Informace od zdravotní sestry

MENU

  

PROSTATA

  

KREVNÍ TLAK

  

CUKROVKA

  

WARFARIN

  
Téma

JAK SE ZBAVIT HPV VIRU

OBSAH

HPV virus u žen

HPV test se většinou provádí u žen se zhoršenou onkologickou cytologií. Tady se provádí test pouze na HPV typy s vysokým rizikem (takzvané HR HPV). Lehké změny na čípku mohou být však vyvolány typy HPV virů s nízkým rizikem (takzvané LR HPV), na které se ne vždy dělá test. Doporučuje se provádět až u žen starších 30–35 let. Pokud je žena v tomto věku HPV pozitivní, tak to znamená, že pravděpodobně již virus má dlouhou dobu a je tudíž větší riziko přednádorových změn. U žen mladších 30 let nemá testování význam, protože v této věkové kategorii je HPV pozitivních až 30 % a imunita většiny žen se v průběhu několika měsíců dokáže zbavit viru bez následků. Pro provádění HPV testů se v současné době odbornými společnostmi doporučuje test jedině metodou HYBRID CAPTURE II (test je buď pozitivní – je prokázána přítomnost některého HPV ze skupiny HIGH RISK kmenů, nebo je negativní – rizikový virus není přítomen). Testy metodou PCR (to jsou ty, které vám ukážou jednotlivé typy HPV virů) nejsou pro vysokou falešnou pozitivitu momentálně doporučovány.

Zdroj: HPV virus

Poradna

V naší poradně s názvem PROJEVY A KREVNÍ TESTY se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Matej.

Prosím Vás Cempírek,

pracoval som zatial asi vo viac ako 30 lekarnach v ČR a nikde sme nemali žiadne BEŽNE zakupitelné testy na testovanie HPV

Prosím Vás, nešírte takéto somariny medzi ľudmi

som lékarník už 6 rokov a je mi úplna novinka že BEŽNE ZAKUPITE V LEKARNI

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Cempírek.

Jenže tato diskuse se zabývá testy na přítomnost viru HIV a nikoliv virů HPV. Testy na zjištění HIV z krve se dají stále běžně koupit, jak je vidět zde: www.prozdravi.cz/ora…

Zdraví Cempírek!

Zdroj: diskuze Projevy a krevní testy

Doporučení

Na trhu existuje několik tradičních výrobků na léčbu akné, je tedy potřeba při léčbě vyzkoušet, které léky budou vyhovovat právě vašemu typu pleti, zjistit, který přípravek bude pro vás nejúčinnější.

Zdroj: Jak se zbavit akné na zádech

Poradna

V naší poradně s názvem PÁSOVÉHÝ OPAR se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Hana Šlapáková.

Dobrý den,
chtěla bych se zeptat zda se může pásový opar opakovat i několikrát za život?

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Cempírek .

Ano, pásový opar se může opakovat za život i několikrát. Jde o pokračování působení viru neštovic, který po odeznění příznaků trvale přežívá v nervových vláknech člověka. K probuzení viru pak postačí souhra několika podmínek, například oslabení imunity společně se stresem a vše se opakuje. Vždy je vhodné co nejdříve zahájit léčbu acyclovirem.

Zdraví Cempírek!

Zdroj: diskuze Pásovéhý opar

Léčba viru HIV

V současnosti se používá kombinovaná léčba, která neničí virus, ale značně brzdí jeho množení, čímž prodlužuje bezpříznakové období infekce, zkvalitňuje život pacienta a oddaluje stadium AIDS. Neustále se objevují nové a ještě účinnější terapie. Vzhledem k vysoké variabilitě viru HIV nebylo dosud možné připravit takovou vakcínu, která by byla účinná vůči všem druhům infekce HIV v lidské populaci.

Zdroj: Infekce HIV

Poradna

V naší poradně s názvem HPV VIR DISKUZE se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Honza.

Dobry den, je možné abych mou přítelkyni nakazil virem HPV i kdyz jsem neměl naprosto žádný intimní styk s jinou dívkou? Poslední sex s jinou než mou partnerkou jsem mel přibližné před 10 měsíci

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Cempírek.

Virů HPV je několik druhů a po nákaze zůstávají v člověku bez ohledu na pohlaví po celý život. Stačí se nakazit v mládí při prvních milovaní a celou dobu pak můžete být nositelem a můžete tak vir dále přenášet. Jestli vaše otázka směřuje k ujištění se o sexuální věrnosti vaší partnerky, tak prokázání viru HPV není věrohodný ukazatel.

Zdraví Cempírek!

Zdroj: diskuze Hpv vir diskuze

Příčiny nákazy

Růst a šíření plísní umožňuje překyselení organismu, naopak zásadité prostředí (alkalóza) pohyb kvasinek zpomaluje a způsobuje jejich setrvávání a hromadění na jednom místě, což může vést ke vzniku cyst nebo i zhoubných nádorů. Kvasinky se mohou snadno rozmnožit a zbavit se jich může být pak velice obtížné. Zejména při častém a mnohdy i zbytečném užívaní antibiotik můžete očekávat invazi kvasinek do vašeho organismu.

Zdroj: Jak se zbavit kvasinek

Poradna

V naší poradně s názvem HIV LECENI se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Lukas.

Muze clovek pri rychlem zjisteni hiv zcela uplne vylecit?

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Cempírek.

Když víte, že došlo ke styku s osobou pozitivní na HIV, u kterého mohlo dojít k přenosu viru, tak existuje možnost podstoupit expresní antivirotickou léčbu, ktera musí být zahájena do 48 hodin od tohoto styku. Léčba trvá jen několik dní a má velmi vysokou úspěšnost a řadu nepříjemných vedlejších účinků. Jiný způsob léčby HIV vedoucí k úplnému odstranění viru z těla zatím neexistuje. Například při zjištění nákazy virem HIV z krve, již není možné úplné vyléčení.

Zdraví Cempírek!

Zdroj: diskuze Hiv leceni

Léčba octem

Na internetu naleznete informace o léčbě svrabu octem. Tato terapie ale bohužel nefunguje. Pár roztočů tím zabijete, ale larvy a hlouběji zavrtané roztoče neusmrtíte.

Zdroj: Jak se rychle zbavit svrabu

Diskuze

V diskuzi JAK SE ZBAVIT NEŠTOVIC se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Erik.

ahoj je mi 12 a předevčirem jsem dostal neštovice nevite ja nejrihlec se jih mužu zbavit.děkuju

Na tento příspěvěk jestě nikdo nereagoval. Chcete se k němu vyjádřit? Klikněte na tlačítko a budete moci vložit svůj komentář.

Zdroj: diskuze Jak se zbavit neštovic

Roupi - foto

Tady jsou fotky, na kterých je vidět roup dětský.

Zdroj: Jak se zbavit roupů

Diskuze

V diskuzi JAK SE ZBAVIT KYSELINY MOČOVÉ se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Zlatka.

Píše se tady že je dobré pít matonku,ale už tady není jestli perlivou nebo neperlivou. A ten řapíkatý celer se má jíst jen tak nebo se nějak upravuje.Pokud máte více rad jak se zbavit kyseliny močové tak sem s nimi, chtěla bych se tohoto problému zbavit pokud je to možné. Děkuji za odpověď a případné rady

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Michal.

Bohužel zbavit se ji nedá jen zmírnit .

Zdroj: diskuze Jak se zbavit kyseliny močové

Jak na svrab ve vlasech

Zákožky se mohou objevit i ve vlasech. Zde je vhodné použít dle tradiční léčby i tea tree olej, který přidáte do tekutého mýdla a šamponů. Proti svědění se doporučuje Analergin a také mýdlo s obsahem síry.

Zdroj: Jak se rychle zbavit svrabu

Diskuze

V diskuzi SKLIVCOVÉ ZÁKALKY, JAK SE JICH ZBAVIT se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Věra Mercová.

Prosím o radu, jak se zbavit očního zákalku

Na tento příspěvěk jestě nikdo nereagoval. Chcete se k němu vyjádřit? Klikněte na tlačítko a budete moci vložit svůj komentář.

Zdroj: diskuze Sklivcové zákalky, jak se jich zbavit

Boj proti akné jen na povrchu kůže? Nesmysl!

Ano, boj proti akné v dospělosti jen na povrchu kůže je marný boj. Tělo nám zde totiž dává najevo, že je něco v nepořádku. Když budeme pokožku postiženou akné léčit jen zevně, tak je to stejné, jako bychom zakrývali blikající blinkr u auta a mysleli si, že už nebliká. Zevní péče proti akné má smysl jen v kombinaci s výše zmíněnou očistou jater. Na prvním místě je zde čištění pleti pleťovou vodou a pak ošetření vhodným krémem. Pokusy proti akné, jak se zbavit, jako je med se skořicí proti akné nebo rgulace kyselosti povrchu kůže pomocí sody bikarbony, by měly přijít na řadu jen v ojedinělých případech, u takzvaných experimentátorek a experimentátorů. Podle našeho názoru na zbavení se beďarů, valného účinku mít nebudou.

Zdroj: Akné, proč ho máme a jak se ho zbavit?

Poradna

V naší poradně s názvem JAK SE ZBAVIT MUCHNIČEK se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Anna.

Jak je možno zbavit se muchniček na zahradě ?

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Cempírek.

Muchničky jsou svízel, bohužel. Koušou a přenášejí vážná onemocnění. Jejich akční rádius je 40 až 60 km od jejich hnízdiště. Nedá se jich zbavit chemickým postřikem, protože po usmrcení přiletí další a další. K jejich omezení se dají použít žluté lepové desky rozmístěné ve volném prostoru, ale účinné jsou jen trochu, protože neustále přilétavají nové. Proto nejúčinnější ochranou proti muchničkám je repelent a textilní ochrana těla vhodným oděvem. Jaké repelenty poskytují nejlepší ochranu proti kousavým mouchám? Produkty, které obsahují účinnou složku ethyl butylacetylaminopropionate (IR3535), DEET (N , N -diethyl- meta -toluamide), nebo picaridin, tak ty jsou nejúčinnější. Ale i tak neodradí všechny kousavé mouchy. Vzhledem k této omezené účinnosti repelentů vyžaduje ochrana proti kousavým mouchám přijetí dalších opatření, jako je vyhýbání se oblastem obývanými muškami, vyhýbání se dobám nejsilnějšího kousání a nošení lehkého oblečení, včetně košil s dlouhým rukávem, dlouhých kalhot a čepice. Pokud jsou černé mušky četné a není-li možné se před nimi ukrýt, může ochranu poskytnout síť, která zakrývá hlavu, stejně jako „včelí kapuce“ používana včelaři.

Zdroj: diskuze Jak se zbavit muchniček

Co je lidský papillomavirus (HPV)

Lidský papillomavirus je jedna z nejčastějších sexuálně přenosných nemocí. Jedná se o virus, který může být šířen přes kůži (při kontaktu s pokožkou). Existuje mnoho různých typů lidského papillomaviru. Některé způsobují genitální bradavice a jsou nazývány nízkorizikové, některé mohou vést k rakovině děložního čípku, jsou tedy vysoce rizikové. Neexistuje žádný známý lék na lidský papillomavirus, ale k dispozici je vakcína, která může chránit před některými typy viru.

Zdroj: Kondylomata aneb genitální bradavičky

Poradna

V naší poradně s názvem HIV A CRP TEST se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Xxx.

Dobrý den,
projeví se na CRP HIV?
Popř. jak. Děkuji

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Cempírek.

Zvýšení hladiny CRP při nákaze HIV se může projevit, ale jen u někoho. Více se objevuje zvýšené CRP u mužů nakažených virem HIV, zhruba tak v 50%. U žen se korelace CRP a HIV téměř neobjevuje. CRP je marker zánětu a HIV ho zvyšuje vlivem replikace viru, kdy se aktivuje autoimunitní systém.

Zdraví Cempírek!

Zdroj: diskuze Hiv a crp test

Borax

Borax nebo boritan sodný je přinejmenším kontroverzní. Nejčastěji se používá v čisticích prostředcích pro domácnost, jako jsou prací prostředky.

Ačkoli někteří lidé tvrdí, že může pomoci se svrabem, jiní pochybují o tom, že je bezpečný pro lidi.

Neměl by se používat přímo na kůži, ale může být účinný při praní prádla, když se snažíte zbavit svrabu.

Zdroj: Domácí léky proti svrabu

Poradna

V naší poradně s názvem JAK ÚČINNĚ NA KONDYLOMATA/KONDYLOMATA ANEB GENITÁLNÍ BRADAVIČKY se k tomuto tématu vyjádřil uživatel J.P..

Dobrý den, z článku jsem vyčetla, že proti HPV viru a Kondylomatům je účinné očkování, zajímalo by mě, zda je toto očkování účinné i v případě, že vir propukl a vyskytla se kondylomata? Děkuji za odpoveď J.P.

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Kamča.

Očkování proti HPV je účinné jen před nákazou. Proto se provádí v ranném věku před zahájením sexuálního života.

Zdroj: diskuze Jak účinně na kondylomata/Kondylomata aneb genitální bradavičky

Jak léčit svrab doma

Velmi často lidé potýkající se s tímto problémem zkouší domácí léčbu, protože je jim trapné jít k lékaři. V žádném případě však nejde o správný krok. Domácí léčba může jen zhoršit průběh onemocnění a prodloužit dobu léčení. Osvědčené domácí recepty působí spíše podpůrně, takže byste určitě neměli vynechat návštěvu lékaře.

Zdroj: Jak se rychle zbavit svrabu

Diagnostika

Lékař zjistí, zda máte genitální bradavice, při pohledu zblízka na genitálie nebo anální oblast. Dále se vás bude ptát na vyskytující se příznaky a možné rizikové faktory (rizikové faktory jsou věci, které způsobují větší riziko onemocnění). Někdy vám lékař kvůli další testům odebere vzorek tkáně z bradavice. Pokud se u žen vyskytne abnormální Pap test, může lékař provést test na HPV, který je určen pro vysoce rizikové typy viru.

Zdroj: Kondylomata aneb genitální bradavičky

Přenos viru HIV

Nejčastější cestou přenosu je nechráněný pohlavní styk. Bez rizika není ani nechráněná orální soulož. Riziko přenosu je nejvyšší při nechráněném styku do konečníku, a to jak pro pasivního partnera při styku dvou mužů, tak i pro ženu u heterosexuálních párů. Riziko přenosu infekce HIV z muže na ženu je výrazně vyšší než z infikované ženy na muže, což souvisí s vyšším množstvím viru HIV ve spermatu než v poševním sekretu. Další možnou cestou vzniku infekce je podání infikované krve nebo krevních přípravků. V současné době je tento způsob přenosu v rozvinutých zemích, mezi které naše země patří, téměř vyloučený. Obezřetní bychom ale měli být i u provádění některých kosmetických úkonů (tetování, propichování ušních boltců, piercing a podobně). Další možností přenosu HIV je při injekčním užívání drog. V současné době představuje přenos infekce HIV u injekčních uživatelů drog nejčastější způsob přenosu. K přenosu může také dojít tak, že matka HIV pozitivní může nákazu přenést i na své dítě, a to nejen během těhotenství, ale i při porodu a následně i během kojení. Těhotné ženy se rutinně testují na přítomnost viru HIV, aby v případě pozitivního nálezu mohla být u nich nasazena profylaxe či léčba a snížilo se tak riziko přenosu infekce HIV na novorozence. Dle současně platné legislativy lze provést test na HIV u gravidní ženy i bez souhlasu, a to s ohledem na zájem nenarozeného dítěte. HIV pozitivním matkám se v rozvinutých zemích nedoporučuje kojení. HIV pozitivita u matky může být po jejím souhlasu důvodem k interrupci.

Zdroj: Infekce HIV

Léčba kvasinek v pochvě

Domácí samoléčitelství nebývá úspěšné, může způsobit i dlouhodobé vleklé potíže. Proto by žena měla neprodleně navštívit svého gynekologa, který provede odborné vyšetření, nechá vyšetřit stěry a předepíše konkrétní způsob léčby. Protože se zánět častokrát vrací, je více než vhodné dbát na lékařova slova a léčebný režim striktně dodržovat. A nezapomínat na zdravý životní styl!

Zdroj: Jak se zbavit kvasinek

Příznaky

Většina lidí nakažených HPV nemá žádné příznaky, nebo se objeví, ale mohou být tak slabé, že ani nevíte, že jste nakaženi. Zjevné příznaky zahrnují bolest, svědění, krvácení nebo se mohou vytvořit viditelné genitální bradavice. Symptomy se projevují dva až tři měsíce po infikování, ale existují i případy, kdy se objevily již ve třetím týdnu, nebo naopak až po několika letech od nakažení. Viditelné genitální bradavice se objevují pouze během aktivní infekce. Ale je možné šíření viru, i když nejsou tyto bradavice viditelné. Jak bradavice na genitáliích vypadají je vidět tady: kondylomata foto.

Zdroj: Kondylomata aneb genitální bradavičky

Komdylomata u mužů

Kondylomata se u mužů vyskytují v předkožkovém vaku, na vnitřním listě předkožky za okrajem žaludu, na uzdičce, na žaludu samotném a v zevním ústí močové trubice; dále kolem análního otvoru a na hrázi. Nejdříve se na postiženém místě objevují malé bělavé až růžové útvary, které se postupem času zvětšují co do počtu i do velikosti. Pokud nejsou odstraněny, odumírají a prorůstáním vaziva se oplošťují, pak mohou napodobit sekundární syfilis a prorůstají, podobné hemoroidům, do análního otvoru. Některé typy viru se mohou zvrhnout v maligní nádor. Inkubační doba trvá dva měsíce.

Zdroj: Kondylomata


Autoři obsahu

Mgr. Světluše Vinšová

Bc. Jakub Vinš

Mgr. Marie Svobodová


ČeskáOrdinace

O nás

Kontakt

Ochrana osobních údajů a cookies

 SiteMAP