Informace od zdravotní sestry

MENU

  

PROSTATA

  

KREVNÍ TLAK

  

CUKROVKA

  

WARFARIN

  
Téma

JAK DLOUHO TRVÁ BOLEST V KRKU

OBSAH

Příznaky

  • zarudnutí, pálení nebo bolest v krku vystřelující někdy do uší;
  • ztížené, bolestivé polykání;
  • pocit „knedlíku“ v krku;
  • chrapot;
  • zvětšené krční uzliny.

Zdroj: Babské rady na bolest v krku

Diskuze

V diskuzi NA BOLEST V KRKU - ČOKOLÁDA! se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Leo.

Na bolest v krku je skvělá čokoláda. Pokud vás škrábe v krku, zkuste čokoládu. Theobromine, který obsahuje kakao, totiž potlačuje nervové senzory a tím mírní bolest v krku. Čokoláda prvotní příčinu bolesti v krku (nějaké bakterie) to sice nevyléčí, ale zmírní to bolestivé pocity.

Na tento příspěvěk jestě nikdo nereagoval. Chcete se k němu vyjádřit? Klikněte na tlačítko a budete moci vložit svůj komentář.

Zdroj: diskuze Na bolest v krku - čokoláda!

Proč mě bolí v krku?

Bolest v krku není sama o sobě nemocí, ale příznakem onemocnění. Pocit škrábání a pálení, který začíná vzadu v ústech a šíří se dolů k hrtanu, je vesměs vyvoláván zánětem. Je-li sliznice v krku podrážděná nebo napadená infekcí, organismus odpoví tím, že vyšle do postižené oblasti více krve, která přináší bílé krvinky a jiné obranné prostředky ke zvládnutí infekce; následkem je zarudnutí, zduření a bolest v krku.

Zdroj: Babské rady na bolest v krku

Diskuze

V diskuzi JAK DLOUHO TRVÁ LÉČBA SVRABU se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Petra.

Dobrý den, jsem přeléčená po svrabu (několikrát natření infectoscabem), je možné, aby se následně po léčbě ještě dělaly větší pupeny na genitáliích a hýždích? Kůže po těle mě ještě svědí, ale je čistá nebo se objeví pupínek a do rána zmizí...Pořád se pozoruji, jestli se mi to nevrací a je to už velmi vyčerpávající. Pořád dodržuji doporučení ohledně praní prádla, výměny ložního prádla a čištění matrací a sedačky parním čističem. Jsou tyto následky po léčbě normální?
Velmi děkuji

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Nika.

Dobrý den, jak dlouho má být člověk se svrabem doma? A když je 4 dny po namazání InfectoScab tak kdy může do kontaktu s blízkými osobami? A jak dlouho trvá než se úplně ztratí ta vyrážka? A co doporučujete za mast na to aby to nesvědělo? Děkuji předem za odpověď.

Nika

Zdroj: diskuze Jak dlouho trvá léčba svrabu

Bolest v krku při polykání

Bolest krku při polykání provází četná onemocnění, od počínající rýmy až po závažné choroby. Bolest v krku při polykání trápí častěji děti než dospělé. Jakou nemoc může bolest v krku značit? Může to být: mononukleóza, angína, zánět jícnu, zvětšená krční mandle, čepy na mandlích, laryngitida, zánět hrtanu, zánět nosohltanu, afty v krku, spála.

Zdroj: Bolest v krku

Poradna

V naší poradně s názvem BOLEST V KRKU PO PŘÍPRAVKU FORTRANS se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Vladislava Bílá.

Ve čtvrtek jsem byla na kolonoskopií a pak jsem měla bolest v krku a hučení v uších. Bolest v krku se stále zhoršuje a nemohu spát, polykat. Už jsem použila zatím verde, kloktala šalvějí, ale je to čím dál horší. Děkuji za odpověď. Bílá

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Cempírek.

Bolest v krku asi nebude přímo souviset s kolonoskopií ani s přípravou na ni pomocí přípravku Fortrans. Nejspíše jste se nakazila infekcí, která se projevila zánětem v krku. Tantum Verde je skvělý pomocník, ale je slabý. Mnohem účinnější je kloktadlo nebo sprej Jox. Ten obsahuje koncentrovaný jód, který bezvadně dezinfikuje krk i dutinu ústní. Jestli chcete opravdu účinný lék, tak pak jedině po vizuální kontrole v ordinaci ORL.

Zdraví Cempírek!

Zdroj: diskuze Bolest v krku po přípravku fortrans

Jak dlouho trvá svědění

Pokud po léčbě přetrvává svědění, lékaři doporučují nadále kůži mazat změkčujícími mastmi či mastmi s kortikoidy. Délka svědění je individuální, může být i psychosomatického charakteru.

Zdroj: Jak dlouho trvá léčba svrabu

Poradna

V naší poradně s názvem BOLEST V KRKU U DÍTĚTE se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Jiřina.

Prosím o radu. Me 6ti lete dítě má spalovou angínu a velkou bolest v krku ... problém polknout cokoliv.
Máme antibiotika ale chtěla bych mu nějak pomoci od bolesti krku .... existuje nějaká babska rada? Zábaly krku? Nějaká bylina atd.

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Cempírek.

Použijte spray Tantum Verde www.zbozi.cz/hledani… Ten obsahuje znecitlivující látky a zmírní bolest v krku. V jídelníčku pak během bolestí na místo klasické stravy volte raději vývary s měkkou zavářkou a kousky měkkého masa. Typicky písmenková polévka bude to nejlepší než se dítěti trochu uleví. Antibiotika účinkují rychle a do dvou tří dnů bude bolest mnohem mírnější.

Zdraví Cempírek!

Zdroj: diskuze Bolest v krku u dítěte

Jak léčit pooperační bolest v krku

Poranění při intubaci a tím i bolest v krku po operaci samozřejmě připadají v úvahu. Doporučuje se návštěva lékaře ORL, pokud bolesti přetrvávají. V době hospitalizace se tyto bolesti a nepříjemné stavy řeší individuálně. Obecně se po intubaci s projevy poškození sliznice, jako je pálení, bolest v krku, poruchy polykání, poruchy hlasu, používají Priessnitzovy obklady, inhalace, eventuálně kortikoidy.

Zdroj: Bolest v krku po narkóze

Diskuze

V diskuzi JAK DLOUHO TRVA PŘECHOD U ŽENY se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Iva.

Dobry den,je mi 48 roku a mám jit na operaci odstraněni dělohy a vaječniku z duvodu rodinné dědičnosti .byla jsem testovana na genetice.
Jak dlouho trva přechod u ženy.myslim když nastoupim na operaci a budu v přechodu ,tak za jak dlouho přestanou navaly,poceni atd?Nebo tyto přiznaky ani mit nemusim??
Děkuji za odpověď Iva

Na tento příspěvěk jestě nikdo nereagoval. Chcete se k němu vyjádřit? Klikněte na tlačítko a budete moci vložit svůj komentář.

Zdroj: diskuze Jak dlouho trva přechod u ženy

Kdy vzniká bolest v krku

Příčinou bolesti v krku jsou viry, bakterie, mykotické infekce, alergie, suchý vzduch, podrážděná sliznice, znečištěné ovzduší nebo tabákový kouř. Při virové infekci bývá nástup rychlý, ale obtíže také rychleji odeznívají. Bakteriální infekce má těžší průběh, způsobuje velmi silnou bolest v krku, přítomny jsou velké obtíže při polykání.

Zdroj: Co na bolest v krku

Diskuze

V diskuzi JAK SE PROVÁDÍ KALIBRACE MOČOVÉ TRUBICE A JE TO BOLESTIVÉ se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Renáta.

Mám neustálé problémy se záněty močového měchýře, teď s tím bojuji již 2,5 měsíce a bylo mi navrženo cystoskopie a kalibrace. Moc se toho bojím. Bolí to moc a jde to nějak znecitlivět při tomto zákroku, jak dlouho to trvá a jak dlouho trvá léčba potom?
Nemusí se zákrok opakovat? A jak dlouho to vydrží, aby se zase zánět neobjevit?

Děkuji

Na tento příspěvěk jestě nikdo nereagoval. Chcete se k němu vyjádřit? Klikněte na tlačítko a budete moci vložit svůj komentář.

Zdroj: diskuze Jak se provádí kalibrace močové trubice a je to bolestivé

Narkóza a nachlazení

Pokud je operace plánovaná, vždy se lékaři snaží, aby byl před ní pacient bez akutních infekcí dýchacího traktu (bolest v krku před operací). Pokud má pacient bolest v krku již před operací, je nutné informovat o tomto stavu lékaře a operace bude odložena. Pokud se jedná o neočekávanou operaci (například po autonehodě), tak se žádné nachlazení neřeší.

Zdroj: Bolest v krku po narkóze

Diskuze

V diskuzi OZÁŘENÍ KRKU se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Jiří.

Absolvoval jsem 33 ozáření krku kvůli recidivě karcinomu štítnice. V závěrečné fázi se výrazně zhoršoval můj hlas a nyní, týden po ukončení, již jenom šeptám. Jak dlouho může tento problém přetrvávat? Děkuji.

Na tento příspěvěk jestě nikdo nereagoval. Chcete se k němu vyjádřit? Klikněte na tlačítko a budete moci vložit svůj komentář.

Zdroj: diskuze Ozáření krku

Za jak dlouho zmizí vyrážka

U svrabu žádná přírodní léčba neexistuje, masti na předpis prostě musí zabrat. Svědění a podráždění kůže mohou přetrvávat až čtyři týdny po ukončení léčby z důvodu rozkladu mrtvých zákožek uvězněných v kůži.

Zdroj: Jak dlouho trvá léčba svrabu

Diskuze

V diskuzi SILNĚ BOLESTI V JEMU se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Jitka.

Ahoj bolí mě v krku už asi tejden možná že díl SOU to silně bolesti při polikani vistreluje bolest do ucha a cítím v rku knedlík bojím se aby to nebyla rakovina. Jaký bolesti v rku má rakovina teploty nemám a ani nechraptim

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Tobias.

ahoj.. Bolí mě jeden den v krku a mám u hltanu něco jakoby rozřízlého s šedivým obarvením... bojím se aby to nebyla rakovina .... bolí jen při polikání

Zdroj: diskuze Silně bolesti v jemu

Hleny v krku

Hleny v krku jsou příznakem nachlazení a zánětů dýchacích cest. Hleny v krku trápí i alergiky (astmatiky) a silné kuřáky. Vykašlávání hlenů z krku ve společnosti je neestetické, ale rovněž nezdravé (kapénková nákaza). Existují farmaceutické přípravky pro rozpouštění hlenů a snadné vykašlávání. Ale hlenů v krku je možno se zbavit i přírodní cestou. Pomůže med, tymián, viola vonná, hluchavka bílá, cibule a šalvěj lékařská.

Zdroj: Bolest v krku

Poradna

V naší poradně s názvem JAK DLOUHO TRVÁ LÉČBA SVRABU se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Veronika.

Dekuji moc za rychlou odpoved, presne tak to i je. Je to psychicky narocne a clovek uz kolikrat ztraci hlavu. Jen pro informaci, deodorant byl pouzit naposledy cca pred mesicem.

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Cempírek.

Svrab přežije ve volném prostoru bez hostitele maximálně 3 dny. Takže pokud byl deodorant naposledy použit před měsícem, tak neexistuje možnost, že by na povrchu kolečka tak dlouho přežil.

Zdraví Cempírek!

Zdroj: diskuze Jak dlouho trvá léčba svrabu

Příčiny

Nejčastějšími příčinami bolesti v krku jsou bakteriální a virové infekce, svou roli hraje i alergie, znečistěné ovzduší, suchý vzduch a tabákový kouř. Viry vyvolané nachlazením napadají sliznici v hrdle přímo, v případě alergie vzniká bolest v krku následkem přítomnosti většího množství hlenu a otoku sliznic. Při virové infekci bývá nástup bolestí prudký, ale bolest v krku také rychleji odchází a její průběh je mírnější. Bakteriální infekce je vždy těžší, způsobuje silnou bolest v krku, obtíže při polykání a je provázena horečkou.

Častokrát je bolest v krku způsobena virovou infekcí:

  • nachlazení;
  • infekce hlasivek;
  • mononukleóza (virová infekce, která má tendenci způsobit přetrvávající bolest v krku);
  • jiné virové infekce, například příušnice nebo chřipka.

Bakteriální infekce způsobující bolest v krku:

  • zánět nebo infekce mandlí (angína);
  • zánět epiglottis (epiglititida);
  • zánět čípku;
  • ve vzácných případech může být způsobena pohlavně přenosnými chorobami (kapavka nebo chlamydie).

Mezi další příčiny bolesti v krku patří dráždivé poranění, které trvá déle než týden:

  • podráždění hrdla z důvodu nízké vlhkosti, kouření, znečištění ovzduší, křiku nebo vysušení nosní dutiny;
  • dýchaní ústy, zejména při alergii nebo při ucpaném nosu;
  • pálení žáhy;
  • poranění zadní části krku;
  • chronický únavový syndrom (onemocnění, které způsobuje extrémní únavu).

Zdroj: Babské rady na bolest v krku

Diskuze

V diskuzi SLIZNICE JÍCNU OBNOVA se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Bohacek.

Má někdo zkušenosti s léčbou popálené sliznice jícnu po chemoterapii ? Jak obnovit sliznici - čím ? Děkuji. Pište prosím na meil !

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Patockova Lucie.

Dobry den. Jeden lekar, domnivajicse, ze mam astma, mi omylem predepsal aerosol s kortizonem. Po dvou dnech pouziti se mi kasel jeste zhorsil. Jiny lekar mi rekl, ze prudusky mam vporadku a ze kaslu kvuli bolesti v krku, protoze mam laryngitydu. Kortizon v aerosolu mi jiz velmi podrazdeny krk uplne popalil. Laryngityda se uzdravila, ale zustal mi velmi cerveny krk. Je mozne takto popalenou mukozu v krku uzdravit? Bolest nemam ted zadnou. Trva mi to uz 2 mesice a mukoza je porad stejne ruda. Dekuji za odpoved
Lucie Patockova

Zdroj: diskuze Sliznice jícnu obnova

Jak dlouho trvá nidace

K zahnízdění embrya dochází obvykle asi 6.–7. den po oplození vajíčka. Nidační špinění se může vyskytovat i v pozdějších dnech.

Zdroj: Příznaky nidace

Jak dlouho trvá zánět dásní

To je těžká otázka. Vždy záleží na pacientovi, jak pečuje o svůj chrup. U lidí trpících dlouhodobě neléčeným zánětem dásní je vysoké riziko hlubšího a nevratného poškození. Velmi důležité je proto včasné zjištění zánětu dásní na základě preventivních prohlídek a následná léčebná opatření ještě před tím, než zánět nenávratně postihne kostěné zubní lůžko a závěsný aparát zubu, což má za následek oteklé dásně, bolest, kolemčelistní zánět zubu, váček.

Zdroj: Zánět okostice zubu a zánět dásní

Jak dlouho trvá bolest po vytržení zubu

Ihned po extrakci zubu se dává pacientům do úst tampon „do skusu“. Ten má zabránit krvácení bezprostředně po výkonu. Tampon je nutné ponechat v ústech cca 15 minut. Pro zmírnění poextrakční bolesti, která nastupuje po odeznění anestezie, si vezměte běžný lék na bolest a chlaďte tvář v místě zákroku. Případný otok se začíná vstřebávat nejčastěji už druhý den po výkonu, bolest bývá bez problémů zvládnutelná běžnými, volně dostupnými analgetiky. V den zákroku a následující den nevyplachujte ústa a nekloktejte, abyste nenarušili vznik „krevní zátky“ v ráně, která je velmi důležitá pro bezproblémový průběh hojení. Minimálně 24 hodin po zákroku nekuřte. Dodržujte pečlivě ústní hygienu, v okolí rány čistěte zuby velmi opatrně.

Zdroj: Bolest dásně po vytržení zubu

Přírodní a doplňková léčba

Multivitaminy a minerály, Panthenol, bylinné čaje s protizánětlivým účinkem a homeopatika.

Zdroj: Co na bolest v krku

Příznaky

Příznaky bolesti v krku: škrábání v krku, pálení v krku, chrapot, rýma.

Příznaky angíny: k výše uvedeným přibudou navíc...

  • silné bolesti v krku – pocity pálení a řezání, škrábání v krku,
  • bolest při polykání, bolest při zívání, polykací potíže,
  • chrapot – někdy i ztráta hlasu (selhávání hlasivek),
  • bolest hlavy a uší,
  • zarudnutí a otoky tonzil („mandlí“), zarudnutí měkkého patra,
  • bolestivé zvětšení či zduření mízních uzlin v nejbližším okolí (pod dolní čelistí a před ušima), u malých dětí mohou nastat těžkosti s dýcháním, bolest břicha a zvracení,
  • žlutobílý či šedobílý povlak na tonzilách – tzv. čepy,
  • mohou být horečky nad 38 °C,
  • zimnice, schvácenost, malátnost, celková únava, slabost,
  • pocit ucpaného nosu, výtok z nosu, kašel,
  • nechutenství,
  • někdy vyrážka,
  • bolest hlavy nebo bolest v uších,
  • může být i dávení a zvracení.

Příznaky chronické angíny: pocit tlaku na mandlích, pocit cizího tělesa v krku, zápach z úst.

Zdroj: Angína

Jak dlouho trvá bolest po vytržení zubu

Příslušná oblast se nejprve znecitliví místním anestetikem, podaným nejčastěji ke konkrétnímu zubu. V případě jednoduché extrakce lékař zub uvolní od dásně a šetrně vyjme. Pokud se jedná o složitější extrakci například nepříznivě uloženého zubu moudrosti, musí se zub chirurgicky vybavit přímo z kosti, kde je zadržen. Rána se následně zašije. Od toho se odvíjí i délka bolesti. Vytažení zubu (extrakce) je drobný chirurgický výkon, který nevyžaduje speciální léčebný režim ani pracovní neschopnost. Rána po extrakci zubu začne přirozeně bolet po odeznění znecitlivění, tedy za 2–3 hodiny po výkonu. Pokud proběhla extrakce hladce, postačí bolest ztišit 1–2 tabletami analgetika (prášek proti bolesti), před užitím je třeba prášek rozpustit ve vodě anebo rozdrtit na menší kousky. Bolest definitivně ustává během několika hodin a rány v ústní dutině se hojí poměrně rychle.

Zdroj: Jak dlouho bolí vytržený zub


Autoři obsahu

Mgr. Světluše Vinšová

Bc. Jakub Vinš

Ing. Vladimíra Krejčíková


ČeskáOrdinace

O nás

Kontakt

Ochrana osobních údajů a cookies

 SiteMAP