Informace od zdravotní sestry

MENU

  

PROSTATA

  

KREVNÍ TLAK

  

CUKROVKA

  

WARFARIN

  
Téma

JAK DLOUHO TRVÁ PŘECHOD U ŽEN

OBSAH

Jak dlouho trvá přechod u ženy

Klimakterium probíhá u každé ženy jinak, ale jasné je, že menopauza žádnou z nás nemine. Přestože žijeme déle a jinak, na době, kdy začneme jako ženy stárnout, se nic nezměnilo. Funkce vaječníků a schopnost otěhotnět končí stále kolem padesátky. Tento fakt neovlivníme, ale můžeme se pokusit alespoň trochu ovlivnit, jaké ono stárnutí bude.

Průměrný věk menopauzy se udává často v rozmezí od 49 do 51 let. Období přechodu probíhá obvykle mezi 45. a 60. rokem věku.

Jak dlouho přechod trvá, to je individuální. Vše záleží na somatotypu ženy, genetických předpokladech, druzích absolvované léčby, životním stylu a podobně. Akutní potíže, například typické návaly, u většiny žen vymizí v průběhu prvních třech až pěti let, nicméně část žen má tyto potíže až do velmi vysokého věku. Může je pociťovat i více než dvacet let po přechodu. Také projevy chronického klimakterického syndromu mohou některé ženy zasáhnout až ve stáří.

Zdroj: Přechod u žen - příznaky

Diskuze

V diskuzi JAK DLOUHO TRVA PŘECHOD U ŽENY se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Iva.

Dobry den,je mi 48 roku a mám jit na operaci odstraněni dělohy a vaječniku z duvodu rodinné dědičnosti .byla jsem testovana na genetice.
Jak dlouho trva přechod u ženy.myslim když nastoupim na operaci a budu v přechodu ,tak za jak dlouho přestanou navaly,poceni atd?Nebo tyto přiznaky ani mit nemusim??
Děkuji za odpověď Iva

Na tento příspěvěk jestě nikdo nereagoval. Chcete se k němu vyjádřit? Klikněte na tlačítko a budete moci vložit svůj komentář.

Zdroj: diskuze Jak dlouho trva přechod u ženy

Příznaky začínajícího přechodu

Označení perimenopauza (premenopauza) se vžilo pro období kolem menopauzy – zhruba rok před a po ní. Zahrnuje takzvaný přechod neboli klimakterium, kdy dochází k postupnému útlumu funkce vaječníků. Už tehdy mohou ženy pociťovat první příznaky podobné jako při menopauze. Samotný přechod se u ženy objevuje kolem 45–55 let věku.

Zdroj: Přechod u žen - příznaky

Diskuze

V diskuzi JAK DLOUHO TRVÁ LÉČBA SVRABU se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Petra.

Dobrý den, jsem přeléčená po svrabu (několikrát natření infectoscabem), je možné, aby se následně po léčbě ještě dělaly větší pupeny na genitáliích a hýždích? Kůže po těle mě ještě svědí, ale je čistá nebo se objeví pupínek a do rána zmizí...Pořád se pozoruji, jestli se mi to nevrací a je to už velmi vyčerpávající. Pořád dodržuji doporučení ohledně praní prádla, výměny ložního prádla a čištění matrací a sedačky parním čističem. Jsou tyto následky po léčbě normální?
Velmi děkuji

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Nika.

Dobrý den, jak dlouho má být člověk se svrabem doma? A když je 4 dny po namazání InfectoScab tak kdy může do kontaktu s blízkými osobami? A jak dlouho trvá než se úplně ztratí ta vyrážka? A co doporučujete za mast na to aby to nesvědělo? Děkuji předem za odpověď.

Nika

Zdroj: diskuze Jak dlouho trvá léčba svrabu

Jak dlouho trvá přechod u ženy

Předčasná menopauza je menopauza, která u ženy začne před čtyřicátým rokem jejího života. Přechod u mladých žen není běžný, ale řadu žen i tak postihuje.

Zdroj: Přechod u žen

Diskuze

V diskuzi JAK SE PROVÁDÍ KALIBRACE MOČOVÉ TRUBICE A JE TO BOLESTIVÉ se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Renáta.

Mám neustálé problémy se záněty močového měchýře, teď s tím bojuji již 2,5 měsíce a bylo mi navrženo cystoskopie a kalibrace. Moc se toho bojím. Bolí to moc a jde to nějak znecitlivět při tomto zákroku, jak dlouho to trvá a jak dlouho trvá léčba potom?
Nemusí se zákrok opakovat? A jak dlouho to vydrží, aby se zase zánět neobjevit?

Děkuji

Na tento příspěvěk jestě nikdo nereagoval. Chcete se k němu vyjádřit? Klikněte na tlačítko a budete moci vložit svůj komentář.

Zdroj: diskuze Jak se provádí kalibrace močové trubice a je to bolestivé

Jak dlouho trvá svědění

Pokud po léčbě přetrvává svědění, lékaři doporučují nadále kůži mazat změkčujícími mastmi či mastmi s kortikoidy. Délka svědění je individuální, může být i psychosomatického charakteru.

Zdroj: Jak dlouho trvá léčba svrabu

Diskuze

V diskuzi PŘECHOD A DÉLKA MENSTRUACE se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Marie Čermáková.

Je mi 50 let.Příznaky přechodu se u mě projevují.Nyní menstruace trvá již
třetí týden.Předtím zkracující cvklus.

Na tento příspěvěk jestě nikdo nereagoval. Chcete se k němu vyjádřit? Klikněte na tlačítko a budete moci vložit svůj komentář.

Zdroj: diskuze Přechod a délka menstruace

Za jak dlouho zmizí vyrážka

U svrabu žádná přírodní léčba neexistuje, masti na předpis prostě musí zabrat. Svědění a podráždění kůže mohou přetrvávat až čtyři týdny po ukončení léčby z důvodu rozkladu mrtvých zákožek uvězněných v kůži.

Zdroj: Jak dlouho trvá léčba svrabu

Poradna

V naší poradně s názvem JAK DLOUHO TRVÁ LÉČBA SVRABU se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Veronika.

Dekuji moc za rychlou odpoved, presne tak to i je. Je to psychicky narocne a clovek uz kolikrat ztraci hlavu. Jen pro informaci, deodorant byl pouzit naposledy cca pred mesicem.

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Cempírek.

Svrab přežije ve volném prostoru bez hostitele maximálně 3 dny. Takže pokud byl deodorant naposledy použit před měsícem, tak neexistuje možnost, že by na povrchu kolečka tak dlouho přežil.

Zdraví Cempírek!

Zdroj: diskuze Jak dlouho trvá léčba svrabu

Jak dlouho trvá nidace

K zahnízdění embrya dochází obvykle asi 6.–7. den po oplození vajíčka. Nidační špinění se může vyskytovat i v pozdějších dnech.

Zdroj: Příznaky nidace

Poradna

V naší poradně s názvem ŘEDĚNÍ KRVE se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Petra.

Jak dlouho asi trvá než se středně těžká plicní embolie vrátí do normálu,jak dlouho můžu být na neschopence. Nohu kterou jsem měla oteklou od kotníku až ke stehnu, se už vrací do původní velikosti.

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Cempírek.

Plicní embolie je komplikace při hluboké žilní trombóze v nohách a pažích. Nastává, když se krevní sraženina oddělí od hluboké žilní trombózy a projde krevním řečištěm, projde pravou síní a pravou komorou a usadí se v plicích.

Primární léčbou je antikoagulace pomocí léků na ředění krve. Tyto léky prodlužují dobu srážení krve. Zabraňují tvorbě nových sraženin a zvětšování stávajících sraženin. Antikoagulancia ale nedokážou sraženinu rozpustit, to si musí tělo udělat samo. Sraženina je časem přirozeně odbourána, někdy úplně, někdy jen částečně.

Jak tělo přirozeně absorbuje sraženinu v průběhu několika týdnů až měsíců, příznaky, které krevní sraženinu doprovázely, se postupně zlepšují a často nakonec vymizí. Příznaky se obvykle zlepší během několika dnů po zahájení antikoagulační léčby. Většina pacientů se zcela uzdraví během několika týdnů až měsíců bez významných komplikací nebo dlouhodobých nežádoucích účinků.

Zdraví Cempírek!

Zdroj: diskuze Eliquis a alkohol

Umělý přechod u žen

Umělý přechod mohou lékaři u žen vyvolat úmyslně po odstranění vaječníků, tento stav je dočasný.

Zdroj: Přechod u žen

Poradna

V naší poradně s názvem GANGLION NA NOZE se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Eva Mareš.

chtěla bych se zepta, mám ganglion na noze u achilovky, mám jít na zákrok a zajímalo by mě jak dlouho trvá pooperační léčba,mám práci kde celý den stojím za jak dlouho budu moct jít do práce,děkuji.

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Cempírek.

Rekonvalescence po excizi ganglionu nebývá dlouhá. Zpravidla se 12. den vytahují stehy a po dvou týdnech od zákroku můžete zase běžně fungovat. Mohou však nastat komplikace v podobě pooperačního zánětu a nebo v případě hlubšího zásahu do tkání trvá zhojení a obnova funkčnosti déle. Pro rychlejší hojení můžete užívat preventivně Wobenzym 5 tablet 3 krát denně.

Zdraví Cempírek!

Zdroj: diskuze Ganglion na noze

Jak dlouho trvá úpal

Délka trvání příznaků úpalu je vždy individuální. Vždy musí nejprve dojít ke stabilizaci teploty postiženého.

Zdroj: Úpal

Poradna

V naší poradně s názvem ZA JAK DLOUHO ÚČINKUJE DETRALEX se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Dagmar Závadská.

Prosím o poznatek, za jak dlouho začne účinkovat Detralex při silných bolestech nohou. Děkuji za odpověď.

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Kamča.

První účinky Detralexu se můžou objevit po 28 dnech. Detralex zpevňuje žilní stěnu a to chvíli trvá než se stěna všech žil obmění.

Zdroj: diskuze Za jak dlouho účinkuje detralex

Jak u sebe poznat menopauzu

Přechod začíná tím, že menstruace se stává nepravidelnou, zároveň je i slabší a trvá i kratší dobu. Doba mezi jednotlivými cykly se obvykle prodlužuje, mění se i průběh menstruace, někdy může mít menstruace rychlý ale o to silnější průběh, někdy může trvat déle, ale být slabá. U každé ženy je to jiné. Společné mají jen to, že nakonec dojde k tomu, že se menstruace nakonec zcela ztratí, čemuž se říká menopauza. Během menopauzy se funkce vaječníků utlumuje.

Zdroj: Přechod u žen

Diskuze

V diskuzi SVRAB se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Monika.

Prosím o radu,pokud ocet zabíjí zákožku a její zárodky,jak dlouho přibližně trvá léčba.Děkuji.

Na tento příspěvěk jestě nikdo nereagoval. Chcete se k němu vyjádřit? Klikněte na tlačítko a budete moci vložit svůj komentář.

Zdroj: diskuze Svrab

Jak dlouho trvá nidace

Nidace probíhá cca 7.–10. den po oplození. Špinění rozhodně nemusí být doprovodný jev.

Zdroj: Jak špinění signalizuje uhnízdění vajíčka

Poradna

V naší poradně s názvem VYŠETŘENÍ se k tomuto tématu vyjádřil uživatel JindřichŠrůt.

Dobrý den, chci se zeptat,jak dlouho trvá laboratoři výsledek vyšetření na IgM a IgG v krvi. Děkuji za odpověď.

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Kamča.

Tři až pět pracovních dnů.

Zdroj: diskuze Vyšetření

Jak dlouho trvá úžeh

Doba trvání je různá, pokud se stav do dvou dnů nezlepší anebo přetrvávají obtíže, doporučuje se hospitalizace, kde se pomocí infuzního roztoku dodají chybějící tekutiny. Úžeh u dětí může provázet i průjem.

Nejsme-li schopni stav zvládat, voláme zdravotnickou pomoc 155!!!!!

Zdroj: Úžeh - doba trvání

Jak dlouho trvá porod u kočky

Rozptyl, kdy může vaše kočka rodit, je opravdu široký. Nemusíte doma sedět a čekat na porod. Stačí, když v možném termínu začnete kočce kontrolovat teplotu v konečníku digitálním teploměrem. Běžná teplota kočky je 38,5 stupňů. Přibližně 24 hodin před porodem u kočky teplota klesne přibližně o jeden stupeň. Tedy na 37,5. Touto dobou už začíná být kočka neklidná. Je-li zvyklá na vaši společnost, můžete pozorovat, že vás pronásleduje. Je to proto, že se s vámi cítí v bezpečí a pravděpodobně vás bude chtít i u svého porodu.

Porod může probíhat poměrně rychle, trvá 15 až 20 minut a zpravidla není potřeba zásah chovatele. Obyčejně se rodí 4 až 6, ale také až 10 koťat.

U ušlechtilých plemen koček je často počet koťat nižší, porod trvá déle, i několik hodin, a může být potřebná asistence chovatele. Také úmrtnost novorozených koťat je vyšší, mnohdy až 50 % u některých plemen.

Zdroj: Jak vyvolat porod u kočky

Oplodnění po ovulaci

Oplodnění po ovulaci je možné. Ovulace sama o sobě trvá jen kratičkou chvilku. Občas si ji někdo plete s plodným obdobím a ptá se – kolik dní trvá ovulace? Pro vyjasnění pojmů – ovulace trvá jen pár sekund, ale plodné dny nastávají právě kolem tohoto okamžiku – zhruba tři dny před ovulací a den po ní.

Zdroj: Chci oplodnit

Jak dlouho trvá vyšetření

Při zavádění kolonoskopu pacient leží na levém boku nebo na zádech. Jakmile je dosaženo konce tlustého střeva (caekum) nebo konečné části střeva tenkého (terminální ileum), je kolonoskop velmi pomalu vytahován a v průběhu vytahování je pečlivě vyšetřována sliznice tlustého střeva.

Délka vyšetření se pohybuje v rozmezí 15 až 60 minut. Pokud nemůže být z jakéhokoliv důvodu zobrazeno celé tlusté střevo, může lékař rozhodnout o opakování celé kolonoskopie. Dále může indikovat rentgenologické vyšetření či CT tlustého střeva.

Zdroj: Kolonoskopie

Jak dlouho trvá bolest po vytržení zubu

Příslušná oblast se nejprve znecitliví místním anestetikem, podaným nejčastěji ke konkrétnímu zubu. V případě jednoduché extrakce lékař zub uvolní od dásně a šetrně vyjme. Pokud se jedná o složitější extrakci například nepříznivě uloženého zubu moudrosti, musí se zub chirurgicky vybavit přímo z kosti, kde je zadržen. Rána se následně zašije. Od toho se odvíjí i délka bolesti. Vytažení zubu (extrakce) je drobný chirurgický výkon, který nevyžaduje speciální léčebný režim ani pracovní neschopnost. Rána po extrakci zubu začne přirozeně bolet po odeznění znecitlivění, tedy za 2–3 hodiny po výkonu. Pokud proběhla extrakce hladce, postačí bolest ztišit 1–2 tabletami analgetika (prášek proti bolesti), před užitím je třeba prášek rozpustit ve vodě anebo rozdrtit na menší kousky. Bolest definitivně ustává během několika hodin a rány v ústní dutině se hojí poměrně rychle.

Zdroj: Jak dlouho bolí vytržený zub

Kdy začíná přechod u ženy

Není přesně daný věk, kdy má žena přechod očekávat. Ten u ní může nastat v podstatě kdykoliv, je to dáno mnoha faktory. Začátek i průběh přechodu ovlivňují například: dědičnost, životní styl a rasa(v některých případech ovlivňuje začátek přechodu i geografie). Nejčastěji k němu dochází ve věku 45 - 50 let. V některých případech (jedná se obvykle o výjimky) ale může klimakterium nastat i výrazně dříve (třeba i ve dvaceti letech), nebo stejně i výrazně později (u některých žen nemusí nastat vůbec, mohou menstruovat klidně i v osmdesáti letech). Za předčasnou menopauzu se považuje ta, která postihuje ženy před čtyřicátým rokem života.

Zdroj: Přechod u žen


Autoři obsahu

Mgr. Světluše Vinšová

Mgr. Jitka Konášová

Mgr. Michal Vinš


ČeskáOrdinace

O nás

Kontakt

Ochrana osobních údajů a cookies

 SiteMAP