Informace od zdravotní sestry

MENU

  

PROSTATA

  

KREVNÍ TLAK

  

CUKROVKA

  

WARFARIN

  
Téma

JAK DLOUHO BRÁT ASCORUTIN

OBSAH

Rutin, jako doplněk ztravy.

Nejlepším přípravkem na pohodlné doplnění rutinu a zároveň i potřebného vitamínu C je preparát Ascorutin. Aktuální nejlevnější nabídka léku Ascorutin a jeho cena je zde.

Zdroj: Rutin v potravinách

Poradna

V naší poradně s názvem ŽILNÍ SYSTÉM se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Maja.

Dobrý den, mám problém s pejskem, bohužel chodíme na chemoterapie a protože začala mít problém s praskáním žil, hledám něco co by potpořilo elasticitu žilních stěn ? pomůže mi někdo ? Díky

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Cempírek.

Zkuste dávat Ascorutin. Ascorutin je složený přípravek, jehož obě léčiva - rutosid a kyselina askorbová upravují zvýšenou lámavost a propustnost krevních vlásečnic. Ascorutin je k dostání bez lékařského předpisu.

Zdraví Cempírek!

Zdroj: diskuze Účinky pupálky lékařské

Jak dlouho působí antibiotika na antikoncepci

Při užívání antibiotik dochází ke sníženému vstřebávání antikoncepce ve střevě. Proto může být účinek antikoncepce během užívání antibiotik nižší, což může způsobit nepravidelnosti cyklu (nepravidelné krvácení) a také snížit antikoncepční účinek. Proto je taky vhodné v daném menstruačním cyklu používat při sexuálním styku ještě jinou formu antikoncepce (například kondom). Po dobrání antibiotik není ve většině případů nutné používat jinou metodu kontracepce, účinek antibiotik na antikoncepci by neměl být snížen.

Zdroj: Jak dlouho působí antibiotika po dobrání

Diskuze

V diskuzi JAK DLOUHO SE MAJÍ TYTO TABLETY UŽÍVAT se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Lenka Vaňková.

A jak dlouho se teda můžou brát??

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Jana.

Tuto informaci výrobce neuvádí.

Zdroj: diskuze Jak dlouho se mají tyto tablety užívat

Ascorutin a alkohol

Může se pít alkohol na Ascorutin? To je častá otázka, kterou slýcháváme v ordinacích a v lékárnách při výdeji tohoto léku. Alkohol nijak neovlivňuje účinky Ascorutinu.

Ascorutin obsahuje vitamín C a mít zdravou dávku vitamínu C v těle před a po pití může zabránit nebo snížit závažnost kocoviny tím, že urychlí metabolismus alkoholu v játrech. Alkoholici mohou také těžit z udržování příjmu vitamínu C, protože může snížit touhu po alkoholu.

Zdroj: Prasklé žilky a jejich léčba Ascorutinem

Poradna

V naší poradně s názvem KRVAVÉ SKVRNY POD KŮŽÍ NA PAŽI se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Eva Hrstková.

Dobrý večer, prosím o radu. V současné době užívám léky medrol a 1x týdně methotrexat na revmatickou artritidu. Krvavé skvrny mám na paži (předloktí) neustále, jedny zmizí, další se objeví. Paní doktorka mě sdělila, "..že s tím nic neudělá." Opravdu se s tím nedá nic dělat? Děkuji za odpověď. Eva Hrstková

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Cempírek .

Zkuste užívat Ascorutin, který je volně k dostání v lékárně. Ascorutin zpevní stěnu kapilár, ty pak přestanou propouštět krev a přestanou se tvořit skvrny. Když to do měsíce nepomůže, tak běžte na kožní a tam se poraďte jak dál.

Zdraví Cempírek!

Zdroj: diskuze Krvavé skvrny pod kůží na paži

Co je Ascorutin

Ascorutin (špatně Askorutín nebo askorutýn nebo askorutejn) je volně prodejný v lékárně.

Ascorutin obsahuje dvě účinné látky:

  1. Rutosidum (rutin - flavonolový glykosid nalezený v mnoha rostlinách, včetně pohanky, tabáku, zlatice, hortenzie, violy atd.),
  2. Acidum ascorbicum (vitamín C).

Farmakoterapeutická skupina: látky stabilizující kapiláry, flavonoidy.
Přípravek se používá k léčbě zvýšené lámavosti a propustnosti krevních vlásečnic různého původu, hlavně při nedostatku vitaminu C (kyseliny askorbové) v organismu, při chorobné krvácivosti na cévním podkladě, k ovlivnění místních příznaků krvácení při diabetické retinopatii (změny na sítnici při cukrovce), při zvýšeném počtu červených krvinek, při zánětu střeva s tvorbou vředů.
Ascorutin je složený přípravek, jehož obě účinné látky - rutosid a kyselina askorbová - upravují zvýšenou lámavost a propustnost krevních vlásečnic.

Zdroj: Prasklé žilky a jejich léčba Ascorutinem

Diskuze

V diskuzi GANGLION NA ZÁPĚSTÍ se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Jitka.

přesně stejně to mám já na noze, taky mi po operaci znovu narost a bolí

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Soňa.

Mám, tedy měla jsem stejný problém, jen na jiném místě. Možná jen náhoda, ale každopádně to stojí za zkoušku. Musela jsem začít brát Ascorutin a během několika málo dní se začal zmenšovat. Po vysazení stagnace. Po opětovné léčbě Ascorutinem se vše dalo opět do pohybu a cca po 2 měsících už není vidět, bez bolesti a relativně rychlé řešení, alespoň u mě.

Zdroj: diskuze Ganglion na zápěstí

Jak se Ascorutin užívá

Vždy užívejte Ascorutin přesně podle pokynů svého lékaře. Pokud si nejste jistý/á, poraďte se se svým lékařem nebo lékárníkem.
Nedoporučí-li lékař jinak, užívají:

  • dospělí 1 - 2 tablety 3-krát denně,
  • děti od 3 let 1 - 2 tablety denně.

Jestliže jste užil(a) více Ascorutinu, než jste měl(a)

Při masivním předávkování (několik gramů) kyselinou askorbovou se může vyskytnout přechodný průjem. Při opakovaném podání velkých dávek a při současném poškození ledvin dochází k zvýšenému vylučování šťavelanů do moči s následnou tvorbou ledvinných kamenů.

Zdroj: Prasklé žilky a jejich léčba Ascorutinem

Diskuze

V diskuzi PRESTARIUM NEO COMBI 5 se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Vláďa.

Dobrý den,
chtěl bych požádat o info. Na vysoký tlak jsem dostal lék prestarium neo combi 5. Po cca užívání cca 1 měsíc mě začali bolet klouby, na počátku rameno, poté druhé o měsíc později koleno. Může to souviset s užíváním prestarium neo combi 5? Děkuji.

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Pavel Kubita.

Dobrý den! Užívám lék Prestarium neo combi 5mg/1,25mg na snížení krevního tlaku. Jak dlouho ho musím brát? Když budu mít tlak dobrý, mohu přestat užívat lék?

Zdroj: diskuze Prestarium neo combi 5

Ascorutin nebezpečí

Neužívejte Ascorutin pokud:

  • jste alergický/á (přecitlivělý/á) na léčivé látky nebo na kteroukoli další složku Ascorutinu;
  • jste těhotná nebo kojíte.
Pokud si nejste jisti, zda začít Ascorutin užívat, poraďte se se svým lékařem.

Zvláštní opatrnosti při použití Ascorutinu je zapotřebí

Při dlouhodobém podávání vysokých dávek se mohou tvořit ledvinové kameny, hlavně u pacientů se zvýšenou hladinou šťavelanů v krvi.
U pacientů s deficitem glukóza-6-fosfát-dehydrogenázy (vada metabolismu cukrů) může v ojedinělých případech dojít k hemolýze (rozpadu krevních buněk), i velmi závažné.

Vzájemné působení s dalšími léčivými přípravky

Prosím, informujte svého lékaře nebo lékárníka o všech lécích, které užíváte nebo jste užíval(a) v nedávné době, a to i o lécích, které jsou dostupné bez lékařského předpisu. Kyselina askorbová zvyšuje vstřebávání penicilinu, železa a hormonu ethinylestradiolu z trávicího traktu. Při vysokých dávkách může ovlivnit účinnost antikoagulační terapie, ovlivňuje resorpci vitamínu B12. Opatrnosti je třeba při současném užívání s kyselinou salicylovou, sulfonamidy a kotrimoxazolem (léky užívané při některých bakteriálních infekcích).

Užívání Ascorutinu s jídlem a pitím

Ascorutin můžete užívat s jídlem či nalačno.

Těhotenství a kojení

Přípravek se v těhotenství nesmí užívat.
Přípravek není určen k léčbě kojících žen.
Poraďte se se svým lékařem nebo lékárníkem dříve, než začnete užívat jakýkoliv lék.

Řízení dopravních prostředků a obsluha strojů

Přípravek neovlivňuje pozornost.

Důležité informace o některých složkách Ascorutinu

Přípravek obsahuje laktózu. Pokud Vám lékař sdělil, že trpíte nesnášenlivostí některých cukrů, domluvte se se svým ošetřujícím lékařem dříve než začnete užívat tento přípravek.

Zdroj: Prasklé žilky a jejich léčba Ascorutinem

Poradna

V naší poradně s názvem PRADAXA 150MGA TRHÁNÍ ZUBŮ se k tomuto tématu vyjádřil uživatel MARIE PROSROVÁ.

DOBRÝ DEN,JDU NA TRHÁNÍ ZUBŮ A BERU 150MG PRADAXU--JAK DLOUHO PŘED ZÁKROKEM PŘESTAT PRADAXU BRÁT?DĚKUJI ZA ODPOVĚD

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Cempírek.

Na přerušení léčby Pradaxou se musíte dohodnout se svým stomatologem. Je třeba znát váš zdravotní stav a přerušení správně naplánovat. Také je důležité, aby byl za přerušení vaší antikoagulační léčby někdo odpovědný. Proto se obraťte na svého lékaře.

Zdraví Cempírek!

Zdroj: diskuze Pradaxa 150mg

Jak dlouho trvá svědění

Pokud po léčbě přetrvává svědění, lékaři doporučují nadále kůži mazat změkčujícími mastmi či mastmi s kortikoidy. Délka svědění je individuální, může být i psychosomatického charakteru.

Zdroj: Jak dlouho trvá léčba svrabu

Poradna

V naší poradně s názvem TRAZODONI HYDROCHLORIDUM se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Kateřina.

Dobrý večer, chtěla jsem se zeptat jestli se po tomto léku nepřibývá a nemá vliv na pokožku.Též, bych chtěla vědět jak dlouho se musí brát.Děkuji za odpověď

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Cempírek.

Trazodon je antidepresivum. Používá se k léčbě velké depresivní poruchy, úzkostných poruch a potíží se spánkem. Lék se užívá dlouhodobě ústy. Trazodon má své vedlejší účinky zejména v prvních týdnech léčby. Mezi ně však nepatří ani přibývání na váze ani vliv na položku. Běžné vedlejší účinky jsou sucho v ústech, pocit na omdlení, zvracení a bolest hlavy. Závažnější vedlejší účinky mohou zahrnovat sebevraždu, mánii, nepravidelnou srdeční frekvenci a patologicky prodlouženou erekci u mužů. Trazodon má také sedativní účinky.
Trazodon se používá od roku 1981 a patří mezi nejčastěji předepisovaná antidepresiva.

Zdraví Cempírek!

Zdroj: diskuze Trazodoni hydrochloridum

Za jak dlouho zmizí vyrážka

U svrabu žádná přírodní léčba neexistuje, masti na předpis prostě musí zabrat. Svědění a podráždění kůže mohou přetrvávat až čtyři týdny po ukončení léčby z důvodu rozkladu mrtvých zákožek uvězněných v kůži.

Zdroj: Jak dlouho trvá léčba svrabu

Diskuze

V diskuzi KORTIKOIDY INJEKCE se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Lucie.

Dobrý den
Mám problemy s bederní páteří už 3roky chodím na injekci do bederky pod CT bohužel obsahuje i kortikoidy naštěsí mi stačí jednou za rok ale i tak za ty 3roky sem nabrala 12kilo hlavně na břiše změnil se mi menstruační cyklus z 6dnů na 3 a občas bojuji z náladou jinak nic zvláštního....Ale zase si říkám než brát neustále léky a chodit např 2kr do měsíce na obstřiky to radši na jednu takovou injekci.

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Miroslav.

Mam prosim dotaz.Jak dlouho se muhou brat korikoidove injekce.Děkuji za odpověd.

Zdroj: diskuze Kortikoidy Injekce

Co se s tím dá dělat

Není-li porušená kůže, nemusíme přikládat náplast ani obvaz. Zhojení modřin může urychlit držení postižené oblasti ve zvýšené poloze a v klidu. Přikládejte několikrát denně ledové nebo studené obklady v průběhu jednoho až dvou dnů po vzniku poranění. Jako ledový obklad dobře poslouží například sáček mražené zeleniny zabalený do utěrky (nikdy nepřikládejte přímo na kůži, hrozí její poškození). Obklady často vyměňujte. Pohyb a přímá námaha místa s modřinou narušují hojení. Ani masážemi ústup modřiny neurychlíte.

Cévní stěnu lze posílit pestrou stravou s dostatkem vitamínu C. Z preparátů funguje osvědčený Ascorutin, jehož účinnými látkami jsou kyselina askorbová (jiný název pro vitamín C) a rutin, které se zabudují do cévní stěny a tím ji zpevní. Efekt se dostaví už po měsíci užívání v denní dávce 3x 1 nebo 2 tablety. Ascorutin také slouží lékařům jako jednoduchý a pacienta nijak nezatěžující test k odlišení poruch cévní stěny od poruch srážlivosti. Samozřejmě jen tam, kde je sklon ke zvýšené lomivosti cévní stěny zjevný a nejsou přítomny známky závažnějšího zdravotního problému.

Mezi přírodní zdroje rutinu patří pohanka, otruby, ovesné vločky, luštěniny, chřest, ořechy, slupky jablek a rajčat, citrusy, listová zelenina, květenství bezu černého nebo zelený čaj.

Pokud se tvoří modřiny bez příčiny, neprodleně navštivte ošetřujícího lékaře. A to zejména v těchto případech:

  • máte rozsáhlejší modřiny v oblasti očí, zvláště máte-li poruchu vidění;
  • máte neobvykle rozsáhlé nebo bolestivé modřiny, zvláště pokud se tvoří zdánlivě bez příčiny;
  • modřiny se vám tvoří velmi snadno a zároveň míváte i jiné známky krvácení (z nosu, z dásní, krev ve stolici nebo v moči);
  • dříve se vám modřiny netvořily, náhle však vznikají i po malém násilí.

Zdroj: Modřiny bez příčiny

Diskuze

V diskuzi VYPADAVANI VLASU PO CHEMOTERAPII se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Petra 23 let.

Dobry vecer, chtela jsem se vas zeptat. Jsem 11 dní po chemoterapii,byla celkem silná, 4-denní. Mám dlouhe vlasy a zadna chemoterapie me uz neceka. Kdyz si prohrabnu vlasy zacinaji padat, pokazde kdyz vlasy procesu rukama. Myslite ze uz je mam oholit? jeste jich mam celkem dost. Jen se bojim,abych je neoholila predcasne,oni pak zacly rust a pak zase vypadaly. Jak rikam uz me zadna chemoterapie neceka. Dekuji za odpoved.Krasny vecer.:)

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Milena susenkova.

Mám melamony v kostni dreni budu brat 3 dni chemo za jak dlouho vypadaji vlasy ma nekdo toto za sebou?

Zdroj: diskuze Vypadavani vlasu po chemoterapii

Jak dlouho nejíst

Otázka, kdy můžu jíst po plombě, je opravdu důležitá, protože nedodržení stanovené doby může vést k nevratnému poškození výplně a nutnosti jejího předělání. To se týká především tmavých výplní z amalgámu.

Tmavá plomba

U amalgámové výplně se nesmí nic kousat po dobu minimálně 2 hodin od jejího dokončení.

Bílá plomba

U fotokompozitní bílé plomby se může kousat ihned po jejím dokončení.

Zdroj: Bílá plomba - jak dlouho nejíst

Poradna

V naší poradně s názvem BRNĚNÍ A MRAVENČENÍ KONČETIN se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Milda.

Drazí přátelé, rád bych se s vámi podělil o zkušenosti s vyléčením brnění a mravenčení končetin. Brnělo mě levé stehno na vnější straně. Postupně se to během 3 let zhoršovalo a nejvíce se to projevovalo v leže. Dokonce mně to ke konci začalo občas i budit. Ale teď nevím co to je mít pocit brnění nebo mravenčení. Dříve bylo stehno na straně citlivé na dotek a teď je úplně normální jako na druhé noze. Jedinou změnu, kterou jsem učinil a která vedla k vyléčení, je každodení užívání několika minerálů a vitamínů.
Ráno:
1000 mg Vitamínu C s postupným uvolňováním
400 mg Vitamínu E
2000 mg Omega 3
1 g Vápníku

Večer:
500 mg Magnézia (50g hořčíku čisté váhy)
15 mg Zinku
25 mg Vitamínu B6
K tomu pravidelně chodím do sauny, kde se poctivě vyhřeju a ochlazuju se studenou vodou po celém těle. Saunu jsem dělal i dříve a brnění ani mravenčení to samo o sobě nevyléčilo. Jen tyhle doplňky pomohly. Věřím, že to pomůže třeba i vám koho trápí tyto nepříjemné pocity. Mě to vyléčilo za dva měsíce. Úžívám to trvale a brnění nemám.

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Marcela.

Přečetla jsem si váš příspěvek ..a trápí mě to samé .. už dlouho .. už sem se stoho dostala do začarovaného kruhu z kterého mi nejde ven .. takže si myslím že už je u mě i psychika v háji z toho všeho..
Nechci brát AD ( antidepresiva ) ...
Tak skusím to,co Vám pomohlo ..

Zdroj: diskuze Brnění a mravenčení končetin

Za jak dlouho působí Šaratica

Projímavé účinky Šaratice se projeví do dvou hodin od vypití první dávky.

Zdroj: Šaratice voda

Předávkování

Excitabilita byla zaznamenána po požití vysokých dávek dětmi. Ve studiích sebevražd tří izolovaných případů se předpokládá, že příčinou smrti bylo požití tolperisonu.

Zdroj: Za jak dlouho zabere Mydocalm

Za jak dlouho zabere lék Mydocalm

Účinná látka tolperison obsažená v léku Mydocalm je centrálně působící svalový relaxant, který působí na retikulární formaci v mozkovém kmeni blokováním napěťově řízených sodíkových a vápníkových kanálů.

Tolperison se téměř úplně vstřebává ze střeva a své maximální koncentrace v krevní plazmě dosahuje po 1,5 hodině po podání. Je rozsáhle metabolizován v játrech a ledvinách. Látka se vylučuje ledvinami ve dvou fázích; první s poločasem dvě hodiny a druhá s poločasem 12 hodin.

Zdroj: Za jak dlouho zabere Mydocalm

Jak dlouho trvá úpal

Délka trvání příznaků úpalu je vždy individuální. Vždy musí nejprve dojít ke stabilizaci teploty postiženého.

Zdroj: Úpal

Pití alkoholu po dobrání antibiotik

Po dobrání antibiotik už alkohol můžete. Alkohol by se neměl požívat během doby užívání antibiotik.

Zdroj: Jak dlouho působí antibiotika po dobrání

Fyzická námaha po antibiotikách

Alespoň týden až dva po dobrání antibiotik obecně lékaři doporučují klidový režim. Vždy záleží na rozsahu infekce. Jde o individuální posouzení konkrétní situace.

Zdroj: Jak dlouho působí antibiotika po dobrání


Autoři obsahu

Mgr. Marie Svobodová

Mgr. Světluše Vinšová


ČeskáOrdinace

O nás

Kontakt

Ochrana osobních údajů a cookies

 SiteMAP