAK BOJOVAT PROTI VŠÍM

OBSAH

Prevence proti vším

Účinnou prevencí proti vším by měl být šampon s přídavkem tea trea oleje. Jeho vůně vši odpuzuje a přidává se i do řady odvšivovacích prostředků.

Zdroj: Přírodní prostředky na vši a hnidy

Diskuze

V diskuzi KVASINKY NA JAZYKU se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Věra Marešová.

Dobrý den!Prosím o radu,jak bojovat proti povlaku na jazyku a afty v ústech?Děkuji Marešová

Na tento příspěvěk jestě nikdo nereagoval. Chcete se k němu vyjádřit? Klikněte na tlačítko a budete moci vložit svůj komentář.

Zdroj: diskuze Kvasinky na jazyku

Nové trendy v boji proti vším

Naprosto nový směr udávají přípravky působící čistě mechanicky - vši zadusí a navíc jim naruší lepkavou vazbu mezi hnidami a vlasy, čímž je uvolní a umožní tak jejich snadnější vyčesávání. K usmrcení vší dochází zadušením, které je zajištěno použitím olejů – nejčastěji Tea Tree Oil, Eucalyptus, Ylang–Ylang a dalších. Na tomto principu je založen přípravek Paranit (Omega Pharma). Je volně prodejný v lékárnách a svou účinností se řadí mezi nejlepší prostředky proti vším na trhu.

Paranit spray obsahuje tři druhy rostlinných olejů z kokosu, anýzu a Ylan-Ylangu. Součástí balení je praktický hustý kovový hřeben určený k vyčesávání vší a hnid. Manipulace s tímto prostředkem proti vším je obzvláště jednoduchá, což hodnotíme velice kladně. Přípravek je šetrný, založený na přírodní bázi a je vhodný i pro citlivou pokožku.

Zdroj: Vši, jak s nimi bojovat?

Diskuze

V diskuzi UNAVENÉ OČI se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Nina.

Já mívám unavené oči i když jsem se třeba dobře vyspala. co pomůže nejlíp zrovna na toto?

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Andrejka.

Dobrý den, chtěla bych se zeptat, a poradit. Ráno se vzbudím a cítím se hodně unavená, přestože spím dlouho. Pálí mě oči a cítím se jak po flámu.... tak to pokračuje celý den..co by mohla být příčina, nebo jak s tím bojovat?

Zdroj: diskuze Unavené oči

Jak se zbavit vší?

Odvšivení může proběhnout několika různými způsoby. Doposud se používaly především chemické insekticidy, jejichž účinnost je založena na poškození nervového systému vší. Jsou však poměrně toxické a to i pro pacienta. Pacientům může jejich používání způsobit nemalé potíže v podobě například alergických reakcí. Avšak v poslední době přestávají být účinné, neboť si na ně vši vytvořily rezistenci - vši se staly odolnými. Často se v boji proti vším používají také šampóny na bázi olejů a dalších účinných látek. Zde však dochází k ředění účinné složky vodou, a proto je lze doporučit jen jako doplněk k samotné léčbě.

Zdroj: Vši, jak s nimi bojovat?

Poradna

V naší poradně s názvem ČERNÉ TEČKY NA RAJČATECH se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Tereza.

Dobrý den,

na balkoně pěstujeme rajčata, ale objevili se nám na listech černé tečky - viz foto. Prosím o radu, co by to mohlo být a jak s tím bojovat. Našli jsme, že by to mohla být septoriová skvrnitost, ale nejsme si jisti.

Předem děkuji za odpovědi.

Uživatel rovněž přidal ke svému příspěvku i obrázek, který můžete vidět, když kliknete na tento odkaz přiložený obrázek.

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Zahradník.

Na fotografii není septoriová skvrnitost, spíše to vypadá jako příznak nerovnováhy ve výživě. Bude zřejmě třeba snížit dávky dusíku a zvýšit fosfor a draslík. Rostlinám by prospěl postřik na list hnojivem s vyšším obsahem fosforu. Zároveň bude třeba zamyslet se nad hnojivem v zálivce a zkusit použít Kristalon zdravé rajče a paprika.

Zdroj: diskuze Černé tečky na rajčatech

Zevní léčba akné k potírání:

  • tea tree olej, který funguje protizánětlivě (antiseptikum),
  • kyselina azelaová, což je nonandiová kyselina se vzorcem COOH(CH2)7COOH, která také působí výrazně protizánětlivě.

Zdroj: Akné a jak proti němu bojovat dietou

Diskuze

V diskuzi SPECIALISTA NA POLYNEUROPATII se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Marcela.

Dobrý den.Mám velké bolesti a brnění nohou a diagnostikovanou polyneuropathii .Zatím jsem neměl štěstí na lékaře specialistu.Může mi někdo poradit,kde nebo kdo by mi mohl s touto nemocí bojovat?Děkuji za odpověď.

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Ing. Milan Chloupek.

Polyneuropatie
Tímto příspěvkem odpovídám i na všechny následující příspěvky.
I polyneuropatie nevzniká z ničeho nic a je výsledkem marné snahy imunitního systému na chemické a parazitální napadení našeho těla a vede k tomu řetězec dalších střetů imunitního systému. Souvislosti se proto pokusím vysvětlit trochu obšírněji. Imunitní systém je hrozně dokonalý systém, nedovede však některé parazity porazit. Je koncipován tak, že nejprve řeší ta napadení, které by mohly tělu nejvíce uškodit a po vyřešení až ta další, pokud se mu to podaří. Když se mu to nepodaří, snaží se tato napadení alespoň dislokovat do oblastí, kde mohou dále škodit co nejméně, je tím však velmi vytěžován a z neustálého boje se pak nedostatečné výsledky projevují jako trvalý zánět a z toho plynoucími poruchami zdraví, kterému doktoři z neznalosti říkají autoimunitní onemocnění či dědičná porucha. Nasazení kortikoidů či jiných léků potlačujících imunitní systém vede sice zpočátku k fyzické úlevě a lidé jsou rádi, že to „funguje“. Výsledek je však kontraproduktivní. Paraziti se mohou totiž pohodlně dále množit a napadat případně další orgány a zase vyvolávat bolesti. Léky pak doktor aplikuje čím dál častěji, ale nikam to nevede, protože to neřeší příčinu, ale ošálí to jen projevy důležitého boje, včetně nervových vstupů do mozku a nemoc se jen neustále prohlubuje. Tady musíme imunitnímu systému pomoci s tím co potřebuje vyřešit a ne ho blokovat, či ho nahrazovat.
Dalším vážným problémem klasické léčby je to, že u nás se nějací chytráci rozhodli, že v dnešní době nemůže být člověk v ČR napaden prvoky a helminty, přestože naše zvířata jsou jimi běžně napadána a lidé v zemích okolních také, a proto se u nás neschvalují a nenakupují léčiva na tato napadení (lidem proto v mnoha případech pomůže jen veterinář, protože ten ty léky má). Naši lékaři však se o tom proto moc neučí (bakterie zvládají dobře, na to je spousta léků, na viry už je léků pramálo a na prvoky a helminty už skoro nic) a když už podezření na prvoky a helminty mají, chemické testy to nejsou schopny odhalit a lékaři s tím žádné praktické zkušenosti nemají. Jsou tedy vlastně slepí, nazvou vás simulantem a v lepším případě ještě pošlou k psychiatrovi a dostanete léky na „uklidnění“, abyste pořád nezlobili.
Únava je zapříčiněna buď nedostatečným fungováním systému zpracování cukru jako jako paliva, nebo rozvozem kyslíku pro okysličování tkání. Obé je způsobováno specifickými chemickými nečistotami a parazity. Zásobování kyslíkem je pro tělo velmi důležité, a proto paraziti, kteří krev napadají, jsou velmi nebezpeční. Z prvoků to jsou zejména plasmodie, což jsou malaričtí prvoci (u nás se poměrně často vyskytují 4 druhy a napadení je způsobeno bodavým hmyzem - komáři), kteří červené krvinky vyžírají zevnitř, stejně jako jiný prvok Babesie (ovádi, klíšťata, muchničky,...). Při masívním napadení plasmodiemi, které se mohou dostat až do morku kostí, vznikne nemoc zvaná leukemie. Místo zneškodnění těchto prvoků však doktoři člověku mění často krev, aby neumřel, nebo mu implantují zdravou kostní dřeň, která však může být opět napadena a člověk umírá. Z helmintů napadajících krev je to například Ancylostoma duodenale, která se červenými krvinkami přímo živí, velmi často se jí zalíbí přímo v srdci, kde vyvolává další poruchy jeho činnosti. Člověk který je těmito parazity napaden je velmi unavený, brzy se prací unaví ještě více, potí se, chce se mu spát. Tělo se snaží s těmito parazity sice bojovat, ale nestačí to, potřebuje pomoc zvenčí. Imunitní systém ale při tomto boji věnuje již mnohem menší pozornost dalším parazitům (prostě nestíhá), včetně obrany proti vniku parazitů do těla a tělo je relativně rychle napadeno mnoha dalšími. Jejich exkrementy jsou navíc velmi toxické a to i neurotoxické a začínají silně ovlivňovat hormonální a nervové systémy člověka a z toho plynoucími poruchami zdraví. Není se schopno pak bránit banálním nákazám, člověk je často nemocný atd. V jeho těle je obsažná zoologická zahrada mnoha těchto parazitů.
Pokud již dojde k neuropatii či jiným vážným nervovým projevům, je tělo vždy již poměrně masivně zasaženo mnoha dalšími parazity a je nutné je zjistit včetně jejich dislokace a zlikvidovat vnějším zásahem. A tady už je potřeba znalostí z fyziky a umět logicky uvažovat. Neustále se přesvědčuji, že doktoři vystudovali jen kvůli tomu, že mají velice dobrou paměť, ve fyzice a logice se však projevují jako těmito obory nepolíbení (já jim říkám fyzikální eunuch). Kdyby trochu znali fyziku, měli by vědět, že každá entita (tedy včetně parazitů) se specificky projevuje, například jistými elektromagnetickými projevy, má svoje charakteristické frekvence, kterými jsme schopni ji detekovat, ovlivňovat, včetně jejich destrukce/zabití. Tyto frekvence jsou již tabelovány a existují přístroje, které jsou schopny podle jejich detekce zjistit, kterými parazity jste napadeni a některé z nich i tímto způsobem velmi rychle zabít. Je velmi smutné, když o tom doktor nic neví!!!.

Dále už jen k neuropatii. Pohybové orgány a čivy jsou systémy přímo řízené mozkem a proto nastal problém buď již v mozku (v oblasti řízení pohybu, včetně příčně pruhovaného svalstva) nebo na nervových cestách ke končetinám. Toto onemocnění je specifikované poruchami hybnosti končetin (brnění, slabost v pohybu, zpoždění pohybu, bolest nebo i silná bolest v rukou i nohou). Pokud jde o neuropatii v nohách, mohou být napadeny jen výstupy míchy z páteře v bederní oblasti (tasemničky, améby, plasmodia, shigelly,...) a nebo jen i nervy v nohách (filárie a mikrofilárie), ale mohou být napadeny již vstupy z mozku do míchy. Působení parazitů mohou být různá, tasemnice, jejich cystičky začnou utlačovat nervy (ty rostou desítky let, aniž bychom o nich věděli), filárie a mikrofilárie si rády pošmáknou na mielinových obalech nervů či je provrtávají (v nichž se elektrický nervový vzruch šíří nejrychleji), některé se živí kolagenem z kloubů, toxiny shigell a améb pak způsobují silnou až nesnesitelnou bolest v končetině, …. Problémy v rukou dělá obdobné napadení na nervových výstupech z krční páteře nebo také vstupů z mozku do páteře, přinejhorším zodpovědná centra mozku. Zajímavé je, že napadení bývá obvykle jen jednostranné (třeba jen levá ruka a levá noha).
Pro léčbu je proto nejdůležitější tyto patogeny nejdříve detekovat a teprve potom rozhodnout o způsobu jejich vytěsnění či likvidace (je třeba detekovat všechny, protože na postupu likvidace velmi záleží, neboť patogeny velmi často spolu spolupracují a různě se v sobě i ukrývají a musí se proto likvidovat ve správném pořadí). Chemická detekce je však neprůkazná a v mnoha případech nemožná, proto nemá smysl na takováto vyšetření k doktorovi vůbec chodit. Elektronická detekce je nejspolehlivější, nejrychlejší a nejlevnější, a právě proto se ji doktoři neučí, protože by kazila kšefty lékařskému loby. Přístroje na detekci jsou dvojího druhu. Buď jsou založené na snímání frekvencí vybuzených parazitů (tzv. F-scany), nebo na měření zvýšené vodivosti kůže při buzení parazita jeho rezonanční frekvencí na nějakém vhodném akupunkturním místě (přístroje EAV – elektro akupunktura podle Volyho). Nejdůležitější součástí obou přístrojů je co největší a nejspolehlivější databáze rezonančních frekvencí patogenů, podle nichž se výsledky měření srovnávají (abychom věděli co je to za druh parazita a tedy věděli jakým případným chemickým lékem či jiným způsobem je jej možno zničit – každá metoda léčby má svoje výhody, nevýhody a omezení). Výhodou přístrojů obecně spojitě buzených patogenů – f-scanů -je to, že jsme schopni v užité frekvenční oblasti změřit všechno, co v těle máme. U EAV si frekvenci nastavíme předem a pak ověřujeme máme-li ho. Nepostihneme proto patogen, který z nějakých důvodů zmutoval a má tedy i jinou frekvenci (ta není uložena v databázi parazitů), a patogeny jsou v tomto mistři (viz získaná odolnost proti různým lékům). U EAV musí mít poradce velké zkušenosti a dobře odhadovat možné patogeny pro ověřování.
Vlastní léčbu pak můžeme provádět chemickou formou pomocí léků, nebo vhodných bylin, to vše pro patogeny, kteří jsou v dosahu krve, která je nosičem léčiva – bohužel se musí užívat zahraniční léčiva, protože k nám se nedovážejí a nejsou tudíž schválené u nás, případně léky pro zvířata), nebo elektronicky, a to buď proudem potřebné frekvence (Zappery), nebo elektromagnetickým zářením modulovaným specifickou frekvencí (RPZ-14, Althon-7,...) a nebo modulovaným magnetickým polem. Řešením je i donutit patogeny, aby tělo opustily nebo povzbudit v příslušné oblasti imunitní systém (zejména fyzikální léčiva jako jsou homeopatika, či bylinné tinktury s nahranými frekvencemi patogenů, kterým se říká informatika). Každý způsob léčby má svoje výhody, omezení a nevýhody, je možné je různě kombinovat a způsob si pak spoluvybírá i pacient. Velmi důležitá je praxe člověka, který takovéto detekci rozumí a má dostatek zkušeností s užíváním přístrojů a léčiv a umí pacienta se vším seznámit.
Já se této problematice věnuji již řadu let, avšak převážně jen teoreticky (podnikám v jiných oblastech), a to z důvodů neschopnosti a nechuti doktorů něco vyléčit - léčit ale nevyléčit oni dovedou, draze, nejlépe až do konce života, protože se to podle nich vyléčit nedá, prakticky to realizuji jen u své rodiny a známých. Protože jsou přístroje na detekci patogenů velmi drahé, nemám je, ale chci si je v nejbližší době postavit a dám vám to potom na těchto mých stránkách vědět. Zatím mohu vaše problémy s vámi podrobněji rozebrat a poradit, kam se máte obrátit abyste se vyléčili.

Mohu vám však ze své zkušenosti poradit i nenáročný postup, který pokud problémy nevyřeší, alespoň je zmírní:
Mně neuropatie levé ruky a levé nohy zastihla paradoxně v lázních, kde jsem se léčil po dřívějším úrazu - utržené rotátorové manžetě levého ramene a kam už jsem již jel ne zcela zdráv. Po realizovaných různých masážích mě najednou začala brnět levá ruka a v levé noze jsem přestal mít sílu a nemohl jsem jít ani do schodů. Okořeněno to bylo urputnou bolestí ruky, kvůli které jsem nemohl ani spát a musel jsem jít na injekci. Protože jsem měl s sebou zapper (ten si může pořídit každý, protože jeho cena je cca 12.000,-Kč a pro zdraví se vyplatí), doobjednal jsem si nějaké součástky na výrobu elektromagnetického nástavce na tento zapper a do dvou dnů si ho zhotovil. Bolest mně způsobovaly Shigelly a elektrickou a elektromagnetickou cestou jsem je snad pozabíjel, takže bolesti ustaly. Začal jsem znovu užívat MMS (obvykle 3x denně až 6+6 kapek – prý stačí i míň 3x 4+4 kapky ale po dlouhou dobu – alespoň půl roku, ale jak jsem si spočítal, musí být při používání skleněného kapátka pro správný poměr míseny 4 kapky 24,5% chloritanu sodného se 6 kapkami 3,5% kyseliny chlorovodíkové, po asi 5 sekundách zalít malým až velkým prckem studené čisté/převařené vody a po chvilce vypít) a po návratu domů, jsem začal ještě chodit minimálně jednou za týden (asi 5 měsíců) do sauny, kde jsem realizoval 3x saunu, po každé oplach studenou vodou kromě zad a páteř jsem pak do další sauny prohříval na infralavici (tělo pro boj s parazity standardně zvyšuje teplotu), kde je patogen na páteři namáhán po dlouhou dobu radiačně výrazně vyšší teplotou (tělní buňky spolupracují a deponované teplo umí předávat okolním buňkám, patogen však tuto možnost nemá) a doufal jsem že uhyne. Pokud začala ruka či noha občas bolet, po zaperování na shigelly to vždy přešlo. Je vhodné rovněž cvičit, protože patogenům se nechce žít v místech, která jsou nějak neustále ovlivňovány pohybem – chtějí mít svůj klid. No a stalo se, do nohy se vrátila síla, ruka přestala brnět a bolesti již nemám. Dala by se asi použít i kryokomora, která by mohla mít stejný efekt, ale ta u nás není a muselo by to jít vše přes doktory. Protože jsem měl i jiné problémy (zejména únava), zašel jsem si letos v září na změření patogenů, abych své léčení neprováděl jen zkusmo. Mám v těle pěknou ZOO, únavu mi způsobovali dva malaričtí prvoci (ty jsem si asi dovezl od moře – ty vyžírají červené krvinky) a babesie k tomu (muchničky a hovada ze zahrady – rovněž napadají červené krvinky), vlastním krysí tasemnici a roupy (asi od psa), vodní chlor rezistentní prvoky z pitné vody z rozvodu a další prvoky, bakterie a viry. V současné době prodělávám doporučenou očistnou kůru a než si udělám čističku vody, musím veškerou vodu na pití i mytí převařovat, protože obsahuje chlor rezistentní prvoky. Užívám postupně léky proti prvokům a poté proti helmintům, současně beru bylinné tinktury s nahranými frekvencemi proti prvokům, bakteriím a virům. Když to půjde dobře, mohl bych být na konci prvního čtvrtletí příštího roku již zcela zdráv. Protože máme psa, budu zvědav, kdy se zase budu na něco reinfikovat.
Pro léčbu by se asi dala i využít i homeopatie (homeopatika jsou fyzikálním lékem, který ředěním zvýrazněnou typickou frekvencí jednak znepříjemňují pobyt jistých patogenů v těle, jednak frekvenčně posilují dotčené orgány v boji proti jistým patogenům a jednat stimulují zejména slinivku a játra pro to, aby z potravy začaly vychytávat substance vhodné pro boj s patogenem). Tady je vhodné navštívit dobrého homeopata, který by mohl poradit a tím i pomoci.
Stejně je na tom i bylinná léčba, kterou lze z těla postupně odstraňovat různé typy patogenů a v konečném důsledku vás vyléčit. Zase to chce nechat si poradit od dobrého bylinkáře, což není úloha lehká.
Dále je třeba doplnit do těla vitamíny (zejména všechny ze skupiny B, D3, Bór) – viz moje www stránky a protože nemoci způsobují jak patogeny, tak i jisté nečistoty, je třeba provést chelaci těchto nečistot, například kyselinou thioktovou a dalšími (odstranit hliník, nikl a další těžké kovy a další chemické nečistoty, doktoři o tom ale nic moc neví).

Pro další dotazy mě můžete oslovit na mailové adrese zdravymilan@seznam.cz, článek je pak rovněž k dispozici v sekci Přednášky na mých www stránkách www.zdraviafyzika.cz kde pak najdete i některé další informace.

Zdroj: diskuze Specialista na polyneuropatii

Ceny

Zdroj: Vši, jak s nimi bojovat?

Poradna

V naší poradně s názvem CHOROBA JABLONÍ se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Albert Langer.

Dobrý den,
již 5 let bojuji marně s touto chorobou jabloní. Nemoc se stale rozšiřuje a neustupuje. Prosím, víte, o jakou nemoc se jedná a jak s ní bojovat? Děkuji za rady!

Uživatel rovněž přidal ke svému příspěvku i obrázek, který můžete vidět, když kliknete na tento odkaz přiložený obrázek.

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Zahradník.

Jde o houbové onemocnění strupovitost jabloní. Účinný přípravek je ZATO 50WG. Postřik se provádí v období od fáze růžového poupěte (před květem) až do 2 týdnů po odkvětu pravidelně v intervalu cca 14 dní.

Zdroj: diskuze Choroba jabloní

Neostomosan pro koně

Neostomosan můžete použít i na koně, kdy ničí mouchy, hmyz, blechy, vši, roztoče a prašivinu.

Na koně se aplikuje roztok postřikem na celé tělo. Koncentrát by měl být v poměru 1 : 200, roztok nesmí zasáhnout oči a nozdry.

Lék má dlouhodobý preventivní účinek proti blechám, klíšťatům, vším i prašivině.

Zdroj: Neostomosan

Diskuze

V diskuzi EKZEM NA HLAVE se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Jakub.

Treba skúsiť ten olej určite. A ekzem je problém aj psychický aj celkovo "telesný". Netuším akú máte stravu a ako žijete no určite vám pomôžu tieto veci ktoré popíšem jedným alebo dvomi slovami, čím viac ich budete dodržiavať tým lepšie sa budete mať a tým menší ekzem.

Jesť: zdravé tuky, zastudena lysované, olivový, kokosový, kvalitné maslo, rybý, masť najlepšie domácu (ja k nej nemám prístup, kupujem v obchode... nevadí :D)
Nejesť: margaríny, sladkosti, sladké jogurty, čokolády, údené, mastné, biele cestoviny, pečivo.

Piť: zelené čaje vysokej kvality (gaba katsura, gaba premium, gaba taiwan, kate benifuki jeden z najlepšich cajov na alergie, určite skúste aj sencha všetky čaje nad 8€ sú kvalitné), bilinkové čaje na očisty a ukludnenie, (medovka, žihlava, čistec lekársky) - najlepšia stránka je čajovna dobrých ludí. -----www.e-tea.eu/-----
Nepiť: pravidelne veľa kávy, stačí 1x denne MAX alebo 2-3 x týždenne, energiu získate aj z čaju pripadne oleja (kokosový za lyžicu ráno, poobede obsahuje dosť energie, a je kvalitnejšia ako z kávy), nepiť sladké malinovky, sirupy, energetické nápoje.

Cvičiť: najlepšie vlastnou váhou.. správne robiť kliky drepy brušáky kuknite videá na internete, hoci čo ... stačí aj 10-15 minút denne. Kto vraví že nemá čas na cvičenie sa vyhovára. Dá sa násť všetko pre každého. Dokonca aj pomalé chodenie po schodoch (10 poschodí denne) spraví veľa a o mesiac môžeš zísť dole a dať 20poschodí.. . vždy niečo lepšie ako nič
Necvičiť: násilné športy, neutekať dlho, nebyciklovať neplávať, neskákať dlho, neutekať po ceste a kameňoch ale po tráve a po hline. Nič nerobiť dlhšie ako 40minúť alebo hodinu.

Skúsiť hocijaké očisty: skúste ocot na ráno, očistu s citrónmi (každý deň šťavu z citrónu), skúste chlorelovú očistu, očistu kokosovým olejom, očistu čistiacimi čajmi, odkyslenie organizmu, skúste hladovkovú očistu (raz do týždňa nič nezjete LEN VODU) alebo očistu zeleninou 1x 2x do týžna budete jesť LEN ZELENINU tie dni.. žiadna káva nič len nastúhané pomleté, smoothie mrkva petržlen kaleráb koreňové zeleniny, cibula cesnak.. hoci čo.

Internet je plný všetkého treba len skúšať ak budete robiť minimálne 50% z toho čo som vám sem napísal musí sa vám to zlepšiť.


Zlepšiť celkovo spánok a životný štýl: čítať knihy, náučnú literatúru, skúsiť sa učiť cudzí jazyk, skúšajte hlavovalami, rubiková kocka, hrajte šach, kreslite, hrajte na hudobný nástroj, vyšívajte, učte sa variť nové dobroty, pečte, cvičte, posilujte........milion možnosti.

Všetko čo váš mozog a hlavu odbremení od problému "mám ekzem všetko je zlé" vám pomôže. Ja sám som mal problémy s ekzemom a STALE ICH MAM no v porovnaní mám už len 10% problémy. A ako som spomínal mokvajúci ekzem v hlave som zničil olejom.

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Mostecka Alena.

dekuji moc za rady, zkousim vse aby to hlvne nebylo akutni, jinak mate ve vsem pravdu, clovek se nema vsemu oddavat, chce to bojovat a ciste telo, je i cista duse.....diky a mejte se

Zdroj: diskuze Ekzem na hlave

Účinky oregana

Dobromysl na vysoký cholesterol

Klinický výzkum ukazuje, že užívání oregana po každém jídle po dobu 3 měsíců může snížit hladinu lipoproteinů s nízkou hustotou, což je LDL cholesterol neboli „špatný cholesterol“ a zvýšit cholesterol s vysokou hustotou HDL neboli „dobrý cholesterol“ u lidí s vysokým cholesterolem. Hladiny celkového cholesterolu a triglyceridů však nejsou ovlivněny.

Paraziti ve střevech

Užívání oleje z oregana po dobu 6 týdnů může zabít parazity Blastocystis hominis, Entamoeba hartmanni a Endolimax nana.

Dobromysl proti kašli

Česnek, med a oregano jsou antimikrobiální látky, které pomáhají přirozeně bojovat proti nachlazení a kašli. Používají se ve formě sladkého sirupu.

Zdroj: Dobromysl sirup recept

Diskuze

V diskuzi ŠAMPON PROTI VŠÍM se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Melanie.

Moje dcera přišla s tím, že ji svědí hlava, a podezření, že by mohla mít vši, se po prohlídce vlasů potvrdilo. Věděla jsem, že bude časově náročné jí hnidy z dlouhých vlasů dostat, ale zase mě povzbudila myšlenka, že se živými zvířátky “zatočí” účinný přípravek z lékárny. Lékárnice mi tedy doporučila šampon a sérum Liquido. Už během dvou mytí vši začaly mizet, po týdnu jsme měli úplný klid. Doporučuji.

Na tento příspěvěk jestě nikdo nereagoval. Chcete se k němu vyjádřit? Klikněte na tlačítko a budete moci vložit svůj komentář.

Zdroj: diskuze Šampon proti vším

Jak vši vypadají?

Tady je mnoho fotografií, na kterých jsou vidět vši i hnidy: vši a hnidy foto.

Zdroj: Vši, jak s nimi bojovat?

Poradna

V naší poradně s názvem REFLUX JÍCNU se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Jana Prýmková.

dobrý den,již 4 neděle,jsem zahleněná,suchý kašel,bolest na prsou..obvodní lékařka mě léčí-Erdomed a Vincentkou a Levopront,skoro žádná změna,nenastala a tak mi k tomu dala Nolpazu-40mg-2 krát denně,protože mi před 2 roky našli vředy na dvanácterníku-ty se zahojily...myslíte,že se to mohlo být Rexluxem?děkuji za odpověď

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Cempírek.

Nejdříve je potřeba, abyste zvolnila, uklidnila se a získala jste vnitřní rovnováhu. Nejspíše jste na něco alergická. Objednejte se na imunologii a nechte si udělat testy. Sama si můžete v lékárně koupit lék Claritine, který vám pomůže bojovat s alergií. Pijte čaj s ŽenŠenem a snažte se myslet pozitivně. Léčbu, kterou máte od obvodní lékařky nepřerušujte.

Zdraví Cempírek!

Zdroj: diskuze Reflux jícnu

Jak se vyhnout plísni nehtů na nohou

Pokud jste trošku zruční a informovaní o plísni nehtů, tak jste dobře připraveni k léčbě plísňové infekce. Zde je pár dobrých tipů, jak se dá zabránit plísňové infekci:

  • Při návštěvě bazénu nebo sauny vždy používejte proti plísni nehtů pantofle.
  • Nezapomeňte na důkladné osušení pokožky mezi prsty, tím se dá také zabránit vzniku plísně na nehtech.
  • Pro zničení plísně perte ručníky, rohožky z koupelny, ponožky při teplotě nad 60°C.
  • Proti plísni nehtů používejte vhodné a pohodlné boty, které mají prodyšný materiál, aby nevznikala akumulace tepla a vlhka.
  • Proti plísni nehtů noste ponožky z přírodních materiálů a každý den je měňte.
  • V létě choďte v otevřených botách na boso, protože to zajišťuje dobrý krevní oběh a udržuje pokožku v suchu, což zabraňuje výskytu plísní.
  • Aby se neudělala plíseň pod nehtem, tak je důležité nehty pravidelně stříhat a čistit alespoň jednou do týdne.

Zdroj: Jak bojovat s plísní nehtů na nohou

Poradna

V naší poradně s názvem PROTONOVÉ CENTRUM PRAHA BULOVKA se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Zdenka Vospálková.

Dobrý den, můj tatínek (62) prodělal karcinom tlustého střeva,byl operován a léčen chemoterapiemi. Na posledním vyšetření CT se ukázaly drobné metastázy v měkkých tkáních dutiny břišní,jinde ne. Chemoterapii pan doktor ukončil s tím, že již tělo na léčbu nereaguje a nasadil tatínkovi pilulky. Byla by pro něj vhodná protonová léčba? Velmi děkuji za případnou odpověď. Zdenka Vospálková

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Cempírek.

Protonová léčba by mohla pomoci. Zkuste se obrátit přímo na Protonové centrum v Praze na Bulovce a zjistěte si podmínky této léčby. Ne vždy je zdravotní pojišťovna ochotna uhradit náklady na tuto léčbu. Co ale pomáhá určitě a nic to nestojí je chuť do života. Pozitivní myšlení, zábava a radost změní chemické reakce v těle nemocného a pomohou lépe bojovat proti vznikajícím metástazím.

Zdraví Cempírek!

Zdroj: diskuze Protonové centrum praha bulovka

Na jakém principu to funguje

Elektronický odvšivovací hřeben účinně zneškodňuje vši bez použití chemických prostředků. Přístroj používá napětí mezi zuby, které při doteku okamžitě ničí jak vajíčka, tak i samotné vši. Použité elektrické napětí je natolik nízké, že ho uživatel necítí a je pro něj zcela neškodné. Používání elektronického odvšivovacího hřebene můžete kombinovat s jinými přípravky proti vším.

Zdroj: Elektronický odvšivovací hřeben

Diskuze

V diskuzi LEPIVÉ KAPIČKY NA KVĚT.VÝHONECH se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Josef Petr.

Dobrý den,
orchideje pěstuji dlouho a vždy bohatě kvetly. Letos mají bohatě nasazeno na květ, ale na některých výhonech se začaly tvořit lepivé kapičky konzistence medu. A netrvá dlouho a výhon začne hnědnout a potom zesvětlá a odumírá. Ohne se a zežloutne, ale neusychá. Neví někdo co je to za chorobu a jak s ní bojovat? Děkuji za radu
Josef Petr satchmo@centrum.cz

Na tento příspěvěk jestě nikdo nereagoval. Chcete se k němu vyjádřit? Klikněte na tlačítko a budete moci vložit svůj komentář.

Zdroj: diskuze Lepivé kapičky na květ.výhonech

Nebezpečí plísně nehtů na nohou

Plíseň nehtů není život ohrožující onemocnění, ale neměla by být brána na lehkou váhu. Plíseň může omezit funkci zasaženého prstu nebo celé nohy a pacienti pak mají potíže při chůzi.

Zdroj: Jak bojovat s plísní nehtů na nohou

Recept na chřipku

Osvědčených receptů je mnoho, postačí najít ten správný pro vás. Osobně doporučuji při zvýšené teplotě hned neužívat aspirin, paralen ani nic podobného, ale lehnout si do postele s teplým čajem a několik hodin vydržet bez nějakých přípravků. Organismus si tvoří látky proti chřipce, aby pak mohl s nemocí lépe bojovat. Druhým osvědčeným receptem je vypotit se a ještě zpocený vběhnout do mírně teplé sprchy na velmi krátkou dobu. Smyjete tak látky, které váš organismus vyloučil. Pokud by jste tak udělal až uschnete, část látek zůstává na pokožce nebo se opět vstřebá. A do třetice - zvyšte příjem Koenzymu Q10 a doporučuji Echinaceové kapky nebo tablety na cucání.

Zdroj: Osvědčený recept na chřipku

Dieta na akné recept

Co se při dietě na akné nesmí (výše je popsáno proč):

  • žádné obilniny,
  • žádné mléčné produkty,
  • žádné fazole,
  • žádná sója.

Co pomáhá na akné (výše je popsáno proč):

  • potraviny bohaté na bílkoviny, například ryby, maso ze zvířat krmených trávou,
  • zelenina,
  • ovoce zejména bobule,
  • ořechy,
  • omega-3 mastné kyseliny, esenciální mastné kyseliny nebo rybí tuk 2 gramy denně,
  • výtažek ze Serenoa repens (jihoamerický typ palmy) 320 mg,
  • zinek 3 krát denně 30 mg, což se pak do měsíce sníží na udržovací dávku jen jednou krát denně 30 mg,
  • GLA – kyseliny linolová 320 mg, která je přírodně obsažená nejvíce v oleji ze slunečnice anebo v oleji ze světlice barvířské.

 

Zdroj: Akné a jak proti němu bojovat dietou

Citronová šťáva při dně

Citron patří k tradiční medicíně mnoha zemí, a to i při léčbě nemocí pohybového aparátu. Jeho šťáva pomáhá bojovat proti artritidě, revmatismu a artróze. Citron je nasycený vitaminy A, B1 a B2, P a C, jakož i kyselinou citronovou. Tyto komponenty mají posilující a protizánětlivé vlastnosti. Zbavit se nemoci pouze použitím citronu není sice možné, ale může sloužit jako vynikající podpora. Doporučuje se použít citronovou šťávu nebo tinkturu z citronové kůry: rozřízněte si jeden citron a vymačkejte z něho šťávu. Potírejte s ní klouby 2x denně a nehýbejte se, dokud zcela nevyschne. V případě, že nemáte čas na tinkturu, připravte si z citronové kůry čaj: nalijte do hrnce 1 litr vody a přidejte šťávu a kůru ze 2 citronů. Vařte 15 minut, když čaj trochu vychladne, oslaďte ho medem a pijte.

Zdroj: Dna a citron

Přírodní prostředky proti vším

Velmi účinné přírodní prostředky proti vším jsou následující:

  • jemný hřeben
  • nimbový olej
  • jablečný ocet
  • kokosový olej
  • česnek
  • tymián
  • éterické oleje

Přírodní přípravky bývají často šetrné k pokožce hlavy, ne vždy jsou však schopny zahubit všechny škůdce. Sáhnete-li po nějakém chemickém přípravku, například Diffusil, pak jistojistě zabijete všechny lezoucí vši a zpočátku budete mít na hlavě příjemný pocit, který se však v následujících dnech změní v palčivou svědivost, jež se utlumí vždy jen umytím vlasů šetrným šamponem nebo louhováním v odvaru z řepíku.

Další účinnou léčbou vší je jejich odstranění pomocí kovového hřebenu a kondicionéru. Tato léčba by se měla opakovat alespoň jednou týdně. Kondicionér působí podobně jako olej, protože zanechává vlasy mastné, vši se tak začnou pohybovat a jejich odstranění není tolik namáhavé. Posléze je důležité kvalitní vyčesání vlasů. Bílý ocet je rovněž doporučovaným prostřdkem pro odstranění vší. Je důležité, aby došlo k opláchnutí vlasů právě bílým octem. I po této aplikaci by mělo dojít k vyčesávání pomocí hřebenu, protože je důležité, aby všechny vši byly z vlasů odstraněny.

Zdroj: Přírodní prostředky na vši a hnidy

Použití Neostomosanu na svrab u psů

Tento roztok se používá koncentrovaný a je určen k vnějšímu užití. Využívá se k léčbě psů, kteří mají blechy, klíšťata, vši, svrab. Je možné ho užívat i preventivně. Roztok nesmí zasáhnout oči a nosní sliznici. Lze používat i u fen v době březosti.

Před aplikací je potřeba psa umýt, osušit a poté nastříkat koncentrátem v poměru 1 : 200; nastříkat se musí celý povrch psa (pozor na oči a čenich). Při léčbě prašiviny se tato aplikace opakuje za 10 dnů. Aplikuje se i na pelech, boudu.

Lék má dlouhodobý preventivní účinek proti blechám, klíšťatům, vším i prašivině.

Zdroj: Neostomosan


Autoři obsahu

Mgr. Marie Svobodová

Bc. Jakub Vinš

Mgr. Světluše Vinšová

Mgr. Michal Vinš

Mgr. Jana Fábryová


ČeskáOrdinace

O nás

Kontakt

Ochrana osobních údajů a cookies

 SiteMAP