Informace od zdravotní sestry

MENU

  

PROSTATA

  

KREVNÍ TLAK

  

CUKROVKA

  

WARFARIN

  
Téma

JAK URYCHLIT RŮST ŘAS BABSKÉ RADY

OBSAH

Příznaky

  • zarudnutí, pálení nebo bolest v krku vystřelující někdy do uší;
  • ztížené, bolestivé polykání;
  • pocit „knedlíku“ v krku;
  • chrapot;
  • zvětšené krční uzliny.

Zdroj: Babské rady na bolest v krku

Poradna

V naší poradně s názvem VITAMÍNY PRO RŮST ŘAS se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Bety.

co použivat na růst řas

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Kamča.

Vitamíny podporující růst řas jsou stejné jako pro podporu růstu vlasů. Na podporu růstu vlasů a řas nejlépe funguje toto: dobrá bílkovinová strava (například Smacker), pak hodně kolagenu (například Colafit) a pak především Zinek - 30mg každý den po posledním jídle.
Neoficiálně na růst řas působí i léky na Glaukom, například kapky Lumigan.

Zdroj: diskuze Vitamíny pro růst řas

Ledování

Led aplikujte přímo na bolavé místo po dobu 10–20 minut třikrát denně, čímž pomůžete snížit otok. Jako alternativu můžete použít zmrazený studený obklad nebo sáček mražené zeleniny (hrášek a podobně).

Zdroj: Bolesti kolene babské rady

Poradna

V naší poradně s názvem LATKA NA RUST ČLOVEKA 40 ROKOV BYLINK se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Viera, Čonkovs.

Dobry den prosim mate nrjake bylinky na rust do vysky človeka mam 40 rokov dekuji

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Cempírek.

Růst těla v dospělosti bohužel ničím obnovit nedokážeme, ani bylinkami a ani léky. Růst je u člověka definitivně ukončen ve věku 25 let. Pak už se tělo jen zmenšuje až do smrti. Nelamte si z výškou hlavu, přijměte to a pamatujte si, co je malé to je krásné.

Zdraví Cempírek!

Zdroj: diskuze Latka na rust človeka 40 rokov bylink

Zkušenosti s podporou růstu vlasů

Růst vlasů nelze ani urychlit, ani zpomalit. Člověk má průměrně asi 100 000 vlasů, světlovlasí lidé mají vlasů více, zrzaví naopak nejméně. Růst vlasů začíná v časném stadiu embryonálního vývoje, kdy se vytváří vlasový váček. Počet a druh váčků je dán již při narození a nedá se ničím ovlivnit. Růst vlasů ovlivňují hormony, dědičné dispozice, výživa, nemoci a faktory související s nervy.

Zdroj: Jak podpořit růst vlasů

Poradna

V naší poradně s názvem ÚČINKY BRAMBORY NA RŮST ŘAS se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Milka.

Máte někdo zkušenosti s bramborem na růst vlasů a řas? Někde jsem slyšela, že je dobré si vlasy opláchnout vodou z vařených brambor.

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Cempírek.

Samotná brambora přímo na vlasy ani na řasy neúčinkuje. Brambora v sobě však obsahuje minerální látky, například draslík a chrom, které příznivě mohou ovlivnit kvalitu vlasů a řas. Takže chceme-li podpořit kvalitní růst vlasů, mohlo by pomoci jedení brambor.
Co se týče vody z vařených brambor, tak je dobrá na oplachy vlasů po mytí šampónem a na koupel vysušených a rozpraskaných rukou. Voda z vařených brambor nesmí být osolená ani jinak okořeněná a musí být vychladlá. Voda z vařených brambor vlasům dodá hezký lesklý vzhled. Na ruce působí voda z brambor hydratačně, zjemní je a odstraní jejich vysušení.

Zdraví Cempírek!

Zdroj: diskuze Účinky brambory na růst řas

Babské rady pro krásné vlasy

Zde je několik rad od našich chytrých a zkušených babiček pro krásné vlasy s velkým objemem:

  • Pokud chcete větší objem vlasů, fénujte vlasy v předklonu, tedy opačně, než jste zvyklí.
  • Používejte přípravky pro větší objem vlasů.
  • Používejte natáčky nebo vlasy tupírujte.
  • Další „vychytávkou“ je spaní s vlhkými vlasy, to je pak opravdu „afro“.

Zdroj: Babské rady na vlasy

Babské rady na jizvy

Z bylinek je velmi vhodný měsíček lékařský, respektive mast z měsíčku. Další ideální byliny na čerstvé nebo hojící se jizvy jsou aloe vera (gel z listu), plavuň vidlačka, krušina, ženšen, jetel, kalisie a rakytník (olej). Je vhodné tyto bylinky naložit do tuku, nejlépe do sádla, a potírat tímto krémem jizvy.

Z hub je vhodný choroš. Optimální je léčit čerstvé jizvy, nejlépe ještě nezahojené.

Zdroj: Babské rady - krása

Poradna

V naší poradně s názvem OTOK RTU se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Jana.

Přítel pracuje v Brně je na ubytovně.Objednal si v jednom bistru kde vaří Vietnamská komunita hamburger s masem a čínským zelím to bylo odpoledne.Večer mu natekl spodní ret.Ma to už druhý den a otok stále neklesá.Co může být příčinou?

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Cempírek.

Může to být projev alergické reakce na některou ingredienci v jídle. Nyní zbývá jen čekat, dokud se otok nevstřebá. Urychlit to můžete volně prodejnými léky na alergii (antihistaminika). Způsob užití vám řeknou v lékárně při nákupu.

Zdraví Cempírek!

Zdroj: diskuze Otok rtu

Babské rady na lesklé vlasy

Aby se vám vlasy leskly, použijte k oplachování 1 šálek piva a 3 šálky vody, nechte působit cca 5 minut a poté opláchněte znovu čistou vodou.

Další možností pro zesílení a lesk vlasů je pít odvar z ovsa alespoň 1 měsíc: 1/4 hrnku zrní ovsa zalijte hrnkem vroucí vody a nechte odstát 12 hodin. Poté odvar slijte a vypijte. Můžete dosladit medem.

Zdroj: Babské rady na vlasy

Poradna

V naší poradně s názvem MUŽI - PLEŠATOST, LYSINY se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Lenka Hanousková.

Dobrý den,
pomohla by derivační koupel na podporu růstu vlasů, plešatost, lysiny apod. u muže? Děkuji

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Cempírek.

Nijak zvlášť. Vlasy každého muže v sobě mají zakódováno, kdy přesně mají přestat růst a nic jim v tom zatím nedokáže zabránit. Derivační koupel v tomto ohledu pomáhá prokrvením pokožky vlasaté části hlavy a tím může prodloužit přežití vlasů, které měly již přestat růst a to tím, že podpoří přísun stavebních látek pro růst vlasů během prokrvení.

Zdraví Cempírek!

Zdroj: diskuze Derivační koupel video

Babské rady na růst vlasů

Jezte hodně bílkovin z masa, ryb, vajec, ořechů a fazolí – dostatečné množství proteinů podporuje růst nových vlasů a nedostatek bílkovin vede k ochabnutí růstu.

Nanášejte do vlasů přírodní oleje, které pomáhají stimulovat růst vlasů a zlepšují zdraví vlasů v mnoha ohledech, dodávají živiny a vitamíny přímo do vlasů a vlasové pokožky, můžete použít olej olivový, kokosový, levandulový, ricinový, jojobový, mandlový, rozmarýnový nebo rybí tuk.

Dělejte si masky na vlasy, pomáhají opravovat škody, které mohou znemožnit vlasům růst rychleji a zdravěji. Například vlasová maska z 1 lžíce medu, majonézy, rostlinného oleje a brandy a jednoho žloutku – směs naneste na nemyté vlasy, nechte půl hodiny působit, poté umyjte.

Vytvořte si směs, která zabije bakterie, odstraní nečistoty a otevře vlasové folikuly, aby mohly nové vlasy rychleji růst. Smíchejte 1 lžičku vodky, 5 kapek levandulového oleje, 3 kapky oleje rozmarýnu a 1 polévkovou lžíci destilované vody. Namočte prsty do směsi a jemně ji vmasírujte do pokožky hlavy.

Často si provádějte masáž vlasové pokožky, zlepšíte tím krevní oběh, což pomáhá dodávat kyslík a základní živiny do vlasových folikulů, aby byl podpořen zdravý růst vlasů, můžete použít jeden z již zmiňovaných olejů.

Zdroj: Babské rady na vlasy

Jak urychlit růst vlasů – babské rady

  • Dodávejte svému tělu více bílkovin z masa, ryb, vajec, ořechů a fazolí. Protože proteiny poskytují stavební kameny pro růst nových vlasů a nedostatek bílkovin vede k ochabnutí růstu.
  • Vtírejte do svých vlasů přírodní oleje, které pomáhají stimulovat růst vlasů a zlepšují zdraví vlasů v mnoha ohledech. Dále pomáhají odstranit špínu a nečistoty a odblokovávají vlasové folikuly, dodávají vlhkost a posilují vlasy. Oleje pomáhají dodávat živiny a vitamíny přímo do vlasů a vlasové pokožky. Patří mezi ně: olivový olej, kokosový olej, levandulový olej, ricinový olej, jojobový olej, mandlový olej, rozmarýnový olej, rybí tuk, olej Emu, Tea tree olej, Arganový olej, olej z hroznových jader, hořčičný olej a avokádový olej.
  • Jedním z důvodů pro nedostatečný růst vlasů může být poškození vlasů z nadměrného používání drsných stylingových přípravků, chemicky laděných šamponů a tepelných stylingových zařízení. Masky pro vlasy pomáhají opravovat škody, které mohou znemožnit vlasům růst rychleji a zdravěji. Doporučuje se například tato vlasová maska: Smíchejte lžíci medu, majonézy, rostlinného oleje a brandy s jedním žloutkem a pak tuto směs naneste na nemyté vlasy. Nechte půl hodiny, poté umyjte přírodním šamponem.
  • Smíchejte jednu lžičku vodky, 5 kapek levandulového oleje a 3 kapky oleje rozmarýnu a přidejte jednu polévkovou lžíci destilované vody. Ponořte prsty do směsi a jemně ji vmasírujte do pokožky hlavy. Směs zabijí bakterie, odstraňuje nečistoty a otevírá vlasové folikuly, aby mohly nové vlasy rychleji růst.
  • Provádějte si často masáž vlasové pokožky, protože tím zvýšíte krevní oběh. To pomáhá dodávat kyslík a základní živiny do vlasových folikulů, aby byl podpořen zdravý růst vlasů. S pomocí jednoho z výše uvedených olejů bude masáž ještě účinnější.

Zdroj: Podpora růstu vlasů

Poradna

V naší poradně s názvem BOLESTI ZLUCNIKU se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Eva.

Doktora jsem na to upozornila a ten mi rek ze zatim mam leky brat dal bojim se aby to nebylo nic vazneho po kolika dnech to treba ma odeznit uplne dekuji za odpoved Ungerova

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Cempírek.

Zkuste věřit svému lékaři a zbytečně se nenervujte něčím vážným, co vůbec nemusí být pravda. Odeznění bolestí můžete urychlit dodržováním žlučníkové diety a klidovým režimem - pohybovým i psychickým. Když by se i přesto všechno váš stav zhoršil, tak neváhejte a zavolejte si rychlou lékařskou pomoc a nebo se dostavte na urgentní příjem nemocnice v nejbližším městě.

Zdraví Cempírek!

Zdroj: diskuze Bolesti zlucniku

Babské rady na suché vlasy

Také o suché, „chemlonové“ vlasy je třeba se starat. Jsou to vlastně mrtvé vlasy, kterým chybí především tuk, nejsou vyživované. Je tedy důležité suchým vlasům dodávat chybějící tuk, například je pravidelně promašťovat kokosovým olejem. Kokosový olej je na suché vlasy asi nejvhodnější. Je lepší než olivový olej, který po sobě zanechává klasický zápach a vlasy těžké, zplihlé. Připravte si tedy raději klasický vlasový zábal z kokosového oleje. Přibližně 3–4 lžíce oleje ohřejte tak, aby vás nepálil, a naneste na vlhké vlasy. Zabalte do ručníku a nechte působit půl hodiny. Poté důkladně umyjte.

Zdroj: Babské rady na vlasy

Diskuze

V diskuzi ZÁZVOR NA RYCHLEJŠÍ RŮST VLASŮ se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Veronika.

Dobrý den.Docela mne zarazilo,že někdo opravdu věří tomu,že zrovna síra podporuje růst vlasů.Měla jsem doma kilové balení v naději,že to opravdu zabere,a žádný zázrak se nekonal,a to ani přes to,že moje strava je vyvážená,a MSM jsem užívala pravidelně.Četla jsem spoustu chvály na MSM proto jsem také objednala,ale pak mne zarazila jedna důležitá věc.Všechny výrobky na rádoby rychlejší růst vlasů slibují zázraky,ale nikde o tom není nic důkazného :)Bohužel za mne určitě ne,ale třeba jsem jen světlá výjimka :)

Na tento příspěvěk jestě nikdo nereagoval. Chcete se k němu vyjádřit? Klikněte na tlačítko a budete moci vložit svůj komentář.

Zdroj: diskuze Zázvor na rychlejší růst vlasů

Babské rady na krepaté vlasy

Na mytí krepatých vlasů se nejčastěji používá jedlá soda, která stav vlasů výrazně zlepší. Ještě je dobré vlasy po umytí sodou opláchnout jablečným octem. Jde o to, že soda napomáhá otevírat strukturu vlasu. Suchý a krepatý vlas má totiž vzpřímené šupinky a působí pak polámaným dojmem. Vlasy se snadno zacuchávají a při rozčesávání se často lámou. Po umytí sodou a opláchnutí jablečným octem budou vlasy měkoučké a snadno upravitelné. Tato kúra se doporučuje dělat jen občas, je to taková očista pro vlas, vlastně peeling. Vhodná je i v případě, že se vám vlasy hodně mastí.

Zdroj: Babské rady na vlasy

Diskuze

V diskuzi POUZIVANI MSM se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Ameenka.

Jak se používá msm na rust vlasu jak na klouby?

Na tento příspěvěk jestě nikdo nereagoval. Chcete se k němu vyjádřit? Klikněte na tlačítko a budete moci vložit svůj komentář.

Zdroj: diskuze Pouzivani msm

Citron proti blechám

Nakrájejte celý citron na tenké plátky a dejte je do půl litru vody. Přiveďte vodu s plátky k varu. Poté nechte pro maximální účinnost odležet přes noc . Nalijte do rozprašovače a postříkejte postižená místa.

Zdroj: Babské rady proti blechám

Glukosamin a chondroitin sulfát

Na obnovu funkcí kloubů vystavených tření a k obnově tkání a kostí mohou pomoci vhodné vitamíny a přípravky jako Glukosamin, MSM a Chondroitin.

Zdroj: Bolesti kolene babské rady

Regenerace vlasů – babské rady

Nejlepší regenerací na poškozené vlasy je olejový zábal. Aplikujte ho nejlépe jednou týdně. Použijte 3–4 lžíce olivového, nebo ještě lépe mandlového oleje. Malinko ho zahřejte a vetřete pořádně do vlasů. Ty pak zabalte do igelitu a ručníku. Nechte působit alespoň třicet minut. Poté umyjte a je hotovo.

Další možností je zábal z piva a žloutku. Budete potřebovat 1 žloutek a 300 ml piva. Žloutek rozetřete a po troškách do něj přilévejte pivo. Takto připravenou směs naneste na umyté vlasy a zabalte do ručníku. Nechte působit 30 minut, poté umyjte.

Maska z medu je také vynikající. Med si zahřejte tak, aby byl vlažný. Rovnoměrně ho vetřete do vlasů od kořínků ke konečkům a nechte působit 3–5 minut. Poté dobře opláchněte.

Zdroj: Babské rady na vlasy

Babské rady na zánět dásní

Na zánět dásně pomáhají výplachy ze šalvěje, slézu lesního a dubové kůry. Stejně jako při každém jiném zánětu i zde pomáhá heřmánek. Z homeopatik se doporučuje Staphysagria 9CH, Mercurius Solubilis 9CH nebo Hypericum Perforatum 9CH.

Jako domácí léčba se doporučuje výplach z heřmánku a šalvěje, nejlépe si však můžete pomoci zdokonalením zubní hygieny. Prevencí vzniku zánětlivého onemocnění dásní je pravidelné čištění zubů a ústní hygiena. Každých šest měsíců se doporučuje nechat si vyšetřit chrup u stomatologa a absolvovat sezení u dentální hygienistky. Lékaře navštivte, pokud krvácíte při čištění zubů, případně při bolestivosti dásní či při změně jejich barvy.

Zdroj: Babské rady na zánět dásní

Babské rady na zácpu

Šaratica: tato speciální minerální voda má prokazatelné projímavé účinky, takže je to na zácpu určitě dobrá a hlavně naprosto nenávyková volba, avšak nemusí pomoci vždy (spíše v lehčích případech).

Zaječická hořká (Zaječice): minerální voda z Českého středohoří s projímavými účinky, která nedráždí zažívací trakt a působí protizánětlivě.

Konzumace kompotů: dle našich babiček pomůže i konzumace rybízového či švestkového kompotu.

Špenát: pomůže syrový i vařený. V případě problémů se zácpou umixujte půl šálku listů špenátu se stejným množstvím vody. Přidat můžete i lněné, chia nebo bazalkové semínko.

Jogurt: kvalitní bílý jogurt s obsahem „přátelských“ mléčných bakterií je také dobrým pomocníkem. Dejte si ho na snídani a pak snězte další jeden nebo dva během dne. Vhodný je i kefír.

Pampeliška: pampeliška vám nemusí pomoci okamžitě, protože patří k „jemnějším“ prostředkům proti zácpě. Zkuste vypít 3x denně šálek pampeliškového čaje. Na jeden šálek použijte 1–2 čajové lžičky sušených listů, zalijte vodou, nechte 10 minut louhovat a vypijte.

Švestky: sušené švestky jsou údajně vynikajícím prostředkem na zácpu.

Zdroj: Jak urychlit stolici

Bylinky na zácpu

Babské rady, jak urychlit stolici a jak na zácpu, nabízejí neobvyklou léčivku, strom s názvem krušina olšová (Frangula alnus). Z tohoto stromu je na zácpu účinná jeho kůra. Krušina sice roste běžně u nás, ale léčivou kůru z krušiny je lepší koupit v lékárně. Kůra z krušiny má totiž léčivé účinky jen po dlouhodobém skladování v délce jeden rok anebo po suchém zahřátí kůry na sto stupňů po dobu jedné hodiny. Celá rostlina krušiny je ve větším množství jedovatá, především její plody. Proto je potřeba dbát na přesné dávkování a krušinu používat jen krátkodobě! Kůra z krušiny se dá proti zácpě použít samostatně anebo i jako součást čajové směsi.

Chronická zácpa recept na čaj

Smícháme 5 dílů kůry z krušiny, 3 díly nati zlatobýlu, 2 díly nati lnice, 2 díly květu černého bezu a 2 díly plodu fenyklu. Jednu lžíci této směsi rozmícháme v 1 litru studené vody a necháme přes noc stát. Ráno to pak přivedeme k varu a necháme pod pokličkou pomalou vychladnout. Přecedíme a pijeme nalačno dvakrát denně (ráno a večer) polovinu hrnku. Tuto léčivou kůru provozujeme po dobu několik dní.

Zdroj: Zácpa a její domácí léčba


Autoři obsahu

Mgr. Světluše Vinšová

Gabriela Štummerová

Bc. Jakub Vinš

Mgr. Marie Svobodová


ČeskáOrdinace

O nás

Kontakt

Ochrana osobních údajů a cookies

 SiteMAP