Informace od zdravotní sestry

MENU

  

PROSTATA

  

KREVNÍ TLAK

  

CUKROVKA

  

WARFARIN

  
Téma

JAK ZASTAVIT PRŮJEM

OBSAH

Potřebné věci

  • cukr
  • sůl
  • rýže

Zdroj: Jak zastavit průjem u kojenců

Poradna

V naší poradně s názvem PRŮJEM U PSA se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Šarlota.

Čivava 3roky hárá a přetrvává průjem 4dny velice akční ji velice dobře akorát nemůžeme zastavit ten průjem dekuju za odpověď

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Cempírek.

Na průjem u psa pomohou psí probiotika. Dají se koupit v lékárně. Tady je vidět jak to vypadá a kolik to stojí www.zbozi.cz/kultura…

Zdraví Cempírek!

Zdroj: diskuze Průjem u psa

Léky na průjem

Domácím lékem na průjem je Smecta. Smecta je přírodní čištěný jíl.

Smecta na akutní průjem - dávkování:

  • průjem u dětí do 1 roku: 2 sáčky denně po dobu 3 dnů, potom 1 sáček denně,
  • průjem u dětí nad 1 rok: 4 sáčky denně po dobu 3 dnů, potom 2 sáčky denně,
  • průjem u dospělých: doporučená denní dávka na začátku léčby je 6 sáčků denně, může být snížena na 3 sáčky denně podle vývoje příznaků.

Zdroj: Léčba průjmu

Poradna

V naší poradně s názvem JAK ZASTAVIT PRŮJEM A ZVRACENÍ se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Hanka.

Nevíte někdo jak se dá zastavit průjem a zvracení?

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Kamča.

Mně nejvíce pomáhá živočišné uhlí, když chci zastavit zvracení a průjem. Užívám ho 4 tablety 3 krát denně. Tady je vidět, jak vypadá: www.zbozi.cz/hledani…

Zdroj: diskuze Jak zastavit průjem a zvracení

Krvavý průjem u psa

Krvavý průjem může být důsledkem podrážděného řitního otvoru psa. Při tomto problému je krve ve stolici menší množství. Psa určitě nechte vyšetřit veterinárním lékařem, který stanoví diagnózu a psa bude léčit.

Zdroj: Co znamená krev ve stolici u psa

Co znamená průjem a zvracení

Zvracení a průjem mají nejčastěji infekční příčinu (viry, bakterie). Pokud tento stav trvá déle, je důležitá konzultace u lékaře. U dětí se užívají probiotika, například Enterina 1 x 1 lahvička, Laktobacílky (je vhodné je podat preventivně ostatním členům domácnosti), při průjmu ještě přidat preparáty typu Enterol či Smecta (Enterol – podávejte menším dětem do rozmačkaného banánu 1 kapsli).

Zdroj: Jak zvládnout průjem

Poradna

V naší poradně s názvem ŽLUTÝ PRŮJEM JAK LÉČIT se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Veronika vasickova.

jak lecit prujem abych mela traveni fit mela jsem chripkku zvracela jsem pak se dostavil prujem a nejak nevim jak na nej jsem unavana stoho vseho prosim o radu dekuji.

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Cempírek.

Smecta je volně prodejný přírodní přípravek proti průjmu. Zároveň si kupte probiotika. Tato kombinace vám určitě pomůže průjem zastavit.

Zdraví Cempírek!

Zdroj: diskuze Žlutý průjem jak léčit

Nebezpečí při průjmu

Průjem se může stát nebezpečným, neboť kromě vody přichází postižený jedinec o důležité minerální látky, jako je sodík nebo draslík. Pokud průjem trvá déle než 24 hodin nebo je stolice velká a vodnatá, může se tělo rychle odvodnit. Přidá-li se k průjmu navíc vysoká horečka, zvracení a nedostatečný přísun tekutin, může dojít k bezprostřednímu ohrožení na životě.

Zdroj: Jak zvládnout průjem

Diskuze

V diskuzi JAK ZASTAVIT MENSTRUACI se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Mirka Braun.

Dobrý den. Můžete mi doporučit způsob na zastavení menses. Je mi nabídnuta injekce, nevím přesně jaká. Jsem před přechodem, údajně přestanu menstruovat,mam silné krácení. Jaka jsou rizika,při této léčbě? Děkuji za odpověď M.B.

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Eliška Bělková.

Jenom se chci zeptat jak zastavit menstruaci když nechci injekci. Nevíte nějaký jiný přírodní způsob jak ji zastavit, protože ji mám už přes týden a je to nepříjemné. Nemůžu se koupat, chodit s kamarády na koupaliště tak prosím o radu děkuji

Zdroj: diskuze Jak zastavit menstruaci

Průjem po operaci

Nevolnost a zvracení mohou být častým vedlejším účinkem operace. Někdy se však může objevit i akutní nebo chronický průjem. Akutní průjem obvykle odezní po dni nebo dvou. Chronický průjem je průjem, který trvá minimálně 4 týdny.

Tyto typy operací mají vyšší riziko chronického průjmu:

  • žlučník;
  • žaludek;
  • tenké střevo;
  • tlusté střevo;
  • slepé střevo;
  • játra;
  • slezina;
  • slinivka břišní.

Proč někteří pacienti zažívají chronický průjem po operaci? Existuje několik možných vysvětlení:

  • bakteriální přemnožení v okolí chirurgického místa;
  • rychlejší vyprazdňování žaludku, nejčastěji v důsledku operace žaludku;
  • horší vstřebávání živin ve střevech, zvláště pokud byla část střev odstraněna;
  • zvýšení produkce žluči, která může sloužit jako projímadlo - nejčastěji k tomu dochází při operacích zahrnujících žlučník nebo játra

Zdroj: Průjem po narkóze

Poradna

V naší poradně s názvem VODOVÁSTOLICEPŘICHÁZÍ Z NIČEHO NIC se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Monika.

Dobrý den, chtěla bych se zeptat konkrétně co můžepřispůsobittento průjmový stav. Celá rodina konzumuje to co já .A ta průjmy nemá. Už jsem byla i na vyšetřwní cona břicha a tam zjistily že jsem zaplynovaná. Opět jsem dostala tento průjem. Průjem je řídký jyk obarvená voda s kousky potravin , především zeleniny.Tady ten průjem se mě občas podaří přemoct hořkou čokoládou nebo borůvkovým jogurtem. A někdy je tak silný že ho nedokážu zastavit i dva dny. Jednou jsem šla i do práce a nedoběhla jsem na wc a tak mě museli poslat domů. tento stav se objevil z ničeho nic. Je velice zajimavé že když jsem šla do práce tak mě bylo fajn.
Děkuji za radu Hrubá

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Cempírek.

Průjem u vás může způsobovat mnoho faktorů. Nejčastěji se jedná o nerovnováhu střevní flóry, ale může jít i vážnější stavy jako je ulcerózní kolitida. Určitě nejlepší pomoc dostanete, když se necháte vyšetřit na gastroenterologii. Tam přesně zjistí stav vašeho zažívacího ústrojí a můžou vám poskytnout cílenou a účinnou léčbu. Sama si můžete taky pomoci, i když ne tak účinně, a to užíváním probiotik po dobu jednoho měsíce a k tomu několik dní můžete zkusit i přípravek Smecta, který přírodním způsobem zahušťuje stolici.

Zdraví Cempírek!

Zdroj: diskuze Vodovástolicepřichází z ničeho nic

Kdy navštívit lékaře

Pokud průjem trvá déle než dva dny, je krvavý a nebo se zdá, že nedokážete přijmout tolik vody, kolik z vás vyteče, tak je třeba navštívit lékaře. Na průjem se totiž i umírá, protože při průjmu je tělo doslova ždímáno od vody. Proto během průjmu je velmi důležité pít dostatek čirých a chladných tekutin. Nesprávným postupem je hladovění a žízeň.

Zdroj: Léčba průjmu

Diskuze

V diskuzi PRŮJEM A PROBIOTIKA se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Viki.

Průjem, cestička vyšlapaná mezi toaletou a koupelnou a křeče. Ale stačilo dát si ráno a večer 2 Probiolacty a průjem byl ten tam.

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Marika.

A je tu někdo, komu nepomohl ?

Zdroj: diskuze Průjem a probiotika

Žlutý průjem v těhotenství

Žlutý průjem se může objevit kdykoliv v průběhu těhotenství, jeho příčinu je třeba hledat v prvé řadě v dietní chybě nebo v infekci. V takových případech je třeba zvýšit přívod tekutiny (neslazeného čaje) k úhradě ztráty tekutin.

Léčba

Trvá-li průjem dva a více dnů, je třeba vyhledat lékaře, který případně odebere vzorek stolice pro bakteriologické vyšetření a doporučí další postup. Snažte se nejíst mastná a tučná jídla. Naordinujte si jídla dietní, piškoty, suchary, rýži a podobně. Pijte neperlivou vodu nebo čaje. Tím, že dochází k průjmu před porodem, se tělo připravuje na samotný porod a tímto způsobem se čistí. Pokud užíváte v těhotenství hořčík, jeho vedlejším účinkem může být právě výše zmiňovaný průjem. V tomto případě na určitou dobu magnezium vysaďte.

Zdroj: Žlutý průjem

Poradna

V naší poradně s názvem PRŮJEM JAK LÉČIT se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Miroslav.

Mám v souvislosti užíváním léku na cukrovku průjem a to čím silnější lék tím častější a vytrvalejší průjem. Poraďte a odpobvězte. .- Děkují

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Cempírek .

Takové zažívací problémy včetně průjmu způsobuje například lék na cukrovku Siofor. Pro zmírnění těchto následků je dobré si dávky léku rozdělit na ještě menší dávky, třeba na 6 dílů a ty pak užívejte společně s jídlem během dne. Když to nepomůže, tak kontaktujte svého diabetologa, aby Vám upravil medikaci.

Zdraví Cempírek!

Zdroj: diskuze Průjem jak léčit

Průjem u štěněte po odčervení

Přípravky na odčervení jsou u štěňat velmi dobře tolerovány. Jen v ojedinělých případech mohou vyvolat příležitostný průjem. Nákaza vnitřními parazity se může projevovat dlouhodobějšími trávicími obtížemi a může být spojena i s průjmem. V tomto případě je nejlepší navštívit veterináře a nechat udělat koprologii. Velmi častými parazity způsobující průjmy jsou škrkavky, ale také giardie.

Léčba by v těchto případech neměla být nutná, protože tento stav obvykle sám ve velmi krátké době odezní. Jako prevence je vhodné příště zvolit jiné preparáty k odčervení, což je dobré konzultovat s veterinárním lékařem.

Zdroj: Jak léčit průjem u štěněte

Diskuze

V diskuzi PRŮJEM A PROBIOTIKA se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Lubin.

Měl jsem šílený průjem. Dal jsem si na doporučení lékárníka 2 Probiolacty ráno a 2 večer a průjem byl ten tam.

Na tento příspěvěk jestě nikdo nereagoval. Chcete se k němu vyjádřit? Klikněte na tlačítko a budete moci vložit svůj komentář.

Zdroj: diskuze Průjem a probiotika

Žlutý průjem u dospělých

Žlutý průjem se může objevovat z různých příčin. Nejčastěji se jedná o:

  • funkční poruchu slinivky;
  • dráždivý tračník;
  • alergii na lepek;
  • celiakii (intoleranci lepku);
  • další potravinové alergie;
  • střevní chřipku;
  • problémy se žlučníkem;
  • Crohnovu chorobu.

Příčin může být samozřejmě více, velmi často jde také o nepravidelný a zhoršený odtok žluče z jater do střeva po požití alkoholu či střevní infekční nebo neinfekční zánět.

Léčba

Nejprve je nutné absolvovat vyšetření u lékaře, které pomůže najít příčinu vašich zdravotních problémů. Poté se řeší primární zdravotní problém, čímž by se měla následně upravit i vaše stolice.

Zdroj: Žlutý průjem

Diskuze

V diskuzi PRŮJEM A PROBIOTIKA se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Viktor.

Měl jsem silný průjem. Dal si na doporučení lékárníka 2 Probiolacty ráno a 2 večer a průjem byl ten tam.

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Sanda.

ja pouzivam prolacton a jsem spokojena, hlavne ho nezapominat na ty cesty

Zdroj: diskuze Průjem a probiotika

Krvavý průjem

Pokud má váš pes průjem s obsahem krve, většího množství hlenu, má nafouklé břicho, bledé dásně a ostatní sliznice, ihned kontaktujte veterináře.

Průjem s krví je velkým strašákem. Pokud ve stolici objevíte krev, měli byste navštívit veterináře. Ten následně odhalí příčinu jejího výskytu.

Jestliže se ve stolici objeví krev (krvavá stolice), je to následek krvácení v horní či dolní části trávicího traktu. Podle barvy krve ve stolici můžeme zjistit, zda krvácení nastává v žaludku, nebo v horní části tenkého střeva, respektive v dolní části jak tenkého, tak tlustého střeva. Krev ve stolici je tmavá, když praskne vřed v žaludku, dvanácterníku, čehož důsledkem je černá stolice. Naopak světlejší barva prozrazuje, že krvácení nastalo ve druhé polovině trávicího traktu.

Pokud se u psa objeví průjem s krví, je třeba okamžitě vyhledat veterinárního lékaře, který štěně vyšetří a nasadí vhodnou léčbu.

Zdroj: Jak léčit průjem u štěněte

Nežádoucí účinky anestezie

Anestezie (lidově narkóza) má své běžné nežádoucí účinky, které se mohou objevit po celkové anestezii nebo některých regionálních anestetikách. Mezi časté nežádoucí účinky patří:

  • pocit únavy a schvácenosti;
  • závratě a pocit na omdlení;
  • pocit chladu nebo chvění;
  • bolesti hlavy;
  • svědění;
  • modřiny a bolestivost;
  • potíže s močením;
  • bolesti.

Anestezie zpravidla průjem nezpůsobuje, ale může ho zavinit úkon, který je během ní vykonán.

Zdroj: Průjem po narkóze

Typy laserů

Typy a značky různých laserů na plešatění jako je XP 12 Hair Laser, Viatek Hairpro, Spencer Forrest X5, Power Laser Grow Comb, iGrow Laser, Sunetics laser, HairMax Laser, Dynamax Freedom 100 a také Verseo Lasetron. Lasery mají jedinečné výsledky a spousta lidí je využívá proto, aby nebyli plešatí.

Zdroj: Jak zastavit plešatění

Instrukce

  • Nedopusťte, aby bylo dítě dehydrované. Vytvořte v šálku vody směs ze ¼ lžičky soli a lžičky cukru. Směs zamíchejte a nalijte ji do kojenecké láhve. Nechte dítě vypít celou láhev s obsahem hydratační tekutiny. Cukr a sůl doplňují elektrolyty, které napomáhají při trávení a zabraňují nadměrné dehydrataci.
  • Kojenecká strava by měla obsahovat rýži a ovesné obiloviny. Rýže a ovesné výrobky zpevňují stolici u kojenců. Dítě by mělo dostat teplé jídlo z obilovin hned ráno (1/4 šálku). K obědu a večeři se doporučuje ¼ šálku vařené rýže. Tato strava prokazatelně vede k pevnější stolici.
  • Vyhněte se přísunu mléčných výrobků, jako je mléko a sýry, zejména při přetrvávajícím průjmu. Laktóza obsažená v mléčných výrobcích může dráždit střeva kojenců a způsobit plynatost a křeče.
  • Vyhýbejte se potravinám s vysokým obsahem vlákniny. Potraviny s vysokým obsahem vlákniny způsobují nadýmání, plynatost a nepohodlí u kojenců. Nadměrná vláknina podporuje tvorbu stolice a může vést k většímu průjmu.
  • Doporučuje se krmit kojence jablečnou dření. Jablka obsahují pektin, který rovněž způsobuje pevnější stolici. Dítě by mělo mít přísun ¼ šálku jablečné dřeně každé čtyři hodiny do té doby, dokud nezačne stolice tvrdnout.

Zdroj: Jak zastavit průjem u kojenců

Fakta o průjmu

  • Průjem je zvýšení frekvence stolice, zřídnutí stolice, nebo obojí.
  • Průjem je způsoben zvýšenou sekrecí tekutiny do střeva, snížením absorpce tekutiny ze střeva, nebo rychlým průchodem stolice přes střeva.
  • Průjem může být definován absolutně, nebo relativně. Absolutní průjem je definován jako více než pět stolic denně nebo tekutou stolicí. Relativní průjem je definován jako zvýšení počtu stolic za den, nebo zřídnutí stolice ve srovnání s obvyklou stolicí.
  • Průjem může být akutní, nebo chronický a každý má různé příčiny a způsoby léčby.
  • Mezi komplikace průjmu patří dehydratace, elektrolytové (minerální) abnormality a podráždění konečníku.
  • Dehydratace může být léčena perorálními rehydratačními roztoky, a pokud je to nutné, může dojít k aplikaci intravenózních tekutin.
  • Testy, které se provádějí při hodnocení akutního průjmu, zahrnují vyšetření stolice na bílé krvinky a parazity, kultury stolice na bakterie, testování stolice na toxiny typu C a krevní testy na poruchy hladiny elektrolytů.
  • Testy, které bývají zapotřebí při hodnocení chronického průjmu, jsou vyšetření stolice na parazity, vyšetření horní části gastrointestinálního traktu rentgenem, eriografie, esophago-gastro-duodenoscopy s biopsií, koloskopie s biopsií, vodíkové dechové zkoušky a měření tuku ve stolici.
  • Průjem může být léčen sorbenty, antipropulzivy a sloučeninami bismutu.
  • Antibiotika by neměla být použita při léčbě průjmu, pokud nejsou kultury prověřené na bakteriální infekce, které vyžadují antibiotika (zejména se jedná o těžký průjem, který je pravděpodobně infekčního původu), nebo pokud má jedinec závažné základní onemocnění.

Zdroj: Průjem

Léky a doplňky proti plešatění

Na trhuje je spousta léků, které jsou určené na zastavení plešatění. Existují platné akreditované léky, jako je Propecia a Minoxidil. Dále jsou tu doplňky na vlasy a laserová terapie k nápravě vlasů. Jednoduchá úroveň laserové terapie, která není agresivní. Laserová léčba se používá v USA a v dalších zemích, kde je problematika s plešatěním. Jedná se o moderní lék na plešatost, který předchází problémům.

Zdroj: Jak zastavit plešatění


Autoři obsahu

Bc. Jakub Vinš

Mgr. Světluše Vinšová

Mgr. Marie Svobodová

Mgr. Michal Vinš


ČeskáOrdinace

O nás

Kontakt

Ochrana osobních údajů a cookies

 SiteMAP