Facebook Síť X Pinterest email tisk

Téma

JAK SPRÁVNÉ JÍST DROŽDÍ


Složení droždí

Droždí (neboli potravinářské kvasinky) je bohatým zdrojem bílkovin, volných aminokyselin, vitamínů skupiny B, stopových prvků (jako je železo a jód), enzymů, minerálních (vápník, fosfor, hořčík, draslík, chrom a sodík) a dalších látek, které jsou důležité pro správné fungování našeho organismu, a zároveň látek, které většina z nás nepřijímá v dostatečném množství. Z tohoto důvodu má konzumace droždí velký přínos pro naše zdraví. A jelikož droždí neobsahuje lepek, mohou ho konzumovat také ti, kteří trpí celiakií. Konzumaci droždí bychom se naopak měli vyvarovat v případě, že trpíme kvasinkovou infekcí.

Zdroj: článek Droždí jako lék

Příběh

Ve svém příspěvku JE PRAVDA, ŽE SE PEKAŘSKÉ DROŽDÍ NEDOPORUČUJE JÍST ZA SYROVA? se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Stanislav Gloc.

Jak je to s lahůdkovým droždím? Je v něm živá kultura kvasinek? Je možné ho jíst za syrova? Nezpůsobuje nadýmání?
Děkuji za odpověď.

Na tento příspěvěk jestě nikdo nereagoval. Chcete se k němu vyjádřit? Klikněte na tlačítko a budete moci vložit svůj komentář.

Reagovat

Zdroj: příběh Je pravda, že se pekařské droždí nedoporučuje jíst za syrova?

Vitamíny v droždí

Droždí je především bohatým zdrojem vitamínů skupiny B. Thiamin (vitamín B1) je nepostradatelný především pro srdeční a nervovou činnost. Riboflavin (vitamín B2) a niacin (vitamín B3) jsou doslova elixírem pro naši pokožku, nervy a správné trávení.

Všechny druhy vitamínu B se mimo jiné podílejí na uvolňování energie ze sacharidů, čímž příznivě ovlivňují lidský organismus. Trápí-li vás nespavost či únava, droždí vám může pomoci, jelikož niacin a vitamín B12 společně produkují serotonin, který má vliv na klidný spánek.

Zdroj: článek Droždí jako lék

Poradna

V naší poradně s názvem VYSOKÉ INR se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Věra Pokorná.

Prosím o radu.Mám krev naředěnou na 6,7.lékař mi warfarin vysadil na 3 dny,je to správně? Děkuji

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Cempírek.

Když užíváte Warfarin, tak musíte 100% důvěřovat svému lékaři. Warfarin je skvělý lék a dokáže vám prodloužit život, ale jen když ho užíváte správně. Z vaší zprávy je vidět, že není úplně všechno v pořádku s účinky Warfarinu ve vašem případě. Warfarin vám ředí krev příliš a ta zůstává po dlouhou dobu tekutá - sráží se pomalu = vysoké INR. Může to být příliš velkou dávkou Warfarinu a nebo nedostatkem vitamínu K ve vaší stravě. To bývá častý problém u pacientů, kteří to přehánějí s dietou a nejí dostatek zelených druhů zeleniny. Každý pacient na Warfarinu musí za den sníst 90 mikrogramů vitamínu K pro ženy a 120 mikrogramů pro muže. Ani více ale ani méně. Každý den pořád stejně. Tato hranice příjmu vitamínu K může být rychle dosažena například třemi velkými listy zelí, kapusty nebo ledového salátu. Je dobré mít tyto druhy zeleniny stále při ruce a ve dnech s nízkým příjmem zeleniny je během dne v tomto množství postupně konzumovat.
Lékař nyní přistoupil k dočasné přestávce, aby vyhodnotil rozdíl s léčbou a bez ní a podle zjištění vám upraví dávkování. Trvalý nedostatek vitamínu K může ovlivňovat hodnoty INR ikdyž se Warfarin neužívá a to právě lékař pozná po této přestávce. Zůstaňte proto v kontaktu s lékařem a přesně dodržujete postup, který vám řekl.

Zdraví Cempírek!

Zdroj: příběh Vysoké INR

Co dělat, když sušené droždí nekyne

Pokud sušené droždí nekyne, může být příliš staré. Ve většině případů a dle recenzí sušené droždí použité správně dle návodu vzejde.

Na pizzu je lepší používat sušené droždí, protože obsahuje více mrtvých mikroorganismů, což příznivě ovlivní lepkovou strukturu.

Zdroj: článek Sušené droždí

Poradna

V naší poradně s názvem LEPIDLO NA ZUBNÍ NÁHRADU se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Natalie.

Prosím o informaci jak správně nalepit spodní zubní náhradu. Kam nanést lepidlo, zkouším to ale pořád to nedrží a nemůžu se najíst, protože ihned se náhrada uvolní a když se hýbe nemůžu jíst. děkuji za odpověď nebo odkaz na nějaké video jak to lepidlo správně nanést.

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Kamča.

Zde posílám seznam videí, na kterých je vidět, jak správně používat dentální lepidlo na přichycení zubní protézy.
https://m.youtube.com/resul…

Zdroj: příběh Lepení zubu zubní náhrady

Recepty z droždí – pomazánka z droždí

Ingredience: 50 g droždí, 1 malá cibule, 60 ml mléka, špetka soli, 1 žloutek, 30 g másla, 20 g strouhanky

Technologický postup: Na tuku osmažíme oloupanou a nasekanou cibulku a přidáme droždí. Když se droždí rozpustí, začíná u okraje hnědnout a voní, zalijeme je mlékem a povaříme. Pak vmícháme žloutek, sůl a strouhanku. Pomazánku z droždí přendáme do nějaké misky a necháme vychladnout. Zdravou pomazánku z droždí mažeme na chleba.

Zdroj: článek Droždí jako lék

Příběh

Ve svém příspěvku HODNOTY KYSELINA MOČOVA se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Pospa.

Je hodnota 530 umol- l hodně.


děkuji za odpověd.

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Jana Celjaková.

Manžel má dnu. Vím, že mu škodí kvasnice. Je lahůdkové droždí stejně škodlivé?

Děkuji

Zdroj: příběh Hodnoty kyselina močova

Cena sušeného droždí

Zde můžete vidět cenu sušeného droždí.

Zdroj: článek Sušené droždí

Příběh

Ve svém příspěvku INSTANTNÍ DROŽDÍ se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Jana Válková.

Dobrý den,
bohužel nemohu radit z vlastní zkušenosti, instantní droždí nepoužívám vůbec. Ale z dostupných informací lze vyčíst, že 1 kostka čerstvého pekařského droždí NOLI o hmotnosti 42 g se používá na 1 kg mouky. U instantního droždí máte na obale uvedeno, jaké množství máte použít. U Dr. Oetkera je například prodáváno instantní droždí v sáčcích po 7 gramech. Výrobce uvádí, že toto množství se používá na 500 gramů mouky a je ekvivalentní cca k 25 gramům čerstvého droždí. Z čehož vyplývá, že jestliže dáváte kvasnice do kila mouky, tak potřebujete 2 sáčky instantního droždí, nebo jedny celé kvasnice. Máte-li jen ½ kg mouky, pak jen jeden sáček, nebo půl kostky čerstvého droždí.
Jestliže používáte instantní droždí, pak určitě víte, že záleží na výrobci, například droždí prodávané pod značkou Saf-instant se vyrábí v sáčcích o hmotnosti 10 gramů a dle návodu na obalu je určeno pro 1 kg mouky.
Když to tedy shrnu, nelze přesně určit přesný poměr mezi kvasnicemi čerstvými a instantními (množství se liší výrobce od výrobce), ale při pečení můžete vycházet z toho, že se obvykle používá 1 kostka čerstvého droždí na 1 kg mouky, takže když máte v receptu ½ kila mouky, pak použijte jen půl kostky, když 250 g mouky, pak jen cca ¼ kostky apod.

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Jana.

Dobrý den, děkuji Vám za odpověď. Většinou peču z 1/2 mouky a přidávám 1 sáček instantního droždí a nyní z Vašeho sdělení jsem pochopila, že mám dávat místo 1 sáčku 1/2 kostky droždí. Děkuji za radu, s pozdravem Jana

Zdroj: příběh Re: Instantní droždí

Druhy droždí

Čerstvé pekařské droždí – vyrábí se obvykle ve tvaru kostiček světle béžové barvy, které se snadno drolí. Pro jejich správné použití je potřeba voda.

Instantní droždí – ani toto droždí není nic neobvyklého, jedná se vlastně o usušené čerstvé droždí. Výhodou je hlavně delší trvanlivost a to, že ho není nutné před přidáním do mouky znovu hydratovat. Jemné krystalky instantního droždí jsou baleny buď vakuově, nebo v ochranné atmosféře.

Tekuté droždí – tento druh se prodával až do roku 1825, kdy bylo poprvé představeno droždí lisované. Návrat k tomuto druhu droždí je reakcí na poptávku od průmyslových pekáren.

Granulované droždí – toto droždí najdeme v podobě drobných částeček, které jsou schopny snadno projít násypkami hnětacích zařízení. V průmyslových pekárnách je často mícháno s vodou za vzniku suspenze. Tu lze následně použít při automatickém dávkování surovin.

Aktivní sušené droždí – lze ho zakoupit ve formě drobných válečků nebo kuliček. Je odolné vůči teplu, díky čemuž je vyhledáváno především v regionech s klimaticky nepříznivými podmínkami.

Mražené droždí s nízkým obsahem vody – toto droždí je obvykle dostupné ve formě prášku a používá se většinou při přípravě nepředpečeného hluboce zmraženého pečiva.

Zdroj: článek Droždí jako lék

Příběh

Ve svém příspěvku INSTANTNÍ DROŽDÍ se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Jana.

Dobrý den, chtěla bych se Vás zeptat na poměr kvasnic TOLI za Instantní droždí. Kostka Toli je 42g... nahradí sáček instantního droždí nebo musím dát menší kousek z kostky? Děkuji předem za radu, s pozdravem Jana

Na tento příspěvěk jestě nikdo nereagoval. Chcete se k němu vyjádřit? Klikněte na tlačítko a budete moci vložit svůj komentář.

Reagovat

Zdroj: příběh Instantní droždí

Video jak připravit domácí droždí

Zde jsme pro vás připravili výběr mnoha různých postupů pro výrobu domácího droždí. Videa můžete vidět zde: domácí výroba droždí video.

Zdroj: článek Domácí výroba droždí

Příběh

Ve svém příspěvku DROŽDÍ PLEŤOVÁ MASKA NÁVOD se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Mirka.

Ahoj našla jsem bezva recept na pleťovou masku z droždí, tak vám sem píšu recept. Pleťová maska má dvě základní přísady, droždí a mléko, ale je možné použít místo mléka i vodu. V misce se smíchá půl kostky droždí s trochou mléka a pořádně se to rozmíchá. Po rozmíchání se to nanese na obličej, kde se nechá působit až do jejího zaschnutí. Potom je možné masku z pleti buď oloupat nebo smýt vlažnou vodou. Kvasnicová pleťová maska výborně čistí póry a zanechává pleť hladkou a hebkou na dotek.

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Marketka64.

Já jsem byla z článku o droždí http://zdravi-hubnuti.cz/dr… fakt překvapená, a díky za tenhle recept. Určitě se bude hodit.

Zdroj: příběh Droždí pleťová maska návod

Maso

Z masa je povoleno vepřové a rybí podle zásad správné výživy, u vepřového tedy jedině libové. U drůbeže, hovězího a telecího se doporučuje menší příjem, protože mají poměrně vysoký obsah vitaminu K. Nepovoluje se konzumace jater či jiných vnitřností.

Zdroj: článek Warfarin - co můžu jíst

Poradna

V naší poradně s názvem DOTAZ NA DROŽDÍ A KVASINKY se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Martina.

Ráda peču a hlavně svůj domácí chléb. Teď jsem se dověděla, že mám přísný zákaz droždí. Mohu péct i ze žitného kvásku, který si sama zkvasím nebo by se dalo i ze zkvašené vody, třeba z ovoce, to všechno jde. Jak to prosím vypadá s puriny v těchto případech ? Chleba a rohlíky kupované jsou dovoleny a tam přece droždí je dost.

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Cempírek.

Droždí, když se používá na pečení, tak puriny moc neovlivní, protože ve zkonzumovaném finálním produktu ho je jen malé množství. Jiná situace je například drožďová pomazánka a nebo drožďové noky. U každé potraviny nebo jídla je potřeba zjistit hlavní složky a podle nich se pak orientovat v množství purinů. Droždí není hlavní složkou pečiva, tou je mouka.

Zdraví Cempírek!

Zdroj: příběh Dna dieta výše purinů v potravinách

Kalorie v droždí

Droždí ve 100 g obsahuje 430 kJ; 102,77 kcal kalorií; 14,8 g bílkovin; 8,5 g sacharidů; 1,3 g tuků; 0,25 g soli; 36 mg vápníku.

Droždí je bohatým zdrojem aminokyselin, vitamínů, minerálních látek, ale také enzymů.

Zdroj: článek Droždí jako lék

Výroba droždí

Droždí se vyrábí průmyslově v drožďárnách. Samotná výroba začíná v laboratoři v malé zkumavce o objemu několika mililitrů, kde se postupně v několika fermentačních stupních získává požadované množství droždí. Po skončení fermentace se zbytky melasy a živin z růstového prostředí oddělí na separátorech, kde vznikne kvasničné mléko. Z tohoto mléka se dále odstraní část vody na vakuových filtrech a droždí se zabalí do požadovaných obalů.

Zdroj: článek Droždí jako lék

Pekařské droždí

Pekařské droždí je živá kultura kvasinek Saccharomyces Cerevisiae a používá se ke kynutí chleba a dalšího pečiva. Kvasinky při pečení umírají a poskytují chlebu charakteristickou kvasnicovou chuť.

Nejběžnějším použitím droždí je pečení. Chléb vyrobený z mouky, vody a soli se po celém světě jí v různých tvarech a podobách. Ale pro získání dobře vykynutého chleba se vzdušnou střídkou, je všude nezbytná jedna stejná přísada: pekařské droždí!

Při výrobě chleba v procesu kynutí droždí produkuje oxid uhličitý a působením enzymů mění fyzikální vlastnosti těsta. Kvasinky v něm obsažené fermentují cukry, které se přirozeně vyskytují v mouce zvané maltóza. Glukóza se pomocí droždí přeměňuje na oxid uhličitý (který dává chlebu objem a voštinový tvar střídky) a na alkohol (při pečení se odpařuje). Kvasinky také produkují aromatické sloučeniny, které přispívají k vůni a chuti chleba. Fermentace se při pečení aktivuje teplem a končí, když teplota dosáhne 50 °C.

Prášek do pečiva versus droždí

Kvasnice a prášek do pečiva by se neměly zaměňovat. Zatímco droždí je živý přírodní organismus, prášek do pečiva je chemické kypřící činidlo. Na rozdíl od prášku do pečiva a jedlé sody, kvasnice kynou těsto přirozeným biologickým procesem, jehož výsledkem je fermentace.

Zdroj: článek Je pravda, že se pekařské droždí nedoporučuje jíst za syrova?

Použití sušeného droždí na kvásek

Kvasinky v droždí jsou živé mikroorganismy, které se ve styku s vodou a cukrem při vhodné teplotě rozmnožují pučením. Přitom vzniká oxid uhličitý, který způsobuje kypření těsta a zvětšování jeho objemu. Velikost jedné kvasinky nepřesahuje 6 až 8 tisícin milimetru. 1 cm3 (zhruba 1 g droždí) v sobě obsahuje 10 miliard těchto živých buněk droždí.

Sušené droždí je v podstatě ve dvojí verzi. Zaprvé jde o sušené droždí, které se musí nechat vzejít na kvásek. Druhým typem je instantní sušené droždí značky Dr. Oetker: v jednom balíčku je 7 g droždí (vhodné na 500 g mouky), které se zamíchá do suchých ingrediencí před přidáním tekutých, tím pádem je použití okamžité, na nic se nečeká. Na sáčku se sušeným droždím by měl být napsán návod, jak je použít a na jaké množství mouky.

Zdroj: článek Sušené droždí

Rozdíl mezi normálním a sušeným

Čerstvé droždí je na omak jemné, má růžovohnědou barvu, voní příjemně a při lámání lístkuje. Vyschlé droždí je tvrdé, má trhliny a tmavou i nazelenalou barvu. S takovým droždím těsto nevykyne. Na vyzkoušení droždí je jednoduchý recept: Když dáte malý kousek droždí do horké vody, vystoupí ihned na povrch, pokud má ještě schopnost kynout.

Sušené droždí je lepší v tom, že se dá koupit do zásoby a nemusí se hlídat datum spotřeby, těsto vykyne stejně jako u čerstvého droždí.

Čerstvé droždí obsahuje vodu. Vyrábí se ve tvaru kostiček, je hebké a snadno se drolí. Skladuje se v lednici při teplotě od 1 do 10 °C. Instantní droždí je dehydrované droždí vyráběné ve formě drobných krystalků. Tento typ droždí se prodává například v sáčcích o hmotnosti 10 g pod značkou Saf-instant nebo v 7 gramových od Dr. Oetkera a může se při pokojové teplotě skladovat až 18 měsíců, což je jeho velká výhoda. Množství sušeného droždí v balíčku odpovídá asi 25 g čerstvého droždí neboli 1/4 kostky čerstvého droždí (10–12 g) se rovná jedné čajové lžičce sušeného droždí.

Zdroj: článek Sušené droždí

Zelenina

Pokud jde o zeleninu, ať už kořenovou, ale také rajčata, okurky, cukety, brambory, či listovou zeleninu, je možné ji konzumovat denně v menším stejném množství. Zakazuje se ale jíst například rukolu, polníček, čekanku, pampelišku či vojtěšku. Obiloviny můžete konzumovat bez omezení, luštěniny v pravidelném množství.

Zdroj: článek Warfarin - co můžu jíst

Recepty z droždí – drožďová polévka

Ingredience: 1 balení čerstvého droždí, 1 cibule, 30 g sádla, 150 g mrkve, 100 g petržele, 80 g celeru, sůl

Technologický postup: Cibuli oloupeme a nadrobno nakrájíme. Na pánvi rozehřejeme sádlo a pokrájenou cibuli na něm osmahneme. K osmahlé cibulce přidáme droždí a pražíme společně, až se na pánvi vytvoří škraloup. Mezitím do polévkového hrnce nalijeme studenou vodu a osmahlé droždí s cibulkou do ní vmícháme. Směs uvedeme do varu. Podle chuti přisolíme. Mrkev, petržel a celer očistíme, omyjeme a nakrájíme na menší kostičky. Vložíme do vroucí polévky a vaříme pod pokličkou na mírném ohni asi 30 minut, dokud není zelenina zcela měkká. Hotovou polévku můžeme podle chuti opepřit.

Zdroj: článek Droždí jako lék

Recepty z droždí – maska na pokožku

Ingredience: 1 droždí (62 g), lžička mléka, hladká mouka

Postup: Masku z droždí vyrobíte tak, že do misky rozdrobíte droždí, přidáte lžičku teplého mléka, pečlivě smícháte. Pokud by byla hmota příliš řídká, tak ji zahustíte trošičkou hladké mouky. Pokud bude hustá, kápnete ještě mléko. Masku nanesete na obličej a necháte ji působit 20 až 30 minut. Vyschlou masku sloupnete a zbytek umyjete pomocí vlažné vody. Kůže bude vláčná a čistá. Droždí by vám pleť mělo krásně pročistit, odmastit, vytáhnout maz i z hlubokých pórů, pomoci proti akné a současně působí protizánětlivě. Den před a den po drožďové masce byste neměli používat jiné kosmetické přípravky (například peelingové) nebo různé emulze (například konopnou emulzi).

Zdroj: článek Droždí jako lék

Autoři obsahu

 Nina Vinšová

 Mgr. Světluše Vinšová

 Mgr. Marie Svobodová


zánět kyčelního kloubu
<< PŘEDCHOZÍ PŘÍSPĚVEK
tlakové body na na rýmu
NÁSLEDUJÍCÍ PŘÍSPĚVEK >>
příběhy k tématu

Droždí jako lék

Lucy

Zdravim.A jaké droždí tedy mohu konzumovat před spaním a nebo na lačno ráno?
Co se týče jídla tak jsem zkoušela jíst syrové -klasicke kostkové v pomazance a příšerně mě to nadymalo i trochu pálení zaludku.To je také běžné?Jaké droždí zvolit aby nedošlo k zažívacím potížím?
Děkuji

Počet odpovědí: 0 | Stálý odkaz | Odpovědět

Je pravda, že se pekařské droždí nedoporučuje jíst za syrova?

Stanislav Gloc

Jak je to s lahůdkovým droždím? Je v něm živá kultura kvasinek? Je možné ho jíst za syrova? Nezpůsobuje nadýmání?
Děkuji za odpověď.

Počet odpovědí: 0 | Stálý odkaz | Odpovědět

Vysoké INR

Věra Pokorná

Prosím o radu.Mám krev naředěnou na 6,7.lékař mi warfarin vysadil na 3 dny,je to správně? Děkuji

Počet odpovědí: 1 | Zobrazit odpovědi | Stálý odkaz | Odpovědět

Lepení zubu zubní náhrady

Natalie

Prosím o informaci jak správně nalepit spodní zubní náhradu. Kam nanést lepidlo, zkouším to ale pořád to nedrží a nemůžu se najíst, protože ihned se náhrada uvolní a když se hýbe nemůžu jíst. děkuji za odpověď nebo odkaz na nějaké video jak to lepidlo správně nanést.

Počet odpovědí: 1 | Zobrazit odpovědi | Stálý odkaz | Odpovědět

Hodnoty kyselina močova

Jana Celjaková

Manžel má dnu. Vím, že mu škodí kvasnice. Je lahůdkové droždí stejně škodlivé?

Děkuji

Počet odpovědí: 0 | Stálý odkaz | Odpovědět

Re: Instantní droždí

Jana

Dobrý den, děkuji Vám za odpověď. Většinou peču z 1/2 mouky a přidávám 1 sáček instantního droždí a nyní z Vašeho sdělení jsem pochopila, že mám dávat místo 1 sáčku 1/2 kostky droždí. Děkuji za radu, s pozdravem Jana

Počet odpovědí: 0 | Stálý odkaz | Odpovědět

Instantní droždí

Jana

Dobrý den, chtěla bych se Vás zeptat na poměr kvasnic TOLI za Instantní droždí. Kostka Toli je 42g... nahradí sáček instantního droždí nebo musím dát menší kousek z kostky? Děkuji předem za radu, s pozdravem Jana

Počet odpovědí: 0 | Stálý odkaz | Odpovědět

Droždí pleťová maska návod

Marketka64

Já jsem byla z článku o droždí http://zdravi-hubnuti.cz/dr… fakt překvapená, a díky za tenhle recept. Určitě se bude hodit.

Počet odpovědí: 0 | Stálý odkaz | Odpovědět

Dna dieta výše purinů v potravinách

Cempírek

Droždí, když se používá na pečení, tak puriny moc neovlivní, protože ve zkonzumovaném finálním produktu ho je jen malé množství. Jiná situace je například drožďová pomazánka a nebo drožďové noky. U každé potraviny nebo jídla je potřeba zjistit hlavní složky a podle nich se pak orientovat v množství purinů. Droždí není hlavní složkou pečiva, tou je mouka.

Zdraví Cempírek!

Počet odpovědí: 1 | Zobrazit odpovědi | Stálý odkaz | Odpovědět

Dna dieta výše purinů v potravinách

Martina

Ráda peču a hlavně svůj domácí chléb. Teď jsem se dověděla, že mám přísný zákaz droždí. Mohu péct i ze žitného kvásku, který si sama zkvasím nebo by se dalo i ze zkvašené vody, třeba z ovoce, to všechno jde. Jak to prosím vypadá s puriny v těchto případech ? Chleba a rohlíky kupované jsou dovoleny a tam přece droždí je dost.

Počet odpovědí: 1 | Zobrazit odpovědi | Stálý odkaz | Odpovědět

Dotaz

Cempírek

Když užíváte Warfarin, tak můžete jíst úplně všechno, jen u některých věcí musíte dávat pozor na množství. Nejrizikovější jsou zelí, kapusta, ledový salát, jarní cibulky, okurky, chřest a brokolice. Například u zelí, kapusty nebo salátu stačí jen 3 velké listy a pokryjí vám veškerý limit pro příjem vitamínu K, který ve vašem případě činí 90 mikrogramů. Zelí se tedy hodí tehdy, když víte, že jste za den nesnědla žádnou zeleninu, tak si můžete dát tři listy zelí a víte, že jste OK, protože vitamínu K nesmíte jíst mnoho ale ani méně, protože jinak Warfarin nefunguje správně.
Co se týče brynzy, tak tu samozřejmě jíst můžete, ale musíte s ní počítat ve svém denním příjmu vitamínu K. 200 gramů brynzy obsahuje 10 mikrogramů vitamínu K.

Zdraví Cempírek!

Počet odpovědí: 0 | Stálý odkaz | Odpovědět

Droždí pleťová maska návod

Mirka

Ahoj našla jsem bezva recept na pleťovou masku z droždí, tak vám sem píšu recept. Pleťová maska má dvě základní přísady, droždí a mléko, ale je možné použít místo mléka i vodu. V misce se smíchá půl kostky droždí s trochou mléka a pořádně se to rozmíchá. Po rozmíchání se to nanese na obličej, kde se nechá působit až do jejího zaschnutí. Potom je možné masku z pleti buď oloupat nebo smýt vlažnou vodou. Kvasnicová pleťová maska výborně čistí póry a zanechává pleť hladkou a hebkou na dotek.

Počet odpovědí: 1 | Zobrazit odpovědi | Stálý odkaz | Odpovědět

Holení pánského přirození video návod

tomáš

ctěl bych vědeět jak se správně oholit

Počet odpovědí: 0 | Stálý odkaz | Odpovědět

Hodnoty kyselina močova

Irena

Prosím pěkně, máte někdo relevantní informaci ke konzumování lahůdkového droždí ve stravě při onemocnění diabetem? Za případné reakce děkuji.

Počet odpovědí: 0 | Stálý odkaz | Odpovědět

Magnetoterapie a warfarin

Cempírek

Podívejte se, Warfarin užíváte proto, abyste mohl žít déle. Je tedy vaší nejvyšší prioritou ho brát správně a s přesným účinkem. Účinky Warfarinu jsou velice proměnlivé v závislosti na tom, co sníte a vypijete. Proto platí pro každou další léčbu, bylinku, doplněk stravy a podobně stejná pravidla: dohodnout se na tom s lékařem a ve zvýšené míře kontrolovat srážlivost krve. Jen tak si budete moci být jist, že Warfarin účinkuje jak má.

Zdraví Cempírek!

Počet odpovědí: 0 | Stálý odkaz | Odpovědět

novinky a zajímavosti

Chcete odebírat naše novinky?


Dokažte, že jste člověk a napište sem číslicemi číslo jedenáct.