Informace od zdravotní sestry

MENU

  

PROSTATA

  

KREVNÍ TLAK

  

CUKROVKA

  

WARFARIN

  
Téma

JAK ZJISTIT HUSTOTU KRVE

OBSAH

Injekce na ředění krve a alkohol

Při léčbě injekcemi na ředění krve se v žádném případě nedoporučuje konzumovat alkohol, aby se nezvýšilo riziko krvácivých komplikací.

Zdroj: Ředění krve

Poradna

V naší poradně s názvem ŘEDĚNÍ KRVE se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Šeps V..

užívám pradaxu 110 dvakrát denně a chtěl bych vědět zda je možné, kontrolovat
hustotu krve jako u warfarinu děkuji Š. V.

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Cempírek.

Kontrola srážlivosti krve samozřejmě možná je. Můžete požádat svého praktického lékaře o toto vyšetření. U léku Pradaxa se ale srážlivost krve nemusí tolik sledovat jako u Warfarinu, protože tento lék ředí krev jiným mechanizmem účinku a nepodléhá vlivům potravy, jako Warfarin.

Zdraví Cempírek!

Zdroj: diskuze Pradaxa a alkohol

Alternativní možnosti

Problém husté krve se obvykle řeší hematologickým vyšetřením a poté tradiční antikoagulační terapií, jež se často spoléhá pouze na využití léků navržených tak, že inhibují shlukování krevních destiček, které jsou zodpovědné za vznik krevních sraženin. Antikoagulační terapie tedy zajišťuje „ředění krve“. Tento druh léčby velmi efektivně zabraňuje vzniku dalších krevních sraženin u lidí, kteří prodělali infarkt nebo mrtvici. Při léčbě se používají léky Coumadin, Plavix a podobně. Lze řešit houstnutí krve jiným způsobem? V život ohrožujících situacích určitě ne. Nicméně v určitých případech se mohou při ředění krve využít bylinné léky.

Zdroj: Bylinky na ředění krve

Poradna

V naší poradně s názvem LÉK WARFARIN se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Radek Saček.

Dobrý den, chci se Vás zeptat na jednu zajímavou otázku spíše z oblasti chemie, ale související s ředěnou krví warfarinem v těle. Jsem trvale na tomto léku a musím mít hladinu quicka nad 2. Tím pádem tímto lékem dochází k ředění krve. Ale snažím se přijít na to, kde se ta ředěná krev v cévách a žilách ukládá, protože logicky když se zředí tekutina, tak nabyde na objemu, takže té krve musí být více a tím pádem by mě zajímalo, jak funguje tělní potažmo krevní oběh s takovou ředěnou krví. Je to amatérské myšlení, tak by mě to zajímalo z vědeckého hlediska, jestli taková ředěná krev je v organizmu více co se týče objemu a hlavně kde je, protože žíly a cévy se zřejmě nebudou rozšiřovat díky ředěné krve. Děkuji za profesionální odpověď

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Cempírek.

Léčbě Warfarinem se lidově říká "ředění krve" a z toho pramení vaše milná představa, že po Warfarinu je krev řidší. Není. Ve skutečnosti Warfarin ovlivňuje schopnost krve tvořit sráženiny a nijak neovlivňuje její hustotu. Srážlivost krve je biochemická kaskáda, která za pomoci vitamínu K vede ke shlukování krevních destiček a tvorbě trombů - sraženin. Warfarin toto shlukování zpomaluje tím, že deaktivuje vitamín K. Warfarin tedy nepůsobí přímo na krev, ale jen na vitamín K. Úbytek vitamínu K snižuje schopnost krve tvořit sraženiny.

Zdraví Cempírek!

Zdroj: diskuze Lék warfarin

Jak na hustotu vlasů

Existují metody, které zaručují zhoustnutí vlasů, ale takové nelze řadit mezi metody přírodní. Věnujme se tedy některým přirozenějším postupům, které přesto mohou (ale nemusí) významně přispět ke zlepšení stavu.

Zdroj: Jak zlepšit hustotu a kvalitu vlasů

Poradna

V naší poradně s názvem JAKÝ JE ROZDÍL MEZI WARFARINEM A PRADAXOU? se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Hana Hladilová.

Po problémech s užíváním Warfarinu (nevolnosti) jsem začala užívat Pradaxu. Jsem překvapena, že při Pradaxe není hlídána hustota krve - nemám tím pádem pocit kontroly - a je možné aplikovat elektroléčbu na léčení kloubů?
Děkuji H. Hladilová

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Cempírek.

U Warfarinu je třeba často hlídat srážlivost krve, protože jeho účinky může ovlivňovat mnoho faktorů. Kdežto Pradaxa se vyladí na začátku správnou dávkou a v budoucnu už srážlivost nic nerozhází.
O tom, jestli je pro vás vhodná elektroléčba se musíte poradit se svým lékařem. Vzhledem k Pradaxe je elektroléčba neškodná, ale průchod elektrického proudu může lokálně ovlivnit hustotu krve takzvanou elektrolýzou.

Zdraví Cempírek!

Zdroj: diskuze Jaký je rozdíl mezi Warfarinem a Pradaxou?

Ředění krve a menstruace

Léky na ředění krve způsobují prodloužení srážlivosti, což může při menstruaci způsobit delší a silnější krvácení.

Zdroj: Nové léky na ředění krve

Poradna

V naší poradně s názvem UŽÍVÁNÍ VARFARINU A ACUTILU PRO POSÍLENÍ PAMĚTI se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Jarmila.

Dobrý den,chtěla bych Vás poprosit o radu,zda mohu užívat varfarin a Acutil pro posílení paměti.Na dotaz v lékárně se odpovědi různí.Děkuji a přeji příjemný den

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Cempírek.

Acutil působí pozitivně na mozek díky svému složení, které zejména podporuje průtok krve vlásečnicemi. Když k tomu ještě užíváte Warfarin, tak Vaše krev může být tak řídká, že bude docházet k prosakování krve a ke vzniku výronů a modřin v celém těle. To může být nebezpečný stav, který je potřeba sledovat a nechat si pravidelně měřit hustotu krve a její srážlivost během společného užívání Warfarinu a Acutilu. Informujte proto svého ošetřujícího lékaře o společném užívání těchto dvou přípravků, aby u Vás mohl zahájit pravidelné krevní testy.

Zdraví Cempírek!

Zdroj: diskuze Užívání varfarinu a acutilu pro posílení paměti

Přírodní zhoustnutí vlasů

Sedativní masáž hlavy a obličeje slouží spíše k uvolnění organismu než zvýšení hustoty a zlepšení kvality vlasů. Nabízí ji mnoho masážních salonů. Navíc uvolňuje krční páteř a ramena a „otevírá“ hrudník. Na obličeji a hlavě se touto masáží účinně stimulují akupresurní body vnitřních orgánů, provádí se při ní tzv. šamponování vlasové části pokožky (tj. krouživé uvolňující pohyby) a jiné speciální hmaty. „Šamponováním“ pokožky se uvolní kůže, zvyšuje se průtok krve cévami a rozproudí se lymfatický systém. K mozku se tak lépe dostává potřebná výživa a rychleji jsou z něj odváděny toxiny. Obličej i vlasy se krásně prokrví, proteplí, a člověk se vnitřně zklidní. Z těla se uvolní stres.

Doporučuje se používání bylinek, jako je čaj z kopřiv, nebo používání cibule, která obsahuje síru. Další možností je trojkombinace kalcium-magnezium-zinek k dlouhodobému užívání. Potravinové doplňky je vhodné konzultovat se svým lékařem.

Dají se také použít šampony z lékárny, např. Alpecin, nebo vodička Biohar. Tyto výrobky by měly vyživovat vlasy. Dále se doporučují oleje – a to kokosový, olivový, nebo speciální olejíčky. Nezapomínejte také pravidelně zastřihovat konečky vlasů.

Zdroj: Jak zlepšit hustotu a kvalitu vlasů

Poradna

V naší poradně s názvem MENINGOKOK PŘÍZNAKY se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Luisa.

Dobrý den,mám strach jestli jsme se nenakazili meningokokem na navsteve,prosim lze z krve zjistit nakazu,dekuji

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Cempírek.

Ano, meningokok jde zjistit z krve. Meningokok způsobuje život ohrožující onemocnění, při kterém jde o minuty. K nezvratnému poškození organizmu dojde už za několik hodin od prvních příznaků. Ty přitom nemusí být nijak závažné ani specifické, onemocnění může být na začátku mylně považováno za běžnou virózu s nechutenstvím, nevolností a rýmou. Základní projevy tohoto nebezpečného stavu zahrnují horečku nad 38°C, bolest hlavy, světloplachost, zvracení, ztuhlou šiji a vyrážku. Právě tato vyrážka může pomoci rozpoznat meningokoka v domácím prostředí. Vyrážka na kůži totiž nezmizí, když se na ní přitlačí průhledná sklenice. To je jasný signál, že jde o meningokokovou infekci a je třeba okamžitě zavolat rychlou záchranou pomoc. Dalším domácím testem na meningokokovou infekci se provádí tak, že se nemocný uloží na rovnou podložku, například na postel bez polštáře s vystřenými dolními končetinami. Ohnutím hlavy vpřed se mu zatlačí brada směrem k hrudníku. Pokud zareaguje bolestivě a ohne nohy v kolenou, je nutné okamžitě přivolat rychlou lékařskou pomoc.

Zdraví Cempírek!

Zdroj: diskuze Meningokok příznaky

Prodlužování vlasů

Prodlužování a zhušťování vlasů je dnes již obvyklým způsobem, jak rychle změnit svůj vzhled, pozvednout si sebevědomí a mít krásné, zdravé a husté vlasy. Nejdůležitější je zvolit tu nejsprávnější metodu, tedy šetrnou, bezpečnou a cenově dostupnou. Vlasy se aplikují pomocí metody prodlužování vlasů keratinem za studena. Používají se přírodní vlasy asijského a evropského typu. Evropské vlasy jsou velice žádané, protože se jako jediné dokonale přizpůsobí vlastním vlasům. Nabízí se více než 80 různých odstínů, různé délky, rovné i kudrnaté vlasy.

Zdroj: Jak zlepšit hustotu a kvalitu vlasů

Poradna

V naší poradně s názvem CO JE PŘIČINOU ZELENE STOLICE USTARŠÍCH MUŽU se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Pavel.

Je mi padesátdevět a už dva týdny mám zelenou stolici muže mi někdo poradit přícinu.Děkuji

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Cempírek.

Zelená stolice může souviset se žlučníkem a může být příznakem nemocí střev. Bližší informace o příčině se dají zjistit laboratorním vyšetřením stice a krve. Poproste o to svého praktického lékaře.

Zdraví Cempírek!

Zdroj: diskuze Co je přičinou zelene stolice ustarších mužu

Ředění krve Godasalem

Kyselina acetylsalicylová obsažená v léku Godasal tlumí funkci některých enzymů. V malých dávkách narušuje funkci krevních destiček vytvářet krevní sraženinu a tím působí proti srážení krve. Ve vyšších dávkách může snižovat horečku a působit proti bolesti.

Obecně se podává dlouhodobě jedna tableta o síle 100 miligramů denně na ředění krve a nárazově tableta o síle 500 miligramů 3–4x denně při horečce či bolestech.

Zdroj: Godasal na ředění krve

Diskuze

V diskuzi POLIKLININKA KARLOVO NÁMĚSTÍ ODBĚRY KRVE se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Alena Kohoutová.

Dobrý den,
mám prosbu - půjdu k Vám na odběr krve s žádankou od lékaře. Když už mi budou odebírat krev, mohla bych si v té chvílí připlatit a ze stejného vzorku zkusit zjistit hladinu vitamínu D (nebo proste, jakou mám imunitu) - jak se prosím ten test jmenuje?

Děkuji moc za zprávu a přeji příjemný den.
Alena Kohoutová

Na tento příspěvěk jestě nikdo nereagoval. Chcete se k němu vyjádřit? Klikněte na tlačítko a budete moci vložit svůj komentář.

Zdroj: diskuze Poliklininka Karlovo náměstí odběry krve

Důležité informace

  1. před odběrem krve dbejte pokynů lékaře – některé odběry vyžadují provedení nalačno nebo dodržení určité diety;
  2. dbejte na dostatečné zavodnění organismu (minerálky, neslazené čaje, apod.);
  3. pokud užíváte léky na ředění krve, informujte zdravotnický personál;
  4. po odběru krve je nezbytně nutné stlačit místo vpichu po dobu nejméně 2 až 5 minut, zabráníte vzniku hematomu (modřiny) v místě vpichu;
  5. v den odběru nenoste těžké věci v ruce, ze které byl odběr proveden, necvičte.

Zdroj: Poliklininka Karlovo náměstí odběry krve

Poradna

V naší poradně s názvem PRESTARIUM NEO se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Pavel.

Dobry den chtel sem se zeptat uz asi deset let beru pul tabletky prestarium neo a betaloc zok jednu tabletu,nemuzu mit v tele nadbytek drasliku s prestariumneo diky moc za odpoved.

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Cempírek.

Množství draslíku v těle se dá zjistit laboratorním vyšetřením krve. Zastavte se u svého praktického lékaře a požádejte ho o žádanku do laboratoře na zjištění množství draslíku. Podle výsledku vám lékař sdělí, jak budete pokračovat v léčbě svého krevního tlaku.

Zdraví Cempírek!

Zdroj: diskuze Léky na tlak hradí pojišťovna

Použití antikoagulantů

Antikoagulanty se předepisují na prevenci krevních sraženin nebo jejich léčbu, aby se tak zabránilo větším krevním sraženinám.

Prevence antikoagulantů:

  • fibrilace komor;
  • srdeční chlopně;
  • endokarditida (infekce vně srdce);
  • mitrální stenóza;
  • poruchy krve;
  • endoprotézy.

Zdroj: Antikoagulanty, léky proti srážení krve

Poradna

V naší poradně s názvem CUKROVÁ PASTA NÁVOD se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Cempírek.

Cukrovou pastu můžete nejlépe použít na depilaci (odstranění) chloupků na nohou. Zde je návod, jak se cukrová pasta připravuje levně doma. Potřeba na to bude bílý cukr, čerstvě vymačkaná citronová šťáva a čistá voda.

9 odměrek bílého cukru,
2 odměrky vody,
2 odměrky citronové šťávy.

Vše dejte do hrnce, důkladně promíchejte a za stálého míchání zahřívejte, až se začnou tvořit bublinky, pak snižte teplotu plotýnky a nechte probublávat, ale stále míchejte! Toto provádějte až do chvíle, kdy tekutina začne mít světle zlatou barvu. Pak to nechte vychladnout. Při vaření je důležité nezahřívat to moc dlouho, aby to nezhnědlo, protože pak se z toho udělá karamel a ten vám akorát tak zalepí hrnec, ale depilaci s tím pak už neuděláte.

Tolik tedy k přípravě cukrové pasty. Nyní se podíváme, jak ji použít k depilaci a odstranit tak chloupky na nohou. Pokožku, kterou budete chtít depilovat, tak odmastěte mýdlem a poté ji důkladně osušte. To je velmi důležité, protože zbylá voda na kůži by nám naši pastu zředila a vše by šlo mnohem hůř. Vhodné je po osušení použít dětský pudr nebo kukuřičný, či bramborový škrob, které ideálně navážou zbytkovou vodu i případný pot z povrchu pokožky. Nyní si dejte do plastové nádoby připravenou cukrovou pastu a nechte ji zahřát v mikrovlnné troubé nebo ve vodní lázni na teplotu 40 až 45 *C. Hmota musí být při této teplotě vláčná. Ani ne moc tekutá a ani ne moc tuhá. Když je hmota moc tekutá, chvilku počkejte, vychladnutím zhoustne. Je-li moc tuhá, tak se nebude chtít přichytit ke kůži, pak stačí dát kapku vody a znovu propracovat a nanést na pokožku nebo více zahřát. Když je naopak moc tekutá, tak zase nejde dobře sundat z pokožky. V tomto případě vezměte kus nepropracované hmoty a pomocí ní řídkou pastu z nohy odstraníte.

Cukrová pasta dokáže odstranit skoro všechny chloupky. Jen ty jemné chloupky, co nejsou ani vidět, to někde nechá, ale na pohled je to v podstatě dokonalé. Bolest žádná, pupínky nikde, jen v tříslech to trochu bolí, ale je to snesitelné. Chvilku bude pokožka červená, ale po chvilce se to zklidní. Po depilaci by nemělo nic svědit a neměly by se tvořit ani žádné dlouhodobé červené pupínky. Velká výhoda je, že se to trhá po směru růstu chloupků, takže se tím zamezí následné zarůstání chloupků pod kůži a hlavně to bere chloupky i s kořínkem, takže nohy budete mít pak krásně hladké na dlouhou dobu.

Zdraví Cempírek!

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel JANA ŠAMŠONOVÁ.

Dnes jsem uvařila cukrovou pastu.Sice jsem ji třikrát dovářela,než měla správnou hustotu,ale povedlo se.Depilace s ní jde super.Díky za návod.Ušetří to spoustu peněz.

Zdroj: diskuze Cukrová pasta návod

Alkohol a ředění krve

Není nápoj jako nápoj. Užívání alkoholu, kávy a dalších tekutin, které jsou močopudné a zároveň zahušťují krev, způsobuje únavu. Paradoxně to lidé často řeší další kávou. Správné je napít se čisté nebo minerální vody.

Zdroj: Ředění krve

Diskuze

V diskuzi KATASTR NEMOVITOSTÍ PODLE JMÉNA se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Jaroslav Prochazka.

Dobrý den chtěl bych zjistit rozsah svého majetku děkuji Prochazka

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Emil Míček.

Dobrý den, potřebuji zjistit údaje o nemovitosti po zemřelém otci mé manželky. Je to možné zjistit na základě jména a jak mám postupovat.
Děkuji za zprávu.

Zdroj: diskuze Katastr nemovitostí podle jména

Léky na ředění krve a alkohol

Nepravidelná větší konzumace alkoholu může způsobovat kolísání hodnot INR. Po požití nadměrného množství alkoholu může dojít ke změnám hodnot INR, proto je tento fakt důležité nahlásit ošetřujícímu lékaři, který vám ihned stav INR zkontroluje.

Zdroj: Ředění krve

Kdy ředění krve může ublížit

Pacient, který užívá lék na ředění krve, si svévolně vezme lék, který také ředí krev, a posléze může třeba i vykrvácet, protože jeden lék znásobí účinnost toho druhého. Velice často také dochází k nevhodným kombinacím z důvodu volného prodeje některých léků, které si koupíme, aby nám bylo lépe, respektive abychom vyřešili nepříjemné projevy nachlazení a podobně. Velmi oblíbeným lékem je určitě Brufen, sám o sobě tento lék není vhodný k časté konzumaci. Kombinace s léky na ředění krve pak může způsobit vážné zdravotní stavy, které mohou skončit i úmrtím. Pokud užíváte léky na ředění krve, vždy byste o tom měli informovat lékaře, když vám předepisuje nový lék.

Zdroj: Ředění krve


Autoři obsahu

Mgr. Světluše Vinšová

Bc. Jakub Vinš

Mgr. Marie Svobodová


ČeskáOrdinace

O nás

Kontakt

Ochrana osobních údajů a cookies

 SiteMAP