Informace od zdravotní sestry

MENU

  

PROSTATA

  

KREVNÍ TLAK

  

CUKROVKA

  

WARFARIN

  
Téma

JAK ZESVĚTLIT KONEČNÍK DOMA

OBSAH

Vyhřezlý konečník – foto

Zde jsou fotografie, na kterých je vidět, jak vypadá vyhřezlý konečník.

Zdroj: Vyhřezlý konečník

Poradna

V naší poradně s názvem JAK ZESVĚTLIT KŮŽI se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Pavlína.

Nevíte někdo, jak se dají zasvětlit pigmenotvé skvrny na kůži po opálení?

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Cempírek.

Zesvětlení kůže je možné dosáhnout pomocí několika různých látek. Například z domácích zásob je možné použít citronovou šťávu. Jak se používá citronová šťáva na zesvětlení kůže a další látky, jako například kyselina kojic, vitamín B3 nebo medvědice lékařská se blíže píše zde: www.ceskenemoci.cz/s…

Zdraví Cempírek!

Zdroj: diskuze Jak zesvětlit kůži

Vyhřezlý konečník – léčba

Rektální výhřez může být buď částečný, což zahrnuje jen sliznici, nebo může být kompletní, což zahrnuje celou stěnu konečníku. Tento problém může nastat u dětí, ale je mnohem častější u starých lidí. K léčbě rektálního prolapsu je vhodná operace. Většina operací rektálního výhřezu se provádí pod celkovou anestezií. U starších pacientů se používá epidurální nebo spinální anestezie. Existují tři typy operací rektální prolapsu.

  • U zdravých dospělých se provádí operace břicha. Tato operace se provádí v celkové anestezii, kdy lékař vede chirurgický řez břichem a poté odstraní část tlustého střeva.
  • Někdy může dojít k tomu, že se objeví měkký kus tkáně kolem konečníku. Tento problém se pak řeší pomocí laparoskopické operace.
  • U starších osob nebo osob s jinými zdravotními problémy se provádí operace přes konečník.

Prolaps konečníku nebo tlustého střeva lze léčit z pánevního dna, kdy lékař odstraní část tlustého střeva a konečník spojí s okolní tkání.

U dětí s rektálním prolapsem nemusí dojít k operaci.

Rizika léčby

Rizika spojená s anestezií:

  • dýchací potíže, pneumonie;
  • problémy se srdcem;
  • reakce na léky.

Rizika spojená s operací:

  • krvácení;
  • infekce.

Další rizika:

  • velmi častá zácpa;
  • inkontinence;
  • znovuobjevení prolapsu.

Zdroj: Vyhřezlý konečník

Diskuze

V diskuzi ZELENE VLASY se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Martina.

Kamča, ako si sa nakoniec zbavila zelenej farby ? Mne sa stalo to iste 2 mesiace pred svadbou !

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Hanka.

Taky by me zajimalo ..uz 9 měsíců s tím zapasim ..jedine zkusit zesvetlit melirem ..ale me se zda ze ta zelená se porad objevuje ..a navíc to strasne ničí vlasy ..

Zdroj: diskuze Zelene vlasy

Zesvětlení vlasů přírodně

Pokud si chcete zesvětlit vlasy, aniž byste navštívili kadeřnický salon, zkuste použít suroviny ze své kuchyňské skříňky. Běžné produkty z domácnosti, jako je citronová šťáva, med a olivový olej, či heřmánek můžete použít k zesvětlení svých vlasů až o několik odstínů.

Zdroj: Zesvětlení vlasů

Diskuze

V diskuzi VYHŘEZLÝ KONEČNÍK se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Ludmila.

Dobrý den mám vyhřezlí konečník a velké bolesti. Lékař mi oznámil že operace u mne není možná protože mám CHOPN 4 stupně. Mám naději na jiný zlepšení. Děkuji

Na tento příspěvěk jestě nikdo nereagoval. Chcete se k němu vyjádřit? Klikněte na tlačítko a budete moci vložit svůj komentář.

Zdroj: diskuze Vyhřezlý konečník

Zesvětlení vlasů medem

Med obsahuje přírodní peroxid vodíku, pomocí kterého si můžete zesvětlit své vlasy. Kromě medu budeme potřebovat destilovanou vodu, kterou zředíme s medem v poměru 1 : 6. Ihned po rozředění nanášíme tuto medovou směs na vlhké vlasy a necháme působit po dobu 1 hodiny. Po aplikaci je vlasy třeba důkladně propláchnout a ošetřit výživnou maskou, kterou naneseme po celé délce vlasů a necháme působit alespoň 10 minut, poté opět vlasy důkladně propláchneme.

Zdroj: Zesvětlení vlasů

Diskuze

V diskuzi DOMACI ZESVETLENI CHLOUPKU se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Sara.

Dobry den, je mi 14 let a mam tmavou plet a mam male tmave chloupky - zada,ruce,bricho si delam depilacnim kremem chloupku, ale pak mam chloupky i na hrudniku stveme to a slysela jsem neco o zesvetlovan. Chci se zeptat jesti se da zesvetlit i normalnim zesvetlovacem na vlasy a jestli znate nejake metody. Predem dekuji za pozornost.

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Nina.

Chloupky se dají zesvětlit stejně jako vlasy, takže odbarvovač na vlasy se dá použít. Nejlepší je ale chloupky odstranit depilací. Buď krémem Opilca nebo depilační cukrovou pastou, voskem a nebo elektrickým depilátorem.

Zdroj: diskuze Domaci zesvetleni chloupku

Jak léčit svrab doma

Léčba svrabu doma bez jakékoliv lékařské pomoci je neúčinná, a navíc toto onemocnění spadá do kategorie pohlavně přenosných nemocí a podléhá hlášení. Existuje množství babských rad, které ovšem nefungují a slouží pouze jako podpůrná léčba. Pokud máte podezření na svrab, navštivte raději lékaře, který nasadí vhodnou léčbu a od svrabu vám pomůže.

Zdroj: Léčba bez receptu

Diskuze

V diskuzi PIGMENTOVÉ SKVRNY se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Denisa.

Dobrý den, od 15ti let se mi po celém těle objevují znamínka, doktoři říkají, že pigmentová kopřivka (urticaria pigmentosa). Mohli byste mi prosím nějak poradit, jak se toho zbavit, nebo to aspoň zesvětlit? :( Už si nevím rady :( Moc děkuji za odpověď

Na tento příspěvěk jestě nikdo nereagoval. Chcete se k němu vyjádřit? Klikněte na tlačítko a budete moci vložit svůj komentář.

Zdroj: diskuze Pigmentové skvrny

Jak na celulitidu na zadku

Také toužíte po pěkném zadečku a nechcete se s celulitidou smířit? Pak jste na dobré cestě, ale nic není zadarmo. Celulitida nezmizí přes noc, léčba spočívá v pravidelné a dlouhodobé péči.

Zdroj: Celulitida – masáž na doma

Diskuze

V diskuzi LEDVINY se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Alena.

Dobrý den, bojim se ze mam zánět ledvin občas mi boli konečník hodně trpím na záněty. Muže to byt od ledvin ten konečník? Děkuji Janoušková

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Milca milena.

Mela jsem.zanet mocoveho měchýře ten sem si vilecila ale zacali me dost bolet ledviny hrozne bolesti zasla jsem si k doktorovi a byl mi predepsan furolin ale nevim jestli tento lek je na zanet ledvin nezda se mi zanet mocoveho mechyre uz nemam ale bolesti neustoupili

Zdroj: diskuze Ledviny

Rektální prolaps a hemoroidy

Některé symptomy mohou být stejné, zejména krvácení z tkáně, která vyčnívá z konečníku. Rektální prolaps však zahrnuje segmentaci střev, která se nacházejí výše v těle, zatímco hemoroidy se rozvíjejí u análního otvoru.

Zdroj: Vyhřezlý konečník

Jak se chloroform vyrábí

Na výrobu chloroformu se dá použít aceton a chlorový prášek do bazénů. Při mísení je třeba chlorové vápno chladit v misce s ledovou tříští a jen pomalu přikapávat aceton. Poté se vzniklá tekutina předestiluje, aby se oddělil chloroform. Lepší, bezpečnější a výhodnější je však chloroform koupit než ho vyrábět doma.

Zdroj: Chloroform

Poradna

V naší poradně s názvem TRIK NA ZBELENI KUZE se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Jan Mruz.

Zdravim je mi 12 let.
Uz od narozeni mam tmavou plet.no hodne tmavou plet (skoro jako african) Narodil jsem se v ceske republice a moji rodice taky (nekteri na slovensku) U more jsem nebyl ani jednou ani se nejak neopaluju.Jak ve tride,tak v krouzku obcas posloucham rasisticke urazky. CCHCI S TIM NECO UDELAT !!!

prosim poradte.

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Kamča.

Mýdlo s kyselinou kojicovou by mohlo pomoci zesvětlit pokožku celého těla. Mýdlo s kojicovou kyselinou se dá koupit tady: www.amazon.com/s/ref…
Jinak doporučuji si na tento stav ztmavlé kůže raději zvyknout a najít na něm něco pozitivního - nebvyklého, na co budeš moci být hrdý.

Zdroj: diskuze Trik na zbeleni kuze

Heřmánek na přírodní zesvětlení vlasů

Kromě léku na trávicí problémy, kožní záněty a nachlazení lze heřmánek použít také v kosmetice. Například, květy heřmánku a extrakty z nich dokážou zesvětlit barvu přirozeně přírodní cestou. Ve skutečnosti je heřmánek jedním z nejoblíbenějších bylinných doplňků používaných v obchodních šamponech a kondicionérech. Postup k výrobě heřmánkového zesvětlovače je jednoduchý. Přiveďte k varu jeden šálek vody. Pak snižte teplotu a do vařící vody ponořte 8 sáčků heřmánkového čaje a jemně vařte ještě po dobu nejméně 15 minut. Pak odstraňte hrnec ze sporáku a vyjměte čajové sáčky z horké vody. Nechte to vychladnout až na teplotu, při které v tom udržíte ruku. Teprve potom do čaje přidejte levandulový olej 1/4 lžičky a přimíchejte 1 šálek bílého selského jogurtu. Dobře to vše promíchejte, aby všechny složky byly rovnoměrně promíchané. Tuto směs vmasírujte do svých vlasů od špičky ke kořeni a ujistěte se, že jsou vlasy kompletně pokryty. Pak si na vlasy nasaďte sprchovou igelitovou čepici a nechte to zapařit na dobu 30 minut. Potom si vlasy důkladně umyjte obyčejným šamponem a teplou vodou, třeba i několikrát, aby se odstranily všechny zbytky heřmánku z vlasů. Na zesvětlené vlasy pak aplikujte hydratační masku z majonézy.

Zdroj: Přírodní zesvětlení vlasů

Babské rady na pihy

K odstranění pih poslouží také různé depigmentační krémy, které mají bělicí účinky. Jejich používání ale nemá moc smysl, pokud pleť vystavujete slunci. Proto pokud chcete pihy opravdu odstranit, měli byste začít u toho, že se začnete vyhýbat slunci. V létě stačí více vyhledávat stín nebo nosit pokrývku hlavy, která zastíní zároveň i obličej (klobouček, čepice se kšiltem).

  • Existují také různé babské rady, které pomohou pihy odstranit, či je alespoň trochu zesvětlit. Například je dobré vymačkat šťávu z většího nastrouhaného křenu a touto tekutinou pokožku potírat (je dobré si každý den připravit novou šťávu). Pokud nemůžeme z křenu získat dostatečné množství šťávy, je možné také dvě lžíce nastrouhaného kořene zalít sklenkou vinného octa a na tři dny odložit na slunečné místo – pak potíráme necezenou směsí.
  • Také lze několikrát denně potírat pokožku měsíčkovou tinkturou. Ta se dá buď koupit, nebo vyrobit z hrsti květů měsíčku, které jeden měsíc macerujeme v litru čtyřicetiprocentního alkoholu – před potíráním je dobré ještě zředit v poměru 2–3 : 1 s vodou.
  • Dále může pomoci potírání šťávou z citronu či přikládání obkladů z okurkových slupek.
  • V létě, když zrají lesní jahody nebo borůvky, doporučovaly naše babičky namazat obličej rozmačkanou kašičkou z těchto plodů (nemusí to být směs, použijeme, co máme), po hodině omýt a na noc si namazat tvář podmáslím – případně podmáslím rozmíchaným s několika kapkami citronu.
  • Dá se použít také zelená petrželka, a to tak, že plnou hrst zalijeme dvěma sklenicemi vody, necháme přejít varem a chvíli louhujeme – užívá se dvakrát denně.
  • Pihy můžete zesvětlit i potíráním hořkou pampeliškovou šťávou a odvarem z pampeliškových květů.

U všech těchto receptů je jen dobré si nejdříve vyzkoušet (například za uchem), jestli náhodou nejsme na něco mírně alergičtí, abychom za vyhánění pih nezaplatili nějakými nemilými problémy. A malá, nejjednodušší rada na konec, pokud jsou pro vás pihy opravdu velký problém, omezte v maximální možné míře opalování – zvláště pokud jde o pihatá místa.

Zdroj: Babské rady na pihy

Diskuze

V diskuzi IVERMEKTIN ZA 3 DNY DOMA se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Petr.

Ivermektin rychle a za rozumné peníze (cca 500 kč) koupíte například zde: mumbaiph.com/, vyzkoušeno, do 3 dnů doma v ČR :-) Jen je potřeba platit v Bitcoinech.

Na tento příspěvěk jestě nikdo nereagoval. Chcete se k němu vyjádřit? Klikněte na tlačítko a budete moci vložit svůj komentář.

Zdroj: diskuze Ivermektin za 3 dny doma

Výplach ucha slanou vodou

Slaný ušní roztok se používá k provedení postupu známého jako výplach uší. Sůl ve vodě účinně rozkládá ušní maz a snadno jej odstraňuje. Můžete si koupit vyplachovací sadu, která je kombinací vody a fyziologického roztoku, nebo si solný roztok vyrobit doma. Proceduru začněte zahřátím vody přibližně na teplotu vašeho těla. Použití studené vody způsobí závratě, zatímco použití příliš horké vody vám popálí uši.

Jak se dělá roztok doma

Rozpusťte půl lžičky soli ve 120 ml teplé vody. Namočte bavlněný tampón do vody a nakloňte hlavu na jednu stranu. Stiskem nasyceného vatového tamponu nakapejte fyziologický roztok do ucha. Nechte v něm vodu několik minut odstát, aby se maz rozpustil. Nakloňte hlavu opačným směrem, abyste vodu vypustili. Opakujte postup pro druhé ucho. Alternativně můžete použít stříkačku k vystříknutí slané vody do zvukovodu. ‌

Vyhněte se používání ušních fyziologických roztoků doma výše uvedeným způsobem, pokud máte:

  • Drenážní trubičku v ušním bubínku;
  • Oslabený imunitní systém;
  • Ekzém v blízkosti ucha;
  • Diabetes;
  • Otvory v ušním bubínku.

Zdroj: Jak se dělá výplach ucha doma

Domácí léčba vyhřezlého konečníku

Léčba základních příčin rektální výhřezu obvykle léčí konkrétní problém. U jinak zdravých starších pacientů, kteří mají opakovaný rektální prolaps, je nezbytná chirurgická operace. Operace může způsobit jizvy a srůsty, které mohou zúžit rektální kanál a zasahovat do konečníku a svalů pánevního dna. Nebo mohou být příčinou potíží při pohybu střev, způsobit hemoroidy nebo rektální či anální fisury (trhliny) z opakovaného namáhání.

Bolestivá rektální oblast: Po výhřezu může pacient pociťovat bolest ve svalech kolem konečníku – řitního svěrače. Existuje celá řada technik, které můžete použít ke snížení nebo odstranění bolesti v této oblasti.

Námaha se vyprázdnit nebo nesprávná pozice defekace: Nesprávné sezení na záchodě zabraňuje konečníku se otevřít, což má za následek zácpu, hemoroidy nebo fisury. Zácpa hraje důležitou roli při rektálním výhřezu.

Oslabenost, protažení a traumatizace svalů pánevního dna: Pokud použijete jemný protitlak na svaly nejblíže k oblasti, kde konečník vyčnívá, v době, kdy cítíte pohyb střev, můžete být schopni držet konečník uvnitř a vyhnout se tak úniku stolice.

Terapie: Anorektální kanál je tvořen ze svalů a vazů. Po operaci, porodu, po neustálém napětí nebo po jakémkoli traumatu může dojít k poškození. Toto poškození může vést k rektálnímu výhřezu. Proto je vždy nejúčinnější ta terapie, která se zaměřuje na léčbu základní příčiny.

Zdroj: Vyhřezlý konečník

Zesvětlení vlasů peroxidem

Peroxid lépe zesvětluje přírodně tmavé vlasy. Když jsou vlasy obarvené, je to zdlouhavější, protože se musí zesvětlovat ve více etapách. Vytvořte si peroxidový roztok z 3% peroxidu. Nalijte stejné díly peroxidu vodíku (dostupného v lékárně, 3%) a vody do čistého rozprašovače. Naneste roztok na vlasy. Buď si po částech postříkejte všechny vlasy, nebo použijte vatovou kuličku k nanesení roztoku na konkrétní pramínky, které si chcete zesvětlit. Buďte opatrní, abyste nanesli roztok rovnoměrně od kořínků vlasů až ke konečkům. Buďte opatrní na pokožku hlavy, protože ji roztok může podráždit. Při prvním zesvětlování vlasů nepoužívejte příliš mnoho peroxidového roztoku. Nepoužívejte tuto metodu ani v případě, že máte velmi tmavé nebo černé vlasy. Může to dopadnout tak, že vaše vlasy zoranžoví. Nanesený roztok nechte působit. Po několika minutách začne být vidět, jak peroxid zesvětluje vaše vlasy. Nechte ho na vlasech cca 20 až 30 minut. Čím déle jej necháte působit, tím víc vaše vlasy zesvětlají. Nenechávejte však roztok na vlasech déle než 40 minut. Pokud ho tam necháte příliš dlouho, vysuší a vážně poškodí vaše vlasy. Po aplikaci si umyjte vlasy ve studené vodě, potom použijte šampon a kondicionér – nejlépe hydratační přípravky určené pro barvené vlasy. Pak počkejte aspoň pár týdnů, než budete chtít vlasy znovu zesvětlovat, protože příliš časté používání peroxidu může vlasy poškodit.

Zdroj: Zesvětlení vlasů

CRP test doma

Rychlý CRP test byl vyvinut za účelem zvýšení přesnosti a spolehlivosti moderní diagnostiky dostupné i k domácímu použití. Testem se stanovuje koncentrace CRP (C-reaktivního proteinu) v krvi s přesností 95%. CRP test můžete zakoupit v lékárně a nebo si ho objednat na internetu tady: koupit domácí test CRP.

Zdroj: CRP hodnoty a rakovina

Pokud nemáte v oblibě cviky

Zkuste kromě chůze i běhat. Začněte svižnou 5minutovou zahřívací chůzí. Pak dalších 15 až 20 minut střídejte 60 vteřin běhu a 90 sekund chůze. Pokud pro vás kondiční běh skutečně není to pravé, nevadí, pokračujte s 30- až 40minutovými procházkami, ale zrychlete tempo.

A co Vy, jaké máte zkušenosti s odbouráváním celulitidy? Podělte se se svými tipy a radami.

Zdroj: Celulitida – masáž na doma

Rizika výplachu uší

Nevystavujte se výplachům uší, ať už doma nebo v ordinaci lékaře, pokud máte infekci ve zvukovodu. Ačkoliv je tato procedura relativně bezpečná, mohla by vás vystavit problémům, jako jsou:

  • Perforovaný ušní bubínek.
    Výplach ucha bude někdy tlačit na maz, takže bude více zhutněný. To ztíží jeho odstranění při tlaku na bubínek. Zvýšený tlak může perforovat bubínek nebo způsobit jeho prasknutí.
  • Ušní infekce.
    Jednou z běžných infekcí uší je otitis externa. Zánět může být způsoben infekcí a může být bolestivý. Zánět středního ucha je další potenciální komplikací postihující střední ucho. Ušní infekce jsou běžné důsledky výplachů uší.
  • Vertigo.
    Toto je dočasný stav. Jde o pocit, že se místnost kolem vás točí.
  • Hluchota.
    Může být trvalá nebo dočasná.

Zdroj: Jak se dělá výplach ucha doma


Autoři obsahu

Mgr. Světluše Vinšová

Bc. Jakub Vinš

Mgr. Marie Svobodová


ČeskáOrdinace

O nás

Kontakt

Ochrana osobních údajů a cookies

 SiteMAP