Informace od zdravotní sestry

MENU

  

PROSTATA

  

KREVNÍ TLAK

  

CUKROVKA

  

WARFARIN

  
Téma

JAK DLOUHO TRVÁ ODKYSELENÍ ORGANISMU

OBSAH

Jak dosáhnout odkyselení organismu?

Účinnou zbraní proti překyselení mají být údajně dechová cvičení a relaxace, fyzická aktivita, změny ve stravování a životním stylu a podobně. Protože samotná myšlenka překyselení vznikla pravděpodobně jako komerční tah, je samozřejmě v prodeji bezpočet nijak zvlášť levných přípravků, pomůcek a prostředků, jak s tímto problémem bojovat.

Zdroj: Rady na odkyselení organismu

Zásadotvorné potraviny

Mezi zásadotvorné potraviny patří například špenát, syrové brambory, mrkev, celer, ředkvičky, banán, citrón, meruňky, grapefruit, mango, meloun, rozinky, fíky, slunečnicová semínka, mandle, za studena lisované oleje, zelený čaj.

Zdroj: Odkyselení organismu stravou

Poradna

V naší poradně s názvem VHODNÉ POTRAVINY PŘI ODKYSELENÍ ORGANISMU se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Marie.

Dobrý den,

v kyselinotvorných potravinách je uvedeno slepičí maso a také ořechy. V zásadotvorných potravinách je opět uvedena slepice a ořechy, tak jak je to správně? Děkuji za odpověď. Marie

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Kamča.

Slepičí a kuřecí maso patří mezi neutrální potraviny. Ale pokud je s kůží, tučné a nebo se ho sní hodně, tak může také způsobovat překyselování. Ořechy jsou mírně kyselinotvorné. Oboje se dá zneutralizovat přidáním citronové šťávy.

Zdroj: diskuze Vhodné potraviny při odkyselení organismu

Babské rady na odkyselení organismu

Babské rady na odkyselení uvádějí, že je vhodná voda z brambor. Jednou z možností je také čaj. Ten je na odkyselení organismu velmi vhodný, a jak říkají babské rady, postačí i běžný zelený čaj, který má zásadité účinky. Pokud zelený čaj máte doma, můžete jej zkusit na odkyselení organismu. Babskými radami je také doporučován čaj, který by měl být dopoledne složený z listu a kořene pampelišky, fenyklu, benediktu, řepíku a puškvorce. Odpolední čaj by měl obsahovat kopřivu, vřes, truskavec, tužebník, lopuch a jitrocel.

Zdroj: Odkyselení těla

Diskuze

V diskuzi ROZPOZNÁNÍ PŘEKYSELENÍ se k tomuto tématu vyjádřil uživatel ADELA HOLCOVA.

dobry den mam uz dlouho velky problemy prujmy velkou unavu ted me zacaly strasne padat vlasy citim se hrozne spatne nemam chut zit poradte my prosim co mam delat dekuju moc alena

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Maria.

Zdravím,

měla jsem stejné příznaky a dva roky jsem držela dietu zaměřenou na odkyselení organismu a pak mi zjistili anémii a celiakii ( nesnášenlivost lepku).

Přeji hodně zdraví a věřím, že se Váš stav zlepší.
Maria

Zdroj: diskuze Rozpoznání překyselení

Potraviny na odkyselení organismu

Na odkyselení je doporučována také celá řada konkrétních potravin, které jsou označovány jako zásadotvorné.

Cibule, česnek, ředkev, brokolice, okurky, meloun, květák, houby, rajčata, hrušky, řepa, kapusta, maliny, banány, špenát, fazole, celer nebo například i plzeňské pivo.

Zdroj: Odkyselení organismu

Jak na odkyselení organismu

Účinnou zbraní proti překyselení mají být údajně dechová cvičení a relaxace, fyzická aktivita, změny ve stravování a životním stylu a podobně. Protože samotná myšlenka překyselení vznikla pravděpodobně jako komerční tah, je samozřejmě v prodeji i bezpočet nijak zvlášť levných přípravků, pomůcek a prostředků, jak s tímto problémem bojovat.

Zdroj: Odkyselení organismu

Diskuze

V diskuzi JAK DLOUHO TRVÁ LÉČBA SVRABU se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Petra.

Dobrý den, jsem přeléčená po svrabu (několikrát natření infectoscabem), je možné, aby se následně po léčbě ještě dělaly větší pupeny na genitáliích a hýždích? Kůže po těle mě ještě svědí, ale je čistá nebo se objeví pupínek a do rána zmizí...Pořád se pozoruji, jestli se mi to nevrací a je to už velmi vyčerpávající. Pořád dodržuji doporučení ohledně praní prádla, výměny ložního prádla a čištění matrací a sedačky parním čističem. Jsou tyto následky po léčbě normální?
Velmi děkuji

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Nika.

Dobrý den, jak dlouho má být člověk se svrabem doma? A když je 4 dny po namazání InfectoScab tak kdy může do kontaktu s blízkými osobami? A jak dlouho trvá než se úplně ztratí ta vyrážka? A co doporučujete za mast na to aby to nesvědělo? Děkuji předem za odpověď.

Nika

Zdroj: diskuze Jak dlouho trvá léčba svrabu

Babské rady na odkyselení žaludku

Překyselení žaludku spadá také do kategorie překyselení celého organismu, a proto na „léčbu“ překyseleného žaludku využívají lidé i předcházející rady. To znamená, že se také doporučuje pít voda s citronem, s jedlou sodou, různé zásadité koupele, studená voda.

Zdroj: Babské rady na odkyselení organismu

Diskuze

V diskuzi JAK DLOUHO TRVA PŘECHOD U ŽENY se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Iva.

Dobry den,je mi 48 roku a mám jit na operaci odstraněni dělohy a vaječniku z duvodu rodinné dědičnosti .byla jsem testovana na genetice.
Jak dlouho trva přechod u ženy.myslim když nastoupim na operaci a budu v přechodu ,tak za jak dlouho přestanou navaly,poceni atd?Nebo tyto přiznaky ani mit nemusim??
Děkuji za odpověď Iva

Na tento příspěvěk jestě nikdo nereagoval. Chcete se k němu vyjádřit? Klikněte na tlačítko a budete moci vložit svůj komentář.

Zdroj: diskuze Jak dlouho trva přechod u ženy

6 hlavních potravin na snížení kyselosti organismu

  • kořenová zelenina
  • brukvovitá zelenina
  • listová zelenina
  • česnek
  • papriky (kapie)
  • citrony

Zdroj: Odkyselení organismu

Diskuze

V diskuzi JAK SE PROVÁDÍ KALIBRACE MOČOVÉ TRUBICE A JE TO BOLESTIVÉ se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Renáta.

Mám neustálé problémy se záněty močového měchýře, teď s tím bojuji již 2,5 měsíce a bylo mi navrženo cystoskopie a kalibrace. Moc se toho bojím. Bolí to moc a jde to nějak znecitlivět při tomto zákroku, jak dlouho to trvá a jak dlouho trvá léčba potom?
Nemusí se zákrok opakovat? A jak dlouho to vydrží, aby se zase zánět neobjevit?

Děkuji

Na tento příspěvěk jestě nikdo nereagoval. Chcete se k němu vyjádřit? Klikněte na tlačítko a budete moci vložit svůj komentář.

Zdroj: diskuze Jak se provádí kalibrace močové trubice a je to bolestivé

Koupel na odkyselení těla

Bylinná koupel na odkyselení – řepík a přeslička 20 g

Tato koupel je silná a účinná. Napomáhá odkyselení organismu tím, že vylučuje toxiny přes pokožku. Pomáhá při vyrážce, odřeninách a napomáhá hojení ran. Má protizánětlivé účinky.

Praktické balení v sáčku: Koupel je k dostání v nálevovém sáčku pro rychlou a pohodlnou přípravu koupele.

Snadná příprava koupele: Bylinný sáček vložíme do vany s teplou vodou a necháme louhovat. Po 10 minutách je koupel připravena. Teplota lázně by měla být taková, aby byla příjemná vašemu tělu. Balení 20 g.

Zdroj: Odkyselení těla

Poradna

V naší poradně s názvem JAK DLOUHO TRVÁ LÉČBA SVRABU se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Veronika.

Dekuji moc za rychlou odpoved, presne tak to i je. Je to psychicky narocne a clovek uz kolikrat ztraci hlavu. Jen pro informaci, deodorant byl pouzit naposledy cca pred mesicem.

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Cempírek.

Svrab přežije ve volném prostoru bez hostitele maximálně 3 dny. Takže pokud byl deodorant naposledy použit před měsícem, tak neexistuje možnost, že by na povrchu kolečka tak dlouho přežil.

Zdraví Cempírek!

Zdroj: diskuze Jak dlouho trvá léčba svrabu

Jak dlouho trvá svědění

Pokud po léčbě přetrvává svědění, lékaři doporučují nadále kůži mazat změkčujícími mastmi či mastmi s kortikoidy. Délka svědění je individuální, může být i psychosomatického charakteru.

Zdroj: Jak dlouho trvá léčba svrabu

Diskuze

V diskuzi ČIŠTĚNÍ ORGANISMU OLEJEM POMALOU FORMOU se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Karla.

Já tyhle očisty těla olejem provozuju vždy 10 dní v kuse a jsem pak jak znovuzrozená. Kamrádka to dělá taky, ale ta vydrží vždy jen 7 dní se stejnými účinky. U každého to funguje jinak, ale mělo by to být provozováno vždy několik dní za sebou v kuse.

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Mirka Bylinka.

Ten olej je výborná věc ale pro dokonalé vyčištění je potřeba přece jenom více.Stejně jako v přírodě, tak i u člověka je překyselení škodlivé.Jsme nemocní a ztrácíme životní sílu.Tělo se brání a pokouší se kyselé látky neutralizovat.K tomu odčerpává bunkám bazické minerály jako draslík,hořčík...To vede ke vzniku neutrlizačního odpadu.Tělo onemocní.Co musíme udělat pří překyselení organismu? vyčištění-odkyselení-remineralizace organismu.Ráda Všem poradím.Bylinka

Zdroj: diskuze Čištění organismu olejem pomalou formou

Čaj na odkyselení organismu

Ideální je dvousložkový čaj na odkyselení organismu:

Dopolední bylinný čaj

Fenykl plod – podporuje správnou střevní mikroflóru, zažívací trakt

Andělika kořen – podporuje správné pH zažívacího traktu

Pampeliška kořen – podporuje detoxikaci, střevní mikroflóru

Pampeliška list – podporuje funkci jater a žaludku

Benedikt nať – podporuje zažívání, očistu

Řepík nať – podporuje funkci jater, žlučníku a střev

Puškvorec kořen – podporuje správné trávení

Odpolední bylinný čaj

Jitrocel list – podporuje správnou mikrobiální a střevní mikroflóru

Kopřiva nať – podporuje ledviny, vylučování, hladinu cukru v krvi

Lopuch kořen – podporuje očistu krve

Truskavec nať – podporuje zažívání střeva, hubnutí

Tužebník nať – podporuje normální hladinu cholesterolu v krvi, očistu

Vřes nať – podporuje ledviny a močové ústrojí

Zdroj: Odkyselení těla

Poradna

V naší poradně s názvem ŘEDĚNÍ KRVE se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Petra.

Jak dlouho asi trvá než se středně těžká plicní embolie vrátí do normálu,jak dlouho můžu být na neschopence. Nohu kterou jsem měla oteklou od kotníku až ke stehnu, se už vrací do původní velikosti.

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Cempírek.

Plicní embolie je komplikace při hluboké žilní trombóze v nohách a pažích. Nastává, když se krevní sraženina oddělí od hluboké žilní trombózy a projde krevním řečištěm, projde pravou síní a pravou komorou a usadí se v plicích.

Primární léčbou je antikoagulace pomocí léků na ředění krve. Tyto léky prodlužují dobu srážení krve. Zabraňují tvorbě nových sraženin a zvětšování stávajících sraženin. Antikoagulancia ale nedokážou sraženinu rozpustit, to si musí tělo udělat samo. Sraženina je časem přirozeně odbourána, někdy úplně, někdy jen částečně.

Jak tělo přirozeně absorbuje sraženinu v průběhu několika týdnů až měsíců, příznaky, které krevní sraženinu doprovázely, se postupně zlepšují a často nakonec vymizí. Příznaky se obvykle zlepší během několika dnů po zahájení antikoagulační léčby. Většina pacientů se zcela uzdraví během několika týdnů až měsíců bez významných komplikací nebo dlouhodobých nežádoucích účinků.

Zdraví Cempírek!

Zdroj: diskuze Eliquis a alkohol

Životní prostředí

Mnoho z nás je dítky měst denně vystavovanými smogu, výfukovým zplodinám, elektrosmogu a dalším jedovatým látkám z ovzduší. Bohužel ani takové prostředí nenapomáhá pH rovnováze našeho těla.

Zdroj: Odkyselení organismu

Faktory způsobující překyselení

  • nesprávný způsob stravování, rychlé polykání se spoustou vzduchu
  • poruchy trávení a plynatost
  • chronické problémy s ledvinami
  • diabetes
  • zánět – zvýšená tělesná teplota
  • lokální nedostatek kyslíku
  • nevyváženost kardiovaskulárního systému

Zdroj: Odkyselení organismu

Za jak dlouho zmizí vyrážka

U svrabu žádná přírodní léčba neexistuje, masti na předpis prostě musí zabrat. Svědění a podráždění kůže mohou přetrvávat až čtyři týdny po ukončení léčby z důvodu rozkladu mrtvých zákožek uvězněných v kůži.

Zdroj: Jak dlouho trvá léčba svrabu

Dýchání

Zajímavým momentem je i správné dýchání. Mělo by být hluboké a pravidelné. Dostatečný přísun kyslíku totiž napomáhá regulovat množství kyselých látek v krvi. Naproti tomu mělké, nepravidelné a celkově nedostatečné dýchání způsobuje hromadění CO2 v krvi a spolu s ním mimo jiné i vznik kyseliny uhličité.

Zdroj: Odkyselení organismu

Základem je voda

Základ života i našeho těla! V našem mírném podnebném pásmu vyloučí dospělý člověk denně nejméně 2,4 litry vody močí, potem, stolicí a dýcháním. Toto množství musí být bezpodmínečně zase doplněno. Část chybějící vody přijímáme v potravě, větší část však musíme doplnit pitím.

Zdroj: Rady na odkyselení organismu

Jak dlouho trvá nidace

K zahnízdění embrya dochází obvykle asi 6.–7. den po oplození vajíčka. Nidační špinění se může vyskytovat i v pozdějších dnech.

Zdroj: Příznaky nidace


Autoři obsahu

Bc. Jakub Vinš

Mgr. Světluše Vinšová

Mgr. Jitka Konášová


ČeskáOrdinace

O nás

Kontakt

Ochrana osobních údajů a cookies

 SiteMAP