Informace od zdravotní sestry

MENU

  

PROSTATA

  

KREVNÍ TLAK

  

CUKROVKA

  

WARFARIN

  
Téma

JAK ODSTRANIT BRADAVICI

OBSAH

Bradavice a domácí léčba

Česnek s citrónem nebo octem na bradavice

Česnek a ocet je účinný domácí lék na odstranění bradavice. Místo octa je možné použít i šťávu z citrónu. Léčba bradavic česnekem s citronem nebo octem se provádí tak, že česnek nakrájíme na tenké plátky a zalijeme octem nebo šťávou z citrónu. Tuto směs necháme uležet 7 dní v uzavřené lahvičce někde v temnu. Samotné ošetření pak provádíme tak, že vezmeme plátek macerovaného česneku a přiložíme ho na bradavici. Přes plátek česneku přiložíme vatičku namočenou v maceračním roztoku a zabalíme, aby z bradavice česnek nespadl. Takto ošetřenou bradavici necháme zrát přes noc do rána, kdy zábal na bradavici sundáme.

Na bradavice ocet s cibulí

Podobně funguje při odstraňování bradavice i cibule a ocet. Cibule se nechá namočit v octu zhruba 24 hodin. Pak se macerovaná cibule na noc přiloží na bradavici a obváže třeba fáčem. Za 10 dnů je po bradavicích.

Banánová slupka na bradavice

S oblibou se také na léčbu bradavic používá slupka od banánů. A jak se s banány léčí bradavice? Vždy po večerní koupeli nohou přiložte na bradavice vnitřek z banánové slupky a zafixujte obynadlem. Banán nechte na bradavici působit přes noc. Po týdnu bude bradavice měkčí a zmizí bolest, po dvou týdnech se bradavice viditelně scvrkne. Po šesti týdnech banánové kůry na bradavice bradavice zcela zmizí.

Cibulová mast

Cibulová mast změkčuje zrohovatělý povrch bradavic, napomáhá jejich olupování a také zpomaluje jejich růst.

Zdroj: Odstranění bradavic

Poradna

V naší poradně s názvem BRADAVICE V ŮSTECH JAK ODSTRANIT se k tomuto tématu vyjádřil uživatel EMILIE DEMETEROVÁ.

Dobrý den,
prosím ,mám bradavici v ůstech,a začíná mi vadit.
Jak se odstraní,mám ji na levé straně,kousek od ůst.
Děkuji Demeterová

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Kamča.

Výrůstky na sliznici úst se dají odstranit ambulantně vyškrábnutím cuterem a nebo také vypálit lejzrem. První varianta může být uhrazena zdravotní pojišťovnou a tu druhou si musíte zaplatit sama. V každém případě byste měla tento problém napřed prodiskutovat se svým stomatologem - zubařem.

Zdroj: diskuze Bradavice v ůstech jak odstranit

Na bradavice je účinný Duofilm

Dnes již prakticky není důvod, proč se s bradavicemi na kůži tak dlouho trápit. Existuje na to bezvadná léčba, která Vás rozvinutých bradavic zbaví do půli roku a to navždy. Tedy než se znovu virem, který bradavice způsobuje, znovu nakazíte. Na léčbu bradavic použijte roztok Duofilm. Duofilm je účinný roztok na odstranění bradavic s koncentrovanými kyselinami mléčnou a salicylovou. Kyseliny salicylová a kyselina mléčná dokáží při společném účinku destruovat pokožku až na kožní škáru a tím dokonale doslova vypálí bradavici i s jejími kořeny. Důležité je při odstraňování bradavice Doufilm aplikovat důsledně jen na ní v intervalu 2x týdně. Přičemž jednou před aplikací se léčené místo obrousí pemzou nebo vhodným antibakteriálním pilníkem na ztvrdlou kůži a pak se hned nanese Duofilm. Po několika týdnech se bradavice začne zmenšovat, až se zcela ztratí a zbude po ní jen malá tečka – nepatrná jizva po bradavici. Pomocí léku Doufilm se dají vyléčit bradavice malinké, ale i starší, které jsou již pěkně rozlezlé někdy i právě až 1 centimetr široké. Čím dříve bradavice začnete odstraňovat roztokem Duofilm, tím dříve se jich zbavíte. Duofilm se dá koupit volně v lékárně a zde je uvedena jeho cena: Duofilm cena.

Zdroj: Odstranění bradavic

Poradna

V naší poradně s názvem PODVAZAT BRADAVICI NITÍ V PODPAŽDÍ? se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Zdeněk.

Je nebezpečné podvazovat bradavici nití v podpaždí?

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Cempírek.

Není to nebezpečné.
Zde je video návod, jak to provést rychle s podvázáním pomocí dentální nitě: youtu.be/Llpet-INOMQ
Zde je návod na odstřižení visací bradavice: youtu.be/O6GK40odxTc
A zde je návod na odstranění visacích bradavic pomocí zubní pasty za jeden den: youtu.be/yIaf7JVYVvM

Zdraví Cempírek!

Zdroj: diskuze Odstranění bradavic na krku

Léčba

Pokud počet a rozsah bradavic nezpůsobuje komplikace, žádná léčba se neprovádí a čeká se na spontánní ústup. Nastanou-li vážné komplikace týkající se především příjmu potravy, nebo pokud papilomy hnisají, přistupuje se k chirurgickému odstranění. Můžete také vyzkoušet olejíček s vitamínem E, který denně budete masírovat na postižené části psí kůže. Během několika dnů by mělo být vidět výrazné zlepšení. Výjimečně se u psů používá i zmrazení bradavic. Papilomy se v ojedinělých případech mohou zvrtnout v karcinom, ale to se stává opravdu jen zřídkakdy. Nikdy se nesnažte bradavici sami odstranit.

Zdroj: Bradavice u psa

Poradna

V naší poradně s názvem 1 -PSÍ BRADAVICE; 2- BRADAVIČKY V PODPAŽÍ se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Jirka.

1) Jak ostranit bradavice asi psí. Náš Chodský pes má bradavice velké jako nasáté klíště (bílé). Klíště to ale není. Jak nejlépe tomuto výskytu zamezit? Pro odstranění jsme dostali přípravek který se ale nesmí aplikovat na kůži (jen na bradavici). Je to podmínka neuskutečnitelná, zvláště u psa který se drbe olizuje atd. a při aplikaci nepostojí.
2) V podpaží mám stále malinké bradavičky. Rostou spíše do délky než šířky. Moc to zatím nevadí ale stále se množí.Jak je odstranit?
Děkuji a přeji pěkný den Jirka

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Cempírek.

Tyto útvary nejsou virové bradavice, ale fibromy. To jsou kožní útvary, které jsou popsány včetně jejich odstranění zde: www.ceskenemoci.cz/f…
Vyskytují se na kůži u všech živočichů, takže jak u lidí tak i u psů a odstraňování je u všech podobné.

Zdraví Cempírek!

Zdroj: diskuze 1 -psí bradavice; 2- bradavičky v podpaží

Jak odstranit silikon z rukou

Silikon je možné odstranit z rukou za pomocí silikonového odstraňovače, někdy pomůže technický benzín nebo ředidlo. Ale poslední dvě metody nejsou pro styk s pokožkou vhodné.

Zdroj: Jak odstranit silikon

Poradna

V naší poradně s názvem BRADAVICE NA ZÁDECH se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Ivana.

Dobrý večer potřebovala bych poradit na zádech mám bradavici.Můj syn mi d o ní rejpl nechtem a začala mi bolet .Když ležím tak mě překáží a bolí.Děkuji za odpověď

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Cempírek.

Normálně zajděte na kožní. Tam vám bolestivý útvar vyšetří a poví vám postup k odstranění. Když to překáží a bolí, tak vám odstranění uhradí vaše zdravotní pojišťovna.

Zdraví Cempírek!

Zdroj: diskuze Bradavice na zádech

Čím odstranit silikon z dlaždic, skla, laku nebo zdi

Odstranit silikon z dlaždic nebo kachliček je možné buď speciální mechanickou škrabkou, nebo chemicky za použití gelu či pasty. U laku je vhodné použít pouze chemické prostředky, aby nedošlo k poškození znečištěného materiálu.

Zdroj: Jak odstranit silikon

Poradna

V naší poradně s názvem DOMÁCÍ LÉK NA BRADAVICE se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Kamča.

Česnek a ocet je účinný domácí lék proti bradavicím. Místo octa je možné použít i šťávu z citrónu. Léčba bradavic česnekem s citronem nebo octem se provádí tak, že česnek nakrájíme na tenké plátky a zalijeme octem nebo šťávou z citrónu. Tuto směs necháme uležet 7 dní v uzavřené lahvičce někde v temnu. Samotné ošetření pak provádíme tak, že vezmeme plátek macerovaného česneku, přiložíme ho na bradavici. Přes plátek česneku přiložíme vatičku namočenou v maceračním roztoku a zabalíme, aby z bradavice česnek nespadl. Takto ošetřenou bradavici necháme zrát přes noc do rána, kdy zábal na bradavici sundáme. Mám to odzkoušené a funguje to na 100%.

Je to opravdu 100 procentní.

Na tento příspěvěk jestě nikdo nereagoval. Chcete se k němu vyjádřit? Klikněte na tlačítko a budete moci vložit svůj komentář.

Zdroj: diskuze Domácí lék na bradavice

Jak odstranit silikon z oblečení

Na odstranění nevytvrzeného i vytvrzeného silikonu z oblečení je vhodný okamžitě použitelný pastový prostředek určený k odstranění silikonu.

Zdroj: Jak odstranit silikon

Diskuze

V diskuzi BRADAVICE V KOUTKU OKA se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Tereza.

Dobrý den, ve vnitřním kouktku oka jsem objevila zatím malou (ale zvětšuje se) bradavici. Co s tím? Máte někdo zkušenost, radu? Předem díky.

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Hana Garbová.

Dobrý večer, mám na spodním víčku bradavičky, jak je odstraním. Děkují za radu.

Zdroj: diskuze Bradavice v koutku oka

Budete potřebovat paličky českého česneku, obinadlo, plátěné hadříky a trpělivost. Před použitím česneku, je třeba dezinfikovat a osušit plochu pokožky s bradavicí. Umyjte si ruce a poté omyjte bradavice. Použijte teplou vodou a mýdlo. Vysušte místo bavlněným hadříkem. Použité textilie vyperte. Na bradavici naneste očištěný rozdrcený česnek, zakryjte obvazem nebo kouskem lepicí pásky. Pokud máte na rukou otevřené rány, chraňte ruce gumovými rukavicemi. Gumové rukavice složí k ochraně proti dalšímu rozsevu bradavic i proti pálení česneku při kontaktu s otevřenou ránou. Léčba nefunguje přes noc. Musíte proces opakovat každý den. To znamená sejmout obvaz nebo pásku, ránu otřít a vysušit, nanést česnek a znovu zakrýt. Kúru aplikujte denně po dobu 3–4 týdnů. První výsledky uvidíte za 6–7 dní, kdy se pomalu začne odlupovat zrohovatělá kůže. Tu opatrně odstraňte a vyhoďte a povrch dezinfikujte. Jinak by došlo k rozmnožení bradavic. K odstranění zrohovatělé kůže můžete použít i pilníček, který také během kúry dezinfikujte a po léčbě vyhoďte.

Zdroj: Česnek na bradavice

Poradna

V naší poradně s názvem BRADAVICE U PSA se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Lenka Richtrova.

Dobrý den ,měla bych dotaz ,muj pes měl bradavici kousek od čumáku,jenže přišel pán a myslel si že je to klíště a utrhl jí to,muže se něco stát?!Děkuji za odpověd.

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Cempírek.

Hrozí zde infekce kůže, protože pejsek čichá všude kolem a může si ránu infikovat.
Kupte v lékárně desinfekční roztok Solutio Novikov a tím ránu potřete. Vytvoří se tak zelená ochranná vrstva, která zabrání vniku infekce.

Zdraví Cempírek!

Zdroj: diskuze Bradavice u psa

Jak odstranit propolis z rukou

Propolis se dá odstranit z rukou různými způsoby. Jedním z nich je pomocí mýdla a teplé vody. Teplá voda uvolní propolis a mýdlo jej odstraní. Pokud tento způsob nepostačí, můžete použít kartáč na ruce. Další možností je použití ředidla, alkoholu, písku na ruce, ale všechny tyto prostředky dráždí pokožku, takže je doporučujeme použít až v nejzazším případě.

Zdroj: Jak odstranit skvrny od propolisu

Poradna

V naší poradně s názvem DOMÁCÍ LÉK NA BRADAVICE se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Kamča.

Česnek a ocet je účinný domácí lék proti bradavicím. Místo octa je možné použít i šťávu z citrónu. Léčba bradavic česnekem s citronem nebo octem se provádí tak, že česnek nakrájíme na tenké plátky a zalijeme octem nebo šťávou z citrónu. Tuto směs necháme uležet 7 dní v uzavřené lahvičce někde v temnu. Samotné ošetření pak provádíme tak, že vezmeme plátek macerovaného česneku, přiložíme ho na bradavici. Přes plátek česneku přiložíme vatičku namočenou v maceračním roztoku a zabalíme, aby z bradavice česnek nespadl. Takto ošetřenou bradavici necháme zrát přes noc do rána, kdy zábal na bradavici sundáme. Mám to odzkoušené a funguje to na 100%.

Je to opravdu 100 procentní.

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Hanka.

Tak stejně funguje CIBULE A OCET...Nechátenamočenou cibuli v octu zhruba 24 hodin a na noc přiložíte na bradavici a obvážete třeba fáškem....Za 10 dnů je po bradavicích!A už se znovu neobjeví :)

Zdroj: diskuze Domácí lék na bradavice

Jak se zbavit silikonu z oblečení

Co když si zašpiníme oblečení hygienickým silikonem? Je možné odstranit silikon z oblečení? Znečištění tkanin silikonem jde bezpochyby velmi obtížně odstranit, ale v tomto případě stojí za to vyzkoušet ekologické způsoby, jak silikon z materiálu odstranit. Nejjednodušší je počkat, až silikon na oděvu zaschne. Pak zašpiněný předmět můžete vložit do mikroténového sáčku a poté dát na chvíli do mrazáku. Po zmrznutí lze silikon z oděvu vydrolit.

Čerstvý silikon byste rozhodně neměli otírat houbičkou, protože tím silikon ještě silněji pronikne do vláken a nebude možné jej odstranit. V případě odstraňování silikonu z oblečení nepoužívejte specializovaný odstraňovač silikonu!

Zdroj: Odstranění silikonu octem

Diskuze

V diskuzi OTEC PLESKAČ se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Marie.

Dobrý den, moje pětiletá vnučka má dlouhodobě velkou bradavici,léčí to vodičkou, ale teď se jí bradavice rozlezly na další prstíky. Vím, že otec Plaskač o tomto tématu hovořil a proto prosím o radu.
Děkuji.

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Zdenka.

dobry den prosim o radu,boli me pata na rengene me zjistily patni ostruhu je na ni nějake mazani nebo co dělat děkuji

Zdroj: diskuze Otec pleskač

Odstranění zubního kamene

Zubař nebo zubní hygienik dokáže odstranit zubní kámen, který se vytvořil nad a pod dásní. Používá rovněž nástroje na seškrábání a uvolnění zubního plaku a kamene z povrchu zubů. Pokud je veškerý plak a zubní kámen odstraněn, vaše zuby jsou lesklé, hladké a na povrchu čisté.

Zdroj: Jak odstranit zubní kámen?

Diskuze

V diskuzi JAK ODSTRANIT STAŘECKÉ PIGMENTOVÉ SKVRNY se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Jana Nováčková.

Pěkný den,já si myslím,že to nejde odstranit v 70 letech.děkuji JN

Na tento příspěvěk jestě nikdo nereagoval. Chcete se k němu vyjádřit? Klikněte na tlačítko a budete moci vložit svůj komentář.

Zdroj: diskuze Jak odstranit stařecké pigmentové skvrny

Použití zubní pasty

Čistěte zuby pastou obsahující kvalitní složky.

Zdroj: Jak přirozeně odstranit plak ze zubů?

Budete potřebovat

  • Měkký zubní kartáček
  • Zubní nit
  • Ústní vodu

Zdroj: Jak přirozeně odstranit plak ze zubů?

Jak odstranit propolisové skvrny z textilu

K odstranění propolisu z textilu je vhodné použít škrabku. Pokud je propolis už zaschlý, je možné použít nejprve vlhký hadřík, který propolis navlhčí a pak jej lze teprve odstranit pomocí škrabky nebo nožíku. Poté poškozené oblečení nechte namočené v horké vodě po dobu 20 minut. Po uplynutí této doby se pokuste odstranit zbytky propolisu. Pokud se vám nepodaří takto odstranit vše, naneste na oblečení prací prášek, který vetřete do materiálu. Jakmile tak učiníte, znovu vložte oblečení do horké vody a nechte ho tam po dobu dalších 20 minut. Poté vymáchejte oblečení v horké vodě, aby došlo k odstranění pracího prášku a dalšího množství propolisu. Posléze opět naneste prací prášek a nechte oblečení po dobu jedné hodiny ležet, již bez vody. Nakonec dejte oblečení do pračky a vyperte je obvyklým způsobem. Jakmile je hotovo, skvrna od propolisu by měla být pryč.

Zdroj: Jak odstranit skvrny od propolisu

Mechanické odstranění silikonu

Mechanické odstranění silikonu – jedná se o metodu, která vyžaduje velkou opatrnost a přesnost, aby nedošlo k poškození čištěného povrchu. Staré silikonové těsnění lze odstranit odlamovacím nožem, škrabkou nebo stěrkou. Mělo by se to dělat velmi opatrně, právě proto, že čištěný povrch lze snadno poškrábat. Důrazně doporučujeme, abyste se nejdříve pokusili odstranit silikon domácí metodou - odstranění silikonu octem.

Zdroj: Odstranění silikonu octem

Potřebné věci k odstranění plaku

  • kartáček na zuby
  • pasta na zubní kámen

Zdroj: Jak odstranit zubní kámen?

Jak odstranit propolis ze zubů

Pro odstranění propolisu ze zubů je vhodné používat zubní kartáček s měkkými štětinami. Asi tříminutové čištění zubů by mělo probíhat jemným kroužením kartáčku po všech zubech. Délka čištění je důležitá z toho důvodu, aby došlo k působení pasty a důkladnému odstranění propolisu.

Dalším způsobem, jak odstranit propolis, je pomocí kloktání (vypláchnutí) úst směsí bílého octa a teplé vody. Tuto směs si vyrobíme z půl šálku bílého octa a lžíce teplé vody. Je pravda, že to nechutná příliš dobře, ale na druhou stranu to velmi dobře funguje. Bílý ocet uvolňuje tuhé látky a propolis, teplá voda snižuje jeho výraznou chuť a propolis splachuje.

Na mezizubní prostory je vhodná zubní nit, protože dokáže vyčistit místa, kam se kartáček nedostane, a odstranit tak propolis i na nepřístupných místech. Mělo by dojít k vyčištění mezizubních prostor u všech zubů.

Zdroj: Jak odstranit skvrny od propolisu


Autoři obsahu

Bc. Jakub Vinš

Nina Vinšová

Mgr. Jiří Dvořák

Mgr. Světluše Vinšová

Mgr. Marie Svobodová


ČeskáOrdinace

O nás

Kontakt

Ochrana osobních údajů a cookies

 SiteMAP