Informace od zdravotní sestry

MENU

  

PROSTATA

  

KREVNÍ TLAK

  

CUKROVKA

  

WARFARIN

  
Téma

JAK DOSTAT SŮL Z TĚLA

OBSAH

Jak poznám ketózu

Do ketózy je možné se dostat asi po dvou dnech (48 hodin), jestliže sacharidy nepřekročí za den 50 gramů, a to ve všech formách. Tento stav se dá poznat nejen pomocí diagnostických proužků, ale i podle zápachu z úst (v ketóze je tedy nutné dbát na zvýšenou ústní hygienu), který je při ketóze charakteristický (zápach z úst). Dalšími příznaky ketózy mohou být pocity na zvracení či nevolnost. Diagnostické proužky je možné koupit v každé lékárně, slouží k rychlému zjištění, zda máte vyšší výskyt ketolátek v moči.

Zdroj: Jak dostat tělo do ketózy

Poradna

V naší poradně s názvem OSTROPESTŘEC MARIÁNSKÝ NEŽÁDOUCÍ ÚČINKY se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Veronika.

Dobrý den, chtěla jsem se zeptat dva dny používám ostropestřec mariánský drcené plody. Na žádné nemoci netrpím. Ale teď jak ho používám tak se cítím docela malátná je možné že je to k tomu??? Děkuji za odpověď

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Kamča.

Malátnost může souviset s užíváním ostropestřce. Tím jak se čistí játra, tak se může objevit zvýšená únava. Užívejte k tomu gel z aloe vera a hodně pijte. Tím pomůžete dostat toxiny rychleji z těla ven.

Zdroj: diskuze Ostropestřec mariánský nežádoucí účinky

Zakázané potraviny

  • brambory
  • obiloviny (pečivo, těstoviny, rýže, ovesné vločky)
  • vybrané luštěniny
  • výrobky z bílé i celozrnné mouky
  • ovoce
  • sladká zelenina (mrkev, kukuřice, červená řepa)
  • sladkosti
  • slané pochutiny
  • káva
  • alkohol
  • sladké nápoje

Zdroj: Jak dostat tělo do ketózy

Diskuze

V diskuzi DOKONALÉ PROČIŠTĚNÍ ORGANISMU -COLONIX se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Hana.

Chcela by som reagovať. Ja som mala dlhé roky problémy so stolicou, nič mi nepomáhala, vyskúšala som už naozaj všetko od klystíru po probiotiká a jogurty, mliečne diéty. Preháňadlá zabrali len na malú chvílu a celkom mi rozhodili už aj tak spomalený metabolizmus. Minulý mesiac som si objednala colonix a dobrala som celú kúru a musím len chváliť. Moje problémy so zápchou skončili a nemám ani nafúkané brucho. Celkovo mám viac energie a colonix odporúčam každému. Je to najlepší spôsob ako dostať do tela vlákninu a von z tela všetky škodlivé látky a parazity. Určite vyskúšajte. :-) :-)

Na tento příspěvěk jestě nikdo nereagoval. Chcete se k němu vyjádřit? Klikněte na tlačítko a budete moci vložit svůj komentář.

Zdroj: diskuze Re: Dokonalé pročištění organismu -COLONIX

Povolené potraviny

  • maso (například hovězí, vepřové, drůbeží, králičí)
  • ryby
  • vejce
  • plnotučné mléčné výrobky (mléko, sýry, jogurty)
  • ořechy a semena
  • avokádo
  • citron
  • kvalitní hořká čokoláda (minimálně 60 % kakaa)
  • rostlinné nerafinované oleje
  • voda
  • proteinové výrobky

Zdroj: Jak dostat tělo do ketózy

Diskuze

V diskuzi PŘENOS SVRABU Z ČLOVEKA NA KOČKU se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Anděla.

no a co domácí kočky při zasažení domácnosti svrabem? A podle mého názoru jsem ho chytla na pohotovosti největší brněnské nemocnice. To je vrchol, aby se člověk bál dostat infarkt, protože když ho zachrání, tak si odnese brouky v kůži. To je hnus. Takže k mé otázce, co mám proboha udělat ještě k tomu mazání celého těla, mražení a pečení matrací, žehlení všeho a vyvařování, co mám udělat s kočičkami? To je moc pěkná dovolená...

Na tento příspěvěk jestě nikdo nereagoval. Chcete se k němu vyjádřit? Klikněte na tlačítko a budete moci vložit svůj komentář.

Zdroj: diskuze Přenos svrabu z človeka na kočku

Alkohol při ketóze

Alkohol je při ketóze zakázaný v jakékoliv podobě. Prostě ketóza a alkohol nejdou dohromady.

Zdroj: Jak dostat tělo do ketózy

Poradna

V naší poradně s názvem HODNOTY KYSELINA MOČOVA se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Pospa.

Je hodnota 530 umol- l hodně.


děkuji za odpověd.

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Cempírek.

Mezní hodnoty kyseliny močové v krvi jsou pro muže 420 µmol/l a pro ženy 340 µmol/l. Hodnota kyseliny močové 530 µmol/l je vysoká a hrozí nebezpečí rozvinutí onemocnění dnou. Pokud jde o první zjištění takto zvýšené kyseliny, tak se dá snížit dietou zaměřenou na snížení příjmu purinů. Když by to nepomohlo, tak pak existují léky, které pomohou dostat přebytečnou kyselinu močovou ven z těla. Doporučuji zůstat v péči lékaře a pravidelně kontrolovat obsah kyseliny v krvi.

Zdraví Cempírek!

Zdroj: diskuze Hodnoty kyselina močova

3. Kryoterapie na pigmentové skvrny

Promluvte si se svým lékařem o kryoterapii. Kryoterapie je postup zchlazení kůže, který umožňuje zlepšit vzhled stařeckých skvrn. Při kryoterapii se aplikuje na pigmentové skvrny tekutý dusík, který zde může účinně zničit melanin, který způsobuje hnědé skvrny na kůži.
 

Zdroj: Jak dostat pigmentové skvrny z obličeje

Poradna

V naší poradně s názvem JAK TO VLASTNĚ JE? se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Akcina.

Jak tomu mám rozumět? V úvodu se píše, že:
Kostival neboli Symphytum officinale je používán na kůži k léčbě ran a snižuje záněty výronů a zlomenin.

A dále mj:
Nikdy nepoužívejte kostival na porušenou kůži.

Celé toto čtení je velmi nevěrohodné. Jinde se píše, že se kostivalem léčí i bércové vředy a jiné otevřené rány.

Tak, jak to vlastně je??!!

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Cempírek.

Kostival, respektive látky v něm obsažené, se nesmí dostat do krevního oběhu. Proto je v článku správně uveden zákaz jeho použití na otevřené rány a na popraskanou pokožku. Malá část těchto nebezpečných látek se dostane do krve i skrz neporušenou kůži. Velké množství těchto látek uvnitř těla pak může poškodit játra, bez kterých se nedá žít.
Kostival je prospěšný při procesu hojení pokožky, a používá se na zhojené rány. Nejlepším ukazatelem, kdy je možné bezpečně použít mast kostivalu, je okamžik přirozeného oddělení strupu od pokožky.

Zdraví Cempírek!

Zdroj: diskuze Jak to vlastně je?

5. Dermabraze dokáže pleť zbavit nedokonalostí i pigmentu

Podobně jako chemický peeling, tak i kosmetická procedura dermabraze odstraní povrchovou vrstvu kůže. Ale místo kyseliny zde působí rotační kartáč a písek, který odstraňuje pokožku. Dermabraze je mechanický peeling.
 

Zdroj: Jak dostat pigmentové skvrny z obličeje

Diskuze

V diskuzi MOZKOVÁ VÝDUŤ se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Jana Sniehottová.

V r. 2014 jsem prodělala rupturu aneurysmatu s následným masivním krvácením do mozku. Následkem toho jsem ochrnula na levou polovinu těla. Ráda bych se spojila s někým, kdo tuto příhodu prožil také. Potřebuji vědět, jak probíhá rehabilitace. Je mi 48 let, učím se znovu chodit, rukou však nehýbu vůbec. Je na tom někdo lépe ? A je vůbec možné se z tohoto ochrnutí nějak dostat. Budu vděčná za každou radu. Chodím různě k fyzioterapeutům, jezdím do RÚ. ale potřebuji se dozvědět, jak bych si mohla cvičením pomoct sama a jestli mám vůbec nějakou šanci.
Uživatel rovněž přidal ke svému příspěvku i obrázek, který můžete vidět, když kliknete na tento odkaz přiložený obrázek.

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel JINA.

Dobrý den paní Sniehottová .Já tohle prožívám s manželem,který strávil rok a půl v nemocnici a ne s dobrým zacházením a péčí.Otvírali mu hlavu a na levou stranu byl úplně ochrnutý.Já zestárla o dvacet let zůstala jsem na vše sama a taky nemocná.Už je tři r.doma a lepší se to neustálým cvičením.Vy jste mladá určitě se to zlepší,jak píšete tak už chodíte?Na ruku používáme pneudlahu půl h.a pak se lépe s rukou cvičí.Manžel v ramenu ruku rozcvičil ale v lokti a prsty ne.Dobrý léčitel taky pomúže .Vše je na hodně dlouho,ale nepřestávat neustále cvičit a prosit toho nahoře o pomoc.Přeju aby se vaše léčení rychle zlepšovalo.Pokud budete chtít tak se ozvěte ,třeba poradíte nám kam do lázní nebo rehabilitaci. Spozdravem Vodrážková

Zdroj: diskuze Bolesti po operaci mozkové výdutě

6. Laser na bělení kůže

Můžete také podstoupit laserovou terapii zesvětlení kůže. Při laserové terapii na vybělení kůže se využívá světelná energie, která se směruje na kůži, kde se díky ní rozpadá melanin, což způsobuje že hnědé skvrny slábnou a ztrácí se. Pro úplné odstranění pigmentových skvrn bude zapotřebí více sezení.
 

Zdroj: Jak dostat pigmentové skvrny z obličeje

Diskuze

V diskuzi DUŠNOST U KONÍ se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Jiří Chochol.

Jak do koně nejlépe dostat nějaká broncholytika(sirupy) nebo granulované bylinky, když téměř něžere. Děkuji

Na tento příspěvěk jestě nikdo nereagoval. Chcete se k němu vyjádřit? Klikněte na tlačítko a budete moci vložit svůj komentář.

Zdroj: diskuze Dušnost u koní

Biologické hodiny lidského těla

Biologické hodiny ukazují dobu, kdy je v činnosti, nebo naopak „odpočívá“ ten který orgán našeho těla. Je proto důležité znát tyto hodiny, abychom orgán, který má právě odpočívat, zbytečně nezatěžovali.

Zdroj: Biologické hodiny

Diskuze

V diskuzi MUDR. JAN ŠULA se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Pavla.

Dobrý den, je možné dostat kontakt na pana doktora Šulu prosím? (email)
Děkuji
Pavla Fuková

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Andrea.

Dobrý večer ,potrebovala by som sa kontakt na MUDr Jana Šula ďakujem

Zdroj: diskuze Mudr Jan Šula kontakt

4. Chemický peeling také může vybělit pigment

Chemické peelingy (exfoliace pleti) používají silné kyseliny k odstranění povrchové vrstvy kůže. Při chemickém peelingu dochází k rozleptání horní vrstvy kůže a hojení způsobí, že se začne tvořit nová – zdravá pokožka, která již nemá shluky melaninu, který zde dříve způsobil stařecké skvrny. Více se o chemickém peelingu dočtete zde: Chemický peeling
 

Zdroj: Jak dostat pigmentové skvrny z obličeje

Poradna

V naší poradně s názvem LÉK NA OTEKLÉ NOHY se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Akino.

co dělat s oteklýma nohama,ať piji nebo nepiji je to stejné děkuji akino

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Cempírek.

Pít musíte stále, každý den minimálně tři litry tekutin. Pití nijak neovlivňuje otékání nohou. Nohy otékají kvůli nedostatečné funkci kardiovaskulárního systému, kdy se krev nemůže dostat z nohou vzhůru k srdci a její tekutá složka prosakuje skrz cévy a vytváří rezervoáry, které pak můžete vidět jako otoky. Nejlepším způsobem, jak tomu zamezit, je nošení kompresních punčoch a ležení s nohami podloženými, aby byly ve vyšší úrovni než je zbytek těla. Po každém sundání kompresních punčoch je třeba provádět masáž podle tohoto vzoru: youtu.be/ZzTmiolbcbo
Rovněž je důležité během dne udělat několik výponů na špičkách. Tady můžete vidět jak se dělají výpony na špičkách: youtu.be/C7qnbmpLNGI
Pomoci může i cvičení, které je vidět zde: youtu.be/3t8Kp99e50k…

Zdraví Cempírek!

Zdroj: diskuze Detralex cena lékárna dr max

Co způsobuje zavodnění organismu

Mezi příčiny, proč se zadržuje voda v organismu, patří mimo jiné přehnané solení, nadměrná konzumace cukru, antikoncepce, překyselení organismu nebo nemoci. Někdy může zavodnění těla nastat před menstruací, přičemž po ní ustoupí.

Zdroj: Příčiny zavodnění těla

Diskuze

V diskuzi NUKLEOTOMIE se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Pavel.

Prosím o radu. Kde se nukleotomie provádí a jak se tam pacient může případně dostat?

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Vašek.

Nukleotomie se dá nejlépe absolvovat v Německu. Například tady je jedna klinika, kde nukleotomii dělají uplně běžně www.rheintorklinik.d…
Cena nukleotomie závisí na obtížnosti výkonu. V rámci svého zdravotního pojištění máte nárok na úhradu zdravotního výkonu i v zahraničí. Pokud není běžně dostupný v ČR a vyžaduje-li tento zákrok váš zdravotní stav. Jinými slovy, když budete mít žádanku od ortopeda o provedení nukleotomie a domluvíte si to ve své zdravotní pojišťovně, tak cena může být jen symbolická.
Na běžné provádění nukleotomie v ČR si budeme muset ještě počkat.

Zdroj: diskuze Nukleotomie

Očistná kúra na odkyselení těla

Očistná kúra na odkyselení těla se skládá z několika jednoduchých věcí, jako je například dodržování pitného režimu 2–3 litry tekutiny denně. K tomu je nejvhodnější pramenitá voda, ale pokud je někdo zvyklý na minerální vody, vhodná je kojenecká minerální voda. Během detoxikace je nutné omezit pití alkoholu a černé kávy. Pozor také na černý čaj, protože pití černého čaje nepatří do očistné kúry. Naopak zelený čaj může být do takovéhoto pitného režimu zařazen.

Zdroj: Odkyselení těla

Kdy detoxikovat

Očistu těla by měl každý podstoupit nejméně jednou za rok. Odborníci však varují před detoxikací u kojících matek, dětí a pacientů s chronickým degenerativním onemocněním, rakovinou nebo tuberkulózou.

Detoxikace organismu se doporučuje při těchto příznacích: nevysvětlitelná únava, podráždění kůže, alergie, infekce, váčky pod očima, nadýmání, menstruační problémy, zmatenost.

Zdroj: 7 kroků k očištění těla

Tipy, jak zabránit vzniku pigmentových skvrn

  • Je třeba učinit opatření k zabránění přístupu přímého slunečního svitu na pokužku a tím omezit výskyt nových stařeckých skvrn. To znamená používat opalovací krémy s ochranným faktorem SPF, klobouky a nevycházení na slunce ve špičce, která může být v létě v době mezi 10 hodinou a 16 hodinou.
  • Podezřelé pihy a jiné kožní léze, které mění barvu, tvar, velikost nebo texturu, by měly být sledovány lékařem na kožním, aby se předešlo rozvoji rakoviny kůže. Tyto příznaky totiž mívá zhoubný melanom, což je smrtelná forma rakoviny kůže.


Zdroj: Jak dostat pigmentové skvrny z obličeje

1. Použijte účinné vybělovače kůže

Začněte používat krém s hydrochinonem nebo lépe krém, či sérum s Alfa-Arbutinem, který nemá tak škodlivé účinky, jako hydrochinon, jak o tom píše tento server: Současné trendy v bělení kůže. Tyto bělící látky můžou během týdne až dvou, ale někdy i za delší dobu, zničit vytvořený melanin a tím odstranit hnědé skvrny melaninové pigmentace z kůže. Dávejte pozor při aplikaci, abyste vždy ošetřili jen oblasti, kde je nechtěná hyperpigmentace, protože tyto bělící přípravky na pigmentové skvrny můžou zesvětlit i okolní kůži, kterou určitě zesvětlovat nechcete.
 

Zdroj: Jak dostat pigmentové skvrny z obličeje


Autoři obsahu

Mgr. Světluše Vinšová

Mgr. Marie Svobodová


ČeskáOrdinace

O nás

Kontakt

Ochrana osobních údajů a cookies

 SiteMAP