Informace od zdravotní sestry

MENU

  

PROSTATA

  

KREVNÍ TLAK

  

CUKROVKA

  

WARFARIN

  
Téma

JAK NA CELULITIDU DISKUZE

OBSAH

Domácí péče na celulitidu z kávy

Pijete rádi kávu? Kávová sedlina je skvělá pro vaši pokožku na stehnech, břichu a pažích. Během sprchování si můžete třít kávu na kůži a vmasírovat ji krouživými pohyby. Můžete použít samotnou mletou kávu, ale také ji můžete doplnit s mořskou solí nebo cukrem a trochou sprchového gelu. Hrubé částice soli nebo cukru pak třete na kůži, protože podporují krevní oběh v kůži. Zvláště mořská sůl má dobrý detoxikační efekt. Smíchejte všechny tyto složky a vytvořte z nich pastu. Pomocí této pasty si udělejte ve sprše masáž a následně pastu opláchněte. Další zpříjemnění kůže může být provedeno ledem, protože led prokrvuje kůži. Tato metoda je velmi dobrá a efektivní. Anticelulitidní péči můžete udělat pomocí, hnědé proso mouky. Tuto mouku si koupíte v obchodě se zdravou výživou nebo na internetu. Smícháte 2 šálky hnědé proso mouky s vodou, dokud nevznikne hladká pastovitá směs. Tuto pastu nanesete na strie, které jsou na stehnech, a zabalíte je do fólie. Tento zábal necháte působit 30 až 60 minut.

Zdroj: Přírodní zábaly proti celulitidě

Diskuze

V diskuzi H2OUT DISKUZE se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Jaňulka.

Já jsem se dala na hubnutí a řekli mi, že mám v sobě nadbytek vody. Bude mi stačit jen cvičit nebo dodržovat stravu a koupit si třeba ten h2out?

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Anna Vodrážková.

Dobrý den,mám nadváhu,celulitidu a otoky nohou kotníky a nárty.Už to trvá přes 30 let ale různé leky na odvodněni mají krátkodobé účinky nebo žádné , jen obtěžující časté močení.

Zdroj: diskuze H2out diskuze

Infralampa – použití

Základem léčby infračervenými paprsky je vědecky ověřené ozařování určitých míst tak, aby to vyvolalo fyziologickou reakci pokožky. Kdykoliv světlo dopadá na jakýkoliv materiál nebo látku, musíme si uvědomit, že energie, kterou světlo nese, je obsažena v malých částečkách – fotonech. Dá se říci, že foton nese energii jedné vlnové délky daného světla. Jak se mění vlnová délka, mění se rovněž energie ve fotonech. S rostoucí vlnovou délkou poměrně klesá množství energie v jednotlivých fotonech. Infračervené světlo se nachází v neviditelném spektru o vlnových délkách 700–2 000 nm (nanometrů) a proniká do hloubky 30–40 mm. Toto světelné spektrum nejefektivněji působí na svaly, klouby a kosti.

Léčebný účinek

Infračervené světlo je důležitou formou energie, která je schopna:

  • zvýšit počet bílých krvinek;
  • zlepšit růst buněk;
  • podpořit syntézu DNA a proteinů v buňkách;
  • zlepšit akné;
  • podpořit krevní oběh;
  • léčit chronický revmatismus;
  • eliminovat bolest, únavu, stres;
  • přinést úlevu od všech projevů artritidy;
  • pomáhat po sportovních úrazech, při zranění kostí a svalů, například při opakovaném natažení svalu či šlachy;
  • léčit vysoký krevní tlak, arteriosklerózu a další cévní onemocnění (rozšiřuje cévy a úzké kapiláry);
  • podpořit látkovou výměnu, zejména vylučování velmi škodlivých toxinů, které se hromadí ve vašich buňkách. Mezi ně patří například jedovaté karcinogenní těžké kovy, různé konzervační látky a přísady z potravinářského průmyslu, kyselina mléčná a podobně.

Zkrášlující účinek

Tím, že infračervené světlo léčí i zkrášluje:

  • urychluje metabolismus = zpomaluje proces stárnutí;
  • omezuje nadprodukci = udržuje štíhlou postavu;
  • redukuje akné, opary a vnější poranění kůže;
  • zvyšuje elasticitu kolagenových vláken;
  • zlepšuje vzhled pokožky (i celulitidu);
  • tím, že se dostává hluboko pod vrchní vrstvu pokožky, vyvolává uklidňující pocit (působí na nervová zakončení) a zabraňuje ukládání podkožního tuku (souvisí se stárnutím).

Vlastnosti infralampy

  • paprsky pronikají až 10 mm do pokožky;
  • nízké napětí – nepotřebuje chladicí médium;
  • kontrola teploty – hřejivá a pohodlná;
  • zvukový signál – pípá při zapnutí či vypnutí z elektrické sítě, případně při automatickém vypnutí;
  • nízká hmotnost – snadno přenosná a použitelná kdekoliv a kdykoliv;
  • vhodná pro různé typy pleti.

Zdroj: Infralampa

Poradna

V naší poradně s názvem CELULITÍDA - KOFEÍN se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Cempírek .

Celulitida přichází s věkem. Podporuje ji přibírání na váze a necvičení. Tím, jak se hromadí tuk pod kůží, vznikají nerovnoměrné ďůlky. Nejčastěji se to projevuje na stehnech a na hýždích. Káva pomáhá proti celulitidě, ale ne sama o sobě. Káva obsahuje kofein, který zrychluje krevní oběh a ve spojení s intenzivním pohybem dokáže odbourat podkožní tuk. Chcete-li se zbavit celulitidy, tak začněte sportovat. Ideální je běh na jednu hodinu. Pak posilování svalů celého těla ve fitness. Pomáhá také jízda na kole po dobu několika hodin denně. A samozřejmě je nutné přizpůsobit stravu, kde je nutné omezit přijímané tuky a vyřadit přílohy u večerních jídel.

Zdraví Cempírek!

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Renata.

Jo,tak to teda nechápu...budete se divit,ale cvičím pravidelně už 3roky, a stejně mám celulitidu na stehnech. Mám sportovní postavu, pro představu 170cm, 57kg. a stejně.. :-) Kde je chyba ? :-)

Zdroj: diskuze Celulitída - kofeín

Podpůrné krémy a masky

Pomocí účinných krémů, které aplikujete formou masáže do pokožky, můžete celulitidu výrazně utlumit a zneviditelnit. Nejznámější jsou skořicové kúry.

Skořicových gelů seženete hodně a za rozumné peníze a opravdu je ten zahřívací efekt cítit, dokonce více než u speciálních gelů a krémů na celulitidu. U skořice si však musíte dávat pozor na negativní účinky sluníčka, které může následně způsobit vysušování pokožky a ztrátu elasticity.

Skořicové silice v emulzích a gelech, které jsou určeny pro zahřátí svalů, pomáhají prohřát pokožku, rozšířit cévy a například před aerobní aktivitou je jejich aplikace úplně ideální. Jen je potřeba myslet na to, že skořice může u citlivějších osob pokožku až příliš dráždit, alergizovat, zkuste ji tedy poprvé raději jen na malém kousku kůže. Aplikace v oblasti břicha působí obvykle dráždivě, ale nohy, hýždě, lýtka i paže bývají v pořádku.

Zde můžete vidět další podpůrné krémy a masky na celulitidu.

Zdroj: Masážní rukavice na celulitidu

Diskuze

V diskuzi SKOŘICOVÝ KRÉM se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Mat.

Souhlasím, na celulitidu je třeba jít komplexně, je třeba upravit celou životosprávu, ale jsou prostředky, které proti celulitidě mohou pomoci. Já doporučuji skořicový olej, resp. skořicový krém pro skořicové zábaly a lymfodrenáž. Skořicový krém zakoupíte např. zde: www.siladoteku.cz/si… Je vhodný i pro domácí použití, seženete tam i balení, které vystačí na celou kúru, vyjde podstatně levněji než skořicové zábaly v salónech a efekt je stejný.

Na tento příspěvěk jestě nikdo nereagoval. Chcete se k němu vyjádřit? Klikněte na tlačítko a budete moci vložit svůj komentář.

Zdroj: diskuze Skořicový krém

Použití rukavice na celulitidu

Na trhu je celá řada rukavic, které jsou vhodné na celulitidu. Zde si je můžete prohlédnout.

Masáž proti celulitidě se provádí nejčastěji na hýždích a stehnech za účelem vypuzení lymfatické tekutiny z fibrotického (zvláknělého) podkoží. Vychází v podstatě z lymfatické masáže, ale je navíc obohacena o speciální anticelulitidové hmaty. Při této masáži jde o středně silné hlazení, jen někdy vzniká pocit štípání.

Masáž pomocí masážní rukavice provádějte tak, že budete roztírat krém proti celulitidě v kruzích proti směru hodinových ručiček. Přípravky proti celulitidě většinou obsahují přídavek z mořských řas, neboť obsahují aminokyseliny, minerální soli a vitaminy, které účinně pohlcují škodlivé produkty metabolismu. Nelze však očekávat, že si natřete krémem postižené partie a rázem bude po problému. Tyto přípravky mohou prospět pouze v kombinaci se všemi postupy, jako je jídelníček, cvičení, masáže.

Zdroj: Masážní rukavice na celulitidu

Diskuze

V diskuzi 10DENNÍ OČISTA DISKUZE se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Radka.

Já jsem sůl vůbec nesnesla. Koupila jsem si senný čaj a po dobu deseti dní jsem ho pila ráno i večer. S vyprazdňováním jsem za celou dobu problém neměla, spíš mě hodně bolela hlava.

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Renáta Janečková.

Dekuji

Zdroj: diskuze 10denní očista diskuze

Kartáč nebo rukavice

Masáž má velmi hlubokou tradici a navazuje na starověké čínské terapie, například akupunkturu, a je to příjemný a jemný způsob léčby celulitidy. Používají se rukavice nebo kartáč. Je v podstatě jedno, jakou pomůcku si vyberete. Je to individuální volba. Z recenzí je zřejmé, že lze masážní pomůcky libovolně střídat. Zdůrazněna je zde především důležitost masáže samotné a stálé promazávání.

Zdroj: Masážní rukavice na celulitidu

Diskuze

V diskuzi SVRAB DISKUZE se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Svrabem nakažená rodina .

Nakazili jsme se svrabem v Psychiatrické léčebně v Praze 8 - Bohnicích návštěvami u příbuzných v pavilonu s demencí, Alzheimerem ! Primářka ze Slovenska léčí pacienty se svrabem sedativy, aby svědění zaspali, a nasazením rukavic, aby se neškrábali ! Svrab se na nás přenesl doteky, tj. podáním ruky nemocnému. Tuto nakažlivou nemoc způsobuje mikroskopická zákožka svrabová. Je těžce rozpoznatelná pro všechny, i pro kožní lékaře. Na tmavé kůži není často nic vidět. Celá naše rodina se nakazila. Příznaky : červené skvrny, hlavně po škrábání, sem tam velké pupeny a abnormálně důkladně zkoumejte místa na těle s nejjemnější kůží, např. prsty, vnitřní i vnější lokty, podpaží, prsa, břicho, u genitálií, hýždě, vnitřní stehna, spodek stehen, kotníky, pod koleny …. všude můžete na světlé kůži vidět mini-pidi-dírky menší než 1 mm a ty jsou ucpané vaší sraženou krví jako špuntem. Zákožky se totiž občas prokoušou na povrch kůže ze svých chodbiček, v nichž kladou vajíčka a kálí. Nemoc je provázená bodavým, úpěnlivým, nesnesitelným svěděním. Když se postavíte k topení, kamnům, nebo vlezete pod peřinu, začnou zákožky řádit jako čerti. Většinou nejsou na krku a na hlavě. Ještě po vyléčení máme stále sekundární nemoc – vyrážku malých pupínků, nikoli těch velkých pupenů od zákožek. Svědí to stále dost nepříjemně a téměř po celém těle, ale ne tak neskutečně intenzivně bodavě. Máme ale pocit, že nejsme vyléčeni (avšak dírky na kůži už nemáme). Také se nám po léčbě hned udělali malinké bradavičky (jako ty virové) na různých místech těla, asi rovněž sekundární projev. K léčbě svrabu jsme použili hlavně mast na recept INFECTOSCAB (výrobce BRD) za doplatek 84 Kč (338 Kč). Bez receptu nelze nic koupit, vše údajně zakázali, aby byla infekční choroba evidována v evropské statistice. Pak jsme použili SOLFATAN – prášek se sírou na koupele z lékárny volně prodejný (65–69 Kč), se sírou prý je ještě pudr – asi tekutý, a pak i speciální mýdlo se sírou, tak to by bylo dobré zkusit. Dále jsme použili SAVO a jiné dezinfekční prostředky na tělo (slabý
roztok) a na dezinfekci všeho, tj. včetně oděvů. A rovněž Genciánovou violeť, Hypermangan, manganistan draselný (protibakteriální), kterou jsme natřeli nejvíce napadená místa, koupele v roztoku. Ze zoufalství jsme na postižená místa lili i ústní vody s alkoholem a jiné alkoholy. Nejlepší je dát vše, včetně bot, do igeliťáků, nastříkat na věci uvnitř dezinfekci, insekticidy, a uzavřené pytle dát na mráz na balkon, na dvůr, do mrazáku, do auta stojícího v mrazu. Zákožka nepřežije zmrznutí. Nebo zavázané, zalepené igelitové pytle aspoň postavit stranou a nechat je v tomto stavu 3 dny. Zákožka odumře bez vašeho tělního moku za 2–4 dny i bez mrazu. My vše navíc stále větráme a čekáme, až ta mrcha chcípne Nejlepší je vše vyprat a vydezinfikovat, postele ničím nezakrývat, ani prostěradlem, postříkat dezinfekcí (SAVO, též prodávají přímo různé roztoky na veterině, nemusíte sami ředit SAVO) a pak odjet mimo domov, třeba na chatu, k příbuzným. A vrátit se za 3–4 dny, kdy by měly být zákožky mrtvé. A v zimě nechat byt vymrznout, netopit, nechat otevřená okna, pokud můžete. Léčba trvá dlouho, několik týdnů i měsíců, jelikož asi většina lidí má po mastičce na svrab zase jinou vyrážku, o níž píše na IN další vyléčená osoba, že si vyrážku maže namíchanou mastí z lékárny. My sekundární vyrážku zatím ničím nemažeme, ale asi budeme muset, neboť nás to svědění tak obtěžuje, že se nemůžeme na nic soustředit.
Závěr : Dost šílená infekční nemoc a dlouho trvající následkem těžké diagnostiky a sekundárních chorob. Rychlé šíření nemoci následkem nevykonávání léčby nakažených pacientů, zejména ve státních zařízeních, jako je Psychiatrická léčebna v Praze 8 - Bohnicích, 3 pavilony spadající pod údajně samolibou, neochotnou a prolhanou slovenskou primářku Barboríkovou. Neadekvátní medikamenty v 21. století jsou nyní většinou z dovozu. V ČR
evidentně nemáme tablety, o nichž se píše na IN, zřejmě jsou drahé.
Na sekundární vyrážku a svědění údajně mast nebo zásyp
Framykoin. Zachránil nás známý, pan primář, v jiné čtvrti než v PLB, v Praze 8, kde odmítli léčit i své bezbranné, dementní pacienty.

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Kvetuše Klecandová.

Zabírá lék SCABICID. léčba je náročná,Přeji trpělivost

Zdroj: diskuze Svrab diskuze

Přírodní krém na celulitidu

Vyzkoušejte anti-celulitidový domácí recept aromaterapie. Přidejte 2 kapsy rozmarýnového a fenyklového oleje do třech čajových lžiček zastudena lisovaného oleje (např. mandlový olej). Denně pak směsí masírujte postižená místa.

Z esenciálních olejů mají výborné anti-celulitidové účinky i grapefruitový olej, citrusový olej a skořicový olej.

Nevyhnutelný krok k redukci projevů pomerančové kůže však představuje detoxikace organismu (doporučujeme šťávu z aloe vera) a dieta, která by měla obsahovat hodně vlákniny a zeleniny, méně ovoce (z důvodu vysokého obsahu cukrů). Více se dozvíte v článku Anti-celulitidová dieta.

Autor: redakce

Foto: Fotolia.com

Zdroj: Domácí receptury proti celulitidě

Diskuze

V diskuzi DISKUZE LIDI O CGA 800 se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Radkacervena.

Opravdu se hubne po pripravku CGA800 nebo je to zase nejaka kachna.

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Zdenka nikrmajerova.

škodí cga800

Zdroj: diskuze Diskuze lidi o cga 800

Kofeinová maska proti celulitidě

Kofein, který se aplikuje na pokožku, způsobuje zrychlení krevního oběhu v místě použití a tím vypíná pokožku. Ta se vyrovnává a projevy celulitidy se tak zmírňují. Při dlouhodobém pravidelném používání kávových zábalů se vlivem často se zrychlujícího krevního oběhu aktivují tukové zásoby a potřebuje-li tělo energii, sáhne si právě po nich. Dlouhodobým používání kávových zábalů se dá docílit i velmi dobrých výsledků v boji s celulitidou. Kofeinový, tedy kávový zábal se nanáší na celulitidou postižená stehna, kolena, hýždě a paže. Místo aplikace kávového zábalu volte podle toho, kde se u vás celulitida projevuje, a místo masírujte rukavicí nebo kartáčem, čímž posílíte efekt masky.

Kofeinovou masku používejte alespoň třikrát týdně po dobu půl až jednoho roku. S takovou frekvencí by absolvování kofeinových zábalů v kosmetických studiích vyšlo velmi draze, 60 minut vyjde cca na 550 Kč, což by znamenalo finanční náklady kolem 80 tisíc Kč za roční léčbu kávovým zábalem. Kávové zábaly si je však možné velmi jednoduše a efektivně připravit a aplikovat doma.

Zdroj: Masážní rukavice na celulitidu

Poradna

V naší poradně s názvem CELULITÍDA - KOFEÍN se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Nikola.

Dobrý den,
chtela jsem se zeptat tedy kofeín taky pomáha k výsktu celulitídy? nadměrní uživání? Já piju kafé raz za den nebo i někdy jednou za 3 dny, celulitídu jsem nikdy neměla až na poledního půl roku, už 6 rok chodím ke konim a vždy jsme makali i přes zimu, ale tuhle zimu jsme u koní nebyly, byly fujavice a 2-3 měsíce se nic nedelalo, taky jsem přibrala asi 4 kilá po zime, a bylo tam i málo pohybu tak se domnívam že to je určite tím nedostatkem pohybu. Tak bylo psano někdecže se celulitida může vytvářet i kvůli anatikoncepci je to pravda?

Díky za odpovědi

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Cempírek .

Celulitida přichází s věkem. Podporuje ji přibírání na váze a necvičení. Tím, jak se hromadí tuk pod kůží, vznikají nerovnoměrné ďůlky. Nejčastěji se to projevuje na stehnech a na hýždích. Káva pomáhá proti celulitidě, ale ne sama o sobě. Káva obsahuje kofein, který zrychluje krevní oběh a ve spojení s intenzivním pohybem dokáže odbourat podkožní tuk. Chcete-li se zbavit celulitidy, tak začněte sportovat. Ideální je běh na jednu hodinu. Pak posilování svalů celého těla ve fitness. Pomáhá také jízda na kole po dobu několika hodin denně. A samozřejmě je nutné přizpůsobit stravu, kde je nutné omezit přijímané tuky a vyřadit přílohy u večerních jídel.

Zdraví Cempírek!

Zdroj: diskuze Celulitída - kofeín

Domácí recepty proti celulitidě

  • Použijte jemný abrazivní krém nebo peeling na vlhkou či suchou pokožku. Masáže provádějte pomalu, dlouhými krouživými pohyby přes postižené partie a ve směru k srdci.
  • Použijte masážní rukavici stejným způsobem jako výše zmíněný peelingový krém.
  • Krém proti celulitidě vždy vmasírujte pomocí svých prstů (nikoli dlaněmi). Dosáhnete tak dvojnásobného účinku, což vás určitě potěší. Tato aplikace vyžaduje sice více času, ale je také účinnější a efektivnější. Pamatujte, že masáž je důležitější než samotné krémy na celulitidu.
  • Na postižená místa naneste mletou kávu s krémem. Tuto směs si snadno připravíte: do dlaní vsypte mletou kávu a smíchejte s levným tělovým mlékem. Používejte denně! Masáž provádějte alespoň po dobu 2 minut, poté důkladně opláchněte. Už za několik dnů budou vaše partie hladší a vyformovanější.
  • Nezapomeňte také na dostatek pohybu. Pohybem rozproudíte krev ve svém těle, zahřejete se a umožníte tak lépe odbourávat podkožní tuk, který deformuje vaši kůži. Vykonávaný pohyb by měl být takový, aby vaše tepová frekvence dosáhla alespoň 60% maximální tepové frekvence. Například jste li žena a je vám 35 let, tak minimální tepová frekvence, kdy budete ubírat tuky, je 111 úhozů srdce za minutu. Starší žena s věkem 65 let by měla dosáhnout tepu minimálně 93 úderů za minutu.

Zdroj: Domácí receptury proti celulitidě

Diskuze

V diskuzi TRITTICO DISKUZE se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Radek kolomaznik.

jakké mate zkušenost s AD TRITICO_

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Božen Němec.

Trittico jsem bral léta na depresi, ale objevila se mi na něj alergie - náhlé noční otoky jazyka a spodní čelisti. Vysadil jsem ho a mám od té doby pokoj. Takže opatrně s ním.

Zdroj: diskuze Trittico diskuze

Kofeinová maska - recept

Ingredience: 1 sáček přírodní želatiny, 50 gramů umleté levnější kávy, 200 a 300 ml vody, špetka soli, potravinářská fólie

Postup: Ze sáčku s želatinou odeberte jednu kávovou lžičku prášku a nechte rozpouštět 10 minut v 300 ml vlažné vody. Pak přidejte špetku soli a 10 až 20 minut povařte. Po uvaření nechejte zchladnout asi na 40 °C, čímž hmota zhoustne. Pro přípravu extraktu z kávy smíchejte mletou kávu a 200 ml vařící vody. Vznikne tmavá kašovitá hmota s hnědou pěnou nahoře. Míchejte až do zchladnutí také na 40 °C. Ve finále obě hmoty smíchejte dohromady a pomocí mixéru na nejnižší otáčky vše dokonale vymíchejte do kompaktní emulze, která je podobná například hustému sprchovému gelu. Kávový zábal je hotov a připraven k aplikaci.

Aplikace: Kofeinovou emulzi nechejte zchladnout na 37 °C a poté ji začněte nanášet na problémové partie nohou, hýždí nebo paží. Kávový zábal s želatinou se musí nanášet právě při této teplotě, protože želatina má svůj přirozený chladivý účinek, podobně jako například kafr, a studená emulze by nebyla příliš příjemná. Teplo z emulze také napomůže zrychlení podkožního krevního oběhu a celé ozdravné kúře. Až budete mít pokryta všechna místa postižená celulitidou, tak přes emulzi přetáhněte potravinářskou igelitovou fólii. A to proto, aby se emulze následujících 30 minut z těla neodpařila/neuschla, nebo jste si ji nesetřeli oblečením. Přes igelitovou fólii si pak natáhněte legíny, nebo v případě paží termoprádlo, aby se udržely ošetřované partie v teple a mohlo tak probíhat spalování tuků. Celý proces podpořte masírováním pomocí rukavice nebo kartáče.

Jedna rychlovka: Použijte tělový krém nebo olej, který máte zrovna po ruce, a přidejte do něj 2 lžičky mleté kávy. Hotovou masku naneste na místa postižená celulitidou a chvíli jemně masírujte. Poté můžete nechat 15 minut působit a opláchnout, případně jen setřít vlhkým ubrouskem. Zásluhou kávy a masáže dojde k příjemnému prokrvení a prohřátí kůže.

Zdroj: Masážní rukavice na celulitidu

Diskuze

V diskuzi OBETHIN DISKUZE se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Lenus.

Taky u mně zabral :) odnaučí přejídáni a večerní mlsání :) doporučuji :)

Na tento příspěvěk jestě nikdo nereagoval. Chcete se k němu vyjádřit? Klikněte na tlačítko a budete moci vložit svůj komentář.

Zdroj: diskuze Obethin diskuze


Autoři obsahu

Mgr. Světluše Vinšová

Mgr. Jana Fábryová

Bc. Jakub Vinš


ČeskáOrdinace

O nás

Kontakt

Ochrana osobních údajů a cookies

 SiteMAP