Informace od zdravotní sestry

MENU

  

PROSTATA

  

KREVNÍ TLAK

  

CUKROVKA

  

WARFARIN

  
Téma

JAK VYCISTIT TELO OD KORTIKOIDU

OBSAH

Nežádoucí účinky při zevním použití

U zevního použití mají kortikoidy minimální nežádoucí účinky a působí v místě použití, ale i zde mohou mít nežádoucí účinky:

Používání kortikoidů v oblasti obličeje: Při delším podávání kortikoidů v oblasti obličeje může dojít k přivyknutí kůže na podávané přípravky. Po jejich vysazení se pak může na pokožce objevit výsev červených drobných pupínků okolo úst, jedná se o takzvanou periorální dermatitidu. Komplikací lokální léčby kortikosteroidy může být také kontaktní alergie na tuto účinnou součást zevní terapie.

Zdroj: Negativní nežádoucí vedlejší účinky kortikoidů

Poradna

V naší poradně s názvem PROSBA O RADU - NÁLEZ MAGNETICKÉ REZONANCE A ÚPORNÁ BOLEST PRAVÉ RUKY... se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Cempírek.

V tomto případě pomůže vyléčení vleklého zánětu pomocí kortikoidů a následná cílená rehabilitace. Na rehabilitaci vás jen naučí jaké cviky dělat a vy je pak budete muset vykonávat pravidelně každý den. Právě toto následné samostatné cvičení má ten léčebný účinek a bohužel je to dlouhá a namáhavá cesta, kterou je třeba dodržet a vydržet. Pomoci vám může zkušený fyzioterapeut, který vás při každém cvičení povede, a rozebere s vámi vaše denní i noční činnosti, které by mohly problémy znovu vrátit. Bohužel páteř se špatně operuje a nedá se vyměnit transplantací, takže hlavní možnost léčby je léčebný tělocvik. Právě to je důvod, proč většina lidí na tuto metodu nadává, protože nemají rádi pohyb. U vás je to ale jiné, vy máte zkušenosti s jógou, která je taky prospěšná. Vraťte se k ní a přidejte k tomu ještě cviky naučené z rehabilitace.

Zdraví Cempírek!

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Andrea Soukupová.

Děkuji Vám za odpověď.
Moc doufám v to, že pětidenní hospitalizace v nemocnici na kapačkách s podáváním kortikoidů, a následná rehabilitace mi pomůžou od velkých bolestí... Určitě se i poté budu snažit svoje tělo udržovat pravidelným cvičením, protože tahle bolest je prostě pekelná :-(
17 let administrativní práce za počítačem a věk zřejmě "udělal svoje".
AS

Zdroj: diskuze Prosba o radu - nález magnetické rezonance a úporná bolest pravé ruky...

Jak se bránit vedlejším účinkům

Závažnými poruchami způsobenými užíváním kortikoidů jsou ohroženy především malé děti, rovněž u těhotných žen je nutné tyto prostředky aplikovat velice opatrně. Kortikoidy by měly být užívány v takové dávce a formě, aby způsobovaly co nejmenší škodu. Každý lékař si musí si být vědom možných vedlejších účinků těchto léčiv, a pokud pacienta těmto účinkům vystaví, pak k tomu musí mít důvody. U každého pacienta se tato situace řeší individuálně. Při užívání kortikoidů je však vždy konzultace s lékařem nutná. Ten zváží, zda pozitiva takovéto léčby převládnou nad možnými negativy.

Samotná léčba kortikoidy nestačí. Je důležitá změna životního stylu a stravovacích návyků. Pokud pacient toto neakceptuje, tak mu nepomůže ani sebelepší terapie.

Zdroj: Negativní nežádoucí vedlejší účinky kortikoidů

Poradna

V naší poradně s názvem DOTAZ se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Zdena Němcová.

Dobrý den paní doktorka na kožním mě předepsala krém Beloderm na vyražku zdřejmě na alergii z lídla ale protože obsahuje kortikoidy tak se ji bojím povžívat.Může me krém ublížit? Dekuji za odpověď.

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Cempírek.

Nebojte se kortikoidů v masti. Když se mast používá podle návodu maximálně 10 dní, tak nehrozí žádné nebezpečí. Účinky kortikoidů na zklidnění pokožky jsou skvělé a určitě byste měla poslechnout svého lékaře a mast použít.

Zdraví Cempírek!

Zdroj: diskuze Svrab

Jak vyčistit rošt trouby

Rošty a plechy umyjte ve vodě s odmašťovačem, vyčistěte houbičkou a opláchněte čistou vodou, a to po každém použití trouby.

Zdroj: Jak vyčistit troubu

Diskuze

V diskuzi AKNE se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Eva.

Akne je ano pubertalni problem,ale nejen problem pubertalniho veku.Me dceri se delali jeste v 27letech.ale vyzrala jsem na to,udelala jsem ji sirup na vycisteni krve a ma po problemu.Jde o to,ze se musi vycistit vnitrni organy,ale jen prirodni cestou.Nekupovat zadne chemicke"zazraky",ktere dle reklamy zarucene pomohou,jak inzeruji v televizi.Nase telo je uz tak nasakle chemii,ze uz to nezabira a proc do sebe cpat jeste dalsi chemicke...,kdyz to neni treba?

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Marie Zajíčková.

Dobrý den...A jaký je recept na sirup?Děkuji za informace

Zdroj: diskuze Akne

Jak vyčistit stříbro octem

Čištění octem je velmi levné a snadné. Do zhruba jednoho litru horké vody přidáte velkou lžíci octa. Do této směsi pak přibližně na čtvrt hodiny vložíte stříbrný předmět, který chcete vyčistit. Po uplynutí dané doby jej otřete a je hotovo.

Zdroj: Jak vyčistit stříbro

Diskuze

V diskuzi VRÁSKY. se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Marie.

Výborná je mexická přírodní kosmetika tepezcohuite strom kůže.
Je i léčivá bez kortikoidů a je prostě super. zde si můžete přečíst více :www.tepezcohuite.cz/…
Je fakt dobrá...
M.

Na tento příspěvěk jestě nikdo nereagoval. Chcete se k němu vyjádřit? Klikněte na tlačítko a budete moci vložit svůj komentář.

Zdroj: diskuze Vrásky.

Negativní účinky při vnitřním užívání

Jejich účinek je velice široký a hlavním využitím je především tlumení imunitního systému člověka na mnoha úrovních. Kortikoidy dokážou zablokovat například silnou autoimunitní nebo alergickou reakci, například u astmatu nebo u výskytu atopického ekzému na kůži.

Kortikoidy se mohou využívat v podobě tablet, mastí nebo i inhalačních kortikoidních léků.

Pokud se kortikoidy podávají v tabletách, vstřebávají do krve v miligramových dávkách a mívají nežádoucí účinky na celou látkovou výměnu organismu.

Dávky inhalačních kortikoidů jsou mikrogramové a vstřebávají se minimálně do krve, takže jsou svými nežádoucími účinky prakticky neškodné. Působí jen v tom místě, kde je to žádoucí, a na zbytek těla nemají prakticky žádný vliv, pokud je jejich dávkování v odpovídajícím množství.

Kortikoidy jsou na jednu stranu velice účinné, ale na druhou stranu velmi zrádné léky. Užívá-li pacient kortikoidy dlouhodobě a pak je náhle vysadí, může dojít až k jeho ohrožení na životě. Nadledviny člověka dlouhodobě užívajícího kortikoidy, je totiž přestanou přirozeně vyrábět. Vysazování musí proto probíhat postupně.

Jedním z nežádoucích účinků kortikoidů je celkové utlumení imunitních reakcí organismu, člověk se tak stává náchylnějším k různým infekcím a ke vzniku nádorových onemocnění.

Zdroj: Negativní nežádoucí vedlejší účinky kortikoidů

Poradna

V naší poradně s názvem MOZKOVÁ MRTVICE U ŽEN se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Miroslav Brož.

Jake leky jsou k lecbě mrtvičky nejlepsi krom kortikoidu cetl jsem na to hrozne recenze a moc bych si pral aby me nejdrazsi clovicek se rychle uzdravil

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Cempírek.

Po prodělané mrtvici je nejúčinnější procvičování umrtvených partií - pohybových i mentálních. Jinak lékaři často snižují srážlivost krve, takže je potřeba dodržovat pravidla stravování, pokud je lék vyžaduje. Mrtvice byla dříve onemocněním, na které se zpravidla umíralo, proto je důležité vnímat současnou záchranu jako znovuzrození do nového života s novými podmínkami. Zůstaňte v kontaktu s ošetřujícím neurologem a pečlivě dodržujte jeho doporučení. Určitě nezkoušejte žádné bylinky ani doplňky stravy bez vědomí tohoto lékaře. Mnohé postupy jsou léčivé, ale u nemocného po mrtvici by mohly mít opačné účinky.

Zdraví Cempírek!

Zdroj: diskuze Mozková mrtvice u žen

Detoxikační program

Existuje mnoho detoxikačních programů a receptů v závislosti na individuálních potřebách. Mnoho programů má 7denní harmonogram. 7 dní proto, že za tento interval stihne tělo vyčistit krev. První dva dny by měly být zcela bez živin a tekutin. 3. až 7. den se doporučuje pouze pití čerstvých zeleninových a ovocných šťáv a vody. Dle tohoto schématu si trávicí systém odpočine a také efektivně vyloučí toxiny. Tato účinná metoda je velmi drastická, výsledek je však jedinečný.

Zdroj: 7 kroků k očištění těla

Poradna

V naší poradně s názvem WWW.HOVĚZÍ POLEVKA-ČISTIT se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Trvalová Dagmar.

Jak vyčistit hovězí polévku.Mám vývar z hov. kostí a je bílý,Jak ho vyčistit i když jsem pěnu odebrala. Děkuji.

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Kamča.

Hovězí vývar vyčistíte tak, že do horkého vývaru rozmícháte vaječný bílek bez žloutku. Bílek na sebe naváže všechny drobné nečistoty a jde pak dobře vychytat přes cedník. Výsledkem je průzračný vývar.

Zdroj: diskuze Www.hovězí polevka-čistit

Jak vyčistit stříbro s kamínky

Stříbrné šperky s kamínky by se neměly vařit ani zalévat horkou vodou. Zde je vhodné využít k jejich čištění speciální přípravky. Jedná se o hadříky či ubrousky. Tyto přípravky se dají zakoupit v drogérii. Před čištěním šperky pořádně omyjeme v mýdlové vodě, aby se odmastily a odstranily nečistoty. Po skončení čištění je taktéž omyjeme a pak otřeme.

Zdroj: Jak vyčistit stříbro

Poradna

V naší poradně s názvem PANGAMIN se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Adriana.

dobry den moc bychtela pribrat a nevim jaky table ty si mam zaou pit mochlibiste mi poradit dekuji

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Kamča.

Adriano, kup si B-komplex forte a k tomu si užívej vařená vejce, dobré libové maso. Dále pak chutné pečivo a nízkotučné sýry. Občas taky něco téžkého zvedni, třeba svoje tělo z dřepu do výskoku a uvidíš, že se ti tělo začne vyplňovat masem a ty pak přibereš.

Zdroj: diskuze Pangamin

Čistič stříbra

V některých obchodech se dá zakoupit speciální vata, která je přímo určená k čištění stříbra. Pomocí ní jednoduše otřete poškozené stříbro. Vata je použitelná vždy pouze jednou, po vyčištění se musí vyhodit.

Lešticí utěrka má speciální impregnaci a stříbrné šperky krásně vyleští a zabrání jejich opětovnému zčernání. I když časem hadřík může sám zčernat, pořád umí šperky dobře vyčistit.

Zdroj: Jak vyčistit stříbro

Diskuze

V diskuzi CENA ZA ZUBNI NAHRADY se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Marie Valentová.

Chtěla bych vědět v jaká je cena za snímatelnou hoření zubní náhradu -protézu děkuji

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Helena.

Dobrý den,
potřebovala bych radu čím vyčistit zubní protézu, kterou mám asi 1 rok a nyní
před 2 měsíci mně začala černat, ale ne zuby. Používám na čistění tablety
corega a zubní pastu parodontax. Děkuji Helena

Zdroj: diskuze Cena za zubni nahrady

Tip

Aby byl účinek čištění ještě lepší, doporučuje se do pekáče s vodou stříknout pár kapek mycího prostředku na nádobí.

Zdroj: Jak vyčistit troubu

Poradna

V naší poradně s názvem JAK NASTARTOVAT TĚLO NA HUBNUTÍ se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Milan.

Vážím 112 kilo a rozhodl jsem se zhubnout. Poradíte mi někdo jak mám nastartovat tělo na hubnutí?

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Kamča.

Nastartovat tělo na hubnutí pomůže zrychlení metabolizmu. To znamená, že tělo pálí kalorie rychleji nežli doposud. Recept na zrychlení metabolizmu je jednoduchý. Každé ráno hned po probuzení si dejte 100% přírodní ovocný džus asi tak 1 - 2 deci. Pak za 20 minut müsli s mlékem nebo jogurtem. Pak za 3 hodiny malé jídlo - svačinku (müsli tyčinka). K obědu nějaké dušené nebo pečené maso s rýží. Potom zase za 3 hodiny svačinka (vařené vajíčko nebo nízkotučný sýr). K večeři půlka grilovaného kuřete bez přílohy. Kdyby byl večer hlad, tak si dejte zase jedno vařené vajíčko nebo nízkotučný sýr bez přílohy. Během celého dne vykonávejte nějaký pohyb - rychlá chůze, běh, chůze po schodech, dřepy a ráno po snídani 10 poctivých kliků. Toto bude fungovat a kila půjdou dolů.

Zdroj: diskuze Jak nastartovat tělo na hubnutí

Jak vyčistit troubu citronem

Čerstvé připáleniny a mastnota neodolají ani troše horké vody v kombinaci s citronovou šťávou. Použít můžete také dužinu nebo citronový koncentrát. Směs dejte do zapékací misky, předehřejte troubu ideálně na 160 °C a misku do ní vložte. Nechte roztok takto asi čtvrt hodiny odpařovat, po vypnutí troubu ale hned neotevírejte – nechte páru, aby rozpustila co nejvíc mastnoty. Až trouba úplně vychladne, vyndejte misku, otřete troubu hadříkem a bude hotovo.

Zdroj: Jak vyčistit troubu

Diskuze

V diskuzi JAK VYPADÁ MĚSÍČKOVITÝ OBLIČEJ se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Dana Sniegoňová.

Zdravím,mám po užívání kortikoidů měsíčkovitý obličej a obézní břicho a jsem
z toho špatná a nevím jak se zbavit toho hrozného obličeje,snasd to nebude trvat
půl roku než s tím něco udělám.
Prosím poradte.
Děkuji za pochopení a přeji hezký den.

Na tento příspěvěk jestě nikdo nereagoval. Chcete se k němu vyjádřit? Klikněte na tlačítko a budete moci vložit svůj komentář.

Zdroj: diskuze Jak vypadá měsíčkovitý obličej

Superjednoduchý způsob jak vyčistit troubu, aby vypadala jako nová

Snadno a rychle vyčistíte zapečenou a připálenou troubu ihned po pečení, než úplně vychladne, postačí teplá voda s trochou saponátu nebo vody s citronem a máte po starostech. Ovšem komu se chce ihned po pečení drhnout troubu?

Když je mastnota staršího data, musíme sáhnout po drastičtějších čisticích prostředcích. Pro mírně znečištěnou troubu použijeme suroviny jako ocet, sůl, jedlá soda, prášek do pečiva.

Zdroj: Jak vyčistit troubu

Autosedačky

U autosedaček platí to samé, nepoužívat 5 dní, zákožka totiž není schopná přežít mimo kůži člověka déle než 3 dny.

Zdroj: Jak vyčistit čalouněnou sedačku od svrabu

Jak vyčistit mikrovlnnou troubu

Pokud se snažíte o ekologický přístup při čištění mikrovlnné trouby, tak následující postup je tím pravým.

Postup

Nakrájíme citron na plátky a vyskládáme ho do misky nebo hlubokého talíře s vodou. Talíř nebo misku dáme do mikrovlnné trouby a zapneme na 3 minuty při maximálním výkonu (bez poklopu!!). Poté misku nebo talíř opatrně vyjmeme a prostor mikrovlnné trouby pečlivě vytřeme bavlněnou utěrkou. Zbavíme se tím usazených nečistot a zároveň mikrovlnnou troubu krásně provoníme.

Zdroj: Jak vyčistit troubu

Jak vyčistit mřížku v troubě

Pokud se mřížka nemyje pravidelně, usadí se na ní nečistota, která časem ztvrdne a už se jí tak snadno nezbavíte.

Pokud budete čistit znečištěnou mřížku, tak si připravte starý ručník, 1 hrneček čisticího prostředku na nádobí nebo prášek na praní.

Postup

Na dno vany položte starý ručník, abyste vanu nepoškodili. Na ručník položte mřížku a vanu naplňte horkou vodou. Do sklenice dejte šálek čisticího prostředku a promíchejte ho pořádně s trochou horké vody. Vylijte čisticí směs do vany a promíchejte. Povrch mřížky můžete ještě posypat čisticím prostředkem. Počkejte minimálně 5 hodin nebo ideálně nechte působit celou noc. Pak s pomocí houbičky na čištění pořádně vydrhněte špínu. Špína by se měla dát vyčistit rychle, protože vlivem čisticího prostředku změkne. Mřížka se vám bude lesknout a bude vypadat jako nová.

Zdroj: Jak vyčistit troubu

Čištění sodou

Zápach, mastnotu a usazeniny z pračky odstraní půl hrnečku sody přidané do krátkého pracího programu. Tento způsob je k pračce velmi šetrný.

Zdroj: Jak vyčistit pračku

Jak vyčistit troubu octem

Samotný ocet na troubu není moc účinný. Je vhodné jej použít v kombinaci s jedlou sodou. Ocet lze použít jen na lehce zamaštěnou troubu, a to okamžitě po pečení. Při větším znečištění se bez chemie bohužel neobejdete. Vždy mějte na paměti, že trouba by se měla čistit ještě teplá. Ideální je přípravek nastříkat, nechat působit cca hodinu a spotřebič při tom klidně vyhřát na 15 °C. Na skutečně odolnou špínu se vyplatí celý postup zopakovat až třikrát.

Ocet je spíše pomocníkem na dočištění trouby.

Postup

Nalijte ocet do rozprašovače a postříkejte s ním vnitřek trouby včetně roštu a dvířek. Případné zbylé usazené nečistoty seškrábněte plastovou špachtlí. Vše nakonec stírejte vlhkým hadříkem tak dlouho, dokud nebude trouba úplně čistá.

Zdroj: Jak vyčistit troubu


Autoři obsahu

Mgr. Světluše Vinšová

Mgr. Michal Vinš


ČeskáOrdinace

O nás

Kontakt

Ochrana osobních údajů a cookies

 SiteMAP