Informace od zdravotní sestry

MENU

  

PROSTATA

  

KREVNÍ TLAK

  

CUKROVKA

  

WARFARIN

  
Téma

JAK OČISTIT TĚLO OD TOXINŮ

OBSAH

Rizika detoxikace

Detoxikační diety mohou být nutričně nedostatečné, což vede k časté stolici. Špatná výživa může vést ke svalové ztrátě, únavě a podrážděnosti.

Zdroj: Detoxikační plán jak očistit tělo od toxinů

Poradna

V naší poradně s názvem PRŮJEM U ŠTĚNĚTE se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Libuše Kyhosova.

Dobrý den mám dotaz. Mám 4měsíční štěně. Koupila jsem mu yoggies kachna aktive a najednou má štěně řídkou stolici. Může být příčina v novém krmivu? Děkuji Kyhosová.

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Milda.

Každý pes někdy v životě trpí průjmem. Průjem je obvykle způsoben trávicími problémy, takže správné jídlo je důležité, když váš mazlíček trpí tímto stavem.

Průjem vzniká v důsledku podrážděného žaludku. Ve většině případů váš pes snědl něco, co pro něj nebylo dobré, ale také mohl mít alergickou reakci, stres nebo bakterie.

Průjem je způsob, jakým se tělo zbavuje toxinů a čistí se.

Abyste zjistila, že na vině je konkrétní krmivo, tak ho přechodně nahraďte dietní nevýraznou stravou po dobu jednoho týdne a zjistěte reakci vašeho pejska.

Dietní strava se skládá ze tří dílů čisté vařené rýže a jednoho dílu vařeného, ​​nekořeněného, ​​vykostěného kuřete. Nezapomeňte na nepřetržitou dostupnost pitné vody.

Pokud průjem během několika dní zmizí, tak na vině je vaše nové krmivo.

Zdroj: diskuze Jorkšírský teriér - střihy

Nežádoucí potraviny při detoxikaci

Mezi nežádoucí potraviny patří alkohol, kofein, tabák, drogy, zpracované a rafinované potraviny a cukry.

Zdroj: Detoxikační plán jak očistit tělo od toxinů

Diskuze

V diskuzi SAUNA A RAKOVINA PROSTATY se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Strýček Jedlička.

"Pot z tradičních saun obsahoval asi 97 % vody a 3 % toxinů. Infračervené sauny produkovaly pot, který obsahoval pouze 80–85 % vody. Zbývajících 15–20 % tvořily těžké kovy, kyselina sírová, sodík, amoniak, kyselina močová a toxiny rozpustné v tucích."

:-) :-) :-)
Kondenzát?
Kdepak asi soudruzi udělali chybu?
Možná v nepřesnosti překladu?

Na tento příspěvěk jestě nikdo nereagoval. Chcete se k němu vyjádřit? Klikněte na tlačítko a budete moci vložit svůj komentář.

Zdroj: diskuze Sauna a rakovina prostaty

Jak střeva přirozeně očistit od toxinů

Nachlazení, chřipka a příznaky alergie jsou pokusy těla očistit se od toxinů. Vezmeme-li léky, které jsou navrženy tak, aby potlačily tyto příznaky, pak tělo nemůže svou detoxikaci správně dokončit a později z toho vznikají vážné problémy. Například antibiotika nerozlišují mezi škodlivými bakteriemi a ničí i prospěšné bakterie ve střevech, které jsou nezbytné pro zdravý imunitní systém. Naštěstí existují byliny, které bezpečně pracují s tělem a stimulují ho k uvolňování toxinů přes dýchací a trávicí systém, přičemž zároveň zmírňují příznaky a zároveň umožňují tělu léčit se přirozeně. Jedny z velmi efektivních bylinných kapek se skládají z pískavice, divizny, vodního konopí a z křenu. Vodní konopí (Eupatorium perfoliatum) je rostlina z čeledi složnokvětých a v anglosaských zemích se jí říká Bonesetter, což přibližně znamená ranhojič, ten, který dává kosti na místo. U nás je k dostání v lékárnách jako léčivé homeopatikum pod názvem Eupatorium perfoliatum. Tyto bylinné kapky jsou obzvláště vhodné po dobu celé alergické sezóny nebo při nachlazení a chřipce. Na podzim, kdy čerstvé ovoce a zelenina nejsou tak hojné a chladnější počasí nás nutí jíst teplejší potraviny, jako jsou maso polévky a kořenovou zeleninu, se můžeme vyhnout toxickému hromadění a následnému onemocnění tím, že doplníme trávicí probiotické enzymy a provedeme aktivně očistu tlustého střeva.

Zdroj: Podzimní detoxikace omlazuje tělo i mysl

Diskuze

V diskuzi JÍDELNÍČEK PŘI OČISTĚ ORGANISMU se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Anna.

bolí mě stále loket a u kyčle trochanter
chtěla bych se očistit ,abymě to nebolelo,když
mi řekla lékařka, že mám zánětto je v tom trochanteru,
Nechci tablety a tvrdé diety.Děkuji

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Thea.

Nemusíš žádnou tvrdou dietu. Stačí několikahodinový postup, vyplatí se najít si na něj jednou-dvakrát do roka čas. Buď kávový klystýr nebo očistu jater olivovým olejem a citronovou šťávou (www.detoxikuj.netstr…). Je i lepší zábava, ale stojí to za to. Určitě lepší, než pilulky nebo procedury ve špitále.

Zdroj: diskuze Jídelníček při očistě organismu

Vhodná strava během detoxikace

Detoxikační plán je určen pro začátečníky, zejména pro lidi, kteří chtějí udělat delší očistu. Jedná se o očistu, která trvá 7 až 21 dní. Také je tato dieta určena lidem, kteří jsou zaneprázdnění a nemají čas na jiné druhy diet. Detoxikační očista je vhodná i pro lidi s vyčerpáním. Tito lidé vyžadují více bílkovin ve stravě.

Existuje mnoho způsobů jak očistit tělo, například je to šťávový půst, který umožňuje jen tři jídla denně. I když to vypadá lákavě, jedná se o drastickou dietu. Tato dieta se snaží o rychlé, někdy jednoduché změny. Myslí se tím pití více tekutin, jedení více zeleniny nebo odstranění pšenice. Odstranění pšenice může mít velký vliv na to, jak se cítíte. Klíčem k úspěchu je výběr stravy, která nejlépe odpovídá zdraví člověka, energetické úrovni a životnímu stylu.

Do běžné stravy během detoxikace patří ekologické potraviny a nápoje, které neobsahují žádné pesticidy nebo fungicidy. Také jsou dobré celé nezpracované potraviny, jako obilí, ořechy a semena. Zájem by měl být zaměřen i na ovoce, zeleninu a dostatek vody. Dostatkem vody se míní alespoň 2,5 litru tekutin denně.

Zdroj: Detoxikační plán jak očistit tělo od toxinů

Diskuze

V diskuzi ČIŠTĚNÍ ORGANISMU OLEJEM POMALOU FORMOU se k tomuto tématu vyjádřil uživatel VASEK.

PROSIM,NEROZUMIM TOMU,ZDALI RECEPT POUZIVAT KAZDY DEN PUL ROKU,NEBO JENOM JEDNOU DO ROKA-NA KONCI JENAPSANO,JEDNOU DO ROKA.PROSIM POMOZTE MI A ODEPISTE,ZDALI RECEPT ,KAZDY DEN PUL ROKU,NEBO JENOM JEDNOU A DOST,JE TO TAKHLE NAPSANE,DEKUJI VAM ZA POMOC VASEK TOTO JE MUJ EMAIL JEZDEC@ATLAS.CZ

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Lentilka.

Zdravím, je logické, a kdo očistu provádí pravidelně, tyhle věci zná a ví, že očistu organismu je nejlépe provádět NA JAŘE A NA PODZIM. Já vždy na jaře dělám jaterní očistnou kúru, vč. hydrocolonu, klystýr je na nic, to je jako plivnutí! Musí se to vyčistit všecko! A další očisty se provádějí - v létě očista srdce a ledvin, a pak možné další očisty. Čili s použitím tématicky zaměřených čajů, cviků a případně užíváním antioxidantů, protože u očisty dochází k uvolnění spousty toxinů a jejich vyplavení do krevního oběhu, takže je třeba tělu pomoci aby je vyplavilo ven, já používám osvědčený čaj s přesličkou rolní, ale čistící je např. i řepík, který harmonizuje játra a žaludek. To mám v úmyslu ted na podzim spolu s hydrocolonem dát pitnou kúru. Na podzim se musí dát kúra tzv.posilující, protože tělo se připravuje na zimu. Samo že každý má jiné osvědčené prostředky, např. z čínské medicíny, z Ajurvédy, byliny z Peru jsou taky super, např. Jukka, Macca, aloe vera/to cpou výrobci do všeho, tak to je přehnané/ kočičí dráp apod. Je toho hodně a každý si může najít a vyzkoušet co mu sedí.

Zdroj: diskuze Čištění organismu olejem pomalou formou

Účinky detoxikačního plánu

Dieta je jen jednou ze součástí detoxikačního plánu. Krom stravování se detoxikace zaměřuje i další kroky.

Zvýšení krevního oběhu

Nedostatek fyzické aktivity může vést ke špatnému krevnímu oběhu a lymfy. Také může mít negativní vliv na zdraví a na poškození imunitního systému. Zvýšení krevního oběhu můžete dosáhnout pomocí kontrastní sprchy a kartáčování suché kůže. Tato léčba se dá vykonávat ve sprchovém koutě, tak proto je ideální pro domácí užití.

Odstranění toxinů

Detoxikace odstraňuje toxiny, které jsou uloženy v buňkách. Tyto jedy cestují v krvi a jsou odstraněny ve výkalech, močí nebo pomocí potních žláz. Ale také mohou být absorbovány nebo recirkulovány ve vašem těle. Někdy je eliminace toxinů pomalá z nedostatku pohybu. Nedostatek pohybu může způsobit nepocení, zácpu či nedostatek tekutin. Protože pokud není dostatek pohybu, tak není ani dostatečný přísun tekutin. Pro zrychlení vylučování se dají použít potraviny, které brání zácpě, tak zvaná bylinná laxativa. Bylinnými laxativy se míní senný čaj nebo projímadlo. Při tomto způsobu se musí zvýšit příjem tekutin!

Zlepšení trávení

Podpora růstu prospěšných bakterií ve střevech je dobrá, aby byly odstraněny škodlivé bakterie. Protože škodlivé bakterie podporují toxiny, které poškozují střevní sliznici. Mohou být absorbovány do krevního řečiště a tím by mohly poškodit buněčnou membránu v těle. Strava během detoxikace může často obsahovat živiny potřebné k podpoře růstu prospěšných bakterií.

Během detoxikačních diet by měly být odstraněny potraviny, které nemají dobrý vliv pro tělo. Jedná se o pšenici a lepek. Řádně zvolená strava podporuje játra. Většinou se jedná o vitaminy, proteiny a antioxidanty, které efektivně detoxikují játra. Dají se používat i doplňky stravy, jako je proteinový prášek, vitamíny, antioxidanty, bylinky nebo detoxikační čaje.

Zlepšení mysli

Stres může zhoršit tělesný detoxikační systém a to může vést k zažívacím onemocněním, snížení obranyschopnosti a také to může mít rozsáhlé účinky na zdraví. Detoxikační strava léčí nejen tělo ale i mysl. Během detoxikace si mysl odpočine od zbytečné zátěže. Ideální cviky pro uvolnění mysli je dýchání bránicí, progresivní svalová relaxace nebo meditace.

Zdroj: Detoxikační plán jak očistit tělo od toxinů

Poradna

V naší poradně s názvem PANGAMIN se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Adriana.

dobry den moc bychtela pribrat a nevim jaky table ty si mam zaou pit mochlibiste mi poradit dekuji

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Kamča.

Adriano, kup si B-komplex forte a k tomu si užívej vařená vejce, dobré libové maso. Dále pak chutné pečivo a nízkotučné sýry. Občas taky něco téžkého zvedni, třeba svoje tělo z dřepu do výskoku a uvidíš, že se ti tělo začne vyplňovat masem a ty pak přibereš.

Zdroj: diskuze Pangamin

Proč podzimní detoxikace

V čínské medicíně je podzim časem kovu s důrazem na mysl a dech. Proto jsou v centru pozornosti v tuto dobu plíce a tlusté střevo, protože umožňují přijmout životní energii a uvolňují tu, co není potřebná. Emocionální stav bude v tuto dobu přímo ovlivňovat plíce a bude se snažit přes tento orgán uvolňovat zadržované emoce nebo žal. Uvolňování se pak projevuje jako nadměrná tvorba hlenu v plicích, alergie, kašel, zánět průdušek, infekce vedlejších dutin nosních a ušních, astma, kožní problémy a ekzémy, bolesti hlavy, únava, plynatost a nadýmání, také zácpa, průjem a kolitida. Jak tělo zpomaluje, tak se bude snažit vyloučit jakýkoli přebytek toxinů, které se nahromadily v systému přes více aktivní letní měsíce, a pokusí se o jejich cestu ven přes vylučovací systém, tlusté střevo, ledviny, plíce anebo přes kůži.

Zdroj: Podzimní detoxikace omlazuje tělo i mysl

Poradna

V naší poradně s názvem JAK NASTARTOVAT TĚLO NA HUBNUTÍ se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Milan.

Vážím 112 kilo a rozhodl jsem se zhubnout. Poradíte mi někdo jak mám nastartovat tělo na hubnutí?

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Kamča.

Nastartovat tělo na hubnutí pomůže zrychlení metabolizmu. To znamená, že tělo pálí kalorie rychleji nežli doposud. Recept na zrychlení metabolizmu je jednoduchý. Každé ráno hned po probuzení si dejte 100% přírodní ovocný džus asi tak 1 - 2 deci. Pak za 20 minut müsli s mlékem nebo jogurtem. Pak za 3 hodiny malé jídlo - svačinku (müsli tyčinka). K obědu nějaké dušené nebo pečené maso s rýží. Potom zase za 3 hodiny svačinka (vařené vajíčko nebo nízkotučný sýr). K večeři půlka grilovaného kuřete bez přílohy. Kdyby byl večer hlad, tak si dejte zase jedno vařené vajíčko nebo nízkotučný sýr bez přílohy. Během celého dne vykonávejte nějaký pohyb - rychlá chůze, běh, chůze po schodech, dřepy a ráno po snídani 10 poctivých kliků. Toto bude fungovat a kila půjdou dolů.

Zdroj: diskuze Jak nastartovat tělo na hubnutí

Očista těla

Například sedmidenní očista těla, kdy se pije jen šťáva z oblíbeného ovoce nebo zeleniny, je v časném podzimu prospěšná pro revitalizaci celého zažívacího systému. Čerstvé ovoce a zelenina by měly být konzumovány jako čerstvý džus, který si zachovává přirozené enzymy a živiny. Několikadenní půst umožňuje tělu, aby si odpočinulo od zátěže při trávení a neustálého vynakládání energie na vyčištění životně důležitých orgánů a krve od nahromaděných toxinů. K tomu můžou pomoci i klystýry nebo výplachy střev – colonoterapie, které uvolní nahromaděné odpady ze střeva. Také pití kávy ve spojení s klystýrem je zvláště účinné při vypuzování usazeného hlenu a stimuluje také tok žluči. Klystýry mohou také snížit horečku tím, že odstraní - odplaví patogeny, které má horečka zneškodnit.

Zdroj: Podzimní detoxikace omlazuje tělo i mysl

Poradna

V naší poradně s názvem BYLINKY A WARFARIN se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Zdeńka Soldátová.

Dobře děkuji za vaši odpověď....a mohu používat tedy náplastě napuštěné bylinkami,detoxikační náplasti? Když je nebudu používat vnitřně.Děkuji Soldátová

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Cempírek.

Detoxikační náplasti mají mnoho výrobců a každý z nich má jiné složení své zázračné směsi, která vás má zbavit toxinů v těle. Navíc k tomuto společnému užití Warfarinu a detoxikačních náplastí nebyly zveřejněny žádné odborné studie, které by poukazovaly na nějaký vliv. Když to zkusíte, tak jdete do naprosto neznámých rizik. Pokud se i přesto rozhodnete k této detoxikaci, tak byste měla sledovat stav srážlivosti své krve a to alespoň jednou týdně z odběru u svého ošetřujícího lékaře.

Zdraví Cempírek!

Zdroj: diskuze Bylinky a Warfarin

Očistná dieta

Pokud se vaše tělo zotavuje z anestezie, vyhýbejte se nasyceným tukům, včetně masa a mléčných výrobků (syrovátkový proteinový prášek je dobrá proteinová alternativa), rafinovanému cukru a alkoholu – to vše může zvýšit riziko cholestázy (zpomalení nebo zablokování toku žluči), což ztěžuje tělu vylučování toxinů rozpustných v tucích, jako jsou právě anestetika). Strava bohatá na vlákninu, zvláště ve vodě rozpustné vlákno, podporuje vylučování žluči. Dobrým zdrojem vlákniny rozpustné ve vodě jsou hrušky, ovesné otruby, jablka a luštěniny. Je také užitečné jíst zeleninu, zejména brokolici, růžičkovou kapustu a zelí. Vhodné jsou i artyčoky, řepa a mrkev. Všechna tato jídla obsahují sloučeniny, které pomáhají při detoxikaci. Skořice a kurkuma také pomohou v detoxu a zotavit se z anestezie. Kromě toho byste měli jíst potraviny bohaté na síru – pomáhají játrům čistit toxiny, včetně česneku, cibule a žloutků.

Zdroj: Očista těla po narkóze

Diskuze

V diskuzi NA PIGMENT.SKVRNY LASER se k tomuto tématu vyjádřil uživatel J. Slavík.

Pokud máte doma laserové ukazovátko, tak stačí 3x denně posvítit po 3 minutách na postižené místo. Během 14 dnů skvrny jakoby zasýchají a tvoří se na povrchu šupinky. Skvrna pomalu mizí.Tento laser seženete u vietnamců za 30 Kč. Je k sehnání i v jiných obchodech, ale za trojnásobnou cenu.

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Simona Jandová.

Tak od Vietnamců bych si nic na tělo nekoupila ...... je to taky "kosmetika" a kde je prokázána nějaká nezávadnost ?? Když už na tělo, tak jedině výrobek z lékárny atd - ani po netu ne .... ale díky za tip a radu :) Třeba to někdy využiju :)

Zdroj: diskuze Na pigment.skvrny laser

Voda

Nedostatek tekutin, zejména vody, ztěžuje tělu vylučování toxinů. Dobrým cílem pro všechny je vypít denně šest až osm sklenic vody. Nečekejte, až budete mít žízeň, abyste se napili; do té doby už budete mírně dehydratováni. Vymezte si přestávky na pití vody po celý den. Dobrou pomůckou je vypít sklenici vody každé dvě hodiny během dne. Bezprostředně před spánkem ale pití omezte.

Zdroj: Očista těla po narkóze

Diskuze

V diskuzi JAK DLOUHO TRVÁ LÉČBA SVRABU se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Čejková.

Dobrý den,manžel absoůvoval přeléčení svrabem,jak se vrátil z nemocnice,tak má celé tělo červené a vysušené.Můžete nám poradit čím to zlikvidujeme a proč to je?Že by ta síra tak učinkovala na tělo?Mažeme to krémem co nám poradili v lekárně název je EXCIPIAL U LIPOLOTIO

Děkují za radfu a odpověď

Hezký den Čejková

Na tento příspěvěk jestě nikdo nereagoval. Chcete se k němu vyjádřit? Klikněte na tlačítko a budete moci vložit svůj komentář.

Zdroj: diskuze Jak dlouho trvá léčba svrabu

Nebezpečí při odvodňování

Nebezpečím při masivním odvodnění může být dehydratace, což je opak zavodnění. Pokud máte pocit, že jste odvodnění (například rychlý pulz v klidu, málo močení, málo slin, popraskané rty), ihned kontaktujte ošetřujícího lékaře, jelikož se jedná o stav ohrožující život. Pamatujte, naše tělo je tvořeno ze 70 % z vody. Pokud tekutinu organismu nedodáte, dochází k poškozování buněk a tělo začíná s vodou šetřit, což se projeví na vašem zdraví.

Zdroj: Zavodnění organismu

Poradna

V naší poradně s názvem OSTROPESTŘEC VLIV NA RAKOVINU PRSU se k tomuto tématu vyjádřil uživatel BOHUMILA.

Dobrý den, na jedné stránce jsem našla zcela rozdílné názory , že ostropestřec je nevhodný, vhodný při rakovině prsu. PROSÍM O KVALIFIKOVANÉ VYJÁDŘENÍ.

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Cempírek.

Ostropestřec je populární léčivka a díky tomu je i intenzivně zkoumána. Prozatím jsou výzkumem potvrzeny léčebné účinky těchto nemocí:
- cirhóza
- diabetes druhého typu
- onemocnění ledvin vlivem diabetes mellitus
- chronická onemocnění jater

Z rostliny je důležitý bioflavonoid silymarin a jeho hlavní složka silibinin, který má výše uvedené léčivé účinky. Vliv silibininu na karcinom prsu se teprve zkoumá. Zatím se ví, že silibinin působí na rakovinné buňky MCF-7 a omezuje jejich růst. Dále silibinin zlepšuje odezvu na současnou chemoterapii. Při společném použití ultrafialového záření typu B a silibininu má toto záření silnější účinky. Výzkum dále ukázal, že silibinin posiluje buněčnou stěnu, a že dokáže stimulovat enzymy, jenž omezují vliv toxinů na tělo, a také že blokuje volné radikály. Kromě toho, některé ze složek silibininu můžou zvýšit účinnost chemoterapie proti ovariálním nádorovým buňkám prsu.

To je vše, co je zatím známo o účincích na rakovinu prsu a vyplývá z toho, že účinky jsou spíše pozitivní. Z obecného hlediska může ostropestřec nádor prsu negativně ovlivnit svým estrogenovým účinkem, stejně jako všechny ostatní nemoci citlivé na vysoký estrogen. Proto je důležité zůstat v kontaktu s lékařem a prodiskutovat s ním vhodnost této doplňkové léčby v konkrétním případě.

Zdraví Cempírek!

Zdroj: diskuze Ostropestřec vliv na rakovinu prsu

Vnitřní orgány člověka obrázek

Zde si můžete prohlédnout obrázek, jak vypadá lidské tělo uvnitř tzv. vnitřnosti, tedy vnitřní orgány.

Zdroj: Vnitřní orgány lidského těla

Zavodnění při menstruaci

Častou příčinou, proč se zdražuje voda v organismu, je přehnané solení, cukr, antikoncepce, překyselení organismu nebo nemoci. Někdy může být tělo zavodněno i před menstruací, po ní však problém ustoupí.

Zdroj: Zavodnění organismu


Autoři obsahu

Mgr. Světluše Vinšová

Bc. Jakub Vinš

Mgr. Marie Svobodová


ČeskáOrdinace

O nás

Kontakt

Ochrana osobních údajů a cookies

 SiteMAP