Informace od zdravotní sestry

MENU

  

PROSTATA

  

KREVNÍ TLAK

  

CUKROVKA

  

WARFARIN

  
Téma

JAK OHOLIT INTIMNÍ PARTIE

OBSAH

Dnešní holení dámského pohlaví

V dnešní době je úplně normální, že ženy mají intimní partie oholené. Vlastně jim to napomáhá k dobrému navázání sexuálního kontaktu s partnerem. Díky oholení nedochází jen ke zlepšení intimního života, ale je i určitou prevencí před řadou nepříjemných onemocnění, protože ochlupení udržuje bakterie a také zadržuje větší vlhkost. Holení intimních partií je celkem nákladné, protože chloupky dorůstají rychle a může dojít i k jejich zarůstání.

Když se podíváte na různé blogy zjistíte, že některé ženy mají raději chlupaté přirození, protože si myslí, že to muže vzrušuje. Když se nad tím zamyslíte, může tomu opravdu tak být. Ale jak se říká, nic se nesmí přehánět. Není ideální, aby slečna měla extrémně zarostlé intimní partie, je vhodné, když se o ně stará a opečovává je nějakým typem zastřihnutí.

Zdroj: Holení dámského přirození

Poradna

V naší poradně s názvem BOLENÍ MOČOVÉHO MĚCHÝŘE se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Cempírek.

Bolest močového měchýře může mít více příčin, přičemž některé se dají léčit jen léky na předpis, na jiné zas účinkují brusinky a lichořeřišnice. U bolesti močového měchýře se nevyplatí něco jen tak zkoušet. Zde je potřeba provést biochemické vyšetření moči a podle výsledků učinit potřebné kroky. Jasná rada tedy zní: musíte k lékaři na vyšetření.

Zdraví Cempírek!

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Jitka.

DOBRÝ DEN MOC DĚKUJU ZKOUŠÍM INTIM GEL KDYŽ SE SPRCHUJU A PAK SI NAMAŽU NA INTIMNÍ PARTIE CANESTEN NO

Zdroj: diskuze SVĚDĚNÍ VAGÍNĚ I V MOČOVÉM MĚCHÝŘE CO TEĎ ?

Jak oholit pánské přirození video

Tady je několik různých video návodů na holení pánského přirození.

Zdroj: Jak správně oholit penis a varlata

Diskuze

V diskuzi HOLENÍ DÁMSKÝCH TŘÍSEL PŘED OPERACÍ SRDCE se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Drahomira.

Dosud jsem si sama nikdy intimní partie sama holit nemusela, proto nevím jak postupovat. Proto prosím o radu. Chlouky mám husté a středně dlouhé.

Na tento příspěvěk jestě nikdo nereagoval. Chcete se k němu vyjádřit? Klikněte na tlačítko a budete moci vložit svůj komentář.

Zdroj: diskuze Holení dámských třísel před operací srdce

Co může znamenat olizování genitálií u psů

Psi rádi olizují nejrůznější věci, ale olizování jejich intimních partií může být trapné, zvláště pokud máte kolem sebe speciální hosty. Bohužel, nikdo neřekl psům, že mají intimní partie, a tak olizovat tuto oblast jejich těla je jen olizování další části jejich anatomie. Psi si budou olizovat svůj penis a feny si budou olizovat vulvu a obě pohlaví si budou olizovat řitní otvor. Skutečnost, že to dělají na veřejnosti, může jejich majitelům způsobit nepříjemné pocity, ale psi si olizují své intimní partie z mnoha různých důvodů. Olizování intimních partií může být pro potěšení nebo pro zmírnění nějakého nepohodlí. Pokud je fena v říji, může to být součástí jejího sexuálního chování. Pak může být olizování také jen touhou psa udržovat čistotu.

Zdroj: Co znamená, když si fena olizuje genitálie

Diskuze

V diskuzi HOLENÍ PÁNSKÉHO PŘIROZENÍ VIDEO NÁVOD se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Josef Petrů.

Jak dokonale oholit pánské přirození i s varlaty.

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Tomáš.

ctěl bych vědeět jak se správně oholit

Zdroj: diskuze Holení pánského přirození video návod

Druhy holení

  • Depilační vosk: Dlouhodobě účinná metoda, při které dojde k vytržení chloupků i s kořínky. Dá se použít jak studený vosk, tak teplý. Na kůži se nanese vrstva vosku, na ten se přiloží proužek tkaniny a proti směru růstu chlupů se rychle trhne. Jak si ale jistě domyslíte, tato metoda je pro intimní partie dosti bolestivá a způsobuje velké podráždění pokožky. Proto se také v tomto případě nedoporučuje.
  • Depilační strojek: U této metody také dojde k vytržení chlupů i s kořínky. Holení depilačním strojkem je ale pro citlivou pokožku v intimních místech natolik drastické, že může dojít ke krvácení.
  • Depilační krém: Jemná a funkční, nicméně zdlouhavá metoda. V současné době existují i depilační krémy určené výhradně pro muže. Důležité je nanést krém v dostatečném množství. Nevýhodou může být krátká doba účinku. U mužů je běžné, že se chloupky znovu objeví už druhý den.
  • Elektrický holicí strojek: Oblíbená volba, jedna z nejlepších. Nedochází k velkému podráždění pokožky, holení je bezbolestné a jednoduché. Je ale třeba být opatrný při holení v oblasti varlat.
  • Holicí strojek, či žiletka. Pravděpodobně nejčastější řešení. Preference mezi klasickým strojkem a elektrickým vychází přímo ze zvyků daného muže. Doporučuje se využít pěny či gelu na holení, ty dokážou jinak tvrdé chloupky trochu změkčit.

Zdroj: Jak správně oholit penis a varlata

Diskuze

V diskuzi HOLENÍ se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Jarda.

Nechápu jak je možné holit vaginu????????? Oholit lze pouze vulvu!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Na tento příspěvěk jestě nikdo nereagoval. Chcete se k němu vyjádřit? Klikněte na tlačítko a budete moci vložit svůj komentář.

Zdroj: diskuze Holení

Cena depilace IPL

Běžně zaplatíte za celé nohy od 8 000 do 10 000 Kč, za lýtka 4 000 Kč, za brazilskou depilaci (intimní partie s třísly) 3 200 až 4 500 Kč za první ošetření. Některé kosmetické salóny snížily ceny na polovinu. Ale je zde otázka, s jak kvalitní lampou pracují.

Na konečný výsledek IPL epilace má vliv mnoho faktorů jako barva pleti, věk osoby, hormonální rovnováha, výška použitého záření, barva chloupku a podobně. Proto vám ani vyškolený odborník nezaručí 100% úspěšnost odstranění chloupků a nedokáže přesně určit, kolik sezení budete potřebovat a zda bude epilace trvalá.

Zdroj: Metoda IPL na depilaci

Diskuze

V diskuzi JAK SPRÁVNĚ OHOLIT PENIS A VARLATA se k tomuto tématu vyjádřil uživatel David.

Já si rozkrok již několik neholím, chlupy si odstranuji plamenem svíčky. Chlupy se ožehnou a pokožka je čistá.

Na tento příspěvěk jestě nikdo nereagoval. Chcete se k němu vyjádřit? Klikněte na tlačítko a budete moci vložit svůj komentář.

Zdroj: diskuze Jak správně oholit penis a varlata

Průběh depilace

Cukrová pasta se nejprve ohřeje ve vodní lázni na teplotu, která je srovnatelná s teplotou těla. Poté se pasta nanese na depilované místo proti směru růstu chloupků, aby se zajistilo, že pasta přilne dokonale na všechny chloupky. Následná depilace probíhá již šetrně po směru růstu chloupků, chloupky se tak nepřetrhnou, pokožka není mechanicky poškozena a samotná depilace není tak bolestivá. Depilace cukrovou pastou je velmi vhodná pro citlivé oblasti obličeje nebo intimní partie.

Zdroj: Jak depilovat cukrovou pastou

Diskuze

V diskuzi NUVARING se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Lů.

Dobry den chci se zeptat zda je mozne používat TeaTreeOil gel na intimní hygienu kdyz mam zavedeny Nuvaring kroužek ??? Dekuji

Na tento příspěvěk jestě nikdo nereagoval. Chcete se k němu vyjádřit? Klikněte na tlačítko a budete moci vložit svůj komentář.

Zdroj: diskuze Nuvaring

Co a jak holit?

  • Varlata – asi základem je pečlivě si oholit varlata.
  • Anální otvor – toto je docela zábavná a obtížná disciplína, ale výsledek za to stojí.
  • Vnitřní strana stehen – určitě zkrátit nebo oholit. Lze použít například nůžky, což je zdlouhavé, nebo elektrický zastřihovač.
  • Zadek – záleží na vaší přítelkyni, ale dosti ženám se chlupatý zadek líbí.
  • Třísla – určitě je dobré je oholit současně s varlaty.
  • Oblast nad penisem – úplné oholení se nedoporučuje, protože dorůstající ochlupení dosti svědí. Naopak vhodné je použití zastřihovače nebo nůžek a jimi zarovnat asi na délku 0,5–1 cm do nějakého určitého tvaru.
  • Břicho – velké části žen se líbí chlupaté břicho, proto si ho neholte vůbec, nebo jen chlupy zkraťte.

Zdroj: Jak správně oholit penis a varlata

Poradna

V naší poradně s názvem JAK SE PŘENÁŠÍ ONENOCNĚNÍ RŮŽÍ se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Marie Kubíčková.

Dobrý den.Ležím se zlomenou nohou v nemocnici a volala mi kamarádka,která měla v noze růži ale má to už skoro vyléčené a chce přijít na návštěvu za mnou do nemocnice.Není to pro mne nebezpečné.Četla jsem,že se sretkokopy šíří i vduchem.Děkuji za odpověď co nejdříve.zdravím Kubíčková Marie

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Cempírek.

Klidně přijít může. Vynechte intimní kontakt. Když bude blízko vás a nebudete se vzájemně dotýkat, tak k přenosu dojít nemůže.

Zdraví Cempírek!

Zdroj: diskuze Jak se přenáší onenocnění růží

Vyšetření varlat video

Tady je video, na kterém je vidět jak správně provést samovyšetření varlat.

Zdroj: Jak správně oholit penis a varlata

Diskuze

V diskuzi HOLENÍ se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Lukáš.

Zdravím,rád bych se zeptal,jak se správně oholit žiletkou kolem penisu.
Oholil jsem se nad penisem a docela to svědí a mám to lehce červené,co jsem udělal špatně?

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Maki.

Spatne si neudelal nic. Ta kuze je tam proste citliva a pokud jsi to holil proti smeru rustu, zacaly chloupky zarustat. Vzdy hol po smeru rustu chlupu a pouzivej vodu po holeni nebo i detsky pudr, pokud by to az moc zlobilo.. Podrobne najdes navod i zde -- www.zvetsenipenisu.c…

Zdroj: diskuze Holení

Masáž varlat

Tady je video, na kterém je vidět masáž na prokrvení varlat.

Zdroj: Jak správně oholit penis a varlata

Diskuze

V diskuzi BOLENI A KRVÁCENÍ ZADKU se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Jolana.

Dobry den mam menší problem je to delší doba co mě to velmi trápí mam bolení zadku kdyz jdu va velkou netrpím zácpou a ani prujmem , Jen me to boli a svedi uz sem měla i ve stolici krev ale jen dvakrát a trapi me to uz asi dva měsíce nekdy se to objeví nekdy pak zas ne chci se zeptat jestli to jsou hemeroidy nebo ne , nebo jestli je to neco ze strevama děkuji za odpo

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel LussyB.

Co vyzkoušet nějaké intimní mycí gely? Já po porodu používala mycí gel s dubovou kůrou, protože bez ní bych byla ztracená.

Zdroj: diskuze Boleni a krvácení zadku

Kde koupit mýdlo s kyselým pH

SensiGyn

SensiGyn patří do skupiny kyselých mýdel určených pro intimní hygienu. Obnovuje a udržuje optimální kyselé pH intimních partií a tím brání růstu nežádoucí mikroflóry. SensiGyn neobsahuje dráždivé tenzidy a jeho mycí vlastnosti jsou založeny na obsahu cukerných, dermatologicky příznivých detergentů. Přípravek je vhodný rovněž pro mytí velmi citlivé a dětské pokožky.

Aplikace: Zvlhčete intimní místa a naneste do dlaně malé množství SensiGynu. Intimní partie omyjte a opláchněte vodou.

Doporučená frekvence použití: 1x denně večer nebo pokaždé, když existuje riziko snížení úrovně hygieny intimních partií.

Zde můžete vidět cenu kyselého mýdla SensiGyn.

Dettol Sensitive mýdlo

Sensitive mýdlo je hygienické mýdlo, které pomáhá uchovávat přirozenou vlhkost pokožky a zabraňuje jejímu vysoušení. Obsahuje ochranu, která jemně čistí a pomáhá chránit proti široké škále bakterií. S příjemnou vůní a přidanou zvlhčující složkou pomáhá uchovat pokožku hygienicky čistou a jemnou. Je vhodné pro každodenní použití.

Dávkování: Naneste na vlhkou pokožku a opláchněte. Používejte dle potřeby.

Zde můžete vidět cenu kyselého mýdla Dettol Sensitive.

Fa Sensitive

Fa tekuté mýdlo Sensitive nabízí jemnou péči a příjemnou svěžest díky krémové receptuře s jogurtovým proteinem.

Zde můžete vidět cenu mýdla Fa Sensitive.

Sebamed Syndet 100 g – kyselé mýdlo

Kyselé mýdlo Sebamed Syndet je určeno pro mytí citlivé a jemné dětské pokožky, zanechává ji hebkou a měkkou, minimalizuje riziko vysušení a podráždění. Díky hodnotě pH 5,5 podporuje vývoj přirozeného kyselého pláště kůže.

Zde můžete vidět cenu kyselého mýdla Sebamed Syndet.

Zdroj: Mýdlo s kyselým pH

Diskuze

V diskuzi JAK SPRÁVNĚ OHOLIT PENIS A VARLATA se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Lisak.

Ahoj, holím se už leta, zásadně na sucho kvalitní strojkem a přeholím braunem, holímse 2x týdně.

Na tento příspěvěk jestě nikdo nereagoval. Chcete se k němu vyjádřit? Klikněte na tlačítko a budete moci vložit svůj komentář.

Zdroj: diskuze Jak správně oholit penis a varlata

Jak na pánské pohlaví?

U mužů je otázka holení v těchto oblastech stále více probírána, většinou se vyholeným vytýká zženštilost či sklony k homosexualitě. V dnešní době už je ovšem normální minimálně zastřihávání ochlupení v okolí mužství. Nechejme ale polemik a podívejme se na dostupné metody.

Zdroj: Jak správně oholit penis a varlata

Historie holení dámského pohlaví

Pokud se přeneseme do historie, zastavme se již v pravěku, ženy prý v této době k odstranění nepříjemného ochlupení používali depilační krémy. Nejčastěji se používal arzen, který vedl k celkovému odstranění ochlupení na intimních místech. Později, konkrétně ve starém Egyptě, vznikly první břitvy. Ve starém Egyptě oholené intimní partie znamenali krásu, jemnost. Nejčastěji se jako depilační krém používal med s olejem. Tento styl odstraňování ochlupení byl posléze přenesen i do jiných zemí, v té době rozvinutých, jako bylo Řecko, Řím. Holení těchto partií se provádělo kvůli čistotě, zároveň se jednalo o známku lepšího postavení ve společnosti.

V období, kdy vládla francouzská móda, měly ženy zakázáno holení intimních partií. Dalo by se říci, že holení intimních partií je hitem nebo fenoménem dnešní doby, tedy dvacátého a jednadvacátého století. V dnešní době si již ženy na intimních partiích vytvářejí různé tvary, aby tak zaujaly svůj mužský protějšek.

Zdroj: Holení dámského přirození

Oholený, neoholený

U žen je to celkem jasné, ale u mužů to tak jednoznačné není. Muži se dělí na dvě skupiny. Jedni holení absolutně odmítají, a ti druzí si ho užívají. Buď jen někde chloupky oholit, aby nevyčnívaly ze spodního prádla či plavek, anebo ochlupení shodit úplně. Ti, co si ho holí, argumentují právě hygienou, ale taky větší stimulací při sexu. Marná sláva, nahatá předkožka je mnohem citlivější a nakonec, oholený penis vypadá opticky větší. A argumenty proti holení? Finanční náročnost nejrůznějších depilačních pomůcek, ať už jde o holicí pěny, vosky nebo depilační krémy. V důsledku holení se často objevuje i podráždění nebo infekce. Co se týče varlat, raději zapomeňte na epilační prostředky, to byste taky nemuseli přežít, však zkuste, jak takové trhání chloupků bolí na tříslech, a dál už jistě pokračovat nebudete.

Zdroj: Jak správně oholit penis a varlata

Epilace depilace rozdíl

Epilace

Epilace je úplné odstranění chloupků i s kořínkem. Je to ale docela bolestivá metoda, kterou nevydrží každý. K tomu účelu se prodávají epilační strojky, které nejsou zrovna laciné, ale na druhou stranu jste odměněny krásně hladkou pokožkou minimálně na měsíc i na měsíc a půl. Záleží na tom, jak rychle komu chloupky rostou. Další možností je použití teplých či studených vosků. Velkou výhodou pravidelné epilace je, že chloupky jsou jemnější, rostou pomaleji a postupně řídnou. Epilace není vhodná k použití na celém těle. Intimní partie vydrží jen silné povahy.

Depilace

Depilace je vlastně rychlá forma odstranění chloupků všude tam, kde je prostě nechceme mít. Je vhodná k použití na celém těle. Nevýhodou je jen to, že ji musíme častěji opakovat, což je však pro mnoho žen faktor zásadní. Depilací, vlastně holením, dochází k odstranění chloupků jen z povrchu kůže, tedy jen toho, co je vidět. Můžeme se při tom poranit, říznout. Tomuto se říká depilace fyzická. Pak je ještě depilace kosmetická, a to je odstranění chloupků pomocí chemických přípravků, které působí na celou strukturu chloupku, který vypadne bezbolestně. Nejvíce se používají krémy, gely a pěny. Po jejich použití máte krásně hladkou pokožku delší dobu, zhruba 10 až 14 dní, než po klasickém holení. Mnoho žen této metodě dává přednost.

Zdroj: Depilace

Pozor na balanitidu

Zánět předkožky je nepříjemný problém vznikající v případě, že to s hygienou trochu pokulhává, zkrátka, když penis nezná ani mýdlo, ani vodu. Balanitida se projevuje zarudnutím, svěděním či páchnoucím výtokem. Když penis ještě k tomu všemu i oteče, zajděte raději k doktorovi. Nepodléhejte však hned panice, nemusí se jednat o zánět předkožky, klidně váš penis může být jen citlivější na nějaký druh kosmetiky.

Zdroj: Jak správně oholit penis a varlata

Příprava před masáží prostaty

Před masáží je důležité se běžným způsobem vyprázdnit a osprchovat se. Pro omytí okolí řitního otvoru a hýždí se doporučují sprchové gely pro intimní hygienu, které mají tělu blízké pH a jsou nedráždivé. Žádná další příprava není nutná.

Zdroj: Masáž prostaty


Autoři obsahu

Bc. Jakub Vinš

Mgr. Světluše Vinšová

Gabriela Štummerová

Mgr. Jiří Dvořák


ČeskáOrdinace

O nás

Kontakt

Ochrana osobních údajů a cookies

 SiteMAP