Informace od zdravotní sestry

MENU

  

PROSTATA

  

KREVNÍ TLAK

  

CUKROVKA

  

WARFARIN

  
Téma

JAK POUŽÍVAT INFRAČERVENOU LAMPU

OBSAH

HMB (beta-hydroxy beta-methylbutyrát)

Přes „chemický název“ se jedná o látku přírodního původu. Tvoří se v buňce jako produkt rozpadu aminokyseliny – leucín. V běžné potravě ho najdeme např. v rybím masu, v grapefruitech atd. Jeho množství je však malé a pro sportovce nedostačující. HMB působí ochranně pro svalovou hmotu a má nepřímý vliv na hubnutí (chrání svaly a nutí používat tuk jako zdroj energie).

Zdroj: Jaké doplňky používat při hubnutí

Poradna

V naší poradně s názvem BYLINKY A WARFARIN se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Zdeńka Soldátová.

Dobře děkuji za vaši odpověď....a mohu používat tedy náplastě napuštěné bylinkami,detoxikační náplasti? Když je nebudu používat vnitřně.Děkuji Soldátová

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Cempírek.

Detoxikační náplasti mají mnoho výrobců a každý z nich má jiné složení své zázračné směsi, která vás má zbavit toxinů v těle. Navíc k tomuto společnému užití Warfarinu a detoxikačních náplastí nebyly zveřejněny žádné odborné studie, které by poukazovaly na nějaký vliv. Když to zkusíte, tak jdete do naprosto neznámých rizik. Pokud se i přesto rozhodnete k této detoxikaci, tak byste měla sledovat stav srážlivosti své krve a to alespoň jednou týdně z odběru u svého ošetřujícího lékaře.

Zdraví Cempírek!

Zdroj: diskuze Bylinky a Warfarin

Infralampa – návod k použití – video

Zde se můžete podívat na videonávod, jak se má správně používat infralampa.

Zdroj: Infralampa

Poradna

V naší poradně s názvem V JAKÉM VĚKU? se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Tery.

Zdravím, můžu se zeptat zda je vhodné používat krém s kyselinou hyaluronovou, když mi bude 23? jestli nevíte, zda se to může používat v každém věku, nebo je určený vyloženě jen proti vráskám..

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Kamča.

Kyselina hyaluronová se v kosmetice používá pro její výraznou hydrataci pleti. Takže máte-li pocit, že vaše pleť je suchá a unavená, tak je kosmetika s kyselinou hyaluronovou to pravé, jinak je to zbytečné bez ohledu na věk. ;-)

Zdroj: diskuze V jakém věku?

Akrylové nehty versus nehty gelové

Nechcete-li při modeláži nehtů využívat UV lampu, nemusíte. Gelové nehty nejsou jedinou variantou umělých nehtů. Vyberte si raději akrylové nehty. Pro modelování akrylových nehtů potřebujete pouze akrylový pudr a tvrdidlo. Tvrdidlo neboli liquid je čirá tekutina, ve které se akrylový pudr rozpustí a vytvoří tak hmotu vhodnou pro modeláž vašich dokonalých nehtů. Výsledkem jsou pak tenké akrylové nehty, které jsou velmi pevné a odolné.

Zdroj: Akrylové nehty

Diskuze

V diskuzi CITRÓNOVÁ ŠŤÁVA NA ZUBY - NE!!! se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Mirka.

Pasta z citrónové šťávy a soli Vám dokonale sežere zubní sklovinu. Mluvím z vlastní zkušenosti.

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Zubařka.

Na pravidelnou a dlouhodobou péči o zuby určitě NE!!! Ale na mimořádné přírodní bělení zubů a narušení zubního kamene ANO!!! Pochybuji, že by to někdo vydržel používat na každodenní čištění zubů, je to nechutné. Doporučuji používat citron se solí jen nárazově a krátkodobě.

Zdroj: diskuze Citrónová šťáva na zuby - NE!!!

Praziquantel příbalový leták

Účinné léčivo proti kožním červům (Gyrodactylus), žábrovým červům (Dactylogyrus) a tasemnicím (Cestody) akvarijních ryb.

Účinná látka: Praziquantel

1 ml přípravku DACTYMOR obsahuje 40 mg praziquantelu

Dávkování: 5 ml Dactymoru na 100 litrů akvarijní vody.

Před použitím vyměňte 3/4 vody v akváriu. Vypněte UV lampu, vyberte aktivní uhlí z filtru. Přidejte 5 ml Dactymoru na 100 l vody v místě proudění vody. Po 6 hodinách opět vyměňte 3/4 vody v akváriu. Následující den vyměňte polovinu vody v akváriu. Pro likvidaci vajíček parazitů opakujte léčbu po sedmi dnech. Během použití přípravku zajistěte v akváriu dodatečné provzdušňování, po vytvoření bakteriálního zákalu okamžitě vyměňte vodu v akváriu.

Obsah balení: 20 ml na 400 litrů vody.

Nepoužívat v akváriích s krevetami a slimáky.

Zdroj: Praziquantel na parazity v těle

Diskuze

V diskuzi SMÍ SE JEŠTĚ POUŽÍVAT AMALGÁMOVÉ PLOMBY? se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Jana Valešová.

Dnes jsme měli v práci debatu,zda se ještě v některých případech mohou používat amalgámové plomby.Moc mě to zajímá.

Na tento příspěvěk jestě nikdo nereagoval. Chcete se k němu vyjádřit? Klikněte na tlačítko a budete moci vložit svůj komentář.

Zdroj: diskuze Smí se ještě používat amalgámové plomby?

Sally Hansen sada na nehty

Popis:

Sada na nehty od Sally Hansen je určena pro všechny, kteří chtějí mít nehty jako od profesionála ze salonu a přitom to zvládnu samy doma. Tato sada obsahuje led lampu, podkladový gelový lak, barevný gelový lak, vrchní gelový lak, čistící ubrousky, odlakovač, pilník, pomerančové dřívko na nehtovou kůžičku a návod k použití.

Přednosti:

Předností kterou leckdo z vás uvítá je, že nemusíte chodit do salonu a přesto vaše nehty budou krásné, můžete je obměňovat jak se vám zlíbí a v neposlední řadě je, že ušetříte peníze. Úprava nehtů se sadou Sally Hansen je jednoduchá, pravděpodobně si vystačíte jen s obrázkovým návodem, nebudete-i si jisti, samozřejmě je součástí balení podrobně psaný návod. A co je další a určitě ne poslední výhodou je odstranění gel laku, použijete-li speciální odstraňovač a alobal, jak je uvedeno v návodu, půjdou vám nehty po 15 minutách odstranit téměř sami a nemusíte nic pilovat.

Zdroj: Sally Hansen

Diskuze

V diskuzi OTEC PLESKAČ RADÍ se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Alois Dočkal.

Vážený pane,
manželka má osteroporozu na Vaši radu si v lékárně koupila
kostival kořen který je prodáván v sáčku,ale není tam návod.
Poraďte prosím jak se to má užívat.Předem Vám děkujeme.

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Rostislav Januš.

Dobrý den
V rádiii jsem zaslechl vaši radu na rúžovku v obličeji ale nestihl jsem si to zapsat.
Prosím o radu a jak používat a hlavně jsem přeslechl jaký čaj používat

dĚKUJI za radu Januš

Zdroj: diskuze Otec pleskač radí

Jak poznat vši

Vši mají v poměru k ostatnímu tělu velký zadeček, který je roztažitelný a skládá se z devíti zřetelných kroužků, které jsou pokryty různě tvarovanými a uspořádanými štětinami. Na zadeček navazuje hruď, která je malá s nezřetelným dělením. Křídla v důsledku parazitismu zcela zmizela. Tři páry nohou mají dvoučlánková chodidla ukončená jedním drápkem, který slouží k držení vlasů či chlupů, a proto má schopnost ohnout se proti chodidlovému článku. Tento typ nohou označujeme jako přichycovací. Hlava má ústní ústrojí směřující dopředu, je podlouhlá a oproti hrudi užší. Vši mají složené oči, výjimku tvoří pouze vši parazitující na člověku. Většina druhů má i zakrnělá jednoduchá očka, která pro ně však nemají velký význam, a tak mohou u některých druhů i zcela chybět. Ústní ústrojí je bodavě sací a sosák je zakončen speciálními háčky. Samotné sací ústrojí se vysouvá ze sosáku až po proražení kůže na dobu sání. Tykadla jsou krátká s třemi až pěti články.

Jakmile máme podezření na výskyt vší, je třeba hned jednat. Jednoznačným důkazem je intenzivní svědění ve vlasech (může být způsobeno ale i suchou pokožkou či atopickým ekzémem). Na jasném denním světle či pod lampu je třeba pomocí hřebenu rozčesat vlasy postiženého, pramen po prameni, a pečlivě je prohlédnout.

Dětské vši se zdržují pouze na hlavě a jsou přichyceny k vlasům tak dokonale, že je velmi obtížné odstranit je rukou. V dětských kolektivech mohou být nepříjemnou hrozbou, protože se rychle šíří.

Zde můžete vidět, jak vypadají hnidy vši dětské.

Vši u dospělých se vyskytují mimo jiné jako veš muňka, a to v ostatních ochlupených částech těla, převážně v oblasti genitálií, ale také v podpaží a vousech. Existují přípravky na její odstranění, základem je však pečlivá hygiena.

Zde můžete vidět vši u dospělých.

Veš šatní je druh, který nežije přímo na kůži, ale schovává se v ohybech oblečení.

Všechny druhy vší mohou přenášet různé druhy infekčních onemocnění, a to zejména při rozškrábání svědivých pupenů, do kterých se infekce zanáší.

Zdroj: Jak vznikají vši

Poradna

V naší poradně s názvem MŮŽE SE POUŽÍVAT ZÁZVOR PŘI VYSOKÉM KREVNÍM TLAKU se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Jaroslava.

může se používat zázvor při vysokém krevním tlaku

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Cempírek.

Pokud máte vysoký krevní tlak a jste léčena léky, jako jsou antikoagulancia (warfarin) a blokátory kalciových kanálů, neberte zázvor bez porady s lékařem. Existují jiné a bezpečnější doplňkové terapie na vysoký krevní tlak, které si můžete vyzkoušet. Jde o diety na vysoký krevní tlak zde: www.ceskaordinace.cz… nebo DASH dieta, která má nízký obsah soli, tuku a rafinovaných sacharidů a upřednostňuje ovoce, zeleninu, celozrnné výrobky, ryby, libové maso a nízko-mléčné potraviny. Zde je návod na dietu DASH www.ceskenemoci.cz/d…
Také byste měla pravidelně cvičit po většinu dní v týdnu poté, co jste k tomu dostala svolení od svého lékaře.

Zdraví Cempírek!

Zdroj: diskuze Může se používat zázvor při vysokém krevním tlaku

Postup modeláže akrylových nehtů

U modeláže akrylem nepoužíváme UV lampu, tím se stává modeláž akrylových nehtů jednodušší a rychlejší. Akrylové nehty jsou pevnější než nehty gelové, ale na pohled vypadají totožně. Mohou se použít jak na tipy, šablony, tak i na přírodní nehty.

  1. Naneseme desinfekci na konečky prstů, poté zasuneme kůžičku – zatlačíme dřívkem popřípadě kovovou špachtličkou. Otíráme nečistoty do vatičky. Po úpravě kůžičky očistíme celý nehet.
  2. Nehet před nanesením akrylu musí být jemně zdrsněn – leštičkou nebo také můžete použít jemný pilník 100/180. Prach odstraňte pomocí štětce.
  3. Nyní si můžete vybrat, jakým způsobem provedete modelaci akrylem. Buď pomocí šablony, nebo použijte tipy. Nejlépe je vyzkoušet si obě možnosti modelace a pak si zvolit, který způsob vám bude vyhovovat z praktického hlediska i zručnosti. Pokud zvolíte tipy, je důležité vybrat správný tip – tip musí přesně kopírovat váš nehet. Na tip, na jeho plošku, naneste lepidlo a přiložte kolmo k nehtu a pomalu přikládejte na nehet. Nalepený tip zkrátíte gilotinou na požadovanou délku. Přechod tipu a nehtu zpilujte do ztracena, celý povrch nehtu musí být zdrsněn. Před nanesením akrylu nesmí na nehtu zůstat žádné lesklé místečko. Pokud chcete použít šablonu, pouze ji nalepíte pod svůj nehet.
  4. Naneste Primer, popřípadě Bonder, je to důležitá tekutina na lepší přilnavost akrylu. NEZAPOMÍNAT. Nachystejte si Liqid, který nalijete do malé nádobky, poté si připravte akrylový prášek a štětec. Štětec namáčejte do Liqidu a ihned do akrylového prášku – špicí štětce vytvoříme malou kuličku a nanášíme. Pokud chcete bílou, nebo barevnou špičku naneste barevný akryl, popřípadě bílý, nejdříve na špičku a poté naneste akryl Clear, kterým potřete celý nehet.
  5. Akryl se snažte nanášet rychlým pohybem, protože rychle zasychá.
  6. Je důležité štětec po nanesení akrylu vždy důkladně očistit čističem štětců, akryl rychle tvrdne!!!
  7. Následuje poslední část a to vypilování nehtů do tvaru pilníkem. Poté doleštit leštičkou a nanést průhledný lak s vysokým leskem.
  8. Na kůžičku je vhodné na závěr nanést olejíček.

Zdroj: Akrylové nehty

Diskuze

V diskuzi JE MOŽNÉ TENTO ROZTOK POUŽÍVAT DLOUHODOBĚ? se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Baboubart.

Je možné při vysoce citlivé pleti tento roztok používat dlouhodobě jako čistící pleťovou vodu?

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Majka.

Já jaryše používám už pátý rok, jinou pleťovou vodu si nekupuju. Pleť mám zdravou. A ušetřila jsem spoustu peněz.

Zdroj: diskuze Je možné tento roztok používat dlouhodobě?

Aktivace imunitního systému

Zatímco konvenční léčba rakoviny často potlačuje imunitní funkce, hypertermie je může zvýšit, a to prostřednictvím celé kaskády imunitních buněčných odpovědí. Podle německého profesora Rolfa Isselsa z Mnichovské univerzity produkuje hypertermie proteiny „tepelného šoku“ na povrchu rakovinných buněk, což je činí náchylnějšími vůči útokům imunitního systému.

Doktor Gurdev Parmar z Integrované zdravotnické kliniky ve Fort Langley v Britské Kolumbii s tímto názorem souhlasí. Vysvětluje, že teplo způsobuje, že rakovinné buňky vypadají odlišně od zdravých buněk, a tím vytváří imunitní odpověď, která je okamžitá a dlouhotrvající. Protože poškozené proteiny na povrchu nádorových buněk vypadají velmi odlišně od zdravých buněk, imunitní systém je znepokojen a přirozené „zabíječské buňky“ (NK) a makrofágy jsou okamžitě zaslány do nádoru. Tyto buňky pak aktivují dendritické buňky (DC), které zase prezentují tepelně poškozené proteiny T-buňkám. Hypertermie podporuje zrání a migraci DC do lymfatických uzlin, kde se T-buňky aktivují proti proteinům rakovinných buněk. Aktivované T-buňky zvané cytotoxické T-lymfocyty pak napadají a ničí nádorové buňky.

Lékaři v Clifford Hospital Hyperthermia Center v Guangzhou v Číně – možná největším hypertermickém centru na světě – souhlasí s tím, že tepelné ošetření, zejména hypertermie celého těla, „mohou stimulovat a posilovat funkci imunitního systému těla“. Základní teplota 41,8 ℃ (asi 107 stupňů Fahrenheita) může aktivovat dlouhodobě působící T-lymfocyty. Při tělesné teplotě 39,8 ℃ (asi 104 stupňů Fahrenheita) udržované po dobu šesti hodin může hypertermie celého těla „zvýšit aktivitu T- a B-lymfocytů a protinádorovou aktivitu NK buněk a může usnadnit redistribuci bílých krvinek v těle pro zlepšení monitorovací funkce imunitního systému těla“.[4]

Přestože existuje mnoho technik pro generování hypertermie, infračervená sauna je určitě jednou z nejjednodušších a nejbezpečnějších. V článku publikovaném v International Journal of Biometeorology autoři došli k závěru, že „materiály emitující elektromagnetické záření v infračerveném pásmu, které jsou v Japonsku široce využívány pro kosmetické a terapeutické účely, se zdají být schopné potencovat leukocytové funkce bez podpory oxidačního poškození“.[4]

Terapie jako infračervená sauna, které inhibují sympatický nervový systém, jsou proto užitečné při léčbě rakoviny. Tělo se uzdravuje, když je v parasympatické dominanci, což je část nervového systému, která podporuje odpočinek, relaxaci a zotavení.

Sauny mohou podporovat parasympatickou aktivitu několika způsoby. Teplo v sauně výrazně zpomaluje normální produkci tepla, což je sympatická funkce. Aby se rozptýlilo teplo, saunování odebírá krev ze středu na periferii těla. To je v rozporu s důležitou činností sympatického nervového systému, který má odebírat krev do centrální části těla jako ochranu před útokem. Navíc saunování podporuje vylučování toxinů, které dráždí tkáně těla a udržují je v sympatickém stavu. Inhibice sympatického nervového systému může také podpořit hojení rakoviny tím, že pomáhá snížit nadměrnou kyselost v těle. Rakovina, jak víme, prospívá v kyselém prostředí.

Účinek saunování na nervový systém může také potenciálně ovlivnit ztrátu chuti k jídlu, bolest a depresi, které jsou běžné u pacientů s rakovinou. Studie publikovaná v Psychosomatické medicíně se zabývala skupinou 28 mírně depresivních pacientů. Polovina pacientů používala infračervenou saunu jednou denně po dobu čtyř týdnů a druhá polovina měla jen čtyři týdny odpočinku v posteli. Ve skupině se saunou došlo k významnému zlepšení ve srovnání s kontrolní skupinou.

Rozdíl mezi infračervenou saunou a tradiční finskou saunou spočívá v tom, že vás klasická sauna zahřívá zvenčí jako trouba, kdežto infračervená sauna vás zahřívá zevnitř ven. V tradičních saunách je pro lidi teplo mnohem nepříjemnější při vysokých teplotách než v infračervených saunách. Je to proto, že infračervená sauna používá světlo k vytváření tepla, zatímco tradiční sauna používá teplo k ohřevu vzduchu, což zase ohřívá vaše tělo. Infračervená sauna ohřívá vaše tělo přímo, aniž by zahřívala vzduch kolem vás. Podle Brent A. Bauer, MD, Mayo Clinic, infračervené sauny vytvářejí reakce, jako je intenzivní pocení a zvýšená srdeční frekvence, při nižších teplotách než běžné sauny, což tyto výsledky zpřístupňuje lidem, kteří nesnášejí teplo klasická sauny.

V léčbě rakoviny se infračervené záření někdy používá k léčení vředů vyvolaných chemoterapií a hojení ran. Dr. William Donald Kelley, který léčil tisíce pacientů s rakovinou přírodními metodami, schválil pro pacienty s rakovinou pouze infračervenou saunu.[5]

Zdroj: Sauna a rakovina prostaty

Poradna

V naší poradně s názvem LOCERYL se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Jaroslava.

Dobrý den,chci se zeptat mám používat lak loceryl na nehet palce na noze,už jsem ho jedenkrát použila :-),ale před tím jsem používala batrafen (kapky pod nehet) a nevím jestli to můžu kombinovat nebo používat jen ten lak. Děkuji Jaroslava.

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Cempírek.

Milá Jarko, při správné aplikaci léčivého laku Loceryl je třeba odfouklý nehet nejdříve obrousit až na nehtové lůžko a pak teprve nanést lak. Současnou aplikaci Batrafenu pod nehet by pak již nebylo možné uskutečnit, protože nebudete mít žádný nehet, pod který byste jej nakapala. Současná aplikace Batrafenu a Locerylu je tedy nevhodná. Ve Vašem případě použijte jen léčivý lak Loceryl jednou za 3 až 5 dní.

Zdraví Cempírek!

Zdroj: diskuze Loceryl

Účinky

Vavřínové listy vyživují, zklidňují a celkově osvěžují pokožku. Můžeme je používat k přípravě domácích kosmetických přípravků. Vavřínové listy jsou přírodním antiseptikem a zmírňují zánětlivé projevy.

Zdroj: Mast z bobkového listu

Poradna

V naší poradně s názvem OLIVOVÝ OLEJ, SMÍ SE POUŽÍVAT PŘI UŽÍVÁNÍ WARFARINU? se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Janal.

Smí se používat olivový olej při užívání warfarinu?

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Cempírek.

Olivový olej se smí používat při léčbě Warfarinem, ale musíte dávat pozor na jeho množství. 100 ml olivového oleje obsahuje 55 mikrogramů vitamínu K, přičemž denní příjem vitamínu K musí být na úrovni 90 mikrogramů. Aby bylo možné ten den jíst i jiné rostlinné produkty s obsahem vitamínu K, tak by oleje nemělo být více než 20 ml (11 mikrogramů vitamínu K).

Zdraví Cempírek!

Zdroj: diskuze Olivový olej, smí se používat při užívání warfarinu?

Jak zařídit malou ložnici

V malé ložnici je třeba využít každé příležitosti pro úložný prostor. Dobře poslouží skladné boxy, proutěné koše, výsuvné šuplíky pod postel. Snadno lze vybudovat i policový systém na zeď.

Co se týká přikrývek a polštářů, hygieničtější je nezastýlat, nechat prádlo „dýchat“. Rozumné je tedy do úložného prostoru pod postelí umístit věci, které nepotřebujeme denně. Pod dřevěnou postel si stačí nechat vyrobit nebo přikoupit samostatné a často i uzavíratelné zásuvky. Prostor nad postelí je označován jako takzvaný mrtvý bod. Na ukládání jej však lze využít vybudováním sníženého podhledu, který bude tvořen jednotlivými dvířky, na která se zevnitř připevní drátěný koš. Velmi elegantní řešení úložných prostor také nabízí okrasné boxy (mnohdy zakomponované do textilního závěsného systému), které vám poskytnou úložiště pro mnoho drobných věcí a zároveň dodají vaší mini ložničce šmrnc!

Na stěnu se nebojte použít velké zrcadlo, čímž malý prostor opticky alespoň trochu zvětšíte. S tmavými závěsy, tapetami či doplňky zacházejte spíše opatrně, ložnice by ve výsledku mohla působit až příliš úzkostlivě a stísněně. Pohrát si naopak můžete se světly, kdy kromě stropního svítidla určitě stojí za to pořídit ještě další doplňkové lampy a lampičky. Tyto přijdou vhod nejen večer pro navození příjemné atmosféry, ale rovněž ve chvílích, kdy si budete chtít přečíst svůj oblíbený časopis nebo knížku.

Nezapomínejte ani na vhodný nábytek. Ať už si vyberete dřevěný nebo plastový kus, volte jej ve světlých tónech. Vždy raději použijte jen tmavší doplněk, ale základní nábytek nechte prosvětlený.

Myslete na dostatečné osvětlení. Je pěkné mít stojací lampu v rohu ložnice, ale zabere zbytečně moc místa. Všechno osvětlení raději zavěste. Nebojte se pomocí LED diod rozsvítit i police nebo spodní část postele. Získáte tak opticky světlejší a prostornější místnost.

Při boji s malými prostory se určitě při zařizování ložnice nedejte odradit. Stačí pár šikovných nápadů a máte vyhráno. V dnešní době lze navíc pořídit již téměř vše, popřípadě vsaďte na šikovné ruce některého z členů rodiny, které mnohdy dokážou dělat přímo zázraky. Pamatujte, že bydlení je hra, a proto si každou změnu nábytku užívejte.

Jakmile vyřešíte spaní, tedy správné umístění postele a její podobu, začněte se zabývat dalším zařízením ložnice. Mějte na paměti, že byste ji neměli zahlcovat příliš velkým množstvím nábytku. Ložnice je určená k odpočinku, proto by v ní mělo být co nejméně rušivých předmětů. Jenom v případě, že budete mít v ložnici skutečný klid a nebude vás nic obtěžovat, budete se ráno budit odpočinutí.

Součástí ložnice často bývá velká prádelní skříň. Nejideálnější je zvolit variantu přes celou stěnu. Můžete v ní najít dostatek prostoru na pověšení kabátů, kalhot, sukní, košil i blůzek, dále poličky na uložení prádla a prostor na uschování peřin, polštářů a dek. Horní prostory skříně se hodí pro odkládání sezónních věcí, tedy v létě uložíte nahoru zimní věci a v zimě zase naopak letní. Výbornou variantou jsou například vestavěné skříně s posuvným otevíráním, které zaberou minimum prostoru a vejde se do nich maximum. Mezi další nábytek patří noční stolečky a komoda. To je ideální vybavení ložnice, další zbytečnosti už by v ní být neměly.

Zdroj: Vybavení pro malou ložnici

Poradna

V naší poradně s názvem VRÁSKY se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Alice.

Pěkný den,

ráda bych se zeptala, od kdy používat krémy proti vráskám? Je mi jasné, že je to individuální. Je mi 24 let a pokožku mám spíše sušší a velmi citlivou. Začala jsem nedávno používat krém proti stárnutí pleti od značky Clinique pro suchou až velmi suchou pokožku. Nicméně v lékárně mi bylo řečeno, že když začnu používat krémy proti vráskám příliš brzy, stane se moje pleť vůči složkám proti stárnutí rezistentní a v budoucnu už mi tyto složky nebudou pomáhat. Popravdě řečeno, moc tomu nerozumím, protože tohle by se úřeci mohlo stát i čtyřicátnici, která je začně používat a její pleť bude následně rezistentní. Nebo ne? Mám také potíže s šupinkami na pleti v oblasti mezi obočím a na bočních stranách nosu. Měla bych proto používat na tyto partie ještě silnější - hutnější krém nebo je to běžné - kůže se prostě a jednoduše měni? Peeling používat nemůžu, mám citlivou pokožku a po peelingu se mi na obličeji udělají svědivé pupínky.

Děkuji za odpověď!

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Cempírek.

Ahoj Alice, boj proti stárnutí je marný a musíme se smířit s tím, že s postupem času se naše tělo mění. U někoho je to vidět méně a u někoho více. Proto tvrzení, že by se projevy stárnutí mohly stát resistentní proti nějakým kosmetickým látkám je nesmysl. Stárnutí nezastavíte, ale můžete zjemnit nebo maskovat jeho průvodní znaky, mezi které patří i vrásky.
O svu pleť byste ve Vašem věku měla pečovat několika různými způsoby. Zejména čistícím mlékem a vhodným nočním a denním krémem. Například Váš denní krém, by měl v sobě obsahovat antioxidanty, což jsou vitamíny A, E a C. Především pak přírodní vitamín A ve formě betakarotenu. Ten navíc Vaši pleť tonizuje do tmavšího odstínu. Takže máte pocit, že jste jakoby trochu opálená od sluníčka. Jako noční krém je vhodný krém proti vráskám s obsahem Koenzymu Q10. Dále svůj denní krém na vrásky také můžete vystřídat s lehkým krémem s rostlinnými výtažky z aloe vera.
Nezapomínejme také na skutečnost, že na pleti se odráží celkový stav Vašeho těla. Takže doporučuji také provést čtyřikrát do roka detoxikaci organismu pomocí řasy Chlorella. Přikládám adresu na obchod, kde ji nejen mají, ale dokonce si ji i sami pěstují, takže máte jejich záruku, že v tabletách je skutečně česká Chlorella. www.ebiocen.cz/labio…

Jinak co se týká Vašich šupinek mezi obočím a na nose, tak Vám doporučím vyzkoušet krém na holení nohou, například polská Opilcka, je vhodná. Opilca totiž narušuje keratin, ze kterého je tvořeno naše ochlupení. Z keratinu je tvořena ale i svrchní část kůže a tedy i vaše nechtěné šupinky na nose a mezi obočím. Vím, že jste psala, že máte alergické projevy po použití peelingového přípravku, a toto je metoda, kdy je velmi pravděpodobný výskyt alergické reakce, ale je to způsob jak odstranit šupinky na kůži. Proto doporučuji opatrnost a nejdříve ošetřit jen malou část na jedné straně vašeho nosu s dobou působení, která je uvedena v návodu použití. Kdybyste cítila během působení opravdu nepříjemné pálení, tak si to raději smyjte a následně ošetřete indulonou nebo podobným mastným krémem a nechte v klidu. Kdyby se to moc nepovedlo a projevilo by se to viditelnou reakcí, tak máte ještě druhou polovinu nosu, která je v pořádku. Mezi obočím by se tento nezdar dal skrýt o to hůře. Případná reakce projevená zarudnutím kůže by měla zmizet do jednoho až dvou dnů.
Napište mi sem jak to s vámi dopadlo.

Zdraví Vás Cempírek!

Zdroj: diskuze Vrásky

Doplňky stravy na hubnutí

Kromě odborníků vám může pomoci i výběr vhodných doplňků stravy. Pamatujte, že prostředek, který je vhodný pro vašeho známého, nemusí sedět i vám. Doporučujeme poradit se s odborníkem a nedat na reklamu v televizi.

Zdroj: Jaké doplňky používat při hubnutí


Autoři obsahu

Mgr. Světluše Vinšová

Mgr. Marie Svobodová

Mgr. Michal Vinš

Nina Vinšová


ČeskáOrdinace

O nás

Kontakt

Ochrana osobních údajů a cookies

 SiteMAP