Informace od zdravotní sestry

MENU

  

PROSTATA

  

KREVNÍ TLAK

  

CUKROVKA

  

WARFARIN

  
Téma

JAK SE NECHAT SPRÁVNĚ OSTŘÍHAT

OBSAH

Mikádo – nejlepší ze všech

Obecně vzato se mikádo snadno udržuje. Při správném sestřihu je zapotřebí jen velmi málo úsilí, aby si mikádo udrželo svůj tvar. Čím chceme mít mikádo kratší a preciznější, tím častěji je nutné navštěvovat vlasového stylistu a nechat si vlasy zastřihávat (kratší mikádo každé čtyři týdny a delší mikádo přibližně každých šest až osm týdnů).

Zde je video s postupem stříhání na mikádo: Mikádo

Zdroj: Jak se ostříhat na mikádo

Diskuze

V diskuzi JAK SE NECHAT SPRÁVNĚ OSTŘÍHAT se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Hana soucková.

dnešní vyučené kadeřnice neumí ani jedna ostříhat bob do podkovy tak jak to stříhají zde na videu.asi se to ve škole neučí.nikdy nejsem spokojena a to jsem jich několik vystřídala.

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Smallpanda.

A vy to umíte ?

Zdroj: diskuze Jak se nechat správně ostříhat

Věci, které budete potřebovat

  • nůžky;
  • hřeben;
  • fén na vlasy;
  • středně velký kulatý kartáč.

Zdroj: Jak se ostříhat na mikádo

Stříhání biewer yorkshire terriera

Jak ostříhat biewera? Péče o srst u biewer jorkšír teriéra je o něco náročnější. Pokud má pes dlouhé chlupy, je třeba pravidelně srst pročesávat a upravovat. Je samozřejmě možnost psa ostříhat nakrátko (pokud není určen pro výstavy), tím odpadá většina péče o srst. Další úpravy srsti, například na výstavy, jsou obdobné jako u jorkšírských teriérů.

Zde můžete vidět, jak lze ostříhat biewera.

Zdroj: Jorkšírský teriér - střihy

Poradna

V naší poradně s názvem ZELENE VLASY se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Jana .

dobry den po pripravku reparex mi zezelenaly vlasy.nepomaha mi nic.nejdo to ani prebarvit.babske rady nepomahaji.co s tim??

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Kamča.

Zkušená kadeřnice si s tím poradí. Druhá možnost je ostříhat a nechat dorůst nové zdravé vlasy.

Zdroj: diskuze Zelene vlasy

Co způsobuje astigmatismus?

Astigmatismus způsobuje rozmazané vidění, bolest hlavy, noční slepotu a závratě, tedy pokud není správně léčen.

Zdroj: Jak správně zvládnout astigmatismus

Diskuze

V diskuzi PREZIMOVANI PREVISLYCH JAHOD se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Vladka.

Mam jahody na zimu zapustit do zahonu i s nadobou nebo bez? Muzu je umistit do sklepa? Dekuji

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Jaroslava.

Prosím o radu co udělat se šlahouny u př evislých jahod na zimu! nechat nebo ostříhat ?Děkuji za radu!

Zdroj: diskuze Prezimovani previslych jahod

Jak správně běhat – video

Zde naleznete video jak správně běhat.

Zdroj: Jak správně běhat

Diskuze

V diskuzi PLATYCODON se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Dáša.

Nejsem si jistá, jestli mám odkvetlé květy platycodonu ostříhat nebo nechat na rostlině. Poradí mi někdo?
Díky.

Na tento příspěvěk jestě nikdo nereagoval. Chcete se k němu vyjádřit? Klikněte na tlačítko a budete moci vložit svůj komentář.

Zdroj: diskuze Platycodon

Kdy nechat psa utratit

V souvislosti s mnoha stařeckými nemocemi psů nastává otázka, kdy psa nechat utratit. Na začátku je třeba zdůraznit, že uspání pejska je rychlé a bezbolestné. Majitel se nemusí bát, že by jeho miláček v posledních chvílích trpěl.

Řada majitelů starších psů si klade otázku, jestli je lepší nechat psa dožít tak, jak je, nebo jej nechat uspat. Veterináři v takových případech radí, aby byl pejsek uspán, pokud trpí nějakou nevyléčitelnou a hlavně bolestivou nemocí. Je to pro něj důstojnější a lepší, než ještě několik měsíců trpět nesnesitelnými bolestmi. Platí tedy, že pokud zdravotní stav psa není dobrý a není naděje na jeho zlepšení, měl by majitel utracení psa zvážit.

Euthanasie obvykle probíhá u veterináře v ordinaci, ale na přání majitele k ní může dojít i doma. Psu je do těla vstříknuta velká dávka anestetik, které psa velmi rychle uspí, a pak je mu vpíchnuta další dávka, která postupně pak zastaví jeho životní funkce.

Zdroj: Nemoci starých psů

Diskuze

V diskuzi JAK SPRÁVNĚ LÍZAT VAGÍNU se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Robert.

Tady je detailní video návod na to, jak správně lízat vagínu: www.xvideos.com/vide…
Jinak platí při lízání vagíny nechat klitoris až na konec a spíše nejdříve jazykem dráždit jen okolí poštěváčku. Dobré je přejíždět jazykem přes kundičku cikcak z prava do leva a postupně nahoru až skoro na klitoris. Když pak chcete u ženy dosáhnout orgasmu, tak se teprve pak začněte věnovat klitorisu. Který nejdříve dokola lízejte a pak si ho vemte do rtů a sajte ho.

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Eva B..

Tak to je popsáno perfektně! Nezbývá než souhlasit. Já mám ještě ráda, když mi partner drží nohy hodně od sebe a chvilkama se jen dívá a lízne, pohladí, lízne, pocucá, líbá, saje,...a kamarád mi laská prsa a já jim můžu hladit a cucat penisy a lízat kouličky. To je perfektní!!!

Zdroj: diskuze Jak správně lízat vagínu

Správné dávkování antibiotik

Dávkování je určeno na pokrytí času potřebného k pomoci tělu, aby aktivně bojovalo proti všem bakteriím. Pokud dojde k předčasnému vysazení antibiotik, může dojít k opakování infekce, protože ne všechny bakterie byly inhibovány. Zbylá antibiotika však nikdy nebudou fungovat při následné léčbě. Časté užívání antibiotik vede k rezistenci bakterií, tedy jejich obraně proti lékům. Antibiotika by neměla být užívána zbytečně, tudíž například na virové infekce.

Zdroj: Jak správně užívat antibiotika

Poradna

V naší poradně s názvem SPRÁVNÉ ZALÉVÁNÍ ORCHIDEJÍ se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Monika Stuchlíková.

Jsem milovnici orchidejí,ale nevím jestli mohu rostlinkam osprchovat lísty od zaprášení,nebo je jen otírat vlhkým hadříkem,eventuelně rozpašovačem?.Orchideje mam jinak nádherné a rozkvetlé.Ale s touto věcí,co se tyka prachu na listech,tak potřebují poradit,abych rostlinam nějak neublížila.Předem děkují za odpovědi..........

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Kamča.

Vašim orchidejím ubližuje ten prach na listech. Rostliny pod tíhou prachu nemohou správně dýchat a ani fotosyntéza neprobíhá na plno, protože prach stíní. Sprchování listů je potřeba provádět pravidelně. Důležité je po osprchování nechat rostlinu vykapat, aby mohla odtéct přebytečná voda z kořenového balu. Po osprchování nezalévejte týden až dva. Pak rostlinu ponořte do směsi vody a hnojiva na 5 minut. Vytáhněte, nechte zase okapat a za dva týdny zase osprchujte a tak stále dokola.

Zdroj: diskuze Správné zalévání orchidejí

Ranní běh

Během po ránu výborně nastartujete nový den. Dodáte tělu spoustu potřebné energie včetně příjemného pocitu, že jsme udělali něco dobrého pro své zdraví. Velkým plusem je, že se vaše tělo prokysličí, mozek funguje na 100 %, zlepší se veškeré fyziologické pochody, a to včetně metabolismu, a hlavně nemusíte celý den myslet na to, že si musíte jít odpoledne nebo večer zaběhat. Kouzlo ranního běhání je i v tom, že venku není ještě tolik lidí, ani pejskaři zatím nevylezli, aby vyvenčili své miláčky, a tak si můžete běh daleko více vychutnat a užít. Protáhnout se ráno je vhodné, ale ve volnějším tempu. Pokud máte na programu těžší trénink, pak je lepší si ho nechat na odpoledne, když už bude vaše tělo zahřáté a svaly na něj budou připravené. Začnete-li běhat nebo sportovat ráno, připravte se, že v prvních týdnech se budete cítit zhruba tak dvě hodinky po tréninku unaveni. Tím více, čím bude váš ranní trénink intenzivnější. Ranní běh je vhodný zejména pro ty z vás, kteří chtějí běháním upravit svou váhu směrem dolů. V tomto případě ale doporučuji snídat až po tréninku, abyste vyčerpali svalový tuk. Během dne si pak svaly doplní chybějící tuk ze zásob podkožního tuku a tím dosáhnete kýženého cíle.

Zdroj: Jak správně běhat

Poradna

V naší poradně s názvem LECBA WALFARINEM se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Jan Stuchlík.

Proč lékaři předepisuji walfarin když jsou léky , které neomezují konzumaci zeleniny ??????
Vyčetl jsem z textu -- Eliquis, Xarelto nebo Pradaxa --

Stále se píše o 90 mokrogramech vitamínu " K " jaké je to množství a jak to mám zjistit ??????????

Jan Stuchlík

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Cempírek.

90 mikrogramů vitamínu K přijmete z normální denní vyvážené stravy, ze které vyloučíte nevhodné potraviny uvedené v článku. Nejlepší je, vytvořit si jídelníček na týden a ten pak rotovat 4 týdny. Na začátku (7. den) každého nového jídelníčku je potřeba nechat změřit srážlivost krve (quick test). Tím si ověřiíte, že se stravujete správně vzhledem k Warfarinu.

Zdraví Cempírek!

Zdroj: diskuze Lecba walfarinem


Autoři obsahu

Bc. Jakub Vinš

Mgr. Světluše Vinšová

Mgr. Jitka Konášová


ČeskáOrdinace

O nás

Kontakt

Ochrana osobních údajů a cookies

 SiteMAP