Informace od zdravotní sestry

MENU

  

PROSTATA

  

KREVNÍ TLAK

  

CUKROVKA

  

WARFARIN

  
Téma

JAK SNIŽIT V LEDVINACH KREÁLININ

OBSAH

Snížení hladiny kreatininu

Osoby s vysokou hladinou kreatininu trpí rizikem dehydratace, poškozením srdce a ledvin, dokonce i smrti. Chcete-li snížit úroveň kreatininu, zde jsou možné způsoby:

  • Člověk by měl snížit příjem kreatinových doplňků.
  • Pijte co nejvíce tekutin, jak je to možné, protože močením můžete snížit hladinu kreatininu.
  • Vždy kontrolujte úroveň kreatininu pomocí krevních testů, podle nich přesně poznáte, zda je tato látka vylučována správně z těla.
  • Jezte dietní jídla, která prospívají ledvinám a nezatěžují je.
  • Pokud hladina kreatininu není snížena dietou ani léky, lékaři mohou diagnostikovat selhání ledvin, pacient by v tomto případě musel podstoupit dialýzu.

Zdroj: Jak snížit kreatinin v krvi

Poradna

V naší poradně s názvem ANTIBIOTIKA FUROLIN se k tomuto tématu vyjádřil uživatel LibušeDušková.

dnes jsem dostala Furolin na močové cesty,nezabírá pocituji bolest v ledvinách.bojím se ho dál brát je mi hůř L. Dušková

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Cempírek.

Když berete antibiotika, tak to na zdravotním stavu poznáte nejdříve až po třetí dávce, dříve ne a vy jste teprve na začátku léčby. V této chvíli určitě léčbu nepřerušujte. Dobré je Furolin užívat vždy s jídlem a 4 hodiny po užití spolknout kapsli s probiotiky (laktobacily). Když tu léčbu nebudete moci vydržet, tak zavolejte svému lékaři a dohodněte se s ním na výměně, ale stále Furolin užívejte, než dostanete nové prášky. To je velmi důležité, protože předčasné ukončení léčby povede k tomu, že se ve vás znovu namnoží agresivní bakterie, ale tentokrát již vycvičené na antibiotika a hůře je půjde přemoci.

Zdraví Cempírek!

Zdroj: diskuze Furolin diskuze

Jak snížit kreatinin v krvi?

Vzhledem k vysoké úrovni kreatininu v krvi mohou začít selhávat ledviny. Častými příznaky není jen selhání ledvin, ale také dehydratace a obstrukce močového měchýře. Ke snížení kreatininu v krvi musí být provedeno následující:

  • kompletní fyzikální vyšetření;
  • postupovat podle doporučení lékaře;
  • zvýšit příjem tekutin;
  • kontrolovat jídelníček, aby bylo dosaženo snížení příjmu kalorií;
  • denně cvičit;
  • konzumovat potraviny, které jsou dobré pro ledviny, například salát, zelí, cibule, mrkev, brusinky, kapusta, omega-3 mastné kyseliny a potraviny s vysokým obsahem vlákniny;
  • snížit spotřebu potravin škodlivých pro ledviny, jako je červené maso, mléčné výrobky, nápoje obsahující kofein;
  • nejméně jednou za rok byste si měli nechat udělat krevní testy na hladiny kreatininu.

Zdroj: Jak snížit kreatinin v krvi

Diskuze

V diskuzi KÁVA+SKOŘICE se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Květa.

Jak ovlivňuje káva účinky skořice. Myslím rozpustná káva k ní malinko mleté skořice, chuťově je to výborná "jiná" káva. Ponechává si skořice výše uvedené léčebné účinky? Jak na sebe tyto dvě ingredience působí? Děkuji za odpověď.

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Nataša Lehrová.

Piji denně kávu se skořicí. V minulosti jsem měla ledvinové kameny. Netvoří syrová skořice usazeniny na ledvinách?

Zdroj: diskuze Káva+skořice

Co je GGT

Gama-glutamyltransferáza (GGT) je enzym na povrchu buněk. Nachází se v celém lidském těle, přičemž nejvyšší hladiny jsou v ledvinách, střevech, játrech, prostatě a žlučníku. Menší množství se nachází ve slinivce břišní, plicích, varlatech a štítné žláze. Játra produkují většinu GGT v krvi.

GMT je zvýšena při onemocnění jater/žlučových cest nebo v důsledku střední až nadměrné konzumace alkoholu.

Vyšší hladiny GGT také zvyšují riziko několika onemocnění a mohou poukazovat na zdravotní problémy.

Funkce GGT

Primární funkcí GGT je rozklad a recyklace glutathionu, nejdůležitějšího antioxidantu v lidském těle.

GGT zvyšuje počet dostupných aminokyselin (zejména cysteinu), které se používají k tvorbě glutathionu uvnitř buňky.

GGT se také ovlivňuje:

  • Odbourávání léků a toxinů;
  • Tvorbu aminokyselin důležitých pro mozek a srdce (gama-glutamyl-taurin až taurin);
  • Transformaci zánětlivých molekul (leukotrien C4 na leukotrien D4).

Zdroj: Jak snížit GGT

Diskuze

V diskuzi LEDVINOVÁ KOLIKA DIETA se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Jitka.

Tady se píše hromada jídel, co se nesmí. Proč se jednoduše nedoporučí, co se jíst má. Byl by to určitě kratší seznam.

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Nasťa.

mám půjčené 3 knihy a tady na netu a všude je něco jiného??
tak bych ráda opravdu měla nějakou jistou odpověď a hlavně někoho kdo se pásku z ledvin zbavil a jak, Děkuji, N.

Zdroj: diskuze Ledvinová kolika dieta

Jak snížit cukr v krvi v těhotenství

Odpověď na tuto otázku je jednoduchá – je potřeba snížit spotřebu cukru. To je hlavní cesta, jak požadovaného stavu dosáhnout. Důležité je i snížit příjem škrobových sacharidů, které se v těle změní na cukr.

Zdroj: Jak rychle snížit hladinu cukru v krvi

Diskuze

V diskuzi ČIŠTĚNÍ LEDVIN PETRŽELÍ se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Lenka.

Ahoj, máte někdo zkušenosti s použitím petrželky na čištění ledvin? Vím, že jsou v petrželi silné bioflavonoidy, které by měly napomoci při úklidu usazenin v ledvinách, ale nevím jestli se používá i nať nebo jen kořen. A také nevím v jaké formě se to užívá, jestli jen tak nastrouhané a nebo jako nějaká tinktura z petržele. Budu ráda za každou radu.

Na tento příspěvěk jestě nikdo nereagoval. Chcete se k němu vyjádřit? Klikněte na tlačítko a budete moci vložit svůj komentář.

Zdroj: diskuze Čištění ledvin petrželí

Jak se dá rychle snížit vysoký krevní tlak

Ještě před nasazením léků lékař ve většině případů doporučuje změnu životního stylu: Máte-li nadváhu, pokuste se zhubnout. Srdce člověka s nadbytečnými kilogramy se totiž mnohem více namáhá a tato práce navíc způsobuje zvýšení krevního tlaku. Proto zhubnutí vede i ke snížení tlaku. Dále se snažte snížit každodenní stres a napětí. Naučte se relaxační techniky (například autogenní trénink, jóga). Omezte spotřebu soli pod 5 g denně. Toto opatření vede ke snížení krevního tlaku o 5 mm Hg a organismus též lépe reaguje na léčbu léky. Díky tomu může lékař v některých případech dokonce snížit jejich dávkování. A čím menší dávky léků, tím méně vedlejších účinků. Snažte se rovněž pravidelně věnovat vytrvalostním sportům, a to 3─5x týdně 20─60 minut. Mezi vytrvalostní sporty patří rychlá chůze, běh, cyklistika, jízda na běžkách a turistika.

Zdroj: Jak rychle snížit vysoký krevní tlak

Diskuze

V diskuzi ČÍM SNÍŽIT GGT se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Petr.

ahoj
mám zvýšené hodnoty GGT, čím se dají snížit???

Na tento příspěvěk jestě nikdo nereagoval. Chcete se k němu vyjádřit? Klikněte na tlačítko a budete moci vložit svůj komentář.

Zdroj: diskuze Čím snížit ggt

Čím snížit cukr před odběrem krve

Zaručených rad na snížení cukru co nejrychleji před odběrem naleznete na internetu opravdu velkou řadu, ale tyto rady jsou často zavádějící. Možná si díky nim snížíte rychle hladinu cukru, ale opravdu jen na krátký čas. Uvědomte si, že jedině režimová opatření, která jsou nastavena při léčbě cukrovky, prospívají vašemu organismu. A pokud se s nimi neztotožníte, tak problém s cukrovkou nevyřešíte. Je to vaše zdraví a vaše zodpovědnost!

Zdroj: Jak rychle snížit hladinu cukru v krvi

Diskuze

V diskuzi DNA se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Vladka.

já dnou trpím, není to sranda.. ale hodně mi pomáhá doplněk stravy Enzycol DNA, beru jej v pauze mezi léky, kterou mám vždy dvakrát do roka.. Nemám žádné potíže, můžu občas i zhřešit v jídle a navíc je to přírodní, takže nezatěžuje orgány.

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Vladimír Prokeš, nutriční terapeut.

Bez úpravy výživy nepřináší pouhá léková terapie dny trvalé výsledky. Příčinou dny je nevhodná výživa způsobující nadměrné ukládání krystalů kyseliny močové v kloubech a ledvinách. Účinná terapie zahrnuje přechodné vyloučení potravin, které způsobují zvýšený obsah této kyseliny v těle (některé z nich jsou překvapující) a použití konkrétních bylin a doplňků pro její vyplavení z těla. Poradím jak si upravit stravu, abyste se dny trvale zbavili. Kdo by měl zájem, může mne kontaktovat na čísle 608 155 338.

Zdroj: diskuze DNA

Jak snížit cholesterol bez léků

Je-li v dospělosti hladina krevního cholesterolu v normě (méně než 5,00 mmol/l), je z preventivních důvodů prozíravé konzumovat pestrou stravu s optimálním množstvím živin, vitamínů, minerálních látek, vlákniny a dostatkem vhodných tekutin. Samozřejmostí by měl být pravidelný dostatečný pohyb, nekouřit a omezit příjem soli.

Doporučený denní příjem cholesterolu v potravě je do 300 mg. V případě zvýšené hladiny cholesterolu v krvi se snažíme výběrem vhodných potravin denní příjem cholesterolu snížit (do 200 mg) a zařazením potravin s obsahem nenasycených mastných kyselin (olejová linolová, alfa-linolenová) a vícenenasycených mastných kyselin n-6 a n-3 upravit hladinu krevního cholesterolu. Nenasycené mastné kyseliny snižují obsah cholesterolu a působí protizánětlivě, vícenenasycené mastné kyseliny významně snižují tvorbu krevních sraženin a zvyšují hladinu HDL cholesterolu. Totéž platí v případě vysoké hladiny krevního cholesterolu. Lékař doporučí a předepíše léky na snížení cholesterolu, ale samozřejmostí je dodržování vhodné nízkocholesterolové stravy.

Zdroj: Jak snížit cholesterol

Diskuze

V diskuzi DNA se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Milada.

Nedávno mi taky zjistili dnu (podle hladiny kys.močové) a jsem z toho nešťastná.. Známý užívá na dnu mimo jiné i Enzycol a pomáhá mu, říkal mi že to obsahuje celer a višeň, což je dobré na klouby a je to přírodní - tak ať zkusím, prý to zmírní bolest. Dneska si to jdu koupit a začínám užívat

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Vladimír Prokeš, nutriční terapeut.

Bez úpravy výživy nepřináší pouhá léková terapie dny trvalé výsledky. Příčinou dny je nevhodná výživa způsobující nadměrné ukládání krystalů kyseliny močové v kloubech a ledvinách. Účinná terapie zahrnuje přechodné vyloučení potravin, které způsobují zvýšený obsah této kyseliny v těle (některé z nich jsou překvapující) a použití konkrétních bylin a doplňků pro její vyplavení z těla. Poradím jak si upravit stravu, abyste se dny trvale zbavili. Kdo by měl zájem, může mne kontaktovat na čísle 608 155 338.

Zdroj: diskuze Dna

Dieta na vysoký tlak

Při dietě, která má pomoci snížit vysoký krevní tlak, se doporučuje konzumace bílého masa, zejména drůbeže a ryb, jež obsahují omega 3 mastné kyseliny s antisklerotickým účinkem (týdenní dávka ryb by měla být alespoň 2 x 200 g). Dále jsou vhodné kvalitní rostlinné oleje (za studena lisovaný olivový, sezamový či lněný olej), potraviny s větším množstvím vlákniny (především zelenina a ovoce), tmavý chléb a jiné tmavé pečivo, dalamánky, celozrnné těstoviny, rýže natural, čerstvé šťávy z červené řepy, karotky, celeru, petržele, špenátu, citrusových plodů a rybízu. A nepostradatelný je již zmíněný česnek.

Zdroj: Jak rychle snížit vysoký krevní tlak

Diskuze

V diskuzi PROČ JE VYSOKÝ KREATIN se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Sylva Dornaková.

Dobrý večer,mám prosbu, zda je při léčbě cukrovky druhého typu špatný, že má múj přítel vyšší hodnoty kreatinu.Mohli byjste mně napsat zda ano nebo ne. Děkuji za laskavost

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Radek.

Dobrý den,

prvně je potřeba si uvědomit, že kreatin a kreatinin jsou dvě odlišené látky. Kreatinin vzniká odbouráváním kreatinu v ledvinách. Pokud má tedy Váš přítel zvýšené hodnoty kreatininu (který asi v dotazu myslíte), znamená to, že ledviny nepracují tak by mě by měli a nedokáží dostatečně kreatinin vyfiltrovat a odstranit z krve.
Zda je tento stav vážný nebo ne, Vám nedokážu říct. Záleží jak moc jsou hodnoty zvýšené oproti normálnímu stavu, a také jak dlouho.
Rozhodně to ale není nic pozitivního a je potřeba tuhle situaci nepodcenit a aktivně ji řešit. RZ

Zdroj: diskuze Proč je vysoký kreatin


Autoři obsahu

Mgr. Světluše Vinšová

Bc. Jakub Vinš

Mgr. Marie Svobodová


ČeskáOrdinace

O nás

Kontakt

Ochrana osobních údajů a cookies

 SiteMAP