Kaštany a nebezpečí
Plody kaštanů jsou pro člověka jedovaté, proto ani mast a ani takto vyrobenou kaštanovou tinkturu nikdy nekonzumujeme!
Zdroj: Kaštanová mast
Plody kaštanů jsou pro člověka jedovaté, proto ani mast a ani takto vyrobenou kaštanovou tinkturu nikdy nekonzumujeme!
Zdroj: Kaštanová mast
V naší poradně s názvem NÁVOD NA PŘÍPRAVU KOSTIVALOVÉ MASTI se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Cempírek.
Kostivalová mast a jak si připravit kostivalovou mast doma, zde je návod. Pravá kostivalová mast obsahuje k čerstvý kořen kostivalu. Ten se sbírá na jaře nebo na podzim.
Důležité upozornění!
Účinné látky kostivalu můžete zničit stykem s kovem!
Takže při sběru a čištění použijte keramický nůž a keramickou škrabku.
Kořen krátce ale dobře opláchneme ve slaném roztoku. Dvě hrsti kuchyňské soli na litr vody. Pak kořen necháme okapet a nakrájíme na tenké plátky nebo ho nahrubo nastrouháme na nekovovém struhadle. Ve vodní lázni v nekovové nádobě rozpustíme lékařskou vazelinu nebo sádlo v množství, které nám v tekutém stavu dovolí potopit všechen nakrájený kořen. Až se nám to rozpustí, tak přidáme nakrájený kořen. Necháme dvacet minut zahřívat ve vroucí vodě. Pak odstavíme, necháme vychladnout a při poklesu teploty pod 40*C přidáme trochu rozpuštěného včelího vosku nebo medu a do směsi dále ještě rozmáčknuté dvě kapsle vitamínu E 400mg a jednu kapsli vitamínu C (důležitý je ten obsah v kapslích), zamícháme a necháme odstát do druhého dne při teplotě kolem 20*C. Druhý den to přivedeme do tekutého stavu, ale moc to nepřehříváme, aby med, či včelí vosk, neztratily cenné látky, jež vysoké teploty ničí. Po ztekucení to přefiltrujte přes gázu nebo dětskou plenu. Získanou tukovou tekutinu nalijte do sterilních kelímků a uchovejte v chladu a temnu. Nejlépe v chladničce. Mast lze připravit případně i ze sušeného kořene kostivalu, ale sušený kostivalový kořen je třeba před přípravou rozdrtit v nekovovém hmoždíři.
Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Marie.
Marně sháním recept na kaštanovou mast, kterou bych si chtěla vyrobit, neznáte jej. Díky.
Zdroj: diskuze Návod na přípravu kostivalové masti
Podle intenzity příznaků nanášejte kaštanovou mast na nohy jednou až dvakrát denně. Při aplikaci ji vždy jemně vmasírujte do pokožky od bérce až po stehno.
Zdroj: Kaštanová mast ze sádla
V naší poradně s názvem KAŠTANY VÝROBA DOMÁCÍ MASTI se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Květa.
Chtěla bych si udělat mast z kaštanů na bolavá kolena. Trpím artrozou.
Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Kamča.
Jasně, na bolavá kolena to prý dobře zabírá. Tady je recept, jak si vyrobit kaštanovou mast: www.ceskaordinace.cz…
Zdroj: diskuze Kaštany výroba domácí masti
Na kaštanovou mast budeme potřebovat nejdříve vyrobit kaštanovou tinkturu. Kaštanová tinktura se udělá z 20 plodů hnědých kaštanů, které se nasekají na malinké kousíčky a zalijí se půllitrem 80% konzumního lihu. Tato alkoholová směs se dá do uzavíratelné sklenice a nechá se louhovat po dobu jednoho měsíce. Každý den se směs kaštanů a alkoholu protřepe nebo promíchá. Po měsíci se směs přecedí a vznikne kaštanová tinktura, kterou dále použijeme pro výrobu masti. Mimo tinktury z kaštanů budeme ještě potřebovat želatinu agar agar, kterou uvaříme podle návodu na pytlíčku. Až želatina zhoustne a mírně zchladne, tak k ní přidáme 150 ml naší domácí kaštanové tinktury, levandulový olej (dvě lžičky), rozmarýnový olej (dvě lžičky), mrkvový olej (dvě lžičky) a kafrový olej (jednu lžičku) a vše důkladně promixujeme ručním elektrickým šlehačem, až z toho vznikne homogenní krém. Naše domácí kaštanová mast je nyní hotová a připravená k použití. Takto připravená domácí kaštanová mast vydrží nejdéle tři měsíce při uskladnění v chladničce v uzavřené sterilní skleničce.
Zdroj: Kaštanová mast
V diskuzi KAŠTAOVA MAST se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Tetyana.
Dobry den. SE da kaštanová mast z jara vyrobit i z květu kaštana , či jenom z listu ? Děkuji za odpověď
Na tento příspěvěk jestě nikdo nereagoval. Chcete se k němu vyjádřit? Klikněte na tlačítko a budete moci vložit svůj komentář.
Zdroj: diskuze Kaštaova mast
K výrobě masti postačí pouze dvě ingredience, a to jsou listy kaštanu koňského a kokosový olej.
Olej by se měl ohřát, nedoporučuje se ho dostat k varu. Jakmile je olej teplý, přidají se listy kaštanu koňského. Listy při zahřívání začnou vadnout a hnědnout. Pokud jsou listy úplně hnědé, znamená to, že je již vše připraveno. Poté se listy vyndají pomocí kleští a olej s extraktem se nechá vychladnout. Vychladnutí je důležité, aby došlo k usazení nečistot na dno hrnce. Poté se vše přelije do sklenice – a je hotovo. Tato mast je zvlášť účinná na křečové žíly na nohou.
Zdroj: Recepty na kaštanovou mast
V naší poradně s názvem LOPUCHOVÁ MAST se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Popová marie.
Jak vyrobit lopuchovou mast - na lupenku
díky
Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Kamča .
Lopuchová mast se dělá z kořene lopuchu.
Umyjte a nastrouhejte kořen lopuchu a smíchejte ho se slunečnicovým nebo olivovým olejem a kakaovým máslem v poměru jeden díl strouhaného kořene, dva díly oleje a jeden díl másla. Směs dejte do vodní lázně (hrnec v hrnci s vodou) a zahřejte to na teplotu 90°C a udržujte to tak 2 až 3 hodiny. Pak to preceďte a smíchejte to se strouhaným včelím voskem v poměru čtvrt hrnku vosku na dva hrnky kapaliny. Vychlaďte to a mast je hotová.
Zdroj: diskuze Lopuchová mast
Z jara, kdy teprve kaštany kvetou, se dá kaštanová mast vyrobit z mladých listů kaštanu jírovce. K tomu budeme potřebovat jen dvě ingredience: kokosový olej a listy jírovce. Kokosový olej je vhodný, protože tuhne při pokojové teplotě, ale snadno taje při tělesném teple. Ve vodní lázni opatrně rozehřejeme kokosový olej, aby se roztekl. Udržujeme olej při teplotě 60*C a přidáme do něj nasekané čerstvé zelené listy jírovce. Až budou listy v oleji hnědé a nebude na nich žádný náznak zelené barvy, tak je přecedíme a olej necháme ještě pak stát v teplé vodní lázni, aby se na dno usadily i jemné kousky a zbytky vody, které nesmějí být ve finální masti přítomné. Pak tekutý olej opatrně hadičkou přečerpáme do vhodné skleničky, ve které ho teprve necháme ztuhnout. Pozor, listy se musí v oleji jemně vyluhovat, ale ne smažit! Prudký žár zničí nebo změní léčivé složky v rostlinách i v oleji. Tato mast velmi dobře účinkuje na křečové žíly a metličkové žilky na nohách i tvářích.
Zdroj: Kaštanová mast
V naší poradně s názvem KAŠTANOVÁ MAST se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Jarka.
Neznáte někdo recept na kaštanovou mast, chtěla bych si ji udělat z čerstvých kaštanů?
Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Kamča.
Kaštanová mast je výborná na bolístky kloubů, svalů, ale také na hemoroidy, různé pohmožděniny a výrony a křečové žíly. Dá se použít buď kupovaná koňská mast a nebo je možné si ji vyrobit doma podle receptu, který je tady www.ceskaordinace.cz…
Zdroj: diskuze Kaštanová mast
Než plody oloupete, ponořte je do limetkové šťávy, teprve potom rozbijte skořápku, která je bohatá na aescin. Aescin je přísada posilňující žíly a kapiláry a zároveň podporuje krevní oběh. Koňský kaštan by neměl být konzumován v syrové podobě, zejména ne jeho semena, která mohou být jedovatá. Zpracování plodů zahrnuje i odstranění látky zvané eskulin, která zvyšuje krvácení. Jakmile se tato látka odstraní, je výsledkem nejčistší forma z jírovcových jadérek, naprosto bezpečná pro lidskou spotřebu. Lze ji pak využít pro masti, tinktury nebo do kapslí.
Zdroj: Recepty na kaštanovou mast
K výrobě použijte kaštany ze stromu jírovec maďal, nikoliv jedlé kaštany patřící do jiné čeledi a neobsahující léčivou látku aescin.
Mast používejte 4x denně na postižené místo. Po zlepšení stavu snižte dávku na polovinu, tedy 2x denně. Mast roztírejte krouživými pohyby od periferií směrem k srdci, to znamená od nohou směrem nahoru.
Zdroj: Recepty na kaštanovou mast
V naší poradně s názvem TINKTURA NEBO MAST se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Vlasta Mitrusová.
Dobrý den
Mám dotaz Prodělala jsem jiiž 3x trombozu, mám křečové žíly, natékají mi nohy.Mohu použít pouze kaštanovou tikturu,nebo je lepší kaštanová mast.
Děkuji Mitrsová
Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Kamča.
Mast se v tomto případě bude lépe a šetrněji nanášet. V rámci mazání se kaštanovou mastí také provádějte masáž lítek od kotníků směrem ke kolenům. Nejdříve namasírujte lýtka a pak stehna od kolen k hýždím. Tuto masáž provádějte tak, že obejmete dlaněmi svoji nuhu a pomalu s ostatečným tlakem posunujte ruce od kotníků nahoru. Nejlépe se to dělá v sedě s pokrčenýma nohama.
Zdroj: diskuze Tinktura nebo mast
Potřebujete:
Postup:
Mízu oddělíme od kůry pomocí šroubováku a vložíme ji do kastrolu. Veškerou mízu pak zabalíme do starého hadru nebo kusu látky klepeme do ní kladivem, aby došlo ke změkčení a rozdrcení mízy a nebo ji na prkénku rozválíme válečkem či skleněnou láhví od vína. Rozdrcenou smůlu vložíme do hrnce a přidáme včelí vosk a olivový olej. Rozehřejeme na mírné teplotě, dokud všechny ingredience nepovolí a nesmíchají se. Pokud je vše hotovo, smolnou mast přecedíme přes kus látky, aby došlo k odstranění nečistot. Mast přelijeme do skleněné nádoby, označíme ji a dobře uzavřeme.
Zdroj: Jak vyrobit mast ze smůly
V naší poradně s názvem NÁVOD NA PŘÍPRAVU KOSTIVALOVÉ MASTI se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Vendula Wasserbauerova.
Dobrý den,
prosím o recept na mast z kaštanu.
mám dost kaštanu - nevím jak je zpracovat.
předem děkuji za info.
s pozdravem
V.Wasserbauerová
Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Kamča.
Tady je recept na kaštanovou mast www.ceskaordinace.cz…
Hodně zdaru při výrobě.
Zdroj: diskuze Kaštany výroba domácí masti
Na tomto videu je možné vidět výrobu domácí vagíny.
Zdroj: Jak vyrobit doma vagínu
V diskuzi PRÁSKOVÁ SÍRA se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Dagmar Procházková.
Zápasíme se svrabem. Infektoscab na recept nepomohl a Juklova sirná mast obsahuje pouze 4% síry. Také zádné zlepsení. Ani Clarkia nepomáhá. Chceme si sami vyrobit sirnou mast. Kde koupit sirný prásek? Dagmar Procházková
Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Andrea.
Koupili jsme na likochem.cz
Zdroj: diskuze Prásková síra
Koňská mast se nejmenuje proto, že by byla vyrobena z koně, ale právě proto, že je vyrobena z extraktu kaštanu koňského – jírovce. Koňská mast je kaštanová mast.
Zdroj: Kaštanová mast
V diskuzi KAŠTANOVÁ MAST se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Alena.
vařím si hodně mastí, konopnou, kostivalovou, měsíčkovou, kaštanovou, dělam si i svoje masážní oleje, masti vařím ve vodní lázni a jen ve vepřovém sádle, kaštany loupu mast je krásně bílá. přeji hodně zdaru při vaření.
Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Libor .
Dobrý den ,z jakych kastanu se děla kaštanova mast z těch lesních nebo z jedlych ?děkuji za odpověd.
Zdroj: diskuze Kaštanová mast
Na rozsáhlé hnisavé otevřené rány není vhodné používat černou mast. Černá mast je vhodná pouze k léčbě mírnějších infekčních a hnisavých kožních onemocnění, při drobných infikovaných poraněních a plísňových onemocněních, u omrzlin, proleženin, u počínajícího nežitu a při trudovině (akné).
Mast je možné nanést na gázu, přiložit na postiženou plochu a opatřit obvazem.
Zdroj: Ichtyolová mast
Černou mast je možné koupit v lékárně, stojí cca 30 Kč.
Zde můžete vidět cenu černé masti.
Zde můžete vidět cenu Ichtoxylu.
Zde můžete vidět cenu Višněvského balzámu.
Zdroj: Černá mast na záněty
Kalciová mast je volně prodejná. Zde je uvedena cena, za kterou lze kalciovou mast koupit na internetu: kalciová mast cena.
Zdroj: Jak působí kalciová mast
Kaštanové tinktury, krémy a gely pomáhají ale také při revmatu a dně, kdy zlepšují prokrvení postiženého místa a působí protizánětlivě. Oblíbené jsou i k úlevě „těžkých nohou“, protože působí stimulačně na náš lymfatický systém. Při takových otocích kaštanový gel poslouží i jako prevence, nejvyššího účinku dosáhneme spolu s citlivou masáží nohou. Ze stejného důvodu se tyto produkty doporučují i k masážím a zábalům k odstraňování celulitidy, neboť zároveň stimulují odplavování podkožních usazenin zlepšením toku lymfy a pokožku vypínají.
Zdroj: Recepty na kaštanovou mast
Černá mast se používá na kůži k léčbě infekčních a hnisavých kožních onemocnění, při drobných infikovaných poraněních a plísňových onemocněních, u omrzlin, proleženin, u počínajícího nežitu a při trudovině (akné).
Zdroj: Ichtyolová mast
Copyright © 2012 - 2024 NetConsulting Praha s.r.o.