Informace od zdravotní sestry

MENU

  

PROSTATA

  

KREVNÍ TLAK

  

CUKROVKA

  

WARFARIN

  
Téma

JAK ODBOURAT VNITŘNÍ TUK

OBSAH

Zinek a hubnutí

Kamarádka má pravdu, zinek skutečně pomáhá při hubnutí a dokáže odbourat vnitřní tuk! Zinek totiž prodlužuje hypoglykemický účinek inzulinu, který se vylučuje po každém jídle v závislosti na množství přijatých sacharidů. V praxi to znamená, že pokud má naše tělo dostatek zinku, tak dokáže cukry, vyrobené ze sacharidů pomaleji pouštět do krevního řečiště a tělo je tak může lépe postupně spotřebovat. Naopak málo zinku znamená rychlé vyplavení cukrů do krve, což vystresuje naše tělo, které pak tyto nárazové přebytky krevního cukru ihned uloží do tukových zásob, které tím zbytní - tělo ztloustne.

Zdroj: Zinek na hubnutí

Diskuze

V diskuzi ZRYCHLENÉ DÝCHÁNÍ U PSA se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Marie Mestlova.

9lety staford rychle a krátce dýchá prodělala mrtvici a od té doby bere ENARAPLIN APREDNISOL.Museli jsme i odbourat procházky, které miloval,má ventilator.Ma nadváhu,ale není to hrozně.Vetelinarka řekla je to starý pes.Je nám 76 a pátý staford nevíme co dál.Prosim pomoc.

Na tento příspěvěk jestě nikdo nereagoval. Chcete se k němu vyjádřit? Klikněte na tlačítko a budete moci vložit svůj komentář.

Zdroj: diskuze Zrychlené dýchání u psa

Vnitřní orgány člověka obrázek

Zde si můžete prohlédnout obrázek, jak vypadá lidské tělo uvnitř tzv. vnitřnosti, tedy vnitřní orgány.

Zdroj: Vnitřní orgány lidského těla

Diskuze

V diskuzi PAVUCINY V OKU se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Ondřej juklicek.

Dobrý den chtěl bych se zeptat mám zánět spojivek a používám ophthalmo azulen masticku na noc a kapky
maxtrol 5x denně za beru šestý den a za jak dlouho to zmizí děkuji za odpověď

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Eva Parůžková.

Dobrý den, ráda bych se zeptala na vnitřní straně tváře se mi objevila bulka a na druhý straně tváře to samé, mám červený krk a bílý čáry na vnitřní straně tváře a červené tečky na jazyku, nevíte co by to mohlo být??? Děkuji

Zdroj: diskuze Pavuciny v oku

Kdy uvidím výsledky?

První dva týdny budou jistě dost tvrdé, avšak pokud vytrváte, ve třetím týdnu už se můžete těšit z viditelných výsledků. Když také současně změníte doposud nezdravý životní styl, cvičení bude snazší a bude vám přinášet radost a skvělý pocit z osobního úspěchu. Navíc budete perfektně učit svůj metabolizmus jak odbourat tuk.

Zdroj: Spalování tuků a tepová frekvence

Poradna

V naší poradně s názvem CELULITÍDA - KOFEÍN se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Nikola.

Dobrý den,
chtela jsem se zeptat tedy kofeín taky pomáha k výsktu celulitídy? nadměrní uživání? Já piju kafé raz za den nebo i někdy jednou za 3 dny, celulitídu jsem nikdy neměla až na poledního půl roku, už 6 rok chodím ke konim a vždy jsme makali i přes zimu, ale tuhle zimu jsme u koní nebyly, byly fujavice a 2-3 měsíce se nic nedelalo, taky jsem přibrala asi 4 kilá po zime, a bylo tam i málo pohybu tak se domnívam že to je určite tím nedostatkem pohybu. Tak bylo psano někdecže se celulitida může vytvářet i kvůli anatikoncepci je to pravda?

Díky za odpovědi

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Cempírek .

Celulitida přichází s věkem. Podporuje ji přibírání na váze a necvičení. Tím, jak se hromadí tuk pod kůží, vznikají nerovnoměrné ďůlky. Nejčastěji se to projevuje na stehnech a na hýždích. Káva pomáhá proti celulitidě, ale ne sama o sobě. Káva obsahuje kofein, který zrychluje krevní oběh a ve spojení s intenzivním pohybem dokáže odbourat podkožní tuk. Chcete-li se zbavit celulitidy, tak začněte sportovat. Ideální je běh na jednu hodinu. Pak posilování svalů celého těla ve fitness. Pomáhá také jízda na kole po dobu několika hodin denně. A samozřejmě je nutné přizpůsobit stravu, kde je nutné omezit přijímané tuky a vyřadit přílohy u večerních jídel.

Zdraví Cempírek!

Zdroj: diskuze Celulitída - kofeín

Léčba otoku vnitřní strany tváře

Léčba otoku vnitřní strany tváře závisí na příčině stavu.

  • Pokud je otok způsoben vřídky z náhodného kousání vnitřní tváře, může si pacient ošetřit toto zranění kloktáním hydrogenuhličitanu sodného smíchaného s vodou. Pravidelná péče o ústní dutinu může přispět k hojení nebo zastavení růstu bakterií, dokonce může dojít k zastavení růstu bakterií, které se vyskytují v koutcích úst.
  • Infekce je obvykle léčena antibiotiky a alergie mohou být léčeny antihistaminiky. Přírodní antibiotika, jako je echinacea, se také doporučují na léčbu otoku vnitřní strany tváře.

Zdroj: Oteklá vnitřní strana tváře

Poradna

V naší poradně s názvem ZINNAT A SLUNCE se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Aneta.

Dobrý den,mohu na slunce s antibiotiky zinnat?A co citrusove plody ci mleko aj..?..dekuji

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Cempírek.

Když užíváte antibiotika Zinnat, tak normálně můžete na sluníčko. Nebyly hlášeny žádné nebezpečné reakce na slunce. Z citrusových plodů nesmíte jíst grepy. Grapefruitový džus zpomaluje dobu, za kterou je tělo schopno odbourat účinnou látku a to by mohlo způsobit, že hladina antibiotika v krvi stoupne nebezpečně vysoko. Mléko v tomto případě můžete.
Antibiotika Zinnat rovněž zvyšují riziko vzniku opruzenin, dále mohou způsobit nevolnost, zvracení a průjem, problémy s ledvinami, kvasinkové infekce a alergická reakce. Tato antibiotika snižují účinky hormonální antikoncepce a během léčby tak může dojít k otěhotnění.

Zdraví Cempírek!

Zdroj: diskuze Zinnat a slunce

Vnitřní užití

Vnitřní použití ricinového oleje slouží k pročištění střevního traktu a detoxikaci. Pomáhá jako projímadlo při zácpě a žaludečních potížích. Má však silné projímavé účinky, proto je třeba dbát na přesné dávkování. Ricinový koktejl na vyvolání porodu se používá po vypočítaném termínu porodu jako stimulace.

Zdroj: Účinky ricinového oleje

Poradna

V naší poradně s názvem BÍLÁ ČÁRA NA VNITŘNÍ STRANĚ TVÁŘE se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Eva Parůžková.

Dobrý den. Ráda bych se zeptala na mám na vnitřní straně tváře bílou čáru, neboli mě to jen mě trošku pálí jazyk na levý straně vzadu, někdy se přistihnu že si tvar koušu nevíte čím to může být???
Uživatel rovněž přidal ke svému příspěvku i obrázek, který můžete vidět, když kliknete na tento odkaz přiložený obrázek.

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Cempírek.

Bílá čára na vnitřní straně tváře souvisí s tím kousáním tváře ze vnitř. Počátek problému je ve stylu spánku. Spaní na boku tiskne tvář na zuby a obtiskává do tkáně tváře jejich reliéf. Tím vzniká bílá mírně zduřelá čára, která provokuje k kousání tváře zevnitř, ze kterého se stává zlozvyk a celou situaci zhoršuje. Někdy až do stavu, kdy dochází ke krvácení. Co s tím dělat? Jedině vůle ovládat se a přestat si dásně kousat. Proti otiskům zubů během spánku se dá použít ochrana chrupu, kterou můžete vidět zde: www.google.cz/images… a koupit to můžete běžně v lékárně. Nasaďte si ji vždy před spaním a ráno vyndejte a dejte do hrnku se slanou vodou.

Zdraví Cempírek!

Zdroj: diskuze Bolák/vred v ustech

Dělení hemoroidů

Hemoroidy se dělí podle několika kritérií. Podle anatomického původu se hemoroidy dělí na vnitřní a vnější. Vnitřní hemoroidy jsou častější a jejich umístění k konečníku a nad ním. Vnější hemoroidy jsou pod hranicí konečníku a řitního kanálu. Podle závažnosti se hemoroidy dělí do 4 vývojových etap.

Zdroj: Léky na hemoroidy

Poradna

V naší poradně s názvem OBRÁZKY AFTY NA VNITŘNÍ STRANĚ TVÁŘE se k tomuto tématu vyjádřil uživatel MONIKA DOLEŽALVÁ.

Prosím vás mám dotaz asi před 10dněmi jsem se kousla do tváře z vnitřní strany mám také ulomený zub .u toho zubu se mi udělala dírka asi 3mm moc nebolí.je červená okolo trochu bílá .Nevím jestli jde o aft nemám s tím Zkušenosti .koupila jsem si CANNADENT. Můžete mi prosím poradit
Děkuji m.doležalová

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Kamča.

Nebojte, tohle aft není. Poranění vnitřní sliznice od kousnutí je běžné a samo se zahojí za 10 dní. Problém nastává, když se koušete opakovaně a často na jedno místo. To je potom třeba tento problém konzultovat se stomatologem. Obvyklá péče bývá bylinný roztok Herbadent, který místo poranění dezinfikuje a urychluje hojení.

Zdroj: diskuze Obrázky afty na vnitřní straně tváře

Příčiny otoku vnitřní strany tváře

  • Vnitřní tvář může otéct v důsledku přímého traumatu (otevřeného zranění), tedy fyzického traumatu způsobeného buď nárazem, nebo fyzickým napadením. Zranění způsobí poškození tkání a oblast se může zanítit. Symptomem je pak nateklá tvář s formací hematomu (zbarvení zraněné oblasti), a to v důsledku nesprávného prokrvení této oblasti.
  • Infekce může způsobit otok vnitřní tváře a je považována za hlavní příčinu zánětu a otoku. Může být způsobena přemnožením běžné mikroflóry uvnitř poškozené oblasti. Tělo se pak brání a reaguje na daný problém prostřednictvím zánětu a otoku. Imunitní systém tak signalizuje, že něco bylo narušeno.
  • Mohou se tvořit abscesy, pokud nejsou ihned léčeny, může infekce dásní rovněž způsobit otok a zánět vnitřní tváře.
  • Také malignita (zhoubné onemocnění) vede k otoku vnitřní strany tváře. Rakovina úst je obvykle spojena se spolupůsobením alkoholu a tabáku, které mají při společném užívání synergické karcinogenní účinky.
  • Otok v lícní oblasti může vyvolat i onemocnění lymfatických uzlin.
  • Rovněž onemocnění jako příušnice a lymfadenitida mohou způsobit otok lícní oblasti.

Zdroj: Oteklá vnitřní strana tváře

Diskuze

V diskuzi BÍLÁ ČÁRA NA VNITŘNÍ STRANĚ TVÁŘE se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Eva Parůžková.

Dobrý den. Ráda bych se zeptala na mám na vnitřní straně tváře bílou čáru, neboli mě to jen mě trošku pálí jazyk na levý straně vzadu, někdy se přistihnu že si tvar koušu nevíte čím to může být???
Uživatel rovněž přidal ke svému příspěvku i obrázek, který můžete vidět, když kliknete na tento odkaz přiložený obrázek.

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Eva Parůžková.

Děkujů za Vaši odpověď

Zdroj: diskuze Bolák/vred v ustech

Vnitřní pásový opar

Vnitřní pásový opar napadá nervy v těle a způsobuje závažné komplikace, které mohou člověka ohrozit i na životě. Nejčastěji napadá plíce, centrální nervový systém a mozek. Posléze se objevují onemocnění jako zápal plic, bolesti hlavy, závratě, dýchací potíže, zmatenost, nebo dokonce bezvědomí. Lidé s pásovým oparem by měli ihned vyhledat lékařskou pomoc.

Zdroj: Pásový opar je pokračování neštovic

Diskuze

V diskuzi BÍLÁ ČÁRA NA VNITŘNÍ STRANĚ TVÁŘE se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Eva Parůžková.

Dobrý den. Ráda bych se zeptala na mám na vnitřní straně tváře bílou čáru, neboli mě to jen mě trošku pálí jazyk na levý straně vzadu, někdy se přistihnu že si tvar koušu nevíte čím to může být???
Uživatel rovněž přidal ke svému příspěvku i obrázek, který můžete vidět, když kliknete na tento odkaz přiložený obrázek.

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Eva Parůžková.

Děkujů za Vaši odpověď

Zdroj: diskuze Bolák/vred v ustech

Děloha a krček děložní

Děloha (latinsky: uterus, řecky: metra, hystera, archaicky nebo krajově matka) je vnitřní pohlavní orgán všech savců samičího pohlaví s výjimkou vejcorodých. Je to dutý svalový orgán sloužící k uložení, výživě a zajištění vývoje mláděte. Chirurgické odstranění dělohy se nazývá hysterektomie.

Děložní čípek (latinsky: cervix) je část dělohy, která ústí do pochvy. Děložní čípek se nachází v hrdle děložním, kde jeho výběžek zasahuje do pochvy a umožňuje tak jak průnik spermií, tak i odchod menstruační krve. Jeho průměrná délka je 3–5 cm.

Zdroj: Vnitřní orgány lidského těla

Slinivka břišní

Slinivka břišní čili pankreas (z lat. pancreas) je šedě růžová laločnatá žláza připomínající velkou slinnou žlázu a řadí se mezi orgány trávicí soustavy. Velikost lidského pankreatu je 12–16 cm a váha 60–90 g. Funkčně tato žláza splňuje kritéria žlázy s vnější i vnitřní sekrecí. Většina objemu tkáně pankreatu je určena k výrobě pankreatické šťávy (= enzymy štěpící cukry, tuky, bílkoviny), jež je následně odváděna do dvanáctníku. Pouze 1,5 % objemu pankreatu tvoří buňky, které produkují neméně důležité hormony jako inzulín a glukagon, jež jsou secernovány do krve.

Zdroj: Vnitřní orgány lidského těla

Poradna

V naší poradně s názvem BULKA BOLESTIVÁ VE VNITŘNÍ TVÁŘI CO TO JE se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Maru.

Dobrý den,asi před rokem mi můj zubní lékař našel na levé vnitřní straně tváře menší bulku s tím že to je něco čemu jsem nerozuměla ale dodal že to není rakovina.Před týdnem jsem zjistila že se trochu zvětšila(asi 1cm ) má tmavě červenou.barvu s bílofi jalovou špičkou ,mírně bolestivá.CHtěla bych poprosit o radu co to může být a z jakým lékařem to řešit.Moc děkuji.

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Cempírek.

Normálně to proberte se zubním lékařem při pravidelné prohlídce, na kterou po roce zase půjdete. Lékař to prohlédne a sdělí vám co to je. Vy si název zapište a nebo si rozhovor s lékařem nahrajte na mobilní telefon. Doma pak v klidu nastudujte jak s tím dál a jaké to může mít stádia.

Zdraví Cempírek!

Zdroj: diskuze Bulka bolestivá ve vnitřní tváři co to je

Vnitřní pásový opar

Vnitřní pásový opar je neuralgie, která je charakteristická silnou bolestivostí a výrazně ztrpčuje život nemocného. Pokud jedinec trpí vnitřním pásovým oparem, neměl by v žádném případě chodit na přímé slunce.

Projevy

Pacienti si stěžují na úporné bolesti, které přirovnávají k pocitu zasažení elektrickým proudem. Doprovodnými projevy nemoci jsou bolesti hlavy, únava, zimnice a horečka. Inkubační doba oparu je sedm až čtrnáct dní.

Léčba

Léčba choroby musí být zahájena co nejdříve a také v těchto případech je velice obtížná. K vnitřnímu použití jsou doporučovány antioxidanty, vitamin C a flavonoidy. Silné protivirové účinky v sobě má i třezalka, která má v procesu uzdravování nezastupitelné místo. Urychlujícími účinky hojení disponují aminokyselina lyzin a minerál selen. Důležitý je i vitamin B12 a C. Pro zklidnění a zmírnění bolestí se na postižené místo přikládají chladné vlhké obklady či balíčky s ledem a antivirotika.

Zdroj: Co je pásový opar

Vnitřní léčba hemoroidů

Při vnitřní léčbě hemoroidů je dobré pravidelně a často používat vlákninu a laxativa na zácpu, které zvětší objem stolice a změkčí ji. Mezi domácí léky na hemoroidy lze tedy zařadit psyllium, lněné semínko, pšeničné otruby a odvar z lejnice pálivé, které by se měly stát součástí každodenní stravy proti hemoroidům.

Prášky na hemoridy

Z prášků jsou to všechny, ve kterých je obsažena léčivá látka makrogol 3350 a laktulóza. Nejlevnější lék, který obsahuje Makrogol 3350 je lék Fortrans, u kterého je doplatek asi 50 Kč. Volně prodejný lék s látkou Makrogol 3350 je pak Forlax 10 G a Molaxole. Laktulóza je například v léku Duphalac a Lactulosa sandoz, oboje volně prodejné v lékárně.

Na hemoroidy také účinkují některé flavonoidy, které se používají na léčbu žil, například je to látka Oxerutin, Troxerutin a Diosmin. Oxerutin se dá v lékárně volně koupit jako Venoruton. Troxerutin se dá v lékárně volně koupit jako Cilkanol. A Diosmin se dá v lékárně koupit jako Mobivenal a nebo si ho nechat předepsat jako Detralex, ve kterém je také obsažen diosmin na hemoroidy.

Také flavonoid z borůvky s názvem anthocyanosides pomáhá nejen na žíly ale i na hemoroidy. I sušený oddenek z celé nebo drcené podzemní části listnatce kopinatého pomáhá na hemoroidy i na žíly. Oba dva tyto přírodní léky posilují kapiláry a snížili jejich propustnost a zánětlivost.

Zdroj: Léky na hemoroidy


Autoři obsahu

Bc. Jakub Vinš

Mgr. Světluše Vinšová

Mgr. Marie Svobodová

Mgr. Jana Fábryová


ČeskáOrdinace

O nás

Kontakt

Ochrana osobních údajů a cookies

 SiteMAP