Informace od zdravotní sestry

MENU

  

PROSTATA

  

KREVNÍ TLAK

  

CUKROVKA

  

WARFARIN

  
Téma

JAK SPRÁVNĚ PROVÁDĚT MASÁŽ VAGÍNY

OBSAH

Masáž hráze a těhotenství

Doporučuje se, aby nastávající maminky prováděly masáž přibližně 4–6 týdnů před termínem porodu. Pro některé ženy je to nepřijatelné, takže masáž odmítají provádět, jiné v ní najdou zálibu nebo se pro ně stane sexuální stimulací a tím vlastně jen získají. Pravidelná masáž hráze v oblasti mezi pochvou a konečníkem v pozdním těhotenství je prospěšná při přípravě k porodu. Hráz se stává pružnou a při porodu se dostatečně rozvine. Sníží se tak nutnost nástřihu, což je chirurgický zákrok, který má za úkol zvětšit poševní vchod, a provádí se těsně před porodem hlavičky. Zamezí se jím možnosti vážné trhliny, ke které by při porodu mohlo dojít. Masáž hráze může nastávající mamince přiblížit pocity, které bude mít, až se miminko začne objevovat. Také ji může využít k nácviku uvolnění hráze, které je při porodu tak žádoucí. Objeví-li se výtok, herpes nebo jiný vaginální problém, je dobré s masáží přestat do doby, než se problém vyřeší. Masáž by mohla situaci zhoršit, eventuálně rozšířit infekci. Masáž může provádět nastávající maminka sama nebo společně s partnerem.

Zdroj: Masáž hráze

Diskuze

V diskuzi JAK SPRÁVNĚ LÍZAT VAGÍNU se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Jaroslav.

Znáte tady někdo osvědčený způsob na to, jak provést orální sex ženě? Jakou máte rádi přípravu a techniku lízání vagíny? ;-)

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Robert.

Tady je detailní video návod na to, jak správně lízat vagínu: www.xvideos.com/vide…
Jinak platí při lízání vagíny nechat klitoris až na konec a spíše nejdříve jazykem dráždit jen okolí poštěváčku. Dobré je přejíždět jazykem přes kundičku cikcak z prava do leva a postupně nahoru až skoro na klitoris. Když pak chcete u ženy dosáhnout orgasmu, tak se teprve pak začněte věnovat klitorisu. Který nejdříve dokola lízejte a pak si ho vemte do rtů a sajte ho.

Zdroj: diskuze Jak správně lízat vagínu

Masáž varlat

Tady je video, na kterém je vidět masáž na prokrvení varlat.

Zdroj: Jak správně oholit penis a varlata

Diskuze

V diskuzi JAK SPRÁVNĚ LÍZAT VAGÍNU se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Helena.

Důležité je při provádění orálního sexu nezapomenout také na bradavky. Současně s lízáním vagíny bradavky nejdříve jemně masírujte a ke konci tahejte, jako byste je sáli. Poslouchejte při tom reakci své partnerky a podle vzrušujícího vzdychání zvyšuje nebo snižujte intenzitu dráždění.

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Jiří Hybner.

Myslím , že při lízání vagíny a laskání bradavek je také dost dobré občasné olíznutí análu , dráždění pochvy i análu zasunutím prstů za použití lubrikantu .

Zdroj: diskuze Jak správně lízat vagínu

Oční masáž

Tato masáž se začíná u kořene nosu. Kdy vedete ukazováčky bez tlaku podél oční kosti a kůže, aniž by došlo k narušení vnějšího a vnitřního koutku oka. Oční masáž se opakuje, v jednom plynulém pohybu, bez nějakého velkého tlaku. Oční masáž se provádí buď jedním prstem, nebo vnitřním okrajem ukazováčku. Oční masáž předchází tvorbě vrásek.

Zdroj: Masáž obličeje

Poradna

V naší poradně s názvem NĚCO NA VRÁSKY VÁČKY POD OČI se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Ludmila Šudáková.

něco proti vráskám a váčkum pod očima kdo poradí

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Kamča.

Pytlíky od čaje. Použité a vychladlé pytlíky od čaje každý den přikládat na oči a provádět masáž v okolí očí.

Zdroj: diskuze Něco na vrásky váčky pod oči

Masáž úst

Masáž se provádí pomocí ukazováčku a prostředníčku, tyto dva prsty tvoří tvar „V“. Masíruje se horní a dolní část rtu. Nejprve se masáž provádí pravou ruku a následně levou. Ale pokud rty vytvoří tvar „O“, tak má masáž lepší účinek, protože se zvýší napětí. Cyklus masáže úst trvá 5 vteřin a opakuje se 10 krát.

Zdroj: Masáž obličeje

Doporučení

Ať budete masáže provádět sami, nebo půjdete do masážního salónu či kadeřnictví, důsledně trvejte na dodržování následujících doporučení:

  • nejlepší dobou pro masáž je ráno a večer;
  • před každou masáží si vždy pečlivě umyjte ruce;
  • při masírování se uvolněte a zbavte se napětí;
  • soustřeďte se na rytmické a plynulé masážní pohyby;
  • používejte pouze kvalitní bylinné extrakty a éterické oleje;
  • máte-li zvýšenou teplotu nebo se cítíte slabí, masáže neprovádějte;
  • nemasírujte při kožním onemocnění (záněty, plísně, ekzémy), nemocích krve a uzlin.

Zdroj: Masáž vlasové pokožky

Jak vyrobit vagínu – video

Na tomto videu je možné vidět výrobu domácí vagíny.

Zdroj: Jak vyrobit doma vagínu

Poradna

V naší poradně s názvem SPRÁVNÉ ZALÉVÁNÍ ORCHIDEJÍ se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Monika Stuchlíková.

Jsem milovnici orchidejí,ale nevím jestli mohu rostlinkam osprchovat lísty od zaprášení,nebo je jen otírat vlhkým hadříkem,eventuelně rozpašovačem?.Orchideje mam jinak nádherné a rozkvetlé.Ale s touto věcí,co se tyka prachu na listech,tak potřebují poradit,abych rostlinam nějak neublížila.Předem děkují za odpovědi..........

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Kamča.

Vašim orchidejím ubližuje ten prach na listech. Rostliny pod tíhou prachu nemohou správně dýchat a ani fotosyntéza neprobíhá na plno, protože prach stíní. Sprchování listů je potřeba provádět pravidelně. Důležité je po osprchování nechat rostlinu vykapat, aby mohla odtéct přebytečná voda z kořenového balu. Po osprchování nezalévejte týden až dva. Pak rostlinu ponořte do směsi vody a hnojiva na 5 minut. Vytáhněte, nechte zase okapat a za dva týdny zase osprchujte a tak stále dokola.

Zdroj: diskuze Správné zalévání orchidejí

Masáž obličeje

Masáž začíná tak, že si dáte pravou ruku přes čelo a jemně ji táhnete. Tímto způsobem se přizpůsobí i obočí. Potom otočíte ruce a to samé provedete i levou rukou. Tlak, který vyvinete, může být silnější nebo slabší, ale závisí na vás. Při masáži spánků si položíte ruce na spánky a děláte jemné krouživé pohyby. Tato masáž je bez tlaku. Masáž spánku vám pomůže zesílit relaxaci.

Zdroj: Masáž obličeje

Poradna

V naší poradně s názvem CRP A LYMFATICKÝ OBĚH se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Lenka.

Dobrý večer,

mam už 5let problémy s lymfamy.Mam doma masážní kalhoty,které denně používám.
Nyní mam ale problém.Mam zvýšenou hladinu CRP 17.Zajímalo by mě,jestli s touto hodnotou můžu provádět masáž v lymf.kalhotech a jestli hodnota může být zvýšená díky právě mému problému .



děkuji za odpověd

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Cempírek.

CRP je předevšim ukazatel zánětu v těle. Bakteriální infekce zvýší CRP na vysoké hodnoty nad 100. Virová infekce naopak pod 100. Mírně zvýšené CRP 10 až 20 může ukazovat na problém se srdcem nebo cévami. Pro správnou odpověď, zdali provádět lymfatickou masáž nebo ne, bude zapotřebí nejdříve zjistit příčinu zvýšeného CRP. Proto bude nejlepší, když se na dalším postupu dohodnete se svým lékařem, buď s praktickým lékařem a nebo s kardiologem.

Zdraví Cempírek!

Zdroj: diskuze Crp a lymfatický oběh

Účinky

Masáž vlasové pokožky příznivě působí na kvalitu a růst vlasů, podporuje přísun výživných látek a kyslíku do vlasového folikulu. Mezi hlavní výhody masáží vlasové pokožky patří:

  • zlepšení krevního oběhu a lymfatického systému vlasové pokožky;
  • urychlení metabolické výměny;
  • obnovení psychofyzické rovnováhy vlasové pokožky;
  • uvolnění napětí a stresu;
  • relaxace a navození fyzické a mentální pohody.

Pravidelnou a správně provedenou masáží se výrazně zlepší vitalita vlasové pokožky, která je nezbytná pro povzbuzení růstu vlasů. Vlasy budou hustší, kvalitnější a lesklejší. Účinek masáže vlasové pokožky lze navíc podpořit pomocí vlasového tonika či lotionu. Vlasové vody, tonika nebo lotiony jsou obohaceny o aktivní látky, které řeší specifické problémy vlasů a vlasové pokožky, jako je nadměrné vypadávání vlasů, nadměrná produkce kožního mazu, suché nebo mastné vlasy.

Masáže není vhodné provádět v případě výskytu infekčního onemocnění či horečky, vysokého nebo velmi nízkého krevního tlaku, lokální infekce či zánětu, při nádorových onemocněních, při lupénce nebo při otevřených ranách.

Zdroj: Masáž vlasové pokožky

Poradna

V naší poradně s názvem OČISTA JATER se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Jindrřiška.

Může se tato očista jater provádět i při diabetu?pití ovocných šťáv obsahuje hodně cukru nebo pití vody s medem,určitě to nemůžou provádět všichni.Neuvádíte žádné kontraindikace .děkuji.

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Cempírek.

Když máte diabetes, tak na očistu jater použijte ostropestřec mariánský.

Zdraví Cempírek!

Zdroj: diskuze Očista jater

Masáž hráze videonávod

Zde můžete vidět, jak se provádí masáž hráze.

Zdroj: Masáž hráze

Diskuze

V diskuzi MIKOZA VAGINY se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Martin.

Dobrý den,prosím o pomoc a radu,přítelkyně má už 5měsíců bolesti vagíny výtoky,pálení,bolest břicha je to od té doby co jsme se poznaly,párkrát jsme se spolu pomilovaly a od té doby to má,myslí si že to může být mnou ale mě se nikdy nic takového nestalo a jí taky ne.Byla u svého doktora udělal jí vyšetření a odběry krev má v pořádku a na nic nepřišel a dál jí prášky které nepomáhají a řekl jí že to chce čas ale už to trvá moc dlouho.Už jsme s toho oba dva na prášky a nevíme si rady.Hrozně moc děkuji za každou radu???MARTIN.

Na tento příspěvěk jestě nikdo nereagoval. Chcete se k němu vyjádřit? Klikněte na tlačítko a budete moci vložit svůj komentář.

Zdroj: diskuze Mikoza vaginy

Jarní řez švestek

Vhodné je provádět takzvaný zmlazovací řez, který posilní plodnost stromu. Dělá se zkracováním hlavních větví o plných 50 až 100 centimetrů. Nejlepší období pro tento řez přichází tehdy, když slivoň začíná kvést, protože se tak poměrně lehce zacelí rány po řezu. Ty ale stejně musíte ošetřit. Pokud jsou přírůstky větší, bude nutný takzvaný udržovací řez. Na ten pamatujte při vegetativním přírůstku o délce alespoň 40 centimetrů, nejlépe však až 60 centimetrů. Pokud byste na tento druh řezu zapomínali, pupeny by se změnily na „spící“, což by znamenalo, že se v dolní části větví ochudíte o snadno dostupné plody.

Zde můžete zhlédnout video, jak správně provádět řez slivoní.

Zdroj: Řez švestek

Poradna

V naší poradně s názvem PROBLÉM V PŘECHODU SE SUCHOU VAGÍNOU. se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Jjana Novotná.

Prosím kdo mi poradí volně dostupnou léčbu suché vagíny? Mám velké pálení a bolest. Děkuji.

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Kamča.

Na suchou vagínu doporučuji používat lubrikační gel se silikonovým základem. Jde volně koupit v lékárně tady www.zbozi.cz/?q=lubr…

Zdroj: diskuze Problém v přechodu se suchou vagínou.

Výroba domácí vagíny

Nemáte dostatek peněz a chtěli byste mít svou osobní umělou vagínu? Pak vám můžeme pomoct, návod je trošku složitější a je zapotřebí mít zručné ruce. Výsledkem však bude kvalitní pánský masturbátor, který vám zpříjemní intimní chvilky.

Zdroj: Jak vyrobit doma vagínu

Pomůcky na masáž prostaty

Při masáži prostaty se klasicky se používá prst, lubrikační gely a speciální sexuální pomůcky:

Vibrátor Rocks-Off Rude Boy černý: je tvarovaný pro současné dráždění mužské prostaty (G-bodu) a varlat.

Dildo Nexus Glide: je speciálně tvarován pro masáž mužské oblasti prostaty a anální hráze.

Vibrátor Nexus Max 5: je speciálně tvarován pro masáž mužské oblasti prostaty a varlat.

Zdroj: Masáž prostaty

Kdy provádět masáž srdce a kdy umělé dýchání?

Jestliže se dostaneme do této situace, je důležité co nejrychleji volat linku 155 nebo 112. Postiženého oslovíme, nereaguje-li, zkusíme bolestivý podnět (zatřeseme, štípneme do paže nebo do lalůčku ucha). Pokud nereaguje ani na tento podnět, ale dýchá, uložíme jej do stabilizované polohy, sledujeme jeho stav a vyčkáme příjezdu záchranné služby. V případě, že nereaguje na bolestivý podnět ani nedýchá, zahájíme nepřímou masáž srdce a dýchání z úst do úst v poměru 30 : 2 (30x stlačit hrudník, poté následují dva vdechy a stále dokola).

Nepřímou masáž srdce nelze doporučit u dětí, kde příčina srdeční zástavy bývá nejčastěji následkem předchozího dušení a kde je tedy naopak počáteční prodýchnutí pacienta zcela klíčové. Stejná situace je i u dospělých, když je zjevné, že zástavě předcházelo dušení nebo tonutí.

Srdeční masáž má přednost, plíce obsahují určitou zásobu vzduchu, která desítky vteřin postačí, a zadruhé i samotnou srdeční masáží dochází k pohybu hrudní stěny, při níž k malé výměně vzduchu v plicích přece jen dochází. Smyslem opatření je udržet oběh do příjezdu odborné pomoci, jež pak samozřejmě zahájí podporu všech životních funkcí. Odpadá rovněž riziko a obava z přenosu různých infekčních nemocí.

Zdroj: První pomoc – masáž srdce

Video návod na masáž prostaty

Zde se můžete podívat na videonahrávku masáže prostaty.

Zdroj: Masáž prostaty

Kdo by neměl jít na masáž karotického sinu?

Pokud máte některý z následujících stavů, neměli byste podstupovat masáž karotického sinu:

  • Srdeční infarkt nebo mozková mrtvice v posledních 3 měsících.
  • Závažné poruchy srdečního rytmu v anamnéze (např. ventrikulární fibrilace nebo komorová tachykardie).
  • Nežádoucí reakce na předchozí masáž karotického sinu.

Možná budete potřebovat další vyšetření před masáží karotického sinu, pokud bude mít lékař nějaké pochybností. Velmi zřídka mohou být tyto příznaky trvalé.

Jak se masáž provádí?

Zde je několik videí, na kterých je vidět jak se provádí masáž krkavice: masírování krkavice video.

Zdroj: Masírování krkavice

Postup při masáži srdce

Masáž srdce je při první pomoci důležitější než umělé dýchání. Postižený musí ležet na pevné podložce, nejlépe na zemi. Na odhaleném hrudníku vyhledáte uprostřed hrot mečíku hrudní kosti (asi 10–15 centimetrů nad pupkem), dva prsty nad ním položíte hranu své levé ruky, přičemž klečíte skloněni kolmo k tělu postiženého nad jeho hrudníkem. Na položenou hranu dlaně umístíte napříč dlaň své druhé ruky, prsty máte ve vzduchu a ruce jsou ve vzájemném kontaktu s hrudníkem. Nyní pravidelně stlačujete (poměrně prudce) hrudník dospělého postiženého nejméně o 5– 7 centimetrů, a to tak, že po každém stlačení povolíte obě ruce jen tak, aby při pasivním zvedání hrudníku byly stále v kontaktu s jeho stěnou (sledují pohyb). Takto stlačujete hrudník frekvencí 80x za minutu.

Nepřímá masáž srdce u novorozence/kojence: Stejně jako u dospělého musí i dítě ležet na pevné podložce, nejlépe na zemi. Provádí se dvěma prsty – 2. a 3. prst ruky položit do středu hrudníčku asi 1 cm pod spojnicí prsních bradavek a periodicky stlačovat frekvencí 2 stlačení za sekundu, do hloubky asi 4 centimetrů.

Nepřímá masáž srdce u větších dětí: Stlačujeme dolní polovinu hrudní kosti hranou dlaně s nataženými prsty a lokty do hloubky asi 5 centimetrů rychlostí 2 stlačení za sekundu.

Srdeční masáž je extrémně důležitá pro přežití i tehdy, pokud nebudeme provádět dýchání z úst do úst. Začněte s ní ihned po kolapsu. Hrudník se musí až do příjezdu záchranné služby nepřerušovaně masírovat 100x za minutu do hloubky asi 5 centimetrů. Masáž srdce je fyzicky náročná, vhodné je proto střídání, samozřejmě pokud je na místě více lidí.

Zdroj: První pomoc – masáž srdce


Autoři obsahu

Mgr. Světluše Vinšová

Bc. Jakub Vinš

Mgr. Marie Svobodová


ČeskáOrdinace

O nás

Kontakt

Ochrana osobních údajů a cookies

 SiteMAP