Informace od zdravotní sestry

MENU

  

PROSTATA

  

KREVNÍ TLAK

  

CUKROVKA

  

WARFARIN

  
Téma

JAK OČISTIT TĚLO

OBSAH

Rizika detoxikace

Detoxikační diety mohou být nutričně nedostatečné, což vede k časté stolici. Špatná výživa může vést ke svalové ztrátě, únavě a podrážděnosti.

Zdroj: Detoxikační plán jak očistit tělo od toxinů

Diskuze

V diskuzi JÍDELNÍČEK PŘI OČISTĚ ORGANISMU se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Anna.

bolí mě stále loket a u kyčle trochanter
chtěla bych se očistit ,abymě to nebolelo,když
mi řekla lékařka, že mám zánětto je v tom trochanteru,
Nechci tablety a tvrdé diety.Děkuji

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Thea.

Nemusíš žádnou tvrdou dietu. Stačí několikahodinový postup, vyplatí se najít si na něj jednou-dvakrát do roka čas. Buď kávový klystýr nebo očistu jater olivovým olejem a citronovou šťávou (www.detoxikuj.netstr…). Je i lepší zábava, ale stojí to za to. Určitě lepší, než pilulky nebo procedury ve špitále.

Zdroj: diskuze Jídelníček při očistě organismu

Nežádoucí potraviny při detoxikaci

Mezi nežádoucí potraviny patří alkohol, kofein, tabák, drogy, zpracované a rafinované potraviny a cukry.

Zdroj: Detoxikační plán jak očistit tělo od toxinů

Poradna

V naší poradně s názvem PANGAMIN se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Adriana.

dobry den moc bychtela pribrat a nevim jaky table ty si mam zaou pit mochlibiste mi poradit dekuji

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Kamča.

Adriano, kup si B-komplex forte a k tomu si užívej vařená vejce, dobré libové maso. Dále pak chutné pečivo a nízkotučné sýry. Občas taky něco téžkého zvedni, třeba svoje tělo z dřepu do výskoku a uvidíš, že se ti tělo začne vyplňovat masem a ty pak přibereš.

Zdroj: diskuze Pangamin

Vhodná strava během detoxikace

Detoxikační plán je určen pro začátečníky, zejména pro lidi, kteří chtějí udělat delší očistu. Jedná se o očistu, která trvá 7 až 21 dní. Také je tato dieta určena lidem, kteří jsou zaneprázdnění a nemají čas na jiné druhy diet. Detoxikační očista je vhodná i pro lidi s vyčerpáním. Tito lidé vyžadují více bílkovin ve stravě.

Existuje mnoho způsobů jak očistit tělo, například je to šťávový půst, který umožňuje jen tři jídla denně. I když to vypadá lákavě, jedná se o drastickou dietu. Tato dieta se snaží o rychlé, někdy jednoduché změny. Myslí se tím pití více tekutin, jedení více zeleniny nebo odstranění pšenice. Odstranění pšenice může mít velký vliv na to, jak se cítíte. Klíčem k úspěchu je výběr stravy, která nejlépe odpovídá zdraví člověka, energetické úrovni a životnímu stylu.

Do běžné stravy během detoxikace patří ekologické potraviny a nápoje, které neobsahují žádné pesticidy nebo fungicidy. Také jsou dobré celé nezpracované potraviny, jako obilí, ořechy a semena. Zájem by měl být zaměřen i na ovoce, zeleninu a dostatek vody. Dostatkem vody se míní alespoň 2,5 litru tekutin denně.

Zdroj: Detoxikační plán jak očistit tělo od toxinů

Poradna

V naší poradně s názvem JAK NASTARTOVAT TĚLO NA HUBNUTÍ se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Milan.

Vážím 112 kilo a rozhodl jsem se zhubnout. Poradíte mi někdo jak mám nastartovat tělo na hubnutí?

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Kamča.

Nastartovat tělo na hubnutí pomůže zrychlení metabolizmu. To znamená, že tělo pálí kalorie rychleji nežli doposud. Recept na zrychlení metabolizmu je jednoduchý. Každé ráno hned po probuzení si dejte 100% přírodní ovocný džus asi tak 1 - 2 deci. Pak za 20 minut müsli s mlékem nebo jogurtem. Pak za 3 hodiny malé jídlo - svačinku (müsli tyčinka). K obědu nějaké dušené nebo pečené maso s rýží. Potom zase za 3 hodiny svačinka (vařené vajíčko nebo nízkotučný sýr). K večeři půlka grilovaného kuřete bez přílohy. Kdyby byl večer hlad, tak si dejte zase jedno vařené vajíčko nebo nízkotučný sýr bez přílohy. Během celého dne vykonávejte nějaký pohyb - rychlá chůze, běh, chůze po schodech, dřepy a ráno po snídani 10 poctivých kliků. Toto bude fungovat a kila půjdou dolů.

Zdroj: diskuze Jak nastartovat tělo na hubnutí

Jak střeva přirozeně očistit od toxinů

Nachlazení, chřipka a příznaky alergie jsou pokusy těla očistit se od toxinů. Vezmeme-li léky, které jsou navrženy tak, aby potlačily tyto příznaky, pak tělo nemůže svou detoxikaci správně dokončit a později z toho vznikají vážné problémy. Například antibiotika nerozlišují mezi škodlivými bakteriemi a ničí i prospěšné bakterie ve střevech, které jsou nezbytné pro zdravý imunitní systém. Naštěstí existují byliny, které bezpečně pracují s tělem a stimulují ho k uvolňování toxinů přes dýchací a trávicí systém, přičemž zároveň zmírňují příznaky a zároveň umožňují tělu léčit se přirozeně. Jedny z velmi efektivních bylinných kapek se skládají z pískavice, divizny, vodního konopí a z křenu. Vodní konopí (Eupatorium perfoliatum) je rostlina z čeledi složnokvětých a v anglosaských zemích se jí říká Bonesetter, což přibližně znamená ranhojič, ten, který dává kosti na místo. U nás je k dostání v lékárnách jako léčivé homeopatikum pod názvem Eupatorium perfoliatum. Tyto bylinné kapky jsou obzvláště vhodné po dobu celé alergické sezóny nebo při nachlazení a chřipce. Na podzim, kdy čerstvé ovoce a zelenina nejsou tak hojné a chladnější počasí nás nutí jíst teplejší potraviny, jako jsou maso polévky a kořenovou zeleninu, se můžeme vyhnout toxickému hromadění a následnému onemocnění tím, že doplníme trávicí probiotické enzymy a provedeme aktivně očistu tlustého střeva.

Zdroj: Podzimní detoxikace omlazuje tělo i mysl

Diskuze

V diskuzi NA PIGMENT.SKVRNY LASER se k tomuto tématu vyjádřil uživatel J. Slavík.

Pokud máte doma laserové ukazovátko, tak stačí 3x denně posvítit po 3 minutách na postižené místo. Během 14 dnů skvrny jakoby zasýchají a tvoří se na povrchu šupinky. Skvrna pomalu mizí.Tento laser seženete u vietnamců za 30 Kč. Je k sehnání i v jiných obchodech, ale za trojnásobnou cenu.

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Simona Jandová.

Tak od Vietnamců bych si nic na tělo nekoupila ...... je to taky "kosmetika" a kde je prokázána nějaká nezávadnost ?? Když už na tělo, tak jedině výrobek z lékárny atd - ani po netu ne .... ale díky za tip a radu :) Třeba to někdy využiju :)

Zdroj: diskuze Na pigment.skvrny laser

Nebezpečí při odvodňování

Nebezpečím při masivním odvodnění může být dehydratace, což je opak zavodnění. Pokud máte pocit, že jste odvodnění (například rychlý pulz v klidu, málo močení, málo slin, popraskané rty), ihned kontaktujte ošetřujícího lékaře, jelikož se jedná o stav ohrožující život. Pamatujte, naše tělo je tvořeno ze 70 % z vody. Pokud tekutinu organismu nedodáte, dochází k poškozování buněk a tělo začíná s vodou šetřit, což se projeví na vašem zdraví.

Zdroj: Zavodnění organismu

Diskuze

V diskuzi JAK DLOUHO TRVÁ LÉČBA SVRABU se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Čejková.

Dobrý den,manžel absoůvoval přeléčení svrabem,jak se vrátil z nemocnice,tak má celé tělo červené a vysušené.Můžete nám poradit čím to zlikvidujeme a proč to je?Že by ta síra tak učinkovala na tělo?Mažeme to krémem co nám poradili v lekárně název je EXCIPIAL U LIPOLOTIO

Děkují za radfu a odpověď

Hezký den Čejková

Na tento příspěvěk jestě nikdo nereagoval. Chcete se k němu vyjádřit? Klikněte na tlačítko a budete moci vložit svůj komentář.

Zdroj: diskuze Jak dlouho trvá léčba svrabu

Vnitřní orgány člověka obrázek

Zde si můžete prohlédnout obrázek, jak vypadá lidské tělo uvnitř tzv. vnitřnosti, tedy vnitřní orgány.

Zdroj: Vnitřní orgány lidského těla

Poradna

V naší poradně s názvem MIRENA se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Cempírek.

Mirena je hormonální antikoncepce. Je to nitroděložní tělísko, které obsahuje zásobu hormonu levonorgestrel, který se v mikrodávkách uvolňuje přímo v místě účinku, v děloze, a vydrží na dobu pěti let. Levonorgestrel je aktivní polovina norgestrelu. Zvýšené dávky norgestrelu ve spojení s konstantní dávkou estrogenu způsobují tyto časté nežádoucí účinky, patří sem:
- nepravidelné krvácení;
- venózní dilatace;
- křeče v nohách;
- trombóza;
- arteriolární hypertrofie;
- migrénové bolesti hlavy;
- deprese;
- ztráta libida;
- zvýšení tělesné hmotnosti.
Právě poslední 4 z vyjmenovaných nežádoucích účinků jsou hlavní důvody, proč jedna třetina žen končí s užíváním této hormonální antikoncepce v prvním roce.

Zdraví Cempírek!

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Nina.

Dobrý den, také děkuji za Vaši reakci na dotaz dámy výše uvedené na Mirenu a Levonogestrel. Je to sajrajt. Mám dva měsíce vyzazeno a tělo zatím ještě spí. Hormonální hladiny estrogen-progestron jsou nadále rozhozené v neprospěch progesteronu. Tak doufám, že do půl roku se tělo začne dávat do pořádku.

Zdroj: diskuze Mirena

Zavodnění při menstruaci

Častou příčinou, proč se zdražuje voda v organismu, je přehnané solení, cukr, antikoncepce, překyselení organismu nebo nemoci. Někdy může být tělo zavodněno i před menstruací, po ní však problém ustoupí.

Zdroj: Zavodnění organismu

Diskuze

V diskuzi MIXA se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Kateřina.

Já jsem ještě velmi spokojená s komestikou mixa. :) Jak na tělo tak na obličej odlíčení atd. :) objednávám již delší dobu z notina

Na tento příspěvěk jestě nikdo nereagoval. Chcete se k němu vyjádřit? Klikněte na tlačítko a budete moci vložit svůj komentář.

Zdroj: diskuze Mixa

Účinky detoxikačního plánu

Dieta je jen jednou ze součástí detoxikačního plánu. Krom stravování se detoxikace zaměřuje i další kroky.

Zvýšení krevního oběhu

Nedostatek fyzické aktivity může vést ke špatnému krevnímu oběhu a lymfy. Také může mít negativní vliv na zdraví a na poškození imunitního systému. Zvýšení krevního oběhu můžete dosáhnout pomocí kontrastní sprchy a kartáčování suché kůže. Tato léčba se dá vykonávat ve sprchovém koutě, tak proto je ideální pro domácí užití.

Odstranění toxinů

Detoxikace odstraňuje toxiny, které jsou uloženy v buňkách. Tyto jedy cestují v krvi a jsou odstraněny ve výkalech, močí nebo pomocí potních žláz. Ale také mohou být absorbovány nebo recirkulovány ve vašem těle. Někdy je eliminace toxinů pomalá z nedostatku pohybu. Nedostatek pohybu může způsobit nepocení, zácpu či nedostatek tekutin. Protože pokud není dostatek pohybu, tak není ani dostatečný přísun tekutin. Pro zrychlení vylučování se dají použít potraviny, které brání zácpě, tak zvaná bylinná laxativa. Bylinnými laxativy se míní senný čaj nebo projímadlo. Při tomto způsobu se musí zvýšit příjem tekutin!

Zlepšení trávení

Podpora růstu prospěšných bakterií ve střevech je dobrá, aby byly odstraněny škodlivé bakterie. Protože škodlivé bakterie podporují toxiny, které poškozují střevní sliznici. Mohou být absorbovány do krevního řečiště a tím by mohly poškodit buněčnou membránu v těle. Strava během detoxikace může často obsahovat živiny potřebné k podpoře růstu prospěšných bakterií.

Během detoxikačních diet by měly být odstraněny potraviny, které nemají dobrý vliv pro tělo. Jedná se o pšenici a lepek. Řádně zvolená strava podporuje játra. Většinou se jedná o vitaminy, proteiny a antioxidanty, které efektivně detoxikují játra. Dají se používat i doplňky stravy, jako je proteinový prášek, vitamíny, antioxidanty, bylinky nebo detoxikační čaje.

Zlepšení mysli

Stres může zhoršit tělesný detoxikační systém a to může vést k zažívacím onemocněním, snížení obranyschopnosti a také to může mít rozsáhlé účinky na zdraví. Detoxikační strava léčí nejen tělo ale i mysl. Během detoxikace si mysl odpočine od zbytečné zátěže. Ideální cviky pro uvolnění mysli je dýchání bránicí, progresivní svalová relaxace nebo meditace.

Zdroj: Detoxikační plán jak očistit tělo od toxinů

Diskuze

V diskuzi DETOXIKACE A OČISTA ORGANISMU JÍDELNÍČEK se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Aneta.

Blíží se Vánoce, cukroví, bramborový salátek, plno nezdravého jídla a naše tělo v tomto období dostává často zabrat. Orgán, který čistí tělo a zaslouží si více péče je játra, proto s manželem jednou až dvakrát do roka užíváme silymarin duo, který obsahuje ostropestřec mariánský a zároveň šišák, který doplňuje jeho účinky.

Na tento příspěvěk jestě nikdo nereagoval. Chcete se k němu vyjádřit? Klikněte na tlačítko a budete moci vložit svůj komentář.

Zdroj: diskuze Detoxikace a očista organismu jídelníček

Zakázané potraviny

  • brambory
  • obiloviny (pečivo, těstoviny, rýže, ovesné vločky)
  • vybrané luštěniny
  • výrobky z bílé i celozrnné mouky
  • ovoce
  • sladká zelenina (mrkev, kukuřice, červená řepa)
  • sladkosti
  • slané pochutiny
  • káva
  • alkohol
  • sladké nápoje

Zdroj: Jak dostat tělo do ketózy

Poradna

V naší poradně s názvem KOPŘIVKA DIETA se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Miroslava.

Dobrý den,mám též kopřivku ale nevím co mám jíst po všem me svedi celé tělo...

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Cempírek.

Zkuste si na kopřivku koupit lék Claritine a užívejte ho podle návodu. Do týdne by měly být vidět změny k lepšímu. Když to nepřejde, tak se obraťte na kožního lékaře, který vám může předepsat účinnější léky.

Zdraví Cempírek!

Zdroj: diskuze Kopřivka dieta

Povolené potraviny

  • maso (například hovězí, vepřové, drůbeží, králičí)
  • ryby
  • vejce
  • plnotučné mléčné výrobky (mléko, sýry, jogurty)
  • ořechy a semena
  • avokádo
  • citron
  • kvalitní hořká čokoláda (minimálně 60 % kakaa)
  • rostlinné nerafinované oleje
  • voda
  • proteinové výrobky

Zdroj: Jak dostat tělo do ketózy

Diskuze

V diskuzi TĚHOTENSTVÍ se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Zuzka.

Podle mě to fáma určitě není. Je důležitá pro tělo, když se v něm vyvíjí plod.

Na tento příspěvěk jestě nikdo nereagoval. Chcete se k němu vyjádřit? Klikněte na tlačítko a budete moci vložit svůj komentář.

Zdroj: diskuze Těhotenství

Alkohol při ketóze

Alkohol je při ketóze zakázaný v jakékoliv podobě. Prostě ketóza a alkohol nejdou dohromady.

Zdroj: Jak dostat tělo do ketózy

Na podzim jsou důležitá probiotika

Probiotický doplněk, jako acidophilus nebo bifidophilus, je důležitý pro obnovu přátelských bakterií ve střevním traktu. Zdravé množství přátelských bakterií je zásadní podmínka pro očistu těla a zdravý imunitní systém.

Zdroj: Podzimní detoxikace omlazuje tělo i mysl

Peeling na tělo

Pro udržení jemné pokožky těla je zapotřebí trochu intenzivnější péče – abrazivní částečky tedy mohou být o dost větší než na obličej. Vystačíte si s obyčejným krystalovým cukrem, který ale tentokrát namísto do buchet nasypete do svého sprchového gelu. Asi na dvě polévkové lžíce sprchového gelu či krému budete potřebovat nejméně stejné množství cukru, poměr ingrediencí tedy bude minimálně 50 : 50. Pokud máte sušší kůži, můžete sprchový gel nahradit olivovým olejem. Cukr by neměl v přípravku stát příliš dlouho, aby se nerozpustil. Proto si směs připravte těsně před použitím. Gel nebo olej naneste na tělo masážními pohyby a následně vše opláchněte teplou vodou. Tento způsob peelingu je levný a velmi účinný.

Zdroj: Recepty na domácí peeling


Autoři obsahu

Mgr. Světluše Vinšová

Bc. Jakub Vinš

Mgr. Marie Svobodová


ČeskáOrdinace

O nás

Kontakt

Ochrana osobních údajů a cookies

 SiteMAP