Informace od zdravotní sestry

MENU

  

PROSTATA

  

KREVNÍ TLAK

  

CUKROVKA

  

WARFARIN

  
Téma

JAK LÉČIT ZÚŽENOU KRKAVICI

OBSAH

Diagnostika svrabu

Svrab může diagnostikovat a léčit pouze lékař, praktická zdravotní sestra, asistent lékaře, pediatr nebo dermatolog.

Zdroj: Léčba svrabu

Diskuze

V diskuzi ARTRÓZA KYČLE KOXARTROZA 3 STUPNĚ MÁM OSTEOFYTY A ZŮŽENOU JAMKU se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Pavel staněk.

mám danou diagnozu koxartrozu 3.stupně mám osteofyty a zůženou jamku je to ve stádiu operačním .takže jiná léčba už není dostupná děkuji za odpověd

Na tento příspěvěk jestě nikdo nereagoval. Chcete se k němu vyjádřit? Klikněte na tlačítko a budete moci vložit svůj komentář.

Zdroj: diskuze Artróza kyčle koxartroza 3 stupně mám osteofyty a zůženou jamku

Expektorancia

Expektorancia jsou látky, které usnadňují vykašlávání. Expektorancia jsou užívána při léčbě kašle s tvorbou hlenu, což je produktivní kašel. Expektorancia pomáhají tělu se zbavit nadměrného hlenu jeho zkapalněním a snížením jeho hustoty. Mucosolvan je hlavním a nejznámějším zástupcem expektorancií u nás.

Zdroj: Jak léčit průdušky

Diskuze

V diskuzi JAK SE LÉČÍ UCPANÁ KRKAVICE se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Eva.

Mám ucpanou krkavici na 50 % dle kardiologa. Řeší to podáváním Ezetrolu a Godasalu. Poslední dobou mne brní obě nohy od palce až po kolena, zvláště v noci mne bolest budí. Myslíte, že je postup lékaře správný ?

Na tento příspěvěk jestě nikdo nereagoval. Chcete se k němu vyjádřit? Klikněte na tlačítko a budete moci vložit svůj komentář.

Zdroj: diskuze Jak se léčí ucpaná krkavice

Ječné zrno foto

Tady je několik fotografií, na kterých je vidět ječné zrno na oku.

Zdroj: Jak léčit ječné zrno

Diskuze

V diskuzi KRKAVICE se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Jiří.

Dobrý den,
po všech vyšetření se zjistilo že mám 100% ucpánou levou krkavici, bez následků.
Můj dotaz je co dál? Je možná nebo nutná operace? Co se děje s cevou a žílami za ucpávkou? Je možné že se ucpání uvolní a když ano nehrozí vykrvácení?
Omlouvám se mám spoustu otázek, na neurologii kam chodím na vyšetření mi
řekly -Teď už nic- Proto ta nejistota. Děkuji za odpověď Jiří T.

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Jana Zíková.

Dobrý den,manžel má ucpanou jednu krkavici,bylo mu řečeno,že se s tím nedá nic dělat,že ani na operaci nepůjde,taže mu bude fungovat jen ta druhá.Nedá se to
opravdu vyřešit operací,popřípadě nějakou umělou tepnou nebo něco takového. Děkuji za odpověď

Zdroj: diskuze Krkavice

Co způsobuje bolestivé koutky

Bolestivé koutky mají více původců.

Zdroj: Jak léčit bolestivé ústní koutky

Poradna

V naší poradně s názvem UCPANÉ CÉVY se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Milan Bulka.

Prosím o radu, mám ucpanou krkavici na pravé straně 40 procent a na levé 60 procent. Poraďte jak se vyhnout operaci.
Nemá někdo zkušenost z Wobenzymem? Beru prášky na vysoký tlak a cholesterol.
hodnoty cholesterolu HDL 1,27,LDL 2,53

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Cempírek.

Wobenzym na takto ucpané cévy nepomůže. Obecně všechny způsoby alternativní medicíny, které by se daly použít na ucpané cévy jsou nebezpečné, protože hrozí riziko náhlé mozkové příhody nebo infarktu. Může zde totiž dojít k uvolnění velkého plátu cévní výstelky, který pak cestuje krevním řečištěm a ucpe slabší kapiláry. Přes ně se pak nebude prokrvovat tkáň například v mozku a může tak dojít k mrtvici. Pokud Vám byla doporučena operace, tak určitě je to nejlepší a nejbezpečnější způsob, jak se ucpaných cév zbavit. Doporučuji s tímto si nezahrávat a respektovat zde rady konvenční medicíny.

Zdraví Cempírek!

Zdroj: diskuze Ucpané cévy

Léky na závratě

Lékař vám může předepsat léky, které působí na závratě a snižují jejich závažnost. Druhy léků na závratě:

  • kinetózní léky – snižují pocit závratí a napomáhají proti nevolnosti a zvracení;
  • léky na nevolnost – potlačují nevolnost a zvracení během závratí.

Zdroj: Jak léčit Menierovu chorobu?

Dieta na vysoký krevní tlak

Dieta, kterou lze snížit vysoký krevní tlak je podrobně popsána zde: dieta na vysoký krevní tlak.

Zdroj: Jak léčit vysoký krevní tlak

Diskuze

V diskuzi ZÚŽENÁ PRŮDUŠNICE U PSA se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Jiří Hanák.

podáváme lék Cartilan infla STOP JE TO VHODNÉ POMOHL NA KLOUBY A BYLO ŘEČENO ŽE POMÁHÁ I NA ZŮŽENOU PRUDUŠNICI

Na tento příspěvěk jestě nikdo nereagoval. Chcete se k němu vyjádřit? Klikněte na tlačítko a budete moci vložit svůj komentář.

Zdroj: diskuze Zúžená průdušnice u psa

Možné příčiny

Kvasinková infekce, opar – herpes, bakteriální infekce, diabetes, cirhóza jater, ekzémy, afty. Nejčastější příčinou jsou nežádoucí bakterie a kvasinky. Většinou koutky vznikají jako druhotný projev hlavního onemocnění.

Dále snížená imunita, špatná ústní hygiena, nedostatek vitamínu B2, nadbytek vitamínu A, zvýšená teplota, chudokrevnost.

Zdroj: Jak léčit bolestivé ústní koutky

Diskuze

V diskuzi ČIŠTĚNÍ CÉVNÍHO SYSTÉMU se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Jelinková Anna.

DOBRÝ VEČER.
pŘED ČASEM JSEM ČETLA NA INTERNETU RADU NA VYČIŠTĚNÍ CÉV. JEDNÁ SE O NÁSLEDUJÍCÍ : 16 STROUŽKŮ ČESNEKU POKRÁJET , DÁT DO SKLENICE A ZALÍT DOBRÝM ČERVENÝM VÍNEM. NECHAT LOUHOVAT ASI 3 DNY , PAK PŘECEDIT A PÍT ŠTAMPRDLI RÁNO NA LAČNO.
CO NA TO ŘÍKÁTE?

PŘED LETY JSEM POTŘEBOVALA VYČISTIT KRKAVICI . M+LA JSEM MOZKOVOU MRTVICI. PODLE RADY JSEM JEDLA 3 MĚSÍCE JENOM UVAŘENÉ KROUPY, NEBO SE ZELENINOU. RÁNO-POLEDNE-VEČER, JAKÉKOLIV MNOŽSTVÍ. PO TÉTO DOBĚ VYŠETŘENÍ UKÁZALO KRKAVICE ÚPLNĚ ČISTÉ.
CO NA TO ŘÍKÁTE ???
DĚKUJI ZA ODPOVĚDI. S POZDRAVEM JELINKOVÁ ANNA BŘECLAV

Na tento příspěvěk jestě nikdo nereagoval. Chcete se k němu vyjádřit? Klikněte na tlačítko a budete moci vložit svůj komentář.

Zdroj: diskuze Čištění cévního systému

Udržování správného krevního tlaku

Někdy může být obtížné léčit vysoký krevní tlak. Jestli váš krevní tlak nesnížíte, je zřejmé, že potřebujete tři různé typy léků na vysoký krevní tlak, z nichž jedna varianta jsou diuretika. Také to může být způsobeno tím, že máte rezistentní hypertenzi. Rezistentní hypertenze je taková, které odolává jakékoliv léčbě. Lidé, kteří mají stále vysoký krevní tlak a užívají najednou 4 druhy různých léků, se považují také za pacienty s rezistentní hypertenzí.

Není neobvyklé vyzkoušet několik různých léků nebo dávek, než se zjistí, co funguje a najde se to nejlepší řešení. Pokud vy a váš lékař objevíte, co stojí za vaším vysokým krevním tlakem, tak je tu šance, že se setkáte s léčbou, která bude pro vás účinná. Domácí monitorování krevního tlaku může pomoci lékaři k rozhodnutí, zda je léčebná metoda účinná či nikoliv. V mnoha případech, může kombinace změny životního stylu a léků pomoci k úspěšné kontrole krevního tlaku. Jakmile je tohoto dosaženo, lékař může doporučit snižování léků na krevní tlak, za pomoci neustálého sledování. Samovolné vysazování léků na vysoký krevní tlak bez vědomí lékaře může být skutečným hazardem, jehož následky již nemusíte vidět. Buďte v léčbě trpěliví, protože může nějakou dobru trvat, než se podaří udržení krevního tlaku pod kontrolou, ale je jasné, že to znamená delší život s méně zdravotními problémy.

Zdroj: Jak léčit vysoký krevní tlak

Diskuze

V diskuzi JAK SE PROJEVUJE UCPÁVÁNÍ CÉV se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Pavla Richterová.

Mám ucpané krkavice, které špatně fungují, 1 krkavice pracuje na 20% a ta druhá na 50%. Odmítla jsem lékařský zákrok pro to, že jsem těžký polyvalentní alergik a nesnesu žádné léky. Prosím, sdělte mi čím zprůchodnit tepny. pavlacarmel@seznam.cz Richterová

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel František Mikl.

Manželka má ucpanou pravou krkavici na 50%,která je navíc esovitě zatočená.Chodí na kontroly a zatím je to prý v pořádku.Nyní má problémy v noci.Když uléhá,točí se jí hrozně hlava a stupňují se tlaky v hlavě,že nemůže ležet.Spí v polosedě.Internista jí nasadil zvýšenou dávku léků na krevní tlak,ten je v pořádku,však problémy trvají již měsíc.Mám obavy,jestli to nedělá ta ucpaná krkavice na pravé straně krku,jelikož nemůže na pravé straně vůbec ležet.Jestli jste se s tímto problémem někdo setkali,napište.
Děkuji

Zdroj: diskuze Jak se projevuje ucpávání cév

Zánět průdušek u dětí

Zánět průdušek u dětí je zánětlivé onemocnění sliznice průdušek. U dětí je nejčastější příčinou zánětu průdušek virus. Akutní zánět průdušek je obvykle mírné onemocnění. Avšak po akutním zánětu průdušek může následovat nachlazení nebo jiná virová infekce v horních cestách dýchacích. K tomu může dojít rovněž u dětí s chronickým zánětem vedlejších nosních dutin, alergií nebo zvětšenými krčními či nosními mandlemi.

Zdroj: Jak léčit průdušky

Diskuze

V diskuzi DÁ SE LÉČIT ZTRÁTA PIGMENTU A KTERÝM LÉKEM se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Jarmila Sadílková.

Kterým lékem se dá léčit ztráta pigmentu, děkuji

Na tento příspěvěk jestě nikdo nereagoval. Chcete se k němu vyjádřit? Klikněte na tlačítko a budete moci vložit svůj komentář.

Zdroj: diskuze Dá se léčit ztráta pigmentu a kterým lékem

Bylinky na průdušky

Při potížích s průduškami musíme shánět bylinky, které usnadňují odkašlávání, zklidňují podrážděnou sliznici dýchacích cest a posilují imunitní systém. Využití léčivé síly bylin představuje možnost, jak se vyhnout používání léků, které občas mívají i vedlejší účinky. Je nutné mít na paměti, že léčba bylinami je sice mírná, nenásilná, ale také dlouhodobá. Mezi bylinky, které pomáhají při onemocnění průdušek, patří mateřídouška, truskavec, fenykl, máta, jitrocel, divizna, prvosenka nebo lékořice.

Zdroj: Jak léčit průdušky

Poradna

V naší poradně s názvem ONYCHODYSTROFIE se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Antonín Šavrda.

Nehty na nohou rostou dobře, ale podklad je ztluštělý, bílý a drobí se. Dermatoložka diagnostikovala jako onychodystrofie, ale nesdělila příčinu vzniku, ani jak léčit. Jsem nespokojen s jednáním dermatoložky a proto se obracím na vás o radu: Příčina a jak léčit .

Děkuje za odpověď Šavrda

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Cempírek.

Přesnou příčinu lze zjistit z laboratorního vyšetření stěru z drolící se části nehtu. Zkuste návštěvu u jiného kožního lékaře, který bude mít zájem nalézt pravou příčinu vašeho problému a podle výsledků z laboratoře pak určí další postup.

Zdraví Cempírek!

Zdroj: diskuze Onychodystrofie


Autoři obsahu

Mgr. Světluše Vinšová

Bc. Jakub Vinš


ČeskáOrdinace

O nás

Kontakt

Ochrana osobních údajů a cookies

 SiteMAP