Informace od zdravotní sestry

MENU

  

PROSTATA

  

KREVNÍ TLAK

  

CUKROVKA

  

WARFARIN

  
Téma

JAK VYLECIT KUZI

OBSAH

Kde se dá kniha koupit

Zde můžete knihu Vyléčit nevyléčitelné koupit.

Zdroj: Vyléčit nevyléčitelné

Diskuze

V diskuzi JAK VYLÉČIT PLÍSEŇ NA NEHTU se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Helena Fišerová.

Prosim o radu ,jak nejlepe vylecit plisen na
nehtech,zejmena na rukou

Na tento příspěvěk jestě nikdo nereagoval. Chcete se k němu vyjádřit? Klikněte na tlačítko a budete moci vložit svůj komentář.

Zdroj: diskuze Jak vyléčit plíseň na nehtu

Doporučení autora

Knihu si přečtěte třikrát:

  • Poprvé od začátku do konce
  • Podruhé podle typu vašich problémů
  • Potřetí využijte v praxi uvedené cviky, kúry a recepty

Zdroj: Vyléčit nevyléčitelné

Poradna

V naší poradně s názvem PREDNISON A SLABÁ KŮŽE se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Jar.Najč.

Dotaz odborníkovi: je možno vyléčit tzv.slabou kůži/pokožku/ po vysazení léku Prednison? Za odpověd předem díky.J.N.

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Cempírek.

Prednison je syntetický kortikosteroid, který mimo své léčivé účinky má i nežádoucí účinky na pokožku, kterou ztenčuje. Obvykle se pokožka vrátí do původního stavu za jeden až dva měsíce po vysazení Prednisonu. Existují však i podpůrné látky na její posílení. Je to vitamín C, tretinoin a vitamín E.

- vitamin C se použije zevně přímo na kůži. Vitamín C při místní aplikaci rovnou na pokožku podporuje tvorbu kolagenu, vaše pokožka se stane silnější při pravidelném používání. Vitamín C najdete v různých pleťových vodách, krémech a sérech.

- promluvte si se svým lékařem o účinné látce tretinoin. Tretinoin podporuje tvorbu kožních buněk, pomáhá výrazně zahustit kůži. K jeho získání budete potřebovat lékařský předpis. Je k dispozici v masti, krému a ve formě séra.

- propíchněte kapsli vitaminu E a vymačkněte obsah na kůži. Vitamin E je nezbytný pro zdraví pokožky. Při místní aplikaci, podporuje silnější a zdravější kůži.

- denně masírujte pokožku. Masáž zvyšuje krevní oběh, pomáhá rozproudit krev a živiny se snadněji dostanou na celou plochu tenké pokožky. Jakmile bude vaše pokožka lépe živená, začne houstnout. Pevným tlakem masírujte oblast dvakrát denně po dobu nejméně 90 sekund.

- jeste vyváženou masitou stravu. Vaše pokožka potřebuje zdravou stravu plnou kolagenu a všech ostatních aminokyselin, aby se regenerovala.

Zdraví Cempírek!

Zdroj: diskuze Prednison a slabá kůže

Červené suché fleky na kůži

Příčiny

Příčinou výskytu červených suchých fleků může být lupénka, což je neinfekční vyrážka, která se projevuje právě výskytem větších červenavých skvrn s odlupujícími se částečkami kůže. Většinou postihuje pokožku hlavy, lokty, kolena a dolní části zad. Může se vracet celý život. Příčina lupénky není známa, ale imunitní systém při jejím propuknutí vytváří nové kožní buňky příliš rychle.

Co s tím dělat

Bohužel není v moci současné medicíny lupénku zcela vyléčit. Léčba zahrnuje medicínské přípravky aplikované na kůži, světelné terapie, léky standardně užívané ústy, injekce nebo infuze. Tradiční lokální léčbou je natírání poškozených částí těla kamenouhelným dehtem nebo jemu podobným ditranolem. Nevýhodou této léčby lupénky je dočasné tmavé zabarvení kůže a zanechávání tmavých skvrn na oblečení a nábytku.

Zdroj: Červené fleky na kůži

Diskuze

V diskuzi FLICKY NA KUZI se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Helena.

Dobry den mam dotaz nase stenatko maltazacek stari 2,5 mesice fenecka Tapka ma flicky po cele kuzi.Dekuji Helena
Uživatel rovněž přidal ke svému příspěvku i obrázek, který můžete vidět, když kliknete na tento odkaz přiložený obrázek.

Na tento příspěvěk jestě nikdo nereagoval. Chcete se k němu vyjádřit? Klikněte na tlačítko a budete moci vložit svůj komentář.

Zdroj: diskuze Flicky na kuzi

Hlavní příčiny tvorby šupinek na kůži

Šupinky na kůži může způsobovat celá řada onemocnění, přičemž šupinky samotné nemusí být nemocí. Tvorbou šupinek se velmi často vyznačuje například lupénka, jež může mít mnoho forem a lokalizací. Jestliže se u vás šupinky na kůži objeví, je dobré navštívit lékaře.

Zdroj: Šupinky na kůži

Poradna

V naší poradně s názvem HIV LECENI se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Lukas.

Muze clovek pri rychlem zjisteni hiv zcela uplne vylecit?

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Cempírek.

Když víte, že došlo ke styku s osobou pozitivní na HIV, u kterého mohlo dojít k přenosu viru, tak existuje možnost podstoupit expresní antivirotickou léčbu, ktera musí být zahájena do 48 hodin od tohoto styku. Léčba trvá jen několik dní a má velmi vysokou úspěšnost a řadu nepříjemných vedlejších účinků. Jiný způsob léčby HIV vedoucí k úplnému odstranění viru z těla zatím neexistuje. Například při zjištění nákazy virem HIV z krve, již není možné úplné vyléčení.

Zdraví Cempírek!

Zdroj: diskuze Hiv leceni

Pityriáza – diagnostika

Ve většině případů lékař stanoví diagnózu na základě typického kožního nálezu. V případě pochybností lze provést mikroskopické vyšetření z odebraných šupinek na postižené kůži.

Zdroj: Bílé flíčky na kůži můžou být pityriáza

Poradna

V naší poradně s názvem SVEDENI A POPRASKANÁ KUZE NAD KONECNIKEM se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Filip.

Dobrý den už delší dobu mě svědí a mám popraskanou kůži nad konečníkem někdy se objeví i malé boule.Co by to mohlo být a čím bych to mohl vyléčit.Zasílám i fotografii děkuji.
Uživatel rovněž přidal ke svému příspěvku i obrázek, který můžete vidět, když kliknete na tento odkaz přiložený obrázek.

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Cempírek.

Zřejmě u vás došlo k zapářce a při podrbání jste si takto rozškrabal pokožku mezi šourkem a konečníkem. Druhá možnost je geniální herpes, ale to nelze ze stavu na fotografii s jistotou určit. Nejspíše bude třeba vyzkoušet několik postupů. Sám si můžete pomoci důkladným mytím mýdlem dvakrát denně a vysušením do sucha ručníkem. Po každém mytí je potřeba aplikovat dětský zásyp. Když se to při tomto postupu nezlepší do jednoho týdne, tak bude potřeba zjistit přesnou příčinu těchto problémů v ordinaci kožního lékaře. Tam pak dostanete účinný lék na lékařský předpis.

Zdraví Cempírek!

Zdroj: diskuze Svedeni a popraskaná kuze nad konecnikem

Plíseň na kůži foto

Tady je několik fotografií, na kterých je vidět plíseň na kůži.

Zdroj: Kožní plísňová onemocnění

Diskuze

V diskuzi NEMOCI U ČIVAVY se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Marketa.

Čivava se neustále drbe prohlížela jsem ho a nic jsem na kuzi nenašla

Na tento příspěvěk jestě nikdo nereagoval. Chcete se k němu vyjádřit? Klikněte na tlačítko a budete moci vložit svůj komentář.

Zdroj: diskuze Nemoci u čivavy

Krvavé tečky na kůži

Petechie, červené, až fialové krvavé tečky na kůži, mohou mít řadu příčin. Objevují se náhle a rozhodně nemusí znamenat žádnou smrtelnou chorobu. Nejčastěji se ukážou na předloktí a na nohou, ale objevit se mohou i na sliznicích, případně na jiných místech těla. To, že vypadají krvavě, není samo sebou, jde totiž o drobné výronky krve z těch nejmenších cév.

Zdroj: Červené skvrny na kůži

Diskuze

V diskuzi JAK LÉČIT JEČNÉ ZRNO se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Jitka Jelečková.

Dobrý den,chtěla jsem poprosit o radu,manželovi se udělalo na oku ječné zrno,podstoupil ambulantní zákrok,kde mu ječné zrno vyřízli,ale bohužel na víčku sponím má pořád červenou hrčku,nebolí ho a dokonce se mu zanítil i nos má ho celý červený a na vršku se mu dělají boláky,dostal i antibiotika,mastičky,momentálně mu vařím odvar z heřmánku ale je to nedostatečné,můžete mě prosím poradit jak mu pomoci.Moc děkuji

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Hana.

Jak vyléčit ječné zrno,které se nemůže vyloupnout už asi měsíc,jedná se asi o vlčí zrno.Oční lékař doporučil antibitickou mast a teplé obklady,.ale nic se nemění.Děkuji za odpověď.

Zdroj: diskuze Jak léčit ječné zrno

Kniha Vyléčit nevyléčitelné

Kniha Vyléčit nevyléčitelné je rozdělena do sedmi kapitol. První kapitola se zaobírá tématem Nebojte se civilizačních chorob. Druhá kapitola Šance na vítězství je zaměřena na osteoporózu. Třetí se zabývá problémy s páteří. Ve čtvrté kapitole se autor zaměřuje na přírodu a neexistenci špatného počasí. Pátá část popisuje problematiku odstranění nádoru. Šestá kapitola se věnuje vypadávání vlasů a má název Sbohem lysino. Poslední, sedmá kapitola je zaměřena na recepty našich babiček.

Kniha v jednotlivých kapitolách popisuje danou problematiku a uvádí rozličné rady a recepty na zlepšení stavu. Velmi zajímavá je kapitola o nádorech, ve které autor nabízí recepty, návody a doporučení, jak se nemoci zbavit.

Celá kniha se opírá o základní myšlenku: Příroda má ráda ty, kteří žijí v souladu s jejími zákony. Při narození je člověk poléván vodou, následně se nadechuje, vdechuje vzduch. Šimrá jej první sluneční paprsek a podpírá jej země. Umírající člověk se loučí se slunečním světlem, přestává dýchat, sestupuje pod zem. Proto je vždy mezi narozením a smrtí život, který je zcela závislý na slunci, vzduchu, vodě a zemi. Slunce nám dává životní energii, vzduch poskytuje našemu tělu kyslík, voda vyplňuje buňky našeho těla a země nás krmí. Takové jsou zákony přírody. Jsou neměnné a věčné.

Zdroj: Vyléčit nevyléčitelné

Diskuze

V diskuzi PODKOZNI TUK POT KUZI se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Albert .

prosim vas jak bich ptkozni tuki pot kuzi ja jich mam hodne dase to nejak nebo neco je nato mneto taki boli dase to nejak lecit dekuji z pozdravom albert

Na tento příspěvěk jestě nikdo nereagoval. Chcete se k němu vyjádřit? Klikněte na tlačítko a budete moci vložit svůj komentář.

Zdroj: diskuze Podkozni tuk pot kuzi

Domácí recept na pityriázu

Velmi účinná je jedlá soda. Jedlá soda se rozpustí v horké vodě a do této směsi se namočí bavlněný hadřík, který se na 15 minut přiloží na poškozenou kůži.

Zdroj: Bílé flíčky na kůži můžou být pityriáza

Diskuze

V diskuzi LZE VYLÉČIT BEZ OPERACE VYRŮSTKY DO PÁTEŘNÍHO KANÁLU? se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Jana.

prosím o sdělení, zda lze vyléčit vyrůstky do páteřního kanálu bez operace, např. leaserem, nebo laparoskopicky? Děkuji

Na tento příspěvěk jestě nikdo nereagoval. Chcete se k němu vyjádřit? Klikněte na tlačítko a budete moci vložit svůj komentář.

Zdroj: diskuze Lze vyléčit bez operace vyrůstky do páteřního kanálu?

Depigmentace

Depigmentace je problém, který je způsoben nedostatkem kožního pigmentu (melaninu) v kůži a projevuje se jako různě velká bílá ložiska na pokožce. Příčinou depigmentace může být například poranění (jizvy), zánětlivá onemocnění kůže nebo aplikace léků a chemikálií na kůži. Nehezké depigmentace se zbavujeme pomocí moderního přístroje Candela GentleLase, který přispívá k tonizaci postižených míst tak, aby po několika ošetřeních splynula s okolní pokožkou.

Zdroj: Bílé flíčky na kůži

Poradna

V naší poradně s názvem ZÁBALY Z KOPŘIV se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Cempírek.

Nejdříve je potřeba vyléčit dnu a tím zmizí i otok kotníku. Zábaly v tomto případě nic nevyřeší. Dna se vyléčí dodržováním diety a užíváním léků na dnu na předpis od lékaře.

Zdraví Cempírek!

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Andrea.

DNA se nedá vyléčit, pouze potlačit a to právě těmi medikamenty od doktora a dietou. Vyléčit a potlačit je rozdíl. Problém s kyselinou močovou nezmizí, ovšem dá se s tím naučit pracovat a vcelku bezbolestně fungovat.

Zdroj: diskuze Zábaly z kopřiv

Neléčená kvasinková infekce

Mykóza v meziprstí vede ke vzniku trhlin na kůži a může se stát bránou vstupu pro bakterie, častou komplikací je streptokoková infekce dolních končetin, takzvaná růže (erysipel), kterou je nutno léčit antibiotiky.

Zdroj: Kvasinky na kůži

Příčiny červených fleků na kůži

Červené fleky na kůži připomínají angiomy, ale nepředstavují žádnou hrozbu pro celkové zdraví a trvalý tón pleti. Tyto skvrny jsou obvykle spojeny s pobytem na slunci, častěji se vyskytují na částech těla, které jsou náchylnější ke spálení. Fleky, které jsou asymetrického vzhledu nebo se stále zvětšují, se mohou objevit po dosažení věku padesáti let a musí být zkontrolovány kožním lékařem, aby byl vyloučen vznik rakoviny kůže. Zde jsou časté příčiny červených skvrn na kůži:

  • Červené fleky jsou spojeny s nadměrným sluněním a objevují se v místech, která jsou náchylná ke spálení.
  • Červené fleky mohou být genetického původu. Některé skvrny jsou přítomné od narození, zatímco jiné mohou být patrné až v průběhu let (puberta).
  • Červené fleky na kůži mohou být výsledkem infekce kůže.

Zdroj: Červené fleky na kůži

Lipomy pod kůží

Tukové bulky vznikají nejčastěji z vrstvy podkožní tukové tkáně, objevují se tedy pod kůží na ruce, na zádech, na hlavě, na břiše. Lipomy jsou měkké a pružné a ve většině případů nebolí. Bolestivé jsou ve chvíli, kdy tlačí na nějaký útvar nebo nerv, případně pokud jde o takzvaný angiolipom, který může, ale nemusí být bolestivý (lipom, který je bohatě zásobený cévami). Tukové bulky ve vnitřních orgánech se mohou projevit různě, obvykle dle místa lokace a velikosti nádoru.

Zdroj: Tukový vřídek pod kůží

Fialové fleky na kůži

Příčiny

Fialové fleky na kůži může způsobit seboreická keratóza. Jedná se povětšinou o nezhoubný nádor kůže. Rakovinové výrůstky se mohou vyvinout s postupujícím věkem. Bývají tmavé i barevné, se zrnitým povrchem (není to vždy platící pravidlo).

Co s tím dělat

Léčba nebývá nutná, nicméně pokud by šlo o zhoubnou rakovinu kůže, je třeba vyhledat lékaře. Už jen kvůli určení správné diagnózy, jelikož kožní choroby si jsou na pohled většinou tak podobné, že pro laika není snadné je správně identifikovat.

Zdroj: Červené fleky na kůži

Léčba pityriázy

Většinou není nutná žádná léčba, neboť kožní ložiska sama vymizí během následujících 3–6 týdnů. Na několik dní lze použít tekutý pudr, který zmírní případné svědění, a doporučuje se několik dnů kůži „nedráždit“ například koupelemi. Při intenzivnějším svědění je možné předepsat i slabé protizánětlivé léky, jako hydrokortizon v krému.

Pityriasis rosea se i bez léčby spontánně a zcela zahojí. Na kůži mohou někdy zůstat světlejší či tmavší nahnědlé skvrny jako následek předchozího kožního zánětu. I tyto skvrny ale po čase zmizí. Pravděpodobnost, že se pityriasis rosea objeví znovu, je velmi malá.

Zdroj: Skvrny na kůži? To může být pityriáza!

Stafylokok na kůži

Staphylococcus epidermidis je bakterie patřící ke koaguláza-negativním stafylokokům. Na rozdíl od zlatého stafylokoka neprodukuje tolik toxinů a enzymů. Vyskytuje se na kůži a je oportunním patogenem, často v souvislosti s cizím tělesem, včetně předmětů používaných v medicíně k invazivnímu vyšetřování či léčbě. Dobře se přichytává na plast, proto je infekce tímto mikroorganismem často nozokomiální s multirezistencí na antibiotika.

Zdroj: Stafylokok


Autoři obsahu

Mgr. Světluše Vinšová

Bc. Jakub Vinš


ČeskáOrdinace

O nás

Kontakt

Ochrana osobních údajů a cookies

 SiteMAP